indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

nibiru
User
User icon of nibiru
spacer line
 

De economische cijfers die bepalen wat de economische toestand is voor een land is het GDP en dat is in het derde kwartaal ten opzicht van het vorige kwaartaal met 5.62% gestegen.
Indonesie staat er gewoonweg goed voor.

Waar en hoe dat geld uitgegegeven wordt is regional bepaald.
Ieder krijgt naar ratio van inbreng en extra aan de hand van de plannen zoals bijvoorbeeld vermeld in de EM3IE.

Labuan Bajo is een bouwput op dit moment en dat geld komt niet van de locale overheden maar vanuit Jakarta. Nieuw vliegveld-nieuwe boulevard-nieuwe haven buiten het dorp en vernieuwen van de huidige haven. Het verplaatsen van de regionale overheden, aanleg van asphalt en electra. Dit zijn structurele veranderingen. Dat de rest van Flores niet meteen op dezelfde manier behandeld wordt is logisch maar ik zie de vooruitgang regelmatig.

Natuurlijk is Nusa Tenggara een achter blijvende regio , maar dat heeft niets met de economische toestand van het land in zijn geheel te maken.
Die is gewoon gezond en groeiende

Ergens moet het geld naartoe en vandaar wordt het ook weer uitgegeven. Ik ben het met je eens dat de infrastructuur zoals wegen en riolen flink te lijden hebben maar dat komt niet omdat er geen geld genoeg is maar hoe het uitgegeven wordt.

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik heb het niet alleen over Flores of Labuan Bajo, dat is een voorbeeld door jouzelf aangehaald. Ik heb het over de rest van Indonesie buiten Bali en delen van van Java.

Het zou sowieso al niet moeten zijn dat iedereen naar ratio krijgt, het is tenslotte ťťn land maar dat is ook niet zo. De meeste eilanden zijn bijvoorbeeld rijker aan bijvoorbeeld grondstoffen dan Java of Bali. Industrie is iets wat gecreerd is en men nooit serieus geprobeerd heeft om daar het hele land bij te betrekken.
Als er weer eens krantenartikel over dit soort onderwerpen is dan gaat het het bijna altijd over Java of Bali. Infrastructuur en riolen flink te lijden?: op veel plekken niet eens aanwezig (maar wel dat bord dus langs de kant van de weg dat je vooral belasting moet betalen).

Ik heb het over Maluku, Papua, delen van Sumatera, Timor om er zo maar een paar te noemen. Indonesie staat er helemaal niet goed voor als we erkennen dat het land "iets" groter is dan Java en Bali alleen.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

BintangJan
User
User icon of BintangJan
spacer line
 

Mee eens Anne Mieke,

Java weet helemaal niet dat er nog meer eilanden in hun archipel zijn. Wij hebben een reis gemaakt over Adonara, Lembata, Pantar, Pura en Alor. Deze eilanden profiteren echt niet van de zogenaamde economische groei/welvaart in IndonesiŽ. En dat Labuan Bajo opgeknapt is heeft alles te maken met Sail Komodo. De bevolking c.q ondernemers daar hebben er echter niet van geprofiteerd. Dat zal volgend jaar met Sail Raja Empat hetzelfde zijn. Net als met de nieuwe tolweg van Denpasar naar Nusa Dua en het nieuwe vliegveld Ngurah Rai. De APEC kwam er aan dus moest alles er gelikt uit zien.
Daar waar de aandacht van een deel van de wereld is probeert IndonesiŽ te laten zien dat het een modern land is. Nou, aan mijn hoela.Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

pesche
User
spacer line
 

Indonesie heeft wel een mooi handelsoverschot maar dat komt veelal grondstoffen en dat is niet arbeidsintensief en schept weinig banen. En waar gaat al dat geld naar toe, naar Java en wat gebeurt daar mee?? subsidieren van de benzine en de rijstprijs. Daar schiet je als land niet veel mee op. Natuurlijk wordt er wat aan de infrastructuur gedaan maar hoeveel is dat van het BNP. Buitenlandse investeringen FDI, gaat veelal naar de mijnbouwsector. iemand zei dat arbeid weinig kost Ä120 maar dan krijg je ook de kwaliteit van Ä120. Cruiseschepen worden volgen het bouwdoosmodel gebouwd. Die bouwdozen, vaak hutten worden op het land inelkaar gezet en dan hup op het schip getakeld en daar vaak eletronisch aan andere dozen gelast. Dan is supply chain management wel belangrijk en heb je binnen no time ee cruiseschip van 300 meter gebouwd. Ik zie ze dat in Indonesie niet zo doen andanks dat het goedkoop is. Het gaat om de produktiviteit en om de added value. Dat is iets anders dan het maken van sapoe lidih.

Indonesie moet wat meer aan het vooral technisch onderwijs doen. Vaak zie ik kinderen van bvb de Indonesische ambassadeur een alfa-opleiding in het buitenland volgen en daarna krijgen ze een leuke baan om papier vooruit te duwen. Dat schiet dus niet op. Waarom ontwikkelt Indonesie niet goede technisch universiteiten in eigen land. kijk eens naar Singapore, dat is toch niet ver weg, die hebben in no-time elite universiteiten, nog beter dan in Nederland, ontwikkeld (zie Times Higher Education).

Maar de kaste wil de macht houden en hun kinderen naar het buitenland sturen. Als ik mijn zoon moet aanraden in Azie te studeren dan wordt het of een Chinese elite universiteit of een Singaporese.

Als Indonesie haar jonge bevolking geen goede opleiding en daarna navenant werk kan aanbieden dan krijgen we dezelfde toestanden als bij de Arabische lente/zomer. Misschien kunnen de militairen toch nog die tanks gebruiken.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Wat Nibiru zegt dat IndonesiŽ er goed voor staat is gewoon zo, een groei van haast 6 % per jaar.

Maar er spelen veel meer dingen mee, de corruptie kost nog steeds miljarden per jaar.
Slechts beperkte groepen en gebieden profiteren mee.
Jakarta heeft alleen maar oog voor Java en Bali, de rest van IndonesiŽ is gewoon een weeskindje.

Plannen maken ja, maar handelen om de rest van IndonesiŽ in de economische groei te betrekken nee.
Zullen we het nog maar niet hebben over de kapitaalvlucht.

Als je weet de veertig rijkste mensen in IndonesiŽ net zo veel verdienen als de 60 miljoen armsten en je weet ook dat die veertig rijksten hun kapitaal in het buitenland investeren, dan hoef je niet gestudeerd te hebben om te weten dat dit op termijn IndonesiŽ op gaat breken.spacer line  

Beste Pesche,

Mooi geschreven!! Woon en werk je zelf ook in Indonesie? Ik zag dat je al een tijdje op dit forum leest en zojuist je eerste posting hebt gedaan.. Lees je liever? Ik wou even kijken in welke topics je meer had gereageerd. Dit om een indruk van je persoon en schrijfstijl te krijgen.. Emoticon: Smile ( Dat lukte dus niet ) :(
Ik hoop overigens dat je laatste zin niet uit komt...Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Helaas steekt er een hoop waarheid in de laatste zin van Pesche.
Het onderwijs staat al jarenlang stil, er worden gigantische bedragen aan onderwijs uitgegeven, maar er zit weinig vooruitgang in.

Het systeem van decennia geleden dat SMP en SMU leerlingen alleen theorie examen doen en geen praktijk, omdat ze dat ook niet krijgen dan klopt er iets niet.
Ik ben nog niet ťťn keer een Engelse leraar op de SMP scholen waar ik regelmatig een praktijk uurtje doe tegen gekomen, die fatsoenlijk Engels spreekt. Emoticon: Confused

Jaarlijks komen er duizenden studenten van de universiteiten die geen werk kunnen vinden.
Studenten die in het buitenland hebben gestudeerd wel, maar dat is voorbehouden aan een kleine groep elite Emoticon: Bye byeYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

malam; dat Engels spreken ondervond ik hier enkele dagen geleden in de kampung. Docent van mijn leeftijd poogde me aan te spreken op z'n Engels. Ik verstond het gewoonweg NIET. Was niets van te maken ook, en dan heb ik hier toch zeven jaar ervaring met slecht Engels. Sneu, meer is er niet van te maken. De kids kunnen beter Indovision aanschaffen en hele dagen NGC, Discovery en BBC kijken. Leren ze EN de taal, EN wat wereldse wijsheid.


Ho Lee Fuk

spacer line  

Middelbaar Beroeps Onderwijs of te wel S.M.K Sekolah Menengah Kejuruan ( Pertama -Atas).

Vroeger was het niet zo populair , wel op universitair niveau.
Je moet een Insinjur ( als kan ITB) of Dokter worden .

Later kwamen ze tot ontdekking dat beroepsonderwijs, en in het bijzonder techniek, ICT heel belangrijk is geworden.
Iemand moet de water/leiding , electrische apparaten kunnen maken of op zijn minst onderhouden.

Dus had de DirJen(Directeuer Generaal) besloten om vanaf 2005 t/m 2025 het aandeel van de beroepsonderwijs te vergroten.
Cijfers: SMK-SMA( =Algemeen voortgezet onderwijs) 50:50,
2010 Ė 2015 wordt het 60:40, 2015-2020 en 2020-2025 moet het 70:30 worden.

Buitenlandse alumni's die geen netwerk hebben in Indonesia of de verkeerde afstudeerrichting hebben blijven meestal in het land zitten waar ze afgestudeerd zijn .
Dat is ook door de Indonesische regering min of meer gedoogd, zelfs indirect geadviseerd .
En zeker als ze geen fatsoenlijke( goed betaalde) job kan vinden in Indonesia.
Hele volksstammen Indonesiers zitten in het buitenland, een soort braindrain.


bisa dicek of makemyday .

Hitami
User
spacer line
 

Jongste Professor in America is een IndonesiŽr Nelson Tansu...
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Emoticon: Confused Emoticon: Confused Emoticon: Confused Emoticon: Confused
SMK ?

Even een stukje dagelijks werkelijkheid, dus Surya terug naar het heden .
Een jaar voordat de jongedame was afgestudeerd en met stages wat geld verdiende kreeg ik de mogelijkheid (financieel) een jongeman te begeleiden.

SMK, voorbereiding op zaken doen en informatica.
Ik betaal nu elke maand 150.000 Rupiah voor bijles Engels, want ook op de SMK hebben ze nog nooit van praktijk gehoord Emoticon: Angry

Sorry maar als je 8 maanden in IndonesiŽ zit dan is de dagelijkse werkelijkheid een stuk duidelijker als dat je in Amsterdam driehoog achter woont en ťťn keer per jaar een toeristisch reisje maakt Emoticon: Blush Emoticon: Yes! Emoticon: Wink
Hitami
User
spacer line
 

Ik ben in Indonesie geboren maar in Indonesie wonen, krijg ik geld erbij, wil ik nog niet eens...pesche
User
spacer line
 

Ik ben ook in Indonnesie geboren. Er wonen en werken lijkt me een uitdaging. Het betekent wel dat ik op mijzelf word geworpen. Dat ik alles uit de kast moet halen om voor mezelf, de anderen zijn me wel een rotzorg, te bewijzen dat ik de talenten die mij toegeworpen zijn ook ten volle benut. Het is welisware een christelijke denkwijze maar iets anders heb ik niet om uit te drukken.
Het betekent wel dat alles wat ik bereik volledig toe te rekenen is aan mijzelf, geen kruiwagens, geen netwerk. En dat geeft wel een goed gevoel. Ik ben dan een vrij mens.

Maar als het mij om een of andere reden niet lukt, dan ga ik terug naar dat koude kikkerland en naar Vadertje staat. Ik kan tenminste mijzelf recht in de ogen kijken en zeggen dat ik het geprobeerd heb. Dan kunnen duizenden anderen niet zeggen. ik ben dan een moedig mens.pesche
User
spacer line
 

Dat was ik vergeten. Ik heb jaren geleden al de stap genomen om in een ander onbekend land vanuit het niks te beginnen. Ik heb het gehaald. Ik zou het nog eens overdoen, maar ik zou het niemand aanraden.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik wens je succes Pesche, je hebt ervaring en ballen, het gaat je lukken.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 14-11-2013 12:56 Yerun wrote:
malam; dat Engels spreken ondervond ik hier enkele dagen geleden in de kampung. Docent van mijn leeftijd poogde me aan te spreken op z'n Engels. Ik verstond het gewoonweg NIET.
Ik heb zo iemand in huis. Ruim een 8 voor Engels in 3e klas SMP maar bij de vraag "How are you today?" werd er alleen maar schaapachtig gelachen maar niet geantwoord. Mijn jongste dochter werd door haar geholpen met Engels huiswerk maar ze kwam na een tijdje naar mij toe of ik haar kon helpen want dat andere meisje gaf toch wel heel rare antwoorden (zelfs een kind van 9 jaar had dat door).
Het is werkelijk om te huilen. Als ik het Engels doorlees van de docenten gaan mijn haren rechtop staan. Hoe moet men in godsnaam met computers en andere technologie omgaan als men nog geen basis Engels beheerst?Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 14-11-2013 13:37 Hitami wrote:
Jongste Professor in America is een IndonesiŽr Nelson Tansu...
Vast van Chinese afkomst, de naam zegt het al.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 14-11-2013 12:56 Yerun wrote: Sneu, meer is er niet van te maken. De kids kunnen beter Indovision aanschaffen en hele dagen NGC, Discovery en BBC kijken. Leren ze EN de taal, EN wat wereldse wijsheid.
Evenzo sneu Yerun, men is totaal niet geinteresseerd in wereldse wijsheid. Tenslotte is RI toch het centrum van de wereld ( paku alam ) en dus moet de rest van de wereld zich maar interesseren in RI i.p.v. andersom. Er zit bij kinderen gewoon geen interesse in. Waar mijn kinderen op hun school gelukkig onderwijs in internationale geografie, historie, etc. krijgen, krijgt het eerder aangehaalde kind op haar SMP negeri dit dus niet. Maar daarnaast is er gewoon ook geen interesse van die kant om iets te leren. 3e klas SMPN: nog nooit gehoord van Hitler, Martin Luther King, Nelson Mandela, Einstein, etc. Om te huilen...... Emoticon: CryHitami
User
spacer line
 

Pesche, ik ken IndonesiŽ redelijk, 5 jaar bedrijf gehad samen met een IndonesiŽr en ook gewoond dus niet alleen toen ik nog klein was. Nu nog steeds handel met IndonesiŽ.

Maar wonen, nee.Hitami
User
spacer line
 

Y.B, fout.... hij is een echte batak... inderdaad bijna niemand denk dat hij een Indo, de meeste dacht dat hij een Japanner...spacer line  

Succes Pesche!

Je denkwijze is uitstekend Emoticon: Smile
Afhankelijk van wat je doet denk ik dat het kan zonder kruiwagen en netwerk.

Ik ben zelf online actief en dat is ook een mooi voorbeeld hoe je iets kan doen zonder kruiwagens of netwerk Emoticon: SmileHet mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

oh oh oh oh, hoe oud ben je (A)BG 16?
Je postings worden steeds kinderlijker, nog 2 jaar dan zal het hier stil worden, dan ben je weg.
Een blinde kan het ruiken dat je zit te luchtfietsen Emoticon: Bye byeYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 14-11-2013 15:49 Hitami wrote:
Y.B, fout.... hij is een echte batak... inderdaad bijna niemand denk dat hij een Indo, de meeste dacht dat hij een Japanner...
Pluspunt voor de autochtone Indonesiers.spacer line  


On 14-11-2013 15:35 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Ik heb zo iemand in huis. Ruim een 8 voor Engels in 3e klas SMP maar bij de vraag "How are you today?"

Ik heb alleen SMA gehad( toen al gerankeerd in Jakarta , ex Hollandse HBS ).
Mijn moeder was docent Engels van een Hoger Onderwijs in Jakarta en directeur van een SMK. P en SMK.A , van de oude stempel (Belanda) .
Kreeg zelfs baan aangeboden in Malaysia (toen nog in opbouw) en Australia.

En toch is mijn Engels , batu bara Engels, Steenkolen Inggris,
Jes , ai teek joe not in de maling .

Over de jonge generatie Indonesiers die in buitenland , Japan , Zuid Oost Aziatische landen , Europa , Australia hun carriere hadden gemaakt , met alleen maar SMA opleiding als basis kan je ook makkelijk opzoeken.


bisa dicek of makemyday .

nibiru
User
User icon of nibiru
spacer line
 

Heb je een schot wel eens Engels horen praten Surya, of een Rotterdammer, Amsterdams.

Klinkt voor geen meter maar heeft niets met intelligentie te maken.

Misschien met trots.


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.86,844,933 topic views - 240,511 posts - 13,736 topics - 34,024 members - last post @ 30-11-2020 09:25 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

141,554,026 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com