indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Hallo lezers, Emoticon: Bye bye
Ik ben 40 jaar en overweeg om samen met mijn vrouw en 2 jonge kindjes in Ubud te gaan wonen. Heeft hier iemand soortgelijke ervaringen of tips en opmerkingen. Zijn er dingen waar ik zeker rekening mee moet houden.
Ik kom uiteraard ook graag meer te weten over diverse kosten, verzekeringen, internet mogelijkheden en noem maar op.
ardianto
User
User icon of ardianto
spacer line
 

Hoi Tony.

Fantastisch plan! Houdt er wel rekening mee dat Indonesie geen immigratieland is, zoals USA, Canada, NZ (vroeger). Ik weet uiteraard niet hoe je financieel gaat overleven in Ubud (werk? er is nl een hoog % werkeloosheid.., anders hoop ik dat je vermogend genoeg bent), denk aan scholing voor de kinderen, je taal- en cultuurkennis enz. Ze staan niet om buitelanders te springen, alleen om je wat dollars / Rp's afhandig te maken.

Afijn, 90% van de antwoorden kom je te weten op de volgende manier:


1. Klik op deze link

2. Typ wat keywords in, in het vakje achter het woord 'search'.

3. Kijk wat er gebeurt.

4. Begin eens met lezen van dit forum.

Succes met je plannen.

Quiz: Noem 3 westerse landen waar Islam succesvol is geÔntegreerd. Oke, noem er eentje dan

NoviKirana
User
User icon of NoviKirana
spacer line
 

leuke plaats om te wonen Ubud! Daar zijn wij ook begonnen. Wij zijn echter al na een paar maanden verhuisd richting Denpasar omdat mijn man daar werkte.....In Ubud zitten geen grote internationale scholen. Wel een national plus school, waar ook (deels) lesgegeven wordt in het Engels, maar de kwaliteit is daar wellicht minder hoog.
Nederlandse les kan 's middags gevolgd worden in Denpasar en Canggu, dus daar zitten de kinderen dan wel ver vanaf.
De afstanden richting Denpasar en Kuta zijn niet ver, maar je doet er wel lang over. Mijn man was altijd ongeveer een uur heen en een uur terug kwijt aan reistijd.....

Vertel eens meer over jullie plannen...gaan jullie daar werken? En is het een verhuizing voor altijd of voor even?Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Ik weet niet wat je allemaal uit nederland wil meenemen maar alles van metaal roest onder je handen weg.metalen foto lijstjes,gereedschap en zelfs de spiraal van mijn aupingbed zijn verroest.Ook koper en zilver slaan aan.Wat alleen bestand is in dat klimaat is roetvrijstaal.
Ik wens je veel geluk en ik hoop dat je niet de verkeerde mensen tegenkomt.
Groet.


Shalom

spacer line  

Hoi Ardianto, ik hoop gedeeltelijk te kunnen leven van mijn reeds opgebouwd vermogen en ik speculeer op de beurs dus dat samen zou voldoende moeten zijn. En met een redelijke internet verbinding verwacht ik verder geen werk nodig te hebben.

Hallo NoviKirana, de bedoeling zou inderdaad zijn om er te blijven wonen. Mijn vrouw had in eerste instantie de pelangi school uitgezocht in ubud. Of deze goed is weet ik natuurlijk nog niet maar we hopen hier in meer duidelijkheid over te krijgen.
Ik spreek een klein beetje indonesisch maar kan dat daar altijd verbeteren. Tot die tijd is mijn vrouw een goede tolk.

En Bokito, het was niet de bedoeling veel mee te nemen van metaal en verkeerde mensen heb je hier ook in overvloed. Waarscheinlijk ben ik daar vanzelf wat minder goed van vertrouwen.
Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Een verblijfstitel lijkt me wel belangrijk. Daar zou ik eerst eens mee beginnen.
En dan kijken of het inderdaad "zomaar" gaat. Dat kan wel eens tegen vallen.

Emigratie begint met een verblijfstitel.

Tip, blijf weg bij bureau's die ook je woning even regelen. Zoals een woning kopen enzo.
Je kunt geen woning en grond kopen, ook al wordt dit wel als "freehold" aangegeven.

En als er geen expat verleden is, informeer eens bij het Tropen instituut.
Die hebben de nodige informatie, zelfs een landen training. Kost wat, maar minder als een scheur in de broek bij vele medelanders die je voor zijn gegaan.

Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

Succes!Where there is a will there will be relatives.

spacer line  

Mijn vrouw is indonesisch dus zij zou mijn sponsor kunnen zijn dus het daar mogenzijn lijkt me niet direct een probleem. Als ik iets zou kopen kan dat dus ook op naam van mijn vrouw.guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 30-12-2009 15:43 Tonyvanriel wrote:
Mijn vrouw is indonesisch dus zij zou mijn sponsor kunnen zijn dus het daar mogenzijn lijkt me niet direct een probleem. Als ik iets zou kopen kan dat dus ook op naam van mijn vrouw.

Wat wil je nou eigenlijk weten, Tony? Volgens mij heb je alles in kannen en kruiken(zeiker)... Weg uit Tilburg!Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Dat kan Tony, het eerste obstakel is dus genomen. Maar met jouw vrouw als sponsor zul je nog steeds het land uit moeten om de zoveel tijd. Je kunt naturaliseren, ben je wel je Nederlanderschap kwijt. En het is poep vervelend elke keer het land uit te moeten.

Niet alleen de tijd doorbrengen in Kuala, of Singapore.
Wachten op je nieuwe visum, de vragen bij de Ambassade, enz enz.

Ga je Nederland uit "definitef" regel de zaken met de belastingdienst, enz. Ziektekostenverzekering, is hier niet best, in jouw geval wellicht ook een probleem, je bent geen Indonesier. Of je bent er met de status "permanent resident"

Internationale ziektekosten zijn er wel, die heb ik ook, kosten een" voortuin" voor mij en m'n gezin. In mijn geval werkgever die de kosten draagt.


Where there is a will there will be relatives.

spacer line  

Nou Guna2, er zijn zoveel dingen die ik nog wil weten, wat kost een goede internet verbinding en is deze ook zomaar te krijgen daar. Wat zou de beste manier zijn om mij te verzekeren daar en is er ook een mogelijkheid om bv nederlandse tv te ontvangen.

Anorak, hoe bedoel je dat ik nog steeds vaak uit het land zal moeten, ik dacht dat dat dan niet meer nodig was. Wat de mogelijkheden zijn betreffende officeel vertrekken of creatief daar verblijven weet ik ook eigenlijk nog niet.ardianto
User
User icon of ardianto
spacer line
 

Tony,

Interessant! Trading of beleggen? Ik zit zelf in Futures S&P500 (Emini's).
Quiz: Noem 3 westerse landen waar Islam succesvol is geÔntegreerd. Oke, noem er eentje dan

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Misschien wel reden om hier goed over na te denken, en zeker te plannen !
Ook als je niet wilt blijven, verzekeringen, nationale ziektekosten zal voor jou een probleem zijn, je hebt geen status. Dus een internationale verzekering. Ben je niet zeker of je wilt blijven, sluit een doorlopende reisverzekering/ongevallen verzekering af in dat geval, werelddekking.

TV? Ja, BVN, een schotel met bijbehorend apparatuur kost rond 1,2 juta. Free to air, dus geen verdere kosten. Internet? Telkom Speedy, is een "ADSL" verbinding afhankelijk van de snelheid, op Bali 300.000 tot 750.000 Rupiah per maand.


Where there is a will there will be relatives.

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Tony:

wat kost een goede internet verbinding en is deze ook zomaar te krijgen

Aannemende dat de tarieven standaard zijn in heel IndonesiŽ: reken op tussen de Rp 350b en 1jt (grofweg Ä 25 - 60) per maand. Misschien kun je dat hoogste bedrag het beste verdelen tussen ISP's zodat je niet afhankelijk bent van een.

Wat zou de beste manier zijn om mij te verzekeren daar

Da's een lastige. In jouw situatie zou ik gewoon de Nederlandse verzekering aanhouden.

is er ook een mogelijkheid om bv nederlandse tv te ontvangen

Uitsluitend voor masochisten. Maar ja. Bovendien is er het Internet.

Als speculant kun je denk ik het beste gewoon ingeschreven blijven in NL. Je betaalt immers toch geen belasting over koerswinsten, en de vermogensbelasting valt eigenlijk best mee.

Waarom was dit twintig jaar geleden geen `optie,' verdomme?


hoe bedoel je dat ik nog steeds vaak uit het land zal moeten

Hangt van je visum af. Jij kunt kiezen tussen een Sosial/Budaya (SOSBUD) of een KITAS. Om problemen te vermijden zou ik voor het eerste kiezen, dan moet je elke 180 dagen even naar Singapore, geen ramp.


spacer line  

Ik beleg (speculeer) alleen in opties AEX voor de korte termijn, zeg dagen tot eventueel weken.
Futures AEX word voor mij gedaan, maar nog niet met het gewenste resultaat.

Ik wil zeker wel difinitief verblijven. Wat de juiste manier is betreffende officiele instanties weet ik nog niet.Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Ik zou zeggen, probeer het eens voor een periode van 6 maand. Kijk dan of het inderdaad is dat je denkt dat het is. Bali is niet wat je denkt dat het is. Bali is mooi voor vakantie, maar er leven is geheel iets anders. Het scheelt al als je de taal beheerst. Het percentage geslaagde Nederlanders op Bali is bedroevend laag. Indonesie is een derde wereldland iets wat je zeker niet uit het oog moet verliezen. Als jouw vrouw Balinese is, dan is het misschien een stukje makkelijker. Je krijgt dagelijks te maken met alle aspecten van een derde wereldland. Niet veel mensen zijn daar tegenop gewassen.

Ik weet van een aantal forummers dat ze hier langere tijd verblijven, of zeg maar zijn ge emigreerd. Die zijn op 1 hand te tellen. Van Bali zijn de meeste berooid naar patria terug gegaan. We hebben hier op het forum een gebruiker genaamd YB. gebruik de zoek functie maar eens en kijk dan eens waar deze man zoal tegenaan loopt. Hij ruimt het puin meestal op na het debacle.Where there is a will there will be relatives.

spacer line  


On 30-12-2009 15:43 Tonyvanriel wrote:
Mijn vrouw is indonesisch dus zij zou mijn sponsor kunnen zijn dus het daar mogenzijn lijkt me niet direct een probleem. Als ik iets zou kopen kan dat dus ook op naam van mijn vrouw.

Ikut istri kan altijd , de vraag is kan de istri als sponsor spelen ?
Dezelfde situatie zoals in Nederland , een Nederlandse echtgenoot/genote moet ook bepaalde inkomeneisen hebben voordat ze hun wederhelft naar Nederland mag komen.

De indonesische vrouw / man kan altijd een grond/huis kopen / bezitten , alleen moet men rekening houden met regels rekening houden als ze in gemeenschap van goederen getrouwd zijn .


bisa dicek of makemyday .

NoviKirana
User
User icon of NoviKirana
spacer line
 


Op 30-12-2009 20:33 schreef Anorak:
Ik zou zeggen, probeer het eens voor een periode van 6 maand. Kijk dan of het inderdaad is dat je denkt dat het is. Bali is niet wat je denkt dat het is. Bali is mooi voor vakantie, maar er leven is geheel iets anders. Het scheelt al als je de taal beheerst. Het percentage geslaagde Nederlanders op Bali is bedroevend laag.


Wij zijn toen ook vertrokken naar Bali, in mijn ogen 'het paradijs'.....na 9 maanden was ik eerlijk gezegd blij om weer terug te gaan naar NL. Het verblijf was totaal anders dan de vakantie die ik er had gehad. Gelukkig was het ook onze bedoeling er 9 maanden te blijven, we hadden het zo gepland om het eens te proberen. Achteraf gezien denk ik dat het op dat moment gewoon niet mijn tijd was om daar te wonen, nu zou ik bepaalde dingen toch anders hebben gedaan....maar goed, het is nog wel wat om alles op te zeggen en te vertrekken, misschien is eerst proberen inderdaad wel een idee. Aan de andere kant, als je het alleen probeert ga je misschien al snel weer terug (zoals vele families met kinderen uit mijn klas toen ik daar lesgaf) terwijl je wellicht meer zou doorzetten op het moment dat je er langer wil blijven.....Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Tony
Neem de wijze raad van Anorak en Novikirana maar ter harte want dat is zeker de waarheid.
En dan heeft niemand op dit forum kennis gemaakt met justitie maar ik heb het van nabij meegemaakt dat een indonesische vrouw getrouwd met een belanda zonder bewijzen en valse getuigen veroordeeld werd tot 18 maanden gevangenis straf en de zaak is zelfs door het hoge gerechtshof in jakarta bekrachtigd.Ik wil je niet ontmoedigen maar dat kan vooral in bali allemaal gebeuren.
Dat noemt men corruptie.


Shalom

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Inderdaad Bokito, dat geval wilde ik nieteens noemen. Maar valt wat mij betreft in de kenmerken van een derde wereldland. Corruptie is slechts 1 voorbeeld. Cultuursverschillen, levenswijze enz enz maken het leven vanuit een Europese achtergrond niet gemakkelijker. Die kun je volledig loslaten. Integratie in een derde wereldland vraagt een enorme flexibiliteit van de persoon, en onvoorstelbaar veel geduld.
De meesten komen er na verloop van tijd achter dat de verschillen te groot zijn. En al dan niet gedwongen terugkeren naar Patria.

NoviKirana liep ook al snel tegen de grenzen aan. Net als vele medelanders die ons voor zijn gegaan. Hoe je daarmee omgaat is bepalend of je je staande kunt houden in een dergelijke samenleving. Bali is overigens niet representatief voor de rest van Indonesie, eerder een uitzondering.

Mijn vrouw is Balinese, we hebben een huis op Bali, we wonen echter momenteel wegens werk op een ander eiland. Met meer als 23 jaar werken in 3e wereldlanden is mijn tijdelijke intergratie iets makkelijker. Voor mij is wonen en werken in RI een tijdelijke omstandigheid. Als het werk hier afgelopen is maken we ons op voor vertrek naar een ander land. Na mijn werkzame leven wil ik wel op Bali blijven wonen. Ik voel me op Bali thuis, maar dat doe ik in andere vergelijkbare landen ook.

Ik heb zoals YB opmerkte elders op het forum al wat gevalletjes triest gezien. Ook op Bali.Misschien op Bali wel meer als de rest van RI. Op 1 of andere manier zijn mensen volledig blind en doof. Een toestand die slechts een tijdelijke is. SOms denken mensen een goede voorbereiding te hebben gedaan. Het hoeveelste onder werp dit al niet is over dit onderwerp? Van de meesten horen we hier niets meer.


Where there is a will there will be relatives.

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 31-12-2009 03:16 Anorak wrote: Bali is overigens niet representatief voor de rest van Indonesie, eerder een uitzondering.

Inderdaad. Het is vrijwel onmogelijk om te integreren met Balinezen omdat die bevolkingsgroep zo gesloten is. De traditionele manier waarop ze hun dorpen bouwen, is daar een fraai voorbeeld van: gesloten. Bij de meeste andere bevolkingsgroepen in IndonesiŽ maak je een beduidend betere kans om (een beetje) te integreren.spacer line  

Ik vind het leuk om de wisselende en goede ideeen te horen en uiteraard zullen we zelf de gok zelf moeten nemen. Wat ik zelf nog wel graag zou willen weten betreffende de kosten is of mijn begroting een beetje klopt en of ik geen belangerijke dingen vergeet.
Dus ik zou eigenlijk aan iedereen willen vragen die een beetje idee heeft van het normale leven op Bali Wat de kosten zouden zijn bij het leven met 2 ouders en 2 kleine kinderen in een moderne woning van bv 200 m2 met 3 slaapkamers. Willen jullie mijn lijstje eens nakijken en eventueel de bedragen aanpassen. Mocht dit makkelijker zijn via e-mail dan is mijn e-mail adres gewoon zichtbaar en kun je de aangepaste lijst daar naartoe sturen. Bijvoorbaat dank.

Zie hieronder mijn begroting;

Leven in IndonesiŽ.

Koopwoning Rp 2.600.000.000,00
Inrichting Rp 175.000.000,00
Toyota Fortuner Rp 380.000.000,00
Motor Rp 30.000.000,00
Schotel voor TV Rp 1.200.000,00

Verzekeringen
Ziektekostenverzekering Rp 750.000,00
Verzekering Auto Rp 400.000,00
Verzekering Motor Rp 250.000,00
Verzekering Huis Rp 750.000,00

Woonlasten
Water Rp 300.000,00
Elektra Rp 750.000,00
Gas Rp 320.000,00
Telefoon Rp 200.000,00
Internet/Kabel Rp 800.000,00
Eventueel Complex kosten Rp 400.000,00
Werkster/tuinman Rp 1.500.000,00
Huisvuil afvoer Rp 300.000,00

Contributie`s
Krant Rp 100.000,00
2 Tijdschriften Rp 300.000,00
Sportschool Rp 350.000,00
Vereniging Rp 350.000,00

Diverse onkosten
Brandstof Auto 10000 kilometer Rp 750.000,00
Brandstof Motor 3000 kilometer Rp 225.000,00
Onderhoud Auto & Motor Rp 300.000,00
Belasting Auto Rp 300.000,00
Belasting Motor Rp 75.000,00
Belasting Huis Rp 120.000,00

Levens onderhoud
Kapper Rp 350.000,00
Kleding Rp 600.000,00
Supermarkt Rp 3.000.000,00
Abonnement handphone 2x Rp 250.000,00
Vernieuwing diversen Rp 500.000,00
Drink water Rp 300.000,00
guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 31-12-2009 12:09 Tonyvanriel wrote:
Zie hieronder mijn begroting

Is me allemaal veel te specifiek, Tony. Ik doe meer aan de grote lijnen. Voorts dunkt het me dat sommige posten op je begroting jaarlijks zijn, andere maandelijks en weer andere eenmalig. En ik mis schoolkosten.
Voor wat globalere begrotingen, zie deze topic.spacer line  

Alleen de bovenste zijn eenmalig en de rest per maand
Schoolkosten hebben we al uitgezocht rechtstreeks via hun eigen site dus die weten we al en daarom staan ze ook niet in de lijst. ook vermaak en vakanties zijn er uit gehoudenguna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 31-12-2009 12:55 Tonyvanriel wrote: vakanties zijn er uit gehouden

En? Waar ga je naar toe met vakantie? Bali?spacer line  

Uiteraard, eerst een paar dagen Jakarta en dan naar Ubud
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,152,038 topic views - 240,776 posts - 13,734 topics - 34,296 members - last post @ 25-01-2021 21:57 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,641,527 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com