indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Milani
User
spacer line
 

Sinds een maand wonen wij in Bali en hebben nu ook een vrouwelijke supir die ook af en toe voor ons kookt. Zij wordt bijna 40 jaar heeft een dochtertje van bijna 7 jaar in een weeshuis zitten die wij hebben gesponsord.
Tot op heden heeft ze flexibele werktijden komt meestal zo tegen 10.30u en gaat meestal rond 19.00u weer weg.
Ze ontbijt en eet hier. Wij hebben een Honda Vario voor haar gehuurd die we ook met benzine steeds aftanken. Helm voor moeder en kind. Hebben voor haar een springbox 1.60 mtr.br. gekocht want ze lag op kranten en een ventilator die maar 45 watt vraagt, Haar en haar dochterje een garderobe gegeven en schoenen en uniform boeken leer, lees, schrijf etc. Ook een rekening geopend dat ze zelf graag wilt zodat ze ook kan pinnen en niet zoveel geld op zak heeft en hebben wij 1.5 miljoen rp op gezet.
Deze eerste maand heeft eht ons zo'n € 700.= gekost en dat hebben wij graag gedaan maar nu moet toch het normale salaris van start gaan en hebben ons laten adviseren maar dan zit iedereen steeds wel erg laag met het salaris en wil niet de hoofdprijs betalen maar ook geen uitbuiter zijn. Dus HELP!!!!!!
guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Hier vind je een lijst met minimumlonen per provincie. Daar moet je natuurlijk boven gaan zitten, maar ik denk dat 2 juta toch wel het maximale bedrag is voor Bali. Maar tja, je bent begonnen met verwennen, dus ik vrees dat de verwachting nog hoger ligt...jessie
User
spacer line
 

als je hier net woond.dan leek het mij beter om van te voren informatie
te vragen ,maar je hebt een grote fout gemaakt,een bebantu verdient gemiddeld 1 miljoen per maand, maar aangezien het feit dat jij de bebantu in de wate lecht dan woord dat moeilijk.lekker pinnen ,orang gila. Emoticon: Stupidguna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Ik heb toch niet de indruk dat Milani een orang gila is. Zo schrijft ze foutloos Nederlands...
Ze heeft wel degelijk rondgevraagd, en de dame is naast pembantu ook supir. Dat scheelt.
Bovendien is dit echt een probleem. Je wilt wel ruim betalen, maar dan trek je de plaatselijke verhoudingen scheef. Ik denk dat je wat meer moet betalen dan wat gebruikelijk is, en dat goedmaken met extra's. Ik vrees alleen dat als Milani dat advies opvolgt, ze die extra's overdrijft. So be it.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Beetje overdrijven mag best, want als je 1 miljoen betaald en verder zegt dat ze maar lekker in haar eigen sop (geen soep) moet gaar koken, dan moet je er niet gek van staan te kijken als je op een gegeven moment enkele bankbiljetten, wat juwelen of iets dergelijks mist.


Ho Lee Fuk

spacer line  

Wij betalen onze 2 inwonende (in het huis in Denpasar) pembantus (ongeschoolde vrouwen van 22 en 42 jaar) ieder een maandsalaris van Rp. 850.000,- en we betalen de JamSoStek premie (voor ziektekosten, ongevallenverzekering, overlijdensrisico en pensioenopbouw) voor hen.

Ze werken 6 dagen in de week, hebben een dag vrij. De vrije dagen mogen ze opsparen om bijv. met Lebaran naar hun geboortedorp terug te reizen en daar wat langer met familie te verblijven.

Ze hebben hier bij ons in huis de beschikking over een zit / dag-verblijf met TV, tafel, stoelen, etc,, een eigen slaapkamer met bedden met matrassen, en een eigen badkamer en toilet.

Ze eten en drinken bij ons mee "uit de pot" of mogen wat kopen met het huishoudgeld bij de tukang sayar die dagelijks langskomt om voor zichzelf te koken.

If you have nothing to loose, you can risk everything

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Amed East Bali; naar mijn mening hoort het ook zo, compleet kost en inwoning. Wel zo netjes, bovendien werkt het in het voordeel van zowel de baas als de werknemer.


Ho Lee Fuk

spacer line  


On 28-11-2009 04:39 guna2 wrote:
Hier vind je een lijst met minimumlonen per provincie. Daar moet je natuurlijk boven gaan zitten, maar ik denk dat 2 juta toch wel het maximale bedrag is voor Bali. Maar tja, je bent begonnen met verwennen, dus ik vrees dat de verwachting nog hoger ligt...


De gelinkte salaris lijst is niet (meer) correct, alleen al vanwege het feit dat er op Bali niet een UMP (minimum loon provincie) maar zgn. UMK's (kabupaten, oftewel gewest) wordt gehanteerd. Er zijn 9 gewesten op Bali, en afhankelijk van waar je personeel werkt zul je hen als minimum het toepasselijke UMK moeten betalen. In Denpasar is de UMK voor 2009 vastgesteld op Rp. 952.000,- en deze wordt per 1/1/2010 verhoogd naar Rp. 1.100.000,- De UMK's gelden voor maximaal 48 uur werken in een week, vrij te verdelen.


If you have nothing to loose, you can risk everything

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Dat klinkt redelijk, Amed. Een inwonende pembantu verdient minder dan een uithuizige. 1 juta voor die van Milani vermeerderd met zeg een halve juta voor het supir spelen, getrouwd zijn en koters hebben = 1,5 jt., maximaal 2 jt. En dan kan Milani met die extra's haar geweten sussen. Dat doe jij ook.spacer line  

Winkelpersoneel - met minimaal SMP of SMA -dat hier op Bali in bijv. een Matahari, Centro of SoGo warenhuis werkt, krijgt ook van hun werkgever het UMK salaris, van rond de Rp. 950.000,-.

Ons hotelpersoneel in Amed - Karangasem komt gemiddeld per maand aan salaris (60%) en tip-geld (40%) op zo'n Rp. 1.400.000,-. Zitten ook in de JamSoStek.

Het personeel bij de door ons beheerde villas in Sanur komt per maand op zo'n Rp. 2.300.000,- aan salaris (40% en tipgeld (60%). Zijn ook aangemeld bij JamSoStek.

Vaste basissalarissen van zo'n Rp. 2.000.000,- in de maand vind je - ook hier op Bali -pas bij hoog-geschoolder (SMA+, S1 of S2) personeel dat werkt bij banken, hotels, reisbureaus, etc., etc. maar niet op het "uitvoerende" niveau in de huishouding.


If you have nothing to loose, you can risk everything

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Maar Amed, wat verdient een supir dan op Bali? Ik begrijp dat de pembantu van Milani tevens supir is, zelfs in eerste instantie supir. In Yogya bedraagt het maandsalaris van een supir ongeveer 1 jt. Bali is iets duurder.spacer line  

Kans is m.i. groot dat er in "huize Milani" een aardige discussie ontstaat over wat de pembantu nu maandelijks verwacht en M. wil / kan betalen. De pembantu is ondertussen al gewend dat de werkgever de huur voor de motor en de brandstof betaalt, evenals alle andere extra's zoals kleding, boeken, voor haar kind (zit dat kind nu wel of niet in een "weeshuis"?) etc., etc..

Ik geloof dat Milani in Sanur woont en daar krijg je voor minder dan Rp. 1.000.000,- geen pembantu meer aan het werk in je huis. Dat de pembantu ook "sopir" kan spelen hoeft geen salarisverhogend effect te hebben, evenals het feit dat ze een (wees)kind / kinderen heeft.


If you have nothing to loose, you can risk everything

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Ik ben het niet met je eens, Amed. De voorbeelden die je noemt, komen voornamelijk uit het bedrijfsleven. Dan moet het personeel geld opleveren. Dat hoeft bij Milani niet. Bovendien is - voor zover ik weet - het werk tijdelijk. Milani woont niet permanent op Bali. Dat zijn omstandigheden die Milani het `recht' geven om meer te betalen dan gebruikelijk. En dat wil ze. Ze was niet tevreden met de adviezen die ze heeft gekregen: te laag loon, volgens haar. Geef mensen toch wat ze willen, Amed, maar houd het binnen het redelijke. Ik vind mijn 1,5 - 2jt binnen het redelijke.spacer line  


On 28-11-2009 05:55 guna2 wrote:
Maar Amed, wat verdient een supir dan op Bali? Ik begrijp dat de pembantu van Milani tevens supir is, zelfs in eerste instantie supir. In Yogya bedraagt het maandsalaris van een supir ongeveer 1 jt. Bali is iets duurder.


In Bali krijgt een chauffeur die werkt voor een prive-persoon, en bijv. de tuin onderhoudt of andere kleine klusjes in en om het huis als hij niet hoeft te rijden, ook zo'n Rp. 1.000.000,- in de maand. Vegeet niet: "sopir" is nog steeds ongeschoold werk en wordt navenant betaalt.


If you have nothing to loose, you can risk everything

spacer line  


On 28-11-2009 06:12 guna2 wrote:
Ik ben het niet met je eens, Amed. De voorbeelden die je noemt, komen voornamelijk uit het bedrijfsleven. Dan moet het personeel geld opleveren. Dat hoeft bij Milani niet. Bovendien is - voor zover ik weet - het werk tijdelijk. Milani woont niet permanent op Bali. Dat zijn omstandigheden die Milani het `recht' geven om meer te betalen dan gebruikelijk. En dat wil ze. Ze was niet tevreden met de adviezen die ze heeft gekregen: te laag loon, volgens haar. Geef mensen toch wat ze willen, Amed, maar houd het binnen het redelijke. Ik vind mijn 1,5 - 2jt binnen het redelijke.


Volgens mij is dit topic begonnen omdat M. niet goed weet wat normaal en / of redelijk is. Voor wat normaal is kunnen ik - en anderen - aangeven wat wij betalen voor een pembantu en wat voor "condities" en faciliteiten ik / wij bieden. Om te bepalen wat "redelijk" is - en om wat verhoudingen aan te geven - geef ik wat salarissen van andere banen aan, en ja, die zijn afkomstig uit het bedrijfsleven.

En, van mij mag M. betalen wat ze wil / kan, da's haar zaak, niet de mijne.
If you have nothing to loose, you can risk everything

Milani
User
spacer line
 

Met deze informatie ben ik geweldig geholpen en wil daar ook voor bedanken. Emoticon: Worship

Gaat nu helemaal goed komen.
Liefs uit Sanur.fyjack
User
User icon of fyjack
spacer line
 

ik betaal de staff woond in huis 800.000.000,- rp per maand
hebben ook een dag vrij in de week
daar voor geef ik hun een maaltyd per dag als zij meer willen eten kopen zij dat zelf
ook is er thee maar geen bier, frisdranken want dan kan ik elke dag wel naar de macro toe
wel hebben zij een eigen op trek met tv ,radio, en mogen gebruikk maken van het zwembad
het werk is niet zwaar en kunnen dan ook veel tv kijken
maar ik begin met 750.000.000,- rp per maand dat doe ik als zij korter dan een maand
hier blijven , na een maand of als je ik zie dat zij goed werken en willen werken geef ik dan de 800
en als zij een jaar bij mij werken verhoog ik het met 100.000.000,- per maand
dus lang blijven meer geld
weet je als zij bij een ander meer kunnen verdienen gaan ze toch weg
je houd ze dan ook vaak niet lang moeten trouwen of wat anders
de langste die ik had was 6 jaar bij mij in dienst
en heeft er toch een brommer van gekocht van wat hij had opgespaart.


Jaag het geluk niet achterna maar omarm het als het op je pad komt

senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Neem even aan dat genoemde bedragen een foutje zijn?? Emoticon: Confused


hati hati, pelan pelan

spacer line  


On 28-11-2009 19:18 senior wrote:
Neem even aan dat genoemde bedragen een foutje zijn?? Emoticon: Confused


Is het dan volgens jou te veel of te weinig ?

Ik denk dat het de " gemiddelde" lonen zijn zoals ze dat door de werkgevers betalen die aan de " normen" proberen te houden.
Het is " wettelijk" verplicht.
En werd massaal onderdoken bij de particuliere sector.
Aan de andere kant als je veel concurentie hebt bestaat de kans dat de lonen lager kan zijn .
Op Padang hoorde ik van de meisjes die in een redelijk grote seafood restaurant werkten dat ze gemiddeld 600-700.000 per maand kregen (jan-febr 2009).
Hun opleiding was op zijn minst SMA , vaak D1 ( 1 jaar na SMA) .
Bij de huishouding kregen ze in de buurt van 450- 500.000 , wel met kost en inwoning.
Dezelfde verhaal hoor ik ook van een meisje die voor dat bedrag moet werken in Jakarta . Soms wordt het aangevuld met uang makan (eetgeld) en uang transport.

Over het snelle leegloop is afhankelijk van de arbeidsverhoudingen , en of er sprake is van loyaliteit .
Ik ken personeel die jaren lang gebleven zijn bij onze vrienden en familie leeg .
Bij mijn ouders bleven ze vaak tientallen jaren , tot 2 generatie toe .(tot ongeveer 10 jr geleden).
Tegenwoordig mag je blij zijn als ze een paar jaar willen blijven.


bisa dicek of makemyday .

elsbeth
User
spacer line
 

Senior heeft wel degelijk goed opgelet (ik had het eerst ook over het hoofd gezien). Fyjack heeft het hier over 800 miljoen, terwijl hij het (mag ik hopen) natuurlijk over 800 duizend Rp. heeft. Het verontrust me wel een beetje dat hij het niet één keer, maar wel drie keer fout schrijft...senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Om Sid, volgens mij staat er ACHT HONDERD MILJOEN per maand en evt een verhoging van HONDERD MILJOEN per maand als ze goed werken

Weet niet om hoeveel personeelsleden het gaat, maar als het voor 1 persoon is wil ik dat ook wel verdienen... Emoticon: Yes!


hati hati, pelan pelan

spacer line  

Ik OOK
Pak ik gelijk morgen mijn koffer .


bisa dicek of makemyday .

elsbeth
User
spacer line
 

Zullen we gezellig met z'n drieen gaan?senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Liever vandaag nog dan morgen... Emoticon: Party!


hati hati, pelan pelan

fyjack
User
User icon of fyjack
spacer line
 

het moet natuurlijk 800.000 rp zijn maar dat weten jullie ook wel niet.
en dat zeg ik al: aan oudjes heb je niets want die stelen de boel .
of worden ziek , moet voor hart klachten naar de dokter , of oma gaat dood
dus hou je ze niet lang tegen woordig


Jaag het geluk niet achterna maar omarm het als het op je pad komt


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,457,681 topic views - 242,146 posts - 13,761 topics - 35,539 members - last post @ 26-11-2021 22:37 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

155,993,344 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com