indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Gezocht & Aangeboden > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Van Heutsz schreef;
Je kunt wel degelijk grond of ander vastgoed kopen, je kunt alleen niet het eigendom verkrijgen.

Nee dat kan niet.
Bovendien geeft Van Dale een goede weergave en bedoeling van eigendom;
"ko·pen kocht, h gekocht voor geld in zijn bezit krijgen: "

In bezit zal het nooit worden.
Kopen kan dus NIET.
Nog los van de juiste weergave door Van Dale, en met dank aan de Indonesische wetgeving.It's only kinky the first time.

VanHeutsz
User
spacer line
 


On 18-04-2009 15:53 oyibo wrote:
Van Heutsz schreef;
Je kunt wel degelijk grond of ander vastgoed kopen, je kunt alleen niet het eigendom verkrijgen.

Nee dat kan niet.
Bovendien geeft Van Dale een goede weergave en bedoeling van eigendom;
"ko·pen kocht, h gekocht voor geld in zijn bezit krijgen: "

In bezit zal het nooit worden.
Kopen kan dus NIET.
Nog los van de juiste weergave door Van Dale, en met dank aan de Indonesische wetgeving.


Wat bedoelt u hier in vredesnaam mee, echt wederom geen touw aan vast te knopen.

Laten we eerst eens naar het begrip 'koop' kijken. Bij u en waarschijnlijk meerdere, heerst namelijk het hardnekkige misverstand, als zou koop een wijze van eigendomsverkrijging zijn. Door een koop gaat in het recht echter nog niet de eigendom van de verkochte zaak, in casu, een onroerende zaak, over aan de koper. Koop en verkoop is in het recht slechts een verbintenisscheppende overeenkomst. Door deze overeenkomst aan te gaan is de verkoper schuldeiser geworden tot betaling van de verkoopprijs, van welke verbintenis de koper schuldenaar is en de koper is nog geen eigenaar maar hij is schuldeiser geworden van een verbintenis tot overdracht van deze zaak aan hem.
Een koper heeft alsnog dus slechts een vordering waarmee hij zonodig overdracht van de koopwaar kan afdwingen.
Pas nadat de verkoper aan zijn voornaamste verplichting, te weten overdracht (leveringsakte bij notaris en inschrijving kadaster) van de koopwaar, hier dus een stuk land, heeft voldaan, is de koper eigenaar van hetgeen hij gekocht heeft.

Kortom: koop en verkoop is niets anders dan een overeenkomst tussen twee partijen en heeft met eigendom niets van doen.NoviKirana
User
User icon of NoviKirana
spacer line
 


Op 18-04-2009 19:57 schreef VanHeutsz:

...

Pas nadat de verkoper aan zijn voornaamste verplichting, te weten overdracht (leveringsakte bij notaris en inschrijving kadaster) van de koopwaar, hier dus een stuk land, heeft voldaan, is de koper eigenaar van hetgeen hij gekocht heeft.

Kortom: koop en verkoop is niets anders dan een overeenkomst tussen twee partijen en heeft met eigendom niets van doen.


Ik raak het spoor een beetje bijster....aan de ene kant wordt de koper eigenaar van hetgeen hij gekocht heeft....aan de andere kant heeft koop en verkoop niets met eigendom van doen.....eigenaar ben je toch van een eigendom?VanHeutsz
User
spacer line
 


On 18-04-2009 21:13 NoviKirana wrote:

...


Ik raak het spoor een beetje bijster....aan de ene kant wordt de koper eigenaar van hetgeen hij gekocht heeft....aan de andere kant heeft koop en verkoop niets met eigendom van doen.....eigenaar ben je toch van een eigendom?


Nog simpeler:

“kopen” is eigenlijk alleen een afspraak om geld te betalen om daarvoor iets geleverd te krijgen. Daarna volgt pas het betalen en leveren. Bij de overhandiging (=levering) op basis van een geldige overeenkomst wordt men pas eigenaar. Als u op de markt een vis koopt, is dat bijna hetzelfde moment. Bij onroerende zaken zit er tussen koopovereenkomst, betaling en levering vaak een aanzienlijke tijd. Bovendien kunnen onroerende zaken niet overhandigd worden, maar vindt de levering plaats doordat er in het register (het Kadaster) een aantekening gemaakt wordt dat er een andere eigenaar is.Ronnie
User
User icon of Ronnie
spacer line
 

Goed idee om dit soort gegevens te verzamelen en ervan te leren. Wat te denken van onze site http://secondlife4us.nl??


On 12-04-2009 10:57 Hilmar wrote:

...


Jeroen en andere zijn zelf ervaringsdeskundige omdat ze er zelf ook wonen en bezittingen hebben, ik zie het niet als kritiek maar gewoon als waarschuwing tegen de lastige zaken die ze zelf zijn tegen gekomen. Daarnaast ongetwijfeld interesse in hoe een ander de zaakjes heeft geregeld.
Is er eigenlijk niet een website van mensen die deze stappen hebben gemaakt en die piekfijn uitleggen hoe je zoiets aanpakt en welke mogelijkheden er allemaal zijn? Of willen de mensen die er al zijn het een beetje voor henzelf houden en iedereen zelf het wiel laten uitvinden?
Ronnie
User
User icon of Ronnie
spacer line
 

Grappig dat er zo'n levendige discussie is ontstaan. Wat ik toch echt proef is het negatieve in mensen als het gaat om RI. Ook ik ben gewaarschuwd en sta met beiden voeten op de grond maar om nu alles en iedereen te wantrouwen gaat mij echt te ver.

Op Lombok heb ik eerlijke en lieve locals leren kennen, vaak via Nederlanders die daar woonachtig zijn en die we daar hebben leren kennen.

Grappig was vooral de "boodschap"om vooral iets te doen. Nou, zaols Anne-Mieke ook al vertelde, niets doen en dit persoontje passen niet bij elkaar.
Nee, barstenvol plannen, zowel ik, mijn vrouw, alswel samen! Dus geen zorgen dat we mochten gaan vervelen!


spacer line  


On 18-04-2009 21:25 VanHeutsz wrote:

...


Nog simpeler:

“kopen” is eigenlijk alleen een afspraak om geld te betalen om daarvoor iets geleverd te krijgen.
Daarna volgt pas het betalen en leveren.
Bij de overhandiging (=levering) op basis van een geldige overeenkomst wordt men pas eigenaar. Als u op de markt een vis koopt, is dat bijna hetzelfde moment. Bij onroerende zaken zit er tussen koopovereenkomst, betaling en levering vaak een aanzienlijke tijd. Bovendien kunnen onroerende zaken niet overhandigd worden, maar vindt de levering plaats doordat er in het register (het Kadaster) een aantekening gemaakt wordt dat er een andere eigenaar is.


Klopt .
Alleen ben ik (pas) eigenaar van de onroerend goed zodra de akte bij de notaris werd gepasseerd, middels akte van levering.
Krijg ik ook gelijk de sleutels.
Als ik de volgende dag (desnoods uur) het weer wil verkopen , weggeven etc is het mijn eigen zaak.

De vraag is of ik (een WNA) het kan doen als de Indonesische "eigenaar" niet mee wil werken .
Wat gebeurt er dan ? . Ondanks dat hij in een andere overeenkomst(akte) beloofd heeft om zijn medewerking te verlenen ?

Dan kan de WNA de nominee alleen maar dwingen via een rechtzaak.
Of zie ik het verkeed ?


bisa dicek of makemyday .

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.ronnie; ik heb je stukje gelezen op je website. Naar mijn mening wil je bepaalde negatieve aspecten niet in zien. Dat is niet erg, want er zijn genoeg waarschuwingen te vinden op internet over hoe je in Indonesie bepaalde dingen moet aanpakken, zo ook hier op dit forum.

Ik hoop dat je voordat je daadwerkelijk vertrekt naar Indonesie je toch wat meer doet met de dingen die je ogenschijnlijk minder bevallen, maar die je nu liever wil vergeten. Anders kan het wel eens zo zijn dat je Indonesie-avontuur korter zal duren dan je zelf hoopt (en ik trouwens ook, ik wens niemand een mislukking toe, vandaar ook mijn scherpere punten vrij in het begin van dit onderwerp).

Nogmaals; er wonen overal lieve locals, totdat je er dagelijks mee te maken krijgt, dan zijn het net gewone buren zoals in Nederland over het algemeen. Verwacht er alsjeblieft niet te veel van, zeker niet zonder betaling. Echt niet iedereen is zo uiteraard, maar de scherpe kantjes van het positieve moeten er naar mijn mening toch echt vanaf voordat je vertrekt naar Lombok.

Ooh, je positieve berichten over het project van Emaar en het daaraan gekoppelde vliegveld zijn helaas niet opgevolgd door bevestigingen in het nieuws voor zover ik heb kunnen terugvinden. Dit is het daadwerkelijke Indonesie waar alles een stuk stroperiger is dan op je website. Wederom; doe er je voordeel mee. Ik heb er verder ook niets aan als je faalt en terug naar Nederland moet (je bent dan de zoveelste namelijk). Ik zou liever over een paar jaar vertellen: 'Die gasten op Lombok, die hebben het goed voor elkaar!'.


Ho Lee Fuk

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Kopen in goed Nederlands betekent het "in bezit hebben"

Eenvoudiger kan ik het ook niet maken.
In Indonesie kun je als buitenlander geen onroerendgoed of huis in bezit hebben, nog over de eigendoms rechten beschikken. Simpel. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Noch. Maar afgezien daarvan: je kunt als buitenlander best een huis in bezit hebben. Tot en met de laatste steen. De grond helaas...Ronnie
User
User icon of Ronnie
spacer line
 

Yerun, ik heb geen idéé waar je het over hebt. Ik vraag me ook serieus af waarom ik wederom in ga op je stellingnames:

"negatieve aspecten die ik liever niet in wil zien", " wat meer doet met de dingen die je ogenschijnlijk minder bevallen", " de scherpe kantjes van het positieve moeten er naar mijn mening toch echt vanaf voordat je vertrekt ".
Het lijkt wel of je een psycholoog bent die zijn opleiding niet heeft afgerond. Zoveel wijsheid en inzicht, je hebt je roeping gemist!

Ik sta positief in het leven, ben zéér nuchter, weeg alles goed af, maar weiger om mijn locale vrienden, die al veel voor ons gedaan hebben, negatief te bekijken. Ik hoop toch oprecht dat jij in het dagelijks leven er toch iets anders instaat want anders heb je een zwaar leven.

" stroperiger dan op mijn website" Waar heb je het wederom over?? Man man, het zit wel héél erg diep bij je. Natuurlijk duurt daar alles 5 jaar langer dan gepland. So what??
Zal mij een zorg zijn. We hebben de tijd en gaan er lekker van genieten!

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Leuk,
Je kunt wel een huis hebben,tot de laatste steen, behalve de grond.
Eens even kijken...................dus als je een huis zet op grond die niet de jouwe is, dannuh............................... kun je op zijn minst terughoudend zijn met het bouwen van een huis. Als de grondeigenaar na een paar jaar vertelt, of de nabestaanden van de eigenaar, toedeloe met je woning, dannuh....................... gewoon wegwezen dus.
En dat zou helaas niet de eerste keer zijn.

Dus ben je eigenaar van errug weinig.

Inderdaad, je bent eigenaar van stenen. Van het huis.....................nooit dus.

Emoticon: Party!It's only kinky the first time.

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Wat ik eerder dacht schreef ik niet neer omdat ik helemaal niet negatief ingesteld ben, maar vooruit, dit is wat ik daadwerkelijk dacht: "Ga vooral door met je voorbereidingen en deel vooral alles met iedereen, dan kan ik harder lachen dan ooit tevoren als je website ineens offline is en je terug naar Nederland moet"

Laat het even weten als je vertrekt, dan zet ik mijn aftel-klok op twee jaar, want als die afloopt ben je zeker weer terug in Nederland vanwege 'omstandigheden in het gastland'.

Jammer dat je helemaal NIETS negatiefs aan wil nemen of er ook maar naar wil kijken, maar dat is je eigen keus. Kom straks niet janken dat je berooid terug moet naar Nederland. Emoticon: Bye bye


Ho Lee Fuk

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 30-04-2009 03:54 Yerun wrote:
dan kan ik harder lachen dan ooit tevoren


Da's nou weer overdreven, Mas Yerun. Ik heb helaas te veel mensen op die manier dit fraaie land zien verlaten. Desalniettemin is het niet onmogelijk dat een meewarig glimlachje mijn edele gelaatstrekken nog beter zal doen uitkomen...

De Zwarte Piet (verkeerde maand) kan gelukkig ook wel eens aan de andere kant vallen. Een vriend van mij had een gudang . Geen bamboegeval, maar een fraaie, goed afgewerkte gudang met Westerse sanitaire voorzieningen en de ganse reutemeteut. Die werd te klein, dus hij bouwde een grotere, op een ander stuk land. Voor de `oude' gudang had hij een huurder gevonden die dezelfde huur zou betalen als hij, plus een jaarlijkse vergoeding voor het gebouw aan hem en wel gedurende vijf jaar. Mijn maatje stelde dat aan de eigenaar van de grond voor, en die lachte zich het apelazerus. Hij wilde de hoofdprijs voor zijn grond, er stond immers een fraaie gudang op? In paats van een win-winsituatie werd het lose-lose. Mijn vriend liet de gudang tot de laatste steen afbreken. Dat kostte hem geld (die stenen brengen nog wel iets op, maar echt opschieten?). De eigenaar van de grond kreeg geen nieuwe huurder en zat met een onverhuurbaar stuk grond opgescheept, met hier en daar nog wat vakkundig gesaboteerde resten van fundamenten. En de nieuwe huurder moest weer gaan zoeken.

spacer line  


On 30-04-2009 06:20 guna2 wrote:

...


In paats van een win-winsituatie werd het lose-lose.

Ongeveer over bijna dezelfde toestanden heb ik al jaren geleden al gewaarschuwd.
Goed dat de stomme landlord zo stom is om de goudenkip gelijk te slachten met de brokken zit , maar hoe zit het dan met een oude Lansia-er of " investeerder" die na jarenlang zijn villa heeft omgetoverd tot een dependance van Nirwana op aarde ?

Moet hij dan zijn nu al boven de 1 of meer M villa ook afbreken , en terug gaan , berooid naar een bejaarden of verpleegtehuis ?
Ergens in de binnenstad vanMokum of Utrecht ?


bisa dicek of makemyday .

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 30-04-2009 06:46 Surya Atmadja wrote:

...
Moet hij dan zijn nu al boven de 1 of meer M villa ook afbreken


Nee, Pak Surya, en ik vind die situaties dan ook niet om over te schaterlachen. Het is dieptriest. Als die rare witten hier een beetje worden belazerd terwijl ze gewaarschuwd zijn, dan vind ik dat nog wel amusant. Maar de mensen die geknipt en geschoren het land verlaten vind ik triest. Overigens was dat uiteindelijk ook het lot van bovenvermelde vriend. Alles kwijt, gejat door zijn favoriete personeel. O nee, dat gebeurt hier niet.

Waar ik wel om kan lachen: vorig jaar had ik hier zo'n bekpekster (zoals uitvoerig en waarheidsgetrouw beschreven in een ander topic), en wel vier weken (3 bij aankomst, 1 voor ze weer terugging). Ze arriveerde 's ochtend in JKT, en ik had haar gezegd dat ze dan gewoon het vliegtuig moest nemen naar JOG. Andere bekpekkers hadden zich al over haar ontfermd, en dus werd het Jalan Jaksa en de volgende dag de trein. Woest was ze toen ik haar voorrekende hoeveel dat extra had gekost, nog afgezien van de narigheid van trein- en busuren. Ik heb haar mores geleerd. En Bahasa Indonesia. Voor dat laatste was ze me dankbaar, hoewel ze in eerste instantie had gezegd dat ze `voor die vier maandjes' (sic!) geen taal ging leren. Tot ik zei dat alles dramatisch goedkoper werd als ze de taal sprak. Gewoon keihard toeslaan op de zwakke plekken.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


Da's nou weer overdreven, Mas Yerun.

Klopt inderdaad, maar ik ben flexibel en pas me met gemak aan aan het gedrag van Menir Ronnie. Alleen in dit topic dan, want zo arrogant doen in Indonesie is je kop boven het maaiveld uitsteken, en dat gaat je kosten.


En Bahasa Indonesia . Voor dat laatste was ze me dankbaar, hoewel ze in eerste instantie had gezegd dat ze `voor die vier maandjes' (sic!) geen taal ging leren. Tot ik zei dat alles dramatisch goedkoper werd als ze de taal sprak. Gewoon keihard toeslaan op de zwakke plekken.

Zullen we vragen hoe ver Ronnie daarmee is of zullen we dat maar achterwege laten?


Ho Lee Fuk

Ronnie
User
User icon of Ronnie
spacer line
 

Yerun, LOL!!! speel op de man en zoek geen medestanders aub. Moet je gesterkt worden in je stellingname?

Stem me vragen en je krijgt een antwoord. Maar niet via een forum je gelijk proberen te halen. Ik wíst wat je dacht en heb een pesthekel aan negatief ingestelde persoonlijkheden.

Het lijkt me dan ook verstandig dit draadje te stoppen.

Overigens goed nieuws! Wellicht niet voor jou maar check mijn website (E)maar eens Emoticon: Nicezieleffe
User
spacer line
 
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 30-04-2009 22:05 Ronnie wrote:
Yerun, LOL!!! speel op de man en zoek geen medestanders aub. Moet je gesterkt worden in je stellingname?

Stem me vragen en je krijgt een antwoord. Maar niet via een forum je gelijk proberen te halen. Ik w�st wat je dacht en heb een pesthekel aan negatief ingestelde persoonlijkheden.

Het lijkt me dan ook verstandig dit draadje te stoppen.

Overigens goed nieuws! Wellicht niet voor jou maar check mijn website (E)maar eens Emoticon: Nice
Jij opent een topic hier om bezoekers naar je website te lokken (laten we eerlijk wezen), en omdat ik hier reageer en niet op je website zou dat ineens niet meer goed zijn? Ja, zo kan ik ook van onderwerp veranderen!

Ik heb al eerder gezegd geen negatief ingesteld persoon te zijn, meerdere malen. Jij bent er van overtuigd dat ik dat wel ben, wat je goed recht is overigens, maar ga me niet van vreemde dingen beschuldigen als het reageren op je eigen topic.. het moet niet gekker worden zeg!

Emoticon: Laugh out loud


Ho Lee Fuk

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

United Arab Emirates: Monday, April 30 - 2007 at 16:15

Is dat goede nieuws nou 2 jaar oud?

Die van 14 maart is recenter lijkt me,
http://www.dubaichronicle.com/(...)-lombok-project-6674

Zou het echt doorgaan?
Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

lesmana
User
spacer line
 

Dat men mensen naar zijn eigen web-site probeerd te lokken dat moge duidelijk zijn. Ok, maar nu over zijn leuke stukje grond zo lekker dicht bij de zee, hij zal het wel betaald hebben maar hij heeft beslist HET SERTIFIKAT HAK MILIK niet en zeker niet op zijn naam.
Het bewuste perceeltje stond al eerder 8 jaar geleden op een andere website als zijnde gekocht door een echt bewust voorzichtige en pientere orang bule.
Alleen hij had geen hak milik op zijn certifikat staan.
Hij wist ook niet dat er geen grond gekocht kon worden zo dicht bij de zee.
Ook hij ging met z'n kop door de muur omdat hij de woorden van een andere bule toch echt geloofde, de arme sukkel.
Maar hier schrijven ik heb dit en dat gekocht, maar grond wordt nooit je eigendom en dat weten de zogenaamde lieve en behulpzame mensen ook, maar ze hebben een geraffineerd systeem.
Met het verhaaltje ik heb dit en ik heb dat worden vele naieve kopers over de streep getrokken.
Wat maakt het nu uit of een bule 2 tot 300.000 euro verlies heeft, hij lacht stiekem in zijn vuistje, want naar zijn winst over de jaren dat hij de naievelingen heeft bedonderd daar wordt met geen woord over gerept.
Zei, de zogenaamde goede makelaars maken winsten genoeg maar ze praten er niet over.
Je hoort er niets meer van en bij navraag zijn ze met hun winst van de aardbodem verdwenen.
Op de bewuste website's van de eerlijke bule's lees je alles over de zgn voordelen en zelfs emigratie mogelijkheden, maar ze weten verrekte goed dat dit en het verwerven van grond nooit en te nimmer mogelijk is.

Ik heb er erg lang gewoond en ik weet waarover ik het hier heb.

John.guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 02-05-2009 15:37 lesmana wrote:
Het bewuste perceeltje stond al eerder 8 jaar geleden op een andere website als zijnde gekocht door een echt bewust voorzichtige en pientere orang bule.


Oeps, John. Is die site nog te achterhalen (Time Machine of zo)? Dan worden wij zwartkijkers wellicht niet meer met de nek aangekeken.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Inderdaad lesmana, grond te dicht bij het strand is van de staat (om duidelijke redenen, bescherming van de kustlijn), dus dat kan nog wel eens een inkoppertje zijn als de exacte afstand bekend is. Die wetgeving is wel op te snorren.

Een oude website die al jaren niet meer bestaat moet ook zeker nog wel te vinden zijn op internet. Als ik weet waar ik naar moet zoeken dan doe ik dat graag, om de reden die guna2 hierboven ook al gaf: Dan worden wij zwartkijkers wellicht niet meer met de nek aangekeken.


Ho Lee Fuk

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

En als ze ballen hebben, moeten Ronnie en de Ronnies (Weet je wat ik zie als ik gedronken heb? Of was dat Het?) daar ook in geïnteresseerd zijn.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.85,410,363 topic views - 240,166 posts - 13,729 topics - 33,354 members - last post @ 28-09-2020 14:47 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

139,218,468 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com