indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 23-01-2009 07:04 schreef Malam: Opmerkelijker is de mening van mijn vrouw, die inmiddels al 42 jaar in Nederland heeft gewoond en nu eigenlijk ook weer voor het eerst zon lange periode in haar moederland verblijft.
Ze zijn dom, ze hebben enkel interesse in sinetron en bovendien rete eigenwijs, dit wordt nooit wat, als dit uit de mond van een Indonesische komt die zo lang in een ander land heeft gewoond, dan klinkt dat sombong, maar dat bedoeld ze echt niet zo, haar verblijf in Nederland heeft haar een andere manier van denken en leven gebracht, ook heeft het haar visie op haar moederland doen verscherpen.

Het is niet zo vreemd en opmerkelijk. Mijn ex zei na 5 jaar verblijf: hou dat land maar voor jezelf, het is niet mijn land (en dat van een 100% etnische Indonesische, weliswaar geboren in NL). Zo heb ik ook al in een eerder item een Javaanse vriend aangehaald die exact hetzelfde zegt. Hij houdt het nooit langer dan 3 weken uit hier en moet snel naar NL terug voordat hij "gek" wordt.
Zo ook vanmiddag langsgeweest bij een vriend, geboren en getogen op Java, 40 jaar in NL gewoond en nu weer sinds 12 jaar terug op Java. Hij kwam net terug van een tripje naar Thailand waar hij een huis heeft gehuurd. Nog geen 2 dagen hier en vraagt aan mij hoe ik het uithoud tussen een zo eigenwijs, arrogant en snel op hun "tenen getrapt" volk. Nou ja, dan is er een etnische Javaan aan het woord. Maar net als je echtgenote lang in NL gewoond.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 23-01-2009 09:42 schreef Malam: ......ik kan me voorstellen dat die zich uiterst kritisch opstellen, zeker Yogya die een berg ellende om zich heen ziet die mede te maken hebben met mensen die een te roze bril op hebben.

Die zijn er zeker genoeg en door mijn werk krijg ik vaak te maken met dit soort personen....dan wordt een mens kwaad om zoveel naiviteit. Elsbeth verwoordde het mooi op een ander topic:

Ik hoor zo vreselijk vaak dat mensen als vanzelfsprekend met hun partner trouwen, terwijl de relatie niet gelijkwaardig is (helemaal ongeacht de nationaliteit). En dan hup, kinderen krijgen, en na 2 -3 jaar begint de ellende, waar toch wel erg vaak de kinderen de dupe van zijn.


Dan het volgende dat je stelt:
Aan de andere kant moet degene die hier woont en werkt zich ook voor kunnen stellen dat mensen die hier op vakantie komen of voor langere tijd hier verblijven (overwinteren of expats) het anders benaderen en dat Indonesie voor hun nog steeds een prettig land is.
Ben ik ook eens, in mijn hoedanigheid als reisbegeleider (doe ik ook af en toe) moet ik een droom verkopen en geen nachtmerrie. Dus ik ben wel degelijk bekend bent met het "verkopen" van RI als een prachtig land (is het ook) met de meest vriendelijke mensen.


De ellende komt meer voort uit vakantiegangers die ergens in een karaoke bar een meid opduikelen en gelijk tot over de oren verliefd worden, denkende een volle bingo te hebben, een keurige nette meid die meer lullen geslikt heeft als dat er klinknagels in de moerdijkbrug zaten, trouwen huisje boompje beestje, afijn vakantieganger na een jaar of 2 leeggeplukt en die lieve betrouwbare meid ligt met een andere bule te rollenbollen.
Kijk, en dan komt een ander werkveld van mij om de hoek kijken. Daar krijg ik ook volop mee te maken. Dan denk je...... Emoticon: Frustrated Emoticon: Stupid ???? Vul het verder zelf maar in...
Daarnaast ook in mijn werk met bejaarden. Dan krijg je rillingen over je lijf als je weer eens van Nederlanders (of Indonesiers die in NL wonen) loftuigingen krijgt te horen hoe goed de Indonesiers wel niet voor hun oudjes zorgen. Dan kijk je naar de realiteit en schrikt van zoveel naiviteit dan wel onbekendheid met de werkelijke mentaliteit (normen, waarden en cultuur) hier (waarschijnlijk omdat ze nooit werkelijk met bejaarden hier te maken hebben).Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Malam: ....als dit uit de mond van een Indonesische komt die zo lang in een ander land heeft gewoond, dan klinkt dat sombong, maar dat bedoeld ze echt niet zo, haar verblijf in Nederland heeft haar een andere manier van denken en leven gebracht, ook heeft het haar visie op haar moederland doen verscherpen.

Degenen die sombong zijn, zijn juist doorgaans de "achterblijvers" (dus ca. 97%). Elke Indonesier die wel eens "buiten" heeft vertoefd, weet dat de wereld er anders uitziet dan alleen RI.
Maar ja, als een Indonesier kritiek heeft op eigen land (vanwege een andere kijk door verblijf in buitenland) wordt dat altijd als sombong bestempelt.....zo sla je kritiek weer dood, want aan kritiek heeft men een broertje dood.AnisJ
User
User icon of AnisJ
spacer line
 

Ach eigenlijk kunnen ' orang INDOnesia yang posisi tinggi' niet omgaan met kritiek (tida bisa ditemukan dengan kritik, olehkarna di INDOnesia, orang biasa, dengan autoritas saja ...... Emoticon: Yes! )


'Ahu kura ahia, mansia nia'

spacer line  

De solidariteit van IndonesiŽ met de Palestijnen is gebaseerd op twee dingen: de Islam en de strijd tegen het kolonialisme. Net als IndonesiŽrs zijn de meeste Palestijnen moslims en in Jeruzalem (al Quds in het Arabisch) is er een derde heilige plaats voor muslims.

Als ex-kolonie is IndonesiŽ solidair met Palestina die in de ogen van IndonesiŽ 'gekolonisieerd' is door Israel. Israel is een bezetter, een koloniale macht net als Nederland vroeger in IndonesiŽ of zo u wilt Nederlands IndiŽ.

In de ogen van Israel is Hamas een terroristische organisatie. Zo was Fatah ook. Ze was Soekarno in de ogen van het Nederlandse regering van toen ook een terrorist. Menachim Begin was ook een terrorist volgens de Britten toen. Maar ze noemen zich zelf vrijheidsstrijders. Ze vechten voor een eigen land.

Kortom: zowel Israel als Palestina heeft recht op een eigen land.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 05-02-2009 08:53 schreef barimuchtar:
De solidariteit van IndonesiŽ met de Palestijnen is gebaseerd op twee dingen: de Islam en de strijd tegen het kolonialisme. Net als IndonesiŽrs zijn de meeste Palestijnen moslims en in Jeruzalem (al Quds in het Arabisch) is er een derde heilige plaats voor muslims.

Als ex-kolonie is IndonesiŽ solidair met Palestina die in de ogen van IndonesiŽ gekolonisieerd is door Israel. Israel is een bezetter, een koloniale macht net als Nederland vroeger in IndonesiŽ of zo u wilt Nederlands IndiŽ.


We leven niet meer in de jaren-80 dat alle schuld van binnenlandse rotzooi op de dooddoener kolonialisme kan worden gegooid. Er is inmiddels al met vele onderzoeken aangetoond dat die impact veel minder is dan men in de jaren-80 geloofde.
Dat de solidariteit is gebaseerd op de islam, is wel duidelijk ondertussen. Alleen ik heb aangegeven dat je dan dus 20% van de Palestijnen teniet doet die geen moslim zijn, en als men Israel wil straffen, straft men dus ook tegelijkertijd 30% moslims onder de Israeliers.
Het is dat narrow-minded denken hier in RI dat mij behoorlijk irriteert, dat zwart-wit kijken en niet even iets genuanceerd. De gemiddelde Indonesier weet werkelijk niets af van het Midden-Oosten conflict en vaart uitsluitend op domme emoties van "wij, islambroeders".
Recent weer zo'n opmerking van zo'n nitwit ustadz van de MUI die verklaarde dat abortussen in bepaalde gevallen wel kon worden toegestaan - zeker als de vrouw was verkracht door een ongelovige en haalde als voorbeeld aan "de vele verkrachtingen indertijd van Bosnische vrouwen door Amerikaanse soldaten". Nou ja, zo'n man stuur je met een paar pepernoten toch het bos in en laat hem eens historie leren.
Dit soort domme islam-solidariteit die kant nog wal slaat en alleen maar op voordoordelen en onwaarheden is gebaseerd, is - gelukkig - ook een groot aantal Indonesiers een doorn in het oog aan het worden.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Foutje?

Zo was Fatah ook? Het ligt iets anders, zo is Fatah ook.
Yasser Arafat was de grondlegger voor terrorisme zo als we die heden ten dage kennen.
Daarvoor kreeg hij een Nobel prijs.

Waarmee de waarde van een Nobel prijs gelijk de waarde heeft van toiletpapier.

Inderdaad beiden hebben recht op een land.
Dat dwing je alleen niet af met Hamas raketten en Arafat zelfmoordenaar in Israealische bussen. Dan ga je met elkaar om als buren. Dat is iets anders.

Zullen we in eerst eens beginnen met het laten praten van Palestijnse en Israelische moeders. En daarna militairen sturen? Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

spacer line  

Oyibo, akkoord, laat de palestijnse en israelische moeders praten. Want de vrouwen zijn altijd slachtoffers van welke oorlog dan ook. Het is altijd het werk van mannen geweest, en nu nog.

Voor Yoga-Bali, ik weet dat er veel Indonesiers niets veel weten over Midden_Oosten en andere werelden. Dat is een kenmerk van de grote massa. De meerderheid van Nederlanders - i woon in Nederland- weten ook niet veel over de andere werelden. Ze zijn ook net zo bekrompen als de meeste Indonesiers.

Dus laten we -emmigranten en immigranten- een brug functie bekleden.

Shalom en SalamBintangJan
User
User icon of BintangJan
spacer line
 

Barimuchtar,
Wijze woorden, die ik steun. Ik heb het idee dat men in Indonesie toleranter over Christenen en Moslims denkt dan in het Westen. Laten we proberen er een betere wereld van te maken en elkaar accepteren. Palistina heeft rechten, Israel heeft rechten. Praten blijft altijd beter dan bommen gooien en raketten werpen.


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 06-02-2009 19:46 schreef barimuchtar: Voor Yoga-Bali, ik weet dat er veel Indonesiers niets veel weten over Midden_Oosten en andere werelden. Dat is een kenmerk van de grote massa. De meerderheid van Nederlanders - i woon in Nederland- weten ook niet veel over de andere werelden. Ze zijn ook net zo bekrompen als de meeste Indonesiers.

Ik ben het met u eens dat in NL er ook een grote massa is die niets weet over het Midden-Oosten. Maar om te zeggen de meerderheid van de Nederlanders "weten ook niet veel over andere werelden"? Niet veel wellicht, maar wel iets.
Hier in RI weet men totaal niets over de buitenwereld ..... en is er ook niet in geinteresseerd. Er heerst hier een gigantische desinteresse voor de rest van de wereld. Zoals mijn vrouw het altijd beschrijft: een "I don't care" mentaliteit. Men is uitsluitend geinteresseerd in familie, en een stapje verder de buurt (kampung), etnische groep, zelfde geloofsgroep (mischien nog zelfde eiland) en uiteindelijk Indonesier. Maar dat laatste is al heeeeeeeeeel ver weg.....laat staan het buitenland.
Daarnaast spelen een enorme dosis xenofobie, eigengereidheid en misplaatste moslim-broeders feeling ook een grote rol. Alles wat tegen het (voor)oordeel van de gemiddelde Indonesier ingaat, wordt niet geaccepteerd......dus ook informatie van buitenaf niet (als het niet in het eigen straatje past).......een typische eiland-mentaliteit.marcel70
User
spacer line
 

Yogya
Weer haarfijn uitgelegd,is niks aan toe te voegen.
Ik zie het elke dag terugkomen,stront eigenwijs em eigengereidheid en nooit en NOOIT kan een indonesier kritik accepteren.

maju terus toh ,zouden ze nog in aanmerking komen voor wk 2018?? Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud
Zouden de vakantiegangers van max 2 mnd het ook zo zien??Becik ketitik olo Ketoro

spacer line  

Indonesische mensen moeten inderdaad leren kritiek te incasseren. Jullie Nederlanders die in IndonesiŽ, waarom leer jullie ze niet op tactvolle manier de waarde van democratie, vrijheid enzovoort. Maar wel tactvol, niet te direct. Ik moest toen ik in Nederland pas woonde ook de Nederlandse cultuur leren kennen. Bijvoorbeeld om direct je mening te geven.

Ik denk niet dat het goed is om bijvoorbeeld direct te zeggen tegen een gewone Indonesier: "Je bent sront eigenwijs", om de woorden van marcel te gebruiken. Trouwens, bung marcel, zeg nooit nooit.
En vergeet niet, net als de Nederlanders, dat de ene Indonesier de andere niet is
wah hebat juga gue udah bisa pake uitdrukking kaya gini dalam bahasa belanda.
Ik hoop dat jullie, nederlandse broeders en zusters die in IndonesiŽ wonen, ook geintresseerd zijn in de taal en de cultuur van IndonesiŽ, het land waar jullie wonen.

Nogmaals, laten we -emmigranten en immigranten - een brug slaan.

Salam damai.zieleffe
User
spacer line
 

barimuchtar wat een name
Je kan zo je broeders en zuster oproepen wat u wilt, daaraan leidt het al naar het belachelijke, normen, en waarden.
IndonesiŽ is gewoon niet te veranderen, en ook niet naar een welvaart te loodsen.
het is nu eenmalig een probleem dat niet te veranderen valt.
Daarom al de pogingen van de gewone man, zal geen veranderingen plaats vinden.
Het is triest dat je moet constateren, dat het land niet te veranderen is, het valt op dat er mensen zijn die het wel weten, maar door hun afkomst moet je daarbij het geval door gronden, naar hun korte denkvermogen.
Wij hebben hier ook op de site een man die 40 jaren westerse mentaliteit heeft opgesnoven , en toch IndonesiŽ beoordeeld als een toekomstige welvarende land.
lk zal u besparen wat hij er van denkt, maar het land zal worden zoals het zelf wil gaan.
Ik kan er niets van maken van uw goede bedoelingen.
IndonesiŽ is gewoon een rot land geworden, die door imbecielen, worden beÔnvloed, en dat is het geloof, naar hun moet geluisterd worden, en daarmee red je het niet.
Want juist het mysterie ligt veel in hun mentaliteit.
Wij weten wel wat er moet gebeuren, maar dan heb je al dat eigengereidheid van de doorsnee IndonesiŽr die zal niet wijken voor wat dan ook.
Het land zal er wel door komen, maar niet welvarend als wat wij in het westen hebben.

En ook niet beschaafd als we ons lijken voor te doen.
Want laat ik wel even verduidelijken, dat er steeds meer verschrikkelijk corrupte gebeurtenissen voor doen in het westen, en vooral in Nederland.
Maar voor beelden die zich voor doen, komen hier wel te spraken, en worden geopenbaard, via internet en TV.
Vooral dat er mensen van gewoon komaf hier in mee doen.
Maar door een overheid geprocedeerd word, als vertrouwen kwestie.

het Persoons Gebonden Budget is zeer fraude gevoelig, en daardoor worden miljoenen oneigenlijk gebruikt, door mensen die invalide zijn.
Moet u nagaan Invalide, en al nu bekend met malversaties.
Als ik alles opnoemt, wat er in het westen gebeurd, dan rijzen je haren ten hoogte van het plafon.
Je moet niet alles geloven, maar als je hier op TV ziet wat er gebeurd met het vrije markt mechanisme.
Dan kom je al gauw in een fraude gevoelige materie.
Beurs genoteerde rotsooi, is al voor velen een verschrikkelijk element, om de mensen hun geld af te troggelen, op een onheuse wijze, die niet normaal genoemd kan worden.
Als je de
In Kassa opnieuw aandacht voor telecombedrijf Pretium. Na de vele klachten over onterechte aanmeldingen, stelde het bedrijf een coulance-regeling voor ouderen in. Ouderen die vonden dat ze onterecht klant waren geworden, kregen een bedenktijd van 3 maanden (in plaats van 7 dagen). Maar ook die coulance-regeling lijkt niet te werken. Verder aandacht voor de onwaarschijnlijke aanbiedingen van energiemaatschappijen. Hoe ťťn belletje kan leiden tot een besparing van bijna 400 euro.

Dit zijn oplichting praktijken, die gewoon door gaan, die niet passen in een geciviliseerde maatschappij.
Laatst heb ik waar ik ook discuseert, op een site Fock, http://forum.fok.nl/topic/1251426 een grote aanhang heeft, over dat geval banken.
Het is verschrikkelijk dat banken via de normen op de beurs genoteerd zijn.


Het is vreemd dat de mensen niet begrijpen dat ze bestolen worden door horden beurs genoteerde mensen.
Zij zuigen de banken leeg, en komen dan zelf in moeilijkheden.
De macht van geld is door hen bepaald,door mensen op de beurs, waarop ze de waarde van het bedrijf afleest, door velen dat aandeel te kopen, of te verkopen.
Alles is naar de verdommenis gegaan, en zo worden bedrijven uitgekleed.
Ben blij dat er een bank is die niet op de beurs zit, en daar vertrouw ik wel mijn centen aan.
Het is dom om daar je geld te laten staan bij die banken die elkaar de bonussen toespelen.


Maar het bestaat zolang er mensen zijn die gierig naar geld verlangen.
Van mij mag dit eens en voor altijd eens afgelopen zaak zijn.
Dat hele beursgenoteerde gedoe mag in een klap van de wereld afgeholpen worden.
Wat zijn mensen toch belachelijk bezig.

ZO kan je dat als voorbeeld, het hele Indonesische volk op een hoop gooien, en jammer dan, voor hen die dat niet zijn.
Zoals ze vriendelijk afgeschilderd worden, en sommige zijn dat ook, maar wat heb je aan vriendelijk volk, als ze zelf niet beseffen, dat ze hun eigen weg, een heil loze weg is.
Gelukkig krijgen we steeds meer mogelijkheid, om via mediums onze gedachte goed te brengen, die nu eenmaal nog niet is gecensureerd.
In de hoop dat landen dat ook niet kunnen doen, zo dat ze bestookt blijven, van hun ongelijkÖÖÖÖÖÖ.en corruptie. Emoticon: Sadley Emoticon: Nooo Emoticon:Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Zieleffe, wat een lang betoog. Maar toch weet ik niet of je het met mee eens bent of niet. Panjang banget tulisannya. Iedereen kan veranderen zo ook Indonesische mensen. Je gaat me niet discrimineren vanwege mijn naam, hoop ik.

Ik weet dat er veel problemen zijn in Indonesie. Een ervan is corruptie.
Maar alles verandert. Ieder normaal mens weet dat. Jangan terlalu pesimislah ente. Mungkin ente nggak ngalami lagi, tapi suatu ketika bisa terjadi. O sorry. Dit moet ik even vertalen: Wees niet pessimistisch. Misschien zul je niet meer meemaken, maar een keertje zal het gebeuren. Ik bedoel: dat IndonesiŽ verandert. Eigenlijk, is IndonesiŽ heel veel veranderd en verandert steeds.

Udah ah capek ngetik. o sorry, ik moet weer vertalen. Genoeg zo! Ik ben al moe met het typen.

En tot ziens in andere fora, ik bedoel in andere onderwerpen. Hier kan ik niet veel meer leren. Sudah jadi debat kusir. Wat het betekent, moet jezelf in het woordenboek zoeken.

Salamzieleffe
User
spacer line
 

Ja een lang betoog maar hoop dat het begrepen word.
Ik ben er niet op uit om mijn mening op te leggen.
Ik wilde alleen de discussie goed opgang te houden

Neen, neen, ik geloof in je goede bedoelingen,en ben zeker niet je naam belachelijk te maken, je moet mij niet kwalijk nemen, je hebt het door, als IndonesiŽr, als je dat bent.
Het is zo jammer dat je roepende in de woestijn bent.
Ja na enkele jaren veranderd IndonesiŽ, wel, maar nu is het niet in de goede richting.
Ook als hier, is de minderheid, die de meerderheid gijzelt, met verkeerde argumenten.
Er zijn zoveel mogelijkheden, maar de mensen proberen elkaar de verkeerde richting in te douwen.
Juist door te veel geloven in goede bedoelingen van die zelfde mens.
Je moet nog al stevig in je schoenen staan, omdat te doorgronden.
Als je ziet wat er in de wereld gebeurd dan ontkom je er niet aan, dat je ziet, dat het juist, een bepaalde groep mensen zijn, die de problemen willens en wetens naar hun hand zetten door zelf verrijking.
Er zijn maar weinig mensen,die de samenleving een goede tijd wensen.
Uitzonderingen zijn daarbij altijd aanwezig.

Het is vreemd, dat wij in Afghanistan, militairen hebben gestationeerd, terwijl ze er niets kunnen veranderen.
Want het zal uit hun zelf moeten gebeuren.
Daarom ben ik geen voorstander van mensen te sturen naar landen, waar de terrorisme groot is, maar je zou de vrouwen van hem, naar Europa moeten stationeren, en hen een westerse opvoeding, meegeven.
Dat zal beter zijn dan al dat gedoe wat er nu heerst.

Hebt u het ook gehoord, of gelezen, dat er vrouwen gebruikt worden die door Prinsen uit het midden Oosten zowel, van de Emiraten, en Saudia Arabiť misbruikt worden, en hen in hotels in Europa nu probeert het westen daarop te wijzen.
Zo iets gaat ook in IndonesiŽ gebeuren, de vrouwen daar worden nu of in de toekomst steeds meer misbruikt.
Gaat er nu nooit ogen open in dat land.
Waarom (wij) Ik dat steeds aan kaarten omdat we het zonde vinden dat zo een mooi land, word opgeofferd door een stelletje idioten, die hun wil opleggen, omdat het hen zo makkelijk leventje oplevert.
Je zal het maar moeten doen om met welk dan ook, zo samenleving te blijven zitten, ik pas er voor.
Als ik ga, dan doe ik dat voor de natuur te beleven, meer niet, ondanks dat ik daar de familie hebt wonen, zij begrijpen er niets van omdat het zo is, dat ze door elk gebondenheid, te veel aan het geloof blijven hangen.
Dat is in elke land funest, zie wat er in Ierland is gebeurd.
Gelukkig zijn ze uit hun isolement getrokken door EuropaÖ.

Ik had op Journaal een jong meisje gezien uit Jemen, die moest trouwen, door haar vader met en oudere man, allen voor geld.
dat meisje had dat in dat land gerechtelijk aangespannen, en heeft gelukkig door de rechter daar haar gelijk gekregen.
Ik zou zeggen, en zal zeker schrijven, naar het ministerie van Buitenlandse zaken, dat dit meisje naar Nederland moet komen, om haar opleiding hier te mogen voltooien, want dat zijn meisjes met een natuurtalent.
Ik roep ook op aan hen, die dit ten harte neemt, het ministerie van Buitenlandse zaken dat te laten weten.
Verders hoop ik, dat het u persoonlijk goed gaat, en u naastenÖÖÖÖÖVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

marcel70
User
spacer line
 


On 07-02-2009 17:04 barimuchtar wrote:
Indonesische mensen moeten inderdaad leren kritiek te incasseren. Jullie Nederlanders die in IndonesiŽ, waarom leer jullie ze niet op tactvolle manier de waarde van democratie, vrijheid enzovoort. Maar wel tactvol, niet te direct. Ik moest toen ik in Nederland pas woonde ook de Nederlandse cultuur leren kennen. Bijvoorbeeld om direct je mening te geven.

Ik denk niet dat het goed is om bijvoorbeeld direct te zeggen tegen een gewone Indonesier: "Je bent sront eigenwijs", om de woorden van marcel te gebruiken. Trouwens, bung marcel, zeg nooit nooit.
En vergeet niet, net als de Nederlanders, dat de ene Indonesier de andere niet is
wah hebat juga gue udah bisa pake uitdrukking kaya gini dalam bahasa belanda.
Ik hoop dat jullie, nederlandse broeders en zusters die in IndonesiŽ wonen, ook geintresseerd zijn in de taal en de cultuur van IndonesiŽ, het land waar jullie wonen.

Nogmaals, laten we -emmigranten en immigranten - een brug slaan.

Salam damai.

Beste Muchtar
Waar staat het dat ik direct tegen een Indonesier zegt dat die stront eigenwijs is?
Dat weet ik ik ook wel nooit en nooit direct kritiek leveren dat moet altijd in een verhaal verpakt zijn ,uiterst voorzichtig benaderen want niemand in de wereld heeft zulke lange tenen als een Indonesier.

Pareng


Becik ketitik olo Ketoro

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 08-02-2009 03:58 schreef marcel70: Dat weet ik ik ook wel nooit en nooit direct kritiek leveren dat moet altijd in een verhaal verpakt zijn ,uiterst voorzichtig benaderen want niemand in de wereld heeft zulke lange tenen als een Indonesier.

Schoenmaat 50 zeg ik doorgaans....... Ben al in veel landen in de wereld geweest, maar de gemiddelde Indonesier (m.n. Javaan en Balinees) heeft daarvan verreweg de langste tenen. Niet de minste kritiek kunnen accepteren (op een paar intellectuelen na). Afgelopen week weer een paar van die gevallen gehad... mijn eega compleet door het sleik gesleurd door een paar van die "lange tenen"-boys. Enige introspectie is compleet afwezig, het probleem ligt altijd bij een ander, nooit bij zichzelf; problemen altijd bij een ander op de stoep poneren, nooit zelf een oplossing aandragen.
Tijdens een kort verblijf vorig jaar in NL had ik mijzelf voorgenomen dit niet meer te accepteren, maar bij terugkeer....??? Je ontkomt er gewoon niet aan....... Ook al wil je het niet, men zal wel problemen creeeren waar ze eerst niet waren, zodat je weer opgezadeld wordt met de problemen van een ander. Wat dat betreft is er werk genoeg hier (ook voor mij) als je probleemoplossend kan werken........de 1 is opgelost en de volgende dient zich alweer aan.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 07-02-2009 21:40 schreef barimuchtar: Ik weet dat er veel problemen zijn in Indonesie. Een ervan is corruptie.
Maar alles verandert. Ieder normaal mens weet dat.

Sorry Barimuchtar, maar dat ontbreekt hier juist......de wil om te veranderen. De gemiddelde autochtoon heeft een enorme xenofobie......is altijd bang voor enige change en dynamiek en wil het liefste alles laten zoals het is.....maar wel de materiele vruchten plukken van de huidige tijd, daabij vergetend dat bij economische vooruitgang ook een bepaalde mentaliteit behoort. En dat is nu juist het grootste probleem (betreffende economische verandering)........niet de corruptie maar de mentaliteit moet veranderen, een complete culturele ommekeer (verdwijnt de corruptie automatisch) indien men economische verandering wenst. Indien men dat niet wil (wat uiteraard het recht is van ieder mens), moet men wel kunnen accepteren dat er geen materiele metamorfose plaats kan vinden.
Hierboven schetste ik het al: geen kritiek kunnen incasseren, niet probleemoplossend werken maar juist probleemcreeerend, afschuiven.

Ik ben verre van een voorstander van kolonialisme maar al filosoferend begrijp ik steeds beter hoe een handjevol Nederlanders zo'n lange tijd zo'n gigantisch eilandenrijk hebben kunnen beheersen en controleren: niets te maken met betere wapens maar alles te maken met het doorhebben hoe de mentaliteit en cultuur in elkaar zit en daarvan ge-/misbruik maken.
Gisteren 5 klanten: 3 hoogleraren en een geestelijke. Met hun mentaliteit moeten zij een voorbeeld voor het volk zijn?? Kasihan Indonesia .

Ook het huidige gedonder met die conservatieve religies vormt een sterke rem op enige vooruitgang. Moreel gezien zie ik het land alleen maar achteruit gaan i.p.v. vooruit. En dat zal zich ook vertalen in de economie.marcel70
User
spacer line
 

Yogya
Even een jalan tikus,hoe is jou ervaring in Sumatra eigenlijk??
Ben eigenlijk heel benieuwd.Becik ketitik olo Ketoro

Wimroma
User
spacer line
 

Ha allen,
Ik denk dat de huidige crisis met name veroorzaakt is door de bonus en graai cultuur die er ontstaan is in de Westerse wereld Hierdoor is men het vertrouwen verloren.
In Indonesie is de corrupte cultuur verenigd met de levenswijze. Wij kijken hier een beetje vreemd tegenaan terwijl wij als toerist toch wel graag hieraan meedoen. De prijzen voor ons blijven laag tenslotte.
Wij doen in ons koude kikkerlandje net zo goed mee aan ons corrupte systeem, alleen is het hier zo verpakt dat de meeste mensen het niet in de gaten hebben. Hoe denk je dat deze crisis tot stand is gekomen? Wat te denken van het wantrouwen van de bevolking in de economie. Ik noem hier de Graaicultuur en de Bonuscultuur. Zodra de gemiddelde vakbond vraagt om een loonsverhoging van 2% gaat heel werkgevend Nederland stijgeren, terwijl zij elkaar enorme bonussen toespelen. Dit heeft de huidige crisis mede veroorzaakt en is in zekere zin te vergelijken met Indonesie. Echter hier hebben wij ervoor "gekozen" . Zodra er TEveel mensen hier TE weinig uit kunnen geven
denk ik dat er een hoop mis zal gaan. In Indonesie en al die andere 3de wereld landen zijn ze dit gewoon dus klagen ze er niet over.
Je zal zien dat er dan weer meer mensen de kerk, moskee, tempel etc. in zullen kruipen
Gr. Wim.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 08-02-2009 12:29 schreef marcel70:
Yogya
Even een jalan tikus,hoe is jou ervaring in Sumatra eigenlijk??
Ben eigenlijk heel benieuwd.


Durf ik weinig over te zeggen, kom de laatste jaren zelden in Sumatra (behalve Bangka, Billiton). Mentaliteit is zeker anders dan op Java en Bali en mensen zijn ook directer. Echter de Sumatranen vormen maar een klein aantal in vergelijking met de inwoners van Java, dus zal hun input ook minder effect scoren. Daarentegen zijn de Sumatranen (m.n. uit West en Zuid) sterk vertegenwoordigt in handel en de Bataks oververtegenwoordigt in het "apparaat" (bureaucratie, leger, justitie), zowel aan de goede als aan de verkeerde kant. Daarentegen zijn de Bataks ook weer sterk vertegenwoordigt in corruptieschandalen.
Maar wat bedoel je met "ervaring"? Op welk gebied?marcel70
User
spacer line
 

De ervaring ?, wat is specifiek anders tenopzichte van Java en Sumatra.
Ik heb mensen gehoord die zeggen voor zaken doen kan je beter in Lampung zitten en andere zeggen rond Medan is het ook goed toeven.
Wat is jou ervaring en idee ?Mijn eigen ervaring is meer over Java eigenlijk maar ik ben genoodzaakt om ook naar eilanden zoals Kalimantan en Sumatra te gaan kijken.Becik ketitik olo Ketoro

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Daar zouden ze wel eens gelijk in kunnen hebben. Mijn ervaring in Lampung is ook positief. Hoewel het grootste gedeelte van de bevolking uit geimmigreerde Javanen en Balinezen bestaat, bemerk ik bij hen een duidelijk zich losmaken van de oude cultuur en adat die uiteraard vaak niet kan gelden op een ander eiland en in een andere situatie.
Medan ken ik niet goed. Hierboven heb ik al mijn beperkte mening over Bataks vermeld, maar durf daarover verder geen uitspraken te doen.elsbeth
User
spacer line
 

YB, even off topic, ik las net dat je nog wel een sop Bangka en Biliton komt. Hoe is Bangka tegenwoordig, ik ben daar eind jaren 80 2 keer geweest, er was toen nog nauwelijks toerisme. Is er wat opgebouwd, is het er leuk? Ik heb er toen wat rondgetoerd en behoorlijk wat gezien, flink wat mooie stranden gezien. Hoe is het er nu?
Groeten ElsbethYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 11-02-2009 14:18 schreef elsbeth:
YB, even off topic, ik las net dat je nog wel een sop Bangka en Biliton komt. Hoe is Bangka tegenwoordig, ik ben daar eind jaren 80 2 keer geweest, er was toen nog nauwelijks toerisme. Is er wat opgebouwd, is het er leuk? Ik heb er toen wat rondgetoerd en behoorlijk wat gezien, flink wat mooie stranden gezien. Hoe is het er nu?
Groeten Elsbeth

Nou, er is nog niet veel ontwikkeling in bouw van faciliteiten voor toeristen. Maar als je het over mooie stranden hebt???!!! Wat doet men toch op Bali? Bangka: kilometers lange uitgestrekte, brede, wit-gele, prachtige stranden.....
Het is werkelijk die Benidorm-c.q Ibiza-feeling die toeristen naar Bali trekt.....en - ofcourse - de goede hotels, restaurants, shopping. Maar zeker niet het strand. AM heeft de stranden van de Kei-eilanden al genoemd, je noemt nu zelf de stranden van Bangka. Als men puur voor het strand zou gaan, dan weet ik waar ik wel en niet naar toe moet. Jammer zijn de slechte verbindingen en faciliteiten, kortom de infrastructuur. Kijk, daarin blijft de Indonesische overheid ver achter op buurland Maleisie die dat veel beter aanpakt.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.85,364,609 topic views - 240,166 posts - 13,729 topics - 33,271 members - last post @ 28-09-2020 14:47 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

139,155,050 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com