indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 02-09-2009 15:38 Dre90 wrote: Sorry dat ik jullie om raad gevraagd heb

Nou, dan ga ik er nog maar eens lekker tegenaan:
 • geef bij voorkeur geen geld. Da's wel lekker makkelijk, maar je weet nooit hoe het wordt gebruikt, en bij wie het uiteindelijk terechtkomt.
 • geef niet wat je zelf denkt dat goed is. Zo heb ik ooit (ja, I plead guilty, ook ik help wel eens) kersverse ouders aan een complete inrichting voor een kinderkamer geholpen. Interesseert ze geen moer. Fout.
 • probeer in te schatten aan wie je geld geeft. Kennissen van mij hebben een schoenpoetsertje van een jaar of twaalf ooit een fiets gegeven, een rijk bezit. Voor een uur of twee. Toen al verkocht. Lijm snuiven is niet alles, je wilt ook wel eens wat anders.
 • denk niet dat iets aan een school of zo geven ten goede komt aan de kinderen. Een wereldbol (knap duur) van mij prijkt nu in de woonkamer van het schoolhoofd.

  Kortom, het is allemaal niet gemakkelijk. Maar niks doen is ook maar niks. • guna2
  User
  User icon of guna2
  spacer line
   

  Over schoenpoetsertjes gesproken: in een restaurant op Batam liet ik mijn schoenen poetsen. Ik tawar-meawar (afdingen) natuurlijk tot het uiterste, maar toen mijn schoenen glommen, vroeg ik aan het heerschapje of hij al ontbeten had. Nee. Dus ik bestelde een nasi goreng voor hem. Tot mijn schrik rende hij weg. Om even later terug te komen met een maatje. Die had ook honger, aldus de jonge ondernemer. En toen vielen ze aan op die ene portie nasgor dat het een lieve lust was. Toen die portie op was, vroeg ik of er nog meer collegae waren die wel eens honger zouden kunnen hebben. In een oogwenk zat het restaurant vol met schoenpoetsertjes en ander straattuig. Ik weet niet of de eigenaar van het restaurant het leuk vond. Ik wel.  Dre90
  User
  spacer line
   

  Guna2 bedankt voor deze tips, als ik je voorbeelden lees over hoe "dankbaar" ze kunnen zijn snap ik een klein beetje waarom je het moeilijk vind dat er dingen kado gedaan worden.

  Het verhaal over de schoenen poetsertje is geweldig, ik kan me het gezicht van de eigenaar voor stellen. haha

  Adik_5
  User
  spacer line
   

  Hoi Dre,

  Waar de mensen (zowat alle mensen daar, zeker die in de dorpen) heeeel blij mee zijn, dat zijn schoenen. Meer dan eens is me daar gevraagd of ik niet 'oude schoenen' had, eventueel om naar hen op te sturen. De vraag werd me gesteld door het kamermeisje (kamermevrouw) van een goed hotel, door een Nederlands sprekende gids in de tuinen van Bogor, ...
  Als je kijkt naar wat voor schoeisel de meesten daar gebruiken, dan zie je kunststof teenslippers, maar vaker nog gewoon geen schoenen. Is te duur. Ik ben in heel wat schoenenwinkels geweest voor leren schoenen, maar nee, niet gevonden.
  Aangezien de mensen daar kleiner zijn dan de lange Nederlanders, zijn schoenen tot maat 41 zeer welkom.
  Als je andere dingen wilt meenemen: in verschillende winkels (Axion, Blokker, ..) kun je nu een knijpkat met ledlampjes kopen. In de dorpen is het 's nachts echt donker, en met zo'n ding hoeven ze geen batterijen te kopen!  Yerun
  User
  User icon of Yerun
  spacer line
   

  Adik_5; die knijpkatten kun je beter in Indonesie kopen, aangezien deze hier worden gemaakt. Scheelt twee keer transportkosten (beter voor het milieu!) en verder een hoop gesleep met producten die ze hier ook hebben.

  Schoenen komen hier uit de fabrieken van Bandung met tienduizenden paren tegelijk, bestemd voor de Europese en Aziatische markt. Een deel blijft echter ook in Indonesie. Voor 50.000 heb je al een paar schoenen waar je zeker een jaar mee kan doen. Daarvoor kun je nog niet eens een aangetekende briefkaart versturen vanuit Nederland.


  Ho Lee Fuk

  senior
  User
  User icon of senior
  spacer line
   

  Yep, de schoene die daar gefrabiceerd worden zijn gewoon erg goed.Twee jaar terug een paar (namaak?)Nikes aangeschaft voor Rp 135.000 en zijn nog steeds goed.Met andere woorden: de schoenenwinkel hier verdient geen cent meer aan me, ik koop ze wel in Indonesie


  hati hati, pelan pelan

  Adik_5
  User
  spacer line
   

  Toch wilde ik dat ik de schoenen die ik het afgelopen jaar in de Zak van Max had gedaan, had kunnen meebrengen. Ik heb het niet over wat economisch of milieukundig beter of minder goed is.
  Zoals zoveel toeristen had ik ten minste twee gebreken: ik wist niet waar de outlets zijn voor knijpkatten, en ik had er simpelweg te tijd niet voor (over) om daar naar op zoek te gaan.
  Ik ben blij dat ik een paar (twee, geen honderden) knijpkatten bij me had. De enkele tientallen balpennen (dari Belanda) heb ik aan informatiegevende winkeljuffrouwen, voor een foto poserende landbouwer, jongetjes op het strand, scooterrijder etc gegeven. Zo ook met voorverpakte snoepjes. Gewoon leuk om zo te geven of te krijgen. Uit Nederland.
  Aan het begin van mijn reis had ik meegebrachte tshirts en bloezen uitgedeeld aan straatschoonmakers (wat nou als ze het voor een handeltje gebruiken? zo'n koper heeft er ook een voordeeltje aan!), zodat er plaats was voor souvenirtjes.  Adik_5
  User
  spacer line
   

  Oh ja... bagagelimiet. SingaporeAirlines staat normaal 20 kg toe, en uit eigen ervaring en navraag weet ik dat ze 24,9kg voor ingecheckte bagage ook goed vinden.  Yerun
  User
  User icon of Yerun
  spacer line
   

  Ik snap best dat je spullen die je in Nederland over hebt meeneemt om weg te geven, dat is prima. Ik meld alleen dat het mij niet slim lijkt om nieuwe producten die net uit Indonesie naar Nederland zijn geimporteerd weer mee terug te zeulen.

  Af en toe verdwijnt er hier ook een oudere spijkerbroek (met mijn toestemming overigens) naar (nog niet) schoonfamilie. Zo liep ik als peuter, kleuter, klein kind ook rond met lappen op mijn broeken. Niets mis mee.Schoenen verslijt ik niet heel veel, alleen als ik de wijk uit ga doe ik schoenen aan. Ze raken alleen uit de mode, maar dat is iets minder mijn probleem. Sandalen en slippers heb ik echter wel veel versleten in de afgelopen drie jaar. Daar zijn wel wat mensen blij mee geworden vermoed ik zo.


  Ho Lee Fuk

  guna2
  User
  User icon of guna2
  spacer line
   

  De meeste (arme) Indonesiërs voelen zich doodongelukkig als ze heuse schoenen moeten aantrekken. Moeten ze nog sokken kopen ook...  Yerun
  User
  User icon of Yerun
  spacer line
   

  Overigens is dat versleten eigenlijk meer 'versleten', want dat wat daadwerkelijk versleten is wordt door de pemulung uit de vuilnisbak gehaald, altijd wel wat bruikbaars aan te vinden. Alles wat nog heel is mag eerst langs de (nog niet) schoonfamilie. Die kunnen zelf wel bepalen of ze er lappen van maken of niet. Emoticon: Wink

  Ben verder vrij zuinig met mijn kleding, en het wordt ook niet met de hand gewassen, dus echt heel veel van de hand doen kan ik niet eens. Pennen en potloden (ah, doet me denken aan dat potlood met de tekst 'for computer' erop) liggen bij de duizenden in de schappen. Wil je populair doen breng je ze naar de drukker die er voor 5 cent het stuk een Nederlands vlaggetje op drukt voor je. "Uit Nederland, wat leuk!"


  Ho Lee Fuk

  spacer line  


  On 03-09-2009 14:00 Yerun wrote:
  Schoenen komen hier uit de fabrieken van Bandung met tienduizenden paren tegelijk, bestemd voor de Europese en Aziatische markt. Een deel blijft echter ook in Indonesie.


  33 jaar geleden laat mijn schoonmoeder leren dames schoenen op maat maken in Jakarta .
  Heeft ze jaaarenlang plezier aan gehad.

  Lederen schoenen made in Bandung(Cibaduyut) is al decenia lang geexporteerd naar Europa.
  Ik weet niet wanneer Nike , Reebok , Timberland (kleren) en andere branded spullen hun fabrieken in Indonesia hebben geopend.


  bisa dicek of makemyday .

  spacer line  

  Maatschoenen voor een fractie van wat ze in Ollanda betaalde voor confectieschoenen.
  Heeft ze jaaarenlang plezier aan gehad.
  bisa dicek of makemyday .

  vdweegen
  User
  spacer line
   

  Wat een gekakel allemaal....
  Doe gewoon waar je denkt goed aan te doen. Als je op het strand b.v. een babbeltje maakt met iemand die wat probeert te verkopen , weet je gauw genoeg of die persoon iets kan gebruiken of niet, ik vraag het altijd gewoon. En ik heb eerlijk gezegd nog nooit gehoord dat ze het niet willen hebben. Wij gaan nu voor de vijfde keer en zoals altijd neem ik wat mee. Mooie en geen versleten kinderkleertjes zijn altijd welkom. Ook T- shirts met lange mouwen .

  Toske  guna2
  User
  User icon of guna2
  spacer line
   


  On 04-09-2009 18:52 vdweegen wrote: En ik heb eerlijk gezegd nog nooit gehoord dat ze het niet willen hebben.

  Dat komt omdat ze vrijwel alles (ik moet ooit mijn legeflessenverhaal nog kwijt, maar tja, nog geen verhalenpagina) kunnen verkopen. Geld! Je T-shirts met of zonder lange mouwen eindigen als patchwork tas als de patchworktassenmaker er het meeste voor biedt.

  Nou luidt de vraag van Rick: `Wat het beste mee nemen voor kinderen en armen.'

  Ik heb hierboven met redenen omkleed gesteld dat je helemaal niets moet meenemen.

  Jij stelt dat je `nog nooit [hebt] gehoord dat ze het niet willen hebben,' waaruit je kun concluderen dat je alles moet meenemen.

  Wie kakelt er? Pick your choice.  FredB
  User
  User icon of FredB
  spacer line
   


  On 04-09-2009 18:52 vdweegen wrote:
  Wat een gekakel allemaal....
  Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen. Welkom bij het forum, het kakelende kippenkransje.
  Inderdaad: doe wat je goeddunkt en je blij maakt, misschien maak je zelfs anderen blij. Maar als tip, net als Guna2 zegt: neem niets anders mee dan een tiet met geld en maak mensen gelukkig waar het telt. Loop de kampong maar in en je ziet vanzelf waar de nood het hoogste is. Bijv. kinderen die duidelijk een ziekte onder de leden hebben en de ouders hebben geen geld om naar een dokter te gaan: dat is je kans. Er zijn er zat, en ze kunnen met weinig geld geholpen worden; dan geef je ze een veel beter leven.
  Kun je die ouwe sloffen thuis laten en gewoon in de zak van Max blijven stoppen.


  Be careful what you wish for; you might get it!

  Jeanette
  User
  spacer line
   

  Hoi Dre90,
  Ik neem mee wat de familie vraagt, zoals purolzalf en -talkpoeder voor m'n oude tante, verse krentenbolletjes van de bakker (zijn dan wel al ruim een dag oud als zij ze krijgt, maar dat geeft niet en bovendien zitten ze vol met krenten en dat schijnt daar niet zo te zijn) want die vindt ze zo lekker en o ja, ontbijtkoek. Paracetamol, brufen voor de rest en pakken kleine mars, bounty en dat soort zooi voor de kinderen van m'n nicht. De pakken worden daar dan opengescheurd, alles wordt keurig netjes in hoopjes verdeeld......en ze zijn heel blij met die snoep (waarom weet ik niet zo, maar dat doet er ook weinig toe).
  En soms kleding ja, want dat is hier toch van een stuk betere kwaliteit. Dus ja, ik sleep ook wel eens wat mee......maar het is wel voor familie en wel wat ze hebben gevraagd. Verder neem ik niets mee voor anderen. Maar dat moet een ieder voor zich weten, vind ik. Jij in ieder geval een hele fijne vakantie toegewenst! Ikzelf ga 30 sept. Heeeerlijk!!!!  Yogya-Bali
  User
  User icon of Yogya-Bali
  spacer line
   

  Vrijwel alles wat je hier opnoemt is volop in RI verkrijgbaar ........  spacer line  


  On 06-09-2009 00:35 Yogya-Bali wrote:
  Vrijwel alles wat je hier opnoemt is volop in RI verkrijgbaar ........

  Ik neem zelfs die purol zalf mee uit Indonesia.

  Vwb Deventerse koek , Wiegelketellaper , Groningse gemberkoek etc neem ik wel mee omdat ze niet makkelijk te verkrijgen zijn in Indonesia , mss verkopen ze het bij Kemchick Jakarta Selatan .
  Wat snoep betreft , vroeger neem ik kilo's mee , toen waren mijn neefjes , nichtjes nog klein .
  En toen hebben ze daar nog niet zo'n goede kwaliteit zoals we hier de gemiddelde Jamin kwaliteit hebben ( Praat ik over 15-20 jr geleden).


  bisa dicek of makemyday .

  FredB
  User
  User icon of FredB
  spacer line
   

  Een woord van advies: oppassen wat je waar doet, want soms krijg je een meegebrachte kous op de kop, getuige dit artikel. Bovendien kun je een "professionalisme" in stand houden.


  Be careful what you wish for; you might get it!

  guna2
  User
  User icon of guna2
  spacer line
   


  On 06-09-2009 08:29 Surya Atmadja wrote: Deventerse koek , Wiegelketellaper , Groningse gemberkoek etc neem ik wel mee

  En dat neem je mee voor Indonesische kinderen en armen? Het gekakel zwelt aan tot geloei. Dan kun je godverdomme nog beter T-shirts met lange mouwen uit Holland meenemen die in Indonesië zijn gemaakt. Daar hebben die verwende nesten op hun sepeda motor tenminste nog wat aan, dan worden hun armen (zie subject line van dit topic) niet nog bruiner dan ze al zijn. Black Is Ugly. Vergeet dan ook de handschoentjes niet voor die arme juffertjes. Kleine doch fijne maatjes, graag. Ook die sierlijke handjes worden namelijk hitam. Een koffer vol, graag. Je doet er zoooo'n goed werk mee.  senior
  User
  User icon of senior
  spacer line
   


  On 06-09-2009 10:27 guna2 wrote:

  [quote removed]

  Vergeet dan ook de handschoentjes niet voor die arme juffertjes. Kleine doch fijne maatjes, graag. Ook die sierlijke handjes worden namelijk hitam. Een koffer vol, graag. Je doet er zoooo'n goed werk mee.  Misschien zijn er dames op dit forum die deze kleine handschoentjes even willen gaan breien alvast, kan ik ze over een paar maanden meenemen.... Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Party!


  hati hati, pelan pelan

  FredB
  User
  User icon of FredB
  spacer line
   

  Guna2, je kunt SA in ieder geval van één ding niet beschuldigen: inzicht in enige materie. Hij heeft gelijkgestemde "vrienden" van gelijk alloy.
  Ik snap niet dat er nog iemand reageert op een kakelend haantje zonder kop.


  Be careful what you wish for; you might get it!

  spacer line  


  On 06-09-2009 13:27 FredB wrote:
  Guna2, je kunt SA in ieder geval van één ding niet beschuldigen: inzicht in enige materie. Hij heeft gelijkgestemde "vrienden" van gelijk alloy.
  Ik snap niet dat er nog iemand reageert op een kakelend haantje zonder kop.


  Ha ha ha , die Ome Fred toch.

  Als je goed leest is de topic :" wat het beste nemen voor kinderen en armen. "
  Ik reageerde ook op de posting van Jeanette , het gaat ook over , tante , neefjes , purol , suikertjes etc.

  En ik vertelde ook iets wat ik vroeger meeneem voor de neefjes/nichtjes (kinderen) .

  En wat de armen betreft , daar heb ik geen ervaring .
  Gelukkig maar, anders zou ik me schuldig voelen als ik ergens een sigaartje rook en nippen aan mijn campari , omdat er veel "armen"zijn .


  bisa dicek of makemyday .

  spacer line  


  On 06-09-2009 10:27 guna2 wrote:

  [quote removed]

  En dat neem je mee voor Indonesische kinderen en armen? Het gekakel zwelt aan tot geloei.

  Mas Guna2

  Masih perlu dijawab ?
  Zie mijn vorige posting aan Menir Fred.


  bisa dicek of makemyday .


  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  94,143,259 topic views - 241,948 posts - 13,754 topics - 35,357 members - last post @ 27-09-2021 16:05 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  153,476,569 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com