indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 09-10-2004 00:07 promotie_bali wrote:
Beste Albert,
Dat Megawati een huis meepikt is weer kaasje voor de buitenlandse pers, laten we eerst eens in de westerse landen gaan kijken naar de graaipolitiek voordat we daar weer een onnodige discussie over gaan voeren.
Tuti en Jan


Beste Jan,

Dit forum gaat over Indonesie en niet over de rest v/d wereld. Als ik jouw stelling zw/w neem, kunnen we beter niets bespreken want het zelfde gebeurd of in eigen land of in een ander europees land.

Maar dat ook wij in een graai cultuur leven is wat zeker is. Ik tankte v/d zomer nog in Zuid-Fraknrijk in een grote stad benzine bij Texaco voor 1,07 euro, terwijl we hier toen nog 1,29 betaalden. (topje van o.a. Balkenlende ijsberg).

Maar begin volgend jaar zit ook ik in Indonesie (met mijn eigen).bedrijf.

Grtn,

Albert


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

gerald
User
spacer line
 

Ik vind dat Megawati-Sukarno puteri een onsportieve verliezer is---waarom kwam ze niet opdagen tijdens de beŤdiging van SBY.als de nieuwe president van Indonesie?Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Dat bemerkte ik ook. getuigd naar mijn mening van erg onbehoorlijk zo niet beledigend gedrag tegenover haar opvolgster.diederick
User
User icon of diederick
spacer line
 

Opvolger! Ter verdediging van Megawati ; het is de eerste keer dat een president van Indonesie direct gekozen wordt, er is dus geen protocol, en nergens staat dat de ex-president aanwezig moet zijn, of dat ze haar opvolger moet feliciteren. De druiven voor haar zijn zeer zuur; haar partij de pdi-p heeft het in de parlementsverkiezingen afgelegd tegen Golkar, en vervolgens verloor ze ook ruim (m.u.v. Bali (!) en NTT) van SBY. Ik vermoed het begin van het einde voor de Soekarno partij, die toch vooral wil opkomen (zoals ze zeggen) voor de arme mensen.
Fijnvoelig beledigen is een sport in Indonesie, en die sport beheerst ze wel degelijk.Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

klopt, geen protocol idd.. maar fatsoen heet dat in Nederland. enfin, ik ga niet verder wijzen, want dan krijg ik die vinger straks terug in m'n reet Emoticon: Puh!

Mega zou trouwens gezegd hebben via 'een constitutionaire manier terug te keren'. Wat dat ook mag zijn. Ben benieuwd.Schultz
User
spacer line
 

Tjoge,tjonge,wat hebben wij het zo slecht in Nederland,waar we ons druk maken over een paar jaartjes langer werken ( van een werkweek van 36 uur,met atv,adv ,ouderendagen enz.)Waar je nog steeds verzorgd wordt van de wieg tot het graf.En wat hebben ze het daar goed in mijn mooi IndonesiŽ...de tranen springen mij in de ogen als mijn vriend in Medan schrijft dat zijn kinderen van school zijn gehaald omdat hij geen schoolgeld kan betalen en zelfs niet eens geld genoeg heeft voor het dagelijkse eten,want het geld gaat op aan de medicijnen voor zijn vrouw (ziekenfonds? wat is dat?)mawar
User
User icon of mawar
spacer line
 

Net terug uit Jakarta, de euro was 11.062 waard!
en de rupiah zakt nog steeds. Hopelijk gaat het straks beter in Indonesie, ondanks alle kritiek die we hebben.
Indonesiers proberen zo goed mogelijk te leven en al het commentaar op hun leven en president etc. helpt hun niet zo veel.spacer line  

Beste Mawar,
Ik denk dat je dat toch fout ziet, de Rupiah t.o.v. de US$ staat al een hele tijd op net iets boven de 9000, de zwakte van de US-dollar is gewoon de reden dat wij voor de Euro zo veel Rupiah's krijgen, vandaag was de koers zelfs al 11.700 t.o.v. de Euro.

Even terug te komen op Schultz:
Gratis onderwijs is de droom van vele Indonesiers en ook van mensen die van dit land houden.
Als zou het om te beginnen maar alvast tot 12 jaar zijn.
Misschien dat de Nederlandse overheid daar een beetje druk kan op uitoefenen als ze de jaarlijks grote som aan Euro's aan ontwikkelingshulp aan Indonesie overmaakt.
In de woonwijk waar wij wonen in Bali wonen overwegend Indonesische mensen met een goede baan maar ook wonen er gezinnen gezinnen die gewoon het schoolgeld niet kunnen betalen voor hun kinderen.
Gelukkig zijn er wat stichtingen aktief die proberen te helpen maar lang niet genoeg.
En dan wonen wij in Bali waar de situatie niet zo ernstig is als in de andere provincies.
Via het onderwijs is er misschien voorlichting te geven over het milieu een ander thema wat echt aandacht verdiend, door de kinderen op een leuke manier voorlichting te geven kunnen zij de ouders er misschien op attent maken dat alle vuil zo maar overal neer gooien niet de juiste wijze is.
Dadelijk in november zie je op het strand in Zuid-Bali in een keer het huisvuil met grote hoeveelheden op het strand aanspoelen, dit zelfde afval is eerder dit jaar gedumpt in riviertjes en komt via de zee in grote hoeveelheden weer terug, dit is als voorbeeld te gebruiken.
En er zijn zeker veel meer voorbeelden te gebruiken om aandacht te krijgen zonder dat het veel geld hoeft te kosten.

Voor ons mag de nieuwe president als allereerste aandacht besteden aan gratis onderwijs.
Misschien dat een beetje meer in de toekomst misschien aan gratis (voordelige) medische verzorging.
Tuti en Jan
JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Ik heb gelezen dat SBY begrip heeft gevraagd van zijn landgenoten wanneer hij de subsidie van de benzine afhaald (deze subsidie is op dit ogenblik bijna niet op te brengen als gevolg van de hoge olie- en benzineprijzen). Hij zou meer goodwill kweken als hij het geld dat zo overbleef in onderwijs zo steken en in het verkleinen van de staatsschuld.
Groetjes, Johan


Begin de details te vergeten

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Zoals anderen in Indonesia me al zeiden: gratis onderwijs is een utopie.

Daarnaast kan er inderdaad beter gezorgd worden dat er minder subsidie is op brandstoffen. Misschien is het iets om niet alles meteen door te verkopen, maar het gewoon binnen de grenzen houden.

Ik kan me moeilijk voorstellen dat olie winnen in Irak tientallen keren goedkoper is dan in IndonesiŽ. Dan is wellicht subsidie niet eens meer nodig. Maar om dit te bereiken is investeringsgeld nodig, miljarden en nog eens miljarden. En dat geld komt er alleen als BP/Shell/Total weet dat ze eraan verdienen... tja..
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.85,212,855 topic views - 240,137 posts - 13,729 topics - 33,224 members - last post @ 22-09-2020 08:38 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

138,888,341 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com