indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

guntur
User
spacer line
 

Beste allemaal,
Zal ik vertellen waarom ik Indonesia zo geweldig vind.
350 Jaar onder druk door colonie, onder druk door eigen volk, dictator Suharto, politiek transisie en crisis economie in 1999, sunamies, aardbevingen etc, etc.
Allerlei ellende en moeilijke tijd hadden we.
Maar toch is Indonesia nog steeds surviving en wij hebben ook geleerd van onze fouten, wij geven nooit op, Indonesia is niet voor niets lid van de G 20, is dat niet geweldig, ik vind van wel, Indonesia wordt nog steeds beter.
Ik weet dat er nog veel moet gebeuren, maar dat is een kwestie van tijd, ik ben er zeker van dat alles goed komt.
Bandung is mijn stad, ik weet precies wat hier gebeurd, in 1999 ging het erg slecht in Indonesia, veel kinderen stonden bij het stoplicht om wat geld te vragen aan bestuurders van auto's, maar nu niet meer hoor.
Af en toe zie ik er een paar, maar niet meer zo veel net als vroeger, de regering van Bandung is ook nog steeds bezig om die kinderen te pakken en naar school te sturen, SD, en SMP in Indonesia is gratis, vooral voor mensen die echt arm zijn.
Zo mensen, ik hoop dat het duidelijk voor jullie is.
I lave been everywhere no sigle country i have found so beautiful and so rich like Indonesia.

Salam Guntur.guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Johan, wat doen we daarmee?JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Tja, ik probeer dit soort friday afternoon kreten onder de borrel te negeren. Het heeft niets te maken met het topic.
Het punt dat er wel mee te maken heeft is dat je zonder een streng geleide economie in korte tijd niets kunt bereiken. Het gewone volk kan hierdoor in negatieve zin beinvloed worden. Ofwel, zonder offers van de gewone man kun je als land niets bereiken of het duurt te lang. Klinkt hard, maar de praktijk wijst dit uit, onder andere in China en het midden oosten (arbeiders).


Begin de details te vergeten

spacer line  

Zal worden, zal kunnen, zou weleensÖDroom maar lekker verder!

Zolang er een bevolking leeft met de meest beroerde mentaliteit die je je maar kan voorstellen, die maar niet wil leren , zo eigenwijs als wat, wordt het over honderd jaar nog steeds niks in Indonesia. Ik las iets over Indonesia en zijn rijkdom aan grondstoffenÖnou die zijn al 20 jaar in de uitverkoop! Daar kunnen ze helemaal niet verantwoordelijk mee omgaan! Ze zouden wat dat betreft onder curatele gesteld moeten worden.

Grote westerse inkopers weten niet hoe snel ze Indonesia moeten verlaten want ze er zijn veel betere opties elders. Het simpelste product is al te moeilijk voor de Indonesier om op een beetje fatsoenlijk kwaliteits niveau te producerenÖ
Jantje
User
spacer line
 


On 06-05-2009 20:55 guntur wrote:
Beste Nidji,
Indonesia is het enigste land dat niet zo dwars door de crisis globale in Southeast Asia,
zelfs in de wereld, wij worden nu de beste tijger van Southeast Asia genoemd, maar we zijn nog niet klaar.
we gaan door met verbeteringen in allerlei sectoren.
Jammer voor jou, jullie Nederlanders zien alleen maar negatief nieuws over Indonesia, maar goed terwijl jullie bezig zijn met negatief nieuws over mijn land dan gaan wij positieve dingen doen,
bovendien wij hebben geen steun van jullie nodig, wij zijn nu zelfverzekerd en wij hebben een glas heldere toekomst.
Zelfs nog een betere toekomst dan Engeland, ik kan niet anders zeggen, ik vind Indonesia geweldig.

salam manis
Guntur.

Ik moest even een paar keer slikken toen ik dit las maar er zit toch wel iets van waarheid in: Ik vind Indonesie ook geweldig. Een geweldige pleuris zooi dan. Kan niet slechter dus alleen maar beter.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 08-05-2009 17:42 guntur wrote:

Ik weet dat er nog veel moet gebeuren, maar dat is een kwestie van tijd, ik ben er zeker van dat alles goed komt.
Bandung is mijn stad, ik weet precies wat hier gebeurd, in 1999 ging het erg slecht in Indonesia, veel kinderen stonden bij het stoplicht om wat geld te vragen aan bestuurders van auto's, maar nu niet meer hoor.
Af en toe zie ik er een paar, maar niet meer zo veel net als vroeger, de regering van Bandung is ook nog steeds bezig om die kinderen te pakken en naar school te sturen,

Nou Guntur, ik bevind me momenteel in Bandung.....maar in een heel ander Bandung dan jij beschijft. Ik zie in deze stad alleen maar achteruitgang, zowel qua werkgelegenheid (de ene na de andere fabriek moet sluiten), de bedelaars zijn enorm in aantal toegenomen, de stad lijkt wel een levende vuilnisbelt, het water gutste vanmiddag uit de riolen bij een kleine regenval, de mentaliteit van de bevolking praten we maar niet over (want dan krijg ik ook het stempel van negatieveling opgedrukt), etc.
Maar waarschijnlijk is mijn realiteit een andere dan die van jou. Droom zacht.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 11-05-2009 14:44 ouwe bekende wrote:
Zolang er een bevolking leeft met de meest beroerde mentaliteit die je je maar kan voorstellen, die maar niet wil leren , zo eigenwijs als wat ...... Het simpelste product is al te moeilijk voor de Indonesier om op een beetje fatsoenlijk kwaliteits niveau te producerenÖ

Niets aan toe te voegen....een waarheid als een koe.
Een mentaliteit van ®ikke, ikke en de rest kan stikke® zie ik weinig toekomst voor dit - toch wel degelijk - prachtige land. Eigenwijsheid en niets willen aannemen van een ander zijn toch verreweg de grootste struikelbrokken voor enige soort van vooruitgang....of het nou gaat om economische of morele vooruitgang, het voornoemde is een groot struikelblok. En de toenemende godsdiennstwaanzin is ook geen motor voor vooruitgang. Kwaliteit van alhier geproduceerde artikelen zijn gewoon onvoorstelbaar slecht qua kwaliteit. Heb er afgelopen weken weer voldoende ellende mee voor mijn kiezen gekregen. En dan de absurde afgunst onder elkaar. Nee, RI is nog ver van wat hierboven wordt geschetst.....voor mij is het een droom en verre van de werkelijkheid. Ik hou mīn hart vast voor de toekomst van mijn kinderen hier...Nidji
User
User icon of Nidji
spacer line
 

Zeer interessant, die totaal tegenovergestelde beschrijvingen. Ik ervaar Bandung ook niet echt als een stad van vooruitgang. De economie van Indonesie knalt wel door, maar heb het idee dat men er in Bandung niet zo van mee profiteert. Enig idee wat die 'economische groei' concreet inhoudt?spacer line  


On 11-05-2009 20:19 Nidji wrote:
Zeer interessant, die totaal tegenovergestelde beschrijvingen. Ik ervaar Bandung ook niet echt als een stad van vooruitgang. De economie van Indonesie knalt wel door, maar heb het idee dat men er in Bandung niet zo van mee profiteert. Enig idee wat die 'economische groei' concreet inhoudt?


Tegenovergestelde beschrijvingen waren afkomstig uit verschillende ervaringen van verschillende mensen .

Ik heb het geluk dat ik de veranderingen in Indonesia , in het bijzonder in Jakarta(geboren en grootgebracht ) en West Java , waar mijn familieroots ligt in de afgelopen 40 jaar heb kunnen observeren .
Per saldo zijn er veel positieve veranderingen gekomen .

Ik heb diverse dorpen in de nabijheid van West Javaanse steden gezien en de mensen ook leren kennen.
Economisch gezien hebben ze het nu beter. Dat is mijn persoonlijke konstatering , verspreid in de afgelopen 40 jaren .

PS : Bandund stad kan ook niet meer groeien qua werkgelegenheid.
Behalve in de hotel sector , toerisme , horeca .
Bij de Kabupaten Bandung is er nog mogelijkheden aanwezig voor economische groei .


bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Het zal zeker beter zijn in Bandung dan 40 jaar geleden. Daarvoor heb ik geen vergelijkingsmateriaal. Maar wel met het verschil van voor de Krismon in 1997/1998, de pasca-krismon tijd en nu. En dan constaateer ik in vergelijking met de periode voor de monetaire krisis van 1997 een duidelijke achteruitgang. Kan ook niet anders want er zijn ontzettend veel fabrieken gesloten dan wel op halve kracht gaan varen; zowel vanwege de monetaire crisis als de wegloop van investeerders naar China.
En ook nu is Bandung duidelijk meer ®vulnerable® voor de effecten van de wereldwijde crisis omdat een groot deel van de productie op export is gericht. Een goede kennis deelde me gisteren mee dat hij 2 fabrieken heeft moeten sluiten in een maand tijd.
Daar waar ik wel enige vooruitgang zie ik mijn woonstee (Yogya), constateer ik duidelijk het tegenovergestelde in Bandung. Ik denk dat Guntur te chauvinistisch is als orang Bandung.JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Yogya, je refereert naar de schijnwelvaart van voor de KrisMon. Alles werd gekocht op afbetaling en de banken gaven dubieuze leningen uit, vergelijkbaar met de huidige tijd nu in de VS en west europa. Je vergelijking gaat dus niet op.

Sluiten van fabrieken: so be it als ze niets opleveren. Laat ze het geld maar op een andere manier investeren zodat het wel iets oplevert.

Zie ook mijn vorige postings in dit topic. Mag ik je mening daarover weten?


Begin de details te vergeten

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 11-05-2009 20:19 Nidji wrote:
Zeer interessant, die totaal tegenovergestelde beschrijvingen. Ik ervaar Bandung ook niet echt als een stad van vooruitgang. De economie van Indonesie knalt wel door, maar heb het idee dat men er in Bandung niet zo van mee profiteert. Enig idee wat die 'economische groei' concreet inhoudt?
De een droomt en de ander zit hier al een half mensenleven en/of kijkt wel om zich heen.


Ho Lee Fuk

spacer line  


On 11-05-2009 20:19 Nidji wrote:
. Enig idee wat die 'economische groei' concreet inhoudt?

Economische groei ?

Als ik de economische HTK theorieen uit LEAO nivo goed begrepen heb is het dat de mensen , de gewone piepeltjes meer toegang krijgentot de goederen en diensten.

in de praktijk komt het op neer op beter , meer te vreten hebben , een betere gezondsheidzorg , meer kunnen bezitten , meer kunnen reizen , meer kunnen kopen etc etc .

Ik heb niet verder geleerd maar heb toch de verranderingen (cq vooruitgang) kunnen zien .
Dezelfde situatie heb je ook in Nederland.
Vergelijk maar hoe Nederland en de Nederlanders er voor staan , 40-50 jaar geleden .
En Nederland van NU.
(bijna) dezelfde processen sperlen ook in Indonesia.

dezelfde


bisa dicek of makemyday .

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 12-05-2009 13:51 Surya Atmadja wrote: Ik heb niet verder geleerd maar heb toch de verranderingen (cq vooruitgang) kunnen zien.


Dat klopt natuurlijk, Pak Surya, maar het maakt van IndonesiŽ nog geen Wirtschaftswunder zoals sommigen ons willen laten geloven. Pak JohanN heeft gelijk (heeft 'ie wel vaker): eerst moeten de hoi polloi lijden, sweatshops, geleide lageloneneconomie. En daarna pas komt mijn geneuzel over mentaliteit en onderwijs op de proppen. Elke opkomende economie lijkt dezelfde stadia te doorlopen. En IndonesiŽ moet nog beginnen...Nidji
User
User icon of Nidji
spacer line
 

Hmm, wordt steeds interessanter hiero Emoticon: Wink .

Hoe staan de grote politieke partijen in Indonesie in de economische ontwikkelingen? Wat willen ze bereiken en wat beloven ze het volk?

Weet iemand wat bijvoorbeeld de PKS (Islamitische partij) vindt van de verwestering van Indonesie, die meekomt met de economische groei? Dus het feit dat steeds meer mensen Engels gaan leren, modieus willen zijn en zelfs op bule's willen lijken?guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 12-05-2009 17:59 Nidji wrote:
Wat willen ze bereiken en wat beloven ze het volk?


Ze beloven van alles en nog wat, net als elders in de wereld. Maar het draait in IndonesiŽ helemaal niet om partijprogramma's. Een kampanye wordt gevoerd door brommers met afgezaagde knalpotten door de stad te laten rijden, gevolgd door een bijeenkomst met een stel geile dangdut (niet Dangdude...)zangeresjes. En je stemt natuurlijk op de partij die gaat winnen.spacer line  


On 12-05-2009 16:55 guna2 wrote:

...


Dat klopt natuurlijk, Pak Surya, maar het maakt van IndonesiŽ nog geen Wirtschaftswunder zoals sommigen ons willen laten geloven. Pak JohanN heeft gelijk (heeft 'ie wel vaker): eerst moeten de hoi polloi lijden, sweatshops, geleide lageloneneconomie. En daarna pas komt mijn geneuzel over mentaliteit en onderwijs op de proppen. Elke opkomende economie lijkt dezelfde stadia te doorlopen. En IndonesiŽ moet nog beginnen...

Het is nog een lange weg te gaan en voorlopig zal Indonesia ook geen WW worden.
Moet nog beginnen.Ze mogen blij als iedereen de 2de trap Maslows hebben kunnen achterlaten .
De 1ster aanzet was gedaan tijdens de OrBa , waar men de prijs ook moet betalen.
KKN werd een kunst , een bijna nwe cultuur geworden .
Na aarzelende democratiseringsproces die noodzakelijk is voor stabiliteit en economische vooruitgang hopen de Indonesiers dat het beter kan gaan .
En daarnaast heeft Indonesia ook potentie , anders worden ze niet in G-20 opgenomen .

Voor veel van ons zal het mss te laat zijn om 2050 te kunnen meemaken.
De iets jongere leden zullen het mss meekunnen maken , als toeschouwers van achter hun geraniums in hun verzorginstehuizen in Ollanda of van achter hun anggreks in de Panti Wredha ergens op Java of Bali .
In ieder geval hebben onze kinderen / kleinkinderen betere mogelijkheden dus meer kansen voor betere toekomst.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 12-05-2009 17:59 Nidji wrote:
Hmm, wordt steeds interessanter hiero Emoticon: Wink .

Hoe staan de grote politieke partijen in Indonesie in de economische ontwikkelingen? Wat willen ze bereiken en wat beloven ze het volk?

Weet iemand wat bijvoorbeeld de PKS (Islamitische partij) vindt van de verwestering van Indonesie, die meekomt met de economische groei? Dus het feit dat steeds meer mensen Engels gaan leren, modieus willen zijn en zelfs op bule's willen lijken?

Wat ze beloven?
Gouden bergen .

Nog een paar jaar geleden kennen ze het woord democratie zoals we het in het westen kennen niet eens.

Hun democratie is iets anders dan de westerse democratie.

Ik denk ook niet dat ze modieus en op de bule' s willen lijken.
Trouwens de bule die ik in Indonesia ziet rondlopen zijn meestal ook niet modieus .


bisa dicek of makemyday .

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 12-05-2009 18:30 Surya Atmadja wrote: En daarnaast heeft Indonesia ook potentie , anders worden ze niet in G-20 opgenomen.


Je wordt als land niet in de G20 opgenomen als je er niet in thuishoort. De Indonesische economie is gewoon de twintigste in de wereld. Klaar. Geen discussie over mogelijk. Of een land dat de vierde grootste bevolking ter wereld heeft dan moet gaan juichen en springen is een tweede. Nederland is de laatste jaren zwaar gezakt wat betreft BNP, en staat nu op de zestiende plaats. Een land met 16,5 miljoen inwoners staat vier plaatsen hoger dan een land met 250 miljoen inwoners. Moet IndonesiŽ dan juichen?spacer line  


On 12-05-2009 18:48 guna2 wrote:

...


Je wordt als land niet in de G20 opgenomen als je er niet gewoon in thuishoort. De Indonesische economie is gewoon de twintigste in de wereld. Klaar. Geen discussie over mogelijk.(1)

Of een land dat de vierde grootste bevolking ter wereld heeft dan moet gaan juichen en springen is een tweede. Nederland is de laatste jaren zwaar gezakt wat betreft BNP, en staat nu op de zestiende plaats. Een land met 16,5 miljoen inwoners staat vier plaatsen hoger dan een land met 250 miljoen inwoners. Moet IndonesiŽ dan juichen? (2)

1.Klopt . Gebaseerd op cijfers en feiten.

2. Ya , door de grootte van het land en de bevolking kan men binnenlandse markt versterken.En dat doet men ook wel , gedwongen door verminderde export naar Europa en Amerika.
Indonesia kan haar eigen produkten kwijt raken aan haar eigen bevolking.
Is niet echt afhankelijk van de export , zoals Nederland het geval is , en heeft ook voldoende grondstoffen .MiGas en Non Migas.
Praat nog niet eens over de andere " exportproduct " , de TKI .
Zolang Indonesia op politiek gebied stabiel kan blijven (geen opstanden, afscheidingsbewegingen) kan Indonesia verder bouwen aan haar toekomst.
Daarom is het belangrijk dat SBY zijn werk kan voortzetten.
Ben alleen bang dat de corrupte vested interest hem moeilijk kan maken..


bisa dicek of makemyday .

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Hier zwijgt den spreker stil.guntur
User
spacer line
 

Hallo mensen, Indonesia heeft niet alleen maar de grootste economie in Southeast asia, maar tegelijkertijd is het ook het democratieste land in Southeast asia geworden.
Jammer voor jullie, Nederlanders zijn al gewend met negatief nieuws over Indonesia.
Anders, dan negatief nieuws hebben we ook positief nieuws hoor, hetzelfde als andere landen in de wereld, maar wij vinden het niet erg hoor, jullie mogen ons zo veel beledigen en hard kritiek aan ons geven, daar worden wij sterker van, we gaan toch harder werken en goed studeren voor onze toekomst, yes we can.
Wij zijn heel positief over ons land, we love our country.
Jullie kunnen het ook zien op You tube: zoals , Indonesia on the move.
my Indonesia in progress
En wij zijn ook net klaar met de langste brug in southeast asia, jembatan Suramadu
(Surabaya madura)
Selamat menyaksikan
Salam paling hangat , Guntur.guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 12-05-2009 19:52 Surya Atmadja wrote: Indonesia kan haar eigen produkten kwijt raken aan haar eigen bevolking.


Dan moet die bevolking wel rupiahs te makken hebben. Als 47% van de huishoudens geen stroom heeft, kunnen ze moeilijk hun felbegeerde mobieltje opladen...guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 12-05-2009 21:17 guntur wrote: En wij zijn ook net klaar met de langste brug in southeast asia


Drinkwater? Eten? Elektriciteit? Sociale voorzieningen? Medische voorzieningen?

De langste fucking brug van Zuidoost-AziŽ? Ja. Net als die wolkenkrabbers van je. Uiterlijke schijn. Doe godverdomme eens wat.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Guntur, de Suramadu is nog niet af volgens de meest recente berichten enkele dagen geleden:

Suramadu, Akses Jalan Sudah Capai 93 Persen

En ik hoop dat de foto bij dat nieuwsbericht schuin genomen is, anders kunnen ze hem gewoon weer afbreken: Emoticon: Red face


(Copyright: Subairi/Koran SI)


Ho Lee Fuk


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,652,977 topic views - 242,021 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 17-10-2021 12:49 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,305,188 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com