indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Java > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

jenny2
User
spacer line
 

Surabaya is beslist de moeite van het bezoeken waard, het is een mooie havenplaats, veel lekkere restaurants, veel bezienswaardigheden en je kunt een leuke oversteek maken naar Bali.
Aanrader dus! Emoticon: SmileYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ik denk dat de topic-opener ABCDEF...... al lang naar Indonesia is geweest en ik hoop voor hem/haar niet dat hij/zij naar Surabaya is geweest, en ben het dan ook 100% oneens met jenny2. Surabaya is veruit de smerigste stad van Indonesia; bezienswaardigheden ??? Leuke oversteek naar Bali is nog altijd minimaal 5 a 6 uren rijden naar Ketapang (en dan nog de oversteek en de reis naar het noorden of zuiden van Bali: nog minimaal 4 uur erbij).
Uitgaan is oke in deze stad maar de bevolking - zeker de Madurezen - scoort voor geen meter: ronduit gevaarlijk en agressief; alle vooroordelen tegen Madurezen worden volop door hen zelf bewaarheid (self-fulfilling prophecy).belgianguy
User
User icon of belgianguy
spacer line
 

typisch, de vooroordelen tegenover de madurezen...'gevaarlijk en agressief'...???
ik reis enkele malen per jaar naar madura en sepudi en raas, het zijn gewoon heel lieve en vriendelijke mensen, hun gastvrijheid is legendarischYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Bullshit, het zijn bijna overal in RI de pooiers, prostituees en preman . Vooroordelen die deze maal echter waarheid zijn. Kijk even niet naar die paar aardige mensen die je als reiziger tegenkomt maar kijk eens naar wie de premans /mafia zijn in Jakarta, Surabaya, Pontianak, Sambas, Yogyakarta, etc. die daar de lokale bevolking terroriseren. Toch nog altijd de Madurezen. Zoals ik al zei: self-fulfillig prophecy.
En gevaarlijk.....ja, al de eerste maal dat ik in RI kwam in 1980 ervaringen mee gehad in Surabaya. En nog steeds......... een goede kennis van mij is 1 van de roverhoofdmannen in JKT. En ik praat nog niet over de vele malen dat ik op Madura moest zijn (en mijn collega met een gewapende beroving op straat waar al die "lieve mensen" stonden toe te kijken).
Zit in hun geloof en cultuur. Zij zijn van mening dat het geoorloofd is te stelen van een kafir en een niet-Madurees.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Legendarisch is hun agressiviteit...jaren geleden gehad in Yogyakarta dat ze een hele buurt terroriseerden met hun agressieve gedrag, totdat de lokale Javaanse bevolking i.s.m. Gorontalezen, Mandonezen en Chinezen de Madurezen een lesje leerden....toen moest het leger erbij aan te pas komen om de Madurezen te beschermen. De terreur was daarna gelukkig over.
Hoewel het niet te accepteren is wat voor gruwelijkheden er zijn gebeurd met de Madurezen in West- en Midden Kalimantan eind vorige eeuw/begin deze eeuw, is het heel begrijpelijk. Steden in Kalimantan als Pontianak en Sambas werden compleet door Madureze bendes geterroriseerd en geregeerd met geen enkel respect voor lokale cultuur en religie (bemerkte dat al in 1990 in Sintang en Singkawang).Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Hi Belgianguy, kijk hier eens naar:
Suara Pembaruan daily reported on Sept. 2, 2009, that 80 percent of 3,500 families in Pragaan Daya village in Madura island, East Java, are "professional" beggars. Some of the parents are even able to send their children to medical school.
Die arme, zielige Madureesjes toch......en dit is nog niets vergeleken bij wat ze verder nog uitspoken. Nog nooit tussen de premans verkeert in Jakarta, Pontianak, Sintang, Sambas, Palangkaraya, Surabaya, Yogyakarta, Bali? Dan hoor je het wel.belgianguy
User
User icon of belgianguy
spacer line
 

kan allemaal best zijn...maar mijn eigen ervaring bij regelmatige bezoeken aan madura leert me dat het erg aardige mensen zijn...direct is het weer zo ver, hari raya idul fitri, dan maak ik met de familie ongetwijfeld weer de oversteek met de ferry naar sumenep, en daar word ik dan steeds heel erg gastvrij ontvangen...ik heb het eiland uitgebreid rondgetoerd, niets dan goede ervaringen (ik spreek wel een aardig mondje madurees, dat valt er in goed aarde!)senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Als domme toerist nu twee keer wat tijd op Madura doorgebracht en nog geen slechte ervaring met deze mensen ondervonden. Vind het een mooi eiland en wat betreft bedelaars..tja die vind je in heel Indonesie, net als criminelen neem ik aan.
Negatieve berichtgeving weerhoudt anderen er wellicht van dit eiland te bezoeken, en dat kan toch ook niet echt de bedoeliing zijn?
En ja, YB, een toerist ziet over het algemeen slechts de goede dingen op zijn pad en is meestal niet geinteresseerd in de negatieve dingen, die er zeer zeker zijn, tijdens zijn(meestal kort) verblijf aldaar


hati hati, pelan pelan

lesmana
User
spacer line
 

Y/B
Je hebt echt groot gelijk wat de madurezen aangaat. Ze staan echt bekend als een bonte hond, gewoon erg gemeen en brutaal dat heb ik aan de lijve ondervonden. De chinezen doen ook niet graag zaken met dit honds brutale volkje.Wat de belg daar schrijft dat zal zo zijn, tenslotte gaat hij daar naar de famile van zijn vrouw. Ik weet heel zeker dat in de grote steden bijna niemand met hun zaken wil doen. Emoticon: Nooo
spacer line  


On 01-09-2009 17:26 Yogya-Bali wrote:
Bullshit, het zijn bijna overal in RI de pooiers, prostituees en preman . Vooroordelen die deze maal echter waarheid zijn. Kijk even niet naar die paar aardige mensen die je als reiziger tegenkomt maar kijk eens naar wie de premans /mafia zijn in Jakarta, Surabaya, Pontianak, Sambas, Yogyakarta, etc. die daar de lokale bevolking terroriseren. Toch nog altijd de Madurezen. Zoals ik al zei: self-fulfillig prophecy.

Ondanks dat Y-B een klein beetje gelijk heeft vwb zijn waarneming en ervaringen is het wel bullshit om te gaan generaliseren.

Ik ken de Madurezen als tukang sate verkoper , streng kijkende (bijna nors) abang abang , donker gekleed , met dikke snor en klein pisau belati tussen zijn riemen.
Dat is de stereotiep van een Madurees opgedaan in mijn kinderjaren tot mijn 20 ste jaar .

Dat er veel premans zijn uit die bevolkingsgroep is wel waar (daar heeft Mas yogya een beetje gelijk) , maar dan heb je van de zgn migranten , die door omstandigheden in dat millieu terechtkomen .
Omdat de Madurezen qua economie en natuur het niet zo goed hebben zoals de andere ethnischegroepen(Sundanezen, Javanen etc ) komen ze terecht als transmigranten op bijna elke plaatsen van Indonesia.
Hier heeft Y-B ook een beetje gelijk.

Dezelfde fenomeen zie je ook bij ander migranten die het niet kunnen rooien op hun nieuwe bestemming , is te zien bij de Batakkers , bij de Padangers , Buginezen , Timorezen , Ambonezen etc etc .
Dezelfde verhaal zie je ook in Nederland (als voorbeeld erbij gehaald).
Wie kent (of hoort niet) van de zgn Chinese , Turkse , marokaanse en andere migranten die in de grote steden van Nederland opereren.

En toch zweren een hele boel Nederlanders (toeristen) dat de Turken , Marokanen , Italianen etc vriendelijke mensen zijn .
Daar gaan ze met vakantie , sommigen gaan ook emigreren.

Dus Belgianguy heeft hier 100% gelijk , de Madurezen zijn vriendelijke mensen , ik durf iets erbij te doen.
Ze zijn loyaal .
Het is ook bullshit als men onbewust gaat generaliseren alleen op grond van persoonlijke ervaringen , de selectieve waarneming even niet meegenomen omdat het kan leiden tot selffulfilling dinges.


bisa dicek of makemyday .

belgianguy
User
User icon of belgianguy
spacer line
 

helemaal met je eens surya, het is altijd verkeerd om te generaliseren
en zoals bij elke migrantengroep zullen er slechte appels inzitten
bovendien, de vooroordelen tegenover de madurezen zijn niet eens allemaal negatief, denk maar eventjes aan de 'goyang madura' (voor de leken, effe googelen)... Emoticon: Yummie!Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Komt er toch iets positiefs vandaan...hurrah. Opvallend toch echter dat men vrijwel geen Madurees terugvindt in de "hogere" regionen zoals in de politiek, advocatuur, justitie. Dit i.t.t. de Bataks, een getalsmatig veel kleinere groep die zwaar is vertegenwoordigd in het "apparaat" en aanverwante instituten, of juist tegenovergestelde instanties. Het Madurese volk vindt men vnl. terug in de lage regionen van de maatschappij - en daarbij ook de onderwereld. Of als geestelijk leider - doorgaans ook niet de besten maar juist conservatieve clerics die hun macht over het klootjesvolk heerlijk (mis)gebruiken.
Laten we maar afsluiten want er zijn gewoon verschillende ervaringen. Veel plezier op Madura (voor mij was 1x genoeg; praat ik nog niet over hun gedrag elders: Jakarta, Surabaya, Yogyakarta, Pontianak, Singkawang, Kuta-Legian).Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


The local police in some districts along the northern highway over the island of Java will install snipers on points where crime is rampant. The snipers will be placed between Situbondo and Banyuwangi in East Java province....

En hun gedrag op de kustweg vanaf Pasaruan tot Banyuwangi waar 80% van de bevolking Madurees is.
Vooroordelen?? Wellicht.......maar vreemd dat die telkens worden bevestigd door de realiteit......belgianguy
User
User icon of belgianguy
spacer line
 

ja dat berichtje van die snipers, dat is toch te gek? is dit indonesie of afghanistan? nemen die snipers dan posities in ergens tussen de struiken, wachtend tot ze een bandiet in het vizier krijgen? complete onzin natuurlijk, waar haalt de jakartapost dat vandaan?? ik rij die weg tussen situbondo en banyuwangi minstens wekelijks op en af, een saaie weg, absoluut niets te beleven, ook geen 'violent robberies' of dergelijke!Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ik geloof je zondermeer. Maar mijn collega is al 2x overvallen in zijn auto bij Pasuruan (en komt er zelden langs). Ik zelf vroeger beroofd vlakbij Pasir Putih (en zo vaak kom ik er niet). Toch wel opvallend.
Mijn eigen ervaring met Madurezen in Yogyakarta is ook verre van plezierig.
Ook wijzen de gebeurtenissen in Kalimantan en Legian-Kuta (Bali) toch wel op een zekere kejenuhan bij de andere Indonesiers tegen het gedrag van bepaalde Madurezen. Dat komt niet uit de lucht vallen.spacer line  Hallo Monyet,

Heb je voor mij het adres van Vogels hostel?

gr

Bule


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.86,086,898 topic views - 240,299 posts - 13,732 topics - 33,688 members - last post @ 26-10-2020 17:15 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

140,439,905 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com