indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

BlogBlot
User
spacer line
 

Export IndonesiŽ daalt hardst in 22 jaar
IndonesiŽ exporteerde afgelopen januari 36 procent minder dan in dezelfde maand een jaar geleden. Dat is de sterkste daling sinds 1986. De daling is voornamelijk te wijden aan de snel dalende vraag naar de overvloedige bodemschatten van IndonesiŽ. De dalende lijn, die zich inzette in oktober vorig jaar, is in lijn met dalingen die andere landen in AziŽ laten zien.
Lees verder , klik op de titelspacer line  

Vorige week hebben wij, Indonesische redactie van Radio Nederland Wereldomroep hier al aandacht aan besteed. Het Indonesische parlement of DPR heeft een stimuleringspakket goedgekeurd om de gevolgen van de credit crisis te ondervangen. Over het stimuleringspakket hebben we meneer Andreas van het Indonesisch ministerie van handel geÔnterviewd.
http://www.ranesi.nl/arsipaktu(...)ket_stimulus20090225spacer line  

Dus zo te zien gaat de Indonesische regering de binnenlandse investeringen in de produktie en diensten sector stimuleren .

Om de te verwachten moeilijke periode van 2 of 3 jaar te kunnen uitzingen gaat men de meer aandacht geven aan het versterken van de binnenlands produktie en consumptie.
Zoals het kopen van Indonesische produkten , minder import artikelen.
Hoop natuurlijk dat de banken mee willen werken om kredieten te verschaffen.


bisa dicek of makemyday .

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


Hoop natuurlijk dat de banken mee willen werken om kredieten te verschaffen.

En dat is nu juist de oorzaak van de huidige crisis, dat banken dat ineens niet meer willen sinds een jaar of wat. Natuurlijk ligt het niet 100% stil, maar het is allemaal wel een stuk moeilijker (=duurder) geworden.


Ho Lee Fuk

spacer line  

Uit ervaring van de vorige crisis in IndonesiŽ was dat land erg goedkoop voor de Nederlanders. Toen moest men bij wijze van spreken twee grote boodschappen tassen meenemen om bij de bank geld op te nemen. Maken we nu die tijd opnieuw mee? In elk geval, Ik ben jaloers op de Nederlanders of andere mensen met de Nederlandse salaris of pensioen die in de gordel van smaragd wonen. Want, ze leven nog rijker. Of is dat niet zo?Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Moah, de Rupiah daalt al sinds de onafhankelijk ten opzichte van de Nederlandse/Europese munteenheid, alleen soms wat sneller als anders. De laatste jaren is het gunstig geweest voor mensen met euro's en guldens, dat klopt inderdaad. Met 15.000 Rupiah voor een euro heeft hier geen Nederlander te klagen lijkt me, aangezien de daling van de Rupiah zo'n beetje gelijk op gaat met de inflatie alhier in Indonesie.


Ho Lee Fuk

spacer line  


On 04-03-2009 04:09 barimuchtar wrote:
Uit ervaring van de vorige crisis in IndonesiŽ was dat land erg goedkoop voor de Nederlanders.


Toen waren de omstandigheden anders.
Indonesia was niet voorbereid , heeft bijna geen deviezenreserve , en wordt ook daarna voor de 2 de keer bestolen door foute conglomeraten.

Qua koers zal het ongeveer dezelfde zijn , met het verschil dat de prijs van onroerendgoed nu praktisch stabiel is , ondanks de waardedaling in procenten.

Even offtopic: Dit heb je geschreven
Vorige week hebben wij, Indonesische redactie van Radio Nederland Wereldomroep .

Kom je hier posten als persoon of heb je bepaalde missie & visie?. Emoticon: Wink
Het kan interessant zijn om dat te lezen.
Zoals je mss al gelezen hebt zijn er veel Indianenverhalen geschreven.
Je zou een leuke bijdrage kunnen leveren in diverse topics .

Ditunggu ya , mas. Emoticon: Yes!


bisa dicek of makemyday .

henky
User
spacer line
 

De regulering van de banken heeft daar in een eerder stadium al plaats gevonden.
Met name export van produkten uit de houtverwerkende industrie zit sinds oktober in een enorme dip. Het grote verschil met ons is dat er daar een sociaal vangnet ontbreekt. Er wordt geen ontslagaanvraag ingediend en je bent -als je geluk hebt- weer aangewezen op je oom waarvoor je af en toe een klusje kan verrichten.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 04-03-2009 23:36 henky wrote:
De regulering van de banken heeft daar in een eerder stadium al plaats gevonden.
Met name export van produkten uit de houtverwerkende industrie zit sinds oktober in een enorme dip. Het grote verschil met ons is dat er daar een sociaal vangnet ontbreekt. Er wordt geen ontslagaanvraag ingediend en je bent -als je geluk hebt- weer aangewezen op je oom waarvoor je af en toe een klusje kan verrichten.


Ik zal het verhaal verder afmaken Henky.
Mensen die zonder pardon op straat gedonderd worden, nogal gemakkelijk, heb je vandaag 300 man nodig dan heb je ze, heb je morgen nog maar 20 man nodig, geen probleem.
Een regering die geen zorgen heeft hoe je al die werklozen te vreten moet geven, maar zich eerder druk maken hoe ze hun eigen investeringen veilig moeten stellen Emoticon: Angry

Er is ŤŤn prettige bijkomstigheid bij deze crisis, de zakkenvullers uit de Indonesische bovenlaag die decadente winsten hebben gehaald in IndonesiŽ en vervolgens hun kapitaal in het buitenland hebben geinvesteerd, zitten nu helemaal aan het gas. Emoticon: Smile
Met de wetenschap dat als ze hun kapitaal in eigen land hadden geinvesteerd dat ze er nu veel beter hadden voor gezeten, eigen schuld dikke bult en boontje komt om zijn loontje.

Het trieste is dat deze zakkenvullers nog meer druk op de sloebers in hun bedrijven zullen gaan leggen om weer op hun oude niveau te komen. Emoticon: Angrygizmonr5
User
spacer line
 

Ik ben dus een baas en ja het zou gemakkelijk zijn wanneer we in Europa ook zouden kunnen afdanken zoals we willen, MAAR een geemeenschappelijke vangnet voor de werklozen MOET er zijn ook al kost dit geld , het geeft een stabiliteit aan een land , Wat hier in Europa gebeurd is dat ze dat vangnet grotendeels op de individuele bedrijven zetten en niet nationaal wat een reuze rem geeft aan een baas om personeel aan te werven , werf je aan wil (moet) je afdanken ben je snel 7500 Ä kwijt en dan denk je 2 keer na of je dat risiko wil nemen dus je werft minder snel aan , en ja je dankt ook sneller af , maar denk je werkelijk wanneer je goed personeel hebt dat je ze zomaar even gaat afdanken , je bent soms jaren bezig om 1 goedwerkend persoon te vinden , het systeem is zoals ik beschrijf ongeveer zo in Amerika wat hen een heel snelle groei aan economie geeft alleen spijtig dat die dat vangnet voor werklozen niet hebben of maar heel matig
Door het europees systeem gaat men veel sneller afdanken want je hebt maanden en soms jaren nodig om personeel af te danken dus heb je een vermindering van omzet moet je om te overleven onmiddellijk afdanken en aannemen ga je mee wachten tot alles op veilig staatAlbert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 04-03-2009 03:57 Yerun wrote:

...

En dat is nu juist de oorzaak van de huidige crisis, dat banken dat ineens niet meer willen sinds een jaar of wat. Natuurlijk ligt het niet 100% stil, maar het is allemaal wel een stuk moeilijker (=duurder) geworden.

Hoe kom je daarnu bij, het is pas sinds kort dat de banken niet mer wilen. Wel steken ze geld in geld verslindende ondernemingen om die overeind te hoden. Doch de burger kan stikken. En deze is nu wel wat belangrijker voor de economie dan een bank zelf. doch in Den Haag zien ze dat nog steeds niet in. Ze pakken het verkeerd aan en veel te langzaam. Conlcusie, heti einde is nog niet in zit en het zal aaleen maar erger worden. Gedurende 2 a 3 jaar.
De burger moet wer bloeden, loonmatiging. Doch men stop nog steeds veel geld in nutteloze projecten, waarin ook het geld als sneeuw voor de Zon verdampt.
De burger en aandeel houders krijgen de schuld van Bos.
Regeren is toch vooruit zien? En dat is nu juist hetgeen wat in Den Haag ontbreekt.
De burger moet bloeden voor wat zij Nederland hebben aangedaan? Begrijpt u het nog?
Nee, troost u want er zjn er nog 14 miljoen anderen in NL. ls wij de ambetenaren even vergeten.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

spacer line  

De impact van de globale economische crisis is verschillend . afhankelijk van de afzonderlijke landen.
Dat er een daling komt in de export is ook duidelijk , en zeker als de inporterende landen ook zwaar getroffen worden.

Ondanks alles is de positie van Indonesia als de grootste economie van Asean anders dan de andere Asean landen.
Ook anders dan bijvoorbeeld Japan die min of meer afhankelijk is van de export van hoogwaardige artikelen en duurzame artikelen .

Ook speel de politieke stabiliteit in Indonesia een belangrijke rol , i.t.t deKrismon in 1997-1998 .

De Aziaten worden minder getroffen door gevolgen van het uitbarsten van de financiele buble , omdat ze zoals europe kranten schrijven " te dom" zijn of nog niet" zo ver " zijn zoals de mensen in de westerse wereld.

Of je kan ook zeggen dat ze slimmer zijn , de meeste Aziaten o.a Indonesiers willen iets tastbaar hebben , vaak beleggen ze in grond of goud ,die ze onder de matras verstoppen.

En als er mensen zijn getroffen in Indonesia is het ook alleen maar "een paar" van de zgn nieuwe rijken .
Het " gewone volk" gaat niet beleggen , i.t.t bijvoorbeeld de Nederlanders (Europeanen) , " iedereen" gaat beleggen .
Mijn buurman , de potsbode , de ZZPers , de tandarts etc gaan beleggen , bij miljoenen en voor miljarden euro gaan ze in schip .

PS : In Indonesia kan je bij werkgevers die onder de regels vallen (Jamsostek) ook niet zo maar je personeel naar huis sturen.
Er zijn ook regels daaro. Ze kennen daar ook "uang pesangon" , een soort "oprot" premie .

dat de bedragen en of regelingen iets anders zijn (minder en soms nog op kinderschoenen staan is ook duidelijk.
Je kan niet Indonesia met Nederland 1 op 1 vergelijken.bisa dicek of makemyday .

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Als Den Haag al die jaren Nederland had geregeerd zoals Bos nu die banken redde, dan was Nederland een waar paradijs om in te leven.;
Geen criminelen meer (van welke cultuur dan ook)
Geen armoede
Geen werkelozen
Geen leeftijdsdiscriminatie
Een goed openbaarvervoer
Geen files
Een goed pensioen
Geen angst voor de blauwe enveloppen brigade
Blinden zouden ook blij zijn
Tevens de gepensioneerden
Geen economische asielzoekers
Vrijheid van meningsuiting
Volledige acceptatie dat anderen hun eigen geloof willen behouden (niet opdringen)
Geen wacht rij voor opperaties
Meer soorten van alternatieve geneeswijzen in het pakket van de zorgverzekering
Meer medicijnen op de markt
Enz.Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

spacer line  

Zoals bij de oude Oostblok landen ?

Geen criminelen meer (van welke cultuur dan ook)= worden geexcecuteerd
Geen armoede = iederen is arm , dus valt niet op
Geen werkelozen = klopt , 1 baan heb je 5 mederwerkers(in 1982 in Rumenie)
Geen leeftijdsdiscriminatie = Iedereen aan het werk
Een goed openbaarvervoer = zoals in Cuba ?
Geen files = weinig verkeer ,wegen , dus geen files .
Een goed pensioen = staatspensioen ? (AOW?)
Geen angst voor de blauwe enveloppen brigade = valt toch niks te halen bij je
Blinden zouden ook blij zijn = krijgen gratis blindegeleide honden ?
Tevens de gepensioneerden
Geen economische asielzoekers + die willen ook niet komen
Vrijheid van meningsuiting= enkele reis naar de Goelag ?.
Volledige acceptatie dat anderen hun eigen geloof willen behouden (niet opdringen)= zolang je de staatsideologie aanneemt .
Geen wacht rij voor opperaties = wordt je behandeld in staatsziekenhuis
Meer soorten van alternatieve geneeswijzen in het pakket van de zorgverzekering= is hert zo ?

Geef mij maar Nederland van 2009 .
Ben best tevreden .bisa dicek of makemyday .

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 05-03-2009 10:48 Surya Atmadja wrote:

De Aziaten worden minder getroffen door gevolgen van het uitbarsten van de financiele buble , omdat ze zoals europe kranten schrijven " te dom" zijn of nog niet" zo ver " zijn zoals de mensen in de westerse wereld.

Daarmee wordt bedoeld dat de bankdirecteuren in Azie niet zo slim zijn als in het westen. Waardoor men niet dezelfde (lees verkeerde) investeringen of trukjes om geld te vermederen, kon uitvoeren.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

spacer line  


On 05-03-2009 11:06 Albert wrote:

...

Daarmee wordt bedoeld dat de bankdirecteuren in Azie niet zo slim zijn als in het westen. Waardoor men niet dezelfde (lees verkeerde) investeringen of trukjes om geld te vermederen, kon uitvoeren.

Als je over Azie praat , dan hebben we over landen zoals China , Zuid Korea , en andere Asean landen. De zgn oude economischetijgers.

I.t.t Japan , die heeft ook te lijden van de uitgebarsten dromen.

Van de Chinezen is bekend dat ze van gokken houden , en toch trappen ze niet in in de bubble.
Dus zij zijn toch slimmer (?) of nog niet zo gecorrumpeerd zoals hun westerse collega' s.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 04-03-2009 23:36 henky wrote:
Met name export van produkten uit de houtverwerkende industrie zit sinds oktober in een enorme dip. Het grote verschil met ons is dat er daar een sociaal vangnet ontbreekt. Er wordt geen ontslagaanvraag ingediend en je bent -als je geluk hebt- weer aangewezen op je oom waarvoor je af en toe een klusje kan verrichten.


Sinds oktober? Volgens mij al veel langer en dat heeft niet alleen te maken met de wereldwijde crisis!
Er zijn voor inkopers tegenwoordig veel betere alternatieven. Men hoeft niet meer in IndonesiŽ te zijn, er zijn alternatieven landen waar je zaken kan doen zonder dat je het gevoel krijgt met een stelletje kleuters van doen te hebben.

Nu is de wereldwijde crisis de oorzaak en zal men weer niet bij zichzelf te raden gaan.
De IndonesiŽr is nou eenmaal stront eigenwijs en niet bereid om van zijn fouten te leren, sterker nog: ďeen IndonesiŽr maakt geen foutenĒ.
Het zal voorlopig niks worden met Indonesia...Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 05-03-2009 11:17 ouwe bekende wrote:

...


Sinds oktober? Volgens mij al veel langer en dat heeft niet alleen te maken met de wereldwijde crisis!

Nu is de wereldwijde crisis de oorzaak en zal men weer niet bij zichzelf te raden gaan.
De IndonesiŽr is nou eenmaal stront eigenwijs en niet bereid om van zijn fouten te leren, sterker nog: ďeen IndonesiŽr maakt geen foutenĒ.
Het zal voorlopig niks worden met Indonesia...

Helaas, is het 100% waar. Alleen een Indonesier stoot zich meer dan 1x tegen dezelfde steen. Vooral in Jepara!
Maar dat wil nog niet zeggen dat een ander mens zich maar 1x tegen dezelfde steen stoot. Dat doet alleen een Ezel. Dus wie is er nu slimmer?


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

spacer line  

Lieve mensen, wat een hevige discussie zeg. Maar wie kan me vertellen hoe ik de citaten markeer of in zo'n box plaats zoals boven. Wat moet ik klikken?

Over fouten maken gesproken, IndonesiŽrs maken, zoals ieder andere mens, ook fouten. En veel ook. De slachting van linkse groeperingen in de jaren 60 is een van de voorbeelden. Moorden in Oost-
Timor, Aceh, op de Molukken. Papoea etc. Dat zijn allemaal de zwarte bladzijden van de geschiedenis van IndonesiŽ. Maar Nederlanders ware ook geen lieverdjes vroeger in dat land.

Maar nogmaals vertel me hoe ik de citaten in het kader moet plaatsen.

Damai bersama, vrede en peace.spacer line  


On 06-03-2009 05:15 barimuchtar wrote:
Maar nogmaals vertel me hoe ik de citaten in het kader moet plaatsen.

Damai bersama, vrede en peace.


Even naar de betreffende posting gaan en dan klikken met je muis bij QUOTE (Boven rechtsaan).
Dan verschijnt de hele tekst van de posting.
Delen die je niet wil gebruiken ga je weghalen .


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 06-03-2009 05:15 barimuchtar wrote:

1.Lieve mensen, wat een hevige discussie zeg.

2.Damai bersama, vrede en peace.


1.Ha ha ha ha , typisch een reactie van een nieuwkomer .
Zoals je kan lezen kan het hier echt " spoken" , vaak begint het onschuldig over een bepaalde thema .
En dan kan het escaleren naar thema' s die door Indonesiers als SARA aangeduidt kan worden.
Moet je echt veel gevoel van humor . relativerend vermogen en ook dikke huid hebben om daarna gewoon mee te gaan discussieren.

Voordat je het weet komen de oude en nieuwe stokpaardjes naar buiten , hoe dom de indonesiers zijn , hun intelligentie , hoe corrupt ze zijn en allerlei leuke kwalificaties .

2.Damai bersama, vrede en peace. [ /b]

Dat moet van 2 kanten komen .bisa dicek of makemyday .

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 05-03-2009 11:00 Surya Atmadja wrote:
Zoals bij de oude Oostblok landen ?

Geen criminelen meer (van welke cultuur dan ook)= worden geexcecuteerd
Geen armoede = iederen is arm , dus valt niet op
Geen werkelozen = klopt , 1 baan heb je 5 mederwerkers(in 1982 in Rumenie)
Geen leeftijdsdiscriminatie = Iedereen aan het werk
Een goed openbaarvervoer = zoals in Cuba ?
Geen files = weinig verkeer ,wegen , dus geen files .
Een goed pensioen = staatspensioen ? (AOW?)
Geen angst voor de blauwe enveloppen brigade = valt toch niks te halen bij je
Blinden zouden ook blij zijn = krijgen gratis blindegeleide honden ?
Tevens de gepensioneerden
Geen economische asielzoekers + die willen ook niet komen
Vrijheid van meningsuiting= enkele reis naar de Goelag ?.
Volledige acceptatie dat anderen hun eigen geloof willen behouden (niet opdringen)= zolang je de staatsideologie aanneemt .
Geen wacht rij voor opperaties = wordt je behandeld in staatsziekenhuis
Meer soorten van alternatieve geneeswijzen in het pakket van de zorgverzekering= is hert zo ?

Geef mij maar Nederland van 2009 .
Ben best tevreden .

Tja, blijkbaar ben jij van mening dat een paradijs niet geschapen kan worden door de mens zelf. De gemeenschap zal in jouw ogen altijd negatief blijven. Vrede bestaat er niet zonder wapens, enz.
Een goede samen leving kun je alleen opbouw indien de regering er ook volledig achter staat. Nu heeft Den Haag dat dus NOOIT gedaan.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

spacer line  


SARA: Zaken die te maken hebben met Suku="ethnische achtergrond), Agama= geloof. Ras , Antar Golongan= bevolkings en of maatschappelijke groepen.
In Indonesia is het een gevoelige thema.bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 06-03-2009 09:29 Albert wrote:

...

1.Tja, blijkbaar ben jij van mening dat een paradijs niet geschapen kan worden door de mens zelf. De gemeenschap zal in jouw ogen altijd negatief blijven. Vrede bestaat er niet zonder wapens, enz.

2Een goede samen leving kun je alleen opbouw indien de regering er ook volledig achter staat. Nu heeft Den Haag dat dus NOOIT gedaan.

1. Jou veronderstellingen.
Omdat er cverschillende mensen , zijn er verschillende paradijzen.
Ik hou rekening mee dat door verschillende mensen ook verschillende belangen tegenstellingen zijn . Dus ik hou rekening mee.

2.De regering(zoals in den Haag) is een samenraapsel van vertegenwoordigers van belangengroepen(partijen).
Dus hert zijn dat ze " mijn" belangen of jou belangen niet vertegenwoordigen.

Alleen in Godskoninkrijk zal andere situatie zijn , war iedereen gelukkig en gezond zijn .
(PS: de stoute jongens en meisjes worden daar ook geweigerd).


bisa dicek of makemyday .

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 06-03-2009 10:14 Surya Atmadja wrote:

...

Alleen in Godskoninkrijk zal andere situatie zijn , war iedereen gelukkig en gezond zijn .
(PS: de stoute jongens en meisjes worden daar ook geweigerd).

En daar sla je de spijker op zijn kop. Maar ik weet niet of je het weet, maar er moet nog wat bij. Op Aarde.
Iedereen denkt maar aan die andere wereld in een andere dimensie en daarom hoef ik hier geen bal uit te voeren. Maar de bedoeling is juist dat wij het hier met zijn allen gezellig en vredig moeten maken.
Verschillen moeten weg gewerkt worden. Want dat is weer IK. En in een paradijs is geen plaats voor ik, alleen voor WIJ denkers. De opruiming voor stoute jongens en meisjes is allang begonnen en zal alleen nog maar erger worden (lees versnellen).

Wie weet tot ziens in het koninkijk Gods op Aarde. Emoticon: Party!


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.83,318,873 topic views - 239,693 posts - 13,725 topics - 32,076 members - last post @ 06-07-2020 22:13 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

135,890,365 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com