indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Java > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

CarolaH
User
User icon of CarolaH
spacer line
 Nou, het is me gelukt hoor.. Deze foto's zijn dus van vorig jaart Maart.
Geweldige uitzichten, in het begin was de weg nog van beton, maar later zag hij er zo uit (foto3) Dat heeft een uurtje of 4-5 geduurd en toen was er weer beton/asfalt.
Ik kan helaas mijn GPS route niet meer vinden om te laten zien.
Veel plezier!!pak ronald
User
User icon of pak ronald
spacer line
 


On 16-06-2010 09:00 NoviKirana wrote:
Hoeveel dagen willen jullie er over doen, Pak Ronald? En gaan jullie daarna ook nog ergens anders naartoe? 't klinkt wel als een interessante reis als ik alles hierboven lees, of (kleine?) kinderen het echter ook net zo leuk zullen vinden vraag ik mij af. Maar wellicht is dat ook gewenning, jullie zullen vast eerder zoiets met ze hebben gedaan?


We hebben 6 weken in Indonesie. 1 daarvan in Bogor en 1 in Pangandaran (vriendenbezoek). Blijven er nog 4 over.
Vanuit Bogor gaan we naar Halimun reserve voor een aantal dagen, en daarop volgende de zuidelijke route naar Pangandaran. Hiervoor hebben we 2 weken ingepland.
Na Pangandaran hebben we nog 2 weken: waarschijnlijk richting Yogja, als slingerend, en vanaf Yogja terug naar het vliegtuig (met de trein??)

Het leuke van een plan hebben, is dat je ook ergens van af kan wijken.

Onze kinderen zijn op het moment van de reis: 6 en half, 7 en half, 10 en 11
Ze zijn redelijk wat gewend met rough it up kamperen. Mijn vrouw heeft een jaar in Indonesie gebackpacked, en heeft voor een reismaatschappij een aantal reizen uitgezet in Sulawesi. Ervaring zat dus. Ikzelf heb ook maanden oa in Indonesie rondgetrokken, Indonesie is een verademing vergeleken bij mijn reizen alleen in bijvoorbeeld Mozambique in 1996 (land was net van de burgeroorlog af)


Ga staan waar geen plek is om te staan.

pak ronald
User
User icon of pak ronald
spacer line
 

Nou, het is me gelukt hoor.. Deze foto's zijn dus van vorig jaart Maart.
Geweldige uitzichten, in het begin was de weg nog van beton, maar later zag hij er zo uit (foto3) Dat heeft een uurtje of 4-5 geduurd en toen was er weer beton/asfalt.
Ik kan helaas mijn GPS route niet meer vinden om te laten zien.
Veel plezier!! [/quote]

Cool!!! Daar gaan we voor!!! matje, visje, kretek en jongkok in de bosjes!


Ga staan waar geen plek is om te staan.

pak ronald
User
User icon of pak ronald
spacer line
 


On 16-06-2010 11:10 aku18 wrote:
Hallo Pangandaran is de moeite waard om het te bezoeken het is een mooi strand ]
En zou de moeite nemen om naar de Green Canyon- Pangandaran Beach West Java te gaan .en naar het natuur reservaat in Pangandaran


Hotel Pan is een mooie plek zeker met kinderen
En cafe BAMBOE beide aan het strand leuk voor in de avond uurtjes

Mvg Aku


Aku
Zeker gaan we dat doen. Een vriend van ons is daar gids, en hoewel we er al vaker geweest zijn blijft het leuk.
Hotel plan kennen we niet. We gaan eens kijken. Misschien dat we proberen in de dessa te gaan slapen, maar ik denk na een rondtrip dat gewone bedden en een huis/hotel voor de kinderen wel leuker is.

Wat helemaal gaaf is: naar de vissers markt gaan, en daar een babyshark proberen te krijgen en klaar te laten maken!!! YAMMM


Ga staan waar geen plek is om te staan.

NoviKirana
User
User icon of NoviKirana
spacer line
 

klinkt goed allemaal en prachtige foto's! Ik krijg zelf ook zin...en ik denk inderdaad dat het met kinderen van die leeftijd best te doen is, zeker als je het daarna afwisselt met iets andersCarolaH
User
User icon of CarolaH
spacer line
 


Cool!!! Daar gaan we voor!!! matje, visje, kretek en jongkok in de bosjes!


O ja.. misschien handig als je eenauto met 4 wiel aandrijving meeneemt. Onze "nep" jeep (2WD) had er moeite mee en ik mocht een aantal keer uitstappen om een duwtje te geven Emoticon: Frustratedelsbeth
User
spacer line
 

Erwin, kun je me bij benadering zeggen hoe lang jullie over de rit Pelabuhanratu naar Ujung Kulon hebben gedaan?
Ik wilde vanuit Pelabuhanratu 2 of 3 dagen naar Halimun, maar ik denk dat Ujung Kulon interessanter is. Dan zou het een trip van ongeveer 4 dagen worden van Jakarta naar Ujung Kulon en daarna door naar Pelabuhanratu.
Iemand bekend met deze rit??
En wat zouden julie kiezen: Halimun N.P. of Ujung Kulon? Of Ujung Kulon laten schieten en Halimun en Genteng combineren?
Dank alvast,
Elsbetherwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Elsbeth,

Van Pelabuhanratu naar Ujung Kulon hebben we op 1 dag gedaan, met een goede auto. Het was wel een lange dag! De chauffeur hebben we gevonden aan het plaatselijke tourist office. We gingen daar naar toe om inlichten qua mogelijkheden om in Tamanjaya te geraken. Natuurlijk was het gesloten. Toen we wat stonden te praten over wat we nu gingen doen, kwamen er enkele mannen naar ons toe. Ze vroegen of ze konden helpen, wij vertelden wat we zochten, een van hen had een auto en alles was snel geregeld. De prijs kan ik me niet herinneren. Wel weet ik nog dat we eerst de auto wilden zien om zeker te zijn dat we zonder veel problemen daar zouden geraken.

Halimun of Ujung Kulon? Heel moeilijke vraag. Wij hebben van beide genoten. Het zijn totaal verschillende parken. Ik zou het echt niet kunnen zeggen. Veel hangt af van je persoonlijke interesses. We hebben op beide plaatsen een heel relaxed schema gehanteerd: geen haast, telkens enkele dagen langer gebleven dan de gidsen voorstelden, zodat het programma meer gespreid werd.

Erwin


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

elsbeth
User
spacer line
 

He, dat is snel, Erwin.
Ik zit een beetje te puzzelen en ik denk dat Halimun voor ons beter haalbaar is. Ujung Kulon gaat teveel tijd kosten. We hebben een krappe week voor een klein stukje West Java. Komt omdat ik West Java erg mooi vind en niet te lang op Bali wil zitten. Maar ik heb rekening te houden met de rest van het gezin. Ik wil ongeveer 3 nachten in Ocean Queen blijven (Cisolok bij Pelabuhanratu). Ik zou het heel leuk vinden om 2 dagen en 1 nacht in Halimun te blijven (daarna). Vanuit Bandung of Jakarta vliegen we door naar Denpasar. We hebben er dan al 2 weken Noord-en West Sumatra opzitten.
Maar zo relaxed als jij het hebt gedaan, gaat ons niet lukken. Ik leg altijd een paar dingen vast, vooral aan begin en eind, en houd het midden een beetje vrij.
Maar bedankt i.i.g. voor je informatie. Wie weet kom ik nog bij je terug.

Groetjes Elsbetherwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Die snelheid was puur toeval, ik zit heus niet te wachten op een topic waar ik zou kunnen antwoorden. Emoticon: Wink
Weet je, door IndonesiŽ reizen vraagt veel tijd. Een verplaatsing van een paar honderd kilometers kost je al snel een dag. Ik vind het daarom jammer om iets snel snel te zien. Ik geef er de voorkeur aan om met een beperkt schema te vertrekken en de omgeving te 'ervaren'. Gunung Halimun is prachtig. In het dorp waar de eco-lodge is wonen hele lieve prachtige mensen. Zij hadden van een padi een visvijvertje gemaakt. Toen we gingen kijken kregen we al snel een hengel en wat wormen. De hele middag hebben we samen met die mensen zitten vissen. We verstonden mekaar niet, maar iedereen had veel lol. Dat zijn voor mij de dingen die reizen de moeite waard maken. Als je een strak schema aanhoudt heb je voor zulke dingen geen tijd meer. En meestal keer je er nooit meer terug.
1 nachtje Halimun is echt te weinig. Het is een heel eind rijden. Eens het NP binnen is de weg verschrikkelijk slecht. Echt de slechtste weg waar ik ooit over reed. En ik ben in Afrika geweest, dus dat wil echt wel wat zeggen. Ik denk dat we nauwelijks 15 km per uur reden daar. Dus vanaf de toegangspoort is het echt nog wel een paar uur hotsen en botsen. Tenzij je midden in de nacht uit Bogor vertrekt, kan je die dag niet veel meer zien van het NP. Dat zou dan betekenen dat je de tweede dag nog hebt, en daarna in het donker moet terugrijden. 2 nachtjes daar zijn wel echt de minimum vind ik. Wij zijn er 4 nachten gebleven.

Erwin


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

elsbeth
User
spacer line
 

Hai Edwin, je hebt helemaal gelijk met je opmerking over reistempo. Ik heb ook nog niet teveel vastgelegd, dus ik kan nog wel wat schuiven. Ik kan me voorstellen dat zoiets simpels als een beetje vissen daar je bijblijft. Ik ga zelf nu voor de 9-de keer naar Indonesie (en heb daarvan een klein jaar in Palembang gewoond/gewerkt, dus ik weet waar je het over hebt. Die ecolodge is dus leuk om te overnachten? Wat mij betreft mag het behoorlijk primitief zijn. Als ik het zo hoor, ga ik Pelabuhanratu inkorten en Halimun verlengen. Ik kom er wel uit. Ujung Kulon heb ik afgeschreven, te ver weg. Je moet keuzes maken. (als het aan mij ligt, kort ik Bali nog wat in..)
Bedankt maar weer.

Elsbethelsbeth
User
spacer line
 

Sorry, Erwin, geen Edwin..pak ronald
User
User icon of pak ronald
spacer line
 

erwin,

Klinkt prachtig! Wij gaan het vanuit Bogor regelen, en we nemen zeker mee dat 2 nachten te kort is. We hebben geen haast, en lekker met de locals vissen (en dan eten) trekt mij zeker aan.

Heb je nog andere "rough it up" ervaringen uit Java? Ben benieuwd. Wij gaan zien of we vanuit Ujung Genten langs de kust naar Pangandaran kunnen. Ben benieuwd of dat lukt voor een goede prijs.


Ga staan waar geen plek is om te staan.


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,457,681 topic views - 242,146 posts - 13,761 topics - 35,539 members - last post @ 26-11-2021 22:37 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

155,992,442 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com