indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Blog @ indonesiepagina.nl > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

BlogBlot
User
spacer line
 

Een eerste blik op Pangandaran
Gepubliceerd op 16 mei 2010 10:11
Pangandaran is een inmiddels bekende - en steeds bekender wordende - toeristische bestemming. Over het algemeen tref je hier tijdens het weekeinde honderden bussen en duizenden vakantiegangers uit de omgeving Bandung aan, maar ook zijn er buitenlandse toeristen te vinden, enkele honderden hangen er altijd wel rond en een deel woont er zelfs.
Lees verder , klik op de titelElly-01
User
User icon of Elly-01
spacer line
 

Hoi, je schrijft over je eerste blik op Pangandaran.
Wij zaten in 2006 in de tsunami daar en hebben dus de verwoestingen gezien, kan je mij vertellen of alles weer is opgebouwd?
Alvast bedankt.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Elly-01; er is wat nieuwbouw voltooid recentelijk en er wordt op plekken ook nog flink gebouwd, maar er is duidelijk te zien dat lang niet alles weer opgebouwd is. Er staat aan de hoofdstraat aan het strand een rij met bamboe hutjes. Ik vermoed dat hier eerder wel stenen gebouwen stonden, zeker zo dicht aan het strand.

Foto's uploaden kan nu niet, is te traag, dus dat doe ik later in de week als ik weer thuis ben.


Ho Lee Fuk

Elly-01
User
User icon of Elly-01
spacer line
 

Daar stonden inderdaad stenen gebouwen, wij zaten in een hotel aan de Hoofdstraat en zagen hoe gebouwen door de waterdruk uit elkaar klapte. Zo ook hele stukken van ons hotel. Er was op het eiland ook een hele lange vlonder over zee gebouwd, met aan het eind een huisje, daar woonde een vissersgezin, we zijn daar op bezoek geweest, omdat dat huisje zover in zee stond gebouwd is er misschien kleine kans dat dat huisje er nog is, als dat zo is, wil je me dat dan laten weten? En hoe het staat met de schildpaddenopvang? Sorry voor al mijn vragen, maar ik ken niemand die na de tsunami daarheen is gegaan en kan er ook niks over terug vinden op internet.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Heb geen huisje gezien op vlonders of iets dergelijks. De schildpaddenopvang is mij niet bekend, maar ik zal morgen een nadere inspectie van het strand gaan doen, wilde eigenlijk nu gaan, maar het regent een beetje. Hopelijk wordt het snel droog, want ik wil een koud biertje gaan doen bovendien.

De landingsbaan van Susi Air ligt er wel goed bij, er stond zelfs een klein vliegtuigje. Mocht er niet in, de meneer van het vliegveld had de sleutels niet. Ook daar ga ik morgen nog even kijken, want dat lijkt me wel leuk eens van dichtbij te zien.

Er lopen hier trouwens wel voldoende toeristen rond, zouden die allemaal niet schrijven over hoe het hier is? Vreemd, want echt slecht is het hier niet, kan altijd beter natuurlijk, maar misschien valt het tegen en schrijft niemand er dan maar over?


Ho Lee Fuk

Elly-01
User
User icon of Elly-01
spacer line
 

De Green Canyon is zeker een bezoekje waard. Wat ook leuk is als je om zo'n uurtje of 4 gaat wandelen, lekker pelan-pelan, door de natuur naar de Panorama top, dan geniet je onderweg van de natuur, herten, die best tam zijn en niet gelijk wegrennen en wat apen, om vervolgens bovenaan te genieten van een mooie zonsondergang, natuurlijk eindigt dit tripje weer beneden aan het strand met een heerlijke Bintang. Selamat minum.simpati
User
spacer line
 

Ik heb nog wat foto's online die gemaakt zijn ongeveer 1 jaar na de tsunami, te zien op:
http://picasaweb.google.com/in(...)gandaranNaDeTsunami#
Ik ben er meerdere keren geweest, de eerste keer was in 2001, toen heb ik overnacht in Hotel Bumi Nusantara, dat hotel was een stuk kleiner geworden.
De wandeling door het reservaat vond ik toen de moeite waard, foto's te zien op:
http://picasaweb.google.com/indonesie/Indonesie2#
JanSibatuk
User
spacer line
 

Die schildpaddenopvang is er nog steeds. Ik geloof wel dat ze hem grotendeels nieuw op hebben moeten bouwen. Toen ik er afgelopen maart was waren ze net met het afwerken van een toegangspoortje bezig. Dat vliegveldje moet daar trouwens vlak bij zijn, want hoewel ik het zelf niet gezien heb concludeer ik dat uit het feit dat net op dat moment zo'n vliegtuigje aan het landen was.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.92,614,457 topic views - 241,811 posts - 13,750 topics - 35,228 members - last post @ 23-07-2021 23:17 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

151,020,985 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com