indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Indonesie is niet doorzichtig, de Indonesier (ja, generalisatie inderdaad) is dat en niet zo'n klein beetje ook. Op drie kilometer afstand is al te voorspellen wat een persoon zal gaan doen (het verkeer uitgezonderd). Dat voegt wel wat toe aan het leven hier. Als er weer eens een probleempje is kan ik dat eerst bespreken met mede-Nederlanders om te kijken of we gelijk hebben.. en binnen de kortste keren is het waarheid, gewoon te voorspelbaar voor woorden. Maar wel leuk dus. Emoticon: Puh!


Ho Lee Fuk

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Opzich YB zullen de cijfers opzich wel kloppen, alleen vergeten ze dan het aantal vliegbewegingen per airport en het aantal te vervoeren mensen. Ja zo is het makkelijk, maar ja, die houding komt me niet geheel vreemd voor. Hihi.


It's only kinky the first time.

bambang
User
spacer line
 


Op 09-09-2010 11:10 schreef Yogya-Bali:
Exact "Ja, dan is het tijd om christenen te pesten."


Ik vind dit wel vermeldenswaard:
www.trouw.nl/nieuws/politiek/a(...)_hulp_Pakistan_.html
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 09-09-2010 14:15 Yerun wrote:
Indonesie is niet doorzichtig, de Indonesier (ja, generalisatie inderdaad) is dat en niet zo'n klein beetje ook. Op drie kilometer afstand is al te voorspellen wat een persoon zal gaan doen (het verkeer uitgezonderd).
Dat is zeker zo. De gemiddelde (ook bang voor generalisatie en reacties daarop) autochtoon is ontzettend voorspelbaar; wederom vanwege die groepsidentiteit. Wat de 1 doet, zal ook de ander doen daar er een groot gebrek is aan eigen initiatief en het credo luidt : ikut-ikutan (zonder enige zelfreflectie). "Als er 1 schaap over de dam is, volgen er meer".paulana
User
spacer line
 


Op 09-09-2010 09:07 schreef Yogya-Bali:
Weer even een staaltje van horkerig gedrag. Zonet liep het kampung-klootjesvolk met een optocht van wel ruim 30 man met een grote bedug (= grote trom) door onze perumahan te denderen (bye bye siesta) waar uitgerekend in onze straat geen enkele moslim woonachtig is. Dat is dus pure pesterij en onbeleefd gedrag want men weet dat. Ze zijn nu al 5x op en neer geweest in de straat maar nog niet in eigen kampung. Over terrorisme gesproken, dit land zit er vol mee. Van jongsaf aan leert men al andere mensen te terroriseren (N.B. de opmerking van een hoogleraar van de Universiteit Gadjah Mada) met een overmatig gebrul van verwende peuters en dat gaat voort als men volwassen is d.m.v. andersoortige persterijen t.a.v. andersdenkenden. Geen goede reclame voor geloof,volk en vaderland.Daar hebben wij in Oost-Bali geen last van gelukkig Emoticon: Wink


Om Swastiastu

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 10-09-2010 10:12 paulana wrote:

[quote removed]Daar hebben wij in Oost-Bali geen last van gelukkig Emoticon: Wink
nog niet, kwestie van tijd.


Ho Lee Fuk

paulana
User
spacer line
 

Tsjaa,maar tijd heelt (bijna)alle wonden.... Emoticon: Shiny


Om Swastiastu

zieleffe
User
spacer line
 Op 08-09-2010 14:44 schreef Malam:

[quote verwijderd]


Beste Om Sid de verkeersmoraal is niet iets anders, er is verkeer en geen moraal, u zegt het zelf al, het recht van de sterkste is dat niet diep treurig en dat zijn zeker geen kleine irritante zaken, de gedragingen van mensen buiten de deur is een zeer belangrijk onderdeel van het leven.
Kwestie van aanpassen???????
Dus iedere ibu in de supermarkt die tracht voor te piepen haar gang laten gaan?
Bovendien alle motorrijders en automobilisten die maar één belang hebben ikke ikke ikke ook hun gang laten gaan?
Nou dan kan ik wel 4 uur uittrekken om een paar boodschapjes te doen, an me hoela.
Ik heb het hier best naar mijn zin, ik kan hier buiten leven, ik geniet hier met volle teugen, maaaaaaaar wennen aan het gedrag van Indonesiers op de straat gaat er bij mij niet in, grote steden Bandung, Jakarta of het eiland Batam?
Allemaal hetzelfde, totaal geen respect voor de medemens zo gauw ze de voordeur achter zich hebben dicht getrokken.
Ik wil er niet aan wennen ook, aanpassen is een goede zaak, mits het redelijke gedragingen zijn, aan dit gedrag wil ik niet wennen en mij ook niet aanpassen.
Typisch dat als ibu in de supermarkt terecht gewezen wordt dat de hele rij het er mee eens is maar dat niemand zijn snavel durft open te doen uit beleefdheid.
Die zelfde mensen in die rij stappen in hun auto of op de motor en rijden je volledig uit je onderbroek, weg beleefdheid.
Te zot voor woorden.

Op 09-09-2010 13:26 schreef elsbeth:
The fish rotts from the head. Altijd en overal. Dat je dat niet mag zeggen, is niet iets speciaals van Indonesie. Geldt ook hier. Hoe hoger in de hierarchie, hoe beledigder men is als je wat zegt. En dan een spelletje blufpoker spelen, macht uitoefenen. Je moet behoorlijk sterk in je schoenen staan om daar tegen in te blijven gaan.
Ik denk dat dit in Indonesie wat doorzichtiger is (zie voorbeeld YB), maar ook hier gebeurt dat. Beide fout.

AL vele jaren geleden wel 5 jaar hebben we het er ook overgehad.
Malam weet je nog hoe je daar toen er overdacht.?
Ja met de jaren, moet je ervaren hoe het er uit ziet, als je daar bent.
Slim van mensen als je als nep moslim daar je eigen voor uitgeeft.
Heb je niets te vrezen toch, ja alles moet je relativeren, want ergernissen kan je echt ziek van worden, en je zou daar van eens depi worden.

Maar goed 235 Miljoen mensen bij elkaar kan het ook niet anders, of je komt wel een of andere gek tegen.
Vis in je hoofd “Elsbeth” wat moet je daar van voorstellen?
dat doen ze hiero ook tussen de 16 á 17 miljoen zijn er ook een paar mafkezen, die erg de aandacht willen krijgen via allerlei kanalen, het zij Internet of TV.
Of wath ever
Hier erger je ook aan mensen die op de een of andere wijze hun visite kaartje afgeeft.
Ondanks het gedisciplineerd rijden, kom je ook van die gekke tegen die je aan de kant maaien, en daarvan zie je dan niets van terug, alleen een bekeuring dat je te hard gereden hebt.
Want ze willen willens en wetens hun geld ophalen door veel bekeuringen binnen te halen , door camera’s en stille agentjes achter de bomen.
In welk land ben je beter af………………

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

paulana
User
spacer line
 


Op 10-09-2010 13:42 schreef zieleffe:
Verkeerde topicHallo OmZiel,maakte me al ongerust,waarom verkeerde topic? mensen in RI, daar hoor ook ik bij Emoticon: Yes!


Om Swastiastu

elsbeth
User
spacer line
 

Hai Ziel. Je schreef: Vis in je hoofd “Elsbeth” wat moet je daar van voorstellen?
The fish rots from the head. De vis begint te rotten vanuit het hoofd (niet de staart).
Ik bedoel daarmee dat de top van een organisatie verantwoordelijk is voor wat er onder in de organisatie gebeurt. Als er iets mis is in een organisatie is er dus iets mis in de top.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Als ik kijk naar mijn eigen ervaring hier en ook de ervaringen van de anderen dan is dat toch een heel ander beeld als Merapi heeft met die lieve Indonesische dametjes in de Haag Emoticon: SmileMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Om misverstanden te voorkomen, pakweg 3 jaar geleden schreef ik dat het de bedoeling was om nadat ik klaar met werken was, zoveel mogelijk tijd in Indonesie door te brengen.
Heb daarbij nog de opmerking gemaakt dat ik niet wist of ik dat vol zou houden.
Na twee en een half jaar kan ik volmondig zeggen dat ik het enorm naar mijn zin heb.
Neemt niet weg dat er ergernissen zijn, ik denk dat dat logisch is, zoals Om Sid al opmerkte als je ergens gaat wonen dan ervaar je veel meer als dat je als toerist 4 weken in een land bent.
Als ik een weegschaal gebruik met voor en nadelen dan kom ik tot de conclusie dat ik zolang het mogelijk is in Indonesie wil blijven, de ergenissen neem ik op de koop toe.
Maaaaaaaar het is wel eens fijn om je hart te luchten. Emoticon: Yes!
Want dit Emoticon: Shut up! doen Indonesiers al te veel, daar wil ik niet aan meedoen.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 11-09-2010 05:11 Malam wrote: ......zolang het mogelijk is in Indonesie wil blijven, de ergenissen neem ik op de koop toe.
Maaaaaaaar het is wel eens fijn om je hart te luchten. Emoticon: Yes!
Want dit Emoticon: Shut up! doen Indonesiers al te veel, daar wil ik niet aan meedoen.
Emoticon: Shut up! Tja en dat is geestelijk gezien een heel ongezonde houding en mentaliteit. Elk mens, of je nou Nederlander, Eskimo, Japanner of Javaan bent, men heeft allen behoefte zich qua emoties te kunnen ontladen. Dan is het 100x beter dit direct te doen (zoals in het westen) zodat de druk ervan af is voordat er schade wordt aangebracht, dan te wachten, op te kroppen tot de kruik barst en er een orchie van geweld uit voortvloeid: het zgn. amok lopen. Dat is dus wat men hier heeft, totaal onberekenbare uitbarstingen van agressie. Daar hoeft men niemand drugs voor te geven, de drugs is de lokale cultuur die gewoon tegendraads is t.o.v. de menselijke aard.dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 

Omdat ik mijn neus hier nog niet heb laten zien wil ik het volgende wel even kwijt. Trouwens, ik waardeer het wel dat Malam deze topic heeft gestart als een vervolg op de topic ‘Dieren in Indonesië’. De mens is eigenlijk een overwoekerende dierensoort en daarom is een aparte topic hier wel op zijn plaats. Zelf zat ik te denken aan ‘Flora in Indonesië’, maar ik ben bang dat zo’n topic niet erg bezocht zal worden. Dit item zal ik bewaren voor mijn fotoalbum, ‘Kiekjes’, waarmee ik in voorbereiding ben en dat binnenkort op mijn site zal verschijnen. Als het nu gaat om bars, restaurants, shoppingmalls en hotels in Yogya, Bandung en Jakarta (met natuurlijk het hele Bali-gebeuren), dan zal het nog wel wat aandacht opleveren. Maar flora? Men komt toch nauwelijks buiten de genoemde volgebouwde en chaotische toeristencentra, dus de kans om plantensoorten te kunnen herkennen zal bijzonder klein zijn. Een mens moet kennelijk eerst half dood zijn gegaan voordat hij beseft hoe mooi iets simpels als een bloem, dier of insect is. Een voorbeeld daarvan is de mij hoog gewaardeerde auteur Hans Dorrestein, die na menig roman nu boeken over dieren en mooie natuur is gaan schrijven, nadat hij de dood in de ogen heeft aanschouwd.

Dit is kennelijk een topic geworden waarover voornamelijk de expats mee kunnen praten. Logisch, want een toerist ziet Indonesië en haar bevolking slechts door de roze gekleurde bril van het vakantiegevoel. Juist?
In veel gevallen misschien wel. Ik heb in twee reisverhalenbundels – ‘Onbekende Streken’ en ‘De Pisang op Ambon’ – mijn ervaringen beschreven met ronselaars, gidsen en andere lieve gastvrije mensen die de hulpbehoevende klungelaar een beetje op weg trachten te helpen. ‘Lieve gastvrije mensen zijn het he?’, wordt mij in Nederland wel eens gevraagd door familieleden en kennissen die er nog nooit zijn geweest. Ik geef ze maar gelijk en weet dan meteen dat ze nog nooit de moeite hebben genomen om mijn verhalen te lezen.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 11-09-2010 14:06 dangdude03 wrote: Dit is kennelijk een topic geworden waarover voornamelijk de expats mee kunnen praten. Logisch, want een toerist ziet Indonesië en haar bevolking slechts door de roze gekleurde bril van het vakantiegevoel. Juist?
....... ‘Lieve gastvrije mensen zijn het he?’, wordt mij in Nederland wel eens gevraagd door familieleden en kennissen die er nog nooit zijn geweest. Ik geef ze maar gelijk en weet dan meteen dat ze nog nooit de moeite hebben genomen om mijn verhalen te lezen.
Dangdude03, dat is een algemeen verschijnsel. Jaren geleden volgde ik een Tropencursus voor Kader in Ontwikkelingssamenwerking te NL waar mij werd geleerd dat men bij ev. terugkeer naar patria (of desnoods een vakantie naar het vaderland) geen enkel begrip hoeft te verwachten m.b.t. de werkelijke situatie waarin men heeft verkeerd want dat past niet in het beeld dat men heeft van werken in de tropen. Het stugge idee is dat men een eeuwige vakantie houdt daar onder de zon, dat men maar een gelukkig mens mag zijn in de tropen te verkeren en verder alleen maar verhalen accepteert over mooie stranden, aapjes, boomhutten en lieve aardige donkere mensen die zo gelukkig zijn in hun armoede omdat ze "onze" zorgen (doorgaans luxeproblemen) niet hebben. Kom niet aan met verhalen over ev. negatieve belevenissen want dat is uit de boze. En ja hoor, het klopte geheel. Ik hoef "thuis" niet aan te komen met verhalen over hoe hard het leven in de tropen wel niet kan zijn (alleen het "thuisfront" heeft het moeilijk). Wat dat betreft is er na het koloniale tijdperk niets verandert met de westerse kijk op de 3e wereld.Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.dandude03
Je schtijft hier de pisang op ambon.Is het je ook opgevallen dat er op ambon een pisang boom groeit waar de bananen naar boven groeien.Ik had niet te veel sopi gedronken hoor.


Shalom

dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 


On 11-09-2010 15:15 Bokito wrote:
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.dandude03
Je schtijft hier de pisang op ambon.Is het je ook opgevallen dat er op ambon een pisang boom groeit waar de bananen naar boven groeien.Ik had niet te veel sopi gedronken hoor.


Ja, ik ken die soort Bokito. Zou daar de originele 'Pisang Ambon' van gebrouwen worden? Ik heb wel eens gehoord dit groene likeurtje volgens oud (Javaans?) recept door Bols gebrouwen wordt. Maar dit terzijde, want off topic. Gaan met die banaan!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 11-09-2010 15:15 Bokito wrote:
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.dandude03
Je schtijft hier de pisang op ambon.Is het je ook opgevallen dat er op ambon een pisang boom groeit waar de bananen naar boven groeien.Ik had niet te veel sopi gedronken hoor.


Ook even offtopic Bokito, had daar één of andere onverlaat soms onder die boom een blauwe pil uit zijn zak verloren? hihihihi.elsbeth
User
spacer line
 

Ben ik nou degene die teveel blauwe pilletjes heeft gegeten?
Ik heb nog nooit een bananenboom gezien waar de bananen NIET naar boven groeien. Graag enige uitleg over deze merkwaardige "discrepantie in onze waarneming"dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 


On 11-09-2010 19:25 elsbeth wrote:
Ik heb nog nooit een bananenboom gezien waar de bananen NIET naar boven groeien.


Ik zei toch: 'off topic!'. Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Blush Emoticon: Blushbaturudy
User
spacer line
 

generaliseren , makkelijk zeg;Ik ben ieder jaar in Oostjava Surabaya-Malang -Batu,op het vliegveld werd mijn echtgenoot onwel,en in eem mum van tijd kwam een vrouwelijk persoon melden ,kan ik U helpen,ik bijn dokter,maar ook drie ander personen stonden mij bij.Een personeelslid in uniform snelde weg en kwam even later terug en vertelde mij dat hij de poliklienik gebelt heeft en ja daar kwamen ze.Dus niet generaliseren mensen.Hier in Nederland staan ze ook geregeld toe te kijken,wat .......? ze bedreigen de hulpverlener. En nu jullie......baturudy
User
spacer line
 

sorry het moet echtgenote zijn,en verblijf ieder jaar 2 maanden in Oostjava..baturudy
User
spacer line
 

yogya -Bali; ik sta voor zo'n kast; heb twee pasje's bij me ,een van mij en de andere van mijn echtgenote; ik wil 5 miljoen rupiah hebben,dus 4 x de zelfde handelingen verrichten.
Jij als indonesie expert moet dit toch weten of.........niet,wat denk van transfeur naar andere rekeningen- electriciteit- telefoon dat kan allemaal via dat kastje,zou dat niet langer als 5 min duren.simpati
User
spacer line
 

Beste Rudy,
Bij de ATM van BCA die briefjes van Rp.100.000 geeft kan je in een keer Rp.2.500.000 opnemen, bij de ATM van briefjes van Rp.50 kan je in een keer Rp.1.250.000 opennemen.
Bij BII automaat van Rp.50.000 is dat Rp.1.500.000, bij BRDI Rp.500.000.
Volgens mij kan je met de Nederlandse Bankpas geen rekeningen betalen of geld overboeken naar een Indonesische rekening.
Groetjes,
Jan niet ver van BatuYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 12-09-2010 10:48 baturudy wrote:
generaliseren , makkelijk zeg;Ik ben ieder jaar in Oostjava Surabaya-Malang -Batu,op het vliegveld werd mijn echtgenoot onwel,en in eem mum van tijd kwam een vrouwelijk persoon melden ,kan ik U helpen,ik bijn dokter,maar ook drie ander personen stonden mij bij.Een personeelslid in uniform snelde weg en kwam even later terug en vertelde mij dat hij de poliklienik gebelt heeft en ja daar kwamen ze.Dus niet generaliseren mensen.Hier in Nederland staan ze ook geregeld toe te kijken,wat .......? ze bedreigen de hulpverlener. En nu jullie......
Tja, daarom heet het ook generaliseren, omdat dat iets is wat ze over het algemeen niet doen, mensen helpen. Enkele dagen geleden voor me twee motoren op elkaar. Ik reed als nummertje tien de twee kreperende gasten voorbij, waarvan 1 zonder helm. Er stond wel wat volk te kijken, maar een handje uitsteken? Nee hoor.. en ik doe het ook niet, want ze wijzen je net zo makkelijk als 'dader' aan... en ook dat is een generalisatie, maar dat kost je veel geld als andere omstanders ineens mee gaan doen en jou ook als schuldige aanwijzen.


Ho Lee Fuk


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,501,587 topic views - 242,161 posts - 13,761 topics - 35,540 members - last post @ 03-12-2021 00:48 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,211,121 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com