indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Nusa Tenggara - De Kleine Sunda Eilanden > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

il_se
User
spacer line
 

Goedemiddag allemaal,

Hoogstwaarschijnlijk ga ik halverwege oktober voor een maand naar de kleine Sunda eilanden met mijn vriend, we zijn ons nog aan het orienteren. Ik heb er een aantal vragen over en ik hoop dat jullie kunnen helpen:
- Is Denpasar tm Maumere haalbaar in 1 maand tijd? Specifieke reistips qua vervoer?
- Kan je overal (bijvoorbeeld in Komodo) makkelijk je overnachting regelen? Is alles makkelijk ter plekke te regelen? Ook op de niet-toeristische plekken?
- Op sommige sites staat dat het regenseizoen in oktober begint. Aangezien ik een zonaanbidder ben vind ik het wel belangrijk dat het mooi weer is. Zouden jullie me aanraden om in die periode die kant op te gaan?

Ik hoor het graag!

Emoticon: Bye byeAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Welkom op dit forum!.
Denpasar-Maumere in een maand tijd is zeker te doen. je hebt dan heel veel tijd om Flores te zien (maar zeker ook nog wel andere eilanden)
Er zijn zowel op Komodo als rinca overnachtingsmogelijkheden als je neit bengt dat de komodo's onder je guesthouse scharrelen.......
Vervoer van Bali naar Flores kan met het vliegtuig of de boot maar in die periode raad ik je de boot zeker niet aan. Beter is om te vliegen naar labuan Bajo, vandaaruit een trip maken naar Rinca en nog een naar andere schitterende eilanden en dan het binnenland in tot Maumere (verder oost in die periode zou ik niet gaan omdat je vanaf larantuka naar Alor op de boot bent aangewezen, model roestbak.......) vanuit Maumer zou je dan ook nog naar Timor en daarna naar Sumba kunnen met de verdeling Flores 10 dagen, Timor 10 dagen, Sumba 8 dagen. maar als je graag snorkelt en duikt dan zou ik de tijd op Flores wat langer nemen.
Vervoer op Flores, Timor en Sumba over de weg kan per public bus, travel (gedeelde minibus) of auto met chauffeur. Dit laatste is op deze eilanden fors duurder dan op bijvoorbeeld Bali.
In die periode voor een maand met vakantie gaan dus half oktober tot half november betekent het begin van een periiode met veel regen met name op Flores en west Sumba, mogelijke aardverschuivingen en kapotte wegen,bruggen maar ook een ruwere zee. Alleen zijn de weeromstandigheden tegenwoordig niet meer zo strikt en kunnen er net zo goed schitterende dagen bijzitten. echter als het voor jou belangrijk is dat het mooi weer is dan kun je beter tussen mei en september gaan.

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

Denpasar -> Maumere ben ik gevlogen (09-2008) en toen rustig aan terug gekomen op eigen gelegenheid in 3 weken tijd. Prima te doen. Reizen, slapen en eten geen probleem.
Het weer kan die tijd wel wat buien geven, maar da`s altijd kort maar krachtig.
Verder zal "Anne Mieke" wel reageren, zij is de NTT specialist volgens mij.
Gebruik ook eens de zoek functie: Flores, Lombok enz enz. Er is al genoeg over geschreven op dit forum.
gr Peter Emoticon: Cooool
Soms denk ik wel eens : je kan m`n rug op zak, dan gaan we er weer voor!

spacer line  


On 18-05-2009 16:59 Anne Mieke wrote:
Welkom op dit forum!.
gr
Anne Mieke

Zie je wel, gelijktijdig aan het typen Emoticon: Laugh out loud


Soms denk ik wel eens : je kan m`n rug op zak, dan gaan we er weer voor!

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 18-05-2009 17:02 Peter191064 wrote:
Het weer kan die tijd wel wat buien geven, maar da`s altijd kort maar krachtig.
Nou dat denk ik dus niet. Ze gaat wel (ruim) een maand later... en dat kan alles schelen.
Toen ik eind november/begin december op Flores was, was er niks kort maar krachtigs, maar vooral lang maar krachtig. Als je banjir en longsor wilt zien (overstromingen en landverschuivingen) dan ga maar naar Flores.... Verder ligt het er een beetje aan waar je bent. Ruteng en Bajawa vooral is een drama (ook het stuk tussen Labuan Bajo en Ruteng met veel oerwoud). Zelfs in Ende (zeeniveau) heb ik halve doorgebracht om naar de pijpestelen te zitten kijken. Echt, hujan op Flores is niet te onderschatten.

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.86,891,918 topic views - 240,524 posts - 13,733 topics - 34,034 members - last post @ 01-12-2020 16:06 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

141,610,062 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com