indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Tickets, luchtvaart en vervoer > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

El Grutto
User
spacer line
 

Goedenavond allemaal,

In de zomervakantie reis ik met mijn familie (5 pers.) naar Bali, bij het vergelijken van de verschillende tickets, zag ik dat Airasia de gunstigste prijs heeft. Heeft er iemand al ervaring met het reizen vanaf Londen naar Kuala Lumpur met Airasia?

Alvast bedankt!!!!kuncitan
User
spacer line
 

Misschien wil Willemgeheim zijn vliegervaring met AirAsia wel delen.

zie http://forum.indahnesia.com/to(...)aal_willemgeheim.phpcabrio
User
spacer line
 

Ik hoor hier vaak van die goedkope tickets vernoemen, maar steeds als ik wil boeken zit ik zond/over de 1.000 €.

Ik ben benieuwd naar wat iedereen hier voor zijn/haar komende vliegreis betaalde en met welke maatschappij en/of boekingskantoor dat dan wel is.
ariemaa
User
spacer line
 

beste cabrio

vanaf dusseldorf naar jakarta met klm 620 euro inclusief kosten, je moet beter speuren bij worldticketcenter en de vliegwinkel, elke week effe kijken.
heb zelf een ticket naar kuala lumpur voor 612 en air asia naar denpasar voor 76
moet ik wel naar dusseldorf kost ook geld.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 21-01-2010 19:02 cabrio wrote:
Ik hoor hier vaak van die goedkope tickets vernoemen, maar steeds als ik wil boeken zit ik zond/over de 1.000 €.

Ik ben benieuwd naar wat iedereen hier voor zijn/haar komende vliegreis betaalde en met welke maatschappij en/of boekingskantoor dat dan wel is.
Cabrio,

Het ligt eraan.

WANNEER het ticket gebruikt wordt (een ticket in maart bv heeft een andere prijs dan in juli)
HOE LANG DE GELDIGHEID IS (mn Singapore Airlines en Malaysian Airlines maken verschil tussen 1 maands tickets of meermaandse geldigheid)
MOMENT VAN BOEKEN Het is soms lastig om te weten wanneer te boeken. Lang van tevoren betekent meestal de volle map, (te) kort tevoren betekent meestal (ook/of nog meer) volle mep of helemaal niet meer verkrijgbaar.

Zoals hier en daar al genoemd wordt. Air Asia bv is leuk maar je moet alle kosten rekenen, dus het retour vanuit Amsterdam/Rotterdam/Eindhoven naar London, het retour Kuala Lumpur-Jakarta/Denpasar/etc. Extra kosten voor overnachting bv op luchthaven van KL bij een te late aankomst (op een luchthaven overnachten is bijna altijd duurder dan op een gewone locatie) Dan nog het gemak/ongemak. Het is op zich al een lange vlucht, extra overstappen maken deze nog langer (en mogelijk onwenselijk indien bv met kinderen wordt gereisd)
Ik heb vorig jaar tweemaal met Emirates gevlogen (zie hieronder) maar dat zal ik niet snel weer doen. Mijn argument daarvoor is de (te) late aankomsttijd (16.00 uur in Jakarta) waardoor je niet onbeperkt van binnenlandse vluchten gebruik kan maken (ik heb het niet over vluchten naar Denpasar maar naar verder afgelegen gebieden/minder bediende luchthavens)
Voor mij betekende dit in beide gevallen (eenmaal Kupang, eenmaal Jambi op Sumatera) een overnachting vlakbij de luchthaven.
In december ging ik met SQ en was al om half 9 's ochtends in Jakarta en met een doorvlucht om 13.30 in Padang (Sumatera), een verschil van bijna een dag met de reis ervoor naar Jambi op Sumatera!

Overzichtje van mijn tickets afgelopen jaar:
Retour Dusseldorf-Jakarta, Emirates, 18 april-11 mei 2009, 595 euro, geboekt half februari 2009
Retour Dusseldorf-Jakarta, Emirates, 24 juli-14 september, 695 euro, geboekt half februari 2009
Retour Amsterdam-Jakarta, Singapore airlines, 23 december 2009-22 januari 2010, 695 euro, geboekt half juni 2009
Retour Amsterdam-Medan, Malaysian airlines, 28 april-23 mei 2010, 537 (!) euro, geboekt eind oktober 2009

gr
AM
Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

cabrio
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.ariemaa & Anne Mieke: Bedankt voor de reacties.

(het gaat hier over een ticket voor de maand juli)

Ik heb gisteren het internet afgeschuimd op zoek naar iets goedkopers, alle door jullie genoemde opties geprobeerd, maar zonder echt succesvol te zijn. Ja een vlucht aan 996 € die 41 uur duurde...
Om met normale reistijden te kunnen vliegen was er eigenlijk maar ιιn echte optie en dat was Malaysia Airlines (tevens mijn favoriet om eerlijk te zijn) en dit dan aan 1.165,90 €. Zowat de goedkoopste met slechts 2uur tussenstop bij heen- en terugreis.
Aangezien ik altijd boek via een reisbureau (ik ken hen goed en mij scheelt het slechts 10 €, dus waarom niet) heb ik hen gisteren een mailtje gestuurd om deze morgen direct te boeken, bleek dat de vluchten behoorlijk vol beginnen te geraken en het was nu al 1.295,90 €. Vond ik net iets te veel.

Deze middag toch nog maar eventjes gezocht op alle maatschappijen die vluchten hebben vanuit Frankfurt & London. Met SUCCES !!
Thai Airlines heeft momenteel interessante prijzen voor de maand juli (rest niet bekeken). Ik reis London - Bangkok - Denpasar heen en terug voor 886 £ (ca. 1.010 €). Deze prijzen zijn enkel te krijgen indien je zelf online via de Thai website boekt (www.thaiair.com). Travel agents kunnen deze prijzen niet aanbieden en zitten daar stuk boven.

Iedereen bedankt voor de hulp en alle tips blijven welkom hoor, want voor december en januari heb ik opnieuw vluchten nodig...

elsbeth
User
spacer line
 

Cabrio,
Bel ook eens van Verre (klik rechtsboven op de advertentie). De vluchten naar Denpasar zijn zowel met Cathay, als Singapore airlines, Malaysian, KLM, tussen de 1015 en 1085 of zo. Dus jouw 1165,- die jij als goedkoopste noemt, is dan durder. Maar ik heb aleen op de site gekeken, misschien zijn deze al weg.
Ik heb goed ervaringen met van Verre, vorig jaar een uitgebreid ticket geboekt, goede voorwaarden, prettige service, rechtstreekse vlucht naar Singapore (ik vind persoonlijk een rechtstreekse vlucht een zegen). Vraag eens of ze een concurrerende prijs kunnen maken.Pascal.F
User
spacer line
 

Hallo,

Bij Connections in Belgiλ ook online mogelijk.


Bestemming: DENPASAR/BALI


Vertrek Prijs Reservatie
Vanuit Van Tot Euro

Amsterdam 01/04/2010 15/06/2010 613 €
Amsterdam 02/01/2010 25/06/2010 753 €

Parijs 02/01/2010 25/06/2010 669 €
Parijs 03/09/2010 11/10/2010 832 €

Inbegrepen: H/T vlucht, luchthaventaksen (berekend op 30/12/09 )

Ik betaalde 568 € op 30 /10/ 2009 AMS -DENP. met Malaysian airlines

Emoticon: Yes!


andy-tje
User
spacer line
 

Hoi iedereen,

Ik raad jullie aan om is te gaan kijken bij www.emirates.com. Daar zijn tickets van Londen (Gatwick) naar Jakarta MAAR 530,- euro. En dat nog wel in Hoog Seizoen!!

Natuurlijk zijn dat ook reiskosten naar Londen maar ik heb ergens in deze forum gelezen dat je ook met de bus naar Londen kan, want dan heb je ook geen problemen met bagage etc. want naar Indonesie neem je (wij dan i.i.g.) veel mee en dat wordt dan heel duur om te vliegen naar Londen want dan moet je bijbetalen.

Dus bij www.eurolines.com kan je voor ong. 85 euro naar Londen. Je komt dan aan op Victoria Coach Station. Van Victoria Coach Station moet je weer naar Gatwick.

En dan heb ik daarvoor nog de volgende vragen. Hoe lang is het rijden van Victoria Coach Station naar Gatwick? Hoe kom ik van Victoria Coach Station naar Gatwick(bus, trein, taksi)? Hoeveel kost het ongeveer? En weet iemand misschien hoe duur een taksi in Londen is ongeveer?

Alle reactie's welkom. Ik hoor heel graag van jullie.

Met vriendelijke groet,
Andybelgianguy
User
User icon of belgianguy
spacer line
 

je kunt naar london met eurolines reeds vanaf 15 euro, op tijd boeken is de boodschap
tussen de verschillende luchthavens van londen en het centrum rijden ook low-cost busmaatschappijen
je kunt naar gatwick voor 2 pond enkel, 4 pond retour, als je op tijd online boekt
http://www.easybus.co.uk/london-gatwick
tenzij je de kosten in londen onder controle kunt houden, heeft een goedkoop ticket van daaruit weinig zin
door alles goed op tijd te boeken heb ik mijn vlucht eind april met airasiaX beneden de 200 euro kunnen houden, inclusief alle overstappen (van denpasar tot brussel) en 1overnachting in tunehotel in kuala lumpur er ook nog bij inbegrepen!Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 01-02-2010 04:34 belgianguy wrote:
je kunt naar london met eurolines reeds vanaf 15 euro, op tijd boeken is de boodschap
tussen de verschillende luchthavens van londen en het centrum rijden ook low-cost busmaatschappijen
je kunt naar gatwick voor 2 pond enkel, 4 pond retour, als je op tijd online boekt
http://www.easybus.co.uk/london-gatwick
tenzij je de kosten in londen onder controle kunt houden, heeft een goedkoop ticket van daaruit weinig zin
door alles goed op tijd te boeken heb ik mijn vlucht eind april met airasiaX beneden de 200 euro kunnen houden, inclusief alle overstappen (van denpasar tot brussel) en 1overnachting in tunehotel in kuala lumpur er ook nog bij inbegrepen!

Kijk, het kan dus wel, maar je moet wellicht erg flexibel zijn en inderdaad vroeg boeken. Denk dat maar erg weinig mensen in staat zijn om dit soort tarieven te vinden en boeken. Petje af. Emoticon: Puh!


Ho Lee Fuk

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Nou ik ben toch wel erg blij met mijn ticket Amsterdam-Medan via Kuala Lumpur met Malaysian Airlines eind april voor 537 euro.
Het gaat m.i. niet zozeer om het vroeg boeken maar op het juiste moment boeken. En dat betekent idd elke dag een tijdlang alles afstruinen.
Zoals Belgianguy zegt het gaat niet alleen om het goedkope ticket maar ook nog alles zo regelen dat de totaalprijs aantrekkelijk wordt.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

kuncitan
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. andy-tje


Je kan ook met de Eurostar (trein) naar London. zie http://www.nshispeed.nl/

Site voor OV planner in London zie http://journeyplanner.tfl.gov.(...)REQUEST2?language=enariemaa
User
spacer line
 

andy-tje bedankt voor je speurwerk
hoop alleen dat je geen kampeeruitrusting hoeft mee te nemen i.v.m lang
wachttijden hebben ze een handje van die arabieren. Emoticon: Noooandy-tje
User
spacer line
 

Haha ja dat is inderdaad wel zo, het zijn lange wachttijden. Maar wat wil je met een ticket voor maar 530 ? Bij elke goedkope ticket zit een nadeel. En deze wacht tijden zijn wel te doen hoor. (in mijn ogen dan)

Mvg,
Andyandy-tje
User
spacer line
 

Hoi iedereen,

Ik vraag me af waarom eigenlijk de prijzen veel lager zijn als je vanaf Londen reist. Voor de mensen die in Londen wonen is dat natuurlijk lekker maar wij moeten nog naar Londen reizen (als je een ticket hebt vanaf Londen) En dat kost ons weer 100,-. Wie kan mij daarop antwoord geven?

Mvg,
Andyariemaa
User
spacer line
 

andy-tje
de vertrekbelasting vanaf London is ongeveer 65 britse ponden
vanaf schiphol is dat veel meer , meer dan 200 euro geloof ik.
wordt er niet beter op na die mislukte aanslag op dat amerikaanse toestel,
extra beveiligingspersoneel en veel apperatuur dat mag jij betalen in de vorm
van een opslag op je ticketprijs. Dus dames en heren terroristen s.v.p schiphol
links laten liggen , dat scheelt ons een hoop centjes, dank voor de moeite Emoticon: AngryYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

200 euro? Dat lijkt me wel heel erg stug. Dan zou er geen maatschappij meer landen joh. Schiphol is voor mij nog altijd de voordeligste optie gebleken, maar de laatste keer dat ik er vertrok was mei vorig jaar, dus wie weet is het nu niet meer het geval.


Ho Lee Fuk

cabrio
User
spacer line
 

Ik heb nog maar eens een ticket geboekt voor eind het jaar ook, er was namelijk een promotie bij AirAsia London-Kual Lumpur (ik werd getipt door ιιn van mijn vrienden daar, was op televisie in Singapore).
Voor 670 € (742 €) een retourtje geboekt voor de kerst- en nieuwjaarsperiode, dus is we behoorlijk goedkoop.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

cabrio, dat is niet duur, maar voor vergelijkingen hangt het er natuurlijk wel vanaf wanneer je vliegt. Enkele dagen verschil kan in die tijd kapitalen schelen. Zit bij je retourtje ook de reis van/naar London en van/naar Kuala Lumpur en eventuele overnachtingen door vreemde vertrektijden?


Ho Lee Fuk

cabrio
User
spacer line
 


Op 28-03-2010 03:24 schreef Yerun:
cabrio, dat is niet duur, maar voor vergelijkingen hangt het er natuurlijk wel vanaf wanneer je vliegt. Enkele dagen verschil kan in die tijd kapitalen schelen. Zit bij je retourtje ook de reis van/naar London en van/naar Kuala Lumpur en eventuele overnachtingen door vreemde vertrektijden?


(Sorry voor de late reply.)

Dit is een ticket London-Kuala Lumpur, dus er komt inderdaad nog wel wat bij, maar het is toch nog steeds zeer goedkoop voor de periode waarin ik reis (en met 30kg. bagage).
Naar Londen vlieg ik voor ca. 130 €, maar ik denk de HST trein te nemen deze keer.
KL naar DPS is rond de 100 € (retourtje) denk ik, maar deze keer vlieg ik eerst nog even naar Singapore omdat ik daar 5 dagen heen wil. Mijn vlucht DPS-KL is 44 €.
Ik heb nog nooit AirAsia gevlogen, maar wil het eens proberen.

Deze zomer met Thai gevlogen vanuit Londen en dat is een tegenvaller. Ik heb nog nooit in zo'n oude 747's gevlogen als nu, dus Thai denk ik niet nog te nemen zelfs al is de vlucht goedkoper. De vliegtuigen vanaf Bangkok naar Denpasar en terug zijn in orde, maar dat ze die oude dozen nog gebruiken op zo'n lange vluchten en dat voor een Aziatische maatschappij, ik snap er niets van.
lijsbeth2
User
spacer line
 

air asia heeft net een award gewonnen voor best-low-cost airline dus dat zit wel goed. KLM is bijv niet te bekennen tussen de awardspierre
User
spacer line
 


Vind je het gek lijsbeth dat KLM nergens te bekennen is?
zeker niet gezien hun prijzen en nagenoeg geen ( tevreden) service en de langbekkende gezichten van het personeel.
Ze prijzen (awarden) zich de markt uit.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Hoewel dit hele Air Asia verhaal al eens vaker hier ter sprake is gekomen nog maar een keer.
We gaan hier uit van vluchten naar Jakarta of Denpasar.

De goedkoopste vlucht met Air Asia die er nu is komt omgerekend op 584 euro. Deze prijs is London-KL. Voor die prijs moet je goed zoeken en geen eisen stellen zoals vertrekdatum en verblijfsduur (november)
Vluchten vanuit Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven) komen heen en terug al snel op rond 100 euro (incl, bv bagage bij Ryanair) De heenvlucht komt aan om 20.00 uur in KL. Er is dan naar GEEN van de 11 bestemmingen in Indonesie dan nog aansluiting. Dus overnachten! De goedkoopste vluchten naar Indonesie komen retour op 50 euro.
De terugvlucht komt op Stansted aan om 20.30 uur en hiermee is niet gezegd dat er naar alle luchthavens in Nederland nog aansluiting is cq je nog thuis kan komen. Dus met een beetje pech overnachten op de luchthaven of een (duur )hotel.

Al met al minimaal 734 euro plus eventuele overnachtingen of de hele nacht rondhangen op de luchthavens van KL en London. En een hoop gedoe, veel langer onderweg.

Hieronder wat ik afgelopen anderhalf jaar aan tickets kocht:
April 2009 met Emirates Dusseldorf-Jakarta voor 595 euro
Juli 2009 met Emirates Dusseldorf-Jakarta voor 695 euro
December 2009 met Singapore Airlines Amsterdam-Jakarta voor 695 euro
April 2010 met Malaysian Airlines Amsterdam-Medan (!)voor 534 euro
Oktober 2010 met Singapore Airlines Amsterdam-Jakarta voor 886 euro

De laatste is nog de duurste in anderhalf jaar met een verschil van 150 euro met bovenstaande berekening maar zonder gedoe en zonder extra overnachtingen. Je kunt ook niet altijd geluk hebben. Daarvoor heb ik vier keer goedkoop gevlogen (de vertrekdata ook meegeteld) en dan straks een keer niet.

Maw Air Asia mag dan wel een award gewonnen hebben voor velen van ons is, als het om de prijs gaat, niet echt een optie voor een intercontinentale vlucht. Het zoeken naar vluchten naar Indonesie is soms een sport. Het best is om een aantal weken achter elkaar elke dag te checken zowel bij de internetaanbieders zoals E bookers, Vliegtickets.com etc. etc alsook bij de luchtvaartmaatschappijen zelf.
Hieronder luchtvaartmaatschappijen wat er zoal/enigszins bruikbaar is naar Indonesie:

Singapore Airlines
Malaysia Airlines
Garuda
Emirates
Cathay Pacific
China Airlines
Eva Air
KLM
Air Asia
Turkish Airlines
Austrian Airlines
Lufthansa
Egypt Air
Kuwait Airlines
Ιtihad Airlines
Quatar Airlines

Met de eerste 9 heb ik ooit zelf gevlogen en ze staan in volgorde van favoriete airline.
Verder is het van belang waar je verder heen gaat in Indonesie. Niet iedereen heeft Jakarta of Denpasar als eindbestemming, Zo biedt SQ en MAS goede doorvluchten naar diverse luchthavens in Indonesie (ik weet even niet of dit voor Garuda op dit moment nu ook zo voordelig uitkomt) en kun je vaak net zo goed van deze maatschappijen gebruik maken voor veelal (letterlijke) hetzelfde geld als naar Jakarta of Denpasar zonder het gedoe van extra overstappen of het zoeken van aanvullende vliegtickets. Verder, reizigers voor oost Indonesie (verder dan Bali) zijn vaak voordeliger uit met een ticket tot Jakarta en vandaar verder dan een ticket naar Denpasar (veelal slechtere aansluitingen en duurder) uiteraard afhankelijk van de bestemming (muv Mataram, Makassar en Menado die soms weer beter uit de bus komen met SQ of MAS)

gr
AM
Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
User
spacer line
 

Uw reisschema
Heenreis
vr okt 2010
Garuda Indonesia (GA 89)
Vertrek
: 11:00
Amsterdam (AMS)

Aankomst
: 07:55 (+1)
Jakarta,Soekarno-Hatta ja (CGK)

Terugreis
zo 2011
Garuda Indonesia (GA 88)
Vertrek
: 20:40
Jakarta,Soekarno-Hatta ja (CGK)
Aankomst
: 08:00 (+1)
Amsterdam (AMS)
Bekijk hier uw uitgebreide reisschema
Prijsberekening
Vliegtickets:
Totaal (1 persoon)
€ 753,57
Vliegticketverzekering
Nee
Totaal
€ 753,57

bij World Ticket Center , en een service van een rolstoel er bij Emoticon: Bye bye Emoticon: Smile Emoticon: Shiny
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.81,010,649 topic views - 238,413 posts - 13,717 topics - 29,708 members - last post @ 10-04-2020 12:08 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

132,116,378 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com