indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Wimroma
User
spacer line
 

Voor stamppot in Jakarta kan je naar "Hema".
Deze zitten in TIS Square Tebet, Bij Pondok Indah zit Radio Dalam, dan is er nog Cikini in Menteng Huis en ergens in Kemang.
Heb er zelf nooit gegeten en ga het ook niet doen.
Groet,
Wim.siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

voor de beste "gezonde" meest "uitgebreide" salades ga je in Yogya naar hani's Utara..... echt gezond en erg lekker..... Emoticon: Yes! Emoticon: Yummie!


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Hai Sieb,
ben je weer beter?
zo ja kijk dan even voor een mooie batik blouse
groetjes MerapiMilani
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.merapi.
Batik blouse Emoticon: Confused Kanje dat eten ??merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

ff verkeerde topic, sorryMilani
User
spacer line
 

Wij hebben gisteren gegeten in Renon dat is Denpasar selatan bij HAYAM BURUK en dat is echt een aanrader. Enak sekali dan murah. Emoticon: Nice
guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Eindelijk de moed gevat om in Janur in Yogya te gaan eten. Janur is een tent op Prawirotaman voor Ollanders, vandaar dat ik zulks meestal mijd. Onterecht. In de nieuwe Janur is er ruimte zat, dus je gaat gewoon ver weg zitten van het voetvolk. De vrouw van Willem (Wim?) moest al het werk doen, maar dat deed ze goed en opgeruimd.
Gedrieën: kebab, spaghetti corbonara, chicken cordon bleu. Gewoon goed. Geen toppers, maar er viel ook niets op aan te merken. Aussie zuipwijntje erbij. Uiterst betaalbaar. Voor herhaling vatbaar.
guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

In een ander topic heb ik KMeal's al eens genoemd. De kennismaking met dat toen net geopende restaurant verliep niet bijster gelukkig. De tent was open - je kon naar binnen lopen, wat geldbuidels en een smartphone jatten wat ik heb nagelaten - maar toch gesloten. Er lag een Neanderthaler te snurken, een opiumschuivende Nederlander, dunkte me.
We hadden weinig zin om daar nog eens naartoe te gaan, ondanks alle lovende woorden die we hoorden, en ondanks het feit dat de opiumschuiver een Fransman bleek te zijn, wat althans voor wat betreft eten en drinken een aanbeveling is.
Gisteren hebben we het toch maar geprobeerd. Voor de lunch, dan hoef je niet zo veel te bestellen. Safety first. De resto's in Prawirotaman waren verlaten, maar toen we bij KMeal's aankwamen, bleek er nog net één tafeltje onbezet te zijn, een goed teken. Er stond geen wijn op de kaart, dus bestelde ik een glas rood. Een Fransman en geen wijn, dat kan niet. En inderdaad, even later nipte ik aan een Chileens (de landverrader) rood wijntje. Ik durfde er in totaal maar twee te bestellen, want wijn kan verdomd duur zijn hier, en ik wist de prijs niet, want er stond immers geen wijn op de kaart. Ik had een fraai uitzicht op mijn opiumschuiver die in zijn uppie alle gerechten bereidde. Wat kan die vent werken. Hij liever dan ik.
We bestelden drie gerechten: gerookte zalm, eend en een pizza calzone. De kwaliteit was fantastisch, de hoeveelheden waren ruim (over de calzone kon je niet springen), en de prijs was laag. Zie de bon hieronder, ook voor het adres, op een steenworp van Prawirotaman. De wijn bleek ook uiterst betaalbaar, zo betaalbaar dat ik me wel voor de kop kon slaan dat ik niet glas nummer drie had besteld. De bediening was bovendien ook nog eens perfect, dus ik heb helaas niets te mopperen. Sterker nog, KMeal's haalt met gemak het niveau van Gajah Wong, en dat is niet mis. Zeker niet gezien de prijzen.

Ik raad dan ook iedereen aan dit restaurant zo snel mogelijk te bezoeken. Ik vrees namelijk dat onze Fransman binnenkort voor de keus staat om zijn prijzen te verhogen (volkomen terecht) of om mindere kwaliteit te leveren. Doet u mij maar het eerste.
Ook vraag ik me af hoe lang die schrielhaan dat harde werken volhoudt, en wat er gebeurt als hij er om de een of andere reden niet is. En omdat zijn restaurant van 11 tot 11 open is, zeven dagen per week, moet hij volgens mij ooit in de problemen komen.
Laatste opmerking: er staan geen Indonesische gerechten op de kaart. Dat vind ik minder slim omdat veel Indonesiërs al dat `buitenlands niet motten.' Daar staat tegenover dat bijna de helft van de klanten gisteren uit Indonesiërs bestond, dus ik denk waarschijnlijk verkeerd, maar ik denk tenminste nog, dus ik besta.monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Restaurant Parangtritis is onze absolute favoriet in & around Yogya. De nasi goreng (ik ben nu eenmaal een nasi goreng fanaat, al van kinds af aan - iets met de Indische achtergrond denk ik) is zó lekker pedas...! In Kemang, Jakarta kunnen we absoluut restaurant Payon aanraden. In Bandung kun je paktisch overal goed eten, maar is er nooit echt iets geweest dat er enorm uitspringt, m.i.
In Surabaya is Dapur Desa altijd erg prettig is om heen te gaan, vanwege de atmosfeer en het heerlijke eten.


From Dayeuhkolot with love

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 03-04-2010 10:08 monyet wrote: Restaurant Parangtritis is onze absolute favoriet in & around Yogya.

Is dat aan Jl Parangtritis, Monyet? Dat is hoofdzakelijk een visrestaurant ( gurami ).monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Yep.... idd. De gurame is er ook erg lekker...


From Dayeuhkolot with love

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

'Kzou zeggen, kom eind van 't jaar bij ons eten. Logeren kan ook (2 `volwassenen,' 1 kind?), gratis natuurlijk.bali-style
User
User icon of bali-style
spacer line
 

Op Bali kun je goed en lekker eten bij:
1.Made Warung in semyiak wel een trendy restaurant waar veel te zien is zien en gezien worden is daar geloof ik het motto "niet duur "
2.Made Warung zeer goedkoop en goed op de raya kuta beach hoek legianstreet wel geen sfeer maar echt eten en wegwezen
3.restaurant poppies aan de poppieslane 1 goed en niet zo duur gemengde kaart
4.restaurant Kori aan de poppieslane 2 wat duurder restaurant maar erg gezellig met live muziek gemengde kaart
5.restaurant Ming in Sanur gemengde zeer uitgebreide kaart erg lekker maar wel prijzig

gr,
Frank


De goedkoopste met transport naar nederland, kijk op onze site

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 


On 03-04-2010 10:28 guna2 wrote:
'Kzou zeggen, kom eind van 't jaar bij ons eten. Logeren kan ook (2 `volwassenen,' 1 kind?), gratis natuurlijk.


Vind ik een erg leuk idee om eens bij je langs te gaan, waar woon je ergens? Onze familie zit hoofdzakelijk in Bantul. We verblijven daar niet bij familie eigenlijk omdat de huizen er sowieso niet echt baby-vriendelijk zijn. Zonder airco slaapt ze gerust wel, maar ze zweet zich echt helemaal te pletter 's nachts. Meestal slapen we in Losmen Bladok in Yogya, zit op een tóplocatie. En van daaruit kun je met een huurauto ook alles bereiken, al duurt het wat langer.
Op weg naar de Borobudur is ook een leuk restaurant, meteen langs de weg. Je kan er eten in een tuin onder afdakjes en ze verkopen veel Chinees eten ook...From Dayeuhkolot with love

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 04-04-2010 10:06 monyet wrote: Onze familie zit hoofdzakelijk in Bantul.

Mijn vrouw is asli Bantul (Perempatan Manding, een beetje naar het zuidwesten). Ik stuur je zometeen een mailtje.spacer line  

In Denpasar en directe omgeving:
Indonesisch / Balinees eten: Restaurant “Warung Bendega”, Jl. Cok Tresna Agung, Renon – DPS, Specialiteit: Eend in diverse variaties

Balinees eten: Warung "Ayam Betutu Gilimanuk", Jl. Merdeka, DPS.

Italiaanse specialiteiten: Restaurant “Massimo”, Jl. Danau Tamblingan, Sanur – Reserveren noodzakelijk.

Voor ‘n goede steak (en Illy koffie): Restaurant “Bali Bakery”, Jl. Hayam Wuruk, DPS. Bestel gewoon de “local steak” en vergeet de “imported steak”.

Westers en Indonesisch eten: Restaurant “Kopi Bali”, Jl. Bypass Ngurah Rai Sanur, Sanur. De rawon en de soto ayam zijn aanraders.

Voor sandwiches (en heel veel andere, ook warme, gerechten): Restaurant “Bakers Corner”, Jl. Teuku Umar, DPS.

Masakan Padang: Warung “Depot Barito”, Jl. Raya Puputan, Renon – DPS.

Voor visgerechten: Restaurant “Cianjur”, Jl. Cok Tresna Agung, Renon - DPSIf you have nothing to loose, you can risk everything

NoviKirana
User
User icon of NoviKirana
spacer line
 

In Sanur heb ik altijd heerlijk Japans gegeten bij: Rioshi (ik dacht dat je het zo schrijft....)

Verder lekker gegeten bij het grote park in Renon. 's avonds kun je daar heerlijke jagung bakar en siomay eten...'t is geen restaurant, maar het heeft wel wat om daar 's avonds te zitten...

Voor een lekkere pizza in Ubud gingen we vaak naar 'Pizza Bagus"

en heerlijke taartjes bij "Bali Buddha" in Ubud......Milani
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Amed EB
Bali Bakery heeft geen Illy maar Lavazza espresso ook lekker hoor. Ben er vanmiddag nog geweest. Emoticon: Yummie!spacer line  


On 05-04-2010 13:21 Milani wrote:
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Amed EB
Bali Bakery heeft geen Illy maar Lavazza espresso ook lekker hoor. Ben er vanmiddag nog geweest. Emoticon: Yummie!


Ja, inderdaad mijn fout. Dan is het "Bakers Corner" die Illy Cafe schenkt en Bali Bakery met Lavazza. Maar, beide smaken uitstekend Emoticon: Smile


If you have nothing to loose, you can risk everything

skytrack
User
User icon of skytrack
spacer line
 

Wanneer je in Yogya bent en ff wat anders wilt eten, Thais bijvoorbeeld, probeer dan Phuket (Jl. Wahidin Sudirohusodo) eens net na de flyover (over het sepoor) aan de rechterkant. Heerlijk eten voor een goede prijs, en niet te vergeten, erg belangrijk, vriendelijk personeel!guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Ik wilde Malam wat vragen over de kaasfabriek (Gouda) in Sukabumi, blijkt een site van het Ministerie van Cultuur en Toerisme daar aandacht aan te besteden. Ik moet zeggen dat ik zelden zo'n goeie `officiële' Indonesische site heb gezien. Ook uit eten in Yogya komt aan bod.andre
User
spacer line
 

Bandung is de laatste jaren uitgegroeid tot kota jajan en het lijkt haast alsof ieder restaurant met middelmatig eten en een asri sfeer een succes wordt. Echt lekker eten vind je bij:

Indonesisch
Toko You - Jl Hasanudin 12 (achter Boromeus hospital - Dago); dit restaurant bestaat sinds 194?. Aangename sfeer op een overdekt terras en erg lekker eten (probeer de sayur asem en de ayam in saos mentega).

Nederlands
Cafe bloemen - Jl. Boscha No. 45 (vlakbij jl. setiabudhi/cipaganti). Biefstuk, huzarensalade en poffertjes. Goede kwaliteit. Dit restaurant is vorig jaar ondersteund door een www.pum.nl/ chef.

Nederlands en Indonesisch
Rotiku - Jl. Setiabudhi (1000 meter ten noorden van rumah mode). Mie Kocok èn tosti's in een restaurant!

Japans
Pepper Lunch - Parijs van Java; Hotplate restaurant waar je aan tafel "de finishing touch" zelf moet doen (Nee, niet als Hanamasa)

Koffie
Morning glory - Setra Sari Mall, jalan Surya Sumantri; Overdekt terras achter de ruko waarin dit restaurant is gevestigd. Allerlei authentieke soorten koffie (incl kopi luwak).

Red Roll - Majesty app. building Ruko B1, Jalan Surya Sumantri; Uitstekende koffie en lekker (stok)broodjes; de eigenaresse spreekt (een beetje) Nederlands. Er zijn volgens mij Nederlandse tour operators die Majesty gebruiken voor hun groepsreizen. Red Roll is ook een goed alternatief voor de witte boterham die je in het hotel als ontbijt krijgt.

Wijn
The Peak - ver weg in het noorden. Vraag de taxi te wachten, anders kom je niet meer terug in Bandung. Uitstekende wijnen, vermijd het eten.

Het lekkerst eet ik overigens thuis. Mijn vrouw maakt de beste ayam asem manis en sapi ladah hitam ter wereld Emoticon: Niceguna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 02-05-2010 08:48 andre wrote:
Wijn
The Peak - ver weg in het noorden.

Grote DANK hiervoor, André. Volgens de website van The Peak zijn er meer vestigingen in Bandung en zelfs in JKT (Ancol). Voor de liefhebbers - met inbegrip van mezelf natuurlijk - heb ik de prijslijst van de wijnen opgeslagen in de Public Folder van mijn Dropbox (bestandsindeling Excel). Kijk niet naar de prijs van de Barolo...andre
User
spacer line
 

Graag gedaan. Dat The Peak ook her en der in de stad zit wist ik niet. De charme van de wijn bij The Peak is trouwens dat je 'm op een terras, met een trui aan voor de kou, drinkt.

Ik ben zelf trouwens meer een bierman. Ik zou een diefstal plegen voor een Palm en een moord voor een Lambik. Maar ja, zolang Indonesiërs Bintang met cola mengen is er weinig hoop voor me Emoticon: Noooguna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 03-05-2010 05:01 andre wrote: Ik zou een diefstal plegen voor een Palm en een moord voor een Lambik.

Er is toch ook in Bandung wel een Belgisch café? Hani's hier in Yogya (zie eerder in dit topic) heeft vaak Belgische bieren. Ik weet niet of dat diefstal- of moordbieren zijn, want ik ben wijnliefhebber. En verder is er natuurlijk Bali. Amed EB zal bevestigen dat je op dat godeneiland alle - maar dan ook alle zonder uitzondering - Belgische bieren kunt kopen. En er is vast wel iemand te vinden die je af en toe wat flesjes toe-elteha-t.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,480,204 topic views - 242,154 posts - 13,761 topics - 35,539 members - last post @ 29-11-2021 17:00 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,067,201 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com