indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Zijn er forumleden hier met een bca rekening die geblokkeerd is.Wat kan daar de oorzaak van zijn?


Shalom

spacer line  

Alle BCA rekeningen zijn geblokkeerd voor geldopnames bij een ATM en pinbetalingen in Europa, TENZIJ je het tijdvak waarin je in Europa zult verblijven opgeeft bij de bank. Niet alleen BCA doet dat, maar bijv. ook de (Indonesische tak van) CitiBank.


If you have nothing to loose, you can risk everything

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Ik heb het in 10 jaar tijd nog nooit meegemaakt en zonder waarschuwing.
Ik moet eens een praatje maken met de boys.
Maar vast bedankt.


Shalom

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

De oorzaak is wellicht betere beveiliging nadat er miljarden verdwenen zijn zo her en der. Eigen veiligheid, dat niet informeren is dan weer typisch Indonesisch en had inderdaad beter gekund. Emoticon: Puh!


Ho Lee Fuk

spacer line  

Ik had kort voor vertrek naar NL nog de BCA website geraadpleegd en ja hoor, er stond duidelijk dat je met je zowel de BCA standaard bankpas, de zilveren pas en je Prioritas pas overal ("seluru dunia) en altijd geld op kon nemen bij een ATM (mits voorzien van Cirrus, Maestro, Plus+, Visa logos, etc. etc.) en zou kunnen pinnen in alle winkels ("di semua tempat belanjar" Emoticon: Wink waar die mogelijk bestond.

Was dus een "leuke" verrassing" toen we in NL ontdekten dat we NERGENs geld konden opnemen (4 banken - ING, Rabo, Fortis en ABN Amro geprobeerd) en nergens konden pinnen. Kon gelukkig snel een "sponsor" vinden om dat acute probleem op te lossen, middels een voorschot op de erfenis, ha ha! (nog bedankt, Oma!)

Bij terugkomst de BCA bank om uitleg gevraagd en vervolgends dit verhaal over de "blokkering" gehoord. E.e.a. is ingegeven door inderdaad spookopnames in Europa (zeker de Bulgaarse skimmers geweest) van de rekeningen van BCA-rekeninghouders. Op de vraag waarom ze dan niet op de website vermelden dat je buitenlandse reizen vantevoren moet aanmelden bij hen of contact moet opnemen met hen, konden / wilden ze geen antwoord geven.


If you have nothing to loose, you can risk everything

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Ja, daar sta je dan met je goed gedrag. En bedankt! Emoticon: Nooo


Ho Lee Fuk

Raffel
User
spacer line
 

Ook naar de bank geweest voor een geblokkeerde rekening bij BCA; de volgende uitlelg gekregen: Ze hadden alle rekeningen geblokkeerd waarbij op verschillende plaatsen met de bankkaart gepind was. vb : In Kuta, Ubud, Singaraja pinnen is blijkbaar niet normaal ion dezelfde maand???? Daarom hadden ze uit voorzorg de kaart geblokkeerd??? Heb zelfs een nieuwe kaart gekregen, de oude knipten ze doormidden. En het klopt ook, want wij hebben ook een aantal rekeningen in beheer waarbij enkel in Singaraja gepind wordt en daar was geen probleem mee. rarararara welkom in Indonesie....Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

dat is gewoon kletspraat van die jongens want mijn pembantu heeft maar 5juta op zijn rekening staan en die is niet geblokkeerd en de beheerder heeft 30juta op zijn rekening staan en die is wel geblokkeerd en beiden halen bij de zelfde atm en nergens anders.


Shalom

baturudy
User
spacer line
 

dat je saldo niet toereikend is
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.85,239,469 topic views - 240,143 posts - 13,729 topics - 33,250 members - last post @ 24-09-2020 05:14 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

138,930,232 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com