indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Ik wil graag in December naar Bali, maar nu zie ik dat het dan de regenperiode is.

De een zegt het regent de gehele dag en de ander zegt dat je aan het einde van de dag een fikse regenbui hebt, maar dat de zon ook nog vaak schijnt.

Heeft iemand ervaring? Misschien ook nog met duiken in december (op bali naturlijk).

al vast bedankt

Rob
spacer line  

Bali in December is erg warm en erg vochtig: Temperatuur overdag zeker ruim boven de 30 graden in de schaduw en met een relatieve luchtvochtigheid van continu boven de 90%, na een regenbui wel 99%.

Regenen doet het in korte maar hevige buien, vaak aan het einde van de dag / begin van de avond, als het begint af te koelen. Het regent eigenlijk nooit de hele dag.

Duiken is in December gewoon goed te doen. Zeewatertemperatuur zal op de meeste duikplaatsen zo rond de 27 a 28 graden liggen, bij de kleinere eilanden voor de kust zo rond de 21 tot 23 graden C. Door de regenval heb je bij de meeste "shore-dives" op / vanaf Bali door de instroom naar de zee van modder, etc., beduidend minder zicht dan gebruikelijk. Aan de andere kant is het wel weer de tijd van het jaar om speciale vissen te spotten. Bij de bootduiken etc, heb je geen last van verminderd zicht.


If you have nothing to loose, you can risk everything

spacer line  

Hoi,

Bedankt voor je reactie. Kan je me toevallig ook vertellen of het rond die tijd mogelijk is te snorkelen vanaf de stranden van Bali, of is het zicht onder water daar te slecht voor?

al vast bedankt.

Robspacer line  

Snorkelen op Bali vanaf de stranden is OOK in December goed te doen, mits het ca. een halve dag op die plek niet geregend heeft of het een plek is waar sowieso het regenwater niet naar zee loopt. Het zicht is dan normaal ( = erg goed)


If you have nothing to loose, you can risk everything

leomanado
User
spacer line
 

hoi Rob,

December is zeker een prima tijd. Het zou bijv nu in mei het droge seizoen moeten zijn, maar het regent bijna iedere dag. Ook in het regenseizoen komen echte regendagen niet of nauwelijks voor.
Wat het snorkelen betreft: er is maar een echte locatie en dat is Mejangan in het westen van Bali. Werkelijk schitterend. Amed en Padangbai vind ik niet echt bijzonder. Andere echt goede locaties ken ik niet, misschien Nusa Penida, maar ik ben daar nooit geweest nog.

Hou in december wel rekening met veel locale toeristen uit met name Java, het is dan erg druk in Kuta eo en hotels moet je dan bijtijds boeken.
paulana
User
spacer line
 

als je kerstsfeer zoekt tevergeefs, december in Bali kan erg vochtig en triest zijn ,
moet echter niet Emoticon: Yes! Emoticon: Laugh out loud wat duiken en snorkelen betreft hoorde ik van mijn balinese vriend en duik instructeur Tika, dat de stromingen anders zijn.

in het zuiden Kuta etc. wordt in de hotels een nep kerst gevierd, tegen prijzen dat wil je niet weten;maar nu eind mei is het weer ook knudde dus klimaat-verandering ja we merken het wel Emoticon: Party!


Om Swastiastu

cabrio
User
spacer line
 

Persoonlijk vind ik december een perfecte periode en ik probeer jaarlijks kerst/nieuwjaar in Bali door te brengen.
Ook afgelopen kerst was ik er voor 19 dagen en ik heb 3x 's nachts regen gehad en op mijn voorlaatste dag wat motregen, verder prachtig weer. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de 10 dagen na mijn vertrek het bijna elke dag ook overdag geregend heeft. Maar regen in Bali is meestal 20min tot max. 2u en dan is het korte tijd later grotendeels terug opgedroogd.
Dus ik zou zeggen: boeken, instappen en genieten.paulana
User
spacer line
 

Ja afgelopen kerst had je mazzel met het weer


Om Swastiastu

spacer line  

Hallo Rob,

Ik ben nu al een aantal jaren in december op Bali geweest en ik moet je zeggen dat ik daar geen spijt van hem. Heerlijk weer, met 's middags of 's avonds een (stof) buitje.
En duiken in December, helemaal fantastisch!
Gewoon gaan dus!

Heel veel plezier,

DroomDecor.nl


DroomDecor is een fair trade bedrijf en dé specialist op het gebied van handgemaakte producten uit Bali en Thailand.

cabrio
User
spacer line
 

Net weer een lekkere tijd doorgebracht in Bali en momenteel nog aan het proberen aanpassen aan het klimaat hier thuis. :-(
Het weer in juli was niet zo bijzonder dit jaar, ik durf zelfs te zeggen dat het in december/januari beter was dan nu in juli. Ik heb meer regen en bewolking gehad in de tijd dat ik er nu was dan mijn periode in dec/jan.
Dus laat het weer je zeker niet tegenhouden om te gaan, ik zit er de hele kerst/nieuw periode terug en kan niet wachten om te vertrekken.toedeloe
User
User icon of toedeloe
spacer line
 

Ondanks deze oude topic wil ik toch even reageren.
Momenteel ben ik op Bali en het is echt helemaal niks. Sinds 31 december regent het veel. Geen harde tropische buien maar vergelijk het met Nederlandse regen.

Meer dan 30x ben ik hier geweest, maar nooit in dec/jan. dit heb ik nooit eerder meegemaakt.

Als je een maand tijdens deze periode naar Bali gaat dan pak je heus wel een aantal mooie dagen mee, maar om tijdens de kerstvakantie 2 weken hier met kinderen de zon op te zoeken... Ik zou die gok niet willen wagen.
Zeker als het de hele dag door regent zit je dan opgesloten in het hotel.Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Wat ik heb begrepen toen ik in Okotber 2011 op Bali zat, dat de Balineze bevolking mij
heeft verteld dat de regen tijd ongeveer in November t/ m Januari is.....Ik was 6 November terug en een vriend berichtte mij dat ik net op tijd was weggegaan omdat de regen losbarstte ( moesson-tijd) brak aan.....
Ik zal dus mijn vakantie dan ook nooit in plannen op eind November t/m Januari.....
Iedereen moet natuurlijk voor zichzelf beslissen, toch?
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.86,159,475 topic views - 240,310 posts - 13,732 topics - 33,695 members - last post @ 29-10-2020 20:00 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

140,538,279 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com