indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login
simpati
User
spacer line
 

Normalerwijs regel ik alles zelf en stap ik in lokaal vervoer
Dat is bij Tana Toraja bijna niet te doen, tenminste niet als je een ceremonie van dicht bij wil meemaken.
Openbaar vervoer is in Zuid-Sulawesi niet zoals in Java en Sumatra, een prettige manier van reizen vond ik wel om met mensen mee te rijden die met hun prive-auto van plaats naar plaats rijden en dan een heel redelijk tarief vragen, dit is uiteraard niet legaal.
Onze gids was Nico, een heel fijne persoon precies zoals Elsbeth Pak Otto omschrijft.
Tel.nr. van Nico 081355794160
Foto's zijn te vinden op http://picasaweb.google.com/nico.toraja
Salam,
Jan uit Malangelsbeth
User
spacer line
 

Klopt inderdaad Jan, ik had er ook aan toe willen voegen. Ik heb het overigens wel gedaan daar, maar zonder kinderen ben je toch wel wat flexibeler. Ik vond het nu ideaal en liet me naar allerlei plekjes brengen. Ik vond de mensen in Tana Toraja eigenlijk allemaal vriendelijk en ontspannen, veel minder hassle dan elders (Java/Bali).
Veel gidsen spreken overigens ook Duits en Frans, dat verbaasde me wel.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 22-05-2010 10:58 simpati wrote: Openbaar vervoer is in Zuid-Sulawesi niet zoals in Java en Sumatra, een prettige manier van reizen vond ik wel om met mensen mee te rijden die met hun prive-auto van plaats naar plaats rijden en dan een heel redelijk tarief vragen, dit is uiteraard niet legaal .
Denk niet dat de gemiddelde toerist hier wakker van ligt en wakker van moet liggen. Je komt op een normale manier van hier naar daar en daar betaal je voor. Die keren dat ik in transport met gele kentekenplaten ben gestapt (dan is het wel legaal) kan ik op 1 hand tellen, buiten taxi's dan. Ook de meeste zogenaamde 'travel' busjes hebben zwarte platen, nog altijd.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 16-05-2010 15:13 barang wrote:
....die toon en manier hoe je praat over,
"teleurgestelde indonesiers" WAAR IS JOUW RECHT OM ZO TE SPREKEN ?
WIE BEN JIJ ? WEL EENS VAN RESPEK GEHOORD ?
of zal ik ivm deze topic iets vertellen over reisoplichters dari belanda ?

Over lange tenen gesproken.....typisch Indonesisch. Moet je daarvoor respect hebben? Net nog met een Indonesisch echtpaar (geen pribumi ´s maar import-Indonesiers) lange tijd gesproken die exact hetzelfde denken over de pribumi (= autochtoon). Zou er dan toch een kern van waarheid inzitten??!! Is dus niet alleen de ervaring en opmerking van de westerling maar ook van andere niet-autochtone Indonesiers. Ze hebben het ook over de betrouwbaarheid van de autochtoon gehad...... Ga er maar niet over door. Wie de schoen past, trekke ´m aan.barang
User
spacer line
 

= edit: op dit forum houden we het in het Nederland. Bedankt! =spacer line  


On 22-05-2010 18:14 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]

Over lange tenen gesproken.....typisch Indonesisch. Moet je daarvoor respect hebben? Net nog met een Indonesisch echtpaar (geen pribumi ´s maar import-Indonesiers) lange tijd gesproken die exact hetzelfde denken over de pribumi (= autochtoon). Wie de schoen past, trekke ´m aan.


Wie de schoen past trekke 'm aan.
Betoel Om .

OmeSid ( echt pribumi).


bisa dicek of makemyday .

Sanuk
User
spacer line
 

Wauw, wat een info. Ik had al ergens gelezen dat de gidsen daar, jouw eerder hebben gevonden dan andersom. (binnen tien minutern is wel erg snel!) Kun je dezelfde tourtjes ook met de scooter doen samen met een gids? Of is dat alleen per auto?

Hoe zijn de gidsen in het algemeen? Bieden ze allemaal het zelfde aan voor de zelfde prijs, of loont het om rond te shoppen? Moet je bij de gidsen afdingen?

Is een lange broek met een t shirt met vlinder mouwtjes (schouders bedekt) decent genoeg?Of moeten de mouwen nog wat langer? Het liefst ook zwarte/ donkere kleding, toch? Moet even een goede kleding planning maken, het moet ook allemaal nog in mijn rugzak passen Emoticon: Smile


Bedankt voor je reacties Elsbeth!Sanuk
User
spacer line
 

Sorry zag de andere reacties pas later, jullie natuurlijk ook bedankt!

simpati
User
spacer line
 

Ik had al ergens gelezen dat de gidsen daar, jouw eerder hebben gevonden dan andersom.
Beste Sanuk,
Ik heb in Toraja overnacht bij Hotel Indah Toraja en inderdaad de gidsen hadden mij snel gevonden, ik had echter Nico al als gids op aanraden van vrienden uit Nederland, uiteraard waren de gidsen daar niet blij mee maar ze bleven gewoon erg vriendelijk zonder aan te dringen, dat heb ik wel eens anders meegemaakt, met name in Bali toen ik daar als toerist kwam.
Ik had geen actueel telefoonnummer van Nico, de receptie van Hotel Tanah Toraja hebben er toen voor gezorgd dat Nico naar het hotel kwam.
Ik ben 6 nachten gebleven in Hotel Indah Toraja en betaalde ongeveer Rp.200.000 per nacht, een faire prijs, het ontbijt kon wat mij betreft wat beter.
Je de doet er goed aan om een goede zaklamp mee te nemen, de stroom wil in Torajja nog wel eens uitvallen.
Mocht je behoefte hebben aan meer hotels in Zuid-Sulawesi kan ik die hier even vermelden met de prijs die ik betaalde in 2009.
Succes,
JanYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 22-05-2010 21:01 barang wrote:
lahir dan besar dari madura !

myn schoen altyd groter !

Mmmmmm, selffulfilling phrophecy. Je maakt op dit moment je eigen volk te schande (niet ik) met deze goedkope dreigementen.

En niet alleen de schoen is groter, ook de inhoud: lange tenen. Geen enkele kritiek kunnen verdragen?! Typical ...... (vul maar in).Semar
User
spacer line
 

= edit: op dit forum houden we het in het Nederland. Bedankt! =elsbeth
User
spacer line
 

Hai Sanuk (en Jan),
De naam van gids Nico heb ik daar ook rond horen zingen.
Van scooters weet ik niks, ik heb daar ook niet op gelet. Maar het is wel handig als je iemand meeneeemt die de weg kent; je rijdt ook vaak over allerlei zijpaadjes, geen idee waar die alemaal heen leiden. Kan ook voor jou juist leuk zijn, hoe oud ben je??
Je komt op de bezienswaardige plekken vaak dezelfde toeristen tegen, dus de gidsen nemen je zeker naar dezelfde plekken. Maar ook dat heb je zelf in de hand.
Wat prijzen en afdingen betreft: wij hebben in een grote auto rondgereden (waren immers met 6 gezinsleden +gids en chauffeur en waren daarvoor per dag ik meen 600.000 RP kwijt (zo'n € 42,-). Ik weet dat het goedkoper kan (400.000RP??, scheelt €12, dus €2,- p.p. voor ons). Voor mij is het belangrijk een goede gids te hebben die van vroeg in de ochtend tot evt. later in de avond beschikbaar is en gezellig genoeg is om de hele dag mee op te trekken.
Jan, hotel Indah is dat een andere dan Hotel Indrah?? Zit jouw hotel ook in het centrum van Rantepao? Ik houd me ook aanbevolen voor jouw lijstje van hotels in Zuid Sulawesi, ik sluit niet uit dat ik er nog een keer kom.simpati
User
spacer line
 

Beste Elsbeth,
In Toraja was het inderdaad Hotel Indra Toraja

Hotel COKLAT Makassar per nacht 265.000 (geboekt via reisbureau in Malang) Kamer wat minder, ontbijt en eten in restaurant erg goed.
http://www.hotelcoklat.com/
Hotel Pare Wisata in Pare-Pare 1x 191.600 en 1 x 230.000 voor suite, als geheel OK.
Hotel Pondok Eka in Sengkang 196.500 enige goede was zwembad.
Wisma Gajah Mada Bulukumba 130.000 eenvoudig maar toch goed ontbijt.
Bira Beach Hotel in Bira 200.000 als geheel gewoon slecht, personeel gooide afval over het hek naar het lager gelegen strand.
Bijkomend probeem in Bira is dat er geen geldautomaten zijn, iets wat je in een plaats die het van de toeristen moet hebben wel mag verwachten.
Salam,
Jan


Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Bira moet het hebben van toeristen? Dan doen ze een heleboel dingen heel erg fout. Buiten het standaard uitblijvende onderhoud aan alles, het missen van de meest elementaire voorzieningen is er sinds enkele jaren ook wat sharia-wetgeving van kracht. Geen prettige plek om te verblijven en het kleine witte strandje (via gammele trappen te bereiken) zijn niet bedoeld om te zonnen maar inderdaad om zooi neer te pleuren.

Aan de andere kant heb ik daar in zo'n hut op de kliffen wel leuke ervaringen opgedaan tussen de lakens. Lekker mesum , want niet getrouwd. Maar ach, een echte Islamiet ligt daar ook niet wakker van, geld is immers belangrijker dan Allah. Ooh, dat mocht ik vast niet vermelden, hoewel het natuurlijk een feit is.


Ho Lee Fuk

simpati
User
spacer line
 

is er sinds enkele jaren ook wat sharia-wetgeving van kracht.
Een lachertje, die vergeten dan te kijken in de eetstalletjes langs de grote weg, zonder de diensten die daar aangeboden worden kwam er geen Indonesische toerist in Bira en de buitenlandse komen er maar één keer omdat het in de reisgidsen wordt vermeld.
De weg er naar toe is een drama, het enige wat ik de moeite waard vond waren de werkplaatsen waar houten boten werden gebouwd.
JanYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Ja, de pinisi werkplaats is mooi. Dat moet je zien, en dan gewoon weer snel weg daar, hoewel de wegen dat niet toelaten. Gemiste kans, maar het komt niet meer goed daar.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ook de botenbouw verplaatst zich steeds meer naar Batulicin in Kalimantan. Dat is een Bugis-dorp met scheepsbouwers uit Bira....en daar is het hout voor de schepen te vinden, dus goedkoper.....en (nog) geen Sharia.
Het is exact hetzelfde als met de meubelpodukties; dat heeft zich ook vanuit Jepara voor een groot deel naar Semarang en Yogyakarta verplaatst omdat dat nou eenmaal leukere plaatsen zijn voor een meubelhandelaar om te vertoeven dan in het steng islamitische Jepara.
Net als Bira straft ook Jepara zichzelf economisch met haar strengere regels gerelateerd aan de orthodoxe islam.barang
User
spacer line
 

pak yerun/yogya,
Heb de pen zelf maar even ter hand genomen zodat anderen in dit forum,die geen BI spreken(naar ik vermoed de meesten) ook zonder woordenboek deze posting kunnen lezen.Ben "barangnesse" de andere helft van de fam.barang en heb als hollandse ,
haar taal tot haar 22ste levensjaar moeten("mogen",zoals U wilt) spreken ,totdat ze naar java vertrok om daar te gaan studeren.Het lot sloeg al na een jaar snel toe,want ik ontmoette pak barang,een moslim.Beide heren Y en Y en andere "soulbrothers" :
Don't worry ,de burka dragen is aangenamer dan het dragen van een driekwartsbroek met aan de onderkant voorzien een stel teenslippers.
Voordat ik het wist was ik getrouwd maar (hemeltje lief)ook nog bekeerd tot de Islam.
(mochten er op dit moment lezers zijn,die spontaan last krijgen van nekklachten ,dan kan ik U geruststellen,want de oorzaak is niet medisch maar komt door de "nee"beweging van het hoofd ,een veelgehoorde klacht die vaak voorkomt in nederland.) Na deze lange intro een korte afronding.Barang en Barangnesse zullen niet meer reageren op postings met een suggestieve ,tendentieuze en respectloze toon die een verband hebben met.de Islam .
WEL zullen we graag andere postings met plezier en waardering blijven lezen.
Op reacties n.a.v. deze posting zullen we niet reageren en nogmaals alleen maar met belangstelling die onderwerpen volgen ,die wel de moeite waard zijn.
salamSanuk
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. barang, Ik weet niet zo goed hoe de verhoudingen zijn hier op het forum.
Het maakt mij echt niet uit of je nou wel of niet bekeert bent tot de Islam, jouw keuze jouw leven. Wie ben ik om daar over te oordelen
Ik vind het jammer dat je niet meer reageert op postings (als ik het goed begrepen heb?)"Want juist als "insider zou je ook nuttige tips kunnen geven.FredC
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.barang: je eindigt met salam. Het omgekeerde daarvan is malas, en dat is een toestand die algemeen voorkomt in RI, al zal niemand dat een medische klacht noemen.

In de ogen van vele, meest westerse, lieden verzieken de moslims veel. Al vind ik die uitspraak terecht doordat veel van de persoonlijke vrijheid moet worden prijs gegeven aan een aantal personen die zich overal boven zien staan (ook boven de islam, maar wel uit naam van de islam handelen - vérgaande corruptie komt in álle moslimlanden voor), het schept wel een zekere verplichting om je juist beter proberen uit te drukken in een poging de vele beschuldigingen te weerleggen, als je een tegenovergesteld standpunt inneemt.
Ik vind het een uitnodiging waard die discussie aan te gaan en niet malas je koppie in het zand te persen en je compleet distantiëren van onderwerpen die de islam betreffen. Kom op, een beetje activiteit kan geen bezwaar zijn.

Sorry als je het woordenboek erbij moet pakken.

Zo'n burka is eigenlijk wel erg sexy ook. Je blijft je altijd afvragen wat er onder zit. Misschien wel niets! Maar waar komt die drang naar het dragen van een burka eigenlijk vandaan? Wat is het traditionele in dit dragen van een meestal zwart gewaad die niets van het lichaam prijsgeeft, meestal in een land waar het stinkend warm is, zodat de lucht ín zo'n burka ook niet meer te harden is. Kun je daar iets zinnigs over zeggen? Emoticon: Confused Ik zou het vernederend vinden als ik mijn echtgenote in zo'n gewaad dwong.spacer line  


On 23-05-2010 22:50 barang wrote:

Voordat ik het wist was ik getrouwd maar (hemeltje lief)ook nog bekeerd tot de Islam.
(mochten er op dit moment lezers zijn,die spontaan last krijgen van nekklachten ,dan kan ik U geruststellen,want de oorzaak is niet medisch maar komt door de "nee"beweging van het hoofd ,een veelgehoorde klacht die vaak voorkomt in nederland.) Na deze lange intro een korte afronding.Barang en Barangnesse zullen niet meer reageren op postings met een suggestieve ,tendentieuze en respectloze toon die een verband hebben met.de Islam .

Voordat ik het wist was ik getrouwd maar (hemeltje lief)ook nog bekeerd tot de Islam.
Halleluya , praise The Lord.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Nyonya Barang , jammer dat jullie niet meer willen reageren.
Jullie kunnen e.e.a een beetje iets vertellen over moslim (zijn) en de Islam .
En zeker aan onze Nederlandse broeders en zusters die niet zo veel weten over Islam , die het verschil tussen Islam , moslim/moslima soms ook niet weten .

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Sanuk , de posting is niet van Barang maar van Mevr.Barang .

Als je "iets meer" wil discussieren over Islam -Christendom / Moslim/Moslima ben ik wel bereid om mee te doen. Emoticon: Wink

Ben zelf een Moslim, Indonesier , woon in Ollanda en getrouwd met een Nederlandse Moslima ,en spreek, lees , schrijf ABN (Algemeen Begrijpelijk Nederlands = al zeg ik het zelf). Emoticon: Wink


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Ny. Barang .

Je zou mss denken dat het paarlen voor de zwijnen gooien , maar een beetje kennis delen is ook een soort amal.


bisa dicek of makemyday .

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 23-05-2010 22:50 barang wrote:
pak yerun/yogya,
Heb de pen zelf maar even ter hand genomen zodat anderen in dit forum,die geen BI spreken(naar ik vermoed de meesten) ook zonder woordenboek deze posting kunnen lezen.Ben "barangnesse" de andere helft van de fam.barang en heb als hollandse ,
haar taal tot haar 22ste levensjaar moeten("mogen",zoals U wilt) spreken ,totdat ze naar java vertrok om daar te gaan studeren.Het lot sloeg al na een jaar snel toe,want ik ontmoette pak barang,een moslim.Beide heren Y en Y en andere "soulbrothers" :
Don't worry ,de burka dragen is aangenamer dan het dragen van een driekwartsbroek met aan de onderkant voorzien een stel teenslippers.
Voordat ik het wist was ik getrouwd maar (hemeltje lief)ook nog bekeerd tot de Islam.
(mochten er op dit moment lezers zijn,die spontaan last krijgen van nekklachten ,dan kan ik U geruststellen,want de oorzaak is niet medisch maar komt door de "nee"beweging van het hoofd ,een veelgehoorde klacht die vaak voorkomt in nederland.) Na deze lange intro een korte afronding.Barang en Barangnesse zullen niet meer reageren op postings met een suggestieve ,tendentieuze en respectloze toon die een verband hebben met.de Islam .
WEL zullen we graag andere postings met plezier en waardering blijven lezen.
Op reacties n.a.v. deze posting zullen we niet reageren en nogmaals alleen maar met belangstelling die onderwerpen volgen ,die wel de moeite waard zijn.
salam
Barangnesse; ik zie niet in wat jouw huwelijk met een mohammedaan te maken heeft met mijn constateringen in Bira (en andere delen van Indonesie)? Wat je ermee doet (of niet) is natuurlijk geheel aan jou. Wel of niet reageren op berichten is precies wat een forum is, toch?


Ho Lee Fuk

barang
User
spacer line
 


Op reacties n.a.v. deze posting zullen we niet reageren en nogmaals alleen maar met belangstelling die onderwerpen volgen ,die wel de moeite waard zijn.
salam [/quote]


We danken allen voor uw reacties,met name de posting van meneer.fredc .
Uw uitleg over Uw geestelijke conditie was niet nodig geweest .
Dergelijke oneliners zijn dagelijks door iedereen te lezen in de media.
salam (Uw woordspeling naar malas herinnert ons aan de lagere schooltijd.)spacer line  


On 24-05-2010 08:29 Yerun wrote:

[quote removed]
een mohammedaan

Voor de goede orde , Een moslim is GEEN volgeling van Muhammad .


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.


open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login

94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,452 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,253,956 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com