indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Malam, nog recent een discussie gehad over opvoeding van Indonesische kinderen. Het cultureel gebruik (althans de bevolking in West-Indonesia) is de eerste 5 levensjaren een kind compleet zijn/haar gang te laten gaan: de zgn. kleine koningen (dit omdat het sterftecijfer onder kinderen hoog is/was en men niet wil worden geplaagd/bespookt door de geest van een overleden kind dat "te hard" is aangepakt tijdens zijn/haar korte leven). Na hun 5e levensjaar (de kritieke levensfase voorbij) verandert dat doorgaans (althans bij de lage inkomensklasse) in de zware taak om voor een jonger broertje of zusje te zorgen. Een hele zware verantwoordelijkheid voor een kind van die leeftijd die zelf nooit iets heeft geleerd in zijn/haar eerste 5 levensjaren omdat opvoeding (zoals dat begrip in westerse landen wordt gedefinieerd) ontbrak. Maar dan hebben we het over de bevolking die aan de onderzijde van de maatschappij bivakkeert. Bij de zgn. elite of middenklasse gaat de verwennerij gewoon door met als resultaat normloze kinderen.
Volgens mijn Indonesische mede-discussiegenoten is dat nu juist - door de toename van de welvaart en daarmee gepaard gaande de groei van de middle - en higher class - 1 van de grote problemen voor de toekomst van het land: er wordt een jeugd gecreeerd zonder normen en zonder enig besef van morele grenzen.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Beste Paulana, tijdens mijn "afwezigheid" hebt u weer een zee van tijd gevonden om op denigrerende toon naar mij uit te halen. Het zij u gegunt want anders weet u toch niet wat u met uw tijd moet doen. Ik ga er verder niet op in daar mijn opmerking over "UW" eiland een andere waarde door u is toegekend dan oorspronkelijk de bedoeling was; dan verlaag ik mijzelf.
Kan alleen maar opmerken dat er een duidelijk verschil is in beleving van het leven in RI tussen alhier werkende bule die verantwoordelijkheid hebben voor kinderen en het brood zelf op de plank moeten brengen, en de niet-werkende bule die uitsluitend verantwoording hebben over huisdieren en bij wie het brood elke maand netjes door de Nederlandse staat wordt overgemaakt.paulana
User
spacer line
 


Voor dat brood is wel 40 jaar gewerkt,Om Swastiastu

spacer line  


On 28-10-2010 04:36 Yogya-Bali wrote:
Malam, nog recent een discussie gehad over opvoeding van Indonesische kinderen. Het cultureel gebruik (althans de bevolking in West-Indonesia) is de eerste 5 levensjaren een kind compleet zijn/haar gang te laten gaan: de zgn. kleine koningen (dit omdat het sterftecijfer onder kinderen hoog is/was en men niet wil worden geplaagd/bespookt door de geest van een overleden kind dat "te hard" is aangepakt tijdens zijn/haar korte leven).

onderzijde van de maatschappij bivakkeert.
Bij de zgn. elite of middenklasse gaat de verwennerij gewoon door met als resultaat normloze kinderen.

Volgens mijn Indonesische mede-discussiegenoten is dat nu juist - door de toename van de welvaart en daarmee gepaard gaande de groei van de middle - en higher class - 1 van de grote problemen voor de toekomst van het land: er wordt een jeugd gecreeerd zonder normen en zonder enig besef van morele grenzen.


In grote lijnen eens met Y/B
Ik heb vaak in grote hotels , t-m 4 ster gezien dat ze naar mijn bescheiden mening echt `barbaren `zijn .
Maar dat zijn vaak de OKBM kindere de zgn Orang Kaya Baru Melek' , die denken dat ze met geld bijna alles kunnen kopen.
Van hun ouders kan je ook moeilijk verwachten omdat ze pas maar Baru kaya of Baru melek zijn , met weinig culturele bagage.

Soortgelijke situaties zie ik ook binnensluipen in de huidige Nederlandse samenleving , zeker in grote steden .


bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 28-10-2010 20:01 paulana wrote:

Voor dat brood is wel 40 jaar gewerkt,
Please Paulana, lees nou eens goed; voel niet alles als een aanval (net zoals je de opmerking UW Bali ook al als een aanval ervaarde). Er wordt niet gesproken over wat, hoe men aan geld komt, maar alleen het aperte verschil in beleving tussen bule die hier werkzaam zijn en degenen die niet-werkzaam zijn. Daar gaat het om: het verschil met het moeten werken met autochtonen en niet hoeven te werken met autochtonen. Observeer maar eens dat er een duidelijk verschil tussen de beleving van hier werkende bule en degenen die niet meer hoeven te werken (pensionada´s, etc.) + het verschil tussen degenen die een gezin moeten draaien en degenen die dat allang achter de rug hebben.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 29-10-2010 05:58 Surya Atmadja wrote:
Van hun ouders kan je ook moeilijk verwachten omdat ze pas maar Baru kaya of Baru melek zijn , met weinig culturele bagage.

Soortgelijke situaties zie ik ook binnensluipen in de huidige Nederlandse samenleving , zeker in grote steden .
Tja, kampungan blijft kampungan, boers blijft boers.spacer line  


On 29-10-2010 06:09 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Er wordt niet gesproken over wat, hoe men aan geld komt, maar alleen het aperte verschil in beleving tussen bule die hier werkzaam zijn en degenen die niet-werkzaam zijn.
etc

het verschil tussen degenen die een gezin moeten draaien en degenen die dat allang achter de rug hebben.

Goede constatering.
Ik zou ook tot de groep potentiele (re)migran tbehoren die op zijn oude dag terug wil naar zijn kampung in Jakarta.

Deze keer heb ik bewust de andere kant meegemaakt van wat ik als normaal of van zelfsprekend vind ,en niet eens echt van onderaan moet beginnen.
Heb ik 1x in eenmikrolet gereisd , een paar keren met de ojek , koffie susu manis gedronken en voor 2000 rup en kleffe roti keju in cellofaan voor 1000 rup gegeten als ontbijt , plus een paar keren lontong van 1000 rup gegeten.
Dag en nacht verschil met de ontbijtbuffet in de zgn sterrenhotels of resorts .
Ondanks dat het verkeer 0.50 meternaast de bank raasde (denk aan de uitlaatgassen) heb ik echt genoten van de sfeer en gesprekken met tukang ojek , de uitbaatster en haar man (tukang ojek).
Echte langganan van mij die klaar staat om mij naar de warnet te rijden.
Echt een eyeopner voor mij .
Ben je toch echt gezegend als je uit de rijke Negeri Belanda komt , met vaste pensioen of uitkering .
De mensen moeten echt van dag tot dag leven , zonder sociale voorzieningen , soms zijn ze te trots om beroep te doen voor de faciliteiten als Gakin(Keluarga Miskin)


bisa dicek of makemyday .

paulana
User
spacer line
 


Op 29-10-2010 06:09 schreef Yogya-Bali:

[quote verwijderd]
Please Paulana, lees nou eens goed; voel niet alles als een aanval (net zoals je de opmerking UW Bali ook al als een aanval ervaarde). Er wordt niet gesproken over wat, hoe men aan geld komt, maar alleen het aperte verschil in beleving tussen bule die hier werkzaam zijn en degenen die niet-werkzaam zijn. Daar gaat het om: het verschil met het moeten werken met autochtonen en niet hoeven te werken met autochtonen. Observeer maar eens dat er een duidelijk verschil tussen de beleving van hier werkende bule en degenen die niet meer hoeven te werken (pensionada´s, etc.) + het verschil tussen degenen die een gezin moeten draaien en degenen die dat allang achter de rug hebben.Kunt u dat dan niet anders formuleren ?


Om Swastiastu

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Het is apert merkbaar aan de reacties van forumleden. Degenen die hier werken hebben vaak een andere opinie over land en volk dan pensionada's.paulana
User
spacer line
 Ja, dat is duidelijk


Om Swastiastu

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 29-10-2010 07:23 Surya Atmadja wrote: De mensen moeten echt van dag tot dag leven , zonder sociale voorzieningen , soms zijn ze te trots om beroep te doen voor de faciliteiten als Gakin(Keluarga Miskin)
That's real life SA. En zo is het ook voor bule die hier zelf hun kostje moeten zoeken. Begrijp me niet verkeerd, ik klaag niet want het is zelf gekozen en ik sta nog steeds 100% achter mijn keuze. Maar het is niet altijd even gemakkelijk. Wel heeft de bule nog altijd het voordeel dat hij/zij in tijden van nood terug kan vallen op zijn patria, iets wat een Indonesier niet kan. Maar het maakt toch een verschil tussen dag en nacht of je hier zelf je kostje moet verdienen of dat het wordt overgemaakt vanuit NL.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,501,587 topic views - 242,161 posts - 13,761 topics - 35,540 members - last post @ 03-12-2021 00:48 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,215,114 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com