indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Sneu allemaal bekasibarat. Emoticon:

Is er geen mogelijkheid je kind op een moment (is maar 1 minuutje voor nodig) te laten 'verdwijnen' bij de moeder? Laat het kind ontvoeren als mams even niet kijkt, zorg dat ze ergens ondergebracht wordt waar ze veilig een poos kan verblijven en ga dan eens kijken wat er gaat gebeuren (wellicht vrij weinig, want mams heeft geen geld).

Je zou je kind in dat geval bij een kennis kunnen plaatsen die haar wil verzorgen en onderwijzen, weg van moeders. Zorg dat er bewaking is en een vluchtroute voor het geval het ontdekt wordt. Voor een klein bedrag huur je een appartementje in Jakarta, zou dat niet wat zijn?

Misschien rare idee-en, maar je moet echt stoppen om over geld te blijven praten, en dus ook geen tegenbod doen, want dan weet mams dat er wat te halen valt. Gewoon nooit meer over geld praten lijkt me beter.


Ho Lee Fuk

spacer line  


On 26-03-2009 05:55 bekasibarat wrote:


Ook al wilt haar moeder onze dochter verkopen of gebruiken als chantage middel, bedreigt ze ons 1* met de dood het is niet mogelijk 2*om haar uit de ouderlijke macht te zetten enof zelf de ouderlijke macht te krijgen.

.3* Of zal ik toch maar advies van de ambassade opvolgen en mijn dochter bij een weeshuis afzetten en afstand doen[ /b] .

.

1.Ons bedreigt ?
Heb je zwart op wit bewijs ?
Dan is het een sterke troef in jou voordeel.
Zie betreffende artikelen .

2. Dat is niet waar , gezien vwerwaarlozing en bedereigingen , zie pt 1.

Uiteraard moet je haar voogdijschap eerst aanvechten bij de rechter.
Anders is zij nog steeds de baas over je dochter.
Zo staat ook in de wet , en zo moet je ook meespelen .
Zo zijn de regels , speel je niet mee dan trek je aaan de korste eind.

3. Wat een onzin advies .
Als je dat doet , dan ben je echt stom .
Sorry hoor.

Probeer om in " gesprek" te komen met de moeder , samen met een Indonesische advokaat , kinderbescherming en evt politie erbij .
De politie heeft ook zo' n kinder/jeugdafdeling.
En niet in uniform.
Probeer naar een win win situatie te zoeken , desnoods met een kleine deal (50-100 jut).


bisa dicek of makemyday .

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


Probeer naar een win win situatie te zoeken , desnoods met een kleine deal (50-100 jut).
En waar draait het altijd weer op uit zoals altijd, geld, geld geld.!
Is er dan geen instantie die de "moeder" eens aanpakt en haar op haar verantwoordelijkheden wijst, is haar kracht zo sterk dat zij tot nu toe de touwtjes in handen heeft, het kind niet wil maar het ook niet wil afstaan aan de vader om wat voor reden dan ook..3* Of zal ik toch maar advies van de ambassade opvolgen en mijn dochter bij een weeshuis afzetten en afstand doen[ /b] .


Je dochtertje is nu al helemaal in de war nu ze jou een poosje niet heeft gezien, als ze in een weeshuis gestopt wordt weet ze helemaal niet meer waar ze aan toe is.
Je bent al zo lang aan het vechten, dat je moedeloos wordt begrijp ik maar ik denk ook dat je er geen goed gevoel over hebt als ze in een weeshuis zit.Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

miroslav
User
spacer line
 

BekasiBarat,ik vind het knap wat je er allemaal voorover heb maar ben toch bang dat je ,je zelf al een lange tijd op glad ijs bevind als de moeder van het kind moeilijk gaat doen bij de plaatselijke politie.In vele gevallen wordt er alleen gekeken naar waar valt er geld te halen en verneem dan dat je dus Nederlander bent(buitenlander) Ik heb nergens kunnen vernemen dat jij een akte of brief bezit adat jij het kind, bij je mag houden en opvoeden,dus op een luchthaven zouden ze jou al in hechtenis kunnen nemen voor onderzoek.Anders zou iedereen zo maar met een minderjarig kind kunnen reizen,vluchten.Ik wens je sterkte en succes.Mirkospacer line  

WAAROM HET KIND ONTVOEREN?????? Ze is nu bij mij

Mijn dochter is al bij mij bijna vanaf haar derde maand. Toen ik met mijn dochter naar Jakarta vertrok heb ik bij de NOTARIS ERKENT DOOR MENTRI een akte laten opmaken waarin haar moeder afstand doet van al haar rechten als IBU KANDUNG mij erkent als BIOLOGISCHE VADER en mij volledige ZEGENSSCHAP geeft over haar dochter, ik mijn dochter erken als mijn dochter. Bij de politie heb ik een SURAT PENYATAAN laten maken waarin het zelfde staat als in de akte maar ondertekend door POLISI. Dit heb ik laten doen zodat ik niet aangeklaagt kan worden voor ONTVOERING.

Ieder zegt dat deze AKTE en SURAT PENYATAAN heel kuat zijn maar tot heden kan ik er helemaal niks mee. Er zijn 3 dingen die ik ondanks ik de akte heb nodig heb, paspoort, ophalen MVV, toestemming voor het uitreizen. Om deze dingen te regelen heb ik toestemming en hulp van haar moeder nodig.
Zoals veel mensen al zeggen " hoezo betaal je haar moeder niet". als het zo makkelijk had geweest had ik nu niet op het forum om hulp gevraagt. Iemand op het forum had het al over MACHT. Het is puur macht die ze heeft. Zolang ze niet meewerkt weet ze dat ik geen kant opkan. Een voorstel van 250 juta zoals ze heeft gedaan ga ik graag op in maar dan wel met zekerheid. Ik moet dan ook zeker weten dat die 3 dingen geregeld worden. Dus een payment van 3x 33%. Maar dit wilt ze niet. Ze wilt dat ik het geld overmaak naar haar rekening en dan naar haar toe kom om erover te praten. Al vraagt ze 100.000.000 rupia en kan het op een normale manier worden geregelt zal ik het doen. Als ik daarmee normaal met mijn dochter een leven kan opbouwen in Nederland heb ik er alles voor over. Waarom het allemaal zo moeilijk is, is omdat ik ook niet normaal met haar kan praten. Ofdat ze een persoonlijkheids stoornis heeft, lijdt aan ziekte of gewoon gek is weet ik niet.

Bedreigingen met de dood, bedreigingen dat ze het kind wilt verkopen. Telefoon gesprekken waarin ze zegt dat ze niks om haar geeft dat het om geld gaat. Ik heb er een hele map van vol, mijn hp staat vol met opgenomen gesprekken en bewaarde smsjes. Ik wil best wel een email op het forum plaatsen. Ik heb kopieen aan de kinderbescherming gegeven en op advies van hun zal ik maandag naar HAK DAN HAM gaan in Jakarta. Maar ze zeggen dat het heel moeilijk word omdat ik een BULEH ben. Het is zelfs zo dat als ze morgen voor mijn staat moet ik mijn dochter afgeven aan haar. Ook al heb ik al de emails, smsjes en opgenomen gesprekken, ik heb 0,0 recht en zij blijft altijd haar rechten houden.

Vluchten nee dat wil ik niet meer de afgelopen 3 jaar ben ik al gevlucht. Jakarta, Bogor, Brebes en Bekasi. Afgelopen 2 maanden is mijn dochter al met de pembantu pulang kampong naar Kupang gegaan omdat haar moeder dreigte en zei dat ze ons adres wist. Het pleeggezin in Jakarta waar mijn dochter meer dan 3 jaar heeft gezeten heeft mij al die tijd opgelicht mijn dochter verwaarloost en niet naar school laten gaan en eist nu zelfs 5000 euro van mij. Dus jullie kunnen begrijpen hoe moeilijk het is om een nieuw pleeggezin te zoeken, om mensen te vertrouwen. Ik heb het idee dat iedereen aardig is hier maar zo gauw je ze de mogelijk geeft om je te belazeren zullen ze dat doen. Alles draait hier om geld. Als er mensen voor mijn dochter zorgen geef ik normaal 250 euro (3,7 juta) per maand en dan koop ik zelf nog haar kleren, speelgoed en betaal haar schoolgeld uang masuk dan uang per bulan vooruit. Ik heb uitgerekend dat ik in 3 jaar bijna 12000 euro heb betaald voor mijn dochter. En nu eisen ze nog 5000 euro.
Je staat als 23 jarige in stad als jakarta, krijgt het advies van ambassade om mijn dochter naar een weeshuis te brengen. Word opgelicht door een pleeggezin en sta met je rug tegen de muur omdat ik in nederland ben om geld te verdien bovendien niet weet waar ik mijn dochter anders kan brengen.Op dit moment zit ik in Bekasi met een gestoorde moeder achter me aan de me adres weet en niet wilt helpen een pleeggezin die 5000 eist terwijl ik kan aantonen met bankafschriften al 12000 euro te hebben betaald.

ADDUUHHspacer line  


On 28-03-2009 08:11 bekasibarat wrote:
WAAROM HET KIND ONTVOEREN?????? Ze is nu bij mij

Mijn dochter is al bij mij bijna vanaf haar derde maand. Toen ik met mijn dochter naar Jakarta vertrok heb ik bij de NOTARIS ERKENT DOOR MENTRI een akte laten opmaken waarin haar moeder afstand doet van al haar rechten als IBU KANDUNG mij erkent als BIOLOGISCHE VADER en mij volledige ZEGENSSCHAP geeft over haar dochter, ik mijn dochter erken als mijn dochter. Bij de politie heb ik een SURAT PENYATAAN laten maken waarin het zelfde staat als in de akte maar ondertekend door POLISI. Dit heb ik laten doen zodat ik niet aangeklaagt kan worden voor ONTVOERING.

Ieder zegt dat deze AKTE en SURAT PENYATAAN heel kuat zijn maar tot heden kan ik er helemaal niks mee.


Notaris is altijd erkend door de Menteri Kehakiman etc .
Een overeenkomst bij een notaris kan altijd door 2 partijen gesloten worden.
De taak van de Notaris (als hij zijn werk goed doet) is te zorgen dat de overeenkomst niet in strijd is met de wet.

Als ik jou verhaal lees , dan kan het kloppen dat je sterk staat. .
Alleen moet je het alsnog bekrachtigen bij de rechtbank.
Vergeet 1 ding niet , je dochter is Indonesische staatsburger .
Weet je ook zeker dat de surat pernyataan niet in strijd is met de bestaande wetten ?
De Immigratie kan ook vragen stellen of de moeder geen bezwaren heeft dat de dochter naar buitenland wordt meegenomen.
Dus heb je haar nog nodig , toch ?


bisa dicek of makemyday .

marno
User
spacer line
 

Er is een een goede advocaten kantoor die gespecialiseerd is in familie recht,...ze zijn enorm bekend ,alleen ik hun naam niet meer herrineren,...ga eens googelen,..echt je kunt geholpen worden,...dat weet ik zeker,...het is een groot internationale advocaten kantoor in jakarta,...veel sterkte en gezonde verstand wens ik je,...sandra
User
User icon of sandra
spacer line
 

Beste bekasibarat,

Het is alweer enige tijd geleden dat je een laatste bericht hebt toegevoegd.
Ik vraag me af hoe het nu gaat met jou en met de voogdij over jouw kind.
Ik wens je veel succes en sterkte verder!

Salaam,

SandraYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 28-03-2009 08:11 schreef bekasibarat: Toen ik met mijn dochter naar Jakarta vertrok heb ik bij de NOTARIS ERKENT DOOR MENTRI een akte laten opmaken waarin haar moeder afstand doet van al haar rechten als IBU KANDUNG mij erkent als BIOLOGISCHE VADER en mij volledige ZEGENSSCHAP geeft over haar dochter, ik mijn dochter erken als mijn dochter. Bij de politie heb ik een SURAT PENYATAAN laten maken waarin het zelfde staat als in de akte maar ondertekend door POLISI. Dit heb ik laten doen zodat ik niet aangeklaagt kan worden voor ONTVOERING.

Ieder zegt dat deze AKTE en SURAT PENYATAAN heel kuat zijn maar tot heden kan ik er helemaal niks mee.

Dan hebben ze het fout. Die akte is niet veel waard. Zoals Surya al zei, je had die akte moeten laten bekrachtigen bij de rechter of burgerlijke stand. Je kind kan alvast voor de Nederlandse wet geen Nederlands staatsburgerschap verkrijgen met uitsluitend een notariele akte. Daarvoor heb je tegenwoordig een erkenning bij de rechtbank dan wel de burgerlijke stand nodig.
Een akte bij de politie is net zoveel waard als het papier je heeft gekost bij de boekwinkel.....daar kan je niks mee. Zoals je zelf al aangeeft, gaat het allemaal om geld....... always !

Ik heb het idee dat iedereen aardig is hier maar zo gauw je ze de mogelijk geeft om je te belazeren zullen ze dat doen. Alles draait hier om geld.


BIOLOGISCHE VADER
is geen wettige vader.

Of dat ze een persoonlijkheids stoornis heeft, lijdt aan ziekte of gewoon gek is weet ik niet.

Nee hoor, dan lijdt een groot deel van het volk aan een persoonlijkheidsstoornis want jouw verhaal is er 1 uit velen. Ik heb de afgelopen jaren wel meer dan 20 van dit soort kwesties aan de hand gehad. Zit er nu weer met 1.....niet veel verschillend van deze kwestie....alleen gaat het hier zelfs om 3 kinderen. De wanhopige vader heeft - voor eigen welzijn en vrede - maar geaccepteerd dat hij geen zeggenschap meer heeft over eigen kinderen en ze waarschijnlijk nooit meer zal zien. Vorig weekend ook nog iemand met 2 kinderen......ook al last gehad van beschuldiging van "ontvoering" van eigen kinderen.
Het belangrijkste is eerst de cultuur en de maatschappij door te hebben. Weet dat je als buitenstaander en buitenlander NOOIT tot de innercircle van de groepscultuur zult behoren en dus altijd zal worden gezien als iemand die zomaar weg kan gaan/zijn zonder enige sociale verplichting en zekerheid "achter te laten". Daarom is het zaak z.s.m. van deze bule te plukken voordat hij het land of het leven verlaat. Loyaliteit ligt hoofdzakelijk bij familie als dichtstbijstaand sociaal systeem/structuur......soms niet eens bij de kinderen die zijn geproduceerd als middel om enige zekerheid te verwerven.......zeker veel voorkomend bij de orang kampung , en verwacht dus geen moederlijke of vaderlijke liefde op "westerse", individualistische wijze.
De volgende loyaliteit ligt bij de "clan" (of grootfamilie), vervolgens de kleinste sociale eenheid ( banjar, soa , etc.), het dorp ( kampung ), eiland, religie (kan op een eerdere plaats komen al naar gelang het belang van de godsdienst), de etnische groep (in meerdere graduaties zoals Javaan, maar meer subtieler ook in Midden-Javaan, Yogya Javaan, Oost-Javaan, etc.), het land (Indonesia)......en daarna komt pas de buitenstaander annex -lander. Ruimte voor persoonlijke, individuele identiteit (dus ook individuele liefde) is er niet; men is altijd een onderdeel van een groep. Als een ieder dat nou eens zou beseffen, dan blijft er een hoop ellende bespaart. (Dit gaat m.n. op voor de lower class die voortdurend in a struggle for life en survival is verwikkeld; dus is hun houding niet verwonderlijk. De higher middle class neigt al meer naar individualisme......een doorgaans logisch gevolg van toenemende materiele welvaart die gepaard gaat met het privilege zich los te kunnen maken uit het sociale systeem en eigen verantwoordelijkheid te nemen). Een klein beetje basiskennis van sociologie dan wel antropologie zou niet overbodig zijn bij vele bule i.p.v. naar deze cultuur te kijken met een individualistische, "westerse" bril.FredB
User
User icon of FredB
spacer line
 

Zoals zo vaak, YB, heb je weinig positiefs te melden over een derde wereld land als RI (of is het vierde wereld?). Evenzo vaak heb je het helemaal bij het rechte eind en zo velen het bij het verkeerde eind uit ideologische, westerse overwegingen die hier helemaal niet gelden. Nooit van gehoord, en men hoeft ook nergens op te rekenen. Al het geld dat je investeert in zelfs je eigen gezin, daarvan moet je direct afstand nemen, want de kans is groot dat je er nooit enig profijt van zal hebben. Zelfs de binding met je kinderen is op dun ijs gebaseerd, maar dat is eigenlijk ook in het westen zo, als zal niemand dat toegeven.
Waarom wil iemand nog in dit land zijn of met iemand te maken hebben afkomstig uit dit land? Na een aantal jaar hier geweest te zijn weet ik dat ook niet, maar de enige manier om je hier staande te houden is door alles op te geven wat je in je geciviliseerde opvoeding hebt geleerd en je aan te passen aan de omstandigheden ter plekke. Want het verschilt ook aanmerkelijk van locatie naar locatie, al is de, in de westerse ogen. criminele inslag altijd daar.
Het is back-to-the-basics hier, dat is alles. Een strijd voor overleven zoals altijd al gevoerd. Niets vreemds mee, al komt het in de verwende westerse wereld vreemd over.
Als je je niet kunt aanpassen alhier, heb je hier niets te zoeken en krijg je alles op je bordje, al heb je er niets mee te maken.
Aan bekasibarat: geef het op en rust in de vrede dat het niet aan jou ligt. Neem geen verantwoordelijkheid waar die bij iemand anders hoort te liggen, maar die het niet wenst te nemen, om welke reden dan ook. Vergeet die ellende en zoek iets leuks in het leven voor jezelf, zonder op het geluk van anderen te letten. Dat klinkt egoïstisch, maar het is niet anders. Iets anders is er niet in RI.
Er zijn er die vinden of denken, dat er enige vooruitgang zit in de omstandigheden in RI, naar westerse standaards dan, maar ik denk dat het tegenovergestelde waar is. Tel je talenten en gebruik ze naar eigen inzicht, dat is de boodschap.


Be careful what you wish for; you might get it!

spacer line  


On 19-07-2009 08:47 FredB wrote:
Zoals zo vaak, YB, heb je weinig positiefs te melden over een derde wereld land als RI (of is het vierde wereld?). Evenzo vaak heb je het helemaal bij het rechte eind en zo velen het bij het verkeerde eind uit ideologische, westerse overwegingen die hier helemaal niet gelden.

Er zijn er die vinden of denken, dat er enige vooruitgang zit in de omstandigheden in RI, naar westerse standaards dan, maar ik denk dat het tegenovergestelde waar is. Tel je talenten en gebruik ze naar eigen inzicht, dat is de boodschap.


Ik kan meegaan met wat je geschreven hebt.
Y-B heeft in de meeste gevallen ook gelijk ,alleen doet hij dat in een soms te harde uitspraken , en het kan hard overkomen voor de direct betrokkenen .


Ben mss 1 van de weinigen die denkt dat het met Indonesia beter gaat worden , ook gezien met westerse standaards.
Heb de afgelopen 40 jaar de ontwikkelingen gevolgd , en het gaat steeds beter .
Het kan ook alleen maar beter worden.
Vergelijk maar de levenstandaard van de afgelopen jaren .
Ik zie duidelijke stijging .

Je schrijft zelf dat per locatie (situatie) anders kan zijn .
Persoonlijk vind ik ook dat het afhankelijk is met wat je in je eigen land gewend bent en of je de aanpassingsvermogen heb , anders moet je maar terug naar Nederland , met de bekende zekerheden .
Het klinkt hard , maar dat is de realiteit.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

De opmerking van Y-B over loyaliteitsgevoelen is ook waar.

Dat herken ik ook een beetje Emoticon: Wink bij mijzelf als ik eerlijk mag zijn .
Ondanks mijn " westerse" scholing en vorming , cq verblijf in Ollanda .


bisa dicek of makemyday .

FredB
User
User icon of FredB
spacer line
 

Het klinkt soms wel hard, maar als het zo is, waarom het dan op een andere wijze omschrijven?
Surya, als je duidelijke stijging ziet heb je nogal een dik bord voor de kop, het spijt me het zo te moeten zeggen. Er zijn er altijd een paar geweest die zich verrijken aan de armoede van een ander, en dat zijn er nu wat meer geworden, maar de laatste 40 jaar is de bevolking ook maar een beetje gegroeid. Als je eens wat verder kijkt dan lees je hier dat er zo vele gebieden zijn zonder elektriciteit, al hebben sommigen dat wel gehad. De import-stop is ook niet erg goed voor de economie van RI, zolang ze er geen kwaliteit tegenover kunnen stellen. In dit verhaal van bekasibarat komt duidelijk naar voren welke rechten mensen hebben. Nee, daarin is volgens mij geen verbetering in te bespeuren. Ik hoop niet dat je het erg vind, maar ik zou je, als ex-Indonesiër, toch willen bestempelen als behoorlijk kortzichtig en bevooroordeeld vanwege je afkomst. Natuurlijk kun je alles wel relativeren, maar toch moet je beter kijken naar wat er werkelijk gebeurt en welke mogelijkheden de gewone mensen hebben. Dan kan ik niet anders dan concluderen dat het één grote corrupte rotzooi is en dat de normale mens absoluut helemaal niets te vertellen heeft en eigenlijk als slaaf van zijn rijkere, corrupte landgenoot wordt gebruikt.
Bekasibarat is het slachtoffer geworden, erin getuind zouden sommigen kunnen zeggen, en het enige advies dat hem een beter leven zou kunnen geven is alles achter zich te laten en er nooit meer aan te denken, nooit meer contact te hebben met die mensen en zijn bloedeigen dochter, nooit meer te reageren op wat die of andere figuren uit RI ook maar beweren. Laat hen maar naar de rechters gaan- corrupt als de pieten, duur en er is geen geld, dus daar ben je mooi van af. Dat is de keiharde werkelijkheid, want het is een illusie te denken dat er op enig niveau een zinnig gesprek met één van de belanghebbende kan plaatsvinden. Hij maakte een hele goede opmerking: alles draait hier om geld. Ze zijn in staat hun eigen moeder en grootmoeder te verkopen, dead or alive. Alles voor eigenbelang. Nou, dan mag hij toch wel een beetje egoïstisch zijn voor zichzelf, om zijn leven op de rails te krijgen, als tegenpool van het hebberige egoïsme uit RI?


Be careful what you wish for; you might get it!

zieleffe
User
spacer line
 


Ondanks mijn " westerse" scholing en vorming , cq verblijf in Ollanda .

He he eindelijk ben je dan toch nog eerlijk als je dit schrijft.
Om Sid ik heb altijd van uit u gelezen, dat u niets anders doet, en bent, dat u afkomst vergoddelijkt word, in uw uitdrukkingen.
Dus u herkend het gelukkig, dat is al een pluspunt.

Voor mij is deze materie te moeilijk om in te gaan, laat staan er een oplossing voor te kunnen bedenken.
Ik ben het helemaal eens met YB hij is diegene die levens ervaringen heeft opgedaan, en manuvreerd tussen kritische zijn, en realiteit.
Je kan wel net doen of, want ze blijven toch in hun eigen waarde, en normen hangen.
Maar dat wilt niet zeggen dat je dat hen niet hoeft kwalijk te nemen, als we dat hier als voorbeeld aan geven.
Want tegen die mentaliteit van Indonesiërs kan je toch niets aan veranderen.
Dat wil niet zeggen dat je er niet over moet schrijven, juist om te voorkomen dat zo velen al verkeerde ervaringen hebben opgelopen, waar sommigen geen weet van hebben.
Is het juist prachtig dat je dat hier kan lezen hoe anderen het hebben ervaren, zodat je beter beslagen ten ijs er uit komt.

Wat betreft die man met die kinderen, is het erg, om zo iets te overkomen.
Als ik zijn verhaal lees dan zou ik als ik hem was een poging wagen, de Familie een beetje aan mee te gaan, en hen wijs maken dat de kinderen juist In Nederland een goed opleiding kunt geven waar ze later ook van kunnen profiteren, wanneer ze groot zijn.
En zorg dragen dat er contact met ze blijven.
Je kan voorbeelden van films laten zien hoe het in sommige programma’s als spoorloos de kinderen de ouders weer opzoeken, om achter te komen waarvan hun roots zijn.
Een andere suggestie heb ik niet, ook door mijn ondeskundigheid kan ik anders niet bedenken Emoticon: Emoticon: Nooo Emoticon: Yawn .Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 19-07-2009 08:47 FredB wrote: Zoals zo vaak, YB, heb je weinig positiefs te melden over een derde wereld land als RI (of is het vierde wereld?). Evenzo vaak heb je het helemaal bij het rechte eind en zo velen het bij het verkeerde eind uit ideologische, westerse overwegingen die hier helemaal niet gelden. Nooit van gehoord, en men hoeft ook nergens op te rekenen. Al het geld dat je investeert in zelfs je eigen gezin, daarvan moet je direct afstand nemen, want de kans is groot dat je er nooit enig profijt van zal hebben. Zelfs de binding met je kinderen is op dun ijs gebaseerd, maar dat is eigenlijk ook in het westen zo, als zal niemand dat toegeven.

Ik vind mezelf eigenlijk niet zo negatief Fred maar gewoon realistisch. Soms in een emotionele bui foeter ik op de bevolking maar feitelijk is het het verwachtingspatroon van de bule die in de meeste gevallen het probleem veroorzaakt, doorgaans geboren uit idealisme en/of naiviteit, oftewel de wereld (en dus ook Indonesia) bekijkend door een individualistische, westerse bril. In mijn werk word ik continu geconfronteerd met de uitwassen van deze houding en de daaraan gekoppelde relaties, met als zeeeeeeer vervelend gevolg dikwijls het kind dat "het kind van de rekening" wordt; puur omdat men gewoon niet realistisch is en in een fantasiewereldje wenst te leven. Please go ahead maar accepteer je verantwoording t.a.v. "kind van de rekening".spacer line  


On 19-07-2009 10:44 FredB wrote:
Het klinkt soms wel hard, maar als het zo is, waarom het dan op een andere wijze omschrijven?
Surya, als je duidelijke stijging ziet heb je nogal een dik bord voor de kop, het spijt me het zo te moeten zeggen.
----- etc

Mss zit ik in een andere hoek of situatie , of ik heb een gekleurde bril .

Ik vertel alleen mijn eigen ervaringen en wat ik waargenomen heb .
Ik heb vaak gelopen en in huizen van (arme) dorpelingen gezien.
Hoe en wat ze eten .
Heb ook hun inkomensnivo zien stijgen (ook schulden).

45 jaar geleden kon mijn oude heer voor mij geen Yeansbroeken betalen , moet ik ook fietsen naar school .
Nu kan iedereen yeans kopen en allerlei luxe artikelen zoals Hape - motorfiets etc .
Goed , je moet schulden maken , in ieder geval kan je het kopen op afbetaling.
In mijn jeugd kon men dat niet krijgen.
Ik kreeg een nieuwe " chinese" fiets toen ik de SMP verliet om naar de SMA te gaan .
Ik kan een paar A4 invullen als je het wil .


Voor de rest van je posting heb je wel gelijk.

Je kan ook aan Semeru vragen hoe de mensen (vrienden -familie ) het vroeger hadden.
Mss behoort ze tot de jongere generatie die het beter hebben , dan kan je vragen hoe de generatie van haar ouders dat meegemaakt hebben .

En vergelijken met nu .

Ik ben ook niet blind wat de veranderingen heeft moeten kosten .
Dat men in een motorfiets of een auto kan rijden , 3x per week naar Mac D of strarbucks , in een supermarket of is het hypermarket inkopen kan doen ipv bij de pasar (traditional) wil nog niet zeggen dat ze gelukkiger zijn .


bisa dicek of makemyday .

FredB
User
User icon of FredB
spacer line
 


On 19-07-2009 12:54 Yogya-Bali wrote:

...

Ik vind mezelf eigenlijk niet zo negatief Fred maar gewoon realistisch.
Dat weet ik YB, en ik bedoelde ook niet je negatief neer te zetten. Daarom gebruikte ik het woord negatief niet. Inderdaad, het is realiteit, en juist die wordt uit het oog verloren.


Be careful what you wish for; you might get it!

FredB
User
User icon of FredB
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Surya: Helaas kan ik uit het feit dat men nu wel jeans kan kopen en een HP, en op afbetaling een motor, nog geen vooruitgang opmaken. Dat zijn slechts kleine zaken die men aangrijpt om aan te willen tonen dat er toch met de tijd wordt meegegaan. Het gaat om de feiten die verdoezeld worden: corruptie en onderdrukking, het onthouden van een goede opleidingsmogelijkheid. In termen van vrijheid, ook van meningsuiting of godsdienst is geen sukses te melden in die 45 jaar tijd, en dat zijn zaken die zwaar wegen en meetellen.
Mijn Semeru-tje is nog geen 45 jaar, mijn beste, dus zover terug gaat haar herinnering niet, maar ze heeft eenzelfde mening als ik hierover.
Een nichtje van mij kwam hierheen om te testen voor een hogere opleiding. Op de school die door de regering wordt gestuurd kon het meisje ook zonder de test komen door minimaal 5 jt neer te leggen, zonder kwitantie, dat spreekt. Die steekpenningen werden niet betaald en zij slaagde dus niet voor de test. Een week later ging ze testen op een particuliere school, die een stuk duurder is, en verdomd, ze slaagde met vlag en wimpel! Dat soort vooruitgang is dan geboekt zou ik zeggen, en dat is droevig te noemen, toch?
Of al die mooie straten die ze hier maken en die na een maand vervallen is tot minder dan een B-weg, wegens een veel te lage kwaliteit van grondstoffen, geen werkvoorbereiding, geen leiding en ga zo maar door. Het hoofddoel was dat er een paar mensen flink geld van kregen. Nou, dat is dan gelukt en de rest van de bevolking ziet maar. Mooie vooruitgang.
Ik zou nog wel een tijdje zo door kunnen gaan, Surya, maar het raakt hier zelfs het niveau van Nederland van 45 jaar terug niet. Nergens. Geen vooruitgang, brave borst. Mac D of Starbucks? Geen vooruitgang, kerel. Een supermarkt die niet mag verkopen wat ze willen? Geen vooruitgang, mijn waarde. Een rondje over de pasar brengt je terug in de middeleeuwen, inclusief de ratten die voor de voeten lopen, en een hygiëne waar de honden geen brood van lusten. Ik weet werkelijk niet waar jij de vooruitgang in gezien hebt, maar doe de ogen eens open en laat die dromen eens los.


Be careful what you wish for; you might get it!

spacer line  


On 19-07-2009 16:31 FredB wrote:
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Surya: Helaas kan ik uit het feit dat men nu wel jeans kan kopen en een HP, en op afbetaling een motor, nog geen vooruitgang opmaken.

Jij hebt over vooruitgang (verschillende keren genoemd) en ik heb over verandering (dat niet per se een vooruitgang hoeft te zijn ).

Ik heb gezien dat er betere opleidingsmogelijkheden zijn voor de wong cilik , en geef ook toe dat er nog veel wong licik zijn die misbruik maken van de schaarste (opleiding , werk etc). Dus dat de KKN nog steeds aanwezig is .

Vroeger kan men zo maar verdwijnen (of opgeruimd worden).
Tegenwoordig zijn er organisaties die voor jou proberen (met de nadruk op proberen) te vechten.
Heb ook hoop dat SBY zijn 2de termijn kan halen en de lasten voor de wong cilik een beetje te verminderen.
Persoonlijk denk ik over 1 generatie dat men de nederlandse nivo kan bereiken of het nivo van jaren 50 (t/m 55) toen de rupiah nog sterk was koers 1 op 3 .

De opleidingsmogelijkheden zijn nu ook verbeterd , zelfs kinderen van tani , buruh en tukang parkir kunnen ook naar school gaan .
Uiteraard met de beperkte budget kan men niet zo veel bereiken zoals de Nederlandse jeugd.
Jaalijks komen een paar honderd duizend ( je leest het goed) mensen met D3 of S1 diploma.
Al zou het max 10% zijn die het internationale nivo kunnen halen , zijn het toch nog tientallen duizend per jaar .bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 


Nou dat de kinderen naar school kunnen is eigenlijk maar goed ook.
Maar je moet mij niet kwalijk nemen dat ik wel even mijn bedenkingen hebt over die cijfers van Om Sid honderd duizenden, hoop het maar zelf heb ik daar mijn twijfels over.
De meesten zitten op die moslims scholen, en dat weet ik van dat het niet zo goed is, als die christelijke scholen.
Ben zelfs heel boos geworden, op die ene zoon van mijn vriendin, die ook moslim is geworden, door zo moslama te moeten trouwen, maar toen ik daar nog in 2006 was ging kleindochter naar een katholieke school.
Maar ik had mijn kont nog niet gedraaid of die k**t heeft dat meisje op een moslim school gedaan.
En hoorde dat ze nu met hoofddoekje op naar die achterlijke school moet.
Ze was toch zo'n pienter ding, en had veel plezier met haar voor de gek te houden, en ze kon daarom lachen.
Ook dit jaar ga ik niet naar Indonesië, eerst zou ik meegaan, maar ik denk dat er dan wat mensen nerveus worden.
Dus heb het uitgesteld, ga weer naar Oostenrijk, in tussen dat mijn schoonmoeder en haar dochter daar naar toe zijn....
Kijk hoe ze toch in hun doeken zijn gebonden, jammer, maar ze kunnen wel iets leren, dat is anglun of hoe schrijf je dat.... Emoticon: Confused Emoticon: Nooo Emoticon: (angklung)

DAnk je wel Anne-Miek


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 19-07-2009 21:45 zieleffe wrote:
Kijk hoe ze toch in hun doeken zijn gebonden, jammer, maar ze kunnen wel iets leren, dat is anglun of hoe schrijf je dat.... Emoticon: Confused Emoticon: Nooo Emoticon:
angklung


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

FredB
User
User icon of FredB
spacer line
 


On 19-07-2009 18:41 Surya Atmadja wrote:

...
Ik heb gezien dat er betere opleidingsmogelijkheden zijn... De opleidingsmogelijkheden zijn nu ook verbeterd , zelfs kinderen van tani , buruh en tukang parkir kunnen ook naar school gaan..
Die opleidingen voor het "simpele" volk wordt gratis van regeringswege gegeven en bestaat uit lessen van 7 uur 's ochtends tot 11 uur in de morgen, een periode waarin de kinderen elkaar proberen te overschreeuwen bij het opnoemen van rijtjes en het "zingen". Verder zal er veel worden voorgelezen uit de Heilige Koran. Geld voor materiaal is er niet, of in ieder geval is er geen materiaal voor gekocht, dus leren schrijven zal op het bord dienen te geschieden. Tja, beter dan niets, en is dat nu veel veranderd in de loop der jaren?


On 19-07-2009 18:41 Surya Atmadja wrote:

...
Persoonlijk denk ik over 1 generatie dat men de nederlandse nivo kan bereiken of het nivo van jaren 50 (t/m 55) ...
Dan lopen ze nu dus drie generaties achter, volgens deze benadering. Je zou gelijk kunnen hebben, maar hier en daar is er al verjonging, dus vooruitgang, te constateren, maar op andere gebieden helemaal niet. Over het geheel genomen kan ik het wel met je eens zijn, maar het blijft koffiedik kijken of er in één generatie werkelijk 25 jaar winst wordt geboekt tov de Nederlandse vooruitgang 75 jaar terug.

Over het algemeen blijft het toch echt angklungelen.

Het leidt echter wel af van het hoofd topic en het zou fijn zijn als bekasibarat weer eens van zich liet horen, zodat we enige reacties op zijn situatie kunnen krijgen.


Be careful what you wish for; you might get it!

spacer line  


On 18-07-2009 14:18 sandra wrote:
Beste bekasibarat,

Het is alweer enige tijd geleden dat je een laatste bericht hebt toegevoegd.
Ik vraag me af hoe het nu gaat met jou en met de voogdij over jouw kind.
Ik wens je veel succes en sterkte verder!

Salaam,

Sandra


Met ons en de voogdij gaat het nog steeds niet goed. Het pleeggezin die mij dochter al vanaf oktober verzorgt heeft mij gevraagd om mijn dochter zo spoedig mogenlijk op te halen, dit om dat de verzorging hun te zwaar word. Wat ik al eerder schreef is mijn dochter zwaar getraumatiseerd door alles wat wij hebben meegemaakt daarom zet ze zich tegen ieder en alles af als ik er niet ben.
ik heb de ambassade gemaild en gevraagd ofdat er al bericht is van BUZA waar ik al bijna 2 jaar op zit te wachten. Niet te vergeten dat de MVV en Laisser passe die ik op het advies van de ambassade aangevraagd heb en goedgekeurd zijn door het IND maar om vage redenen mij niet worden gegeven daar op de plank liggen. Uiteraad heb ik zelf ook niet stil gezeten maar nog steeds kom ik er BUZA niet doorheen,(niks bekend), IND stuurt mij na de ambassade en ambassade zegt dat ik bij het IND moet zijn. Ook heb ik wat contact met de imigratie in Indonesia.
Ook heb ik de ambassade om advies gevraagd omdat ik geen alternatieve meer heb en dat het toch wel te erg is dat ik straks met mijn dochter in een hotel moet zitten. Maar ben bang dat ik niet meer kan verwachten dan het adres van sayap ibu of peduli anak.

Ik heb de laatste reacties wat vluchtig gelezen, Maar ik zal nooit afstand doen van me kleine meid. Ik kan wel janken als mensen mij dit adviseeren. Zij heeft buiten mij geen famillie die ook maar iets om haar geeft. Ik vertrouw geen hond daar in Indonesia, geen geld hup dan maar op straat als of er nog niet genoeg zijn. Bovendien ga ik me niet verlagen tot mensen die gevoelensloos hun kinderen op straat zetten of erger een kind als inkomsten gebruiken.
Ik hou van me dochter en wil me verantwoording als vader nemen. Dat ik door alles en iedereen word tegengewerkt vind ik verschrikkelijk maar toch blijf ik hopen en zal ik niet opgegeven. Dat de situatie steeds moeilijker wordt houd mij de hele nacht wakker. Dat ik mij dochter zie lijden onder de situatie doet me pijn.

PS: Ik zie dat mijn topic nog veel wordt gelezen. Mochten er jongens in mijn siuatie zitten. Kies voor een andere weg want op het moment dat je naam bij de instanties bekend is kan je geen kant meer op. Of zorg dat je pleitte bent voordat je van je kind gaat houden.
FredB
User
User icon of FredB
spacer line
 

Dat is heel duidelijk, bekasibarat, en helaas is er nog geen verbetering te bespeuren in je situatie. Het is bij jou veel te laat om afstand te nemen, dus de beuk moet er in.
Laat ik je dit zeggen: als je een schuilplaats nodig hebt in RI, samen met je dochter, dan ben je bij mij welkom. Ik zal je met raad en daad terzijde staan (en zo rot is het bij mij nog niet!). Er zijn redelijke opleidingsmogelijkheden voor je dochter, waarvan onze kinderen ook gebruik maken, al is ze misschien nog wat jong. Up to you.
Laat me maar weten, hier, maar dat kan ook via Jeroen , Guna2, YB. Dan kunnen we een contact opzetten.


Be careful what you wish for; you might get it!

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Het is misschien heel naief, maar zijn er geen mensen van dit forum die het meisje tijdelijk kunnen opvangen? Of die mensen kennen die dat willen doen.
Ik heb een dochter van 7 en telkens als ik dit lees wordt ik er niet goed van. Moest ik in Indonesië wonen, ik zou al lang mijn hulp hebben aangeboden. Ik ben er mij heel erg bewust van dat dit niet eenvoudig is, maar als ik lees wat dat kind al allemeel heeft meegemaakt, pff dat zou nooit enig kind mogen meemaken.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,699,601 topic views - 242,038 posts - 13,758 topics - 35,454 members - last post @ 19-10-2021 16:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,401,431 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com