indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Tickets, luchtvaart en vervoer > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

danil
User
User icon of danil
spacer line
 

via Kuala Lumper of Bangkok vliegen en dan zelf een ticket naar uw bestemming via airasia of andere maatschappij boeken kan ook aardig wat schelen....


zelf heb ik vorige keer met emirates gevlogen via bangkok en had op de terugweg wel een overnachting in bangkok nodig vanwege de aansluiting (kost ook maar 18 euro voor een overnachting) Emoticon: Bye bye Emoticon: Worship

voor mij is dusseldorf dichterbij dan amsterdam en vaak ook nog goedkoper

in duitsland gaat alles net zo makkelijk


het is alleen jammer dat ik airasia niet met mijn rabo creditcard kan boeken.....

ze zeggen dat je dan moet bellen......naar airasia....dat heb ik nog niet geprobeerdjupje
User
User icon of jupje
spacer line
 

Ik heb voor het zoeken van vliegtickets de beste ervaring met ebookers, omdat je dan flexibel kunt zoeken plus of min 3 dagen vanaf een gekozen datum zowel op heen- als terugreis. Dat je dan, als je eenmaal de best passende prijs, data en vliegmaatschappij hebt gevonden, soms nog iets goedkoper op een andere site (www.traveljungle.de, www.opode.de, www.travelstart.de, etc. etc., of rechtstreeks bij de vliegmaatschappijen zelf) uit kunt zijn, is natuurlijk weer een ander verhaal. Verder heb ik al ruim 10 jaar geleden ontdekt, dat reizen vanaf Duitsland ( met name Dusseldorf of Frankfurt vanwege de bereikbaarheid vanuit Nederland) vaak aanzienlijk goedkoper kan zijn dan vertrek vanaf Schiphol, heeft hoofdzakelijk te maken met de hoge luchthavenbelastingen hier. Benzineprijzen zijn immers in onze buurlanden ook een stuk lager. Wie in de buurt van de grens woont, kan daar zijn voordeel mee doen.
www.ebookers.de hanteert vaak iets goedkopere prijzen als www.ebookers.nl of www.ebookers.be, heeft natuurlijk te maken met de winstmarge die de maatschappij hanteert.
Verder heb ik bij Air Asia probleemloos met mijn ING-creditcart kunnen betalen, zowel voor het gedeelte Londen-Kuala Lumpur als voor het gedeelte Kuala Lumpur-Solo, voor mijn reis voor volgend jaar juni-juli.
Kwam uit op een totaalbedrag van 525 euro p.p. (inclusief bagage, maaltijden aan boord, travelkit, creditcartbetalingstoeslag, 2 x retourtransport per bus vanaf vliegveld Kuala Lumpur naar centrum KL). Uiteraard nog exclusief de aanvliegreis naar vanaf hier naar Londen/Stansted ( b.v. met Ryan Air vanaf Eindhoven of Weeze, of Air Berlin vanaf Dusseldorf rond de 100 euro p.p. retour) en hotelovernachtingen in Kuala Lumpur (b.v Tune Hotel luchthaven KL rond de 15 euro p.p.p.n).


FAR FROM THE MADDING CROWD

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Sneller vliegtickets zoeken?

Jezelf inschrijven voor nieuwsbrieven van de luchtvaartmaatschappijen; dan komen de aanbiedingen vanzelf naar jouw toe.

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

danil
User
User icon of danil
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.jupje.....

ik heb al vaker korte vluchten met airasia gehad......maar hoe is de service en het eten van londen naar kuala lumpur en weegt de extra tijd en moeite wel op tegen het lage tarief ???

Emoticon: Confused
rabo is de enige die problemen heeft met betaling creditcard , omdat ze nog een extra beveiliging hebben ingebouwd met de randomreader........

bij lion-air lukte boeken wel met rabo creditcard en random reader.....Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

danil; dat probleem ondervond ik dus ook, die extra controle van de Rabobank. Erg vervelend, maar gelukkig kon ik ook met KlikBCA betalen. Het vervelende hierbij weer is dat AirAsia alleen Rupiah-tarieven geeft voor vluchten binnen Indonesie of vluchten vanuit Indonesie, niet voor vluchten naar Indonesie toe, waardoor betalen met KlikBCA weer niet mogelijk is.

Ik zou voor het verschil van 100 euro (als dat er al is? garuda heeft tickets voor 723 USD?) echt niet een enorme omweg gaan maken, zelfs voor 200 of 300 euro zou ik dat nog niet doen. Niet dat ik rijk ben, maar bepaalde dingen ga ik niet op bezuinigen. Goedkoop vliegen is prima, en je hoort mij dan ook niet klagen over de service, maar het jezelf moeilijk maken lijkt me ook niet de bedoeling.


Ho Lee Fuk

jupje
User
User icon of jupje
spacer line
 

Danil,

Over de service en het eten van Air Asia weet ik nog niets, omdat ik pas volgend jaar voor het eerst met hun ga vliegen. Maar ik denk dat dat wel mee zal vallen.
Wat de extra tijd en moeite betreft: voor de heenreis: We wonen in het uiterste zuiden van het land (Heerlen). Ik zit wat tijd betreft even snel in Londen op het AA-vliegtuig als het geval zou zijn als ik vanaf Schiphol met wat voor maatschappij zou vliegen. Immers voor de reis naar Schiphol moet ik, met auto of trein, maakt niet uit, 3 uur uittrekken, en je dient ook 3 uur van te voren aanwezig te zijn voor het inchecken, dus totaal 6 uur vr vertrek vanaf Schiphol thuis weg. (Zelfs Frankfurt is voor ons een serieuze optie, dat duurt precies even lang als naar Schiphol)
Naar een regionaal vliegveld Eindhoven, Weeze, Dusseldorf of Bonn, alle om het even, om naar Londen te vliegen met b.v. Ryan Air ,German Wings of Air Berlin, is die reistijd voor ons zo'n anderhalf uur, trein of auto gelijk (hoewel Weeze met openbaar vervoer praktisch onbereikbaar is), en hoef je ook maar vanaf zo'n anderhalf uur van te voren in te checken. Verder is het maar 1 uur tot 5 kwartier vliegen tot Londen-Stansted.
De transfertijd daar bedraagt ongeveer ruim 2 uur, vandaar dus totaal ook 6 uur van huis tot vertrek vanuit Londen met AA.
Vanaf Kuala Lumpur, waar ik 's avonds rond 7 uur aankom, kan en wil ik niet meteen doorvliegen naar onze eindbestemming Solo, dat gebeurt 12 uur later, weer met een Air Asia vlucht rechtstreeks tot Solo, vliegtijd 2,5 uur. Dus een overnachting in het Airporthotel in KL, en dan ben je redelijk uitgerust als je op je eindbestemming aankomt. Waren we trouwens ook van plan als we weer Turkisch Airlines hadden, gekozen, zoals dit jaar, en rond 6 uur 's avonds in Jakarta waren geland.
We zijn dan precies 30 dagen in Indonesie, dus een normaal visa-on-arrivel volstaat, in dit geval bij de douane in Solo, dus niet de drukte, hectiek en lange wachtrijen van Jakarta.
Op de terugreis, weer rechtstreeks vanaf Solo, willen we met opzet anderhalve dag in Kuala Lumpur doorbrengen., en de stad een beetje verkennen. Slapen doen we weer bij het vliegveld, zodat we voor het vertrek naar Londen rond 9 uur in de ochtend geen lange busreis vanuit de stad hoeven te maken.
In Stansted landen we rond 4 uur 's middags, en voor de transittijd naar ons regionaal vliegveld in de buurt trek ik zo'n 3 uur uit. Zijn we toch nog de zelfde dag, laat weliswaar, weer thuis.


FAR FROM THE MADDING CROWD


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.83,479,832 topic views - 239,810 posts - 13,723 topics - 32,167 members - last post @ 13-07-2020 16:15 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

136,127,899 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com