indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  


On 03-07-2009 14:06 Anne Mieke wrote:

...

Oke, dat wil ik natuurlijk niet. Emoticon: Blush Ik zal me netjes melden.

A.M
De Pak RT was ooit door mijn ouders(eigenlijk mijn moeder) uitgenodigd bij ons thuis , zodat ik kennis kan maken met hem Emoticon: Wink
In 1980 dacht ik .
Het is altijd pro forma kennismaking .

Toen waren de tijden anders , de militairen zaten nog stevig in de zadel.
De zgn Dwi Fungsi van de ABRI.

Formeel moeten de Indonesische gasten ook aangemeld worden.
In de praktijk gebeurt het alleen als je in een kleine wijk logeert , bij ons in de buurt kennen de meeste mensen elkaar ook niet meer .

In de kleinere wijken met dicht bijelkaar zittende woningen ( gang) moeten de bewoners ook meedoen aan SisKamLing .
Zo' n burgerwacht.
Vele wijken met gangetjes (semi kampung) hebben vaak een Pos Siskamling , waar buitenstaanders die niks te zoeken hebben worden geweerd.
In Jakarta zie je die posten nog , tijdens en na de onlusten van 1998 heeft dat sisteem goed gewerkt .

Een buitenstaander en zeker als het bule is zal wel snel opvallen .


bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik vind dit toch wel erg. Ik heb een "telfout" gemaakt - was even al mijn reizen aan het herinneren en het was op Lombok, Kupang, Flores, Medan, Jakarta, Surabaya. (ik geloof dat ze dat wel allemaal zijn) Ik heb echt nooit geweten dat dit een verplichting is en blijkbaar wisten mijn gastgezinnen/-heren/-vrouwen dat ook niet....... Ben een keer bij de politie aangemeld op Samosir. Die kwam overigens uit zichzelf naar de familie met het verhaal dat er ooit iets vervelends was gebeurd op Samosir en dat dit daarom moest. De andere keer was in Jakarta waar mijn vriendin me vertelde dat we even langs de kepala kampung moesten. Van haar begreep ik toen dat dit te maken had met het feit dat Jakarta zo immens groot is en je gemakkelijk "in de menigte op kan lossen" (waarom dat bij een eerder bezoek aan de familie van een andere vriendin niet nodig was wist zij ook niet). Verder weet ik ook echt zeker dat ik niet altijd in een hotel ben geregistreerd (dat is niet zo vaak voorgekomen, maar toch)
Ik heb dat aangaande dan nog een andere vraag; hoe gaat dat dan als je in een ziekenhuis ligt?
Van dat snel opvallen herken ik wel ja. Ik heb met "halve kampungs" op de veranda gezeten. "Bule kijken" Dat is dan meteen ook het verbazingwekkende in het hele verhaal. Ik moet nu echt in mijn geheugen gaan graven maar in twee gevallen waren er ook nog politiebeambte die bevriend was met de familie, in Lombok zelfs "een heel leger" (nou ja een stuk of tien dan)
Maar goed, heb ik vandaag dus iets geleerd.......en dat wordt straks dus twee keer aanmelden, een keer in Jambi (niet in de stad zelf maar ergens in de "bush2" Emoticon: Wink en een keer in Seram. Ben benieuwd hoe dat gaat.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  


On 03-07-2009 22:53 Anne Mieke wrote:
. Verder weet ik ook echt zeker dat ik niet altijd in een hotel ben geregistreerd (dat is niet zo vaak voorgekomen, maar toch)
Ik heb dat aangaande dan nog een andere vraag; hoe gaat dat dan als je in een ziekenhuis ligt?


A.M
In een hotel (ook guesthouses ) wordt je door de receptie ingeschreven n.a.v jou paspoort.
De polizei komen dat geregeld bekijken.
In sommige gevallen bestaat de kans dat overijverige (of corrupte) agenten moeilijk kunnen doen .Of heeft de hoteleigenaar geen backing genoeg (geld-vrienden =KKN) .

Zo'n "inspectie"heb ik ooit gezien in een 3* hotel in Jakarta.
Tijdens een omong2 kosong gesprekje met de receptie kwam zo'n man met korte haar (rambut cepak= militaire snit) binnen en vroeg naar de gastenlijst .
Heb gevraagd aan de receptie wie die man is , antwoord is polisi pak.

Dat doet me denken aan de bestaande regels in Indonesia waar gemengde stellen ook hun Surat Tanda Menikah soms moeten laten zien.
Ik heb een topic geopend in een Reis Forum waar je ook lid ben Emoticon: Wink .
Dat is ook een bestaande regel die veel buitenlanders niet weten .
Dast naar aanleiding van een reisverhaal dat een Nederlandse echtpaar hebben meegemaakt , ze werden beleefd geweigerd omdat de receptie niet geloofde dat ze getrouwd zijn.
In de meeste gevallen kunnen de buitenlandse toeristen gewoon inchecken , zeker in de grote steden en toeristencentra.

Daar wordt ook vreemd gereageerd op mijn topic.
Die wetten en regels bestaan wel degelijk .

In de meeste gevallen , en als je bij iemand op bezoek bent zal het wel niks aan de hand zijn .
Niemand maakt problemen.

In Jakarta(en grote steden) waar veel import komen en veel illegale bewoners zijn moet men wel streng zijn .De pak RT wordt soms gewaarschuwd , behalve als je gastheren een bekende is bij de buren.
De politie (ook de Sat.Pol P.P v.d Gemeente) doet ook vaak razia (ya , je hebt goed gerlezen) .

Klopt ook dat veel Indonesiers , zelfs de pak polisi het ook niet weten (of niet willen weten Emoticon: Wink )

Moet je maar pech hebben.bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 

Om Sid u bent er nog steeds er niet achter gekomen, dat daar de regels niet nageleefd worden !!!
wij hebben ons nog nooit gemeld waar dan ook.
Als we aankomen dan moet je een formulier afgeven, die je in het vliegtuig krijgt aangeboden.
Die gegevens zijn volgens mij genoeg.
het leven daar is volgens de daar bevolking geen pech hebben, maar gewoon een systeem van gewoontes. Emoticon: Shiny Emoticon: Nice Emoticon: Yes!


zie je het verschil van functioneren
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 04-07-2009 07:18 Surya Atmadja wrote:

...
A.M
In een hotel (ook guesthouses ) wordt je door de receptie ingeschreven n.a.v jou paspoort................

..............Daar wordt ook vreemd gereageerd op mijn topic.
Die wetten en regels bestaan wel degelijk .
Dat bedoel ik dus; als je paspoort niet gevraagd wordt en ik vraag of ik me moet inschrijven en het antwoord is "tidak usah" ...... tja ik ga echt niet aandringen hoor. (en dat is dus een aantal keren gebeurd, maar niet vaak gezien mijn reisfrequentie.......)

....en "OOK" vreemd gereageerd? Ik weet niet wat je bedoelt maar ik reageer toch niet vreemd? maar het wel zoals Om Ziel hieronder schrijft"dat regels niet nageleefd worden, althans VAAK niet nageleefd worden. Maar daar staat dan weer tegenover dat ze soms ook ter plekke bedenken..... dat dan weer wel.... Emoticon: Smile

Maar enfin, ik zie het straks wel. Ik zal (in overleg met het gastgezin) een poging wagen. Eens zien of ze me gemeld willen hebben...

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

AM, Zieleffe, veel mensen weten niet dat er een verplichting tot melding is omdat ze zelden met buitenlandse gasten hebben te maken. Idem dito voor hotelletjes in afgelegen streken. Ze kunnen echter wel degelijk in moeilijkheden komen als de politie op haar strepen gaat staan. Deze regel van melding bestaat al zo lang als ik in RI kom en woon. Gewoon even vragen of de gastheer/-vrouw je even wilt melden bij RT. Als ze een goede relatie hebben met de pak RT hoeft dat vaak niet. De hele buurt/kampung weet toch al dat er een vreemdeling(e) in hun midden is. Maar toch even doen want het gastgezin of hotel kan erop worden afgerekend.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 03-07-2009 15:45 raanr wrote: Van 1 aug. tot 10 aug. a.s. zitten wij op Kei Kecil (Ohoililir). Mogelijk dat we ook nog een uitstapje maken richting Kei Besar. Heb jij nog tips?
.....
Op het forum lees ik van jou dat er een run is op vliegen van/naar Tual. Dringen geblazen dus voor een plaats. Geldt dit ook voor de tickets voor de heen- en terugvlucht (Lion/wings air) die ik reeds geruime tijd in bezit heb? M.a.w. is ook hiervoor een plaats onzeker?

Kei Besar vond ik 1 v.d. hoogtepunten van mijn (dienst)reis. Weelderige begroeing en aardige mensen (sorry to say, maar veeeeeel prettiger dan Kei Kecil dat mij qua bevolking van alle bezochte Molukse eilanden het minst aangenaam is overgekomen). Er is in Elat een eenvoudige penginapan (van de kapolres, een familie uit Sanana, Taliabu) maar redelijk....best om uit te houden. Er is een sneldienst per jetfoil om 2 uur p.m. Dan ben je in 1 uur in Elat. Als je 's morgens een speed wil nemen, kan ook, maar die wachten tot vertrek totdat ze vol zijn (en dat kan wel eens lang duren). Ga een uitstapje maken naar nabijgelegen dorpen...je kan een ojek (= achterop een motorfiets) nemen. Beter dan een auto want die vallen nogal eens in een ravijn en de wegen zijn daarvoor niet goed geschikt. Daar waar Kei Kecil vele uitstekende wegen heeft, is dat op Kei Besar onmogelijk vanwege de bodemconstructie en de bergen.
Die run op vliegtuigen is veroorzaakt door 2 zaken: schoolvakantie en het uitvallen (in dok) van de Ciremai (PELNI-schip). In augustus is de schoolvakantie voorbij en de Ciremai vaart weer......dus ik voorzie geen problemen met vluchten.
Veel plezier.spacer line  


On 04-07-2009 12:08 Anne Mieke wrote:

...
....en ]"OOK" vreemd gereageerd? [/b Ik weet niet wat je bedoelt maar ik reageer toch niet vreemd? maar het wel zoals Om Ziel hieronder schrijft"dat regels niet nageleefd worden, althans VAAK niet nageleefd worden. Maar daar staat dan weer tegenover dat ze soms ook ter plekke bedenken..... dat dan weer wel.... Emoticon: Smile


Je moet maar de reactie van Ome Ziel lezen.
Alsof ik in de moskee heb gevloekt.

Ik bekijk de situatie met 2 ogen , van een inwoner van Nederland en ook van een Indonesier.
Toevallig weet ik iets van de geschreven en ongeschreven wetten/ regels.
Iets , maar iets meer dan een gemiddelde orang turis.

Door mijn vaak (te) formele benadering wordt er soms vreemd gereageerd.

Ik heb een reden waarom ik het formeel benaderde , om toch enigzins een kapstok te hebben namelijk de bestaande wetten .

En weet je waarom de orang turis ook in de maling wordt genomen door corrupte ambtenaren?
Omdat naast dat ze de regels niet weten ze ook (" zonder ze het weten ") de regels hebben overtreden.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 04-07-2009 11:38 zieleffe wrote:
Om Sid u bent er nog steeds er niet achter gekomen, dat daar de regels niet nageleefd worden !!!

wij hebben ons nog nooit gemeld waar dan ook.
Als we aankomen dan moet je een formulier afgeven, die je in het vliegtuig krijgt aangeboden.
Die gegevens zijn volgens mij genoeg.

Die witte formulieren zijn van de Immigratie dienst en waarschijnlijk ook van de douane.
Dat moet iedereen invullen .

Dat de regels niet nageleefd worden is ook bekend , daarom kunnen foute ambtenaren ook " goede zaken" doen .


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 

Yogya dat zou kunnen dat er velen zijn die het niet weten, althans zouden de mensen daar het moeten weten.
Maar een ding geloof ik wel dat die persoon hoofd van een complex, (hoe noemen ze die?)en de politie, die zie je daar nooit, zich niet laat belachelijk maken door wat voor reglement dan ook.
Ze weten wanneer ze alleen zijn wat kunnen uitrichten, maar met de inlanders er bij komen ze niet verder dan selamat Pak of Bapak.
heb maanden vertoeft in een complexs heb in het ziekenhuis gelegen, niemand heeft iets gevraagd naar welk document dan ook.
heb gereisd door Indonesië,1994 1995 t.e.m.2006, in het begin om de twee jaar, altijd 2 maanden soms om het jaar, dgn vertoeft ergens, en niemand heeft er naar gevraagd, laat staan er naar gekeken.[
Wel gezorgd dat mijn paspoort in orde is, want heb meegemaakt dat ik er niet in mocht, omdat het niet langer geldig was dan 6 maanden.
Dat was in 1998 toen, heb ik mij ingekocht voor 200 gulden.
Dus dat was ook meehelpen aan die corruptie,je wilt er van af op ten duur.
Ik had achteraf de ambassade moeten bellen dat ik er niet in mocht komen.

Maar verders denk ik zo dat de mensen zelf daar heel boos zouden worden als ze de mensen een boete zouden opleggen, wanneer ze geen aanmelding hebben gedaan.
Heb veel keren langs het politie bureau gelopen in Bandung, tegen over de kathedraal.
Ben nooit gevraagd of wat dan ook voor wat voor document.

Om Sid de emigratie dienst is juist de instantie om te weten wie ze in het land hebben binnen gelaten, en als ze gegevens hebben dan lijkt mij er geen vuiltje in de lucht zit.
Zelfs ben ik nooit op het adres aanwezig, wat we op die formulieren invullen.
Ik meende dat je twee formulieren witte kaarten in moet vullen, waar van je een in de paspoort moet houden, en de ander afgeeft aan de douane.
Zo zijn er nooit geen problemen geweest bij ons verblijf in Indonesië Emoticon: Nice Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

teripang
User
User icon of teripang
spacer line
 

[
Kei Besar vond ik 1 v.d. hoogtepunten van mijn (dienst)reis. Weelderige begroeing en aardige mensen (sorry to say, maar veeeeeel prettiger dan Kei Kecil dat mij qua bevolking van alle bezochte Molukse eilanden het minst aangenaam is overgekomen).

sorry yogya
Maar je weet niet eens hoe de bevolkingsgroep van kei kecil is,
Op kei kecil wonen ook veel mensen uit kei besar, omdat op kei besar weinig te doen is,
verder zijn er andere bevolkingsgroepen uit andere delen van Indonesie
veel keiezen uit kei besar trekken weg voor werk of scholing naar kei kecil en andere eilanden, de overige zien bijna geen toeristen of vreemden , dus natuurlijk reageren ze anders.
weet wel dat heel veel keiezen uit klein kei en groot kei ook overal te vinden is in alle delen van Indonesie, zelfs op Ambon is er een grote keiese gemeenschap,
ten tijde van de onlusten zijn zij het die vooral felle weerstand hadden geboden tegen de jihad strijders, dat is algemeen bekend op Ambon
TERDAD
User
spacer line
 

Surya Atmandia,

" Heb open oog voor GODS Natuur - Heb eerbied voor de Natuur"


INDONESIA ABADI - TETAP MERDEKA

dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 

Taman Lunterse de Boer

In het laatste deel verkast de auteur naar Pantai Natsepa waar hij in het hotel van Ibu Nona een zeer reislustige familie ontmoet. De laatste dagen worden afgeteld en hij krijgt een kleine week gezelschap van een bekende witneus. Samen worden tochten ondernomen naar historische gebouwen in de grote stad, Passo, en op het eiland Haruku...Lees verder: http://www.dangdude.eu/h10tamanlunterse.html
VanHeutsz
User
spacer line
 

Moet het niet zijn Lunterse boer i.p.v. de boer? Verder een tamelijk dertien in een dozijn reisverhaal van iemand die zichzelf 'auteur' noemt. In mijn opinie wordt hier het woord witneus nogal tendentieus gebruikt, schaamt u zich ook voor uzelf?

Prettige avond verder,

VH.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 05-07-2009 21:03 schreef teripang: sorry yogya
Maar je weet niet eens hoe de bevolkingsgroep van kei kecil is,


Ten eerste heb ik niet gezegd dat ik ze niet aangenaam vind, maar "het minst aangenaam". Dat is wel wat anders dan onaangenaam of onaardig.
Ten 2e ben ik vrij vaak in Kei Kecil geweest (denk wel 10x) en ben niet - zoals u - behept met een vooringenomen positief oordeel als afstammeling van dit eiland, daar ik verder geen enkele emotionele binding heb met Kei. Dus vind ik mijzelf (arrogant?) ietsje objectiever dan u.
Maar nogmaals: het is me niet tegengevallen, alleen in vergelijking met de andere eilanden vond ik Klein Kei het minst aangenaam (maar nog altijd stukken aangenamer dan op Java of Bali).zieleffe
User
spacer line
 


On 06-07-2009 21:54 VanHeutsz wrote:
Moet het niet zijn Lunterse boer i.p.v. de boer? Verder een tamelijk dertien in een dozijn reisverhaal van iemand die zichzelf 'auteur' noemt. In mijn opinie wordt hier het woord witneus nogal tendentieus gebruikt, schaamt u zich ook voor uzelf?

Prettige avond verder,

VH.
Nou van Heutsz je hebt nog al uitgesproken een probleem over wit neuzen.
Wat zou er in de plaats moeten komen rode neus of zo iets........... Emoticon: Shiny Emoticon: NiceVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Ziel , liever een hidung merah = rode neus i.p.v hidung belang . Emoticon: Wink


bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 15-06-2009 14:37 schreef Anne Mieke: Als ik toch al "aan de verkeerde kant van Masohi zit kan ik net zo goed linksom langs het noorden. Enig idee waar ik noord van Kamal kan overnachten dus in Piru en de noordkust ?

Ik heb vernomen dat er en penginapan is in Taniwel maar ben er niet naar op zoek gegaan want kon gelukkig op tijd terug zijn in Waipirit. De weg is behoorlijk slecht en ik kan me niet voorstellen dat je langs de gehele noordkant tot Sawai kan (ook al zegt men dat.....maar tijd is tijdloos hier, dus op een paar uren of zelfs dagen let men niet).
Als je naar Sawai wil, dan toch beter langs de zuidkust (vanaf Kamarian 2 uren) en dan bij Waepia "omhoog" naar het noorden naar Sawai (3 - 4 uren).
Ga je via Piru en Taniwel dan duurt dat waarschijnlijk veel langer want een trip tot Nukuhai was reeds 6 uren over een erbarmelijke weg (vanuit Piru, dus tel er nog maar ruim 1 - 2 uur bij voor Kamarian-Piru).

Ik wil maximaal 6 uur in een bus, auto whatever zitten. Anders wacht ik wel tot je (na) volgende week terug bent. en hoe je erheen bent gereisd via Masohi en dan de doorsteek naar het noorden of "linksom via Liang-Kamarian. Waipirit is de haven op Seram waar je vanuit Liang aankomt?

De doorsteek was geen echte doorsteek want ik moest tot Taniwel/Nukuhai (zie boven).
Ja, Waipirit is de ferryhaven vanuit Liang. Als je naar Masohi wil, dan kan je met een supersnelle jetfoil (ben je in 1 uur in Amahei vanuit Tulehu).

Eten is geen probleem, BI ook niet, als ik maar ergens een beetje redelijk kan slapen.
Ik heb op een van het internet geplukte kaart in het west veel plaatsnamen zien staan. Betekent dat dat er ook redelijke wegen/weggetjes zijn cq. (openbaar) vervoer?

Wegen langs de kust van West-Seram zijn uitzonderlijk goed. Ik (nou ja, de chauffeur) reed er met een snelheid van 100 km p/u overheen. Echter zodra je de bergen over moet, dan wordt het K.....Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

........even laatste ervaringen uit Maluku voor de geinteresseerden.....

Terug op Ambon met een vroege ochtendvlucht van Trigana Air (Rp.1.045.000) vanuit Langgur. Arrival op Laha airport en direct naar collega/vriendin in de bergen boven Ambon. ´ s Middags laat naar Tulehu (= haven voor ¨binnenvaart¨ tussen de nabij gelegen eilanden) en daar een supercomfortabele en snelle jetfoil genomen. In iets meer dan 1 uur al in Amahei (Rp. 100.000 – 150.000 afhankelijk van de klasse). Wel voorzichtig zijn want een medepassagier werd bestolen van al zijn geld op dit ¨luxe¨ vaartuig. Nog even voor het donker een klient bezocht in Amahei en toen per ojek naar hotel New Lelemuku te Masohi. Was er 12 jaar geleden als eens geweest maar is nu geheel gerenoveerd. Prijs Rp. 250.000 voor een airco-kamer. Hotel Isabela schijnt beter te zijn en heeft zelfs een zwembad.

Volgende dag per auto over een uitstekende weg naar Waipia (de TNS-dorpen), Wasia en Rumahkay (in een sneltreinvaart). Prachtige route langs sagupalmbossen. Na het noorden Taniwel te hebben bezocht (1 volle dag van bijna 16 uur) uiteindelijk in Waipirit weer op de ferry gestapt naar Ambon manisé waar ik in een leuke penginapan genaamd Mulia, Jl. Rijali 19, Belakang Soya, tel. (0911) 349237, terechtkwam. Dit guesthouse doet qua kwaliteit niet onder voor hotel Mutiara, maar was maar ⅓ van de prijs van Mutiara (v.a. Rp. 130.000 al airco-kamer en schoon). Ontbijt wat pover maar dat is vrijwel overal zo in Maluku.
Volgende ochtend regenen als pijpestelen (tja, regentijd op Ambon en Zuid-Seram) maar regenjas bij me. Guesthouse Mulia verhuurt goede motoren voor Rp. 30.000 per dag waardoor je heerlijk vrij door Ambon kan crossen. ´s Avonds in de moslimwijk Waihaong op zoek naar een leuk restaurant.

Fysiek een zware reis (in een recordtempo) maar psychisch een opluchting na jaren tussen antipode-achtig denkende en reagerende Javanen en Balinezen te verkeren. Zowel qua natuur als bevolking in Maluku Tengah en Tenggara vond ik Kei Besar en Seram de prettigste eilanden en Kei Kecil het minste. Babar en Tanimbar zijn eilanden voor de echte avonturier maar moeizame transportatie. Als de vaar- of vluchtschema´s ongunstig zijn, zit je daar voor onbepaalde tijd ¨vast¨. Maar de vaarschema´s van de PELNI zijn ter plekke in Ambon verkrijgbaar; dus...... planning pas op Ambon.dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 


On 06-07-2009 21:54 VanHeutsz wrote:
Moet het niet zijn Lunterse boer i.p.v. de boer? Verder een tamelijk dertien in een dozijn reisverhaal van iemand die zichzelf 'auteur' noemt. In mijn opinie wordt hier het woord witneus nogal tendentieus gebruikt, schaamt u zich ook voor uzelf?

Prettige avond verder,

VH.


Beste VH,
Het zou kunnen dat Boer zonder “de” wordt geschreven, dan heb ik het verkeerd opgepikt. Volgens mijn Kramers woordenboek is iemand die verhalen schrijft een ‘auteur’ , ook als dat een dertien in een dozijn reisverhaal betreft. Dat betekent zeker niet dat ik me zou willen meten met schrijvers van reisverhalen als een Paul Theroux, Norman Lewis of VS Naipaul. Witneus is een ander woord voor Bule en daarom schroom ik me er ook niet voor om de Indonesiër ‘Bruintje’ te noemen. Schamen doe ik me zeker niet voor mijn afkomst, maar ben me wel bewust van mijn grote neus en blanke huid. Ook nog een genoeglijke dag toegewenst.
VanHeutsz
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.dangdude,

Ik raad u aan om de kolombreedte iets te verkleinen
en meer gebruik van alinea's te maken, dit zal de
leesbaarheid aanzienlijk vergroten.

Groet,

VH.dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 

Beste VanHeutsz,

Door het klikken op de betreffende link kom je op de HTML pagina van het verhaal waardoor de kolombreedte groter is dan die van op de site. Gewoon even klikken op http://www.dangdude.eu/ en dan even bij 'De pisang op Ambon' om het wat gemakkelijker te kunnen lezen. Wat meer gebruik van alinea's zou inderdaad kunnen worden overwogen om het geheel leesbaarder te maken. Bedankt voor je tips.

Mzzl
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,636,337 topic views - 242,018 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 16-10-2021 18:44 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,286,672 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com