indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Gezocht & Aangeboden > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Ronnie
User
User icon of Ronnie
spacer line
 

Beste allemaal!

Al jaren praten wij over emigratie. Waar, wanneer, hoe etc.
2 jaar geleden zijn wij begonnen met een website over onze emigratieplannen naar Lombok.
Eindelijk hebben wij afgelopen zomer de knoop definitief doorgehakt. Alles valt nu goed in elkaar en we gaan er dan ook voor.

Neem eens een kijkje op Secondlife4us.nl en laat eens van je horen!

Groet Ike & RonAlbert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 16-03-2009 16:22 Ronnie wrote:
Neem eens een kijkje op Secondlife4us.nl en laat eens van je horen!
Groet Ike & Ron
Ziet er goed uit. Met veel info.
Ga zo door.

Albert


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Nice! Maar waar ga je wonen daar? Neem aan dat je iets gaat huren, tenzij je een Indonesisch paspoort hebt. Kopen is sowieso uit den boze anders...
Per wanneer gaat het gebeuren? Wij hebben er wel aan zitten denken om een stuk land te kopen daar, maar toen besloten we ineens een huis te kopen in NL en dus concentreren we ons daar maar eerst eens op...
Hoor graag wat meer details!


From Dayeuhkolot with love

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Naar Lombok, toe maar. Mooi eiland om vakantie te vieren, en eventueel familie te hebben maar moet er niet aan denken daar te wonen. Zo afgelegen dat je zit als er wat aan de hand it (zowel lokaal, nationaal als internationaal). Verder is de bevolking op het eiland over het algemeen een stuk directer, kan een voordeel zijn voor buitenlanders, maar ga er maar vanuit dat ze zonder chromen actie ondernemen als ze iets niet bevalt.

Ik kan op het blog trouwens niets terugvinden over de daadwerkelijke beweegredenen om te vertrekken uit Nederland? Verder kun je niet naar Indonesie emigreren, je kunt er tijdelijk verblijven (en dat steeds tijdelijk verlengen) of je kunt er werken. Zodra je geen geldelijke bijdrage doet hier (=Indonesie) kun je oprotten. Vergeet dat niet als je vertrekt.


Ho Lee Fuk

Ronnie
User
User icon of Ronnie
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Monyet: Zoals op onze website aangekondigd, vertrekken wij 3 maanden nadat ons huis is verkocht. Kopen, huren, dat zien we ter plekke. Vooralsnog willen we zelf (laten) bouwen maar we kijken ook naar de mogelijkheden te kopen. Een 55+ Indonesisch visum volstaat ook overigens.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.yerun: Bedankt voor de opbeurende woorden. Precies wat we nodig hebben, not dus. Ieder zijn ding. Jij niet wij zťker wel. Als je twijfelt of we alle voor en nadelen op een rijtje hebben gezet, dan heb je het goed mis.
Jaja, emigreren kan niet. Weten we maar het beestje moet een naam hebben.

Jammer dat je zo negatief erin staat. Wij zie het positieve! Wij kennen al veel mensen daar, zowel locals als foreigners en hebben ons besluit genomen.
Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Hee Yerun, wat is dit allemaal? Smaken verschillen toch? Ik hoef ook niet naar Lombok, maar zeker niet naar Java. Wat bedoel met als er wat aan de hand is? Is het dan niet zo dan je dan sowieso maar beter niet Indonesie kan zitten? Is toch een kwestie van afwegen en keuzes maken? En afgelegen dat valt nog wel mee hoor. Tig vluchten per dag vv Denpasar, Surabaya en Jakarta. Ik weet wel meer afgelegener eilanden.
Er zijn nog steeds mensen die er wettelijk kunnen verblijven er zijn ook nog andere modellen dan werken/business en vakantie.

Ik snap er niks meer van. Er zijn hier een aantal mensen die in Indonesie wonen (op wat voor manier dan ook) maar die doen niks anders dan op het land en bevolking afgeven. Wat is daar nu de waarde van?
er zijn diverse mensen die aan het nadenken zijn om naar Indonesie te verhuizen (waaronder ikzelf) maar de meesten denken dan ook erg lang (ik ook) en Ronnie is daar ook al een tijd mee bezig.
Ik ben juist benieuwd hoe het nu allemaal in zijn werk gaat.

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Ronnie
User
User icon of Ronnie
spacer line
 

Helemaal met je eens Anne Mieke. De negativiteit valt mij ook sterk op en is op zijn minst verwonderlijk. Wat doen mensen op dit forum als er niets positiefs uitkomt?

Overigens zou de internationale luchthaven op Lombok binnen 2 jaar gereed moeten zijn. Dan kun je rechtstreeks via Singapore, Hongkong of Jakarta.

Enfin, wij gaan naar Lombok, dat staat als een huis.
En Anne Mieke, laat ook jij eens horen waarom je in de toekomst wellicht naar IndonesiŽ wil.
http://secondlife4us.nlYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

De 'kritiek' (het zijn gewoon wat feitjes op een rij, niet meer dan dat) gaf ik omdat ik het idee had dat er weinig voorbereiding was (kan er ook niets van vinden op jullie website zoals eerder al gezegd, graag een linkje dus!) voor het hele gebeuren. Daarom dus. Aangezien ik alleen een "NOT!" als antwoord heb gekregen vermoed ik dat ik toch een beetje gelijk heb, vandaar de herhaling van mijn verzoek, zie het niet als een aanval, want zo is het niet bedoeld.

Het vliegveld zal over twee jaar nooit af zijn (... sorry negatief ...), daar er namelijk op dit moment alleen een bord staat dat er ooit een vliegveld gebouwd gaat worden. Zelfs alle grond is nog niet onteigend. Maar dat kun je niet weten als je vanuit Nederland je voorbereidingen moet doen, kan ik je dus niet kwalijk nemen.

Gratis extra informatie dus. Sorry dat het negatief is, maar zo gaat het in het leven. Nog even wat positieve dingen over Lombok om af te sluiten dan: de stranden bij Senggigi zijn mooi wit, schoon, vrijwel verlaten (al is dat weer negatief voor de lokale bevolking) en eenvoudig te bereiken. Mataram is een heerlijk circuit om in de late avonduren een stukkie illegaal te racen met de motor (pas op voor overstekers op de grote kruispunten Emoticon: Wink ). De weg die rond het eiland ligt is netjes, hoewel niet altijd even perfect kun je zo wel het hele eiland via de kust volgen. Dwars oversteken kan ook via de snelweg die (eigenlijk) Jakarta met Flores verbindt.

Groetjes!


Ho Lee Fuk

Ronnie
User
User icon of Ronnie
spacer line
 

Yerun, bedankt voor je reactie. Waar ik mij aan stoorden waren de conclusies die je zomaar even trekt. Ik zie dit niet dķs zal het wel zo en zo zijn.

Nee, Yerun, er zijn ook mensen die na 2 berichten niet alles op straat gooien. Zoals ik hier www.secondlife4us.nl/2009/03/lombok/ al aangaf, kom ik nog terug op onze plannen. Had je dat niet gelezen?? Laat ik een tipje van de sluier oplichten, we doen er niet veel Emoticon: Wink .

Dat wil nog niet zeggen dat er weinig voorbereiding is. Feit is en blijft ťťrst moet ons huis verkocht zijn. Wij zijn zů voorbereid dat we in omgeving Kuta vorig jaar 11.000 m2 grond hebben gekocht. Prima investering! Ja ja, ik kŠn er geen grond kopen, weet ik maar staat notarieel op onze naam..

Het vliegveld, tja ik weet het. En ik weet het vanuit Nederland want we hebben goede contacten daar ťn er is Internet, toch? Bovendien komen we jaarlijks op het eiland..

De "gratis"informatie is natuurlijk allang bekend als je jaarlijks naar Lombok gaat. Overigens zijn de stranden bij Sengiggi niet allemaal zo prachtig maar zelfs met zwart zand. (achter Puri Saron).

Enfin, weet je dat ook weer. Blijf ons vooral volgen op http://secondlife4us.nl en laat vooral berichtjes achter Emoticon: Bye bye


JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Je hebt in ieder geval een mooi huis in Uden.


Begin de details te vergeten

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 24-03-2009 09:47 Ronnie wrote:
Yerun, bedankt voor je reactie. Waar ik mij aan stoorden waren de conclusies die je zomaar even trekt. Ik zie dit niet dus zal het wel zo en zo zijn.

Nee, Yerun, er zijn ook mensen die na 2 berichten niet alles op straat gooien. Zoals ik hier www.secondlife4us.nl/2009/03/lombok/ al aangaf, kom ik nog terug op onze plannen. Had je dat niet gelezen?? Laat ik een tipje van de sluier oplichten, we doen er niet veel Emoticon: Wink .
Zolang je maar niet te weinig doet, want dat wordt al snel erg vervelend Emoticon: Wink


Dat wil nog niet zeggen dat er weinig voorbereiding is. Feit is en blijft eerst moet ons huis verkocht zijn. Wij zijn zo voorbereid dat we in omgeving Kuta vorig jaar 11.000 m2 grond hebben gekocht. Prima investering! Ja ja, ik kan er geen grond kopen, weet ik maar staat notarieel op onze naam..
de 'beroemde' vier-akten-constructie?


Het vliegveld, tja ik weet het. En ik weet het vanuit Nederland want we hebben goede contacten daar en er is Internet, toch? Bovendien komen we jaarlijks op het eiland..

De "gratis"informatie is natuurlijk allang bekend als je jaarlijks naar Lombok gaat. Overigens zijn de stranden bij Sengiggi niet allemaal zo prachtig maar zelfs met zwart zand. (achter Puri Saron).
Uiteraard niet, maar het strandje bij onder meer restaurant Alang-Alang is mooi wit. Verder naar het noorden ook witte stranden, alsmede ook de Gili's zijn toch aardig wit als ze niet vol liggen met houtskool van kampvuren


Enfin, weet je dat ook weer. Blijf ons vooral volgen op http://secondlife4us.nl en laat vooral berichtjes achter Emoticon: Bye bye


Ik zal mijn best doen het te volgen, blijft toch een hele stap om te vertrekken uit Nederland immers.


Ho Lee Fuk

spacer line  

Kei gaaf Ronnie, goed plan loop er zelf ook al van te dromen,maar moet nog even wachten tot onze jongste zelfstandig word, bye the way je woont in Uden ik ook kom maar eens buurten in onze toko bij de oude aldi groetjes edwinteripang
User
User icon of teripang
spacer line
 

ronnie, gewoon doen wat in je hart ligt, dat doen wij ook, willen zo vlug mogelijk naar indonesie ook verkassen, als je teveel naar kritieken leest die zeggen dat je dat niet moet doen , dan kan je die berichten liever negeren
maar je zei dat je 11.000m2 meter grond had gekocht. zo groot of vergis jij je , want dan is het echt heeel groot
ik ga je website bekijken en wens je veel succes

Ronnie
User
User icon of Ronnie
spacer line
 


On 28-03-2009 00:39 teripang wrote:

maar je zei dat je 11.000m2 meter grond had gekocht. zo groot of vergis jij je , want dan is het echt heeel groot
ik ga je website bekijken en wens je veel succes11.000 m2 ja, ofwel 1,1 hectare. Leuk dat je ook onze site eens bekijk! thx.Ronnie
User
User icon of Ronnie
spacer line
 


On 27-03-2009 18:19 Roes.E.Uden wrote:
Kei gaaf Ronnie, goed plan loop er zelf ook al van te dromen,maar moet nog even wachten tot onze jongste zelfstandig word, bye the way je woont in Uden ik ook kom maar eens buurten in onze toko bij de oude aldi groetjes edwin


Doe ik zeker edwin! Kom een dezer dagen wel eens langs!Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Jammer dat je niet meer in gaat op de door mij genoemde puntjes.


Ho Lee Fuk

mashil
User
User icon of mashil
spacer line
 


On 18-03-2009 22:25 Anne Mieke wrote:
Hee Yerun, wat is dit allemaal? Smaken verschillen toch?

Ik snap er niks meer van. Er zijn hier een aantal mensen die in Indonesie wonen (op wat voor manier dan ook) maar die doen niks anders dan op het land en bevolking afgeven. Wat is daar nu de waarde van?
er zijn diverse mensen die aan het nadenken zijn om naar Indonesie te verhuizen (waaronder ikzelf) maar de meesten denken dan ook erg lang (ik ook) en Ronnie is daar ook al een tijd mee bezig.
Ik ben juist benieuwd hoe het nu allemaal in zijn werk gaat.

gr
AM


Jeroen en andere zijn zelf ervaringsdeskundige omdat ze er zelf ook wonen en bezittingen hebben, ik zie het niet als kritiek maar gewoon als waarschuwing tegen de lastige zaken die ze zelf zijn tegen gekomen. Daarnaast ongetwijfeld interesse in hoe een ander de zaakjes heeft geregeld.
Is er eigenlijk niet een website van mensen die deze stappen hebben gemaakt en die piekfijn uitleggen hoe je zoiets aanpakt en welke mogelijkheden er allemaal zijn? Of willen de mensen die er al zijn het een beetje voor henzelf houden en iedereen zelf het wiel laten uitvinden?


- Let us live simply so that others may simply live -

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 12-04-2009 10:57 Hilmar wrote:

...
Jeroen en andere zijn zelf ervaringsdeskundige omdat ze er zelf ook wonen en bezittingen hebben, ik zie het niet als kritiek maar gewoon als waarschuwing tegen de lastige zaken die ze zelf zijn tegen gekomen. Daarnaast ongetwijfeld interesse in hoe een ander de zaakjes heeft geregeld.
Is er eigenlijk niet een website van mensen die deze stappen hebben gemaakt en die piekfijn uitleggen hoe je zoiets aanpakt en welke mogelijkheden er allemaal zijn? Of willen de mensen die er al zijn het een beetje voor henzelf houden en iedereen zelf het wiel laten uitvinden?
Jeroen geeft aan niet op Lombok te willen wonen en daarin o.a. verschillen de smaken. Hij vindt het afgelegen maar daar denken mensen (waaronder ik) nu eenmaal anders over. Hij heeft het ook over tijdelijk verblijven of werken maar mist daarmee de doelgroep dit met een Indonesier/Indonesische zijn getrouwd en de 60/65 plussers. Het hierbovenstaande is hetgeen waarop ik gereageerd heb.
Verder gaat het ook om het enthousiasme dat iemand zich in Indo wil gaan vestigen.

Met alle respect maar Indonesie bestaat nog uit een paar eilanden meer dan Java en Bali en daar wonen voornamelijk onze ervaringsdeskundigen.

Nee, voorzover ik weet is er geen website van mensen die deze stappen gemaakt hebben. Ik denk ook niet dat mensen het graag v oor zichzelf willen houden maar het zijn natuurlijk wel persoonlijke dingen waar iedereen anders mee omgaat. Ik kan me dat ook wel voorstellen. Het is of een succesverhaal - en dan hebben mensen misschien minder behoefte om dat de wereld in te sturen of het is een mislukking en wordt het wereldkundig maken al meteen een stuk minder. Ook ik heb vorig jaar op Lombok rondgekeken maar Lombok is gewoon mijn ding niet. Wat dat aangaat kan Jeroen best gelijk hebben in de zin als het "ze" niet aanstaat je daar gegarandeerd mee te maken krijgt. Ik vind de gemeenschap daar een beetje "bedreigend" maar nogmaals dat is mijn gevoel dat ik erbij heb.
Ik ga volgende week naar Flores en Timor (die qua vestiging in Indonesie voor mij op de eerste plaats staan en waar ik mij meer thuisvoel) om nogmaals de mogelijkheden te bekijken in die zin kan ik er wonen en hoe en hoe zit het met de sociale maatschappij daar. Mijn plan is om gewoon een huis te huren (al was het alleen al om van niemand "afhankelijk" te zijn ) Ik heb niet zoveel vergelijkingsmateriaal; er zijn niet zoveel vrouwen die zoiets op eigen houtje doen en al al helemaal niet in NTT. Mijn uitgangspunt is dat als je iets echt wilt het ook gebeurt.....

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 12-04-2009 11:26 Anne Mieke wrote:

...
Het is of een succesverhaal - en dan hebben mensen misschien minder behoefte om dat de wereld in te sturen of het is een mislukking en wordt het wereldkundig maken al meteen een stuk minder.


Ik denk dat het voor velen die hier al een tijdje wonen gewoon een uitgekauwd onderwerp is, AM. Er zijn inderdaad veel valkuilen als je in IndonesiŽ wilt gaan wonen, en veel lieden vallen daar dan ook gezellig in. Als je hier een tijdje zit, heb je dat al zien gebeuren, en klaarblijkelijk ben je er zelf niet in gevallen.

Het negatieve van veel Nederlandse `residenten' alhier snap ik ook niet. Er is veel mis met IndonesiŽ, maar het aards paradijs is lastig te vinden. Ik zou nooit meer terug willen naar Nederland, en Yerun himself zegt ondanks zijn kritiek vandaag toch weer dat hij na welgeteld tien (10) dagen, nog zonder aftrek van voor- en na-arrest in het vliegtuig, blij zal zijn als hij weer terug is in IndonesiŽ. Lust u nog peultjes?BertH
User
spacer line
 

Ik zal ook eens een website maken en zo promoten. Veel flauwekul is er niet voor nodig om de aandacht te krijgen van velen. Met open ogen ...

Zet 'm op Ronnie, goed gedaan jochie, mooie site, we zullen nog veel keer gaan kijken wat je allemaal uitspookt (lees: op je site zet).

Als het aan mij had gelegen was de spam-knop allang ingedrukt geweest.


Poverty is a great equalizer, but not by choice.

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

Ik waag een poging:

1. Leer de taal. Minstens Bahasa Indonesia, indien mogelijk de lokale taal.
2. Koop geen vastgoed.
3. Koop en huur wel alles op je eigen naam dat wel mag (huis, brommer, auto...).
4. Praat nooit meer met iemand die zegt dat je als buitenlondoh geen van de dingen hierboven (punt 3) mag aanschaffen of huren.
5. Vitamine R, in ruime porties. Die hoef je niet per se te kopen. Ga naar dat huwelijk van die imigrasi-ambtenaar. Zorg dat de mensen van imigrasi en polisi op de een of andere manier bij je in het krijt komen te staan. Dat zijn de mensen waar je zeker mee te maken krijgt, en wellicht in negatieve zin. Doe daar wat aan. Daarnaast is het handig als je bevriend bent met een (huis)arts. Bezoeken worden hier niet afgelegd. Dat iemand uit de hogere kaste kennen nuttig is, spreekt voor zich.
6. Zorg dat je iets te doen hebt. Tropische paradijzen blijven niet bijster lang goed, zeker niet buiten de kulkas.

Ik wens hier geen commentaar/kritiek op. Oef!
guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 12-04-2009 16:55 guna2 wrote:
Ik waag een poging:


Herstel: punt 1 ex aequo met `leer de taal': keep the lowest of profiles.

YB heeft gelijk als hij stelt dat dat erg lastig is buiten Java-Bali.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

En toch wonen er verschrikkelijk veel buitenlanders in Indonesie met name Bali en Java. Hoe komt het dan dat die er nog allemaal (en ook nog eens naar hun zin) wonen? En, ik heb het daar eens vaker over gehad, de negatieve voorbeelden zijn vooral mensen die er een business hebben proberen op te zetten en zo in aanvaring zijn gekomen met overheid en/of bevolking. Ikzelf ben niet van plan er te gaan werken of een of andere business op te zetten, ik ga er alleen wonen, of zoals u wilt lang vakantie vieren (op een echte verblijfsvergunning moet ik nog even wachten)
En hoe komt het toch dat juist mensen die er (al jaren......) wonen en er ook blijven wonen zich het meest negatief uitlaten.
Ik kan zelf ook wel dingen opnoemen die in Indonesie "minder" zijn dan in Nederland. Maar omgekeerd ook. En voor mij slaat de weegschaal veruit naar Indonesie.
Ik geloof best dat de ervaringen die hier opgeschreven worden waar zijn maar ik geloof niet dat iedere buitenlander die in Indonesie woont negatieve ervaringen heeft.

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 12-04-2009 17:48 Anne Mieke wrote:
Ikzelf ben niet van plan er te gaan werken of een of andere business op te zetten, ik ga er alleen wonen, of zoals u wilt lang vakantie vieren


Dat is in strijd met mijn punt 6. Verveling zal je deel zijn. Gruwelijke verveling. Zorg dat je iets te doen hebt. Schrijf een boek (kun je), doe iets dat niet opvalt.

Jij bent ook het schoolvoorbeeld van mijn nagekomen doch cruciale punt, het low profile . Dat kun je op Java en Bali volhouden, elders in de Gordel niet.

Er wonen zoveel buitenlanders in IndonesiŽ? Hm, vreselijk weinig volgens mij. Als jij een andere indruk hebt, dan heb je vermoedelijk tijdens je fraaie reizen toch veel van die buitenlanders ontmoet. En dat stemt niet overeen met de werkelijkheid.

En voorts ben ik geen `u'. waarvan akte.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 12-04-2009 17:56 guna2 wrote:

...
Dat is in strijd met mijn punt 6. Verveling zal je deel zijn. Gruwelijke verveling. Zorg dat je iets te doen hebt. Schrijf een boek (kun je), doe iets dat niet opvalt.
Aduh je schrijft het wel heel negatief op.Heb ik ergens geschreven dat ik niks ging doen? Don't worry vervelen en Anne Mieke horen niet bij elkaar. Ik zal juist blij zijn als ik straks tijd heb voor dingen die ik echt leuk en belangrijk vind. En dat boek zit al in de pen (hoe raad je het zo)

On 12-04-2009 17:56 guna2 wrote:

...

Jij bent ook het schoolvoorbeeld van mijn nagekomen doch cruciale punt, het low profile . Dat kun je op Java en Bali volhouden, elders in de Gordel niet.
Ik ben erg hardleers hoor......

On 12-04-2009 17:56 guna2 wrote:

...

Er wonen zoveel buitenlanders in IndonesiŽ? Hm, vreselijk weinig volgens mij. Als jij een andere indruk hebt, dan heb je vermoedelijk tijdens je fraaie reizen toch veel van die buitenlanders ontmoet. En dat stemt niet overeen met de werkelijkheid.
Mijn referentiekader zijn vooral de buitenlanders die op Bali en Lombok wonen. die ben ik gelukkig niet allemaal tegengekomen (anders zouden mijn reizen minder fraai zijn...... Emoticon: Wink ) Maar ik heb er toch genoeg gezien om vast te kunnen stellen dat het er veel moeten zijn. Er wordt op Bali en nog meer op Lombok vaak tegen mij gezegd, daar en daar woont ook een Nederlander of een Australier in een villa (omdat ik er blijkbaar uitzie dat ik dan kennis wil maken)
En inderdaad in Nusa Tenggara zijn er niet zoveel (en ik blijf er bij dat dit ook (nadruk op ook) te maken heeft met met faciliteiten die daar gewoon minder zijn.

On 12-04-2009 17:56 guna2 wrote:

...
En voorts ben ik geen `u'. waarvan akte.
Tis ook nooit goed..... Emoticon: ConfusedNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.85,341,468 topic views - 240,166 posts - 13,729 topics - 33,262 members - last post @ 28-09-2020 14:47 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

139,125,927 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com