indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

tja Anis, dat is ieder zijn keus..
Surinamers maken een heerlijke sambal van gedroogde garnalen,, eerst weken en dan verwerken., ongelofelijk lekker.
zij gebruiken madam jeanet als peper, lekkerder is rawit,maar dat is persoonlijk.

terasi lijkt mij niet kanker verwekkend, je gebruikt een minieme hoeveelheid,
Even een fietstochtje in de grote steden en je longen zijn doorgerookt van de uitlaatgassen.
Hollandse garnalen moet je echt binnen een dag verwerken



AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

  • Ik gebruik altijd de 'Hollandse trassi': 'bouillonblokje van één/1 Mag gi .....


  • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

    merapi
    User
    User icon of merapi
    spacer line
     

    Tja Anis, mijn Surinaamse buurvrouw maakt de heerlijkste sambals en ze gebruikt geen terasi.maar gedroogde garnalen.met peper [meestal madame jeanet]

    Maar ozo lekker! en misschien ook gezonder dan blokjes en poeder
    Anis hier het recept:
    20 lomboks, de pitjes eruit halen.
    De gedroogde garnalen moeten eerst een paar uur weken, daarna goed uitknijpen.
    lomboks zacht aanbraden, met zout en peper, beetje citroensap erbij en de garnalen.
    In de cobek of in de blender fijnmaken.
    Overdoen in brandschone potjes



    Wim41
    User
    spacer line
     

    Terasi, is uit de handel genomen door die idioten van de Euro parlement. Emoticon: Angry Het zou mogelijk zijn dat mensen door ervan te eten een voedsel vergiftiging van kunnen oplopen. Net zo goed als de Blauwe kaas (voor de liefhebber) wil men ook verbieden.
    Er zijn daar mensen die net als een zekere Jan op dit forum soms niet weten waar men het over heeft en zomaar in het wilde weg wat roepen. Het liefst ziet men dat alle voedsel bacterie vrij is. met het gevolg dat de mens geen weerstand kunnen opbouwen en voor de minste geringste al een voedsel vergiftiging oplopen. Emoticon: Sadley



    Anne Mieke
    User
    User icon of Anne Mieke
    spacer line
     

    Het is weer terug in de handel nu MET "Eurokeurmerk" maar misschien hebben alle toko's dat nog niet meegekregen.....
    Nee de blauwe kazen moeten ook blijven. Emoticon: Yummie!


    Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

    AnisJ
    User
    User icon of AnisJ
    spacer line
     


    On 21-03-2010 16:52 Wim41 wrote:

  • Terasi, is uit de handel genomen door die idioten van de Euro parlement. Emoticon: Angry

  • Het zou mogelijk zijn dat mensen door ervan te eten een voedsel vergiftiging van kunnen oplopen . Net zo goed als de Blauwe kaas (voor de liefhebber) wil men ook verbieden.


  • Of .... het zou protectionisme kunnen zijn misschien zal Marmite voorgetrokken worden ..... (als vervangbaar €uropees product ....... Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny )


  • Bij bananen is dit ook gebeurd ..... dit maakt het verschil tussen de bananen, die bij Freiherr Aldi staan en de 'Nederlandse bananen, bij Nederlandse supermarkten ', die in Rotjeknor tonnengewijs ons land binnenkomen ...... (Deutschland vindt die €uropese bananen maar niets en haalt ze bij de banenrepublieken via Hamburg) als €uropese compromis dienen eerst de €uropese bananen, van Spanje & Italië opgemaakt te worden en dan pas uit Midden-Amerika ......



  • 'Ahu kura ahia, mansia nia'

    merapi
    User
    User icon of merapi
    spacer line
     

    Ja, Anis, dat was de reden dat terasi in NL verboden werd, terwijl de Haagse ambtenaren doorgaans niet weten wat Terasi is.
    Terasi werd gewoon verkocht, gewoon onder de toonbank.



    merapi
    User
    User icon of merapi
    spacer line
     

    Probeer dit recept

    Lombok en Surinaamse garnalen.
    Week de gedroogde garnalen en pureren en voeg de lomboks toe.
    Je hebt dan hele verse terasi! echt lekkerder dan die blokjes.
    In vriezen gaat prima




    AnisJ
    User
    User icon of AnisJ
    spacer line
     


    On 22-03-2010 16:42 merapi wrote:


  • Ja, Anis, dat was de reden dat terasi in NL verboden werd, terwijl de Haagse ambtenaren doorgaans niet weten wat Terasi is.
    Terasi werd gewoon verkocht, gewoon onder de toonbank.


  • Merapi vind je óók niet dat trassi zelf en krupuk udang niet méér als vroeger is, m.a.w. krupuk udang heeft weinig smaak van garnalen ...... ik denk dat er meer tepung teregu/tarwemeel erin gedaan wordt ......


  • 'Ahu kura ahia, mansia nia'


    You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
    If you do not have an account yet, you can register yourself here.



    94,716,369 topic views - 242,044 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 20-10-2021 20:21 CET

    Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
    Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

    154,443,961 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com