indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Wow Malam, prachtideeen. Ms een SosBud dus gewoon De oplossing! Ja het IS belangrijk hoe je er mee omgaat, en WIE je hebt, enz..
Vraag 1. Wat is een visa lansia
Vraag 2. Je schijft 'een flesje drank'; wat schrijf jij voor als recept? Denk je dan aan een fles wijn of zo? In een Muslimlamd?


Your attitude determines your altitude

spacer line  


On 18-09-2011 10:54 Keduadam wrote:

Ik hoor nooit iemand hier (mss elders?) over het Senioren Visa, waarnaar ik tzt zelf streef... om voorgoed in Indonesia te verblijven.

Even voorstellen, ben 62 en bijna pensioengerechtigd, geen werk, wel (nog) iets op de bank om ruim te overleven (leef behoorlijk sober), ben in Maluku voor een half jaar geweest (met SocBud heet dat?), ben nu bezig met talenstudie BI van bijna een jaar in Bandung en kan met dit studentenvisa


Senioren visa oftewel de Oudelullen (mnl) visa in de volksmond heet officieel Lansia (van Lanjut USIA) .De eisen zijn duidelijk.

Op zijn minst moet je 55 jaar oud zijn , bepaalde inkomen , een fatsoenlijke huurhuis , een Indonesische personeel hebben(werkgelegenheid) , een goede verzekering hebben etc etc.
Staat in de site van KBRI en alle visumburos beschreven .
Ik mag aannemen dat je aan al die eisen kan voldoen.
Dus je kan het zo aanvragen en krijgen .

LET OP : De Indonesische immigratie is de laatste jaren strenger geworden , mensen die lang in Indonesia wil verblijven/en permanent moet wel zorgen dat ze niet half illegaal wonen.
Vroeg of laat kunnen ze door de mand vallen , en zeker als de database van diverse instanties gekoppeld worden.


bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 18-09-2011 11:49 Keduadam wrote:
Wow Malam, prachtideeen. Ms een SosBud dus gewoon De oplossing! Ja het IS belangrijk hoe je er mee omgaat, en WIE je hebt, enz..
Vraag 1. Wat is een visa lansia
Vraag 2. Je schijft 'een flesje drank'; wat schrijf jij voor als recept? Denk je dan aan een fles wijn of zo? In een Muslimlamd?


Welnu het antwoord op wat een de visa lansia is heeft Om Surya inmiddels gegeven.
Ik ben het ook met hem eens dat je de regels tot op de letter moet volgen, want als er ergens iets niet klopt en ze komen er achter dan zijn de rapen gaar.

Overigens zijn het geen prachtige ideeŽn van mij maar een bescheiden beschrijving hoe ik het doe en iedere situatie is anders.
We kwamen ooit op het immigratiekantoor en de man aan het loket was brutaal genoeg om te vragen of we misschien ook nog chocolade hadden meegenomen uit Nederland Emoticon: Wink
Ja dat hadden we en mijn echtgenote nam dan een vette reep mee als ze ging verlengen bovendien gaf ze bovenop de normale kosten 50.000 ekstra Emoticon: Shut up!

We hebben natuurlijk ook het telefoonnummer van die gasten, dus toen mijn echtgenote op een gegeven moment belde dat ze er aan kwam, kreeg ze te horen dat ie over was geplaatst.
Maaaaaaaar geen probleem ibu, ik bel mijn vriend wel even die nu aan het loket staat, want zo collegiaal zijn ze wel Emoticon: Wink

We gingen dus probleemloos over naar de nieuwe man, Nu vroeg ibu een jaar geleden of hij nog iets speciaals wilde uit Nederland, hij keek om zich heen en fluisterde een flesje drank hihihihi.
Dus we hebben nu voor de tweede keer een flesje bessenjenever voor hem meegnomen Emoticon: Laugh out loud
Heeeeeeerlijk, hij blij en wij blij, kost me alles bij elkaar 30 Eurie per half jaar en ben met de verlenging alles bij elkaar in 10 minuten klaar Emoticon: Blush

Ja ja ja ik weet dat het niet goed is, maar gemak dient de mens Emoticon: ShinyKeduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Surya A Ik ben - nadat ik deze vraag plaatste, gaan kijken vanaf blz 1 en ik wist niet dat er veel meer info reeds gegeven was... sorry!, maar toch, probeer tijd te geven hiervoor nu en ben opeens een paar uur verder...

Je zei, '..mag aannnemen dat je aan deze eisen kan coldoen'.. nou als dat die bedragen zijn die ik las, nee dus!

Ik las ergens, weet niet meer van wie, wat uitgebreidere info over inkomen ed;

"....Inkomen van minimaal US $1500 per maand of:
een bankrekening in IndonesiŽ met meer dan US $ 250.000 of IDR200 miljoen
3. Een verklaring van een woongelegenheid/accommodatie op basis van een koopcontract van minimaal US $35.000,00 of een huur van minimaal maandelijks US $500,00, gelegen op toeristcentra/ gebieden in IndonesiŽ en gebaseerd op bepaalde voorschriften".

Ben wel een stuk wijzer geworden na het lezen van alle posts hier, ben begonnen met blz 5... moet eigenlijk opstappen nu... Dus dat komt nog... Heel erg bedankt, ik waardeer enorm deze hulp. Mijn conclusie is denk ik ook, dat ik de rommel allemaal maar HIER in IR het beste kan regelen?? Om daarna een maand naar NL te gaan, en hier weer met mss social bud verder te gaan, voor half jaar.... ALS die LANSIA dus niet mag lukken bij mij?!Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Malam (ik probeer nu ook zo'n mooi kadertje... heb 'Quote' maar aangeklikt, kijken of dit werkt...
Ja gelukkig ben ik nogal precies en gewetensvol haha dus die 'rapen' mogen niet gaar worden voor de ambtenarij, of - de nasi niet doorgegorengt Emoticon:
Ja ik gaf ook meestal 50.000 roebels, en ja, uit de UK waar ik woonde nam ik van de ASDA supermarkt 20 blokken 70% chocola mee voor 40 eurocent per stuk... in NL mss het vier of meer voudige. Hoewel nu hier in Bandung, na 4 maand vertoeven zonder Emigratietoestanden, waren deze nu voor mijzelf besteed, of voor vrienden enz. hmm.Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Malam, dat is niet zo gelukt, dus nu maar zonder zo'n quote... Leerzaam! en ook wel grappig... je neemt dat dus uit NL mee... dat 'mag' ook niet helemaal geloof ik (?) maar goed idee...ik denk dat Jšgermeister bijv. ook altijd okay is, algemeen smaakje... Ja zo'n VAST figuur moet je idd hebben, met HP nummer... ik ga er wel eens mee aan de slag hier, voordat mijn jaar over is. Ontiegelijk bedankt.


Your attitude determines your altitude

zieleffe
User
spacer line
 


Het is zeer aan te prijzen deze Jšgermeister mee te nemen want dat is voor hen het lekkerste wat ze vinden als ie maar ijs en ijs koud is........... Emoticon: Shiny Emoticon: Yummie!

Ja door het te doen proberen van alles wat er aan geklikt kan worden, kan je veel leren.
Lef en durf is dan ook een mogelijkheid je eigen te verbeteren.
ALs je maar oplet dat je in Nederlandse site nl. plaats en in Engels site Sumit niet indrukt voor dat je zeker weet dat het goed is.
Je bekijk het eerst in nl bekijk enter en in com preview enter.............. Emoticon: Smile Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Ik moest dit altijd meenemen:MAD

zieleffe
User
spacer line
 

Pak dat is een vrouwen drank lepelen in een glaasje ha ha....... Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 18-09-2011 14:20 schreef zieleffe:

Klik om het oorspronkelijke plaatje te bekijken


...Als ie maar ijs en ijs koud is...........

Ach Zieleffe, koeluh Leffe Triple is mijn favouriet ten top... maar duuuur hier! NOG duurder als in NL. Toch ook nog niet meegenomen in de valies. Dus alť he, maar weer wachten tot ik ben teruggekeerd.
.
Je bekijk het eerst in nl bekijk enter en in com preview enter.............. Emoticon: Smile Emoticon: ShinyYour attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Zieleffe was ook een test, maar t ziet er nog steeds niet uit... Dan maar gewoon weer ouderwets plaatsen...


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

owkay neem beide wel mee, mannen en vrouwen drankje krijgen ze geen ruzie


Your attitude determines your altitude

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Gaat goed komen, oefening baart kunst.
Quote naar beneden scrollen en je commentaar toevoegen Emoticon: Winkzieleffe
User
spacer line
 

[/quote] hier achter je tekst plaatsen.... Emoticon: Shiny Emoticon: Nice
Ja een biertje is voor mij de lekkerste drank.
Bij de Aldi gevonden dit biertje................Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

senior
User
User icon of senior
spacer line
 


On 18-09-2011 14:36 zieleffe wrote:
Pak dat is een vrouwen drank lepelen in een glaasje ha ha....... Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Shiny

Click to see original imageAdvocaat, sterk aangelengd met rum en een paar ijsblokjes is trouwens best lekker.....


hati hati, pelan pelan

zieleffe
User
spacer line
 

Ja Senior wat mij opvalt dat er geneugten van een lekker leven je niet in IndonesiŽ moet zijn.
Al die lekkere dingen moet je dan achter laten.
Ja als je zo gaat mixen ja dan lust ik er nog wel twee!!!! Emoticon: Wink Emoticon: Yes! Emoticon: Nice

Daarom begrijp ik niet dat je zou gaan emigreren.
Voorgoed je roets achter laten en je terugweg verbranden.
Als je geen medische klachten hebt en geen kinderen, je alleen staande bent , ja dan is het wel te doen.
Maar ik heb al die twee voorbeelden en word er mee geconfronteerd.
Voor een half jaar daar en een half jaar hier dat is te doen....... Emoticon: Wink Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Nou ja, ook ik ga Nederland na mijn werkzaam leven verlaten. Op Nederland ben ik al jaren uitgekeken, maar ik waag mij niet aan allerlei officiele papierbende, denk ik.
Als ik het zo kan doen van een half jaar Indonesie en een half jaar Thailand of Vietnam dan doe ik dat.
Maar is nog toekomstmuziek...moet nog 3 jaar wachten, helaas....


hati hati, pelan pelan

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

[quote] Op 18-09-2011 14:47 schreef Malam:
Gaat goed komen, oefening baart kunst.
Quote naar beneden scrollen en je commentaar toevoegen Emoticon: Wink [/quote] ?? Hoe je nu Quote 'naar beneden scrollt' is mij Arabisch maar ik heb maar een laag voorhoofd (als ik mijn haar naar voren kam)... in elk geval type ik nu mijn antwoord NA [/quote]
en nu ook weer omdat ik [/quote] geknipt en [/quote] weer geplakt heb in deze TEST!!! - tekst, en wordt al behoorlijk verknipt met deze gebruikersonvriendelijke html- taal - maar ik ben dan ook wen eenvoudige Mac gebruiker...?


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

YES t is gelukt... bedankt en ik ga naar bed, het avondgebed heeft allang geschald Emoticon: Red face
sampai dan weer en TX Emoticon: Party! Emoticon: Yeah right! Emoticon: Yeah right! Emoticon: Yeah right!


Your attitude determines your altitude

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Alhoewel ik ook moet zeggen keduadam, dat het invullen van de papieren voor mijn vrouw en mij pakweg anderhalf uur in beslag neemt.
De eerste keer 4 formulieren per persoon, tegenwoordig de tweede keer 5 formulieren.
Met alweer een foto dan krijg je weer een formulier terug die bij het uitgaan van IndonesiŽ ingeleverd moet worden.
Als ze alle formulieren, foto's en vingerafdrukken die ik de afgelopen drie en een half jaar heb ingeleverd bewaren dan hebben ze alleen voor mijn Pop en mij al een archief nodig Emoticon: Yes!
Afijn typisch IndonesiŽ zo houden ze miljoenen aan de gang.
Maaaaaaar het gaat nog steeds probleemloos, ik heb het idee dat ze alle formulieren gelijk wegdonderen.
In me paspoort kunnen ze wel zien dat ik hier als een lastige strontvlieg elke keer weer terug kom, maar ook dat is betrekkelijk.
Als ik aankomende december terug ga, dan moet ik een nieuw paspoort aanvragen terwijl ie tot oktober 2014 geldig is maar hij is vol met alle ellende die ze er in stampen. Emoticon: Angry

Nu zullen er wel mensen zijn die zeggen neem een speciaal paspoort met meer bladzijden, maar dan kunnen die hampels ook zien dat ik hier continue verblijf met een Sos Bud lijkt me ook niet echt verstandig.
Pffffff alles heeft zijn voor en zijn tegen. Emoticon: Laugh out loudKeduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Malam, HA als een lastige strondvlieg, valt best mee toch... heb je t zo bont gemaakt? Grapje, maar c'est triste mais vrais, dat t allemaal zo moet, ben ook zo geschrokken al in het ... begin, op de Haagse Ambassade. Hoe KAN dat toch allemaal, het is allemaal grof, onbeschoft, ongastvrij enz... begrijp er niets van... en dat op een Ambassade! Maar ik bleef vriendelijk, Emoticon: Confused en toen (met een ander persoon, dat wel weer) sloeg alles weer helemaal om en kreeg onmiddelijk mijn visum. Emoticon: Bye bye

Ik krijg wel steeds meer de overtuiging dat ik het voortaan maar ga doen met die aSocBud2 - want ook jij hebt t aardig voor elkaar met 3,5 jaar al REEDSCH. Tenminste, als die Seniorenvisum niet gaat lukken... want daarop heb ik nog geen ontkenning van iemand gekregen, of je idd zoveel geld moet bezitten dan. Da's niet niks! Maar t zal wel; niets gezegd is denk ik een bevestiging.

Wel bemoedigend vond ik wel weer, en slim eigenlijk, wat je zei over dat dunne paspoort... heb ook wel s gedacht, hoop dat ie niet zo gauw vol is met die rommel... Maar inch'allah dat kan ook nog wel idd zijn voordeel hebben Emoticon: Laugh out loud


Your attitude determines your altitude


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,810,192 topic views - 242,062 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 22:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,615,142 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com