indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Sumatra > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (0 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (2 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

FredC
User
spacer line
 

Wat is er mis met een Duitse bakker, of een Duitse bol.
Lijkt dit er al wat op?

Nog n keertje de oven in om af te bakken en klaar is de bakker!
Emoticon: Yummie!



Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Verdikkeme, gisteren vergeten te kijken wat zo'n apparaat hier kost. Overmorgen nog maar eens proberen. Bovendien is de duty free dan ook open, hopelijk sla ik twee (of drie) vliegen in 1 klap. Heb toch niets beters te doen namelijk.



paulana
User
spacer line
 


Op 20-06-2010 03:21 schreef FredC:
Wat is er mis met een Duitse bakker, of een Duitse bol.
Lijkt dit er al wat op?

Klik om het oorspronkelijke plaatje te bekijken

Nog � keertje de oven in om af te bakken en klaar is de bakker!
Emoticon: Yummie!


normaal is er niets mis met een duitse bakker, maar deze woont naast ons....enfin dat verhaal heb ik in een andere topic geschreven


Om Swastiastu

FredC
User
spacer line
 

Vandaag overtrof ik mezelf wr: Italiaanse harde bollen!

Vr het rijzen:

na het bakken:

Ik kan ondertussen wel een winkeltje beginnen!



guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 25-06-2010 09:54 FredC wrote: Ik kan ondertussen wel een winkeltje beginnen!

Geen gek idee. Wel veel broodmachines kopen, want erg veel kan zo'n ding niet aan op n dag. Jij bakt ook steeds meer in de oven?



FredC
User
spacer line
 

Met dit soort brood gebruik ik de machine alleen maar om te kneden. Dat duurt een half uurtje, daarna kan het volgende deeg worden gemaakt. Het afbakken gebeurt in de oven en duurt pakweg 20 minuten, dus als je drie keer een deegje maakt heb je een paar uur later 18 van deze bollen.
We kunnen dat niet op, dus is n deegje genoeg.
Volgende week nog een keer ontbijtkoek maken, als er tijd voor is, want de koffers moeten ook gepakt.



FredC
User
spacer line
 

BTW: de oven is ook niet erg groot, Guna2. Er kan maar n blaadje in, en je ziet, er kunnen maar drie bollen op een blaadje!



monterrey
User
spacer line
 


On 25-06-2010 10:17 FredC wrote:
BTW: de oven is ook niet erg groot, Guna2. Er kan maar n blaadje in, en je ziet, er kunnen maar drie bollen op een blaadje!


ik zoek er 4 waarbij ik er ook 4 of 5 bollen kan leggen.
kan ik die ook meenemen van indonesie naar belgie.
en mijn tante zoekt een bakplaat van 34x 66 cm.
alvast bedankt voor de tips.



FredC
User
spacer line
 

Ik heb een paar bakplaten van 10"x 14.5", die passen net op het rooster, welke ik in het midden van de oven plaats. Ik kocht ze in Singapore, net als kleinere bakplaten en vormen, zoals ik die bijv. voor de ontbijtkoek gebruik. Tefal bakplaten, maar toch lekker inwrijven met (olijf)olie en bestuiven met meel.

De afmetingen die jij zoekt ben ik hier niet tegen gekomen, andere maten ook niet. In dit stadje leeft het allemaal niet zo, dat bakken in een oven, dus is er geen animo voor. Meestal doet men het met de bakplaat die bij het oventje zit.

De oven is een gasoven, natuurlijk. De mooie hetelucht oven die ik voorheen in NL gebruikte was niet geschikt om hierheen mee te nemen. Die trok 3500 W en dat kan hier gewoon niet.

Maar ik zal eens rondkijken en als ik bakplaten tegenkom laat ik het je weten.



guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 26-06-2010 01:59 FredC wrote: De afmetingen die jij zoekt ben ik hier niet tegen gekomen

Het is intriest voor de tante van Monterrey (tante Constance of tante Mathilde?), maar ook ik heb geen bakplaat van de gewenste afmetingen kunnen vinden. Wl een van 34,714x 67,237 cm, maar tja, dat past net niet in haar oventje h, dat wordt wringen...



meriana
User
spacer line
 

Bakplaat kan je meestal laten maken maar van aliminium.

FredC, mag ik Italianse harde bollen recept van je hebben
bvd



oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Zo, topic opgeschoond en weer ontopic verder. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

FredC
User
spacer line
 


On 26-06-2010 07:12 meriana wrote:
Bakplaat kan je meestal laten maken maar van aliminium.

FredC, mag ik Italianse harde bollen recept van je hebben
bvd
Geen geheim. Je doet achtereenvolgens in je broodmachine:
1. anderhalve eetlepel olijfolie.
2. anderhalve theelepel zout.
3. twee theelepels basterd suiker (Eng. Caster Sugar).
4. in een maatbeker doe je n ei, vul dat aan tot 250 ml met water. Doe dit in de magnetron voor 30 seconden op maximaal vermogen om het wat op te warmen, daarna in je machine.
5. Doe anderhalve eetlepel broodverbeteraar (misschien niet nodig zelfs) en vul dit aan tot 430 gr met witte meel, dat geschikt is voor broodbakken - geen zelfrijzend of cakemeel. Doe dit bovenop het water in de machine.
6. Doe als laatste drie theelepels gedroogde gistkorrels er bovenop strooien.
Ik gebruikte gewoon programma nr. 1 om te kneden. Dit is vijf minuten kneden, vijf minuten rusten, gevolgd door 20 minuten kneden. Hierna haal je het wat vochtige deeg met je met meel bestrooide handen uit je machine en rol dit uit op een met meel bestrooide plank (snijplank, broodplank - niet op je stenen aanrecht!) tot een plak van ongeveer 1 cm. dikte. Doe hier een plastic rooster overheen en daaroverheen een natte doek, zodat alles bedekt is. Laat dat zo een half uurtje staan te rijzen. Zie het plaatje:

Na dat half uur snij je met een broodmes de gerezen plak in zoveel stukken als je wilt hebben - ik nam 6, het kan ook 7, maar beter geen vijf. Met je met meel bestoven handen kneed je dit tot een bolletje en leg dat op een met olijfolie ingesmeerde bakplaat, welke met meel is bestoven. Als alle bolletjes erop liggen kun je inkepingen maken met een scherpe schaar, maar dit hoeft niet.
Bedek de bakplaten met een rooster, daarop een natte doek en laat het een half uur rijzen.
Na dit half uur, en niet eerder doen, bestuif je de bolletjes met meel. Niet overdrijven, gewoon een beetje. Ik gebruik een soort theezeefje waarbij je tegen de rand tikt.
Dan weer bedekken met het rooster en de natte doek voor minstens een uur, beter langer, anderhalf uur is ok. De bolletjes zijn dan echte bollen geworden, zo'n vier keer groter dan voor het rijzen.
Je doet je oven voorverwarmen op gasstand 6 voor minstens 20 minuten - zet de oven aan na een uur rijstijd is een goede graadmeter. Als je je eerste bakplaat in de oven doet draai je de gasstand naar 5. Na tien minuten open je de oven en draai de bakplaat om, om ervoor te zorgen dat er overal gelijke warmte komt. Dit is niet nodig in een heteluchtoven, natuurlijk. Dan na tien minuten kun je de bollen eruit halen en op een rooster laten afkoelen, pakweg 15 minuten. Zodra je je eerste bakplaat eruit haalt, zet je de gasstand weer op 6 en laat dat zeker vijf minuten staan voordat je het tweede (en eventueel volgende) bakblik erin plaatst; dan weer op stand vijf zetten.

Je bent er even mee bezig, maar het resultaat is gewoon heerlijk. Met Goudse kaas er tussen ... Emoticon: Yummie!




FredC
User
spacer line
 

Voor Ciabatta's gebruik je hetzelfde recept, maar probeer dan een zo rechthoekig mogelijke plak deeg te rollen en ga dan na het plaatje als volgt verder.
Snij repen van ca. tien cm breed van je deegplak, en verdeel die reep in drien. Elk stukje pak je op, trek het wat uit (niet kneden!) en leg het op de bakplaat die dezelfde behandeling heeft ondergaan als hierboven. Maak zoveel stukjes als mogelijk is, maar niet kneden.
Het kan zijn dat je wat deegsnijdsels overhoudt, dat doe je weer bij elkaar, kneed het wat en rol het uit tot ongeveer dezelfde maat als de rest van de stukken op de bakplaat.
Of maak er een bolletje van voor n van de kinderen. Ze zullen er bijna om vechten!
Kijk op dit plaatje:

De rest gaat hetzelfde als hierboven omschreven, dus weer na een half uurtje bestuiven en dan verder laten rijzen tot je klaar bent om te bakken.

Succes! Emoticon: Yes!
Laat wat van je resultaat zien!
Morgen: ontbijtkoek en ciabatta's.



FredC
User
spacer line
 

Nog een tip: nadat je de bakplaat na tien minuten uit de oven hebt gehaald om te keren, kun je je broodjes ook insmeren met wat je maar wilt. Melk of een zoutoplossing, maar ook andere, zoetere substanties.
Probeer eens kaneelbroodjes te maken met je broodmachine!
Kijk op deze LINK
Ziet dat er lekker uit of wat?



Er zijn veel meer recepten daar te vinden.



jannicka
User
spacer line
 


On 07-04-2010 16:05 meriana wrote:
Wie kan er voor mij een broodbakmachine van Tefal WO3001 kopen en mee
nemen naar Medan/Sumatera.


Meriana,
Wij hebben hier een broodbakmachine van het merk pragus,
gekocht in dec. in bondowoso . Je mag hem gratis hebben .
Bijna niet gebruikt. Kijk maar .,anders geven we hem wel hier in de buurt.
Groet.
Karel




meriana
User
spacer line
 

Hallo Karel,

Hoe werkt deze broodbakmachine, kneed n bakt hij automatisch?
Ik woon in Berastagi-Sumatera maar je kan hem sturen naar Medan-Sumatera of wil je/jullie opvakantie naar Berastagi dan kan je/jullie bij onze B&B gratis logeren.
Bij de opsturen dan betaal ik de kosten.
gr, Meriana



karel
User
spacer line
 

Hallo Meriana,

Voorzover ik weet,want ik ben erg onhandig,bakt hij wel op automaat,
kan je dus instellen maar kneden niet.
Als je even geduld heb,want in januari gaan wij naar Palembang,
en kunnen we van daaruit wel wat regelen wat betreft versturen.
De kosten betalen wij wel.Je hoort wel weer.
Groet. Karel



djwuita
User
spacer line
 

Hi Karel,

Ik weet niet waar je woont maar ,2 dec.ben ik in jkrta.
en vlieg twee dagen later naar Medan.
Wil die machine wel meenemen (als het niet te groot of te zwaar is)
zodat ik deze aan Meriana kan geven.
Groeten
Djwuita




You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.



49,995,258 topic views - 222,229 posts - 13,489 topics - 16,269 members - last post @ 24-09-2017 07:59 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2017
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

90,098,505 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com