indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

anmantel
User
spacer line
 

Wij gaan in juli en augustus 5 weken naar Bali en Lombok. We zijn al eerder met een groep met een privé gids op Bali geweest. Nu zijn we maar met z'n 2-en. Is het verantwoord zelf te rijden met een huurauto op Bali. We gaan niet naar het toerischtische zuiden maar naar de noord en oostkust. Wie heeft er goede ervaringen en weet een betrouwbaar verhuurbedrijf? Of kunnen we beter vanuit Ned. een auto boeken?
chirpy
User
spacer line
 

Ga op Bali niet zelf rijden in een auto. Een auto met chauffeur is iets duurder, maar je bent van alles af. Wanneer je zelf rijdt, ben je bij elk ongeluk of wat dan ook de schuldige. Je hebt een internationaal rijbewijs nodig en verder een goede verzekering. Het kan dus wel, maar niet aan te bevelen.senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Persoonlijk ben ik van mening dat je in het noorden,oosten en westen best wel zelf in een auto kan rijden, maar het blijft opletten en je moet ogen van voren en van achteren hebben,

Beter is misschien om een motertje te huren


hati hati, pelan pelan

leomanado
User
spacer line
 

Zelf rijden is goed te doen, maar 1 seconde niet opletten is fataal. Indonesiers hebben alle tijd, behalve in het verkeer. Vooral de weg van het vliegveld naar Padangbai ( veer naar Lombok) is erg gevaarlijk. Iedereen haalt iedereen in op alle plekken, ook waar het niet kan. Ik rij altijd zelf daar, maar woon dan ook al 2 jaar in Manado. Ben wel wat gewend dus.
Een auto huren kun je gewoon op straat, goed en betrouwbaar. In het zuiden zullen ze Rp 250.000 per dag vragen, maar zeker voor een langere periode kun je daar nog wel wat af krijgen. Ik heb in Candi Dasa voor 2 weken huur Rp 125.000 per dag betaald. Huur in ieder geval niet op het vliegveld, daar is het erg duur.
Een motor huren lijkt me helemaal uit den boze......dat is echt vragen om ongelukken ( en boetes) Polities zijn gek op bules op een motor.

doe voorzichtig, maar geniet vooralPamelabak
User
spacer line
 

Wij zijn net terug van vakantie in Indonesie. Op Bali (3 dagen) hebben we een auto + chauffeur gehuurd en dat kwam neer op 350.000 Rupiah (dag).
Zelf zouden wij nooit in Indonesie auto rijden. Als je een chauffeur erbij huurt, kun je op je gemak van de natuur etc. genieten. En het zijn echt de kosten niet.
Als je een ongeluk/aanrijding krijgt (maakt niet uit of jij het veroorzaakt hebt) ben je de klos.
Als je in Indonesië auto of motor wilt rijden, moet je niet alleen ogen van voor en achteren hebben, maar ook van opzij.monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Heb zelf wel veel auto gereden op Bali. In Denpasar/Kuta zelf is het even goed oppassen want daar kan het wat drukker zijn, maar erbuiten is het overal rustig rijden en parkeren is nooit een probleem! Verzekering zat erbij, verder gewoon niet te hard rijden en alles op je dooie gemakkie doen.
Op Java ook gereden in en om Yogyakarta. Ging ook goed, is wat drukker dan op Bali.


From Dayeuhkolot with love

BintangJan
User
User icon of BintangJan
spacer line
 

Ik zou op Java en Bali niet achter het stuur durven kruipen. Je bent al een keer op Bali geweest en weet dus dat het verkeer krankzinnig is. Zeker in het zuiden. Huur een auto met chauffeur en je bent voor ca. 350.000 rp per dag klaar


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

ATIKI
User
spacer line
 

zijn er veel verhuurbedrijf op bali.
kan ook via hotel bij de reseption vragen.
veel plezier op bali.standford
User
spacer line
 

Voor de prijs alleen al ben je beter met een chauffeur die dan ook een beetje je gids is en je van alle bezienswaardigheden kan inlichten. In het geval je zelf gaat rijden kan je er best voor zorgen dat je een paar miljoen Rp op zakt hebt, om bij een ongeval het vlug te regelen en weg te wezen.
voor een dag uitstap naar Singaraja gemaakt en bij bali arrangements een chauffeur gebruikt die oorsponkelijk afkomstig was uit die streek en ons voor een aangename trip bezorgt. en het koste ons maar ongeveer 500.000 Rp ( alles ingebrepen ).
Kijk zelf eens op http://www.bali-arrangements.com
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.84,204,431 topic views - 240,036 posts - 13,725 topics - 32,692 members - last post @ 12-08-2020 04:38 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

137,355,732 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com