indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Sumatra > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 07-05-2010 19:11 4yoke4 wrote:
We gaan er maar van uit dat alles goed komt Anne Mieke, eerst maar op huwelijksreis en dan afwachten wat er intussen gaat gebeuren met de imam die eerst een stel trouwt en vervolgens geen boekjes afgeeft. Als hij had willen testen dat had hij dat moeten doen voor de huwelijksceremonie. Jullie zijn toch getrouwd in bijzijn van familie, vrienden en getuigen dus zou er daarna gewoon een "trouwboekje" afgegeven moeten worden.
Misschien was de uang rokok aan de lage kant en wil hij er nog een slaatje uit slaan.

Maar goed, eerst een fijne reis, hopelijk zonder problemen, en goed weer terugkomen in TT alwaar waarschijnlijk een huwelijksboekje op jullie ligt te wachten.
Wel goed om te horen dat het huwelijksfeest wel geslaagd is geweest, getrouwd of niet!!!
We zijn op huwelijksreis, Na een verschrikkelijke weg (iemand die nog probeert te vertellen dat Flores slechte wegen heeft krijgt van mij een draai om zijn oren) zijn we na 11 uur in Kutacane aangekomen.
Daniel viel meteen op dat alles dubbel in geschreven zowel Indonesisch als Arabisch. Hij had dat nog nooit gezien Ik ken dat van Maleisie. Ja inderdaad raar.
Wat de imam betreft, die kan wel vanalles proberen maar hij gaat hiermee echt buiten zijn boekje. De shahada (de geloofsovertuiging) is voldoende, iedere moslim weet dat, We hebben daar veel problemen over gehad. Ik vond het niet zo geweldig om over het Arabisch te struikelen en Daniel had met hem afgesproken dat ik de shahada alleen in het Indonesisch zou doen (allemaal legaal mja de interpretatie is hier en daar wat anders) Dit heeft hij een paar weken nadien nog een keer gecheckt. Vervolgens werd door hemzelf geen enkele afspraak gemaakt. We "mochten" een dag van tevoren komen. Maar het was ineeens allemaal niet waar dus ik behoorlijke over de rooien. We hadden op dat moment al de hele week allerlei stress gehad.Verder heb ik er alles uit moeten trekken met betrekking hoe het allemaal zou gaan. Ik heb uiteindelijk zelf alles opgeschreven, in een Word diocument gezet, geprint en het in een map gedaan. Ik was niet van plan om een vod papier met gekriebel voor mijn neus te hebben op de dag zelf.
Op de trouwdag werd uiteraard begonnen met de shahada. Hij heeft Daniel echt verschrikkelijk voor schut gezet die de shahada in beide talen niet een keer maar meerdere malen (model de guru zegt voor....) moest uitspreken.
Toen kwam ik, ondertussen was ik al laaiend maar ik heb meneer laten zien dat hij me niet als een klein kind weg kan zetten. Voor de shade eerst in Arabisch, daarna in het Indonesisch. In het Arabisch vanaf papier idd maar foutloos uitgesproken en ja misschien met een Nederlands accent, daarna in het Indonesisch maar wel mijn eigen versie waarbij ik naar het " publiek" keek dus gewoon uit mijn hoofd. Ik denk dat de imam dit niet verwacht had.
Met die soort dingen geen haar op mijn hoofd die aan uang rokok denkt, dat past helemaal niet bij zoiets als dit.
Ik denk ook wel dat het goedkomt.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 08-05-2010 01:26 Yerun wrote:
.................. het is niet echt ongewoon dat de imam vraagt om 'extra bewijsmateriaal' in de vorm van een keertje sholat.
................. Of heeft je familie gekozen om je te testen? Houd je sterk in ieder geval. Emoticon: Yes!

Er wordt niks gesholat, dat is mijn verantwoording en van niemand andfers.
Familie gekozen om mij te testen? Nee, die staan vierkant achter mij en Daniel en vinden het grote schande. De familie weet ook dat het voor mij een formaliteit is.

On 08-05-2010 03:42 Yerun wrote:
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.simpati; In naam van Allah trouwen mag leuk en eenvoudig lijken, dit valt echter niet te legaliseren in Nederland, dus je hebt er geen drol aan als je dit zou willen doen. .............

Sorry AM; beetje offtopic, maar ik vermoed dan ook dat jij alle documenten wil hebben die nodig zijn om een huwelijk rechtsgeldig te krijgen en er bovendien zeker van bent dat jij de enige vrouw bent van je man. Emoticon: Smile

Het huwelijk wordt geregistreerd bij de Catatan Sipil. als ik dit in Nederland geldig wil hebben dat moeten alle documenten zowel van het KUA als de CS vertaald en gelegaliseerd worden, maar dat ga ik voorlopig allemaal niet doen.
De documenten van Daniel kloppen, die zijn ook gecheckt bij het consulaat. Ja hoor ik ben zijn enige vrouw, no worries.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 08-05-2010 02:59 simpati wrote:
Die imam gewoon even laten voelen dat je Nederlands staatsburger bent en dat Nederland ondanks de crisis Indonesie goed bedenkt met ontwikkelingshulp.
Om het even wat aan te dikken vragen aan die vervelende gast hoeveel hij geeft aan de armere medemens,geven (Zakat) is een van de Islamitische geboden.
Helpt dat alles niet tijdens een gesprek met getuigen verklaren dat je het boekje helemaal niet hoeft, je bent tenslotte getrouwd in de naam van Allah met voldoende getuigen. (en foto's)
Zeker als je als vrouw die imam afbluft zal hij waarschijnlijk snel beloven voor het trouwboekje te zorgen en jou in de toekomst met respect zal benaderen.
Van mij kreeg hij geen Rupiah extra.
Succes en ondanks alles een goede vakantie.
Jan
Ik denk Jan, dat dit juist het probleem is voor de imam. Hij heeft nog nooit met een woord gerept over hoe we elkaar hebben leren kennen terwijl we eigenlijk wel een bijzonder verhaal hebben. Vervolgens hoort hij tijdens de ceremonie van de wali hakim (uiteraard ingefluisterd door de vader van Daniel) dat deze veel respect heeft dat ik toch maar even alleen naar Indonesie kom zonder familie of wie dan ook om met mijn grote liefde te trouwen en die verder ook nog maar eens vertelt dat ik tot Papua an Maluku ben geweest en 6 talen spreek. Ik denk dat de imam mij te zelfstandig vind. Een ceremonie zoals deze heb ik ook nog nooit meegemaakt maar ik heb laten zien dat ik sterk ben en me niet zomaar in de luren laat leggen.
Idd dat geld krijgt hij van mij ook niet maar we zullen dit hoe dan ook rapporteren bij het kantoor in Medan. De vriend van Daniel (die advokaat is) heeft hem ook al de wacht aan gezegd.
Die ochtend nog v o o r de afspraak met de imam was al erg genoeg toen we min of meer "voor het gerecht" moesten verschijnen om ons uit te laten leggen hoe het met de rumah tangga moest in de toekomst. Dat ging heel ver tot en met hoe het nu allemaal precies in de slaapkamer moest gebeuren met vele vele details, alsof we een stel kinderen van 20 zijn. Sorry hoor maar ik vind dit allemaal niet normaal. Daniel schaamde zich dood en ik was intussen helemaal groen. Vooral ik werd "overhoord". De KUA heeft een denkfout gemaakt en dat is dat westerlingen niets van de islam weten. Nou dat valt wel mee in mijn geval. De imam heeft zich van begin af aan als "guru" opgesteld en hij heeft nu geprobeerd om ons een hak te zetten


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 08-05-2010 16:11 Anne Mieke wrote: De documenten van Daniel kloppen, die zijn ook gecheckt bij het consulaat.

Daar blijf ik mijn vraagtekens bij zetten. Hoe kan een Nederlandse consul - met alle respect - documenten van Indonesische onderdanen checken en goedkeuren?Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 08-05-2010 03:56 Yerun wrote:
Aangifte doen van wat? Een gestelde vraag? Denk dat je heel veel tegenstand kunt verwachten van mede-moslims bij Depag (daar moet je zijn, niet bij de afdeling Christendom namelijk) als je met dergelijke dingen op de proppen komt. Je weet ook wel dat dit hoogstwaarschijnlijk uitmondt in geheel niets. De imam is sterk genoeg om mensen bij het Depag tegen te spreken en zal dit ook doen (in naam van Allah uiteraard, voor het effect).

Je hebt het mis Jeroen. We kunnen wel degelijk aangifte doen. En dat gebeurt ook, hoe dit ook afloopt!
Zoals ik al zei deze imam is bekend door zijn illegale handelingen. Hij is gewoon verplicht om de huwelijksboekjes af te geven.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 08-05-2010 09:04 Surya Atmadja wrote:
Ai ai ai ai , ben " een beetje verbaasd" om de reacties te lezen .
Kennelijk weet men nog steeds niet dat hier sprake is van PERKAWINAN CAMPURAN .
Dubbel op ook nog , niet alleen met de agama (geloof) maar ook moet men rekening houden met de 2 nationaliteiten.

Tante Yo heeft gelijkt , zonder de trouwboekje ( Capil gedoe ) is het kawin siri.
Niet rechtsgeldig in Nederland en discutabel volgens de Indonesische wet en vrouwenrechten organisatie.

Die perkawinan campuran en twee nationaliteiten hebben hier helemaal niets mee te maken. Op de surat van het KUA staat onder mijn naam agama: islam!
We hebben hier te maken met een onbetrouwbare, corrupte of whatever imam. En discutabel voor de Indonesische Wet? Ya sudah, dit is niet onze fout. Met trouwboekje alleen is het overigens ook niet rechtsgeldig in Nederland alleen met registratie bij Catatan Sipil. Vrouwenrechtenorganisatie? Ik weet nu even niet waar je het over hebt.
Dit doet er gewoon allemaal niet toe.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 08-05-2010 14:28 guna2 wrote:

[quote removed]

Op zich ben ik daarop tegen, maar in dit geval lijkt het mij de enige oplossing. En dan maar hopen dat hij de poen aanpakt en de papieren afgeeft...

Het gaat hier niet om geld (denk ik) maar meneer de imam wil me graag klein krijgen of klaten zien dat hij de baas is. Dat gaat niet gebeuren. Ik heb ook nog zoiets als harga diri, eigenwaarde en die is niet te koop al zou het maar Rp 50.000 zijn. No way!


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 08-05-2010 16:42 Anne Mieke wrote: Het gaat hier niet om geld (denk ik)

Ik hoop dat je ongelijk hebt.spacer line  


On 08-05-2010 16:28 Anne Mieke wrote:

[quote removed]


. Hij heeft nog nooit met een woord gerept over hoe we elkaar hebben leren kennen terwijl we eigenlijk wel een bijzonder verhaal hebben.

Vervolgens hoort hij tijdens de ceremonie van de wali hakim (uiteraard ingefluisterd door de vader van Daniel) dat deze veel respect heeft dat ik toch maar even alleen naar Indonesie kom zonder familie of wie dan ook om met mijn grote liefde te trouwen en die verder ook nog maar eens vertelt dat ik tot Papua an Maluku ben geweest en 6 talen spreek. Ik denk dat de imam mij te zelfstandig vind.

PAS OP : Kennelijk heb je bepaalde opvatting en verwachting wat de rol van de penghulu is .
Dat is anders dan de rol van een ambtenaar van de Capil.

En de vriend/advocaaat heeft ook ook geen " invloed , en mag ook geen invloed uitoefenen.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 08-05-2010 16:39 Anne Mieke wrote:

[quote removed]

Die perkawinan campuran en twee nationaliteiten hebben hier helemaal niets mee te maken. Op de surat van het KUA staat onder mijn naam agama: islam!
We hebben hier te maken met een onbetrouwbare, corrupte of whatever imam. En discutabel voor de Indonesische Wet? Ya sudah, dit is niet onze fout. Met trouwboekje alleen is het overigens ook niet rechtsgeldig in Nederland alleen met registratie bij Catatan Sipil. Vrouwenrechtenorganisatie? Ik weet nu even niet waar je het over hebt.
Dit doet er gewoon allemaal niet toe.

Dat je redelijk over de rooie ging kan ik me best voorstellen.
Zal ik ook doen , alleen heb je in deze geval mss niet alle informatie gehad , met de nadruk op misschien.

Als ik zo lees , kan ik me best voorstellen dat de penghulu/imam " gek" gaat doen .

Trouwboekje is uitgegeven door de KUA .
Kawin siri is vaak het trouwen bij de penghulu plus wali hakim( plaatsvervangende ouders) en 2 of meer getuigen.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 08-05-2010 16:30 guna2 wrote:

[quote removed]

Daar blijf ik mijn vraagtekens bij zetten. Hoe kan een Nederlandse consul - met alle respect - documenten van Indonesische onderdanen checken en goedkeuren?


Door naar een vertaalde document te kijken ,gemaakt door beedigde vertaler die erkend is door de consulaat of ambassade.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 08-05-2010 16:33 Anne Mieke wrote:

[quote removed]

Je hebt het mis Jeroen. We kunnen wel degelijk aangifte doen. En dat gebeurt ook, hoe dit ook afloopt!
Zoals ik al zei deze imam is bekend door zijn illegale handelingen. Hij is gewoon verplicht om de huwelijksboekjes af te geven.

Trouwboekje wordt door de KUA uitgegeven , niet door de imam of penghulu.bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 08-05-2010 16:28 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
Die ochtend nog v o o r de afspraak met de imam was al erg genoeg toen we min of meer "voor het gerecht" moesten verschijnen om ons uit te laten leggen hoe het met de rumah tangga moest in de toekomst. Dat ging heel ver tot en met hoe het nu allemaal precies in de slaapkamer moest gebeuren met vele vele details, alsof we een stel kinderen van 20 zijn. Sorry hoor maar ik vind dit allemaal niet normaal.


Ha ha ha ha , niet te geloven , maar het gebeurde wel.
Dat is echt kampungan en zeer primitief .
Ik zou tegen die arme man zeggen , menir of bapa , ik ken de kamasutra uit mijn hoofd , als ik iets niet weet kan ik ook aan Eyang Google vragen.
Dit is echt te wijten aan komunikasistoornis ,


bisa dicek of makemyday .

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Anne Mieke en Daniel,
ben blij te horen dat jullie huwelijksreis nu toch begonnen is. Als het alleen bij slechte wegen onderweg blijft dan valt het nog mee, als jullie zelf maar de juiste weg hebben gekozen en uiteindelijk na alle stress van de afgelopen week er samen ongeschonden uitkomen. Uiteindelijk zal toch eens het recht zegevieren.

Er is er maar een die voor schut staat en dat is de imam himself Emoticon: Devil en dat niet omdat het een imam is, als een pastoor of dominee zo gedaan had dan had ik hetzelfde gezegd.

Selamat jalan, Emoticon: Bye bye
Yoke


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 08-05-2010 16:33 Anne Mieke wrote:

[quote removed]

Je hebt het mis Jeroen. We kunnen wel degelijk aangifte doen. En dat gebeurt ook, hoe dit ook afloopt!
Zoals ik al zei deze imam is bekend door zijn illegale handelingen. Hij is gewoon verplicht om de huwelijksboekjes af te geven.
Ik zei niet dat het niet kon, ik zei alleen dat je wellicht zult moeten rekenen op flink wat weerstand.
On 08-05-2010 16:42 Anne Mieke wrote:

[quote removed]

Het gaat hier niet om geld (denk ik) maar meneer de imam wil me graag klein krijgen of klaten zien dat hij de baas is. Dat gaat niet gebeuren. Ik heb ook nog zoiets als harga diri, eigenwaarde en die is niet te koop al zou het maar Rp 50.000 zijn. No way!
Sterker nog AM; het IS al gebeurd. Hij heeft jullie huwelijk in jullie ogen verpest en heeft daarmee precies gedaan wat hij van plan was. Of dit nu volgens de regeltjes is of niet.
On 08-05-2010 16:28 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
Ik denk Jan, dat dit juist het probleem is voor de imam. Hij heeft nog nooit met een woord gerept over hoe we elkaar hebben leren kennen terwijl we eigenlijk wel een bijzonder verhaal hebben. Vervolgens hoort hij tijdens de ceremonie van de wali hakim (uiteraard ingefluisterd door de vader van Daniel) dat deze veel respect heeft dat ik toch maar even alleen naar Indonesie kom zonder familie of wie dan ook om met mijn grote liefde te trouwen en die verder ook nog maar eens vertelt dat ik tot Papua an Maluku ben geweest en 6 talen spreek. Ik denk dat de imam mij te zelfstandig vind. Een ceremonie zoals deze heb ik ook nog nooit meegemaakt maar ik heb laten zien dat ik sterk ben en me niet zomaar in de luren laat leggen.
Idd dat geld krijgt hij van mij ook niet maar we zullen dit hoe dan ook rapporteren bij het kantoor in Medan. De vriend van Daniel (die advokaat is) heeft hem ook al de wacht aan gezegd.
Die ochtend nog v o o r de afspraak met de imam was al erg genoeg toen we min of meer "voor het gerecht" moesten verschijnen om ons uit te laten leggen hoe het met de rumah tangga moest in de toekomst. Dat ging heel ver tot en met hoe het nu allemaal precies in de slaapkamer moest gebeuren met vele vele details, alsof we een stel kinderen van 20 zijn. Sorry hoor maar ik vind dit allemaal niet normaal. Daniel schaamde zich dood en ik was intussen helemaal groen. Vooral ik werd "overhoord". De KUA heeft een denkfout gemaakt en dat is dat westerlingen niets van de islam weten. Nou dat valt wel mee in mijn geval. De imam heeft zich van begin af aan als "guru" opgesteld en hij heeft nu geprobeerd om ons een hak te zetten
Dit zijn treiteracties die je mag verwachten van een imam die niet 100% goed in zijn harses is. Compleet geindoctrineerd door een bepaald boekwerk denkt deze persoon daadwerkelijk dat hij een afgevaardigde van Allah op deze aarde is. Helaas lopen er daar meer van rond, waarvan sommigen zelfs beweren dat ze lid zijn van de FPI of andere radicale groeperingen die het niet kunnen verkroppen dat 'anderen' het kennelijk beter hebben en naar Indonesie komen, 'even moslim worden' en dan trouwen met een 'van hun'


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 08-05-2010 18:26 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]


Ha ha ha ha , niet te geloven , maar het gebeurde wel.
Dat is echt kampungan en zeer primitief .
Ik zou tegen die arme man zeggen , menir of bapa , ik ken de kamasutra uit mijn hoofd , als ik iets niet weet kan ik ook aan Eyang Google vragen.
Dit is echt te wijten aan komunikasistoornis ,
Dat moet me dan een beste stoornis zijn geweest Surya, zou haast nogmaals willen zeggen dat die imam gewoon niet spoort en compleet op hol geslagen is met als excuus zijn geloof. Makkelijk, dat wel.


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

En ja, in Aceh kun je Arabische teksten verwachten (net als delen van Lombok en rond de Puncak), het heet niet voor niets 'Serambi Mekkah' natuurlijk.


Ho Lee Fuk

simpati
User
spacer line
 

Nadat ik hetgeen Anne Mieke nu geschreven heeft gelezen heb is voor mij overduidelijk dat deze Imam van begin af aan heeft geprobeerd tegen te zitten en niet de bedoeling heeft gehad om dat te doen wat van hem mag worden verwacht.
Anne Mieke heeft hem als het ware in zijn hemd gezet door goed voorbereid voor de dag te komen en dat nog wel als vrouw zijnde, een beetje teveel van het goede voor deze persoon en hij zal nu op alle mogelijke manieren proberen om alsnog zijn overwinning te behalen.
Dat de Shahada in het Arabisch dient te worden gesproken ben ik in de Koran nog nergens tegen gekomen en zal waarschijnlijk wel weer met de Adat (cultuur) te maken hebben.
Ik heb het Islamitisch geloof maar weiger om Arabisch te leren, ben ik daardoor een slechte Moslim zijn de instanties vrij om een grote streep door mijn geloof te zetten en ga ik opnieuw door het leven leven zonder officieel een geloof te hebben, voor de IndonesiŽr ben ik dan een Communist , dat moet dan maar.
Volgens mij gaat er in IndonesiŽ in de komende 10 jaar veel veranderen en het Islamitisch geloof zal net zo paniekerig reageren als de Katholieke kerk in de jaren zeventig in Nederland en de rest van de Westerse wereld.
Ik hoop dat ik het van dichtbij mag meemaken.
Zijn er mensen die meer willen weten over het Islamitisch geloof kan ik de site op http://www.watisislam.nl/ aanbevelen.
Janoyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Ach je moet maar zo denken Jan, meer als een hemd had tie toch al niet aan.

Anne Mieke is misschien als persoon net een beetje sterker dan de man dacht.
Ik denk dat de kans groot is dat opeens erg meewerkend is. Zeker nu de man ook de familie tegen zich ziet. Dan is de situatie toch iets anders.

Laat je niet kisten Anne Mieke ! Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

spacer line  

Na een poosje afwezig te zijn geweest dit topic eens gelezen.
Anne Mieke en natuurlijk Daniel van Harte gefeliciteerd met jullie huwelijk.
Met jou kennis en ervaring zal het hele gebeuren wel een goede afloop hebben en kunnen jullie na deze stress periode lekker genieten.

Groeten uit Zeeland


Soms denk ik wel eens : je kan m`n rug op zak, dan gaan we er weer voor!

elsbeth
User
spacer line
 

Ik ben benieuwd of Anne Mieke nog iets heeft gemerkt van de aardbeving van vannacht. Ik begrijp dat die in Aceh heeft plaatsgevonden. Volgens mij is Anne Mieke ook ergens in Aceh.4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 09-05-2010 09:18 elsbeth wrote:
Ik ben benieuwd of Anne Mieke nog iets heeft gemerkt van de aardbeving van vannacht. Ik begrijp dat die in Aceh heeft plaatsgevonden. Volgens mij is Anne Mieke ook ergens in Aceh.


Ja, heb net een berichtje ontvangen, maar geen nadelige gevolgen ondervonden wel erg geschrokken natuurlijk.


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

zieleffe
User
spacer line
 

Eigen schuld had ze die Imam niet moeten uitdagen.........................
Maar ik denk dat het een beving van Anne-Mieke veroorzaakt werd Emoticon: Shiny Emoticon: Nice Emoticon: Wink .

Valt mee heb geprobeerd die berichten, op Indiche site te bekijken


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  


On 09-05-2010 02:56 simpati wrote:
Dat de Shahada in het Arabisch dient te worden gesproken ben ik in de Koran nog nergens tegen gekomen en zal waarschijnlijk wel weer met de Adat (cultuur) te maken hebben.


Jammer voor jou en anderen die te weinig weten over Islam.
De regels staan duidelijk beschreven en dan moet men nog rekening houden met de (plaatselijke) adat.
Dit buiten de vraag of de imam correct / professioneel heeft gehandeld of niet , ook of er sprake is van KKN.

De geloofbelijdenis moet hoe dan ook in het arabisch ( fonetisch) uitgesproken worden.

Je kan het niet in Urdu , Swahili of Maleis (Maleiers) of Indonesisch etc gedaan worden.

Salam


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 09-05-2010 10:07 zieleffe wrote:
Eigen schuld had ze die Imam niet moeten uitdagen.........................
Maar ik denk dat het een beving van Anne-Mieke veroorzaakt werd Emoticon: Shiny Emoticon: Nice Emoticon: Wink .

Click to see original image

Valt mee heb geprobeerd die berichten, op Indiche site te bekijken

Eigen schuld ?
Het is een beetje bot om dat te zeggen.
Wel heb je (een beetje Emoticon: Wink ) gelijk. Emoticon: Yes!

Dat is de beroemde voorbeeld van komunikasi stoornis.


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,501,587 topic views - 242,162 posts - 13,761 topics - 35,541 members - last post @ 03-12-2021 10:10 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,245,897 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com