indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

bambang
User
spacer line
 

[quote] Op 18-10-2010 10:50 schreef zieleffe:
Om Sid n advies: lekker in Nederland blijven, je een Nederlands paspoort aanvragen, en lekker bij moeder de vrouw achter de geraniums lekker op een afstand de mensen volgen zowel op TV als op Internet, wat wil je nog meer.Als je een NL paspoort hebt, heb je te maken met het aanvragen van een visum. Een heel gedoe. Met een RI paspoort kun je gaan en staan in RI en je leeft en woont in RI (onder de RI mensen).Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

[quote] On 18-10-2010 10:50 zieleffe wrote:
Om Sid n advies: lekker in Nederland blijven, je een Nederlands paspoort aanvragen, en lekker bij moeder de vrouw achter de geraniums lekker op een afstand de mensen volgen zowel op TV als op Internet, wat wil je nog meer.Nou Om Ziel dat ben ik niet met je eens.
Dat achter de geraniums zitten is een schrikbeeld voor mij.
Ieder zal zijn eigen beweegredenen hebben om langer in Indonesie te verblijven.
Ook hier heb ik tv heb ook BVN kan dus alles in Nederland volgen, weliswaar een dag later maar toch, bovendien heb ik nu redelijk goed internet van Telkomsel voor 200.000 per maand dus daar mankeert het niet aan.
Een van de belangrijkste beweegredenen voor mij is, dat ik hier veel actiever ben, gemiddeld 6 uur tot 7 uur in de ochtend op en gelijk naar buiten onder het genot van een wakkermakende kop kapal api, ik leef hier eigenlijk buiten.
Alhoewel het de laatste maanden wel veel regent? Emoticon: Angry
Maaaar dan zit ik toch buiten, regent het niet regelmatig op de bebek de omgeving in, effe een biertje doen in de stad, zowaar zit hier een Chinees restaurant met de mogelijkheid buiten aan de straat te zitten die heerlijk gekoelde lendetrekkers van Bintang heeft, kan er ook een behoorlijk hap eten.
Meestal slobber ik er in de middag een Bintang en eet wat mi goreng, nasi goreng ikan asin, of iets dergelijks en doe wat omong kosong met de altijd ozo nieuwsgierige Indonesiers
Is het echt warm maar kan je zien dat er regen gaat komen dan flits ik bij Selabintana omhoog dan zit ik binnen 15 minuten rijden midden in de theeplantages van Selabintana en national park Halimun, heerlijk koel.
Ziet het weer er behoorlijk uit dan ga ik wat verder, Pop achter op de bebek en naar Cibadak, Cianjur of Puncak.
Als de regen later dit jaar of begin volgend jaar wat minder is dan heb ik de bedoeling om een tasje met een paar onderbroeken T-shirts en reserve jeans op mijn bebek te binden en met een kilometer of 100 per dag naar Pangandaran te tuffen, slaapplaats is overal te vinden.
Over een week of twee dan kom ik weer een week of 4 naar Nederland, het is weer tijd om de kinderen en kleinkinderen te zien.
Gegarandeerd dat het in november haast 4 weken neusjes drukken wordt met de cv op hoogste stand.
Met de auto de familie af en kop laten zien, met Pop wat boodschapjes doen met een bevroren snottebel en voor de rest tja achter de geraniums. Brrrrr ik zie er nu al tegen op.elsbeth
User
spacer line
 

Ik kan het me helemaal voorstellen, Malam.Ik denk dat het heerlijk is om (als je teminste je brood niet meer hoeft te verdienen) een flinke tijd in Indonesie te zitten.
Maak er toch wat leuks van in Nederland straks. Want er zijn natuurlijk genoeg leukere dingen te doen dan achter de geraniums zitten.paulana
User
spacer line
 

Malam, neem aub wat ZON mee terug, die regen is niet meer te harden Emoticon: Wink


Om Swastiastu

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 18-10-2010 16:58 elsbeth wrote:
Ik kan het me helemaal voorstellen, Malam.Ik denk dat het heerlijk is om (als je teminste je brood niet meer hoeft te verdienen) een flinke tijd in Indonesie te zitten.
Maak er toch wat leuks van in Nederland straks. Want er zijn natuurlijk genoeg leukere dingen te doen dan achter de geraniums zitten.


Ach Elsbeth ik stel het een beetje zwart wit, natuurlijk zal ik me vermaken in Nederland, maar zeker weten dat 4 weken ruim voldoende is.
Het leven buiten in Indonesie is toch heel anders als de winter in Nederland.
Hier pak ik een bus naar Bandung, stap op het vliegtuig naar Batam voor nog geen 50 Euro bij elkaar, op Batam heb ik verleden jaar wat activiteiten gehad dus ik barst daar van de kennissen en ken het eiland op mijn broekzak kan ook de ferry naar Singapore pakken voor 15 Euro, ik geef maar een voorbeeld.
Als ik in Nederland vanuit Rotterdam naar den Haag moet ben ik al 25 Euro kwijt en dan zou ik snotverdrie niet eens weten wat ik in den Haag moet doen, trouwens ben bang dat ik die griezel van een Wilders ook nog tegen het lijf loop daar hahaha.

Toevallig vandaag nagenoeg de hele dag regen, dus er niet uit geweest, maar wel alle deuren open met een lief temperatuurtje van een graad of 24, dus een uitgelezen dag om wat programma's op BVN te bekijken, me tickets ol besteld naar Batam, want ik vlieg vanaf Singapore.
Een tuk gedaan en de dag was weer om, morgenochtend op de bebek de stad weer effe in, moeder de vrouw verwennen, aardbeien en slagroom halen en een Bintang slobberen, kan ik uren zoet zijn, het blijft me hier boeien en verbazen, scheelt ook dat ik een beetje uit de voet kan met Indonesisch dus je hoeft je geen minuut te vervelen.
Natuurlijk is het hier geen hemel op aarde, maar ik kan me hier zeker veeeeeeeel beter vermaken dan in Nederland.
In Nederland zou ik een hobby moeten hebben, aangezien ik daar toen ik nog werkte geen tijd voor had heb ik niet, mijn hobby is Indonesie.
Regent het morgen weer dan heb ik me voorgenomen de keuken in te duiken en een wagonlading pannenkoeken te bakken, heel de familie, vrienden en kennissenkring pannenkoeken, heb ik me vermaakt en me weer voor enkele dagen onsterfelijk gemaakt hier hahaha, want pannenkoeken met jam daar doen ze hier een moord voor.
elsbeth
User
spacer line
 

...en ik voor aardbeien met slagroom. Je vrouw boft maar met zo'n vent!45havana
User
spacer line
 

Malam,waar zit je ergens in indo?In de buurt van Sukabumi?Verblijf zelf in Bandung,maar ben nu ff in nederland.Lijkt me leuk om op het motortje rond te trekken.
Groeten,FerryMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 18-10-2010 21:20 elsbeth wrote:
...en ik voor aardbeien met slagroom. Je vrouw boft maar met zo'n vent!


Ik zou het eerder andersom willen stellen Elsbeth, ik ben een boffert.
Weet namelijk dat ik behoorlijk onhebbelijk kan zijn en gelukkig heeft Pop na een verblijf van 43 jaar in Nederland haar Aziatische geduld niet verloren Emoticon: BlushMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 18-10-2010 22:16 45havana wrote:
Malam,waar zit je ergens in indo?In de buurt van Sukabumi?Verblijf zelf in Bandung,maar ben nu ff in nederland.Lijkt me leuk om op het motortje rond te trekken.
Groeten,Ferry


Ik zit in Sukabumi kom wel regelmatig in Bandung, maar het is me daar iets te druk.
Mocht het rijden op een bebek in Indonesie op zich zelf al een waagstukje zijn dan is het in Bandung een ware kamikaze actie Emoticon: Yes!paulana
User
spacer line
 


Op 19-10-2010 02:06 schreef Malam:

[quote verwijderd]


Ik zou het eerder andersom willen stellen Elsbeth, ik ben een boffert.
Weet namelijk dat ik behoorlijk onhebbelijk kan zijn en gelukkig heeft Pop na een verblijf van 43 jaar in Nederland haar Aziatische geduld niet verloren Emoticon: BlushMisschien valt het toch wel mee met jou, Malam en Pop heeft jouw gebruiksaanwijzing
scheelt toch een slok op een borrel Emoticon: Wink


Om Swastiastu

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Twee slokken op een borrel Paulana, er liggen verdoeleme 3 flessen op me te wachten op Batam van collega's die regelmatig heen en weer reizen Emoticon: Cry
Ja duidelijk we zijn aan elkaar gewaagd, Pop en ik kunnen niet meer kapot daar zijn we te oud voor Emoticon: Smile
En ik hou niet van groene blaadjes Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Yummie!
MODERATOR BREAK

Dat zijn er geen 3 meer, dat zijn er 2. Die ene hebben we helaas al soldaat gemaakt.

Placed by oyibo @ 20-10-2010 07:58
senior
User
User icon of senior
spacer line
 


On 19-10-2010 16:51 Malam wrote:

En ik hou niet van groene blaadjes Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Yummie!


No comment ....... Emoticon: Shut up! Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Stupid


hati hati, pelan pelan

paulana
User
spacer line
 

3 flessen Malam, toch niet Ketel.....want dat is spraak-schrijfwater

leuk dat jullie aan elkaar gewaagd zijn,dat is hier thuis ook zo

maar van die groene blaadjes.......ook : geen commentaar

groetjes Paulana( ook geen groen blaadje meer ) maar vind dat prima zo Emoticon: Wink Emoticon: Yes! Emoticon: Shiny

Pop was 43 jaar in Nederland, hoe hield ze dat uit??


Om Swastiastu

45havana
User
spacer line
 


Op 19-10-2010 02:12 schreef Malam:

[quote verwijderd]


Ik zit in Sukabumi kom wel regelmatig in Bandung, maar het is me daar iets te druk.
Mocht het rijden op een bebek in Indonesie op zich zelf al een waagstukje zijn dan is het in Bandung een ware kamikaze actie Emoticon: Yes!


Valt eigenlijk best wel mee,als je maar niet rechts gaat rijden! Emoticon: Yes!paulana
User
spacer line
 

Nou Malam , daar heb jij niet van terug he ?? niet rechts rijden!! gaat dat dan met die 3 flessen, of als je die 2 zonnetjes weer op bezoek hebt, en naar Desadrecht wilt..... Emoticon: Wink Emoticon: Worship


Om Swastiastu

spacer line  


On 18-10-2010 12:23 bambang wrote:

[quote removed]


Je kent Ri, je spreekt de taal, je hebt familie, vrienden, goede contacten. Dus de omschakeling straks zal best meevallen. Fietsen in Jakarta valt niet mee. Heimwee naar NL zal om de hoek kijken.
Als je alle kleintjes optelt, worden ze zeker veel. Dit geldt zowel voor RI als NL.

Ik ken Jakarta (en Jkt is dus Indonesia Emoticon: Wink ) , mijn familie ( "keluarga besar " )is aantoonbaar al bijna 2 eeuwen woonachtig in Batavia (JKT) en omgeving.
En toch mis ik de orde / disipline van Nederland , en dat komt omdat ik nu in een andere segment van de samenleving tijdelijk verblijf .
Als afwisseling ( zelfervaring) van het manier van reizen en leven die ik afgelopen 30 jr heb gedaan die ook niet te vergelijken is met de periode t/m mijn middelbareschooltijd en 1ste jrs student in jakarta .
Dat laatste jaar was ook meer buiten universitaire activiteiten op straat tijdens de omwenteling van de macht tussen 1965 en 1967 .
Vanmorgen ben ik ook door een ojek man gebracht naar de warnet , hij wil zelf niet betaald worden omdat ik al een paar keren koffie heb gedronken bij het rokokstalletje van zijn vrouw.Uiteraard heb ik aangedrongen .Het is kwestie van geven en nemen .
Nooit gedacht dat ik i met een ojek kan verplaatsen , ben zelfs gisteravond met een mikrolet meegereden , moet nog met de kleine bus (metro mini) gaan .
Dan kan ik op mijn oude dag zeggen , dat heb ik ook gedaan .

Eerlijk is eerlijk , ik mis mijn Amsterdam , mijn LADA, mijn Lidl , febo kroketten etc .
Ben nog niet eens 1 maand weggegaan.


bisa dicek of makemyday .

paulana
User
spacer line
 

Malam, ik heb je nog zo gewaarschuwd voor die zonnetjes, geen 3 flessen meer, of er nog 2 flessen zijn.......dan moet je er wel heel snel naartoe!!!!! Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party!

1 hebben ze (helaas) al soldaat gemaakt, de 2de zal (helaas) volgen!! anders is de inhoud bedorven.....toch niet die Ketel1 Emoticon: Shiny


Om Swastiastu

paulana
User
spacer line
 


Op 19-10-2010 16:51 schreef Malam:
Twee slokken op een borrel Paulana, er liggen verdoeleme 3 flessen op me te wachten op Batam van collegas die regelmatig heen en weer reizen Emoticon: Cry
Ja duidelijk we zijn aan elkaar gewaagd, Pop en ik kunnen niet meer kapot daar zijn we te oud voor Emoticon: Smile
En ik hou niet van groene blaadjes Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Yummie!


had je het niet laten wegzetten, een kast met 3 dubbel hangslot???


Om Swastiastu

spacer line  


Hallo,waarom lees ik niets over de pelita?Die regelen toch ook het visa gebeuren voor de a.o.w.ers en gepensioneerden?Ik wil ook weg van hier om in bandung te wonen.Weet iemand hier mij te antwoorden.Bij voorbaat dank.John.bambang
User
spacer line
 

Het antwoord op uw vraag kan Pelita geven. Emoticon: Frustrated Of niet?sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 07-01-2011 17:28 john_schonhage wrote:

Hallo,waarom lees ik niets over de pelita? Die regelen toch ook het visa gebeuren voor de a.o.w.ers en gepensioneerden?Ik wil ook weg van hier om in bandung te wonen.Weet iemand hier mij te antwoorden.Bij voorbaat dank.John.

Pelita is een commerciele bedrijf , en zoals andere bedrijven volgen ze de officiele weg.

Een forum is een plaats waar "ervaringsdeskundigen" naast hun ervaringen m.b.t de officiele route ook soms de officieuze route ( jalan alternatip) vertellen.
En die hun eigen zaakjes zelf regelen.
Men moet wel rekening houden dat er mensen zijn die ten goede trouw "verkeerde"adviezen geven en krijgen .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 


On 18-10-2010 19:03 Malam wrote:

[quote removed]Het leven buiten in Indonesie is toch heel anders als de winter in Nederland.
Hier pak ik een bus naar Bandung, stap op het vliegtuig naar Batam voor nog geen 50 Euro bij elkaar, op Batam heb ik verleden jaar wat activiteiten gehad dus ik barst daar van de kennissen en ken het eiland op mijn broekzak kan ook de ferry naar Singapore pakken voor 15 Euro, ik geef maar een voorbeeld.


Dus als ik straks (binnenkort Emoticon: Wink ) in mijn duivenhok zit in een van de deelgemeenten van Jakarta zit kan ik voor 50 eurie ( enkel of V.V ?) naar Batam/Singapura ?

Adoeh , wat een luxe seh .
Een week-endje Singapura pakken , tijdens de sale gebeuren .
Uiteraard kijken kijken niet kope.
Tidak ada uang , pensioen is ontoereikend .

Nu zit ik nog in Amstelerdam , moet met buskota naar Centrum (15 min en 2.60 eurie one way) .
Of in de zomer met de kereta angin ( fiets) , want ze kennen hier geen ojek .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

senior
User
User icon of senior
spacer line
 


On 08-01-2011 08:18 sidia wrote:

[quote removed]
Of in de zomer met de kereta angin ( fiets) , want ze kennen hier geen ojek .


Ook voor personen vervoer: * motor / scooter taxi * - taxi
Motortaxi is de snelste taxi naar uw bestemming binnen Amsterdam en naar Schiphol. . Emoticon: Bye bye elkom op de website van de Amsterdamse Motortaxi:. ...
handige-zaken.nl/taxi/motor-scooter-taxi.html - In cache


hati hati, pelan pelan

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Haha ik vind jullie wel grappig, een leuk forum hier! Als er dan ook nog wat wijze antwoorden en suggesties langskomen van Ervarings Deskundigen, is dat enorm meegenomen natuurlijk. Hoe dat ook gebracht wordt;de Sunda of Batak manier, pelan atau langsung ; )
Ik heb ook een vraagje, tussen het mijmeren door met mijn iPad, terwijl ik hier op mijn Bandungse balkon (desain Belanda) zit, beetje fris, hm, 25 gr. Celcius denk ik, met een Anker biertje en een zak bietenkroepoek Emoticon: Yummie! (Kripik Ketala Ungu) opengetrokken... Emoticon: Bye bye Sorry voor degenen in nat Holland Emoticon: Shut up!

Ik hoor nooit iemand hier (mss elders?) over het Senioren Visa, waarnaar ik tzt zelf streef... om voorgoed in Indonesia te verblijven. Enne, z.s.m. 'zekerheid' hierover te krijgen, en liefst zoveel mogelijk zonder die poppenkast met Emigratie, reizen, wachten, kopies maken omdat ze in het hele gebouw Emoticon: Frustrated geen kopieer apparaat voor jou hebben, k niet tegen ruime vergoeding, uiteindelijk dan maar weer steekpenningen (nou ja zo heet dat in NL) om de tijd te verkorten, weer terugkomen, wachten, de juist kopies volgende dag (want de uniformen besluiten dat deze werkdag genoeg is geweest), enz... Ik spreek nu wel over Ambon haha. Ach t valt wel mee als je KIEST ervoor relaxt te blijven en je te vermaken.

Even voorstellen, ben 62 en bijna pensioengerechtigd, geen werk, wel (nog) iets op de bank om ruim te overleven (leef behoorlijk sober), ben in Maluku voor een half jaar geweest (met SocBud heet dat?), ben nu bezig met talenstudie BI van bijna een jaar in Bandung en kan met dit studentenvisa (heb dus een Kitakaart?) hier blijven tot eind April 2012. Heb van de Stichting Pelita in Arm Den Haag (Het Is Voorbij) een folder daarover gekregen, waarna ik hen vast ALLE (digitale) bestanden heb gemaild (betr. CV, bankgegevens e.d.) die ze tzt dan blijkbaar nodig hebben. Alleen de naam van de a.s. pembantu straks, die ik verplicht ben te nemen, hebben ze dus nog niet van mij... Ben ik op de goede weg? Hebben anderen hier ervaring mee? Scheelt dat jaar studie hier om eerder een Seniorenvisum te krijgen? Ik wordt niet zo veel wijsmtot nu toe, ook niet bij die Stichting. Ik moet dus in April terug naar NL (ook tbv familie en vrienden) maar kan ik hier vast wat voorbereidend werk doen zodat ik na een maand koukleumen weer terug kan naar Indonesia? Sorry, veel vragen, maar mss eenvoudig antwoord, voor iemand die dit al bij de hand Emoticon: Yawn heeft gehad...?Your attitude determines your altitude

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Inderdaad een mondvol Kuduadam.
Ik ben met zo'n visa lansia bezig geweest, ik kwam tot de conclusie dat ik met mijn Sos. Bud visa een stuk goedkoper uit was.
Buiten de bewerkelijkheid van een Sos. Bud visa want dat is inderdaad een ramp.
Alhoewel ik dat hier redelijk onder controle heb, voor 1 flesje drank en 200.000 per 6 maanden.
We bellen op, komen op het kantoor van de immigratie, lopen rechtstreeks naar het loket leveren de papieren in en klaar is Kees.
Is het visum klaar, dan belt de ambtenaar en dan haal ik de passen op, een verlenging kost ons bij elkaar nog geen 10 minuten brengen en halen.
De beste man vroeg mij enkele maanden geleden waarom ik geen visa lansia nam, toen heb ik enkele regels opgenoemd, huis van een bepaalde huur pembantu enz. enz.
Dat wuifde hij gewoon weg, is allemaal te omzeilen, dus ook in deze geldt.
Alles staat of valt bij de bereidwillendheid van de man die je helpt op het immigratiekantoor en hoeveel je moet betalen voor deze bereidwilligheid Emoticon: Yes!
Succes.

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,810,192 topic views - 242,062 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 22:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,613,007 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com