indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

De titel zegt het eigenlijk al. Hoe lang op voorhand kan je best binnenlandse vluchten regelen in IndonesiŽ om nog van een voordelige prijs te genieten?

GrtzYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

pabloeskimo; helaas is het niet echt eenduidig in Indonesie. Over het algemeen is het zo dat hoe vroeger je boekt, hoe beter de tarieven zijn. Er zijn echter uitzonderingen:

- de goedkoopste tarieven van Lion Air komen 30 dagen voor vertrekdatum pas vrij
- rond en op feestdagen worden de goedkoopste tarieven geschrapt bij veel maatschappijen
- plotselinge kortingsacties kunnen morgen ingaan en net zo snel weer eindigen zonder dat iemand daar nu weet van heeft.

Ook hangt het er vanaf waar je heen gaat en hoe zeker jij wil zijn dat je je vlucht haalt. Voor bestemmingen die minder vaak gevlogen worden vullen de vluchten op den duur gewoon op namelijk, het is niet ongewoon dat enige tijd voor vertrek geen plekken meer beschikbaar zijn (buiten wachtlijst, met de nodige risico's).

Als jij NU zeker wil zijn dat je dan en dan vliegt, kun je het beste op tijd boeken. Je hebt dan tickets voor een gemiddelde prijs, maar zekerheid kost gewoon wat geld. Als je wil gokken, dan wacht je nog even, mogelijk tot enkele dagen voor de vlucht als je die spanning aandurft.


Ho Lee Fuk

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 03-06-2010 12:05 pabloeskimo wrote:
De titel zegt het eigenlijk al. Hoe lang op voorhand kan je best binnenlandse vluchten regelen in IndonesiŽ om nog van een voordelige prijs te genieten?

Grtz
Als je doelt op eventuele vluchten naar Sumatera of Flores het volgende:
Vanuit Kalimantan reis je via Jakarta naar Medan (Sumatera) Hiervoor zijn genoeg mogelijkheden en zal het zelfs geen probleem zijn om kort tevoren iets te boeken (behalve aan het eind van de Ramadan of de daaropvolgende vakantie) echter de goedkoopste tickets zijn dan meestal weg.
Wil je naar Flores en beginnen in Ende dan gaat dat op dit moment met Merpati (en misschien ook met Transnusa of Pelita maar dat verandert om de haverklap zou ik even na moeten kijken) Vluchten naar en van NTT (Nusa Tenggara waarvan flores een eiland is) staan bekend om annuleringen en grote vertragingen. Niet zulke grote prijsverschillen over het algemeen. Hier zou ik al helemaal niet zolang van tevoren boeken en ook wat extra ruimte inplannen en niet strak laten aansluiten op bijvoorbeeld een terugvlucht naar Nederland.

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.83,432,873 topic views - 239,786 posts - 13,723 topics - 32,145 members - last post @ 11-07-2020 05:01 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

136,050,342 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com