indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

zieleffe
User
spacer line
 

Hoe kom je zo ver, van Een Dag In Yogya, naar het brein van intelligentieOok als iemand zegt dat intelligentie medebepaald kan worden door voeding en opvoeding.
Bij arme Indonesiërs kan gezonde voeding een rol meespelen.
Aldus Om Sid

wat mij zo intrigeert is, hoe het eten daar invloed op heeft om een hogere IQ te krijgen .
Als je hoort, dat er deskundigen zeggen wanneer je elke avond, een beker melk drinkt, je daar van goed kan slapen.
Ik hoorde ook van een dokter dat hete pepers invloed op je huid kan hebben.
Dus het verbaast mij niet dat eten hier in een belangrijke invloed op heb.
Dan betekend mijn analyse, dat drank, en eten, wel degelijk invloed zou kunnen hebben op je gestel, en misschien daardoor ook je intelligentie.
Maar laat ik u vertellen door ervaring die ik nu op doe, is dat mijn kleinkind, 9 jaar , uit Indonesië, pas een half jaar in Nederland woont, en nu al gewoon heel goed accentloos, Nederlands spreekt, en hoge cijfers haalt.
Terwijl ze in Indonesië hele maal niet goed mee kon komen.
Nu is het wel zo, dat op die scholen, in Indonesie, te veel gericht is naar religie, dan op rekenkundige les, en taal kennis.
Mijn stelling is dan ook waar je mee omgaat, wordt je het meest mee besmet.
Dus zeker is, dat je omgeving bepaalde invloeden kent. Emoticon: Nice Emoticon: Wink Emoticon: Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

Overigens, als ik nu toch een DOMME groep Indonesiers mag aanwijzen, dan zijn het wel de TKI, tjongejonge alsof je met en en stel kippen met lampekappen in het vliegtuig zit, niet meer normaal. Begrijpen echt helemaal niets van de aanwijzingen van het cabinepersoneel. Stoel moet RECHT bij take-off en landing, luikjes OPEN, NIET GAAN LOPEN ALS HET VLIEGTUIG AAN HET LANDEN IS... En maar drommen bij de gate alsof ze bang zijn dan het vliegtuig wegvliegt als ze maar niet hard genoeg duwen... Ome Dangdude heeft door dit volk al eens zijn vliegtuig gemist..

Hun standaardzinnetje als ze naar het beloofde Arabie gaan: "geld verdienen voor man en kinderen, de umroh doen"
Hun standaardzinnetje als ze terugkomen en zich zitten te verzuchten in het vliegtuig: "de Arabier sloeg me (en verkrachtte me), ik heb maar weinig geld kunnen terugsturen naar Indonesie, heb nooit Mekka gezien.."

In mijn ogen in en in triest dat je een zeer laag opgeleide bevolkingsgroep (de orang kampong TKI) door leugens en bedrog op een dergelijke manier misbruikt wordt in S-arabie. Ook zijn er voldoende Indonesiers die aan deze ToKkIes wat proberen te verdienen.

Om Sid nu mag jij het over de Nederlandse Tokkies hebben Emoticon: Party!


Gracias. Sama sama

spacer line  


On 26-02-2009 22:10 kiwimave wrote:

1.In mijn ogen in en in triest dat je een zeer laag opgeleide bevolkingsgroep (de orang kampong TKI) door leugens en bedrog op een dergelijke manier misbruikt wordt in S-arabie. Ook zijn er voldoende Indonesiers die aan deze ToKkIes wat proberen te verdienen.

2.Om Sid nu mag jij het over de Nederlandse Tokkies hebben Emoticon: Party!


Daar heb je gelijk in .
Heb net maar een reisie gemaak met Emirates( murah-meriah).
En het was een TKW Express.

2. Waarom zou ik bepaalde bevolkingsgroep op de korrel nemen ?


bisa dicek of makemyday .

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

BertH,
Omdat het in de Telegraaf stond?
Maakt het nauwelijks wetenschappelijk.

Ik zag in het topic iets over voedingspatronen waarvan ik denk dat die weldegelijk een verschil kunnen maken. En wel beschouwd is er een relatie tussen armoede/opleiding/eetgewoonten.

Ik haak af in de stelling dat het dragen van het kind op een bepaalde manier iets met de intelligentie vandoen zou hebben. Dat doet men in veel landen, zonder deze gevolgen.It's only kinky the first time.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 26-02-2009 17:14 schreef Surya Atmadja: Ik ken tientallen mensen die in het verleden ook gegendong worden , en uiteindelijk goed terecht zijn gekomen .

Uiteraard zijn er tig-tallen mensen die goed terecht komen. Het is ook geen wet van Meden en Perzen. Maar de verklaring van BertH is nog niet zo gek. Ik persoonlijk ben van mening dat men een tussenweg moet nemen. Het gendongen geeft een kind een gevoel van veiligheid en geborgenheid, zeer belangrijk voor opgroeiende babies en peuters. Daarnaast geeft teveel gendongen ook een gevoel van afhankelijkheid waardoor een kind minder snel zelfstandig iets zal ondernemen. Daar waar in het westen (door beperkte tijd van opvoeders) het kind teveel wordt "verwaarloosd" waardoor het beschermende gevoel ontbreekt, is het hier naar de andere kant doorgeslagen waardoor kinderen te beschermd worden opgevoed met als gevolg geringe zelfstandigheid en ondernemingslust. Een kind mag hier ook niet huilen, dan wordt het direct opgepakt en weer gegendongd totdat het rustig is. Leidt m.i. ook naar onzelfstandig gedrag.
Althans, bovenstaande is mijn eigen theorie (ben geen expert maar heb wel 4 jaar kinderpsychologie gehad op HBO-nivo) volgens welke ik mijn kinderen ook (heb) op(ge)voed......een redelijke tussenweg. En het resultaat stemt (tot op heden) tevreden.


In principe kunnen de javaanse kinderen tot een paar maanden(dacht een 1/2 jaar) ook geen kontakt hebben met aarde.
Moeten ze gegendong worden. Dat is traditie , cultureel bepaald.
Verder kunnen ze gewoon ontwikkelen zoals andere kinderen in Europa of andere werelddelen.

Ik ben op de hoogte van deze traditie. Kijk, dan is het dus toch een cultureel iets, iets waaraan ik nooit heb willen meedoen want ik zie het nut van een dergelijke traditie niet in. Niet alles wat traditie of cultuur is, moet men maar accepteren. Zo heb ik ook vele Nederlandse tradities al voor mijn vertrek naar RI overboord gegooid indien ze m.i. functieloos waren geworden of gebleken.Tegenwoordig lees ik ook dat gewone kinderen van gewone indonesiers prijzen winnen in diverse olympiade wedstrijden op verschillende gebieden.

Als je de veronderstellingen van onze vrienden hier 100% gelooft zullen de kinderen zeker geen of weinig intelligentie hebben , kunnen ze niet meedoen op school , laatstaan olympiade wedstrijden winnen.

Bij deze olympiade wedstrijden (ben er een paar keer geweest want mijn dochter was ook gekozen) betreft het vnl. kinderen uit de betere milieus (met uiteraard meer mogelijkheden), etnische Chinezen en kinderen uit gemengde relaties (indo's). Althans deze waren getalsmatig opmerkelijk sterk vertegenwoordigd. Maar goed, afkomst c.q. milieu mag als een bekende bepaling voor opvoeding en educatie worden verondersteld.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 27-02-2009 02:21 schreef oyibo:
Ik zag in het topic iets over voedingspatronen waarvan ik denk dat die weldegelijk een verschil kunnen maken. En wel beschouwd is er een relatie tussen armoede/opleiding/eetgewoonten.

Ik haak af in de stelling dat het dragen van het kind op een bepaalde manier iets met de intelligentie vandoen zou hebben. Dat doet men in veel landen, zonder deze gevolgen.

Zou het? De gevolgen van een beschermend gedrag t.o.v. kinderen is al onderzocht. Zoals ik hierboven reeds opmerkte, is dat te weinig aanwezig binnen de wetserse culturen. Echter, het overslaan naar de andere kant - dus over bescherming - zou waard zijn om eens te laten onderzoeken. Zoals ik de gemiddelde Javaanse kinderen beschreef die bang zijn om meer dan 100 meter buiten hun vertrouwde omgeving te raken. Ook BertH merkte dit reeds op, die angst voor de of het "onbekende". Zo heeft mijn echtgenote een nichtje dat bij mijn verschijning al begint te huilen en als ze bij ons thuis is vol angst naar die bule zit te staren terwijl mijn kinderen niet warm of koud worden van het zien van een blanke, neger, Chinees of Papua.
Geef een kind de gelegenheid de wereld te verkennen. Maar als het continu wordt gedragen, wordt het ook gemakzuchtig. Als iets "onbekends" nadert, dan is het veilig (maar ook gemakkelijk gemaakt) om in de handen te vluchten van iemand die vertrouwd is. Op zich niet slecht maar het gaat hier om het woordje te .Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

By the way, het mag ook wel eens gezegd worden dat Ongeschoren Schaap een leuke opmerkingsgave heeft, iets wat doorgaans nogal eens wordt gemist. Hoop dat hij meer post want het geeft stof voor discussie en overdenking blijkbaar.BertH
User
spacer line
 

Wat me zo opvalt is, dat een hier neergelegde mening zo ongenuanceerd wordt afgekraakt, omdat het niet onderbouwd genoeg is, of omdat de schriftelijke bewijzen ontbreken, of omdat het in de Telegraaf (of ergens anders, want dan deugt dat natuurlijk niet) is gelezen.

De stelling: "Ik haak af in de stelling dat het dragen van het kind op een bepaalde manier iets ( zal wel niets moeten zijn ) met de intelligentie vandoen zou hebben. Dat doet men in veel landen, zonder deze gevolgen" mist ook enige onderbouw, en dat van een forummoderator die zich in de discussie mengt.

Oyibo, waarom kom je dan niet zelf met de bewijzen waarom de meningen alle grond missen? Enige nuancering is wel op zijn plaats. Als iemand schrijft dat de gemiddelde IQ van een Indonesiër 89 zou zijn, dan betekent het echt niet dat ELKE Indonesiër die je tegenkomt dat heeft. Het is een GEMIDDELDE.
Zo is dat gendong-gebeuren niet gezegd over ALLE Indonesiërs, maar over de gemiddelde of, zo je wilt, velen, maar NIET allemaal.
Het is erg gemakkelijk (of gemakzuchtig?) om gelijk zo'n opmerking compleet de grond in te stampen, omdat je toevallig iemand in je buurt kent die niet aan dat profiel voldoet. En dan verder niets positiefs toe te voegen in de deelname aan de discussie.
Of vind je dat het onderwerp weer lang genoeg heeft geduurd?


Poverty is a great equalizer, but not by choice.

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Het niet eens zijn met de stelling die je genomen hebt is iets anders dan afkraken.

Er was inderdaad iemand die een bron plaatste bij de inhoud van zijn reply.
In genoeg omringende Aziatische landen waar de kinderen op gelijkewijze worden "ingepakt" speelt dit probleem kennelijk niet. Tenminste aan de lijst als bronvermelding. Dan zou je haast denken dat er geen raakvlak is in dat opzicht.

Elk land heeft zo zijn eigen cultuur en gewoonten. Het genoemde meedragen beperkt zich niet tot RI. En nee de Telegraaf is nou niet de bron voor het straatbeeld in RI.
Ik kan me wel andere bronnen voorstellen.

Die opmerking over de forummoderator heb ik niet gezien.
Als het namelijk weer op de man spelen gaat worden is de discussie snel afgelopen.
It's only kinky the first time.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Èèn ding ben ik het zeker mee eens, daar zijn bovendien goede bewijzen van te vinden.
Over het algemeen worden babies direct na de geboorte ingepakt als mummies, waar Europeanen de babies luchtig gekleed in een goed verwarmde ruimte in de wieg leggen.
Babies huilen nu èènmaal, dat is hun manier om iets kenbaar te maken, ze hebben ook soms een huiluurtje, ik ging er bij de mijne maar vanuit dat ze haar stemmetje lag te onwikkelen, deskundigen raden aan als het kind huilt, te kijken of er daadwerkelijk iets aan de hand is, honger, vuile luier, koud of wat dan ook, zoniet laat het maar even huilen. Hoe klein dan ook ze leren razendsnel, vast gestelde voedingstijden in de nacht, na enkele dagen weten ze het, dat is al een begin van een leerproces.

Komt er na enkele maanden beweging in dan is duidelijk te zien dat ze aan het ontdekken gaan, overal naar grijpen, laat ze maar lekker hun gang gaan in een box, zo'n kind kan ook weleens onbedaarlijk beginnen te blerren als iets wat zijn/haar aandacht heeft buiten bereik is, laat maar, des te sneller komen ze erachter dat als zich op de andere zij keren dat ze er wel bij kunnen, dit zijn allemaal volstrekte normale dingen die bijdragen aan het leerproces om dingen zelfstandig te ondernemen, daar hoort het verzieken van je video ook bij, kind niet fout, ouder fout die moet dat in de gaten houden.

Babies zoals al gezegd worden in Indonesië de eerste maanden ingepakt als mummies, totaal geen bewegingsvrijheid geeft het een kik wordt het ogenblikkelijk opgepakt en gesust, hele dagen loopt moeder met het kind te zeulen, op zich is het dragen in een selèndang een goede zaak, zie je hier in Europa ook wel, maar dan met speciale draagzakken, maar niet de hele dag, om in de nacht ook nog eens bij pa en ma in het bed te parkeren.
Al met al krijgt zo'n kind de eerste 2 a 3 levensjaren weinig kans zelf op ontdekkingsreis te gaan, heeft het mazzel dan komt er na een jaar een nieuwe telg, pas dan krijgt zo'n kind kans zelf te gaan ontdekken, immers 2 in een selèndang gaat een beetje moeilijk.

Dat de behandeling van babies op deze wijze in hun latere leven bepaalde gevolgen kunnen hebben, daar zou ik niet raar van opkijken.
Heel vaak zie je dat jonge mensen die door omstandigheden niet verder zijn gekomen dan de SMP op hun 25 jaar zich nog gedragen als een puber van 15, dat gedrag vindt je ook in het verkeer terug, dat zou het gevolg kunnen zijn van te veel bescherming en te weinig kans om al in een vroeg stadium dingen te ontdekken en eigen initiatieven te nemen, een kinderpsycholoog zal daar ongetwijfeld wel iets over kunnen zeggen.

Maar ja het is een levenswijze, hier in Europa hebben we sleutelkinderen, die hebben een sleutel om hun nek hangen met een touwtje en kunnen de hele dag doen en laten wat ze willen omdat ma ook werkt, ook niet goed.spacer line  


On 26-02-2009 17:14 Surya Atmadja wrote:

...


Met verbazing heb ik een tijdje meegelezen hoe bepaalde fenomeen in Indonesia verklaard wordt/
Met allerlei veronderstellingen , soms beetje plausible , soms te vergezocht .
Ik weet natuurlijk niet welke vakgebieden onze vrienden hier hebben , welke scholing en specialisatie ze hebben en door welke onderzoek gegevens het wordt gestaafd.

Wel kan ik Kiwimave enigzins kunnen volgen over de gevolgen van luchtverontreiniging.
Ook als iemand zegt dat intelligentie medebepaald kan worden door voeding en opvoeding.

Over motorische ontwikkeling en spraakontwikkeling kan men ook enigzins de rol van de ouders en omgeving meebetrekken.
Hoe ze wonen , de beschikbare ruimte , de opleiding en vorming van de ouders etc.
Bij arme indonesiers kan gezonde voeding een rol meespelen.

Ik ken tientallen mensen die in het verleden ook gegendong worden , en uiteindelijk goed terecht zijn gekomen .
In principe kunnen de javaanse kinderen tot een paar maanden(dacht een 1/2 jaar) ook geen kontakt hebben met aarde.
Moeten ze gegendong worden. Dat is traditie , cultureel bepaald.
Verder kunnen ze gewoon ontwikkelen zoals andere kinderen in Europa of andere werelddelen.

Tegenwoordig lees ik ook dat gewone kinderen van gewone indonesiers prijzen winnen in diverse olympiade wedstrijden op verschillende gebieden.

Als je de veronderstellingen van onze vrienden hier 100% gelooft zullen de kinderen zeker geen of weinig intelligentie hebben , kunnen ze niet meedoen op school , laatstaan olympiade wedstrijden winnen.


Helaas weer allemaal slap geOH.

Terwijl juist SA als “Indonesiër” ons misschien eens zou kunnen uitleggen wat er nou in die hersenen omgaat .
Waarom neemt men zulke risico’s in het verkeer? Waar komt die vertraging in het denken vandaan?
En kom nou niet weer met het standaard verhaaltje over het verschil tussen hoger en lager opgeleide Indonesiërs.
BertH
User
spacer line
 


On 27-02-2009 07:54 Malam wrote:
... Heel vaak zie je dat jonge mensen die door omstandigheden niet verder zijn gekomen dan de SMP op hun 25 jaar zich nog gedragen als een puber van 15, dat gedrag vindt je ook in het verkeer terug, dat zou het gevolg kunnen zijn van te veel bescherming en te weinig kans om al in een vroeg stadium dingen te ontdekken en eigen initiatieven te nemen, een kinderpsycholoog zal daar ongetwijfeld wel iets over kunnen zeggen....

Helemaal mijn gedachtengang, Malam. Het gevolg zou kunnen zijn dat daardoor het gemiddelde IQ naar beneden wordt gehaald. Daarmee is niet gezegd dat iedereen zo is, want er zijn best veel personen die gezegend zijn met een hogere IQ. Het zou dan best zo kunnen zijn dat die personen een broertje of zusje hebben gehad, vlak na hun geboorte, zodat ze niet die drie jaar in moeders armen gehangen hebben.
Ik denk wel degelijk dat dát de oorzaak is van de angst van de kinderen, de vertraging in de reactie en de apathie van vele (niet allemaal dus!) volwassenen.
Het zal wel bij de cultuur horen, maar anderzijds zou het ook een gevolg kunnen zijn van het feit dat de meeste moeders (bijv. in de kampong) hele dagen helemaal niets te doen hebben. Zo'n baby in de arm heen en weer goyangen geeft misschien het idee dat ze nog iéts aan het doen zijn.


Poverty is a great equalizer, but not by choice.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 27-02-2009 08:44 schreef ouwe bekende: Waarom neemt men zulke risico’s in het verkeer? Waar komt die vertraging in het denken vandaan?
En kom nou niet weer met het standaard verhaaltje over het verschil tussen hoger en lager opgeleide Indonesiërs.

Nee, dat laatste ist nicht im Frage . Het klopt dat het a-sociale gedrag in het verkeer niet het monopolie is van de lagere klasse; de midden- en hogere klasse doen er net zo hard aan mee. En het traag reageren, apathie en de I don't care mentaliteit komt ook in alle standen en klassen voor. Dus moet het ergens vandaan komen waarmee vrijwel elke Indonesier krijgt te maken in zijn jonge jeugd; hoog of laag. En aangezien mijn kinderen dat niet hebben, moet het toch wel zijn te wijten aan (op)voeding, traditie en cultuur, want anders zouden ze ook zo moeten reageren als de rest van de bevolking. Bij mij weinig gendong , voedsel verschaffen dat gezond is (en niet uitsluitend lekker) en zelfstandigheid, initiatief en verantwoordelijkheidsgevoel stimuleren.spacer line  


On 27-02-2009 12:08 Yogya-Bali wrote:

...

Nee, dat laatste ist nicht im Frage . Het klopt dat het a-sociale gedrag in het verkeer niet het monopolie is van de lagere klasse; de midden- en hogere klasse doen er net zo hard aan mee. En het traag reageren, apathie en de I don't care mentaliteit komt ook in alle standen en klassen voor. Dus moet het ergens vandaan komen waarmee vrijwel elke Indonesier krijgt te maken in zijn jonge jeugd; hoog of laag. En aangezien mijn kinderen dat niet hebben, moet het toch wel zijn te wijten aan (op)voeding, traditie en cultuur, want anders zouden ze ook zo moeten reageren als de rest van de bevolking. Bij mij weinig gendong , voedsel verschaffen dat gezond is (en niet uitsluitend lekker) en zelfstandigheid, initiatief en verantwoordelijkheidsgevoel stimuleren.


Laag of hoog ze doen het allemaal. Zelfde ook voor het gedrag in vliegtuigen, zijn echt niet alleen de TkI die zich zo gedragen….die zg. Indonesische goed opgeleide zakenman is vaak nog velen malen erger!

Titels, diploma’s. rangen en standen, ik neem het allemaal met een hele grote korrelzout, en ben juist extra alert als iemand weer eens met zijn opleiding begint op te scheppen.

De waarde van een Indonesisch diploma is inmiddels overal wel bekend.
Gister nog bij Paul & Witteman werd er door een Luchtvaartexpert (ging over de crash op Schiphol) nog even tussen neus en lippen gemeld dat er een land is waar vliegbrevetten ‘gekocht’ kunnen worden…waar?….juist ja, Indonesia!Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Tja, alles is hier te koop......wellicht tot het presidentschap toe. Nog even en ook God/Allah wordt gekocht of verkocht.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Nou, verkopen!, Maar dan gelijk maar alle religies hier.

Misschien best mogelijk een vliegbrevet te kopen.
Leuk papiertje en je kunt er helemaal niets mee.

Zelfs in Indonesie heb je vlieguren nodig en een "certificaat" per type toestel.
En een minimaal aantal vlieguren per toestel. Voor je zover bent, ben je echt jaren verder. Voor je ergens in de wereld met een kist vertrekt ben je wel wat jaren verder.

Geen maatschappij neemt je zomaar aan. Dus die "vlieger" gaat niet op.


It's only kinky the first time.

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

alles heeft te maken met onderwijs,cultuur en opvoeding en de achtergrond van de ouders, en natuurlijk gezondheidszorg! en armoede.
De rijke westerse landen kennen een uitstekende baby/kinder en onderwijszorg en is niet te vergelijken met Aziatische landen.
Soms slaat de Westerse zorg compleet door: als hier een kind een scheet dwars zit of hij/zij is wat langzamer met praten of lopen, dan staat er een team hulpverleners klaar om gelijk allerlei testen af te nemen.
Ouders worden er soms radeloos van, die worden alleen maar in verwarring gebracht.
Aldus het relaas van dochter Eva, bijna afgestudeerd kinderpsychologe
En ja de I don"t care mentaliteit is bekend.....
Vandaar dat er binnenkort een 6e pakket kleding gaat naar Indonesie, weer voor een kindertehuis
Ja en hoe graag zou ik dochter in haar nekvel willen pakken om te zeggen:kijk verder dan dat speldjeknopje NL, ontdek andere culturen en probeer daarvan te leren, er is zoveel meersiebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

Er wordt verschillende keren genoemd dat een baby hier als een mummie wordt ingepakt. Vervolgens de meer negatieve klank dienaangaande die wordt gepost vind ik niet terrecht!
Deze manier van "inpakken" heeft weldegelijk een functie, te wete, op deze manier kan de baby zichzelf niet verwonden!! We weten allemaal dat het hier erg warm, benauwd en vooral zweterig kan zijn, deze zaken brengen iritaties op de huid met zich mee, met het gevolg dat men gaat krassen, zo ook een baby. En de mug die voorbij komt en even proeft van de baby geeft ook jeuk.
Wat mij betreft een prima oplossing en dus begrijpelijk Emoticon: Yes!
http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

spacer line  

Voorzover ik weet hebben de meeste Chinezen in China en elders , en dat zijn toch honderden miljoenen , hun kinderen "ingepakt" .
En toch staan ze hoog in de ladder ?

Ook gebeurt het bij andere niet westerse culturen .bisa dicek of makemyday .

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

Voor wat betreft de posting aangaande de in NL baby's die lekker in een box de vrijheid hebben om diverse zaken zelf te ontdekken (deze aanpak geniet overigens ook mijn voorkeur), ook hier weer kan ik opmerken dat deze aanpak moeilijkheden in RI met zich meebrengt! Een baby/kind alleen in deze omstandigheden is sneller vragen om narigheid dan in NL, ongedierte heeft namelijk dan vrijspel en om dan nog maar te zwijgen over ratten en katten die in heel RI vrij rond huppelen dus zo de box even gaan bekijken met alle luis en wat al niet meer meedragend. Immers in NL is dat stukke en velen stukke veiliger/schoner dan hier!

M.a.w. is het niet zomaar even op te lossen in RI. (om een voorbeeld te noemen, ze zouden de deuren en ramen kunnen sluiten maar tja dat lijkt me geen optie gezien de warmte)

Dat daarom de kinderen erg verwend worden opgevoed ben ik het absoluut mee eens, en ook dat dit met zich meebrengt de problemen met latere opleidingen of ontwikkelingen van het kind.


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

spacer line  


On 27-02-2009 08:44 ouwe bekende wrote:

...


1.Helaas weer allemaal slap geOH.

Terwijl juist SA als “Indonesiër” ons misschien eens zou kunnen uitleggen wat er nou in die hersenen omgaat .

1. O.B , kennelijk lees je nog steeds mijn O.H. verhaal.
En gelijk komen met waarde oordeel is ook typerend voor jou , zonder onderbouwing..

2.Tya , wat moet ik hier van zeggen ?.
Zo goed geschoold ben ik ook niet , ik zou niet durven om ongenuanceerde en ongefundeerde uitspraken te doen .
Dat sommigen dat doen moeten ze zelf weten.


bisa dicek of makemyday .

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

Laatst had ik een discussie met YB over verschillen tussen NL en RI kinderen/volwassenen.
Daaruit kwam duidelijk naar voren dat een NL-er meer individueel is/wordt opgevoed en de RI-er meer in groepsverband! Als je het mij vraagt ligt daar de kern van bijvoorbeeld het stoplicht probleem! Men staat in groepsverband voor een rood stoplicht en denken allen (de groepsverband mentaliteit) OOhhh ik hoef het stoplicht niet in de gaten te houden dat doet een ander wel voor me.......... gevolg, groen! en niemand rijd direct weg Emoticon: Stupid


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

spacer line  

Zolang ze maar geen Lemmings gedrag vertonen.


bisa dicek of makemyday .

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 28-02-2009 07:27 schreef Surya Atmadja:
Zolang ze maar geen Lemmings gedrag vertonen.


Lemmings gedrag????? Emoticon: Confused Emoticon: Confused

Apa itu?


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

spacer line  
bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.83,479,832 topic views - 239,810 posts - 13,723 topics - 32,168 members - last post @ 13-07-2020 16:15 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

136,128,334 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com