indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

elsbeth
User
spacer line
 

haha, dat vind ik een mooie tegelwijsheid, Ziel!
Ik word er wel eens moe van dat mensen elkaar altijd willen proberen te begrijpen.
In veel gevallen kun je beter tot accepteren overgaan.paulana
User
spacer line
 

En de heren dan Om Ziel, hoe zit het daarmee? moet je ze begrijpen en tegelijkertijd ook liefhebben? het is heel goed te combineren... Emoticon: Party!


Om Swastiastu

zieleffe
User
spacer line
 

Wat moet ik daarop antwoorden.
wat willen jullie graag horen? Emoticon: Wink Emoticon: Puh!

Wat betreft ben een BoSS gebruiker, reuksmaken verschillen niet waar.
Vaak is het DNA bepaald, zo kan je niet iedereen beoordelen.
Er zijn mensen die beoordelen de heren (een mens) wel hun zijn.
zonder de achtergronden te kennen. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Yummie! Emoticon: Party!
Maar zitten wij dan nog On topic te schrijven, of wijken we af.
Dit wilde K wel even kwijt BoSS is in IndonesiŽ goedkoop, maar wel vaak namaak. Emoticon: Stupid Emoticon: FrustratedVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Zo hebben ze ook nog mijn motor gestolen, eerst mijn gereedschap nu mijn motor als het zo door gaat heb ik straks alleen nog maar een onderbroek Emoticon: AngryYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Emoticon: Red face dat meen je niet joh? Laat die pembantu maar terugkomen voor opheldering, dikke kans dat die een vinger in de pap heeft om haar 'gedorven inkomsten' voor de komende maanden alvast veilig te stellen. (Ja, ook hier is dat niet altijd het geval, maar toeval bestaat niet).


Ho Lee Fuk

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Ik denk dat je brommert nu tussen de boormachine en de decoupeerzaag ligt. Emoticon: Clown


It's only kinky the first time.

spacer line  


On 26-09-2010 07:18 oyibo wrote:
Ik denk dat je brommert nu tussen de boormachine en de decoupeerzaag ligt. Emoticon: Clown

Waarschijnlijk wordt het als een ojek gebruikt , ter bevordering van goedkoop openbaar vervoer.


bisa dicek of makemyday .

Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Ik moet effe wennen aan mijn nieuwe computer,wel leuk dat windows7 met alle nieuwe snufjes trouwens.Ik ga volgend jaar weer de family opzoeken in JKT en t valt me altijd op hoe men daar tegen t leven aankijkt,meer aandacht voor de basisbehoeftes dan wij westerlingen die meer verwend zijn met luxe.Ik kijk alweer uit naar onbezorgde avondjes buiten met sate zo van de karretjes die langsrijden.Tegen die tijd zal ik wel wat laten horen,kan nu nl. ook onderweg internetten per mobiel. Emoticon: Bye byepaulana
User
spacer line
 

Hopenlijk heb je een huis, en geen woonwagen Malam......


toch is en blijft het shit Emoticon: Yes!


Om Swastiastu

bambang
User
spacer line
 

awas maling


Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 26-09-2010 11:31 paulana wrote:
Hopenlijk heb je een huis, en geen woonwagen Malam......


toch is en blijft het shit Emoticon: Yes!Ik heb nog even onder mijn stulpje gekeken Paulana , maar heb geen wieltjes kunnen vinden, mijn bebek stond netjes op slot links in het hoekje naast het huis.
Ik besef ook dat ik oliedom ben, achter het huis is een schuur die op slot kan.
Ik mag graag voor het huis op de waranda zitten, aangezien er hier dit gat weinig bule zitten trekt dat nog weleens de aandacht van af de weg, zo ook waarschijnlijk van de onverlaten die mijn bebek hebben gekaapt.
Eigen schuld dikke bult had ik hem maar in de schuur moeten parkeren, had net zo goed een bordje aan het hek kunnen hangen met de uitnodiging om mijn bebek te pikken.
Het is hier schering en inslag, de meeste mensen parkeren bij ontbreken van een schuur hun bebek in de woonkamerpaulana
User
spacer line
 

Gelukkig maar Malam, geen wieltjes onder je leuke huis, maar dat die schuur wel op slot kan...waar is dat gat? en waar lag dan je gereedschap, naast Bebek?? Emoticon: Wink Emoticon: Wink

vind het toch triest voor je, Emoticon: Yes!


Om Swastiastu

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 26-09-2010 05:58 Malam wrote:
Zo hebben ze ook nog mijn motor gestolen, eerst mijn gereedschap nu mijn motor als het zo door gaat heb ik straks alleen nog maar een onderbroek Emoticon: Angry
Denk eens aan balas dendam (wraak nemen). Dat is doorgaans de reactie nadat iemand de laan is uitgestuurd.
YB 19-09:
Het is gewoon het niet kunnen erkennen van ongelijk en geen greintje kritiek kunnen aanvaarden.

Malam 20-09:
Haar reageren nu is volledig anders als dat we gewend zijn, ze is aan het zoeken geweest zonder rode ogen en toen we haar op een gegeven moment mededeelden dat het beter was afscheid te nemen hoorde ze dat onbewogen en vol begrip aan.
Grote kans dat deze dame achter het verdwijnen van de motor zit. Wraak nemen is doorgaans datgene dat volgt op het lijden van gezichtsverlies. Dat zal nooit openlijk gaan maar altijd achterbaks. Vandaag notabene 3 van dit soort gevallen gehad in nog geen 2 uur tijd. Waarvan al deze wraaknemingen zich richten op mijn vrouw en kinderen (6 en 10 jaar) want dat is makkelijk doelwit. In alle 3 gevallen durfde er niemand iets recht in mijn gezicht te zeggen. Vandaag maaf , morgen een mes in je rug (nooit van voren). Gewoonweg walgelijk wat men al niet doet voor het behoeden van gezichtsverlies of de reactie op het lijden van gezichtsverlies.Puputan
User
spacer line
 


On 27-09-2010 10:55 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Denk eens aan balas dendam (wraak nemen). Dat is doorgaans de reactie nadat iemand de laan is uitgestuurd.
YB 19-09:
[quote removed]

Malam 20-09:
[quote removed]
Vandaag notabene 3 van dit soort gevallen gehad in nog geen 2 uur tijd. Waarvan al deze wraaknemingen zich richten op mijn vrouw en kinderen (6 en 10 jaar) want dat is makkelijk doelwit. In alle 3 gevallen durfde er niemand iets recht in mijn gezicht te zeggen. Vandaag maaf , morgen een mes in je rug (nooit van voren). Gewoonweg walgelijk wat men al niet doet voor het behoeden van gezichtsverlies of de reactie op het lijden van gezichtsverlies.

Mijn hemel wat doet een mens daar, het klinkt als de hel op aarde........Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 27-09-2010 11:06 Puputan wrote:

[quote removed]

Mijn hemel wat doet een mens daar, het klinkt als de hel op aarde........
Als je dergelijke dingen niet inziet en/of niet wil inzien dan is dit land vrijwel zeker een hel op aarde inderdaad. Een gewaarschuwd mens telt voor twee... en het is nog gratis ook.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Beste Puputan. Ik weet dat het (gaat) gebeuren en bereid me er altijd op voor. Als men juist als buitenstaander de cultuur objectief observeert en er zelf geen deel vanuit maakt, dan kan men de ander altijd een stap voor zijn of gedegen actie ondernemen. Want dat kent men hier niet daar men hier niet aan zelfkritiek of introspectie doet.
En of het nou gaat om een truckchauffeur, een onderwijzeres of een hoogleraar (want om mensen uit deze 3 beroepsgroepen ging het bij mij hier): 1 pot nat. Sluw wel, maar slim niet. En in het land der blinden is 1-oog koning.simpati
User
spacer line
 

Grote kans dat deze dame achter het verdwijnen van de motor zit.
Deze dame heeft tijdens Malam's verblijf in Nederland alle tijd gehad om een kopie te maken van de sleutels van die Bebek en waarschijnlijk ook van alle sloten van het huis, deze vervangen kan in ieder geval geen kwaad.
Succes,
Jan
MalangBokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Maar wat ook vaak voorkomt dat ze werken met zwarte kunst(jampi-jampi).Veel nuchtere belanda"s geloven daar niet in.Maar als je daar in het land geboren bent en ervan op de hoogte bent kan het vat op je hebben.Ik heb het meegemaakt dat een buur jaloers op ons was en hij heeft ons toen ook willen bewerken maar hij trof onze bediende.Die kreeg in ene keer hoge koorts en blauwe plekke op haar lichaam.


Shalom

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Tja, ik vind dit allemaal te ver gaan, misschien ben ik toch te goed van vertrouwen, ik vind nog steeds dat ik te veel gelegenheid heb gegeven, dus in eerste instantie moet ik de fout bij me zelf zoeken.
Maar de sloten van mijn huis vernieuwen ga ik zeker doen, voorkomen is beter als genezen zullen we maar denken.
Daarbij heb ik altijd gezegd dat Nederland en Indonesie, niet te vergelijken zijn, in deze dus wel.
In Nederland is nog geen tuinstoel veilig voor de de junks en hier ook niet maar hier is het meer door de armoede.
Jammer maar helaas, moet ook nog eerlijk zeggen dat als er een paar kinderen een aantal dagen te vreten hebben van mijn motorretje dat ik dat nog liever zie dan een junk die een naald in zijn donder steekt van mijn motor hahahahaha.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Niets is erger dan iemand "voor schut zetten". De gevallen van ontslagen Indonesiers die vervolgens wraak nemen, zijn legio. Ik kan zo een doos voor je opengooien. Nog niet lang geleden was er zelfs iemand vermoord door een ex-werknemer. Niet dat de moordenaar het zo erg vond dat hij zonder werk was. Nee, hij was op z'n maat 48 getrapt. Dat was voldoende reden om zijn ex-werkgever maar om zeep te helpen (hopelijk gaat het bij jou niet zo ver, maar dit gebeuren is legio).
En als je niet wordt vermoord, dan is materiale schade berokkenen de volgende stap. Ik zou het toch sterk in de richting van deze dame zoeken. Ik ben er voor 90% zeker van dat die de dader is (puur decennia-lange ervaring).zieleffe
User
spacer line
 

Waar K in Chimahi vertoefde de laatste keer in 2006 kwam je gelijk voordeur de woonkamer binnen.
elke avond werd salontafel weggesleept en kon de Motor er staan.
het stonk wel naar benzine, maar dat ding was echt heilig, en ook je kon niet zonder.
De kinderen werden dagelijks naar school gebracht.

Dus Malam als Jou huisje ziet dan kom je ook gelijk in de woonkamer. daar had je het moeten stallen denk je niet.
Maar ja achteraf, dat is zo gemakkelijk, maar gelukkig ben je maar een mens dus straks een tweedehans-je kopen, of is je dompert leeg. Emoticon: Wink Emoticon: Sadley
Bankroet......
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Yogya ik snap volledig wat je bedoel, ik weiger te geloven dat deze dame er een hand in heeft noem mij maar eigenwijs, desalniettemin vervang ik morgen alle sloten, zoals eerder gezegd voorkomen is beter dan genezen.
Het toeval is inderdaad erg groot.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Hahahaha Ziel ik ben op zoek, mijn dompet kan het nog net lijden, had al een aantal motorekes geprobeerd, maar de handelaar hier is excact hetzelfde als in Nederland, die denken dat de koper uit een ei komt.
Gelukkig zat ik als zestienjarige al aan die pokkedingen te sleutelen dus ik heb een redelijk inzicht of de machine zelf goed is of niet.
Effe op het gemak zoeken, machine goed, dan zal de body me een rotzorg zijn dat kost geen drol.
Daarna in de schuur met dubbel slot en een nieuw slot op de deur, tevens moet ik in november naar Nederland dan neem ik gelijk een alarm mee kost in Nederland een habbekrats maar is in dit gat niet te koop.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Hier een foto van mijn stalen ros, nostalgie ik kijk er met tranan in mijn ogen naar hahahaha, met dit stalen ros heb ik de afgelopen jaren pakweg 10.000 km over Allah's wegen in Indonesie gefietst, voorremschijf ook nog speciaal aangepast voor de veiligheid potverdorrie.
Snif snif snif

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 27-09-2010 08:29 paulana wrote:
Gelukkig maar Malam, geen wieltjes onder je leuke huis, maar dat die schuur wel op slot kan...waar is dat gat? en waar lag dan je gereedschap, naast Bebek?? Emoticon: Wink Emoticon: Wink

vind het toch triest voor je, Emoticon: Yes!


Die schuur is achter het huis Paulana, die heb ik verdomme zelf laten bouwen, geheel uit steen met een solide deur en slot, helaas was ik te lui om mijn stalen ros elke avond daar in te zetten.
Mijn gereedschap lag in huis onder het bed van de dame, in de gudang te vochtig.
Nogmaals ik ben schuldig, misschien te goed van vertrouwen, harde les.
Ik heb inmiddels maatregelen genomen om dit soort dingen te voorkomen, ik had beter moeten weten in Nederland is het niet veel anders, gelegenheid maakt de dief.
Op een blog over Indonesie, waar echte kenners zitten, werd er al smalend gelachen, immers er is geen groter vermaak als leedvermaak, de grote baas is vergeten dat hij zelf ooit een stukje schreef dat alles in zijn huis pootjes kreeg en nu is Malam natuurlijk de domste van de hele wereld, ala de man weet zelf niet meer wat ie in het verleden geschreven heeft.
Logisch want hij is schizofreen dus de ene persoonlijkheid weet niet meer wat de andere geschreven heeft.
Nog erger hij heeft een derde persoonlijkheid gecreerd, naam klinkt een een beetje als iseenander , nu kan hij commentaar geven en zichzelf beantwoorden hahahaha.
Ach de man noemde mij ooit de grootste dief van de Rotterdamse haven, tja hij zat er niet zo ver naast," wie appelen vaart wie appelen eet" zegt het spreekwoord hihihihi.
Helaas het spreekwoord "Het is slecht stelen van een dief" gaat hier niet op dus hahahaha
Afijn, Iseenander en Kontlog hebben weer wat te roddelen, best leuk.
Ik volg het met rode oortjes, Kontlog heeft gebrek aan inspiratie en tracht zijn bezoekers aantal hoog te houden met vunzige stukjes en Iseenander reageert alleen op gossip, die heb ik nog nooit iets zinnigs zien zeggen in een ander onderwerp van Kontlog.
Schitterend het lijken Hepie en Hepie wel.

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,474,014 topic views - 242,154 posts - 13,761 topics - 35,539 members - last post @ 29-11-2021 17:00 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,059,928 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com