indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

FredC
User
spacer line
 

Helemaal goed, Monyet. En het IS ook een mooi vakantieland, zolang je je maar niet gaat ergeren aan zaken die in RI heel gewoon zijn, maar in NL helemaal niet. De meesten vergeten voor hun gemak, dat je hier te maken hebt met een totaal andere soort samenleving dan in NL, en dat geldt dan voor alle aspecten. Het IS hier geen NL! Als je hier woont heb je veel meer te maken met de normale aspecten van die samenleving, dan als je eens een tijdje hier vakantie komt houden, misschien in een hotel verblijft, of beter nog: een resort. Dan zijn de omstandigheden totaal anders, en ook niet te vergelijken met waar men vandaan komt. Moet je dus ook niet doen, vergelijken, maar gewoon accepteren dat het hier anders is en daar rekening mee houden. Hoe beter je dat onder de knie krijgt, des te beter je het hier naar het zin zult hebben. Maar af en toe er even over zeuren werkt ook verhelderend!

Anyway, onze vakantie in eigen land is geboekt: Bali gaat het worden, weer, inderdaad, in een resort, met alle luxe die je maar kunt bedenken. Even die batterij weer opladen om weer een goed jaar in RI te hebben. Emoticon: Party!elsbeth
User
spacer line
 

En het is je gegund! Veel plezier.

groet Elsbethmonyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

FredC, accepteren betekent ook vaak je ogen sluiten voor het negatieve. Wij zien dingen gebeuren in IndonesiŽ die je simpelweg niet kunt accepteren. Wij zien vrienden die een pembantu hebben aangenomen en erachter zijn gekomen na enkele weken dat de pembantu hun baby heeft meegenomen om te bedelen op straat. Ze vonden het al zo raar dat hun baby zo bruin was geworden.
Wij zien kerken waar onze familie komt die in de fik worden gestoken of waar ruiten ingegooid worden, keer op keer. Wij zien dat elk jaar weer dezelfde arme wijken onder water staan omdat de overheid niets doet en er dus elk jaar weer mensen en kinderen overlijden in die wijken, terwijl het simpelweg op te lossen is door een dam regelmatig te onderhouden. Wij zien dat de kinderen in onze familie gezondheidsrisico's lopen omdat de overheid het afval in de wijken niet ophaalt en alles aan de rivieroevers ligt te rotten.

Zulke zaken accepteren, dat zullen we nooit. Maar tegelijkertijd zitten we niet stil: we proberen actief dingen te verbeteren in IndonesiŽ. Een vriend van ons is management consultant in Bandung en probeert bij Indonesische bedrijven de mentaliteit te veranderen, een hťťl zware maar dankbare taak. Wij proberen via lokale contacten de situatie van mensen te verbeteren, niet door geld te geven maar door geld te gebruiken voor structurele verbeteringen, zoals de bouw van huizen en het zorgen voor water. Dat hebben we o.a. actief gedaan in Bantul na de aardbeving.

Voor mensen als wij is IndonesiŽ dan ook geen vakantieland maar een thuisland en daar kijk je anders naar dan een vakantieland.


From Dayeuhkolot with love

LuluJack
User
spacer line
 


On 21-03-2010 09:01 monyet wrote:

[quote removed]


LuluJack, ff terug in je mand.


Zei degene die zichzelf aap noemt, whoa hahaFredC
User
spacer line
 


On 21-03-2010 20:33 monyet wrote:
Wij zien vrienden die een pembantu hebben aangenomen en erachter zijn gekomen na enkele weken dat de pembantu hun baby heeft meegenomen om te bedelen op straat. Ze vonden het al zo raar dat hun baby zo bruin was geworden.

Dat is van de zotte! Die mensen hebben hun verantwoordelijkheid tegenover hun kind ernstig verwaarloosd. Nimmer laat je een baby alleen achter bij een babu, zeker niet een net aangenomen babu. In NL zou zo'n kind van de ouders worden weggehaald door de Kinderbescherming, en terecht. Wat een zottekoppen!
Mijn babu staat de eerste drie maanden onder curatele. Daarna onder strenge controle, maar zelfs nu, na een jaar, laten we nooit de kinderen onder haar toezicht alleen achter en zorgen we ervoor dat er iemand anders van de familie oppast. Niet te vertrouwen die mensen! Nooit, ook niet na een lange "relatie" met je babu. Maar je mag ze ook niet allemaal over ťťn kam halen, dat is zo. Maar dit verhaal is wel erg zot.

De rest zie ik ook wel gebeuren, en is een onderdeel van het land; het is een apart volkje, hoor! Moeilijk controleerbaar.
Een loffelijk streven om daarin wat te veranderen, zolang je je maar niet gaat ergeren, want dan ga je van de regen in de drup.
Inderdaad, dat zijn zaken die men niet ziet als men op vakantie gaat.monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 


On 22-03-2010 02:39 FredC wrote:

[quote removed]

Dat is van de zotte! Die mensen hebben hun verantwoordelijkheid tegenover hun kind ernstig verwaarloosd. Nimmer laat je een baby alleen achter bij een babu, zeker niet een net aangenomen babu. In NL zou zo'n kind van de ouders worden weggehaald door de Kinderbescherming, en terecht. Wat een zottekoppen!


Zou ik ook niet zo snel doen, maar gebeurt wel. Vergeet niet dat veel pembantu's daarvoor aangenomen worden. In Nederland laten we onze kinderen achter bij een kinderdagverblijf. Ken je al die mensen al heel lang? Nee. Is toch een kwestie van vertrouwen in de mens.


From Dayeuhkolot with love

spacer line  


On 22-03-2010 08:09 monyet wrote:

[quote removed]


Zou ik ook niet zo snel doen, maar gebeurt wel. Vergeet niet dat veel pembantu's daarvoor aangenomen worden. In Nederland laten we onze kinderen achter bij een kinderdagverblijf. Ken je al die mensen al heel lang? Nee. Is toch een kwestie van vertrouwen in de mens.

En ook een grote portie van naieviteit en het niet weten wat de verhoudingen zijn in Indonesia.
Terwijl men toch getrouwd zijn met een Indonesische schone Emoticon: Smile .
Mag ik toch aannemen dat de Indonesische partner/vrouw wel weet hoe de verhoudingen zijn in haar/zijn land pan erkomst .
Ze moet toch weten waar Abraham(ibrahim) de mosterd haalt ( carrefour of kemchik ?)

Ben met Fred C eens , het is van den zotte Emoticon: Nooo .


bisa dicek of makemyday .

NoviKirana
User
User icon of NoviKirana
spacer line
 

Maar inderdaad gebeurt het wel veel....moet je maar eens gaan kijken bij een international school hoeveel kinderen er door hun eigen ouders worden opgehaald, vrijwel geen!barubagus
User
spacer line
 

Terima Kasih Monyet je hebt goed begrepen wat ik bedoel.
Waarom mag je geen kritiek hebben op de RI?
Het kan niet zo zijn dat alles hier in NL rottig is en daar in RI niet., en heb je kritiek, nou ga er dan niet heen zeggen sommigen.

Veel dingen zijn hier beter geregeld dan in Ind.
Ik ga er naar toe vanwege het feit dat ik daar geboren en getogen bent, en nog directe familie heb...maar wel degelijk de slechte dingen kan zien,horen, lezen en kijken (T.V).
Ik neem aan dat dit geen vakantie rubriek of column is waar alleen maar de mooie dingen van een vakantieland wordt besproken want dan kan ik beter een vakantie folder in kijken.barubagus
User
spacer line
 

Zojuist bericht ontvangen ; een tuan besar stuurde zijn djongos het dak op tijdens een stortbui. Hij moest kijken waarom het stroom was uitgevallen. Prompt werd de man geexcuteerd. Kosten voor de tuan besar? 20 jt en alles is vergeven en vergeten.

Een swasta (particuliere) ziekenhuis sloot snel zijn deuren. Voor de deur was een ongeluk gebeurd met een kopaya bus ( een bus voor arme mensen). Als de dood waren ze dat er van die onverzekerde arme sloebers het ziekenhuis zouden binenstromen.
Als je geen credit card hebt in RI dan ben je verloren!!!

Soms zijn er internationale objectieve zaken, die je moet bespreken en moeten gelden voor elk fatsoenlijk land.
Het is een dooddoener om maar te zeggen..nou ja het is maar Indo, dus het mag korrupt,
onbarmhartig enz enz zijn.FredC
User
spacer line
 

Toch vind ik dat je een beetje een zwartkijker bent, BB. In Nederland krijg je ook niets voor niets. Waarom zou dat ergens anders dan wel moeten. Waar zou het geld voor behandeling vandaan moeten komen dan? Want geld kost het toch. Moet het dan van andere arme sloebers komen?
Nee joh, laat ze in hun eigen waarde en probeer niet vanuit je luie stoel in NL de andere kant van de wereld beter te maken.
Nog eens: niet ergeren, geniet van het goede, zie het minder goede of kwade als een probleem voor de mensen zelf waaraan je niets kunt veranderen in je eentje. Dat komt vanzelf wel. RI is al erg veranderd en doorgaat net zo goed een evolutie als dat NL dat gaat.
Overal is wel wat, en zo houden we elkaar lekker bezig, toch?
Have fun! Emoticon: Party!barubagus
User
spacer line
 

Je hebt gelijk Fred C. Maar ik vind het wel erg voor die gewonde mensen die voor de poorten van het ziekenhuis stonden en er niet in mochten vanwege geldgebrek.
In Nl krijg je het ook niet voor niets maar krijg je toch een zorgtoeslag als je geen geld hebt voor medische zorg?

Het ziekenhuis kreeg trouwens gelijk..want ze hoefden maar de vraag te stellen en wie gaat dat betalen???
Ik geloof dat je alleen in een RSUP (Rumah sakit umum pusat) gratis medische zorg krijgt van artsen in opleiding.
Volgens mijn pembantu krijgen ze voor alles paracetamol in die puskemas.
Buikpijn,hoofdpijn, gezwollen enkel,kanker ... .....paracetamol.

BB

BBFredC
User
spacer line
 

In NL is voor alles wel een potje voor te vinden, een resultaat van geciviliseerde welvaart (die ook niet is komen aanwaaien). In RI is nergens een potje voor, en dat komt er voorlopig ook niet. Maar je kunt nu eenmaal geen koeien met geiten vergelijken, om maar wat te noemen.
Er zijn inderdaad hier en daar gratis faciliteiten, maar je begint al met een zeer gebrekkige opleiding van de 'doktoren'. De rest is navenant nůg minder. De klandizie is echter groot, en dat geeft te denken. Het zij zo.
En wie weet waar paracetamol allemaal niet goed voor is ... Of het zijn zoethouders? Beter dan traditionele "geneeswijsheid".
Ik verdenk ze er ook van geneesmiddelen voor dieren te gebruiken. Misschien is dat toch wel hetzelfde dan?
Emoticon: Shut up! Emoticon: Yeah right!spacer line  

Ik heb al die verhalen en de reacties daarop bijna in een adem gelezen. Spannende discussie. Elk land heeft zijn positieve en negatieve kanten. We gaan gewoon naar IndonesiŽ als we er zin in hebben en in NL blijven als we er zin in hebben. Maar daarvoor moet je wel geld hebben. Waar kan je dat makkelijker verdienen?Het ligt eraan. Voorlopig blijf ik in NL omdat ik er nog werk heb. Ik zie wel weer wat ik ga doen na mijn pensioen.monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 


On 22-03-2010 09:24 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

En ook een grote portie van naieviteit en het niet weten wat de verhoudingen zijn in Indonesia.
Terwijl men toch getrouwd zijn met een Indonesische schone Emoticon: Smile .
Mag ik toch aannemen dat de Indonesische partner/vrouw wel weet hoe de verhoudingen zijn in haar/zijn land pan erkomst .
Ze moet toch weten waar Abraham(ibrahim) de mosterd haalt ( carrefour of kemchik ?)

Ben met Fred C eens , het is van den zotte Emoticon: Nooo .


Mijn opmerking over vertrouwen in de mens doelde meer op de kinderdagverblijven in NL, zoals ik al zei zou ik mijn kind nooit bij een pembantu achterlaten. De enigen die tot nog toe op onze dochter hebben mogen passen waren mijn ouders en twee ooms en tantes. De kleine heeft nog nooit ergens anders geslapen. Daarbij zijn er ook familieleden die je wel vertrouwt, maar waarvan je niet zeker weet of ze goed met een klein kind weten om te gaan.


From Dayeuhkolot with love

barubagus
User
spacer line
 

Fred schreef op 22-03-2010 16:19 ;.
Ik verdenk ze er ook van geneesmiddelen voor dieren te gebruiken. Misschien is dat toch wel hetzelfde dan?

Je hebt gelijk Fred Volgens mijn Pembantu krijgen ze in die puskesmas gewoon medijnen wat toevallig is aangevoerd. Dus soms zie je mensen met rode strepen mercurochroom op het voorhoofd tegen hoofdpijjn (Pusing kepala).
Mijn Pembantu heeft nu een beetje kennis van de basis geneeskunde, dus geen paracetamol tegen wondjes. Ik stuur haar weleens naar een arts.
Waar ze wel goed zijn in die puskesmas is die KB (gewoonte beperking) iedereen een prik of spiraal.

BB
:barubagus
User
spacer line
 

Sorry Ik bedoel natuurlijk geboorte beperking = Keluarga berencana ( KB)

BBardianto
User
User icon of ardianto
spacer line
 


On 22-03-2010 15:43 barubagus wrote:
Je hebt gelijk Fred C. Maar ik vind het wel erg voor die gewonde mensen die voor de poorten van het ziekenhuis stonden en er niet in mochten vanwege geldgebrek.
In Nl krijg je het ook niet voor niets maar krijg je toch een zorgtoeslag als je geen geld hebt voor medische zorg?

Het ziekenhuis kreeg trouwens gelijk..want ze hoefden maar de vraag te stellen en wie gaat dat betalen???
Ik geloof dat je alleen in een RSUP (Rumah sakit umum pusat) gratis medische zorg krijgt van artsen in opleiding.
Volgens mijn pembantu krijgen ze voor alles paracetamol in die puskemas.
Buikpijn,hoofdpijn, gezwollen enkel,kanker ... .....paracetamol.

BB

BB


Wil je er nog 1 horen? In Banda Aceh kon je na de aardbeving / tsunami een zak bloed kopen bij het Palang Merah (Rode Kruis), voor Rp.100.000 / liter

Erg?? Mwuaaah... laten we zeggen in verhouding even erg als in Nederland een pedo-partij kunnen starten lijkt mij. (die overigens weer failliet is geloof ik maar dat terzijde).

.

Quiz: Noem 3 westerse landen waar Islam succesvol is geÔntegreerd. Oke, noem er eentje dan

FredC
User
spacer line
 

Er zullen meer voorbeelden zijn dan pagina's op deze site, maar het komt allemaal op hetzelfde neer: de meeste bewoners van RI hebben problemen om te overleven door gebrek aan geld, gebrek aan voorzieningen en faciliteiten en gebrek aan kwaliteit van alles dat er wel is. Het helpt als je hier veel geld hebt en degenen die dat hebben, hebben dat meestal niet op legale wijze gekregen.
Zo zit RI nu eenmaal in elkaar. Vroeger had je Biafra, waar het enorm slecht ging en waarvoor geld werd opgehaald. Nu hoor je daar niet zoveel meer van, maar of het allemaal is verbeterd is zeer de vraag. Zo is dat ook hier in RI. Het helpt niet echt om er geld in te pompen; dat is zo op, aan de verkeerde dingen. Hier moet structureel iets gebeuren en dat is van hele lange adem, net als dat in NL het geval is geweest. En er gebeurt ook iets en daarop zal je moeten wachten (al zal je al lang dood en begraven zijn voordat ze zover zijn als in NL).
Persoonlijk raakt het me niet zo. Ik geniet van alles waarvan te genieten valt, al sluit ik mijn ogen niet voor de negatieve kanten. Soms kun je iemand blij maken met Rp. 50.000, en dan is hij/zij blij, maar ze beseffen niet dat het geld zo op is en ze dan weer terug zijn bij af.
Mensen in NL: lekker op vakantie komen in RI en zoek de mooie plekjes op, geniet.
Mensen in RI: RI blijft voorlopig een derdewereldland. Erger je er niet aan, aanpassen en genieten van wat er is. Heb je echt een (medisch) probleem, ga dan naar MaleisiŽ (goedkoopst), Singapore of AustraliŽ voor een goede behandeling. Emoticon: Bye byeoyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Biafra?
Nee daar gaat het nog steeds niet zo best.
Aanzienlijk slechter dan in RI. Aanzienlijk veel slechter.


It's only kinky the first time.

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Fred, het zorgstelsel in NL is zonder meer goed, en worden bepaalde voorzieningen niet vergoed? dan kun je altijd een beroep doen op Sociale bijstand.
Ik schrik van de toestanden in RI..
Iedereen heeft recht als burger op medische hulp, ongeacht zijn inkomen.
Onderwijs en gezondheidszorg dient iedere regering te garanderen voor hun burgers, of je nu in Oost of West woont.
Maar ik begrijp goed dat dit in Aziatische landen heel anders isFredC
User
spacer line
 

Het is in veel landen heel anders. Neem USA, wat door moet gaan als een geciviliseerd land. Als je daar naar een ziekenhuis ga vragen ze ook eerst hoe je gaat betalen. Kun je niet betalen dan is daar het gat van de deur. Dan ben je aangewezen op sociale hulp. Laat die in RI niet erg ruim vertegenwoordigd zijn! Maar er zijn heel veel landen waar dat zo is. China is ook zo, en daar woont bijna de helft van de wereldbevolking. Heel Afrika ook. Heel Zuid-Amerika ook. Waar eigenlijk niet?
M.a.w. het is eerder regel dan uitzondering dat er geen voorzieningen zijn, welke rechten je een mens ook toebedeeld.

Biafra was slechts een voorbeeld ervan dat geld inpompen gewoon zinloos is, dat het geen structurele veranderingen tot gevolg heeft. Daarvoor is meer nodig. Dat er geen positieve veranderingen hebben plaatsgevonden aldaar, in de lange tijd dat het geleden is dat de wereldbevolking financiŽle hulp bood, is het sprekende voorbeeld in overtreffende trap. Geld verstrekken aan RI zal ook geen langdurig positief resultaat opleveren.elsbeth
User
spacer line
 

Dat heb ik eerder al eens gezegd, WIJ (lees West Europa) zijn de uitzondering, niet ZIJ (lees: het overgrote deel van de wereld).
Voor ons Nederlanders is het ondenkbaar dat je niet verzekerd bent tegen ziektekosten, voor miljoenen Amerikanen geldt dat ze onverzekerd rondlopen.
Het is echt niet alleen de Derde Wereld die anders is, ook Amerika!
Natuurlijk heeft in theorie ieder mens recht op gezondheidszoreg, de praktijk is echter anders in vele landen.zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 


HIER er over lezen....
Ieder land moet zelf zijn eigen systeem, en daar aan verbonden rechten zelf uit zoeken.
De bemoei zucht van Amerika is al erg genoeg.
Na de opstanding van 1998 is er al veel veranderd.
als er weer zo iets voor doet dan is het handig een vluchtweg te hebben........


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

barubagus
User
spacer line
 

Fred c schreef op 23-03-2010 02:46 ] Er zullen meer voorbeelden zijn dan paginas op deze site, maar het komt allemaal op hetzelfde neer: de meeste bewoners van RI hebben problemen om te overleven door gebrek aan geld, gebrek aan voorzieningen en faciliteiten en gebrek aan kwaliteit van alles dat er wel is. Het helpt als je hier veel geld hebt en degenen die dat hebben, hebben dat meestal niet op legale wijze gekregen.


Je hebt gelijk Fred. Regelmatig vraagt mijn pembantu of ik geen baby wil hebben.
Die was dan ergens langs de kali gedropt. door een ongehuwde moeder.
Het is ook niet alleen een kwestie van geld maar van mentaliteit denk ik.
Indo's houden in het algemeen niet zo van hard werken. Dat geldt ook voor Malayers.
In beide landen hebben niets voor niets de Chinezen bijna 80% v.d economie in handen. Ik zeg uitdrukkelijk in het algemeen ik bedoel dan mondiaal gezien.
Er zijn wel degelijk Indonesiers die hard werken, maar je hebt gelijk ze zijn in het algemeen, liever lui dan moe.

Zoals veel landen zich uit de naad werken om uit de armoede te geraken, is de bung
dat niet zo van plan te doen.
In Malaysia was er een wet waarbij de autochtonen (bumi putra/putri) werden bevooroordeeld om een beetje wat v.d welvaart van de Chinezen af te knabbelen.
Het is totaal mislukt, want ze vergaten dat die Chinezen natuurlijk hun netwerken hadden. In Indo was onder Soeharto ook zo'n wet. De Chinees moest een joint venture aangaan met Indonesiers. Die deed niets, want hij had toch geen verstand v.d
bisness en de Indo werd dus slapend rijk. De Indo had dan zijn connecties, en zorgde voor de vergunningen. Een super katvanger dus (Tommy S, was een grote katvanger).

Deze zaken heeft de corruptie enorm vergroot. Mijn vrienden in Indo maken ook grapjes
over deze corruptie. Als er een doodstraf zou gelden in Indo voor corruptie zoals in China, dan zou er geen ambtenaren meer in leven zijn
Maar ja wat wil je een ambtenaar krijgt vaak maar 2/3 jt/pmnd en heeft 3 kinderen.


BB

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.77,647,862 topic views - 235,464 posts - 13,700 topics - 26,315 members - last post @ 11-12-2019 22:22 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2019
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

126,691,840 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com