indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 


On 21-07-2009 09:03 FredB wrote: Laat ik je dit zeggen: als je een schuilplaats nodig hebt in RI, samen met je dochter, dan ben je bij mij welkom.

Eigenlijk ben je toch wel een goeie klootzak, FredB... Of wist ik dat al?FredB
User
User icon of FredB
spacer line
 


On 21-07-2009 13:34 guna2 wrote:

...

Eigenlijk ben je toch wel een goeie klootzak, FredB... Of wist ik dat al?
Dat goeie klopt wél, de rest heb ik wat problemen mee. Maar je strekking is duidelijk. Ik reken op je steun, Guna2!


Be careful what you wish for; you might get it!

guna2
User
User icon of guna2
spacer line
 

No sweat . Waarbij ik aanteken dat zulks aanzienlijk meer het gevolg is vanwege jouw vriendelijke verzoek dan vanwege de situatie waarin bekasibarat zichzelf in heeft gemanoeuvreerd.Jantje
User
spacer line
 


On 21-07-2009 13:34 guna2 wrote:

...

Eigenlijk ben je toch wel een goeie klootzak , FredB... Of wist ik dat al?

U balanceert op de rand van een afgrond.FredB
User
User icon of FredB
spacer line
 

If you don't live dangerously, you don't live at all.


Be careful what you wish for; you might get it!

spacer line  

U noemt het gemanoeuvreerd. Ik heb die tijd niet veel keuzes gehad, zonder er bij na te denken ben ik naar Indonesie gegaan nadat de moeder van mijn dochter mij bedreigde en niet goed voor mijn dochter zorgde. Ik was zelfs in de veronderstelling dat ik zo met me dochter naar Nederland kon. Ik was niet bekend met het verschil tussen een rechtsmatige vader en biologische vader. Ik had nog nooit van MVV of laisser passé gehoord. Bovendien had ik akte van erkenning laten maken en akte waarin de moeder afstand doet van haar rechten aan mij en geen bezwaar heeft dat haar dochter opgroeit bij de biologische vader. Op de ambassade kwam ik er achter dat het allemaal wat moeilijker lag. Het zou een jaar a anderhalf duren voordat het IND zou zwichten en de positieve beslissing zou geven. Aavraag MVV en laisser passé , afwijzing, hoger beroep, hoorzitting. Volhouden was dan ook het advies.
Ik had ook nooit verwacht dat mensen misbruik zouden maken van mijn situatie maar weer kwam ik bedrogen uit, en ook de mensen uit de hogere klasse. Schoolgeld (uangmasuk) wordt teruggehaald, goedkopen melk in dure melk potjes doen, nep dokters rekeningen laten maken. Maar ook rechters vragen mij absurde bedragen voor de ouderlijke macht. $70.000.
Mijn bahasa is redelijk maar niet voldoende om iets officieels te regelen. Dus ik ben altijd afhankelijk van andere personen en daar zit ook mijn zwakte.
Ook is mijn naam bekend bij de ambassade waardoor ik niks on-officieels kan regelen. We weten dat het verkrijgen van documenten zoals AK, KK en paspoort een kleine moeite is in Indonesië maar dan. Bovendien wil ik niet meer vluchten…
Het moeilijkste is dat de moeder om onbegrijpelijke redenen niet wil meewerken dat zou het een stuk makelijker kunnen maken. Zij denkt dat ik voldoende heb aan de akte’s maar dat is dus niet zo. Niet alleen ik maar ook haar famillie vrienden en andere bekende kunnen haar op geen andere gedachten brengen. Het is niet haar dochter en ze wil niks met ons te maken te hebben.
Deze week vertrek ik naar Indonesië om te kijken hoeveel tijd ik nog heb voordat ik een alternatief moet zoeken voor mijn dochter. Ook ben ik in contact gekomen met een rechter in Jakarta die na het horen van mijn verhaal mijn dossier wilt doorlezen. Hij heeft mij belooft dat als mijn klopt hij de ouderlijke macht zou kunnen regelen zonder een advocaat.
Ik ben blij dat de topic weer actief is. Mijn famillie, vrienden en collega’s weten ook niet hoe ze mij en mijn dochter zouden kunnen helpen. Ik ben altijd blij met nieuwe reacties en adviezen. Dit zijn wat foto’s van mij en mijn dochter
http://www.facebook.com/album.(...)7161427&l=01951f197e


Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.BB; heb je al gelezen dat er mensen zijn die je dochter in huis willen nemen? Staat op de vorige pagina.

Je schrijfsels (niet negatief bedoeld) maken wel duidelijk dat ze (=de Indonesische kant van het verhaal) alles proberen om je zoveel mogelijk geld afhandig te maken. Ik zou er toch eens over nadenken om de hulp te accepteren van partijen die niet bij de ambassade werkzaam zijn om zo je dochter (opnieuw) veilig te stellen en vanuit daar te werken aan een vertrek naar Nederland.

Ik blijft erbij dat het weghalen van een kind niet mag, maar natuurlijk vrij eenvoudig te regelen is. Je dochter moet ondergebracht worden op een veilige plek voor de duur van het regelen van al jouw zaken zodat ze vanuit daar direct met je mee kan als uiteindelijk alles rond is.

Ik snap dat je alles goed wil regelen, maar sommige dingen zijn gewoon niet goed te regelen, al helemaal niet als een rechter 70.000 dollar vraagt voor iets en de rest ook alleen maar over geld gaat. Dat kan ik je verzekeren, al wilde ik dat het niet zo was.


Ho Lee Fuk

spacer line  

Ik heb de reacties gelezen en ik ben ontzettend blij met deze aanbiedingen. Mijn bedoeling was om het even te laten bezinken en er vanmiddag op terug te komen. Zoals ik al het verteld heeft mijn dochter moeite met het leggen van sociale-contacten. Dit komt omdat ze al meerder malen uit (voor) haar vertrouwde omgeving is gerukt. En ik sta op het punt om dit weer te doen. Weglopen, veel huilen en schreeuwen, dingen kapot maken, bijten, dwangmatig overgeven, expres haar bed onderplassen ‘snachts.
Dit omdat ze dan denkt dat ik weer terug kom. En het allerbelangrijkste een gebrek aan liefde
De reden dat ik dit schrijf is omdat het veel liefde, geduld en begrip van haar verzorgers vraagt. Ook weet ik niet of het het mij ooit gaat lukken om met haar naar Nederland te gaan. Mijn dochter is vorige week naar TK1 gegaan van de happy holy kids. Ze gaat nu 5 dagen van half 10 tot 1 uur naar school. Ze wordt morgen 4 jaar.
Ik hoop dat er nog steeds serieuze aanbiedingen zijn

Ik zou niks anders willen dan met mijn dochter naar Nederland te gaan op wat voor manier dan ook. Er komt alleen meer bij kijken dan alleen wat papieren regelen. Wie gaat er garant staan voor de aanvraag MVV of visa tourist. Niemand in mijn familie want die hebben de zelfde achternaam. Vrienden, kennissen. Alhoewel ik kan aantonen dat met de akte’s en een verklaring van de politie dat haar moeder vrijwillig afstand heeft gedaan in hoe verre word diegene straks misschien beschuldigd van medewerking aan ontvoering.
Mocht het fout lopen dat mijn dochter straks door de vreemdelingenpolitie wordt opgehaald en wordt teruggestuurd naar Indo. Wat dan, kom ik waarschijnlijk het land niet eens meer in. Maar ook met deze risico’s word ik inderdaad haast gedwongen om zoiets te doen.
4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Bekasibarat, je hebt een mooie dochter en het is te hopen dat er nu snel een eind komt
aan de tegenwerking van de moeder en ze met jou mee naar Ned. kan
Voor morgen van harte gefeliciteerd met haar 4e verjaardag. Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Jantje
User
spacer line
 

Bekasibarat yth,
Neuqen, neuqte, ik heb geneuqt.
Vindt u eigenlijk niet dat het zo moet zijn dat mensen daar zelf de conseqeuties voor moeten dragen en daar niet de in het ongerede geraakte quasi sociale stelsel verder mee zoude moeten belasten?

Groetjes,

Jantje
Ps: NB: de vele q's4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Nieuwe spelling of nieuw woord Jantje ? qan het nergens vinden in het woordenboeq Emoticon: Party!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

spacer line  

Beste Jantje,

De consequenties draag ik. De verantwoording neem ik. Ik heb advies gevraagd bij de ambassade. Ik heb het advies gevolgd. Ik heb de positieve beslissing van het IND. Ik heb geen uitkering en ontvang geen kinderbijslag. (sociale stelsel). Ik heb deze topic geopend om informatie en adviezen in te winnen. Ik heb moeite om de juiste en betrouwbare personen te vinden in Indonesia. Maar ook in Nederland kom ik niet verder. (Kasje muurtje)
Waar je mij wel op kan betrappen is dat ik buiten de 40uur die ik voor mijn baas werk 26uur zwart werk. maar belast ik daarmee het sociale stelsel?. Dus 7 dagen per week en door de weeks 2 overuren per dag om alles te kunnen betalen. Ik had geen recht op een 2e toevoeging omdat ik tijdens de aanvraag MVV ben veranderd van advocaat. Ik betaal de onkosten en school van mijn dochter, en probeer zoveel mogelijk bij haar te zijn
Door de Yang terhormat wilde ik graag reageren op je reactie maar denk je nou dat ik er wijzer van word?
Louis
spacer line  


On 21-07-2009 09:03 FredB wrote:
Dat is heel duidelijk, bekasibarat, en helaas is er nog geen verbetering te bespeuren in je situatie. Het is bij jou veel te laat om afstand te nemen, dus de beuk moet er in.
Laat ik je dit zeggen: als je een schuilplaats nodig hebt in RI, samen met je dochter, dan ben je bij mij welkom. Ik zal je met raad en daad terzijde staan (en zo rot is het bij mij nog niet!). Er zijn redelijke opleidingsmogelijkheden voor je dochter, waarvan onze kinderen ook gebruik maken, al is ze misschien nog wat jong. Up to you.
Laat me maar weten, hier, maar dat kan ook via Jeroen , Guna2, YB. Dan kunnen we een contact opzetten.


Beste Fred,
Ik zou graag een keer iets met je willen afspreken. Ik kan je me papieren en aktes laten zien, en wat ik allemaal tot nu toe al heb bereikt maar misschien zou je mij ook kunnen helpen of adviseren naar een oplossing voor een nieuwe en vaste woonplaats voor mijn dochter. Ik heb vandaag contact gehad met familie va het gastgezin. Zei konden mij vertellen dat ik inderdaad op korte termijn een ander oplossing moet zoeken maar dat dit absoluut niet komt door het gedrag van mijn dochter. Ze zit zelf in financiële nood waardoor er binnenkort beslag op het huis wordt gelegd. De reden dat ze hier wat vaag over doet naar mij is om dat ze het moeilijk vind om afstanf van mijn dochter te nemen. Misschien kan je mij per mail contacten. Ik vertrek dinsdag naar Indonesia en woon in Bekasi barat. 20menit van Jakarta. Ook moet ik volgende week naar Surabaya dit betreft de ouderlijke macht die eventueel geregeld zou kunnen worden.
Louis

FredB
User
User icon of FredB
spacer line
 


On 26-07-2009 20:28 Jantje wrote:
Bekasibarat yth,
Neuqen, neuqte, ik heb geneuqt.
Vindt u eigenlijk niet dat het zo moet zijn dat mensen daar zelf de conseqeuties voor moeten dragen en daar niet de in het ongerede geraakte quasi sociale stelsel verder mee zoude moeten belasten?
Ja, Jantje, soms zit het verstand van een man in zijn qloten, maar geef niet af op bekasibarat, want ook gij zijt niet zonder zonden.
De man mag natuurlijk wel een poging wagen, naar beste kunnen, om zijn fouten zo goed mogelijk te corrigeren. Om hem af te kraken voor een misstapje is tamelijk ongenuanceerd te noemen en aardig overdreven.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.bekasibarat: check je email.


Be careful what you wish for; you might get it!

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Jantje,
eigenlijk zou je excuus moet aanbieden,
een eigen mening oke, maar dat hoeft niet kwetsend te zijnspacer line  

Ik zit maar steeds te wachten wanneer nou eindelijk het gironummer komt… Hij weet de spanning wel goed op te bouwen.spacer line  

Een grapje is leuk op z'n tijd. Het is niet alleen spannend maar ook heel onzeker.
Ik besef dat er mensen zijn die het veel moeilijker als ik hebben ,mocht je willen doneren kan ik je wel het rekeningnummer geven van weeshuis sayapibu. Ik kan gewoon voor me eigen centen werken vriend. Door mijn verhaal op een forum te plaatsen kan ik dit soort reacties verwachten, jammer.spacer line  

Ik weet niet of je deze site kent?: http://www.buitenlandsepartner.nl/forum/forum.php
Het is misschien niet helemaal voor jou maar ik heb er toch wel goede tips gevonden, de België route bijvoorbeeld.

Veel sucses met alles.

GroetJantje
User
spacer line
 

FredB wrote:
want ook gij zijt niet zonder zonden.

Het is zelfs zo erg dat ik niet eens tot de poort van de hemel zal geraken...
Als Bekasibarat meent dat ik niet het goede met hem voor heb, alla. Ik vind dat dit soort situaties een mens sterker maakt door het zelf op te lossen ipv anderen daarbij om hulp te vragen. Ik heb al eerder gezegd dat de moeder een rot wijf is, maar het verhaal komt natuurlijk maar van 1 kant. Nu is er hier ene vrouwe justitia die vindt dat ik mijn veronschuldigingen aan zoude moeten bieden. Ik weet niet waar en wie u het onderscheid tussen goed en kwaad hebben bijgebracht maar ik heb daar wel mijn ideen over.
Dan is er natuurlijk nog het advies van deze idioot: Ik en velen kennen deze site niet en ik zou als ik bekasi was er maar niet op ingaan want dat is zeker niet goed voor die kleine meid. MARK MY WORDS!!
spacer line  

Het risico van een verhaal op het forum zetten is dat iedereen ze mening kan geven en daarom zou ik die dan ook moeten respecteren. Ik ben er zelf ook niet blij mee op deze manier hulp en advies te vragen maar ik kom er zelf niet meer uit. Een spannend verhaal? Maar voor ons nachtmerrie . Tuurlijk een verhaal heeft 2 kanten en ook ik heb grote fouten gemaakt maar ik neem wel de verantwoording voor mijn fouten en wil niet dat een kind het slachtoffer wordt van twee domme mensen. Het belang van mijn dochter staat voor mij altijd voorop.
Er zijn veel mensen die de oplossing hebben gevonden met hulp van de site (buitenlandsepatners) . Zo’n 3 en half geleden heb ik hem al helemaal ondersteboven gekeerd maar kon toen geen gelijk soort situatie vinden. Misschien nu wel, bedankt voor het advies.
En jantje misschien komen er nog veel meer negatieve reactie’s maar misschien ook wel een met een advies waardoor ik wat verder kom. Dan maar me trots opzij en hulp aan andere vragen.
FredB
User
User icon of FredB
spacer line
 

At ease, boys!
Natuurlijk is het vele malen beter alles zelf uit te zoeken, maar als je er niet uit kunt komen is het heel erg normaal hulp van anderen te vragen. Je kunt nml. niet alles weten, al krijg je soms de indruk dat sommigen dat wel kunnen. Maar vergeet het maar. Degene die alles wist is al heel lang dood en begraven.
Jantje heeft in grote lijnen gelijk en er zijn natuurlijk twee kanten aan het verhaal, maar dan mag die andere kant gewoon meediscussiëren. OB is een cynicus, maar heeft het wel eens bij het rechte eind. Voorzichtigheid is geboden.
Veroordeel iemand niet als hij om advies vraagt en hou je er buiten als je niets te melden hebt. Advies wordt gevraagd, dat is welkom, de rest mag onder de pet blijven.
De opmerking van merapi voegt niets toe en laat haren overeind komen, blijf er liever buiten, tenzij het je bedoeling is mensen in het harnas te jagen.Be careful what you wish for; you might get it!

spacer line  

Ok Bekasi, jammer dat je er geen hulp gevonden hebt, ik heb een ergens wel te vergelijken verhaal, ik heb ook een kind in Indonesie. Mijn ex, (want ik was er wel mee getrouwd) heeft mijn kind nog.
Het is voor veel mensen echt een kut wijf, maar voor mijn kind is ze goed. Ik hoor regelmatig van vrienden dat ze erg goed voor mijn kind zorgt en daarom laat ik haar dan ook bij mijn ex. Ik vind dat in eerste instantie een kind bij de moeder hoort. Het doet me vaak wel erg pijn dat ik mijn kindje niet zie maar goed, in eerste instantie gaat het belang van het kind voor.

Btw, er zijn een aantal irritante mensen hier, die zijn op dit topic al de revue gepasseerd, gewoon negeren is het advies, erg gefrustreerde mensen waar je niks aan hebt. ik heb er vaak ook problemen mee, maar goed

Heel veel sucses met alles.

Groetmerapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Er zijn geen irritante mensen op deze site,maar wel een aantal ruzie zoekers.
Voor dit soort mensen heb ik een advies:
Ga elders lopen zeuren,zeiken en klagenFredB
User
User icon of FredB
spacer line
 

Het kwartje viel weer niet op de goede plaats, helaas. Irritant, dat wel.
Of gewoon een ruziezoeker?
Ik heb maar één advies: hou je er buiten Cock!


Be careful what you wish for; you might get it!

VanHeutsz
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.bekasibarat,

Als ik u was zou ik niet zoveel persoonlijke informatie op het internet verspreiden, zoals die foto's en het feit dat u zwart werkt, totaal niet relevant en niet zonder gevaar. Verder moet u zich niet zo als underdog opstellen, aangezien de meeste Javanen net valse honden zijn en zich ook dienovereenkomstig gedragen, ruiken ze het dat u in het nauw zit en zullen ze dit volledig proberen uit te spelen, houdt uw kaarten zo lang mogelijk aan de borst en grijp de hulp en raad die enkele forumleden hebben aangeboden met beide handen aan.

VH.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,652,977 topic views - 242,021 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 17-10-2021 12:49 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,306,247 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com