indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

En dat niet alleen, de meeste IndonesiŽrs interesseert het geen moer als ze geen listrik hebben. Nou ja, afgezien van voor de tv dan misschien. Je kunt die dingen dus alleen aan bleekgezichten verhuren. Maar die stellen weer andere eisen waardoor je zo'n disel niet zo gemakkelijk even installeert.
Overigens, FredB, ik heb mijn disel na de aardbeving ruim drie weken uitgeleend aan de kampung van mijn vrouw, maar geen krasje...FredB
User
User icon of FredB
spacer line
 

Dat zegt een hoop over je vrouw! Ze hebben respect voor haar! Misschien door jou???

Ik heb mijn vorige genset weggegeven aan de zwager, die naast schoonmama woont en nog een andere zwager. Zouden ze drie huizen op kunnen zetten. Ze konden het ding niet aan de praat krijgen, vriendjes erbij, half gesloopt natuurlijk, helemaal vies, maar of het ooit nog gedraaid heeft vermelden de annalen niet. Volgens Semeru wel, maar ik heb de ervaring niet mogen proeven, maar als ik er ben is meestal het licht uit en draait er geen genset. Net wat je zegt: het interesseert ze niets.
Maar ik ben altijd weer blij dat ik erbij zeg, dat ik ze niet met aansluitingen en reparaties help, want dan heb ik direct er een dagtaak bij.


Be careful what you wish for; you might get it!

AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 


On 18-09-2009 19:21 bulegembel wrote:

 • Zonne energie is een mooie schone oplossing.

 • Vertel eens wat meer over dat project met LED verlichting? Dit kan een mooie oplossing zijn mits betaalbaar. solar energy and LED..............


 • Bule Gembel

 • Nog steeds geinteresseerd in zonneenergie ......


  Duits-Nederlandse Handelskamer

  Nederland en Duitsland: gezamenlijke kansen door duurzaamheid

  Den Haag 27 oktober 2009

  Nederlandse en Duitse ondernemingen kunnen samen profiteren van duurzame ontwikkeling en in de komende jaren in hoge mate nieuwe banen creŽren. Dit zegt de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) in Den Haag die naar aanleiding van de klimaattop in Kopenhagen in december 2009 voor de komende weken het programma `ondernemingen en milieu' heeft opgezet.  "Nu al werken Nederlanders en Duitsers nauw en succesvol samen wanneer het om milieuvriendelijke energie, dienstverlening en techniek gaat", benadrukt Axel Gerberding, directeur van de DNHK . "Neem bijvoorbeeld het pas afgesloten contract tussen de Nederlandse visserijonderneming Parlevliet & Van der Plas en het Duitse SkySails. Hierdoor zal ťťn van de grootste visserijondernemingen in Europa zich gaan bezighouden met voortstuwing van schepen door windaandrijving." Vooral op lange afstandsreizen, maar ook tijdens de visserij zelf kan op die manier brandstof worden bespaard.

  "Het valt ook op dat met voormalig Essent managing director Paul van Son een Nederlander de leiding over het spectaculaire Duitse energieproject Desertec heeft gekregen", zegt Gerberding.

 • Desertec, het grootste particuliere initiatief van groene stroom in de geschiedenis, zal investeringen van 400 miljard euro tot gevolg hebben.

 • Desertec moet ertoe leiden dat tot 2050 ruim 15 procent van het Europese stroomverbruik uit emissievrije zonne-energie uit de Afrikaanse woestijn wordt gewonnen. Achter het project staan namen als Siemens, RWE, Eon, Deutsche Bank en Munich Re .

  Tot 2020 zullen naar schatting van de Duitse regering ruim 500.000 nieuwe banen binnen de energiebranche gecreŽerd worden. Nu al bestaan er in de Bondsrepubliek meer dan 1,8 miljoen `green jobs'. "Veel van deze ontwikkelingen komen tot stand door grensoverschrijdende samenwerking tussen MKB-bedrijven", aldus Axel Gerberding. Ook daarom pleit de DNHK voor gelijksoortige voorwaarden in beide landen. "Nederland en Duitsland moeten een voortrekkersrol spelen bij het opzetten van goede condities en vaste, langlopende randvoorwaarden voor investeerders. Alleen op deze manier kan de doelstelling van een vrije, internationale energiemarkt gehaald worden."

  Het DNHK-programma `ondernemingen en milieu' begint op 28 oktober 2009 met een ondernemersreis `energie-efficiŽntie in bouw'. 20 Nederlandse ondernemingen worden tijdens deze reis geÔnformeerd over energie-efficiŽnte nieuwbouw- en renovatieprojecten. "Het doel is om partners uit beide landen bij elkaar te krijgen en ideeŽn te verzamelen die ook in Nederland gerealiseerd zouden kunnen worden", zegt Anouk de Jong, projectmanager exportadvies bij de DNHK. Tijdens de tweedaagse reis ontmoeten de Nederlanders circa 20 Duitse projectontwikkelaars en architecten en bezoeken onder andere het `Etrium', het Duitse hoofdcentrum van Econcern. Naast de drievoudige beglazing en het gebruik van regenwater voor toiletten is dit gebouw ook dankzij zonnepanelen op het dak vijf keer energie-efficiŽnter dan een gewoon kantoor.

  Het programma wordt voortgezet op donderdag 12 november 2009 tijdens een podiumdiscussie `Toekomst automotive' in Wassenaar. Arjen W. de Jong, president BMW Group Nederland, Winfried Blum, CEO Mercedes-Benz Nederland en Willem de Graaf, managing director voestalpine Polynorm, zullen de visie van de autobouwers en toeleveranciers presenteren met betrekking tot de ontwikkelingen rondom nieuwe technologieŽn, elektrische auto's en innovaties op het gebied van zuinig benzineverbruik. "Hier staan de kansen voor de Nederlands-Duitse samenwerking centraal", zegt Axel Gerberding van de DNHK. Het evenement wordt door de Handelskamer samen met Siemens georganiseerd.

  Vervolgens nodigt de DNHK samen met de KvK Haaglanden op woensdag 25 november 2009 ondernemers uit voor de bijeenkomst `Energie-efficiŽnte aanpassingen aan gebouwen - nieuwbouw- en renovatieprojecten' in Den Haag. Hierbij zullen acht Duitse bouwbedrijven hun oplossingen voor meer energie-efficiŽntie presenteren. Deze bedrijven zijn op zoek naar strategische partners voor de Nederlandse markt. "Nederlandse architecten en leveranciers staan in Duitsland bekend om hun kennis op het gebied van energie-efficiency", zegt Anouk de Jong. Ook daarom is de interesse in samenwerkingsverbanden volgens de DNHK-projectmanager de laatste jaren alleen maar gestegen.

  " Wij verwachten een toename van wederzijdse investeringen in duurzame bouwprojecten, wind- en zonne-energie alsook technologieŽn binnen de auto-industrie ", zegt Axel Gerberding. Ook daarom past dit actuele milieuprogramma goed bij de toekomstvisie van de Handelskamer. "Wij zullen ook in 2010 de nadruk leggen op energiepolitieke vragen en dienstverleningen", aldus Gerberding.


 • Bron : www.nieuwsbank.nl/inp/2009/10/27/R342.htm

 • ' .... als dit in Afrika kan, waarom ook niet in Azie en/of Indonesia ... ' • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

  spacer line  

  Het zou toch mogelijk moeten zijn een huis volledig van stroom te voorzien met zonne energie. je hele huis vol met led verlichting hangen en ook de tuin mooi verlicht voor weinig. zijn er geen wijken waar buren gezamelijk iets met zonne energie doen?
  Je kan overdag ook je drinkwater gaan zuiveren op zonne energie. Scheelt veel galons van Danone.


  Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

  simpati
  User
  spacer line
   

  Scheelt veel galons van Danone.
  Maar wel kosten voor ziekenhuisopname met thypus en andere ziektes.  oyibo
  Moderator
  User icon of oyibo
  spacer line
   

  Technisch kan het inderdaad. De investering is aanzienlijk en maakt het dat praktisch niemand er aan begint.


  It's only kinky the first time.

  spacer line  

  Volgens mij is een huis volledig op zonne energie met led verlichting binnen en buiten de oplossing. Zijn er ook straten die gezamelijk iets met zonnen energie doen? Je kan het zelfs gaan verkopen aan buren als je productie hoog genoeg is....


  Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

  Yerun
  User
  User icon of Yerun
  spacer line
   

  Je loopt bij zo'n idee snel tegen problemen aan. Samenwerken is niet het sterkste punt van de gemiddelde Indonesier, zeker niet als het geld kost en er later geld binnen komt.

  Bovendien zul je merken dat je stroom moet opslaan, want ik heb overdag nooit de tv aan, de airco staat dan ook voornamelijk uit. Pas in de avond ga ik tv kijken, zet ik de airco op de slaapkamer aan en gaan de lampjes aan. Heb wat ledverlichting, maar voor het fellere werk doei ik het gewoon met spaarlampen en zelfs nog wat halogeen.


  Ho Lee Fuk

  spacer line  

  Beste Simpati,

  Er zijn al hele simpele systeempjes te koop voor 300 tot 800 Us die het enorm goed doen.
  Reken maar uit wat je nu per week kwijt bent. Dat kan al zonder zonne energie. Je kan ook iets met een UV lamp gaan doen en alle beestjes zijn gegarandeerd dood.

  Zo moeilijk is het niet die waterzuivering..... Wij Nederlanders doen heel veel projekten in RI.


  Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..


  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  94,699,601 topic views - 242,038 posts - 13,758 topics - 35,454 members - last post @ 19-10-2021 16:04 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  154,401,380 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com