indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  


On 26-03-2010 09:13 monyet wrote:

[quote removed]


Laat ik nou toch tien jaar zéér tevreden in de Bijlmer hebben gewoond... Mooiste stadsdeel in Amsterdam en zéker geen ghetto zoals vaak wordt gedacht. Als je aan slechte buurten denkt dan denk je aan de Marokkanenwijken in Amsterdam-West, niet aan de Surinaamse wijken...

Tya . dat kan .
Ik woon al meer dan 33 jaar in Amstelerdam.
Kom vroeger vaak naar de Bijlmer ( he he , tegenwoordig heet het Amsterdam zuid Oost).
Heb kennissen en een paar vrienden.
Nou , vroeger waan je echt in Paramaribo aan de Amstel.
Later komen andere migranten , van exotische landen waarvan ik de naam niet eens ken.

Dus ik weet de veranderingen bij de Bijlmer (oeps A' dam Z.O) wel.
Qua grootte zijn die flats ook grooooot (ehwaar) , alleen waren de gemeenschappelijke ruimten (ingang vd flat , garage , lift ) een echte bende .
Nu heb je meer dan 150 nationaliteiten die daar wonen.

Jij kwam waarschijnlijk in de nieuwe gerenoveerde Bijlmer , alles is nu veranderd , er zijn mooie huizen , eengezinswoningen ., zelfs kleine " villa's , vroeger in de buurt van de Huntumdreef .
Ben ook bij iemand op bezoek geweest.

Ik woon nu in Amsterdam Noord , stadsdeel Noord.
Uiteraard hier heb je ook verschillen , in welke wijken je woont.
Had 10 jr gewoond in Nieuwendam , nu is het praktisch allochtonen buurt.
Ben verhuisd naar andere wijk .
In Noord heb je verschillende wijken , Nieuwendam , Centraal Amsterdam Noord (Nieuw) , Banne , Buiksloter , Vogelbuurt ( een soort Vogelaarwijk, maar toch met een paar leuke enclaves ) , de Bongerds -Nw , Amsterdam Noord ( de echte bij de buurt van Mosplein / van der Pek buurt).
Bij de nieuwe wijken vragen ze al bijna 3 ton K.K , 1 gezinswoning met tuin in postzegelformaat kan je al vanaf bijna 4 ton betalen.
De nieuwe huur appartementen vragen ze al 900 eurie , weet niet of de het inclusief voorschot gas/verwarwming is .bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Luie mensen , corruptie, beroerde mentaliteit enz enz,dat weten wel. Het is allemaal inherent aan een derde wereld land, wat in Indonesië in feite ook nog steeds is. De toerist die slechts een weken per jaar in Indonesië verblijft ziet dat ook wel alleen deze beleeft het heel anders, beschouwd alles als ‘exotisch’, daarvoor boek je tenslotte ook een reis die kant op wat je wilt in een totaal andere wereld terechtkomen. Die hebt helemaal geen zin om hier te schrijven over hoe een rotzooi het daar is. Nee die schrijft hier liever over zijn ticket dat al geboekt is voor volgend jaar om vervolgens hier, als onderdeel van de voorpret, ons er een jaarlang mee te vervelen. Sommige gaan zo ver dat ze gaan beweren dat het leven daar beter is dan in het westen. Allemaal hele leuke borrelpraat voor op verjaardagen natuurlijk maar in weze weten ze wel beter.
Ja, het is allemaal goed gereld in NL dus er zijn veel regeltjes die af en toe verstikkend kunnen werken. Het is wel lekker om af en toe even in een Bananrepubliek te verblijven. Maar er voor vast gaan wonen….

Ik vraag me dus af hoe ze het zo lang toch in Indonesië kunnen uithouden en wat is nou zo interessant voor al die NLers om zich nu nog in een derde wereld te gaan vestigen? Is het ‘omdat het er goedkoper is’ is of de ‘mooie natuur’ dan echt allemaal waard?
Voor die Roodharige die in eigen land niet aan de bak komen of die ouwelullen die nog behoefte hebben aan een ‘jonkie’ snap ik het wel, voor hun is op dat gebied Indonesië natuurlijk echt een paradijs. Maar ik neem toch aan dat er ook nog ‘gewone’ Nederlanders zijn die er wonen of nu met gedachte spelen om er zich te vestigen….?monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Omsid, ik ben geboren en getogen op loopafstand van de Molenwijk (Oostzaan). Vond t vroeger al eng als kind in de Molenwijk, maar Tuindorp vond ik weer prettiger. Nu is Tuindorp er ook niet beter op geworden. Het is van de gekke dat je hetzelfde betaalt voor een eengezinswoning in een slechte buurt in Amsterdam-Noord als in een mooi dorp als Oostzaan.


From Dayeuhkolot with love

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Wat is Uw definitie van een "gewone" Nederlander?


It's only kinky the first time.

spacer line  


On 26-03-2010 10:25 oyibo wrote:
Wat is Uw definitie van een "gewone" Nederlander?

Bijv één die wel aan de vrouw kan komen in zijn eigen land.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 26-03-2010 10:33 tidak basa basi wrote:

[quote removed]

Bijv ��n die wel aan de vrouw kan komen in zijn eigen land.
Wat een rare en kortzichtige definitie, maar goed, ieder zijn eigen meug.FredC
User
spacer line
 


On 26-03-2010 10:05 tidak basa basi wrote:
.... of die ouwelullen die nog behoefte hebben aan een ‘jonkie’ snap ik het wel, voor hun is op dat gebied Indonesië natuurlijk echt een paradijs. ...
Het zullen in jouw ogen ook wel allemaal pedofielen zijn, neem ik zo maar even aan?

Kortzichtige definitie? Betul sekali! Helemaal een kortzichtig verhaal eigenlijk. Nou ja, verder maar weer (zucht). Emoticon: Yawnspacer line  

FrebB, Pedofilie komt helemaal niet bij me op! Jij snapt wel wat ik bedoel.
Ik woon dan wel niet in Indo maar kom er wel elke 4-6 weken en elke keer weer zie ik ze wel, het begint al in het vliegtuig, die koppeltjes die eigenlijk helemaal niet bij elkaar passen of dat je denkt er mankeert iets aan die jongen. Ik begrijp ze wel en daar is ook helemaal niks mee. ik zou misschien ook wel mijn eigen land verlaten als ik een rot kop had en maar niet aan de vrouw kon komen. Wat dat betreft is de NL samenleving erg hard. In Indonesië maak je wel kans als rooie vuurtoren of met een hazenlip...
De categorie die ik niet begrijp zijn de mensen met een goeie baan, getrouwd die alles opgeven in NL om in een derde wereld land te gaan wonen… Sommige zelfs met jonge opgroeiende kinderen!FredC
User
spacer line
 

Idealisme, zou een woord kunnen zijn dat zomaar opborrelt.

Zou het wat voor die kinderen uitmaken? Of heeft dat te maken met je eigen ego?

Ik zou het niet erg vinden, daarover wat meer met je te filosoferen, maar dan moet je je wat gematigder gaan uitdrukken, en niet steeds in superlatieven. Kan dat?

Als je zelf zo'n knappert bent, zet je toch even een fotootje hierbij? Geen probleem te groot voor Beukenoot. Ik denk, dat er wel meerdere mensen hier benieuwd naar zijn.monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 


On 26-03-2010 13:58 tidak basa basi wrote:
FrebB, Pedofilie komt helemaal niet bij me op! Jij snapt wel wat ik bedoel.
Ik woon dan wel niet in Indo maar kom er wel elke 4-6 weken en elke keer weer zie ik ze wel, het begint al in het vliegtuig, die koppeltjes die eigenlijk helemaal niet bij elkaar passen of dat je denkt er mankeert iets aan die jongen. Ik begrijp ze wel en daar is ook helemaal niks mee. ik zou misschien ook wel mijn eigen land verlaten als ik een rot kop had en maar niet aan de vrouw kon komen. Wat dat betreft is de NL samenleving erg hard. In Indonesië maak je wel kans als rooie vuurtoren of met een hazenlip...
De categorie die ik niet begrijp zijn de mensen met een goeie baan, getrouwd die alles opgeven in NL om in een derde wereld land te gaan wonen… Sommige zelfs met jonge opgroeiende kinderen!


Erg kortzichtig. Ik ben zelf van Indische afkomst, goed opgeleid en heb in Nederland sinds mn zestiende altijd vriendinnetjes gehad. Ik zie er echter wel uit als een Nederlander met blauwe ogen, doch donker haar. Nu ben ik getrouwd met een Indonesische en heb ik de wens ooit naar Bandung te verhuizen omdat ik het simpelweg een heerlijke stad vind met vooral geweldig vriendelijke mensen.
Nu mag jij je oordeel over mij vellen. & GO!

PS: Ik werk in een internationaal bedrijf en vele Nederlanders zijn naar apenlanden gestuurd als expat, vaak met kinderen. Nigeria, Kameroen, Saudi, Angola, Brazilië, noem maar op.


From Dayeuhkolot with love

barubagus
User
spacer line
 

Oom Sid,

De wijken dapperstraat, amsterdam zuid oost , albert Cuypstraat daar zou ik NOOIT willen wonen. De A.Cuypstraat en Dapperstraat zijn de marktstraten van Amsterdam.
Als ex huizen handelaar weet ik dat onr. goed wordt bepaald door 3 dingen;
lokatie, lokatie, lokatie. Zelf woon ik Amsterdam oud zuid bij de z.g consulaten
wijk. Dit is mijn officiele woning. Als 2e of derde huis hanteer ik andere normen.,
Daarom noem ik de wijken kelapa gading, sunter, pluit e.d.
Of misschien Depok? Ik ga daar meestal heen als ik fruit wil kopen.
Maar als het mijn eerste woonadres wordt zou ik in JKT kiezen voor Kebajoran, Cinere,
Pondok Indah, Menteng. In Sunter heb je ook hele grote villa'sc, die zijn goedkoper als in de wijken Menteng, Kebajoran.

BB


Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 26-03-2010 13:58 tidak basa basi wrote:
Wat dat betreft is de NL samenleving erg hard. In Indonesi� maak je wel kans als rooie vuurtoren of met een hazenlip...
Dan ben je duidelijk te weinig in Indonesie. Iedere afwijking, van huidskleur, haarkleur via hazenlip tot geloof wordt hier beschouwd als iets heel engs en vies over het algemeen. Voordeel (voor mij) is dan wel dat een blanke veel minder vies is dan een neger of zo'n vieze Arabier. (Niet mijn woorden, zo wordt er hardop gedacht hier)
De categorie die ik niet begrijp zijn de mensen met een goeie baan, getrouwd die alles opgeven in NL om in een derde wereld land te gaan wonen� Sommige zelfs met jonge opgroeiende kinderen!
Da's inderdaad een vreemde categorie, maar je denkt toch zelf niet dat die vliegtuig-ladingen vol zijn he? Het antwoord is bovendien eenvoudig: 'Liefde maakt blind'.. doe daarbij een gratis Roze Bril van het Kruitvat en het vreemde wereldbeeld is compleet.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Ik begrijp heel goed dat mensen en ook met jonge kinderen naar een derde wereld land gaan om te wonen en werken. Hoeveel uitdagingen zijn er nog in Nederland?
Wat kan en mag er nog in Nederland? Ik heb de stap al meer als 2 decennia terug gemaakt. En het is helemaal niet vreemd de stap te nemen. Het hoeft ook perse niet Indonesie te zijn. Leven in een samenleving waar de ego de boventoon heeft. Nee dan liever een land als RI.


It's only kinky the first time.

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 27-03-2010 05:35 oyibo wrote: Leven in een samenleving waar de ego de boventoon heeft. Nee dan liever een land als RI.

Alwaar de eega de boventoon voert...FredC
User
spacer line
 

Het aanpassingsvermogen van kinderen is enorm. En waarom zouden ze in RI geen goed bestaan kunnen opbouwen, net als andere daar geboren kinderen dat kunnen?

Mijn kinderen hebben het uitstekend naar de zin in RI en willen nimmer meer terug naar de bekrompenheid van NL. Hier kunnen ze veel meer plezier hebben dan in NL, waar je constant op je kinderen moet letten, omdat er zoveel gestoorden rondlopen die je kinderen wat kunnen aandoen. Voorbeelden te over. Nu gebeurt dat in RI soms ook wel, natuurlijk, maar de sociale controle is hier vele malen beter, vergelijkbaar met 50 jaar geleden in NL, toen ik daar opgroeide. Voetballen op straat of naar het park met je vriendjes, dat kan niet meer in NL, maar hier wel.

Als je het als ouder wat beter wilt doen voor je kinderen, en wie wil dat niet, en je hebt de mogelijkheden, dan laat je de kinderen studeren in Australië of Singapore. Met een volledige studie van die landen heb je de best mogelijke banen tot je beschikking in RI, omdat ook de Indonesiër de opleidingen in RI niet vertrouwd.

Maar voor mij is het zo, dat ik graag zou willen dat mijn kinderen na hun studie in Australië daar zullen blijven en hun bestaan daar verder opbouwen. Het is een fantastisch land met enorme mogelijkheden in een Westerse omlijsting. We zullen zien wat de kinderen tegen die tijd er zelf van denken, want hun geluk staat bij mij bovenaan de lijst. Als ze oud en wijs genoeg zijn mogen ze dat voor zichzelf bepalen.

Misschien dat TBB hierdoor een iets andere visie krijgt?spacer line  


On 26-03-2010 23:17 barubagus wrote:


A.Maar als het mijn eerste woonadres wordt zou ik in JKT kiezen voor Kebajoran, Cinere,
Pondok Indah, Menteng. In Sunter heb je ook hele grote villa'sc, die zijn goedkoper als in de wijken Menteng, Kebajoran.

B. De wijken dapperstraat, amsterdam zuid oost , albert Cuypstraat daar zou ik NOOIT willen wonen. De A.Cuypstraat en Dapperstraat zijn de marktstraten van Amsterdam.
Als ex huizen handelaar weet ik dat onr. goed wordt bepaald door 3 dingen;
lokatie, lokatie, lokatie. Zelf woon ik Amsterdam oud zuid bij de z.g consulaten
wijk.Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. BB
Uiteraard locatie ( A , AA ?, AAA? )en nogmaals locatie is heel belangrijk , vooral in Indonesia.
Djakartanen zeggen , daerah gedongan of niet.
Met vaak oude Rumah Belanda ,de zgn Hollandse " herenhuizen".
Je wordt gelijk ingedeeld in welke " klasse" je zit ( vaak onterecht Emoticon: Yes! ).

De Jakartaanse wijken die je noemde is te algemeen , zoals Menteng
Over welke Menteng heb je .
Menteng ambassadebuurt , dienstwoningen gebied , vaak doorkruist door jalan protokol.
Of de kleinere straten waar ook huizen staan van af 5 M tot ...........
Of woont je in Menteng Atas , Menteng Bawah , of zelfs in Menteng Pulo .. Emoticon: Wink

Zoals het verhaal van Mister Obama , hij woonde in Menteng , maar niet de " echte" Menteng.
Dat geldt ook over de andere wijken , Kebayoran Baru of Lama , Pondok Indah bij de jalan utama of de zijstraten , is ook verschillend .Ik heb nog gezien hoe ze gebouwd werd.
Cinere is ook zo , afhankelijk van de wijk .
Mijn vrienden , oud klas/schoolgenoten wonen ook in Cinere.
Daar kan ook de jaarlijkse banjir langskomen , ooit 2 meter hoog .
Dus afhankelijk van de subwijk.

B. V.w.b Albert Cuypbuurt en Dapperbuurt , daar willen veel jongeren wonen , al krijg ik geld toe zal ik daar niet willen wonen , waar moet ik mijn Lada parkeren ?

Zelfs Amsterdam Zuid ( Nieuw of Oud) is ook verschillend , hangt af van de straten.
In de jaren 70 heb ik 3 jr met mijn ouders gewoond in de Beethovenstraat , benedenwoning met tuin (in postzegel formaat ) .Wat is dat toch klein vergeleken met onze huis in Jakarta.
Het gedeelte van Beethovenstraat is nu ook een toko achtige buurt geworden , waar de tram (lijn 5 ?) voor je slaapkamer denderde.
Ik zou liever in Amstelveen wonen.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 27-03-2010 01:07 Yerun wrote:

[quote removed]
. Voordeel (voor mij) is dan wel dat een blanke veel minder vies is dan een neger of zo'n vieze Arabier. (Niet mijn woorden, zo wordt er hardop gedacht hier)[.


OEPS , dat is niet aardig.


bisa dicek of makemyday .

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 


On 27-03-2010 05:35 oyibo wrote:
Ik begrijp heel goed dat mensen en ook met jonge kinderen naar een derde wereld land gaan om te wonen en werken. Hoeveel uitdagingen zijn er nog in Nederland?
Wat kan en mag er nog in Nederland? Ik heb de stap al meer als 2 decennia terug gemaakt. En het is helemaal niet vreemd de stap te nemen. Het hoeft ook perse niet Indonesie te zijn. Leven in een samenleving waar de ego de boventoon heeft. Nee dan liever een land als RI.


Precies, zo denk ik er ook over. En oordelen is erg makkelijk als je zelf nog nooit de stap hebt gewaagd. Ik zie toch dat praktisch álle expats eigenlijk niet meer terug willen en dat is niet alleen om financiële redenen maar simpelweg omdat je in een derdewereldland een heel andere levensstijl kunt hanteren dan in Nederland. De internationale scholen zijn meestal goed genoeg en het klimaat is ook stukken beter. Ik vind het jammer dat er zo geoordeeld wordt door sommigen hier. Laat mensen toch lekker in hun waarde, iedereen maakt zijn eigen keuzes. En als die keuze niet bevalt dan ga je gewoon weer terug. Het avontuurlijke is juist het mooiste dat er is in het leven.


From Dayeuhkolot with love

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 27-03-2010 08:30 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]


OEPS , dat is niet aardig.
Niet aardig inderdaad, maar de 'harde werkelijkheid' die Indonesie heet is ook helemaal niet zo aardig als het op het eerste gezicht lijkt. Emoticon: Winkbambang
User
spacer line
 

De `harde werkelijkheid´ let op uiterlijkheden: gengsi, portemonnee, huidskleur (hoe lichter hoe meer `aanzien`). Ik vind het belangrijk dat je de harde werkelijkheid onder ogen moet zien. Misschien niet leuk. (Ook in NL) Objectief zijn/oordelen is ook belangrijk.barubagus
User
spacer line
 

Het enige criterium is geld, uang, duit, money, kohle... etc.
Waar je ook bent al ben je geel,groen,wit of pik zwart als je poen hebt wordt je overal geaccepteerd.

Oom Sid, ik woon inderdaad in oud zuid praktisch naast het Vondelpark.
Had toen het huis gekocht voor 260.000 gulden, maar is nu 2,5 milj Euro waard.
Buurten kunnen ge-upgrade worden.
Dus het oud zuid (de pijp) was vroeger niets waard,..maar de huizen kosten daar nu ook ong. 450.000 Euro, maar het zijn toch geen bedragen zoals hier in mijn buurt.
Je kunt als je wat verstand hebt van onr.goed, al ongveer zien welke buurten het gaan maken. De oude huizen hier zijn niet zo comfortabel als een nieuwbouw huis..maar zoals ik al zei de lokatie is het belangrijkst. Je kunt altijd zelf een huis renoveren, maar aan de buurt kun je niets doen.

Maar ja al heb je nu een duur huis, die je vtoeger gekocht hebt, geld heeft men niet zoveel, of je moet je huis verkopen.
Daar hebben veel oude mensen hier in mijn buurt níet veel aan. Hier wonen allemaal
van die bekende NLers rond. Die kopen die oude panden op, en renoveren dat.
Want iedereen wil wel in oud zuid wonen, dicht bij het vondelpark...voor de status of de lokatie.
Amstelveen daar wil ik niet wonen, te saai, te eenzijdig en geen top lokatie.
Dus al zijn die huizen nog zo mooi, de prijs wordt alleen bepaald door de lokatie, en gewildheid v.d omgeving. Zo is de grachtengordel ook een top lokatie, al zijn het oude huizen van 1600/1700, maar omdat het zo gewild is peperduur al zijn er soms verrotte balken in het huis.

Er zijn nog een paar criteria, die ik als oud huizenhandelaar kan noemen..maar daar is deze rubriek niet voor bedoeld.

BBmarno
User
spacer line
 

RI is hoe het ook mag zijn,..een mooi plek om te wonen,...twee a drie keer per jaar gaat ik nog steeds,...en telkens weer voel ik mij daar thuis,...ja er zijn een hoop dingen daar die de daglicht niet kunnen verdragen,....dat doet mij wel wat ja,...al met al,..als de regering daar wat vrijer was met permanente verblijf voor een buitenlander,....dan leefde ik nu daar,...

En ja,..je moet wel een vaste inkomen of genoeg geld heben als je daar wilt wonen,..deze ervaring heb ik meegemaakt,...

Nogmaals,,,,het is zoals het is.....
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.77,761,485 topic views - 235,533 posts - 13,701 topics - 26,449 members - last post @ 16-12-2019 14:51 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2019
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

126,879,787 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com