indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

zieleffe
User
spacer line
 


Bedankt voor de complimenten

andere kant zielig

Hou je eigen op je mooie verhalen, en verlaag je niet....Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Ik kan hier iets aan toevoegen:
ben heel veel uitgeleende boeken kwiijt geraakt binnen Nederlandse kennissen, boeken die mij dierbaar waren.
Als ik ze terug ging vragen, dan waren ze zogenaamd "" Žven"" aan vrienden uitgeleend. Vervolgens hoor je niks meer.
Een ander verhaal is mijn Hindustaanse buurvrouw; een schat van een vrouw.
Toen ik weer net terug was in Den Haag zocht ze direct contact.
Gastvrij onthaal etc
Maar daarna begon het lenen: eerst een beetje koffie, wat groenten ed.
Geen probleem, althans zo zag ik dit.maar de leenbedragen werden steeds groter.
toen vroeg ze om geld te lenen, toen begon bij mij een lichtje branden.
Na onderzoek bleek dus dat buurvrouw haar gok en drankverslaafde ex-echtgenoot liep te onderhouden,als hij geen geld kreeg dan werd ze afgeranseld.
onnodig te vermelden dat ik mijn financiele steun onmiddellijk heb stopgezet.
Heb haar doorverwezen naar Schuldhulpverlening.
Maar goed, buurvrouw boos omdat ik niet van plan ben een verslaafde te sponseren, temeer omdat ze gezamelijk meer dan 40,000 schuld hebbenbambang
User
spacer line
 

In totaal zijn 8 fietsen van mij gejat. Daarom heb ik besloten mij te verplaatsen met openbaar vervoer; de laatste jaren met 4 wielen. Iedereen maakt (veel) rottigheid in zijn leven mee. Niet leuk, maar je ontkomt er niet aan.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Gisterenavond nog typisch hufterig gedrag gezien. Ik was op weg naar de winkel en maakte net een bochtje toen ik het typische geluid van twee motoren die elkaar raken hoorde. Niet erg hard, maar met een motor lig je al snel op de grond.

Ik keek om en zag 1 persoon half onder zijn motor liggen en de andere naaide er snel uit, want die had kennelijk geen zin in ieder geval sociaal te zijn uit angst zijn salaris te moeten inleveren voor reparaties aan iemand anders zijn motorfiets. En het hoeft niet gezegd te worden, maar voor de zekerheid dan toch; de betrokken personen waren beiden Indonesiers zonder helm op hun harses.


Ho Lee Fuk

paulana
User
spacer line
 

daar is het domme blonde Bali VIRUS,het helemaal mee eens!!! Malam Emoticon: Party! Emoticon: Party!


Om Swastiastu

Puputan
User
spacer line
 


On 28-09-2010 02:23 Yerun wrote:


Ik keek om en zag 1 persoon half onder zijn motor liggen en de andere naaide er snel uit, want die had kennelijk geen zin in ieder geval sociaal te zijn uit angst zijn salaris te moeten inleveren voor reparaties aan iemand anders zijn motorfiets. Indonesiers zonder helm op hun harses.

Ik neem aan dat jij hem toen maar even overeind hebt geholpen... Emoticon: SmileYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 28-09-2010 08:29 Puputan wrote:

[quote removed]

Ik neem aan dat jij hem toen maar even overeind hebt geholpen... Emoticon: Smile
Nee, want ik ging net de bocht om en ik denk niet dat het de bedoeling is nog meer ongelukken te maken door direct op de rem te trappen om er als eerste bij te zijn. Er waren bovendien anderen veel dichter in de buurt, dus was het 'probleem' toch snel opgelost.


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Overigens herinner ik me nog iets moois wat me ooit ingefluisterd werd hier (door een Indonesisch persoon). Als je een ongeluk ziet en wil helpen, zorg er dan voor dat je je motor eerst op slot zet en goed op je spullen let. Dit omdat een ongeluk een eenvoudige plek voor onder meer zakkenrollers en motordieven is, drukte en onduidelijkheid en floeps, weg zijn je eigendommen.

Ook gebeurt het met regelmaat dat een slachtoffer van een ongeluk voordat deze in het ziekenhuis komt voor behandeling ook nog even slachtoffer van beroving wordt gemaakt. Lekker smerig gebruik maken van een situatie waarin een persoon redelijk hulpeloos is.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 28-09-2010 08:29 Puputan wrote: Ik neem aan dat jij hem toen maar even overeind hebt geholpen... Emoticon: Smile
Nooit doen. Hoe humaan het ook lijkt, als blanke krijg jij de sores op je rug. Je wordt als schuldige aangemerkt en mag de ziekenhuisrekening inclusief reparatie van het voertuig betalen. Degene die moet betalen is altijd degene met de (vermeende) dikste portemonnee.
Daarnaast: geen helm op?! Rasain mas .Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik denk dat ik dat niet over mijn hart kan verkrijgen Yogya, ik heb er al eens ťťn geholpen zonder problemen gelukkig, ik heb voor mijn werk 15 jaar EHBO moeten doen, een werkgever is verplicht een aantal EHBO ers te hebben, er werd van mij gewoon verwacht dat ik dat ook zou doen.
Ik zou me kapot schamen om door te rijden, dan maar problemen, maar mijn eigenwaardigheid om te doen wat ik ook in Nederland zou doen vind ik toch belangrijker.
Je laat zo'n sloeber niet kreperen als je in staat bent om te helpen.
Misschien eigenwijs maar het zij zo.

Gr Malamelsbeth
User
spacer line
 

Jeroen schreef: Ik keek om en zag 1 persoon half onder zijn motor liggen en de andere naaide er snel uit, want die had kennelijk geen zin in ieder geval sociaal te zijn uit angst zijn salaris te moeten inleveren voor reparaties aan iemand anders zijn motorfiets. En het hoeft niet gezegd te worden, maar voor de zekerheid dan toch; de betrokken personen waren beiden Indonesiers zonder helm op hun harses.

Jeroen, ik begrijp hieruit dat de andere Indonesier er om dezelfde reden vandoor ging als jij: bang voor een greep in de buidel. Alleen lijkt het erop alsof je je eigen gedrag wat meer accepteert dan het gedrag van de ander. En daar lig je dan je poot te verbranden onder de uitlaat van je motor.

Nee, geef mij Malam maar!bambang
User
spacer line
 

Ik zou ook niet helpen. Om de doodeenvoudige bovengenoemde redenen.
In Amerika moet je ook niet zomaar iemand helpen. Mocht iets verkeerd zijn of zelfs niets verkeerd, wordt een proces aangespannen voor miljoenen dollars. Dat adviseert mijn zuster in Amerika die al ruim 20 jaar woont. Voor de geringste iets word je ge"sued" in Amerika.elsbeth
User
spacer line
 

Tja, ieder zijn ervaringen. Ik heb vrij lang in Amsterdam West gewoond en toch een aantal keren ingegrepen waar iedereen stond toe te kijken. Voor mijn huis, aan een kade, liep een dronken vent van een jaar of 65. Hij moest pissen, gulp al open. iedereen keek en wist: die vent valt in het water en verzuipt natuurlijk. Ik ben naar beneden gerend, heb de beste man met mijn vinger in het lusje achter aan zijn spijkerbroek naar de kade geloodst, hij heeft zijn plasje gedaan.
Iedereen lachen natuurlijk, maar ik was toch wel erg kwaad. Dronken of niet, eigen schuld, dikke bult of niet, je laat zo';n vent niet creperen. Zo heb ik nog wel meer vorbeelden. Ja, je kunt je omdraaien, maar zo zit ik niet in elkaar.bambang
User
spacer line
 

NL is anders. RI en Amerika zijn niet te vergelijken met NL. Je kunt hoogstens het alarmnummer 911 in Amerika bellen.
Er was een rapportage in Amerika. De politie deed denken dat een autobus een ongeluk had. Wat blijkt, mensen gingen snel de bus instappen om als slachtoffer voor te doen: voor verzekeringspenningen.

In NL zijn de voorzieningen beter geregeld dan die in RI en Amerika. Als je in Amerika invalide raakt tijdens het werk b.v., neem je een advocaat in de arm om zo veel mogelijk binnen te halen. In NL heb je de WAO.
In RI??? Niks.
Daarom.zieleffe
User
spacer line
 

Sorry Elsbeth, je kan het heel dapper vinden van Malam, maar eens zal het kunnen voorkomen dat je door je hulp er van de dupe kan worden, en dat vergeef je eigen nooit meer.
Beter helpen op een wijze die veroorzaker aan te spreken, want als iets gebeurd in IndonesiŽ dan zijn ze er zo snel erbij, dat jou hulp, er niet meer aan toe doet.
Ook al ben je dokter, de mensen pakken het daar heel snel op leggen de slachtoffer op , of in een wagen en rijden naar de eerste en beste Puskesmas

Ieder land heeft zijn gekte zoals Bambang al schreef, dat heb K ook gehoord dat je er zelfs niet mag aankomen, wegen straffe van een boete, en ook als het verkeerd behandeld word dan ben je ook de pineut.... Emoticon: Stupid Emoticon: Confused


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

paulana
User
spacer line
 

In het Lucas ziekenhuis in Amsterdam waar ik werkzaam was, was de regel , als er een ongeluk op de straat, voor het zhs gebeurde, moest er eerst een ambulance worden gebeld! Gelukkig hielden wij er ons niet aan , maar gaven waar mogelijk de eerste hulp.
Er was altijd wel een arts bij aanwezig, en ik vond die regel k.. je ziet het gebeuren ,en dan mag je wettelijk niets doen, regels zijn er in deze gevallen om overtreden te worden!!


Om Swastiastu

paulana
User
spacer line
 

Hier op Bali een keer een ongeluk gezien, maar in een mum van tijd stond het vol,
ook ambulances, daar bemoei ik me dan niet mee, ik weet ook niet of dat op prijs wordt gesteld Emoticon: Confused


Om Swastiastu

elsbeth
User
spacer line
 

Ik begrijp heel goed wat jullie bedoelen. En misschien heb je ook wel gelijk, in het geval RI heb je waarschijnlijk gelijk. Het is ook de reden waarom ik Indonesie nooit zelf achter het stuur gekropen ben, noch, noch scooter.
Ik denk wel dat veel mensen dankbaar gebruik maken van dit gegeven, omdat ze sowieso liever wegkijken. Dan heb je natuurlijk een prachtig excuus. Voor wie dat hier geldt, kan ik niet beoordelen, maar in mijn eigen omgeving ken ik meer dan genoeg mensen die nergens bij betrokken willen raken. En als niemand elkaar meer aanspreekt of helpt, dan wordt de maatschappij langzaam ruwer, asocialer en individueler. En wat betreft Malam, jullie verklaren hem misschien voor gek, ik vind het hem sieren dat hij blijft geloven in de schoonzus van zijn vrouw, tot het tegendeel onomstoten bewezen is.Puputan
User
spacer line
 


On 28-09-2010 15:54 bambang wrote:
Ik zou ook niet helpen. Om de doodeenvoudige bovengenoemde redenen.
In Amerika moet je ook niet zomaar iemand helpen. Mocht iets verkeerd zijn of zelfs niets verkeerd, wordt een proces aangespannen voor miljoenen dollars. Dat adviseert mijn zuster in Amerika die al ruim 20 jaar woont. Voor de geringste iets word je ge"sued" in Amerika.

Wat een baarlijke onzin, er wordt in Amerika echt niemand gesued omdat het enkele feit dat ie iemand ten dienste is. In Nederland is het zelfs strafbaar om iemand niet te helpen buiten het feit dat het laf is iemand te laten creperen onder het mom dat je jezelf in de problemen kunt brengen klinkt als een pure drogreden. Die Nederlander die laatst een terrorist overmeesterde tijdens een vlucht van de V.S naar Amsterdam, wat als die dezelfde instelling had gehad?merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Zeker siert het Malam, zijn hulpvaardigheid, maar ik begrijp dat de situatie in NL niet te vergelijken is met RI.
Wat ik niet begrijp hoe men zich in Indonesie als vrome moslims beschouwt, maar diefstal en beroving is kennelijk normaal..
Overigens komt dit in NL net zo goed voor!
Vorig jaar december werd bij de uitgang van Albert Heijn een oude dame onwel, ze had ademnood en haar gezicht stond scheef, heb haar geprobeerd te reanimeren.
De ambulance kwam snel.
Maar goed, ik was door alle commotie vergeten mn fiets op slot te zetten en je begrijpt het al:
fiets foetsie.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 28-09-2010 15:39 elsbeth wrote:
Jeroen schreef: Ik keek om en zag 1 persoon half onder zijn motor liggen en de andere naaide er snel uit, want die had kennelijk geen zin in ieder geval sociaal te zijn uit angst zijn salaris te moeten inleveren voor reparaties aan iemand anders zijn motorfiets. En het hoeft niet gezegd te worden, maar voor de zekerheid dan toch; de betrokken personen waren beiden Indonesiers zonder helm op hun harses.

Jeroen, ik begrijp hieruit dat de andere Indonesier er om dezelfde reden vandoor ging als jij: bang voor een greep in de buidel. Alleen lijkt het erop alsof je je eigen gedrag wat meer accepteert dan het gedrag van de ander. En daar lig je dan je poot te verbranden onder de uitlaat van je motor.

Nee, geef mij Malam maar!
Met het grote verschil dat ik niet diegene was die het ongeluk veroorzaakte/maakte, en die Indonesier die er als eerste vandoor ging wel. En zoals ik al zei was ik verder weg dan anderen die ik uit mijn ooghoeken zag opspringen. Nee, dan ga ik niet nog eens een keer terugrijden. Echt niet.

Ik heb 1 keer een ongelukje veroorzaakt, ik reed door onoplettendheid op een andere motor die daardoor viel en schade op liep. Die persoon heb ik dezelfde dag nog bij de Suzuki-garage zijn rekening zonder morren betaald. Een andere auto die geraakt werd door de spiegel van de moter (en dus lakschade opliep) heb ik een week later ook netjes betaald.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Afgelopen week nog meegemaakt: een Nederlandse toeriste raakt betrokkene bij een motor-ongeluk en er volgt schade, zowel aan de motor van de tegenpartij als eigen (gehuurde) motor. Als eerste moest de politie worden ®betaald® voordat er ergere problemen zouden kunnen ontstaan (een rechtzaak waar vervolgens de politie gelijk krijgt met valse getuigenissen: ge-eikte situatie). Daarna moest de tegenpartij naar het ziekenhuis (er was niets aan de hand dan alleen wat schrammen). Het volgende gebeurt: behandelend arts en slachtoffer konkelen wat ( kongkalikong ) en opeens heeft het slachtoffer allerlei verwondingen en kneuzingen die moeten worden behandeld. Er moeten een aantal zeer dure medicijnen worden aangeschaft (commissie voor de arts) en de toeriste wordt gevraagd ook alvast aan het slachtoffer diens medische nabehandeling en nacontrole voor de komende weken te betalen.
Dan is de motor aan de beurt: naar een bengkel (garage) en de motor wordt ®opgeknapt® aan allerlei schade die waarschijnlijk niet eens door het ongeluk is veroorzaakt. Wederom de duurste ®merk®-onderdelen worden tevoorschijn getoverd voor een motor die toch feitelijk al rijp was voor de schroothoop.
Dan nog eens de reparatie aan de gehuurde motor. I.p.v. zelf naar een bengkel te gaan, maakte de dame de fout dat over te laten aan het verhuurbedrijf. Dus wederom de hoofdprijs betalen want de rental schaft (of doet alsof en steekt de rest in eigen portemonnee) natuurlijk ook direct de duurste ®merk®-onderdelen aan voor een oude 2e-hands motorfiets.

Hier zien we dus wat er kan gebeuren als je als bule betrokken bent bij een ongeluk (de schuldvraag was nicht im Frage , dat was uiteraard de ®rijke® bule dame tegen de ®arme®, zielige autochtoon). De hele oplichtersbende van slachtoffer tot politie, arts, ziekenhuisapotheek, garage en rental hebben de dame laten bloeden. Dat is pas a-sociaal. Deze toeriste was zelf gewond aan haar been (behoorlijk gekneusd), en ogenschijnlijk erger dan het zgn. slachtoffer. Maar daar bekommerde niemand zich om.
En dit is geen incident; dit is eerder regel als je als bule bent betrokken bij een ongeluk. Zelfs als toeschouwer kan je nog worden aangewezen als ®schuldige®; het is nml. jouw woord tegen 10-tallen anderen (die vrijwel altijd samenzweren met politie en slachtoffer).marcel70
User
spacer line
 

welcome to indonesia Emoticon: Angry


Becik ketitik olo Ketoro

paulana
User
spacer line
 

Marcel70, het is niet overal zo in RI.....


Om Swastiastu

pierre
User
spacer line
 


Op 30-09-2010 08:07 schreef paulana:
het is niet overal zo in RI.....


Het zal dan wellicht niet overal voorkomen, maar op Sumatra en met name Medan en Padang zijn dit soort ongelukken en gemanipuleerde "schadeloostellingen" schering en inslag.

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,501,587 topic views - 242,161 posts - 13,761 topics - 35,540 members - last post @ 03-12-2021 00:48 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,211,307 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com