indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Blog @ indonesiepagina.nl > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

zieleffe
User
spacer line
 

Ik hoor weinig over Buggittingi, zijn ze daar zonder kleer scheuren er van af gekomen .
weet iemand daar over te berichten ?. Emoticon: Confused
Bekijk in Google Earth hier de foto's

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 03-10-2009 07:50 willemgeheim wrote: Ik snap niet waarom die mensen naar indonesie gaan of is het omdat het zo goedkoop is??
Corruptie heb je overal ook in Nederland met het bonussysteem nee een beetje medeleven mag ik toch wel verwachten en anders wat zoek je daar????
Lekker zelf genieten en verder de boel afkraken wat schandalig is dat toch pfffff.

Nou nou Willemgeheim, je komt even op vakantie en maakt de hier levende Nederlanders uit voor schandalig. Weinig zelf genieten; ik denk dat ik mijn steentje in de loop der jaren voldoende heb bijgedragen (willens en onwillens)......anders was ik al rijk geweest. Ik ben hier niet naar toe gegaan omdat het zo goedkoop is, maar juist vanuit oogpunt om iets positiefs te gaan doen. En ben gelijk wakker geschud dat een hoop van die zgn. ontwikkelingswerkers het niet waard zijn......feitelijk werkzaam vanuit het oogpunt dat het goed kan zijn voor een latere carriere die veel oplevert. Door zowel Nederlandse "ontwikkelingswerkers" als de Nederlandse overheid ben ik hard gezegd gewoon genaaid. Maar wel gebleven. Niet omdat het zo goedkoop is (valt behoorlijk tegen dat goedkope) maar juist omdat ik graag in het land vertoef. Dat ik kritisch ben? Ja, wie men lief heeft kastijdt men.
Ik ben nu geen ontwikkelingswerker maar het werk dat ik al meer dan een decennium doe, maakt velen happy (EN zonder dat er iets aan de strijkstok blijft hangen).

Wat ik wel erg jammer vind, is dat er meestal in dit soort situaties hulp wordt verleend vanuit een westers denkmodel dat zodanig anders is, dat het wel moet mislukken......... Niemand heeft er iets aan maar we gaan gewoon op de oude voet verder omdat we er niets van leren en ons eigen schuldgevoel willen afkopen misschien.

Dat werkt corruptie in de hand op allerlei manieren, niet in het minst bij de cynische soort "ontwikkelingswerkers" die weinig anders doen dan in hun superluxe Landcruiser van de zaak rondtoeren c.q. parties bezoeken en de hulpgoederen verpatsen.

Medeleven? Ja natuurlijk. Maar dat heb ik ook met de weeskinderen hier op Bali en wat is daar nou zo wrang aan: de weeshuizen hier draaien allemaal op Westers geld, geen rijke Balinees die er ook maar over piekert om daar een donatie aan te doen. Als ik gratis wil helpen, moet ik daar een werkvergunning voor kopen want voor niets vrijwilligerswerk doen, dat past niet in het Balinese denkkader.....
En dat mag je m.i. niet veroordelen, omdat het gaat om keuze vanuit een totaal andere waardenset. Ik kan me wel verwonderen over de verschillen in inzicht, natuurlijk.

Dit is ZEER goed gezegd door PeterH. Kijk hier maar eens goed naar.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 03-10-2009 08:49 PeterH wrote: ...- als ik voor mezelf spreek is het eerder verbazing over het verschil in referentiekader tussen (mijn) westerse, individualistische cultuur en de cultuur hier.
.......
Wat ik wel erg jammer vind, is dat er meestal in dit soort situaties hulp wordt verleend vanuit een westers denkmodel dat zodanig anders is, dat het wel moet mislukken - ..... Niemand heeft er iets aan maar we gaan gewoon op de oude voet verder omdat we er niets van leren en ons eigen schuldgevoel willen afkopen misschien.

Dat werkt corruptie in de hand op allerlei manieren, niet in het minst bij de cynische soort "ontwikkelingswerkers" die weinig anders doen dan in hun superluxe Landcruiser van de zaak rondtoeren c.q. parties bezoeken en de hulpgoederen verpatsen.
....Als ik gratis wil helpen, moet ik daar een werkvergunning voor kopen want voor niets vrijwilligerswerk doen, dat past niet in het Balinese denkkader -
Met name dit laatste, onbezoldigd vrijwilligerswerk past niet in het Indonesische denkkader. Elke Indonesier die iets heeft bereikt, moet dit voor zijn gemeenschap ook tonen middels materiele welvaart. Als dat niet plaatsvindt, betekent dat dat de persoon is mislukt (gezichtsverlies, het meest erge dat men kan overkomen). Dus als iemand onbezoldigd gaat werken dan moet dat welhaast 100% zeker een gigantische loser zijn want geen enkele Indonesier zal het in z'n hoofd halen iets voor niets te doen (kan ook niet in een situatie waar de struggle voor life nog dagelijks speelt en de top van de pyramide van Maslow nog lang niet in zicht is). En van een loser kan men niets leren.....dus onbezoldigd vrijwilligerswerk is nutteloos want men zal toch niets van je aannemen (hooguit doen alsof om de "gast" te pleasen maar nadat je je hielen hebt gelicht, gaat men weer op de oude voet verder).Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

maar er bestaat toch ook zo iets als gotong royong. Emoticon: Confused


Shalom

spacer line  


On 08-10-2009 07:00 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
. Elke Indonesier die iets heeft bereikt, moet dit voor zijn gemeenschap ook tonen middels materiele welvaart. Als dat niet plaatsvindt, betekent dat dat de persoon is mislukt (gezichtsverlies, het meest erge dat men kan overkomen). Dus als iemand onbezoldigd gaat werken dan moet dat welhaast 100% zeker een gigantische loser zijn want geen enkele Indonesier zal het in z'n hoofd halen iets voor niets te doen (kan ook niet in een situatie waar de struggle voor life nog dagelijks speelt en de top van de pyramide van Maslow nog lang niet in zicht is). .

Elke Indonesier ?
Is het zo ?
Ik ken verschillende Indonesiers , financiiel en maatschappelijk geslaagd die na hun 55ste jaar (pensionering) veel "goede dingen" doen voor de gemeenschap waar ze wonen..
Of ze gaan een paar jaar bijtekenen om de jongere generatie kollega' s op te leiden.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 03-10-2009 12:52 zieleffe wrote:
Ik hoor weinig over Buggittingi, zijn ze daar zonder kleer scheuren er van af gekomen .
weet iemand daar over te berichten ?. Emoticon: Confused

Kota Bukit Tinggi aman dari gempa. Aktivitas kota berjalan normal dan lancar. Pasar atas sebagai pasar wisata buka seperti biasa, Kamis (1/10). ...

Kennelijk zijn ze gespaard gebleven.
Gelukkig maar.
3 weken geleden heb ik 2 vrienden uit Indonesia gekregen , hun roots is in Bukittinggi .
We hebben niks gehoord , de persoonlijke milis is niet geactiveerd.
Meestal krijgen de vrienden in europa bericht als er iets gebeurt met hun familie.


bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 08-10-2009 22:57 Bokito wrote:
maar er bestaat toch ook zo iets als gotong royong. Emoticon: Confused
Dat is alleen voor de eigen kampung dan wel gemeesnchap.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 09-10-2009 00:06 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

Elke Indonesier ?
Is het zo ?
Ik ken verschillende Indonesiers , financiiel en maatschappelijk geslaagd die na hun 55ste jaar (pensionering) veel "goede dingen" doen voor de gemeenschap waar ze wonen.
Maar deze pensionada's hebben hun positie (en rijkdom) al aangetoond. Daarnaast is er nog altijd het respect voor leeftijd (= ervaring); zo ook met de PUMmers hier (= uitgezonden gepensioneerde experts uit NL die vrijwilligerswerk doen in RI).
Maar degene die zijn/haar positie nog niet heeft bewezen, wordt niet gerespecteerd en dus ook niet voor vol aangezien als deze onbezoldigd vrijwilligerswerk doet in een gebied van een ander volk, stam of bevolkingsgroep (dus niet in de eigen groep). Mensen die zich al hebben bewezen, kunnen zich dat wel permiteren. Het is een luxe om vrijwilligerswerk te kunnen doen want dat betekent dat de 1e levensbehoeften zijn al vervuld (zie de pyramide van Maslow); anders dan voor de meeste bewoners hier.spacer line  

Ja jij hebt geld zat denk ik maar ik moet van een armzalig uitkerinkje rondkomen !!!!
Geef jij je geld maar uit aan je luxe ik hou het wel eenvoudig en ik geef alleen maar informatie en wil je ophouden met deze domme kritiek!!!
Ik hou alleen van opbouwende kritiek en je hoeft mij niet af te kraken anders lees aub niet mijn topics meer!!!Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 09-10-2009 05:54 willemgeheim wrote:
Ja jij hebt geld zat denk ik maar ik moet van een armzalig uitkerinkje rondkomen !!!!
Geef jij je geld maar uit aan je luxe ik hou het wel eenvoudig en ik geef alleen maar informatie en wil je ophouden met deze domme kritiek!!!
Ik hou alleen van opbouwende kritiek en je hoeft mij niet af te kraken anders lees aub niet mijn topics meer!!!

My God wat een arrogantie. Jouw topic? Ben je ook de moderator in eigen persoon soms? Nee toch?!
Wie zegt dat ik geld zat heb? Ik verdien hetzelfde salaris als mijn Indonesische collega's en jij zeuren dat je van een armzalig uitkerinkje moet rondkomen? Als mij iets overkomt hier, kan ik fluiten naar een uitkering want dat kent men hier niet. Als je solidair bent met de Indonesiers moet je ook het lef hebben hier te gaan leven op hun wijze en niet met support vanuit NL.
Domme kritiek? Als jij alleen van opbouwende kritiek houdt dan is dat jouw probleem. Kritiek is kritiek en wat opbouwend is of afkrakend wordt door een ieder anders geinterpreteerd. Van kritiek kan men leren. Maar vermoedelijk is bovenstaande niet begrepen omdat u vanuit eigen (westers) oogpunt naar de situatie kijkt.
Ik mag jouw topics niet meer lezen? Nou nou.....
Daar gaan we weer: ik ben de bad guy en meneer Willem is de good guy . Simpel (of simplistisch?). Capek deh.spacer line  


On 09-10-2009 04:48 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Maar degene die zijn/haar positie nog niet heeft bewezen, wordt niet gerespecteerd en dus ook niet voor vol aangezien als deze onbezoldigd vrijwilligerswerk doet in een gebied van een ander volk, stam of bevolkingsgroep (dus niet in de eigen groep). .


* Klopt ,de ouderen hoeven niet meer te bewijzen.
Veel van hun (o.a in mijn kennissenkring , vrienden, familie) doen hun bijdrage wel , En zeker als ze al naar Mekka zijn gegaan .
Ze doen veel aan sociale werk .

Het is ook logisch dat de jonge Yuppies met een drukbezette baan en hard moeten werken voor hun carrierre (of 2de auto/huis etc) " geen tijd" en zin hebben om ergens in de rimbu als vrijwilligers moeten spelen.
Aan de andere kant zie ik wel dat bepaalde goed opgeleide jongeren in hun eigen omgeving hun bijdrage leveren .
Door hun baan kunnen ze niet naar Papua of Aceh of de Molukken gaan .

Er zijn zat vrijwilligers (al dan niet echt), ook buitenlanders die dat werk kunnen en willen doen.


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 


Op 09-10-2009 05:54 schreef willemgeheim:
Ja jij hebt geld zat denk ik maar ik moet van een armzalig uitkerinkje rondkomen !!!!
Geef jij je geld maar uit aan je luxe ik hou het wel eenvoudig en ik geef alleen maar informatie en wil je ophouden met deze domme kritiek!!!
Ik hou alleen van opbouwende kritiek en je hoeft mij niet af te kraken anders lees aub niet mijn topics meer!!!

we hebben twee van die namen eentje met een O er achter aan. Emoticon: Party!
wil de echte willem opstaan...... Emoticon: Yawn
je moet blij zijn dat je dat ook dan ook mag reizen zodat je niet gekluisterd bent aan huis.
wees blij dat je het nog kan, en dat je dat met ons kan delen.
Domme kritiek is iemand, die negatief is, zonder dat ie het zelf hebt meegemaakt, maar van horen zeggen, en dan ook dat verdedigd.
Hout je eigen aan je eigen verhaal zoals velen hun verhaal hebben die ze mee maken, en gelukkig willen delen met ons. Emoticon: Nice Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Sorry yogja dit was voor Elsbeth bedoeld niet voor jou excuus voor het misverstand
Ze had kommentaar dat ik overal de prijs bijschreef dus doe ik dat niet meer ik dacht informatie te geven maar dat valt blijkbaar slecht nogmaals sorry yoghjaelsbeth
User
spacer line
 

Dag Willem, ik begreep al niet wat Yogya verkeerd had gedaan. Even voor de goede orde, dat jij overal de prijs bij noemt, daar val ik niet over, hoor, het irriteert me hooguit. Waar het mij om gaat, is dat je je nogal snel uitgeknepen voelt (lees je eigen stukjes er maar op na). Dat je vervolgens 1 miljoen 200 Rp. in je zak steekt die je niet toekomen, daar maak ik een opmerking over (dat je het later teruggeeft omdat het ontdekt wordt, doet er dan toch helemaal niet meer toe??). Dat jij liever alleen maar positieve dingen over jezelf wilt horen, begrijp ik best, maar dat neemt niet weg dat ik op een openbaar forum gewoon mijn kritiek mag uiten. En ik vind je helemaal niet zielig, integendeel. En ik roddel ook niet over je, ik zeg het recht in je gezicht, wat wil je nou in godsnaam nog meer?? Ga liever inhoudelijk ergens op in i.p.v. je om te draaien en je vingers in je oren te stoppen. Maar Willem, ik wens je oprecht nog een hele fijne tijd in Indonesie, ik hoop dat je met veel mooie herinneringen terug komt.
Groeten Elsbethspacer line  

Ik geef toe dat het fout was en als je weinig geld hebt dan is de verleiding groot als je zo nu en dan beetgenomen wordt ik ben echt niet perfect hoor maar als dat meisje niet de sigaar was geweest dan had ik het lekker in mijn zak gestopt die bank verdient geld genoeg over de rug van vele arme zo zit ik nou eenmaal in elkaar en ik geef regelmatig 10.000 weg aan arme stakkers als uik een foto van ze maak en helaas moet ik een hihglight laten vallen want pulau babi zit er niet in kost teveel tijd en geld voor mijn want kan alleen met een priveboot daar komen en ik moet dan weer naar maumere waar ik vandaag was maar ok zand erover en positief blijven denken....nu weer on topic ik hoor net dat er veel buitenlanders in padang zijn om de boel weer aan het draaien te krijgen ik ben erg benieuwd allween is alles nog overdreven duur daar omdat er weinig is ....spacer line  

O ja ome ziel in bukkitingi is alles normaal wat ik van mijn kennis in padang vernomen heb zij heeft daar nl een zus wonen waar ik ook naar toe ga...
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,119,724 topic views - 240,766 posts - 13,734 topics - 34,291 members - last post @ 20-01-2021 23:02 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,550,758 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com