indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 15-09-2009 23:16 merapi wrote:


Ben zelf ook weer relatieloos, maar misschien even goed zo..


Emoticon: Confused Emoticon: Confused Emoticon: Confused Was het samen koken niet meer leuk ?

oeps......... off topic denk ik.

Er is geen handvol maar een landvol om uit te kiezen, succes ermee !


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

spacer line  

mijn vrouw en kinderen heb ik inmiddels gisteren naar schiphol gebracht.
Ze zijn vandaag in Jakarta aangekomen.

Het klopt dat ik momenteel erg emotioneel ben vanwege het feit dat mijn ex-vrouw met mijn twee zoontjes van 4 jaar en de ander is pas 3 mnd oud voorgoed terug is naar Jakarta.
Ik hoop dan ook dat mensen op dit forum begrip ervoor hebben dat ik als leek op dit gebied alles precies wil weten zodat ik straks terplekke zoveel mogelijk problemen kan voorkomen.
Waarom ik zo hals over kop naar jakarta wil heeft te maken met het feit dat ik de band met mijn zoontje van 4 jaar oud wil onderhouden zodat hij straks nog graag de geregelde weekenden bij mij op bezoek wil komen. Hoe langer ik hiermee wacht, des te slapper deze band zal worden.


Ik heb naar de indonesische ambasade gebeld in Den Haag, die vertelde mij dat als mijn ex vrouw mijn sponsor wil zijn zij bij het imigratie-kantoor een visum voor 12 mnd kan aanvragen.
dit visum voor 12 mnd kan ze elk jaar verlengen. En na 3 jaar kan ze een visum voor 5 jaar aanvragen.

Is er een imigratie-kantoor in Jakarta, of moet ik dan perse naar bandung daarvoor?

Klopt het dat mijn ex-vrouw dit visum aan kan vragen voor 12 mnd?
Dus ik hoef dan niet elke maand te verlengen, en ook niet elk half jaar het land uit te gaan?

michiel

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Michel, hier op het forum zal het wel snor zitten, echter zul je mogelijk problemen gaan krijgen met het in Indonesie wonen als je emotioneel bent. Je moet in dit land echt vrijwel alle emoties uitschakelen om mee te kunnen doen hier. Klinkt hard, maar als je hier al een aantal keer geweest bent, dan heb je in ieder geval al wel wat meegekregen van hoe het hier gaat. Vermenigvuldig dat met 100 en je mag blijven. Emoticon: Wink

Op de andere vragen is elders al antwoord gegeven. Ik zou je willen adviseren 1 vraag maar op 1 plek te stellen, zodat alle antwoorden ook netjes bij elkaar komen. Dit zorgt er dan weer voor dat alles leesbaar en volgbaar blijft voor gebruikers en bezoekers.


Ho Lee Fuk

marc1966
User
spacer line
 

Haha,,,de sobats,wat het ook zijn mag,hebben mij informatie gegeven,ik ben een leek en vraag dus veel en lees veel op deze site.....en ga dan zelf op onderzoek uit wat ik dan in mijn situatie het beste kan doen.

Ik weet wat ik wil en dat is slechts voor hooguit een maand daar naar toe volgend jaar juli.
En de bedoeling is wel meerdere keren er naar toe te gaan,maar dat zie ik dus wel nadien of het me bevallen is.
Ik plan nooit wat in mijn leven,omdat het toch nooit uitkomt wat je in je hoofd heb.

Ik vind het alleen zonde van het geld,als ik in een georganiseerde groep die al barst van het geld allerlei rondreizen organiseert waar ik toch niet van hou.
Geef ik liever het geld uit aan de plaatselinge bevolking bij wijze van spreken en als backpacker er naar toe te gaan en dan ter plaatse gaan kijken of er wat woonbaar voor me is op dat moment.

Maar wil wel enigszins voorbereid er naar toe te gaan,vandaar mijn aanmelding ook op deze site.

Heb dan wel een vrouw leren kennen ,maar die zal meer als gids voor me fungeren hoop ik tzt.

Groet MarcAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Marc,

Ik begrijp je postings niet helemaal. Je hebt het over een maand (rond?) reizen in Indonesie en dat het land zo groot is dat je je voorlopig wil beperken tot Jakarta - Bekasi....? Je hebt het ook over rondreizen, bezienswaardigheden en organisaties, het huren van een huis en een gids etc.
Je hebt het dus over een iniemienie stukje Indonesie, zelfs een iniemienie stukje Java..... Je vraag is (mij) niet helemaal duidelijk. Jakarta-Bekasi ben je zo uitgekeken en zul je ook geen goede/algemene indruk van totaal Indonesie krijgen. Voor een maand vakantie in Indonesie komen toch wel wat meer plaatsen c.q. eilanden in aanmerking.
Op deze site zul je (als je het mij vraagt) vooral veel info vinden over Bali en Java. Over andere eilanden staat ook wel eea vermeld maar in veel mindere mate.
Misschien moet je eerst vaststellen wat je precies wil gaan doen, wat je doel is, wat je wensen zijn.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

marc1966
User
spacer line
 

Goedemiddag Anne Mieke

Bedankt voor je reactie en ik reageerde met ``sobats`` op een vorige posting waarin dat woord stond vermeld,die mij schijnen geholpen te hebben met informatie en ik weet niet wat een ``sobat``is.
Ik ben nu in een situatie terecht gekomen privť gezien,dat ik me iets makkelijker kan verplaatsen en aangezien ik ooit nog is van mijn leven naar IndonesiŽ wil,wordt dit misschien wel mijn kans om er ook daadwerkelijk naar toe te gaan.
Ik zat eerst aan een georganiseerde reis te denken,maar toen ik op deze site terecht kwam en onderwerpen voorbij zag komen betreffende het huren/kopen van huizen/appartementen,ben ik toch anders gaan denken.
Ik heb een duidelijk beeld nu in mijn hoofd wat ik wil en dat is maximaal een maand naar Jakarta/Bekasi en van daaruit de omgeving te bekijken.
Het is voor mij de eerste keer dat ik hier kom en ik hou niet van rondreizen,omdat ik geen zin heb om iedere keer mijn koffers in te pakken en 2 dagen later weer moeten uitpakken.
Dus gewoon een maand op een vaste plek zitten en van daaruit alles doen.
Ik heb ondertussen ook een Indonesisch vrouwtje leren kennen,die mij als het ware wil begeleiden en zij zelf woont in Bekasi.
Zij heeft ook een auto en kunnen we samen dan de bezienswaardigheden bezoeken.

Ik probeer nu alleen de komende tijd informatie te vergaren hoe ik onderdak kan krijgen voor die maand dat ik er ben en heb niet zo veel trek om in een luxe hotel te verblijven,omdat ik daar niks om geef en er nooit ben op de kamer.

Aangezien het huren/kopen spotgoedkoop van huizen/appartementen blijkt te zijn,ga ik me daar dus in verdiepen en lees de info daar over op dit forum.En ga zelf op onderzoek uit.

Wanneer het volgend jaar bevalt,dan zal ik ongetwijfeld vaker er naar toe gaan,maar daar kan ik zelf nu nog niks over zeggen.
Eerst zien dan geloven.

Groet MarcVeer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Zijn de kids hier geboren of daar?En hoe zit het eigenlijk met de kids,want ik begrijp dat ze dus de eerste levensjaren hier zijn opgegroeid toch?En weet je zeker dat je daar permanent wil verblijven?Natuurlijk begrijp ik dat je de kids wilt blijven zien maar dit is toch wel een heel extreme stap. Emoticon:elsbeth
User
spacer line
 

Ik begrijp er ook niks van. Kan de exvrouw van Hollandmanis zomaar vertrekken met de 2 kinderen, of zijn de kinderen "gewoon" aan haar toegewezen? En wat als je exvrouw niet bereid is (of straks niet meer)om als sponsor te fungeren? Of zijn jullie in goede harmonie uit elkaar gegaan, en vindt zij het prima als jullie straks dicht bij elkaar wonen? Daar ga ik vanuit, want anders doe je iemand (een vader in dit geval, zoals in de meeste gevallen) wel iets heel verschrikkelijks aan.
Maar als je kinderen echt alles voor je zijn, zal er ongetwijfeld een langere strijd om dit vertrek aan vooraf zijn gegaan.
Ik wens je i.i.g. veel sterkte.

Elsbethguna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 20-09-2009 14:09 elsbeth wrote: En wat als je exvrouw niet bereid is (of straks niet meer)om als sponsor te fungeren?

Een uiterst terechte opmerking, Elsbeth. Die ex heeft al de kinderen als machtsmiddel, komt daar ook nog het sponsorschap bij. Niet echt aan te bevelen.

Mijn advies: ga naar IndonesiŽ op een VoA voor een maand. Boek onmiddellijk bij aankomst een ticket (AirAsia) naar SIN of KL, retour, voor een maand later. Regel in die maand een betrouwbare sponsor die geen familie of bekende is van je ex. Haal een SOSBUD in SIN of KL.elsbeth
User
spacer line
 

Precies, dat bedoel ik, Guna. Je moet er in principe vanuit gaan, net zoals je doet bij het opstellen van een huwelijkscontract, dat het fout gaat. Dat is volgens mij een grote fout die mensen maken als ze gaan trouwen, dan wil je er dus niet aan denken dat het ooit fout zal gaan. terwijl we toch allemaal weten dat het heeeeel vaak wel fout gaat. Ook na een echtscheiding blijken veel mensen niet beter, maar slechter met elkaar te gaan communiceren, met de kinderen als speelbal.
Van al die visa-perikelen weet ik niets af, maar ga er niet vanuit dat exvrouwen al te welwillend zijn, zeker niet als er zo'n cultuurverschil bij komt en het heben van de kinderen als instrument gebruikt kan worden.spacer line  

hallo,

hoeveel moet een sponsor minstens aan inkomen hebben?
De sponsor moet ook uit jakarta komen heb ik begrepen.

Als ik geen sponsor kan vinden...en ik vraag hier een toeristenvisum aan voor 2 mnd.
Dan kan ik dus elke 2 mnd naar singapore en terug om te verlengen voor 2 mnd.
Een ticket jakarta singapore kost 100 euro.
Kan ik dus na 3 uur weer terug naar jakarta om daar weer 2 mnd aan te vragen.
als ik jakarta weer in kom moet ik mijn ticket laten zien voor een nieuw visum, waarin staat dat ik net uit jakarta kwam en via singapore weer terug..geeft dit geen problemen?

michielYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Er wordt geen eis gesteld aan een inkomen van een sponsor. Althans, ik heb dat nog nooit meegemaakt. Je sponsor moet uit Jakarta komen als jij daar verblijft. Houd er wel rekening mee dat veel inwoners van Jakarta geen officieel document hebben waarop staat dat ze in Jakarta wonen, aan die mensen heb je dus niets (om als sponsor te gebruiken)


Kan ik dus na 3 uur weer terug naar jakarta om daar weer 2 mnd aan te vragen.
Nee, dat kan niet, op het vliegveld kun je alleen niet-verlengbare visa krijgen voor 7 of 30 dagen. Alle andere dienen in het buitenland gehaald te worden.

Als je aankomt in Jakarta moet je inderdaad een ticket laten zien, maar dat is een ticket dat je na zoveel tijd ook daadwerkelijk weer het land uit gaat.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Please Hollandmanis38, kijk eens even op http://www.expat.or.id
Daar vind je alle info. Het spijt me te zeggen, maar waar je mee bezig bent is belachelijk. De meest elementaire zaken die een buitenlander allang behoort te weten voor vestiging hier, ontbreekt. Dit wordt een mislukte "missie" als je je hoofd niet eerst koel ( cool ) weet te maken. Waar anderen maanden/jaren aan voorbereiding nodig hebben, doe je nu even in een emotionele bui. Ben bang dat dit je kinderen niet te goede gaat komen.spacer line  

Ik ga 28 oktober weg naar Jakarta.
Er is inmiddels een uitnodiging onderweg naar mij, zodat ik mijn visum
kan krijgen dat verlengbaar is in Jakarta.
Ik haal een ticket dat een half jaar geldig is, waarna ik terug naar NL ga
voor 2 weken en daarna weer opnieuw een visum aanvraag dat verlengbaar is.

Ik ga voorlopig in Bandung wonen.
Ik heb trouwens ook een baantje op een school aangeboden gekregen.

Ik bedank alle mensen op dit forum voor hun advies!


Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Nu ineens in Bandung i.p.v. Jakarta? Dat is even twee uur verderop. Waarom dat besluit ineens als ik vragen mag?

Terug naar Nederland na 6 maanden omdat? Als hier wil wonen, zie ik daar het nut niet van in, tenzij je nog dingen te regelen hebt daar die je voor de 28e niet kunt afronden.

Werken mag je niet op je visum, op straffe van deportatie en het verbod om Indonesie nog in te komen in de komende jaren.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 06-10-2009 00:31 hollandmanis38 wrote: ....... en daarna weer opnieuw een visum aanvraag dat verlengbaar is.

Ik ga voorlopig in Bandung wonen.
Ik heb trouwens ook een baantje op een school aangeboden gekregen.
Slimme jongen, jij bent binnen no time back in Olanda met je naam op de blacklist waardoor je je kinderen de eerste jaren helemaal niet meer zal zien. Ik begin me steeds meer af te vragen of we hier niet in het ootje worden genomen door een joker want dergelijke onnozelheid is haast onmogelijk.......en dan over liefde voor kinderen praten terwijl juist die stappen worden ondernomen om dat voorgoed onmogelijk te maken.guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 07-10-2009 14:44 Yogya-Bali wrote: Ik begin me steeds meer af te vragen of we hier niet in het ootje worden genomen door een joker

Laten we het daar maar op houden, YB.spacer line  

:elsbeth
User
spacer line
 

??
Wat is er weggehaald uit de posting van hollandmanis? Het bericht moet immers lamger dan 25 karakters zijn op geplaatst te worden.Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

De gebruiker zelf heeft dat gedaan, om wat voor reden dan ook. Er staat namelijk (Edited) voor de datum van het bericht. Als een moderator iets wijzigt staat er (Moderated).bambang
User
spacer line
 

Hollandmanis38 vertrekt op 28 oktober a.s. Ik wens hem veel succes, wijsheid en geluk. Hij moet het allemaal het zelf doen.spacer line  

Hallo,

nog even voor de duidelijkheid.
Ik heb mijn reis uitgesteld met 2 weken.
Ik heb de brief van mijn sponsor inmiddels ontvangen.
Ik ga over tweeenhalve week naar Bandung met een social budaya visum.
Ik verleng dit met mijn sponsor elke maand tot maximaal 6 maanden.

Daarna ga ik naar Singapore en vraag daar bij de Indonesische ambasade meteen weer met een nieuwe uitnodiging
van mijn sponsor een social budaya visum aan. zodat ik i.p permanent het hele jaar door in Bandung kan blijven.

klopt dit?

ik hoop trouwens ook dat mensen in dit forum begrip voor mijn situatie hebben
en niet te snel oordelen. Ik ben door mijn scheiding wel even in 2 maanden tijd zowel mijn vrouw en mijn zoontje die op 30 oktober 4 jaar word (waar ik nu niet bij kan zijn).
en mijn andere zoontje die nog maar 3 maanden oud is kwijt.
Het is misschien impulsief om er meteen achteraan te gaan.
Maar dat risico neem ik graag om zo mijn kinderen nog te kunnen blijven zien.
Ik was dus totaal niet op de hoogte hoe dit allemaal in zijn werk ging.
Maar heb toch in 1 maand tijd veel kunnen regelen, (ondanks de vele stress momenteel).

Ik bedank dan toch degene die mij informatie hebben gegeven, zodat ik mijn kinderen binnenkort weer kan zien. Emoticon: Worship ,oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Bega niet de fout te gaan werken met een dergelijk visum.
Want dan kan het errug lang duren voor dat je jouw kinderen weer kunt zien.

Ik heb al veel redenen voorbij zien komen dat mensen emigreren.
Deze nog niet. En of dit verstandig is? We horen het het wel.

Succes


It's only kinky the first time.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Exact. Maak niet die stomme fout om met een SosBud te gaan werken. En zeker niet in Bandung waar de immigratie zit te wachten op overtreders om ze vervolgens met een behoorlijke som corruptie-geld te pakken te nemen (de laatste was 80 miljoen Rupiah en alsnog het land uitgeknikkerd nadat ie had betaald; tel uit je winst). En dan zie je je kinderen nooit meer. Dus please, wees voorzichtig, er wordt hier als waakhonden op buitenlanders gelet....juist om ze te pakken kunnen nemen en geld te verdienen. Kijk ook uit met een sponsor aldaar want dan is bekend wie ze onder druk kunnen zetten (je sponsor) en weten ze ook waar ze je kunnen vinden.spacer line  

En vertel ook niet in openbaar wie je bent en wat je gaat doen .
Zie de posting vanY-B


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.80,876,818 topic views - 238,287 posts - 13,717 topics - 29,569 members - last post @ 05-04-2020 10:45 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

131,917,373 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com