indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Jawel weer een topdag gehad heerlijk hier in Lubuan Bajo want ik heb een vissersbootje gehuurd erg schattig voor een redelijke prijs want ik wil wel even snorkelen verder even naar de apotheek geweest ben namelijk erg verbrand op een schouder en heerlijk gegrild vanmorgen op Bidadari ong 20 min met de boot en daarna nog lekker rondgevaren heerlijk afijn de foto's spreken voor zich.
Uitzicht vanaf mijn priveterras voor mijn kamer in Gollo Hilltophotel.Het bootje was erg smal maar dat maakt het nou zo leuk.Wish you where here Emoticon: Smile

En nog 2 vergeten fotoos die ik jullie niet wil onthouden gemaakt tussen Ende en Ruteng vanuit de bus Emoticon: Smile

ben ff de naam kwijt van deze vulkaan houd het even te goed.....Dit is de Inerie berg
Tot overmorgen dan gaan we weer verder......


spacer line  

We zijn er weer na een lange helse reis van 26 uur.
Om 7.30 smorgens vertrokken vanuit ons hotel met een prive bemo naar de haven in Labuan Bajo om vervolgens direkt op de boot te stappen die meer als een uur te laat vertrok en ik moet zeggen deze boot was redelijk en we hebben onze kaartjes geupgrade naar 1e klas voor 15.000 rph per persoon want hier zat wel airco in.
De reis was erg leuk op de boot en ben dan ook op het bovendek (wat normaal alleen voor personeel) geweest want ze hadden een kanjer van een vis gevangen.Gewoon met een stuk hout en een draad niks meer en een erg simpel systeem om te zien of er wat aan zit.
Natuurlijk ook de stuurhut bezichtigd en kennis met de kapitein gemaakt was echt een leuke boottocht ook al kwamen we veel te laat aan op Sumbawa.Daar was het een en al chaos en veel kinderen sprongen aan boord voordat hij goed en wel aangemeerd was om te helpen met bagage en te bedelen.
Ja ik kan ze niets geven want een andere tourist gaf er een 5000 rph en die kwam bijna de boot niet meer af want als je er eentje wat geeft dan willen die andere ook geld dus dat was niet zo slim van hem.
Ik werd langs alle kanten naar de bus verwezen en dat was een local bus zo'n kleintje die als een speer door de bergen naar Bima reed alwaar we weer in een enorme chaos kwamen.
We hadden besloten om niet op Sumbawa te slapen omdat er niks of weinig te zien is en ook weer eens zo duur als Java Bali of Lombok.
Natuurlijk wel fotoos geschoten alleen niet van de chaos want daar was echt geen tijd voor en ik was er niet op voorbereid.
De reis naarBima duurde ong een uur en daarna 7 Indonesische uurtjes naar de volgende boot dus dat waren dik 10 uurtjes !!!!
Met veel stops onderweg waarvan maar eentje om te eten en te drinken.
Een advies ga nooit achterin de bus zitten want er ging er een naar de wc nou het stonk als een hel pffff en ook de airco achterin was waardeloos.De volgende bootreis liep voorspoedig en daarna nog 2 urtjes in de bus naar Mataran.We zitten nu in hotel Victor wat prima is en veeeel goedkoper als op flores of timor.
Heb weer gelijk een scooter gehuurd en ben ff naar de shop geweest waar ik tegen lokale prijzen wat kleren heb gekocht.
Ook hebben we lekker gegeten bovenin de mall op een foodcourt en daarna even mijn internet geregeld zodat ik nu zelf internet heb via mijn mobiel wel langzaam maar het werkt.
Straks de fotoos het is nu 5 uur dus ga ff koffie drinken bij de locals en gelijk even de weg verkennen nu het nog rustig is hier.....
.tongeheim
User
spacer line
 

Hey Willem!

Mooie foto's hoor, maar iedere keer als ik een vulkaan zie moet ik aan jou denken Emoticon: Smile (roken en toch werken tegelijk)
Het is nu frisjes in Nederland,ik heb net Kim naar school gebracht ,bbrr.
Hoe is het eten in het algemeen?Heb je nog iets gegeten waarvan je twijfelde over de afkomst en of wat het is geweest voordat het in de pan lag?
Emoticon: Nice
Hoe was het met Mem?Is ze alweer terug naar huis?

Groetjes van de hele familie hier Emoticon: Bye bye


Groetjesbeesie37
User
spacer line
 

hey willem,

wacht met spanning af op de foto's. Heb je gisteren al op msn gesproken,
dus heb eigenlijk niet veel nieuws te melden. Geniet nog lekker van je dagen daar, en met je vriendin....

je reis is wel spannend zo met al die maffe bootreisjes hihihi

knuffel van ons allemaalspacer line  

Gisteren zijn we lekker rond gaan rijden op lombok en verder weinig gedaan alleen een tempel bezocht en heerlijk gegeten.

Ik was 2 keer in de stad en twee keer zag ik iets moois maar had mijn camera niet bij wat baalde ik daarvan dus nu ga ik niet meer de deur uit zonder camera al is het maar 5 minuten mijn camera gaat voortaan mee er was een hele mooie stoet met muziek en ook een repetietie van een muziekgroep liep ik mis helaas de fotoos ga ik straks bij KFC uppen want dat werkt slecht met mijn mobiel.
Vandaag gaan we weer lekker er op uit naar verschillende mooie plaatsen ghier op Lombok en mischien blijf ik wel een dag langer hier dat zie ik vanavond wel.
Vandaag naar de apen een waterval en een traditioneel dorp en als ik nog tijd over heb naar een mooi strand....spacer line  

Vanmorgen weer om 4 uur opgestaan en eerst koffie gaan drinken tussen de locals altijd weer gezellig....
We zijn om 9 uur vertrokken en kwamen eerst bij een plaats waar bamboemeubels ed gemaakt werden en daarna bij een plaats waar iedereen stenen klein aan het hameren waren van grote keien naar kiezelformaat.
De vrouwen zijn erg sterk in Indonesie...De paardewagens hielden het verkeer op en het was dus zoals altijd een grote chaos op de weg maar ik vind dat wel leuk overal tussendoor rijden.
Daarna zijn we tussen de aapjes doorgereden die wel leuk waren en vrij ongevaarlijk.
Vreemd genoeg geen bananen verkoper dus goed op je spullen passen daar want het bananen verhaal gaat hier niet op als ze je camera of zo pikken.
Aap steelt camera en de bananenverkoper lokt de aap met bananen en regelt de camera terug.
Aapje blij met bananen verkoper met de verkoop en de toerist met zijn camera Emoticon: SmileDaarna zijn we naar een waterval die erg lastig te bereiken was voor mij maar gelukkig was het niet ver maar wel erg stijl en hier en daar klimmen.Gelukkig hielp de gids mij en toen ik aankwam kon ik een lekkere douche nemen want zwemmen kon ik wel vergeten want overal waar ik geweest ben staan alle rivieren bijna of helemaal droog.

Dit komt omdat het einde van de droge tijd in zicht is en binnenkort begint het regenseizoen.
Eigenlijk is dit een ongunstige tijd op het regenseizoen na het beste kun je dus naar het regenseizoen gaan in februarie of maart.
Vervolgens zijn we naar een traditioneel dorpje gereden...Het was alweer bijna 4 uur dus we zijn niet meer naar het strand gereden maar direct weer naar ons hotel.
Nu gaan we pakken want morgen reizen we naar Bali en de fottos van vandaag waren weer erg mooi kan er helaas maar een paar wegzetten maar later vul ik mijn topic aan met vergeten fotoo's tot overmorgen dan komen de eerste Bali verhalen er aan....
spacer line  

We zitten nu op Bali en het is net als of ik weer thuis ben want kalibukbuk heeft mijn hart gestolen.
Ik werd ontvangen als een prins in ons hotel en wat me opviel was dat de prijs hetzelfde was gebleven tov van febr
Het hotel was verder leeg zodat ik weer op mijn oude vertrouwde kamer kon slapen met een mooi uitzicht.
De zonsopgang vanuit mijn balkon voor mijn kamer.Het hotel is superschoon en zeer eenvoudig dus geen airco of tv maar wel een douche en western wc verder een kast en een tafeltje met spiegel en stoeltje op de kamer met een goede fan.
Ze hebben wel kamers met airco maar die heb ik niet nodig en bovendien heb ik beneden geen uitzicht wat boven wel het geval is.
Iedereen die hier wil slapen kan hier terecht voor 100.000 rph inclusief een Yamaha scooter of Honda brommer en ontbijt maar dan moet je wel zeggen dat je door mij verwezen bent.
De reis vanaf Lombok liep zoals gewoonlijk met veel vertraging waardoor ik geen vervoer meer had in Padangbai zodat we een taxi moesten nemen wat achteraf wel beter was en niet zoveel duurder.
We betaalde 400.000 rph en anders waren we met de minibus 300.000 kwijt geweest en moesten we via Ubud wat een eind om is.
Hier weer een fotootje vanuit de taxi het oude vertrouwde Balibeeld waar alles ondanks de droogte nog groen was.De dag daarna hebben we de noordelijke kustweg nog een stuk afgereden wat ook weer leuke plaatjes opleverde.We hebben een tempel bezocht en hebben verder rustig aan gedaan.Daarna zijn we gaan winkelen bij Hardy's supermall en hebben wat kleertjes gekocht voor zijn kinderen.Morgen gaan we naar de watervallen en de aapjes bij een groot meer dit was het weer voor vandaag.


spacer line  

Zo weer even bijwerken want loop nu 2 dagen achter en vandaag is het bewolkt en gaan we alleen maar naar Singaraja.
We zijn eerst gestopt bij de Gilliwatervallen want ik wilde 2 foto albums kopen daar maar we hadden geluk want het was een feestdag dus bijna al de kraampjes waren gesloten waarop we besloten om toch maar even te gaan kijken.Daarna zijn we doorgereden naar de twin waterval en tot mijn verbazing kwam ik nu bovenaan uit en moesten we entree betalen maar we zijn wel gaan kijken het was maar 3000 rph en ook daar was niet echt veel water want het regenseizoen moet beginnen een dezer dagen.Daarna door gereden naar het meer bij de aapjes maar het begon te regenen dus naar een kleine stop op dezelfde plaats en de zelfde omstandigheden als in februariHeb deze keer wel doorgereden en toen we aankwamen was het al weer droog.
De apen hier zijn moddervet want de toeristen geven ze allemaal veel te veel eten maar daarom was het toch nog wel leuk.
Beneden bij het meer aardbeien gekocht en daarna weer teruggereden het was al met al een geslaagde dag en niet zo ver rijden..

spacer line  

Vandaag gaan we naar een heel hoog gelegen meer naast de hoogste berg in Bali
Ik moet de naam weer ff opzoeken en er zijn daar hot springs en een traditioneel dorpje wat ik eigenlijk helemaal niet traditioneel vond.
De weg er naar toe was in ieder geval erg mooi en de foto's spreken dan ook voor zich.Batur meer en hotspring en tempelVissen lijkt wel een loterij hier op het baturmeer Emoticon: SmileEn toen we in het hotel op onze kamer kwamen hadden we ongewenst bezoek we zijn bijna een half uur bezig geweest om dat enge beest weg te krijgen... Emoticon: SmileZo ik loop bijna weer bij straks de laatste dag op Bali vandaag doen we uitrusten en inpakken morgen vroeg gaan we naar het vliegveld...spacer line  

Zo nu het laatste nieuws uit Bali want morgen vertrek ik naar Sumatra en kom pas vrijdag weer met het laatste nieuws.
Gisteren zijn we weer naar het meer gereden maar hebben een afslag genomen en zijn gewoon mijn neus blijven volgen en het was weer geweldig mooi.We hebben wel wat regen gehad maar dat mocht de pret niet drukken want het was vebazindwekkend mooi.Vandaag dus bij de hotspring geweestEn nog even de berg op gereden waar ik bijna vast kwam te zitten zo slecht was de weg maar des te mooier de plaatjes.Oke beste forumleden tot vrijdag voor het vervolg op eiland 8 eigenlijk 9 maar eentje tel ik niet mee.... Emoticon: Smile
Was daar alleen maar even op het strand met het bootje om te zwemmen....

spacer line  

Na een lange nacht in Kuala Lumpur ben ik dan eindelijk aangekomen in Padang Sumatra waar ik met spanning uitkeek op wat me te wachten stond.
Ik was een beetje terleurgesteld omdat ze niet op het vliegveld was toen ik arriveerde. Daar kwam ik al de eerste vrijwilligers tegen die hier aan het werk zijn.
Na 45 min kwam ze dan eindelijk opdagen en we reden in een oude gammele bak door Padang heen waar ik in het begin niks zag van de aardbeving maar hoe verder we Padang in kwamen des te meer er te zien was.

Gelukkig klikte het gelijk tussen ons en het viel me dan ook reuze mee ondanks dat ze een hoofddoek droeg want ja ze is nou eenmaal moslim.
Ze weet ook dat ik niet op een relatie uit ben want ik heb al een vriendin dus het stoorde me niet en keek dan ook mijn ogen uit in Padang.
Ik werd er eerst somber van en stond echt versteld hoe de mensen er hier mee omgaan.
Er werd overal druk gewerkt aan het opbouwen en opruimen van de stad.Zelfs de bergen haden het zwaar te voorduren gehad hele stukken kwamen naar beneden.Na in een identiek Sumatraans huisje aangekomen te zijn wat eigenlijk best groot is en alleen bereikbaar is over een smal paadje voelde ik me al weldra thuis.
Na een mandi genomen heb ik heerlijk gegeten want ze heeft echt lekker gekookt.
Ik heb oa rendam op wat is dat lekker.
Daarna ben ik met de scooter de stad in geweest waar ik met gemengde gevoelens door heen reed en steeds maar weer stopte om fotoos te maken.
Het is hier nog erger om te rijden als in Yoghjakarta dus voor degene die hier wil rondrijden maak je borst maar nat.... Emoticon: Smile
Kortom ik voel me helemaal thuis hier en het leven gaat hier gewoon door en alles is weer te koop tegen locale prijzen en veel goedkoper als waar ik ooit geweest ben in IR
spacer line  

Meer fotos van de aardbeving op een ander topic word 3 dagen lang aangevuld anders wordt mijn reisverhaal te eenzijdig...

http://forum.indahnesia.com/to(...)van_willemgeheim.phpspacer line  

Waaaah wat is Sumatra mooi ik heb zoveel gezien behalve toeristen.
Ik heb gisteren 233 km gereden waarvan bijna 100 km in stromende regen en 2 uur in het donker met regen wat is dat link want ze rijden echt nog gevaarlijker als in Java dus als je weinig ervaring hebt in indonesie op de scooter doe het dan niet !!!!
Net buiten Padang een berg die flink getroffen is door de aardbeving en dat levert uiteraard weer een spectaculair beeld op...daarna kwamen we een waterval tegen want in Sumatra is de regentijd echt wel begonnen en van dde derde hier een foto waarin de kinderen die net van school kwamen zichzelf gingen wassen.En toen mijn scooter niet wilde starten kwamen ze er allemaal omheen staan.
Ik was al aan her sleutelen om hem weer aan de praat te krijgen maar ik was zo in trance dat ik mijn standaard was vergeten wat dan ook de oorzaak was van alles Emoticon: SmileDe huisjes en dorpjes waren ook erg leuk om te zien wel erg bouwvallig maar dat geeft een bepaald sfeertje.Deze was wel erg mooi....En toen regende het dus dat was afzien op de scooter vooral toen het donker werd en erg druk....Zo weer genoeg voor vandaag heb veeeel te veel mooie fotoos die jullie later allemaal kennen bekijken op mijn 2e msn account.
En morgen naar een trouwpartij en naar het strand variatie genoeg zou ik zo zeggen ik hoop dan ook dat jullie veel plezier beleven aan mijn reisverslag dan is het niet voor niets geweest alle tijd en geld die ik er in stop....ben ong 10 euries kwijt alleen al aan internet mischien wel 15 maar dat geeft niet ik doe het met plezier....

spacer line  

Vandaag rustig aan gedaan om 11 uur naar het trouwfeest gegaan waar overgins weinig te beleven viel alleen wel lekker gegeten daar ik denk dat we te vroeg waren want ik heb niet eens de bruidegom gezien maar affijn toch wel weer wat leuke plaatjes geschoten.Daarna doorgereden naar het strand waar ik een lekkere koude Bintang heb gedronken en even langs de kustlijn heb gewandeld....

Vandaag blijf ik in Padang en morgen gaan we naar Bukkitingi op de scooter ben weer benieuwd wat ik tegen kom maar een ding is zeker ik geniet met volle teugen hier.....spacer line  

Ik ben nu in Bukitingi en kan helaas geen fotoos uploaden want de snelheid is erg slecht.
Gisteren had ik een baaldag moest 4 uur bij telkomsel wachten en de computer van mijn vriendin waar ik nu verblijf wilde niet meer dus heb gisteren alleen nog fotoos van de aarbeving gemaakt ik ga het morgen weer proberen want het is echt heeeel gaaf hier in Sumatra...beesie37
User
spacer line
 

hey willem,

wat jammer dat internet weer traag is.
maar we wachten geduldig af op de volgende foto's
de tijd gaat nu snel he.
nog zo een twee weken dan kom je deze kant weer op.

geniet nog steeds van je verhalen. en onze zin om te gaan wordt steeds groter.
Donderdag ga ik voor paar dagen het ziekenhuis in zoals je weet dus zie je me waarschijnlijk even niet op het forum of op msn.
maar zodra ik terug ben ga ik je weer helemaal bij lezen....

knuffels van ons en doe rustig aan en pas vooral goed opjezelf Emoticon: Party!zieleffe
User
spacer line
 

He willem als je even naar deze pagina gaat dan kan je via door klikken, je de foto's verkleinen.
Jou foto's zijn te groot voor Indonesie om die te Downloaden.
Zelfs bij mij met 50gb doet het er nog lang er over om deze topic binnen op het scherm te krijgenVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Hallo naar veel avonturen ga ik weer verder sorry internet was traag maar ik ga de fotoos verkleinen kost wel weer wat meer tijd maar oke ik kom jullie tegenmoet drie dagen inhalen en een avontuur bijna niet te geloven wat ben ik blij met mijn scooter!!!Ik ga even kijken hoe ik mijn fotoos kan verkleinen en uploaden want ook dat uppen kost veel tijd en Sumatra is schreeuwend mooi en avontuurlijk!!!
En jawel scheelt veel tijd alleen hoop ik dat de kwaliteit nog goed is maar laat ik verder gaan met mijn verhaal ik ben dus in bukkitingi en vandaar ga ik naar naar het .... meer (morgen de naam) en ik zou niet rond kunnen rijden maar ik ben eigenwijs dus na 44 haarspeldbochten op het eind kwam ik aan en de fotoos waren weer geweldig....ook een foto van bocht 8 waaauw ik ben nog mooit zo blij geweest als in Sumatra wat een avontuur!!!
Jawel naar bukkitingi ik was er al geweest maar het regende en nu op wegnaar noord Sumatra erg spannend 500 km voor de kiezen over een weg waar je alleen maar van kunt dromen nu eerst de verkelinde fotoos op weg naar Bukkitingi...

Sorry ik moet gaan slapen morgen weer verder heb gelukkig redelijk internet en de tip van zielleffe neem ik dankbaarin ontvangst mar ik gebruik paint heb je geen internet nodig....tot morgen dan krijg je het echte werk te zien heb vandaag 300 km achter de kiezen op mijn scooter en het is 3 uur snachts Emoticon: Smile morgen eerst naar spirok en dan werk ik het weer verder bij....
Nu de fotoo's van het meer vlakbij Bukkitingi
Dit is een van de 44 bochten ze waren erg scherp en stijl....En toen konden we niet meer verder.....Binnen in een van de huizen daar ...dit is niet Padang maar aardbevingen zijn er overal hier en de regen deed er nog een schepje bovenop

zieleffe
User
spacer line
 

willem eenmaal dat via Internet gedownload hebt, kan je het zonder Internet gebruiken.Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Ik heb de fotoos kleiner gemaakt en hoop dat het nu goed is de volgende keer de weg van bukkitingi naar siporok dat was echt een belevenis .......spacer line  

ik wil een nieuwe pagina openen dus lees verder ivm met de grote foto'sspacer line  

nog een keer proberen....spacer line  

en nog een keerspacer line  

luktr niet echtspacer line  

pfffffffff
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.86,914,656 topic views - 240,529 posts - 13,734 topics - 34,037 members - last post @ 03-12-2020 17:16 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

141,677,177 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com