indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Hallo forum volgers,

Ik wil graag bouwgrond kopen in Lodthunduh regio ubud maar ik zou ook heel graag weten wat een normale prijs is voor grond waarop ik een woning zou mogen bouwen.
Maar wat ik ook heel graag zou weten, wat zou de prijs zijn voor een gewoon stuk sawah. En als derde zou ik graag weten wat een stuk talud zou moeten kosten naar een dieper gelegen riviertje met in dat talud een grote hoeveelheid wildgroei met wat palmbomen en andere grote struiken en bomen.

Wie kan mij helpen. Emoticon: Wink

Ik hoor dus graag 3 prijzen zodat ik zelf kan bepalen wat iets dergelijks waard zou zijn.simpati
User
spacer line
 

Ik hoor dus graag 3 prijzen zodat ik zelf kan bepalen wat iets dergelijks waard zou zijn.
Je hebt verschillende soorten grondprijzen:
1. De prijs waar de Balinees van droomt.
2. De reŽle prijs.
3. De prijs waar de grond uiteindelijk voor wordt verkocht, dat is meestal een groot geheim, daarover wordt flink overdreven en gelogen!
Kijk uit met grond waarvan wordt beweert dat er mag worden gebouw, vaak zie je SHM Sudah Hak Milik, controleer dat ook en ook of degene die jouw de grond wil verkopen dat volgens de wet mag.
Jan
spacer line  

Lodtunduh is een gevaarlijk gebied om grond te kopen. Teveel land heeft nog steeds een agri-culturele bestemming en legale wijziging van de bestemming kost je werkelijk een vermogen.

Praat niet met lokale Balinezen hierover want die zullen alleen maar zeggen "Yes, you can build here, no problem". Laat het uitzoeken door een gespecialiseerd bedrijf, dat niet uit die buurt komt en dat GEEN familie, desa- en banjar connecties met de betrokkenen heeft.

Ook al werkt de desa mee in e.e.a., dan nog zijn teveel plaatsen in Gianyar (de kabupaten waar Lodtunduh in gelegen is) aangewezen als "green zone" waar niet gebouwd mag worden. Kabupaten staat boven desa.

Het vervelende is dat ze je altijd laten beginnen met bouwen en zodra ze zien dat er al redelijk wat geld ingestoken is, dan komen in ene de problemen "uit de kast".


If you have nothing to loose, you can risk everything

spacer line  


On 13-06-2010 04:17 Amed East Bali wrote:
Lodtunduh is een gevaarlijk gebied om grond te kopen. Teveel land heeft nog steeds een agri-culturele bestemming en legale wijziging van de bestemming kost je werkelijk een vermogen.


Sawahgrond is bedoelt om rijst en andere gewassen te verbouwen.
Het zou kunnen dat in de toekomst er andere bestemmig komt ,maar voorlopig moet je voorzichtig zijn .

Een SHM (Surat Hak Milik) is overdraagbaar aan de volgende eigenaar , de probleeem is dat een buitenlnder niet aan kan komen.
Behalve voor zijn /haar Indonesische wederhelft .Mits dat ze een prenup constructie hebben geregeld bij de notaris.Voor het huwelijk !!.

Moet je eens weten hoeveel soorten gronden zijn , tanah sawah , hutan , girik ,adat , tanah sengketa etc.

Met de bijbehorende valkuilen .


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Dag heren,

alvast bedankt voor jullie reacties en ik zal nog voorzichtiger zijn met de uiteindelijke aankoop. Ik zal het hoe en waarom even uitleggen. Ik ben eerder daar geweest en heb grond bekeken waar gebouwd zou mogen worden. De eigenaar wilde mij alleen 1000 meter verkopen met daarop recht van doorgang voor achtergelegen grond. (het bewuste talud). 1000 meter vind ik te groot en eigenlijk zou ik dan ook het talud moeten kopen enkel en alleen om uitzicht te hebben en geen problemen met doorgang.
Zonder doorgang word het bouwkavel beter bruikbaar.

Er zijn dus 2 eigenaren en waarschijnlijk wil de talud eigenaar de hoofdprijs terwijl ik met die grond niets meer kan dan wat snoeien zodat ik er doorheen kan kijken.
Inmiddels heeft de verkoper mij aangeboden om een kleiner stuk te verkopen.
Dit stuk vind ik eigenlijk weer te klein. Als alles naar mijn idee perfect is zal ik pas over gaan tot aankoop maar, dat is eigenlijk de reden waarom ik wil weten wat grond zou moeten kosten waar je eigenlijk niets mee kunt of magYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

haha, recht van overpad. Nog zo'n enorme valkuil. Je koopt het land, bouwt er een mooi huis op, en dan wordt het pad afgesloten. Haha.. in 1 klap 3-0 voor de Balinees, want je hebt betaald voor grond die geen drol meer waard is, hebt geld uitgegeven voor een (aardig) huis en bent alles kwijt.

Je kunt wachten tot je een ons weegt qua kopen, want het zal nooit perfect zijn, hier niet en elders niet. Echter het optimaal haalbare lijkt me een beter streven, en daarvoor moet je geen grond willen hebben die met tegenzin (opzettelijk wellicht) in verkeerde afmetingen verkocht kan worden, recht op overpad nodig heeft en wat al nog niet meer (wat je nu 1,2,3 niet ziet).


Ho Lee Fuk

spacer line  

Hallo Yerun,

Het is niet zoals jij denkt, de recht van doorgang ligt naast het perceel en is niet afluitbaar voor mij maar voor de achterste eigenaar in het geheel. Als ik alles koop dan is dit dus niet meer aan de orde. Ik ben best geduldig hoor dus als het niet op mijn manier kan zal ik dus dit kavel niet kopen en wacht tot ik daar woon en zoek dan op mijn gemak een andere mogelijkheid voor het bouwen van woning op ander geschikt kavel. 1-0 voor de Nederlander.hihiYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Ik ga nog even door als je het niet erg vind:

Ligt naast het perceel, maar is dat wel zo? Wie zegt dat? Heb je er bewijs van? Hoe breed is het? een halve meter kun je met de motor niet eens door, en minder als 2.nogwat moet je je auto altijd aan de straat laten staan.

Geduld is een schone zaak en zul je zeker nodig hebben om alle elementen van je eventuele koop goed op orde te krijgen, maar het is verdomde moeilijk alles ook daadwerkelijk helder te krijgen totdat het te laat is, dan kan het ineens wel, en het werkt toevallig altijd in je nadeel.


Ho Lee Fuk

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 13-06-2010 12:40 Tonyvanriel wrote: 1-0 voor de Nederlander.hihi

Never. Ze spijkeren je met je ballen tegen het plafond. Hihi.simpati
User
spacer line
 

1-0 voor de Nederlander.hihi
Als je nu al nadenkt over winnen kun je er beter niet aan beginnen, jij staat alleen ook al ben je met een Indonesische vrouw getrouwd bent.
Ik zou maar alvast gasmaskers aanschaffen voor als de buren jouw willen gaan uitroken, is een geliefd middel van de Balinees op oorlogspad.
Ik ben in Bali een keer verjaagd door rookoverlast, iedere dag bij het ontbijt was het raak, na een gesprek waarbij de veroorzaker verandering beloofde werd er ook in de avond gestookt, leek wel of de buurman alle plastic flessen verzamelde in de buurt!
Janspacer line  

Natuurlijk denk ik niet aan winnen. Het enige wat ik wil is op een mooi stuk grond een leuke woning laten bouwen een een heerlijk rustig leventje opbouwen in Bali. En dit liefst zonder bedrogen te worden.

Al heeft niemand nog een antwoord kunnen geven op mijn eerste vraag.
Wat zou een redelijke grond prijs zijn voor een stuk talud waar je eigenlijk niet echt veel mee kunt maar wel leuk is om het bouw perceel te vergroten en je een mooi uitzicht kan bieden.elsbeth
User
spacer line
 

Ik dacht dat jij al aardig tevreden zou zijn met je uitzicht..spacer line  

Als je gaat googlen en harga tanah di lod tunduh ubud intikt kan je bij benadering een marktprijs vinden.

Of laat je vrouw informeren bij een plaatselijke broker of Notaris PPAT , je kan ook bij de "kadaster" (kabupaten)informeren.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Hoi Elsbeth,

Natuurlijk ben ik tevreden met dat uitzicht maar, is het 30.000 euro waard? Dat is de vraagprijs voor 400 metersimpati
User
spacer line
 

Al heeft niemand nog een antwoord kunnen geven op mijn eerste vraag
Beste Tony,
Ik weet dat mijn eerste antwoord niet hetgeen was waar jij op zit te wachten, toch zal je met de eerste optie rekening moeten houden.
De streek waar jij grond wil kopen staat niet echt bekend vanwege de buitenlanders die er grond kopen om een huis(je) te bouwen om in te wonen.
De grond die jij op het oog hebt heeft waarschijnlijk niet de voorzieningen zoals elektrisch, water en telefoon en die zaken bepalen mede de grondprijs.
De vraagprijs is 30.000 Euro, dat geeft wederom verwarring, is dit met de huidige koers, probeer eens met de Rupiah te vermelden.
Neem ik een koers van 11.000 kom ik uit op 825.000/M2, dat vind ik pittig voor grond zonder nutsvoorzieningen.
Jansimpati
User
spacer line
 

nutsvoorzieningen
Een erg belangrijke voorziening is de weg naar het stuk grond, is die er niet komt er nog een grote kostenpost.
De verschillen kunnen binnen een stad of regio behoorlijk groot zijn, in Malang weet ik de grondprijzen van drie verschillende woonwijken, dus met nutsvoorzieningen en ook security:
1. Waar ik nu woon Rp.1.200.000/M2
2. Een wijk verder buiten de stad Rp.650.000/M2
3. Een wijk waar ik eerder heb gewoond meer dan Rp.3.000.000/M2
Is jouw vrouw van Bali?
JanYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 13-06-2010 16:35 Tonyvanriel wrote:
Natuurlijk denk ik niet aan winnen. Het enige wat ik wil is op een mooi stuk grond een leuke woning laten bouwen een een heerlijk rustig leventje opbouwen in Bali. En dit liefst zonder bedrogen te worden.

Al heeft niemand nog een antwoord kunnen geven op mijn eerste vraag.
Wat zou een redelijke grond prijs zijn voor een stuk talud waar je eigenlijk niet echt veel mee kunt maar wel leuk is om het bouw perceel te vergroten en je een mooi uitzicht kan bieden.
Hmjah, gezien de vele verhalen en wat eigen ervaringen in de loop der jaren vermoed ik dat je daarvoor niet in een Balinese kampung moet willen wonen, maar goed, ieder zijn meug.

Eerder reageerde je in een onderwerp over grondbezit, dat ebde weg omdat je wellicht een beetje geschrokken bent van de reacties. Hier weer dezelfde soort reacties van dezelfde mensen die het ook allemaal eens meegemaakt hebben.

Trek hieruit eens conclusies zou ik zeggen, kan je zomaar een schadepost van 30.000 euro of meer besparen en het is nog gratis ook! En nog even een antwoord op je vraag:

De grond hier in het cluster kost 1.0 tot 1.5 miljoen per meter, in het duurdere cluster is dat to 5 miljoen per meter en in het mindere cluster (inderdaad naast de moskee) is dat vnaf 600.000 per vierkante meter. Ga je Lippo Cikarang uit dan vind je grond aan de doorgaande weg rond de 1 miljoen per vierkante meter. Rijstveld heb ik zien staan voor 350.000, er ligt een weggetje naartoe.

In de kampung van mijn vriendin (uurtje van kota Cilacap) kostte een stuk droge sawah (twee oogsten per jaar i.p.v. drie) vorig jaar 10.000 Rupiah (ja, minder als een euro) per vierkante meter. Echter ligt dit op een half uur lopen van het dorp via een rivier zonder brug en een smal pad met enge dieren als slangen, grote rooie mieren en dergelijke. Bouwen kan hier niet, al zou het mogen. Maar het is wel 1.000 vierkante meter met een erg mooi uitzicht. Ik zou er echt niet willen wonen, want er is gewoon niets.. echt niets buiten een handjevol dorpelingen, wat koeien,geiten, varkens, kippen en veel groen.


Ho Lee Fuk

spacer line  


On 14-06-2010 01:52 simpati wrote:
nutsvoorzieningen

De verschillen kunnen binnen een stad of regio behoorlijk groot zijn, in Malang weet ik de grondprijzen van drie verschillende woonwijken, dus met nutsvoorzieningen en ook security:


De verschillen zijn afhankelijk van de stad , regio, provincie etc zijn ook groot .

Ik heb jaren af en toe op een(wc) pot gezeten waar de grondprijs met gemak ongeveer tot 15 jut per meter is . En dan zonder security .

Als je gaat googlen kan je lezen dat de grondprijs in de beoogde regio 75 jut per are , neem aan dat het een bouwrijpe grond is.
Een sawah zal lager worden.

Ik zou het perceel zonder de "taludgrond" niet kopen.
Voordat je het weet staat na een tijdje een bouwsel van iemand anders die je "uitzicht" belemmerd.
Effe een hororverhaal :

Een Indonesier , woonachtig in Ollanda kocht een tijdje geleden een gubuk mungil in een "estate" in Bogor.
De orang Bogor noemt het daerah elit , Lake Side , je kan lid worden bij de Golf club . Zit naast je deur , je kinderen kan naar een internationale school .
Dus die Indonesier kreeg al natte dromen dat hij tzt (na de VUT) op zijn hangmatje van de vergezicht kan genieten.Uitkijken naar een rivier landschapje .
1 jaar later kwam hij zijn gubuk bezoeken , bleek dat achter zijn gubuk(hut) een nieuwe gubuk werd gebouwd.
Ondanks de tekeningen en de oude bestemmingplan .
Dan zeg je toch HOTPERDOM .

Dus als je verzekerd wilt zijn van de uitzicht moet je de "waardeloze" taludgrond ook bijkopen. .bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Ik dank iedereen voor zijn reactie en al is iedereen redelijk negatief en vol ideeŽn van bedrog waarschijnlijk zal ik komende week een poging doen om de drie stukken grond te kopen. Uiteraard ga ik er van uit dat het bij mij allemaal wel los zal lopen en ik uiteindelijk een leuk stukje grond krijg waar ik op kan bouwen.

Waarschijnlijk schat ik het kavel mooier in dan de gemiddelde lezers. Het ligt aan een goede geasfalteerde weg en niet in the middle of nowhere. Voor ons ligt het zeer strategisch. Op 5 minuten van een school voor de kinderen en toch dichtbij Ubud en Denpasar is ook binnen een half uur te rijden.

Hopende dat als je een beetje huiswerk verricht het ook goed kan gaan. Emoticon: Winkelsbeth
User
spacer line
 

Onder de motto's:
"Nooit geschoten is altijd mis"
"Je kunt beter spijt hebben van wat je wel gedaan hebt dan van wat je niet gedaan hebt"
"Je weet nooit hoe een koe een haas vangt"
Maar ook: "een gewaarschuwd mens telt voor twee"
wens ik je veel succes met de koop en veel plezier straks van je grond.

Groet Elsbethspacer line  

Dank je Elsbeth,
Als ik wist hoe het moet, zou ik hier wel een foto plaatsen van het kavel en uitzicht.dutchbird
User
spacer line
 


Heeft u interesse in een villa op Bali terwijl het ook nog een 10 % rendement per jaar oplevert twijfel dan niet en stuur mij een e-mail voor verdere uitleg en een rendement berekening


Ik begrijp uw vraag niet helemaal. In uw profiel verwijst u naar uw advertententie op "Marktplaats", waarin u villa's in Ubud aanbiedt maar u bent niet op de hoogte van grondprijzen in de regio Ubud? Emoticon: I love it


NGS stock photos

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 19-06-2010 23:23 dutchbird wrote:

[quote removed]


Ik begrijp uw vraag niet helemaal. In uw profiel verwijst u naar uw advertententie op "Marktplaats", waarin u villa's in Ubud aanbiedt maar u bent niet op de hoogte van grondprijzen in de regio Ubud? Emoticon: I love it
Dan weet je in ieder geval met wie je geen zaken moet doen, toch?

On 19-06-2010 18:01 Tonyvanriel wrote:
Ik dank iedereen voor zijn reactie en al is iedereen redelijk negatief en vol idee�n van bedrog waarschijnlijk zal ik komende week een poging doen om de drie stukken grond te kopen. Uiteraard ga ik er van uit dat het bij mij allemaal wel los zal lopen en ik uiteindelijk een leuk stukje grond krijg waar ik op kan bouwen.

Waarschijnlijk schat ik het kavel mooier in dan de gemiddelde lezers. Het ligt aan een goede geasfalteerde weg en niet in the middle of nowhere. Voor ons ligt het zeer strategisch. Op 5 minuten van een school voor de kinderen en toch dichtbij Ubud en Denpasar is ook binnen een half uur te rijden.

Hopende dat als je een beetje huiswerk verricht het ook goed kan gaan. Emoticon: Wink
Kijk, zo hoort het, echte Nederlandse handelsmentaliteit!


Ho Lee Fuk

bali-style
User
User icon of bali-style
spacer line
 

hoi tony,

de prijzen varieeren nogal inderdaad in welke streek je woont bij mij om de hoek ( senepahan ) valt onder Tabanan koop je taluutgrond met een vlak gedeelte voor 20 miljoen Rp per are wat uitloopt naar een riviertje en alleen vlakke grond voor 50 tot 80 miljoen Rp per are en op die grond mag gebouwd worden uiterraard na goedkeuring imb wat geen probleem geeft
je kunt bij me komen kijken als je wilt en kan je ook nog wel ideeen geven hoe en wat voor bouwen
er zijn veel wildwest verhalen op het forum van mensen die of nog nooit op bali hebben gewoont en of nog nooit wat aan grond of huizen hebben gekocht maar huren
en denken te kunnen meespreken
indonesie zit nu eenmaal vol met valkuilen loopgraven en grotten maar met de juiste instelling en hulp kun je hier toch goed je grond en huisje hebben en is het goed vertoeven
als alle zo negatief was als ze zeggen waarom wonen ze dan hier nog
gr,
frank


De goedkoopste met transport naar nederland, kijk op onze site

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

bali-style; lang niet alles is negatief, maar daarom heb ik ervoor gekozen om niet op Bali te wonen en geen koophuis te hebben. Daarmee heb ik voor mijn gevoel al een flink deel van het negatieve aan het wonen in Indonesie achter me gelaten. Ook denk ik dat wonen bij andere Nederlanders geen goed idee is. Niet omdat ik Nederlanders haat, wel omdat ik inmiddels voldoende ervaringen opgedaan heb en nog veel ergere verhalen gehoord heb over hoe Nederlanders onder elkaar het leven zuur maken of nog erger.

Het heeft dus niets te maken met "waarom wonen ze hier dan nog", maar ik snap prima dat jij een Nederlander 'in nood' wil helpen, dat doe je om er zelf iets aan te verdienen (in goodwill, maar wellicht voornamelijk geld) en dat is prima natuurlijk. Vergeet echter niet dat de negatieve verhalen niet uit de lucht zijn komen vallen. Ze als zodoende af doen zou ik haast met 'gevaarlijk' willen bestempelen.


Ho Lee Fuk


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.82,451,763 topic views - 239,331 posts - 13,720 topics - 31,386 members - last post @ 01-06-2020 20:44 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

134,453,414 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com