indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

“Als je inhoudelijks niets te melden hebt moet je wel aandacht besteden aan de neven verschijnselen”

Bovenstaande is een uitspraak van onze linkse werkschuwe beroepsdemonstrant himself. Moet ik telkens weer aan denken als ik zijn postings hier lees...
Ok, we hebben ooit eens mogen lezen dat ie een georganiseerd reisje heeft gemaakt naar Indonesië en daar in een bussie met andere toeristen langs alle toeristische hoogtepunten is gereden. En natuurlijk niet te vergeten zijn constatering dat de Nederlandse frikadellen niet smaakte in Indonesië (moet nog steeds schuddebuiken van het lachen).Voor de rest hebben zijn reacties weinig met Indonesië te maken. Daarom nog steeds mijn vermoeden dat deze beroepsdemonstrant in het holst van de nacht een willekeurig forum uitzoekt om daar zijn dagelijkse frustraties op kwijt te kunnen. Dat verhaaltje van hem dat ie naar Indonesië is geweest, is om niet helemaal uit de toon te vallen, waarschijnlijk gewoon verzonnen…immers, een echte linkse rakker stapt toch niet in zo’n milieu vervuilend vliegtuig, die doen toch aan fietsvakanties in eigen land… Emoticon: Party!elsbeth
User
spacer line
 

Ik ben het helemaal met Bustanul eens: kan het gekleuter van de 2 elkaar bevechtende heren door één van de moderatoren een halt worden toegeroepen. Is het nou echt zo belangrijk om te weten wie de grootste P.k heeft. Zo te lezen willen de heren elkaar daarvan overtuigen.
zieleffe
User
spacer line
 


On 14-01-2009 06:29 Yogya-Bali wrote:

...


Dit bovenste plaatje zegt genoeg.....meer dan woorden. Alleen moet het woord Palestijnse soldaat worden vervangen door Hamas strijder.

Daar ben ik het helemaal mee eens.
Daar het 24 uur over de tijd is kan ik het niet meer weg halen, anders had ik het gedaan.
Mag de moderator doen.
Ook betreft spreekkoren hier in Amsterdam, dat woord veel is gebruikt,in een verkeerde conteks, er word onderzoek naar gedaan, terwijl er ook een aanklacht is ingebracht door de bekende advocaat Moskowits, tegen van SP van Bommel.
ik kan ook wel velen kreten uitroepen, van discriminerende spreuken.
Maar dat doe je niet op een site waar je als gast bent.
Dat kan je alleen doen op je eigen site, die ik wel heb, maar daar kunnen alleen Familie in loggen.
Je doet zo iets niet, als je een beetje fatsoen hebt
Want juist worden dan de site aangesproken, en dat kan vervelende gevolgen hebben.
Dus weet wel wat je doet, om deze site, niet in diskrediet te brengen,maar hoop dat dit wel mag Emoticon: Stupid Emoticon: Blush Emoticon:

Het vreemde van dit plaatje is, ik had het op Jpeg foto veranderd, maar er kwam toch het woord Palestein te staan.
Heb het veranderd van Jpeg naar gif, en toen kwam er wel het Hamas er op te staan vreemde dingen maak je soms mee op je computer.............. Emoticon: Shiny Emoticon: Wink


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Om Ziel,

Ik had er graag "strijder" van gemaakt. Maar kan het niet veranderen helaas. Ik heb een poging gedaan. Er mag hier veel, wat mij betreft ook dit. Als onze Jeroen er anders overdenkt zal die het wel aanpassen. Het lijkt me duidelijk genoeg allemaal.

Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Het plaatje geeft nu precies weer wat er speelt in dit conflict volgens velen. Lijkt me niet dat dergelijke plaatjes vanwege hun waarheid verboden moeten worden, we leven immers niet in Iran of in Noord-Korea.elsbeth
User
spacer line
 

Wat mij betreft zeker laten staan. Net als YB zegt: dit zegt meer dan woorden.Bustanul
User
spacer line
 


On 14-01-2009 10:11 elsbeth wrote:
Ik ben het helemaal met Bustanul eens: kan het gekleuter van de 2 elkaar bevechtende heren door één van de moderatoren een halt worden toegeroepen. Is het nou echt zo belangrijk om te weten wie de grootste P.k heeft. Zo te lezen willen de heren elkaar daarvan overtuigen.

Hartelijk dank Elsbeth, voor je ondersteuning. Het kon de goedkeuring van Oyibo weer eens niet wegdragen. Zulke lange tenen vind je pas vanaf schoenmaat 60.

Beste Oyibo, of zal ik gewoon Kees zeggen, terwijl ik weet dat je Tom heet: jammer dat je zo'n vreemde reactie geeft in een moderator break. Het slaat eigenlijk nergens op. Maar goed, jij je feestje: Emoticon: Party! Emoticon: Party!


De jeugd leeft van hoop, de ouderdom van herinnering.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 14-01-2009 08:48 schreef Surya Atmadja: Zoals we ook weten is Indonesia een land van tegenstellingen .
Ik vraag me af waarom de ene groep de andere groep te " vuur en zwaard" benaderd als ze over hun persoonlijke " ervaringen" vertellen .
De ervaring van een expat is anders dan van een hardwerkende zelfstandige en andere groepen
De ervaringen van Indonesia " Lovers" is anders dan de ervaringen van Indonesia
" haters" ........Hoeft toch niet per se gelijk te zijn ??? .

Maar er zit voor de Indonesier (en andere bewoners) echt geen verschil in het Indonesie van de expat, de Indonesialover, de pensionado en dat van zelfstandige. De bewoner hier heeft maar 1 staat en dat is Indonesia = Indonesia. De Indonesische wetten, regels en bureaucratie geldt voor een ieder en niet alleen voor zgn. realisimo's maar ook voor fantasio's en pensionado's. Dat is nu juist het grote probleem dat ik in mijn werk frequent meemaak. Zo zijn er al heel wat Balilovers verschrikt wakker geworden toen bleek dat ze - na aanraking met de bureaucratie en het "apparaat" - opeens in het "echte" Indonesia woonden en niet in hun zelfgefantaseerde utopia. Dat had voorkomen kunnen worden als men vanaf het begin reeds realistisch bezig was geweest en niet naief de vlag reeds had uitgehangen.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Misschien is de perceptie van Indonesie wel een vakantieoord voor degene die op Bali zijn geweest. De realiteit is inderdaad een andere. En dat ondervinden de mensen snel genoeg. Met of zonder bureaucratie of de 5%tjes.

Waarmee RI voor veel mensen wel aantrekkelijk blijft.

Dat is natuurlijk iets anders dan wonen in de Gazastrook momenteel, want dan is RI een stuk aantrekkelijker. Het woont hier een stuk rustiger.
En daar ging het topic eigenlijk over.

Offtopic.
Bustanul,
Kees, Tom, Martin of Pietje het maakt weinig uit.
Klagen over het moderaille kan in het daarvoor bestemde topic op het forum.
Daar is soms een moderatorbreak voor nodig kennelijk. Emoticon: Party! Emoticon: Party!It's only kinky the first time.

Nemesis
User
User icon of Nemesis
spacer line
 

Even on-topic...

Het begint me steeds meer tegen te staan dat er op de Gaza strook alleen maar kinderen lijken te wonen terwijl Israel uitsluitend door militairen en regeringsmensen bevolkt lijkt te zijn....

Het lijkt er op dat te veel propaganda als een boemerang terug komt. Emoticon: Red faceHet plaatje van Zieleffe geeft het gevoel dat ik bij propaganda heb uitstekend weer.

Overigens vind ik wel dat ze moeten stoppen en dat Israel daar weg moet.

Iets om over na te denken is de houding van Egypte. Ook die houden de grens met de Gaza strook pot dicht. Blijkbaar is Hamas erg populair in de Arabische / Islamitische wereld, totdat je echt met ze te maken krijgt.


Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

Dutchess
User
User icon of Dutchess
spacer line
 

Hoorde ik gisteren op de radio..
Gaza script. dus. Overduidelijk.

Amerika hield zich opvallend stil, Nederland eigenlijk ook met veroordelen van de oorlog. Bondgenoten ook.
Nu dan is eindelijk een cease fire in de maak, genoeg is genoeg, hier is gewoon een draaiboek voor.

En wat blijkt? Iran, voornaamste wapenleverancier van de Hamas, moet een hak gezet worden omdat juist uit die hoek het echte gevaar loert.
Ze zijn gewaarschuwd.

Vind het op zich allemaal best aannemelijk maar tegelijk ook onwezenlijk als ik zo naar het groot aantal slachtoffers kijk.

Kon de beelden iig niet meer aanzien.


Emoticon: Nooowablief?

zieleffe
User
spacer line
 

De Palestijnen hadden de Gaza terug gekregen van Israel, en ja wat is daarvan het gevolg.
Ik had al geschreven dat land kan nooit zelfstandig, hun land economische opbouwen.
Ze hebben altijd, hulp bij nodig,hun leef omstandigheid is alleen met hulp van goederen, uit het westen, om daar te kunnen overleven.
Ik denk dat het westen te veel hun eigen veiligheid op die mannier te kopen.
Want de Palestijnen hebben altijd in het westen gedreigd met represailles Emoticon: Stupid Emoticon: FrustratedVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Dat Iran de wapen leverancier is van Hamas?
Al zo'n 20 jaar em genoegelijk bekent al die jaren, overigens levert Iran al meer als 25 jaar dezelfde wapens aan Hezbolla in Libanon. Dat is niets nieuws.

Hezbolla, die anders niet terugdeinst Israel te bestoken is rustig.
Zeker als het de Paleastijnse zaak betreft. Syrie heeft van de Jenken te horem gekregen dat de raket leveranties afgelopen moeten zijn aan Hezbollah. Vandaar dat het plotseling een stuk moeilijker is voor Hezbollah.

Maar om op Hamas terug te komen.
De Israelisch zijn grondgevechten niet uit de weggegaan.
Met opmerkelijk weinig slachtoffers onder soldaten. Het inzetten van drones en andere robotica zijn daar debet aan. De kopstukken van Hamas zijn nagenoeg allemaal van het ondermaanse geholpen. Het was Israel niet te doen om Iran. Het gaat hier om Hamas.

Iran zal in de toekomst nog wel een issue worden.
En dan zijn het ook weer dezelfde Israealisch die als eerste toe zullen slaan.
Dat hebben ze al eens gedaan. Het is nog geen jaar geleden dat de Isrealische luchtmacht klaar stond Iran van zijn Nucleare faciliteiten te ontdoen. Dat hebben de jenken ternauwernood kunnen voorkomen. Dat lukt de jenken geen 2e keer meer. Ook Oblama niet vrees ik.

Hamas heeft dit overzich zelf afgeroepen.
Met alle burgerslachtoffers vandien.
Vreselijk genoeg allemaal. Met inderdaad met dank aan Iran.

Oblama had zijn mondvol van dat hij de troepen versnelt wil terugtrekken uit Irak.
Om reden van Iran zal hem straks wel vertelt worden terughoudend te zijn met het weghalen van amerikaanse troepen uit Irak, ze kunnen nu nog rechtsafslaan als het moet. 1 keer weg zal dat een stuk lastiger blijken om dan Iran de oren te wassen als het er echt opaan komt.


It's only kinky the first time.

spacer line  

Ik heb gisteravond Nederland 1 gevolgd , een discussie olv P.Witteman.

Daar wordt de achtergrondinformatie verteld , nou als je dat nog steeds wil ontkennen ben je dan doof en blind .
Ook werd verteld dat HAMAS in het begin door Israel werd gesteund om PLO(Arafat) dwars te zetten.
En de demokratische westen de verkiezingen steunde en zelfs geeist dat HMAS meedoet.
En de resultaat HAMAS heeft gewonnen op Gaza , en werd afgewezen door het Westen .

Dat geintjes zie je ook in IRAN , met de ayatolah.
Werd door het Westen gesteund.
Dezelfde geval met Taliban , werd door USA gesteund(betaald en bewapend) .

Ga maar kijken naar uitzending gemist .
Dan zal je als gewone burger vreemd kijken , hoe je jarenlang nelazert werd.

OYA , over die cartoon .
Volgens de Isarelische Human Rights (?) hebben de Palestijnen nog nooit betrapt met het houden van burgers als schilden.
Kan je ook op het opzoeken wie burgers als schilden hebben gebruikt.bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 17-01-2009 20:38 schreef Surya Atmadja: OYA , over die cartoon .
Volgens de Isarelische Human Rights (?) hebben de Palestijnen nog nooit betrapt met het houden van burgers als schilden.
Kan je ook op het opzoeken wie burgers als schilden hebben gebruikt.

Wat boven deze quote werd geschreven door u is nagenoeg een ieder bekend en zijn ook de miskleuns van het westen. Maar dat doet nog niet af aan het feit dat HAMAS wel degelijk haar eigen bevolking gebruikt als schild (om uw eigen woorden aan te halen:
nou als je dat nog steeds wil ontkennen ben je dan doof en blind
). Niet de Palestijnen i.h.a. maar HAMAS. Het feit dat ze zich ophouden tussen burgers en vanuit burgervestigingen hun raketten afschieten, is voor mij duidelijk gebruik van de burgerbevolking als schild. En dat is ook hun bedoeling.....hoe meer burgerslachtoffers, hoe meer steun uit de - grotendeels islamitische - wereld (het westerse deel van de wereld blijkt iets minder emotioneel te reageren en heeft goed door dat de ellende mede gestart is bij, en deels wordt doorgezet door HAMAS). Het is voor mij een blijk van de onmacht van de islamitische ummat om bepaalde zaken eens niet zo zwart/wit te zien maar enigszins genuanceerd. Ik heb hierboven bewust "mede" en "deels" neergezet want ik vlak zeker Israels foute rol in deze niet uit. Alleen om alles eenzijdig op Israel af te schuiven, is ongenuanceerd denken.

Hier in RI gaat ook alles weer veel te emotioneel: gisteren in de zoveelste demonstratie op de Malioboro vast in het verkeer (deze x van SMP'ers????? waarbij vrijwel dezelfde verwisseling tussen Joden en Israeliers werd gemaakt als bij de gewraakte demo in NL met ons SP-kamerlid), Joodse synagoge in Surabaya gesloten (wat hebben Joodse Indonesiers nou hiermee te maken??) en een vaandel met "Boikot produk Yahudi" (= boycot Joodse produkten). Het simplisme, de naiviteit en onnozelheid van de supporters van dit soort acties verbaast me feitelijk niet meer in dit land, maar doet mij wel steeds minder waardering kunnen opbrengen voor een groot deel van de Indonesische maatschappij.
Sinds de val van Suharto, de aanvang van de zgn. Reformasi en de mogelijkheid tot internetacces (vrije nieuwsgaring), is toch wel duidelijk bloot gelegd dat de onwetendheid van het volk niet geheel aan Suharto was te wijten maar evenzo aan desinteresse en emotionaliteit bij een groot deel.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Gelukkig staat mijn tv vrijwel de hele dag uit. Daarnet even wat nieuws gekeken (niet Indonesisch, da's toch al niets). Nu viel me echter op dat zowel CNN als de Beeb (BBC) gruwelijk pro-Israel zijn en Aljazeera anti-Israel. Dit weet iedereen natuurlijk, maar het straalt er zo verschrikkelijk vanaf dat ik de tv maar uitgezet heb en een filmpje heb liggen kijken. Heerlijk, voor mij geen dooie Palestijnen dus.


Ho Lee Fuk

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Ik mag graag naar Aljazeera kijken vanwege de goeie achetgrond reportages.
Maar wat ze laten zien, lijkt de Gazastrook eigenlijk alleen te bestaan uit kinderen.
Gewonde en dode. Geen wanklankje dat Hamas zelfs nu niet wil stoppen en gewoon doorgaat met het afschieten van raketten. Het lijkt me toch wat onhandig van Hamas.

Elke dag staan er zielepoten op de kruizingen bij stoplichten met een doos voor de de collecte voor Hamas, met Hezbollah hoofddoekjes. Ik vroeg er van de week 1 of het niet beter was te collecteren voor de slachtoffers in Indonesie, veerboot, aarbeving bijvoorbeeld. Lopen ze gauw weg. Ben ook wel benieuwd of er 1 rupiah naar Palestina gaat, ik denk het niet, hihi. De corruptie is hier net wat groter dan in Palestina. Emoticon: Party!

Overigens even een opmerking naar degene die hier denken dat Hamas een legaal gekozen regering is. Hamas legt volledige doctrine op al meer als 20 jaar.
En gebruikt al jaren minder frisse manieren om de stembus vol te krijgen.

Ik geef de Israelisch groot gelijk. Niet met Hamas om de tafel te zitten.
Beroepshalve heb ik er een maandje of 8 doorgebracht. Ik weet hoe het werkt.
En dat is geen democratie, volslagen geneuzel om te roepen dat het een gekozen regering is. En die UN hark die loopt te roepen dat het vreselijk is dat die UN gebouwen gebombardeerd zijn, moeten ze gauw weer terug sturen naar het VN gebouw. Dan kan die zich bezeren aan een puntenslijper. Volledig misplaatste veronwaardiging.

Er is niet zoiets als een schone oorlog. Daarmee is bombardement van het gebouw niet goed te praten, dat weet ik ook wel. Maar deze meneer heeft echt boter op zijn hoofd.
Die meneer zou eens moeten beginnen met zich af te vragen welke rol Hamas eigenlijk heeft. En de steun die hij geeft aan dezelfde organisatie. Te walgelijk voor woorden.
Maar zulke figuren zitten er wel meer in de UN. Emoticon: Party!
It's only kinky the first time.

Wimroma
User
spacer line
 

Ik ben geboren en getogen in Rotterdam, mijn familie heeft niets met geloof! Ook ik niet!
Waarom probeert ieder zijn geloof op te dringen aan een ander. Alles wat nu gebeurt en in het verleden heeft te maken met het verschil in geloof. Sla de boeken erop na!!!
Sodemieter A.U.B. op met je geloof. Ik wil geen regels opgelegd krijgen van een stel imbecielen. Ik bedoel dus, Islam, Katholieken, Joden, PAUS, Gerefoos, noem alle imbecielen op!! Laat ons met rust. Ik ga naar Indonesie voor de cultuur, het rustige leven, uiteraard worden wij dan ook bij het geloof betrokken, Zodra dit dwingend wordt ben ik weg.
Ik bespeur hier toch een steun aan Israel door een aantal mensen. Dit is op zich niet erg, maar weet wel dat alles bepaald wordt door politieke en economische kwesties.
De VS is over enige tijd niet meer de wereldse grootmacht. We gaan dan zaken doen met China, India, Japan, Brazilie etc.
Groet, Wm.
JohanN
User
User icon of JohanN
spacer line
 

Ik moest toch wel vreselijk lachen bij de term 'linkse werkschuwe beroepsdemonstrant' hoor! Ik weet niet meer wie het nu tegen wie zei want ik lees dit topic niet, maar deze term filterde ik er maar mooi uit. GeweldigBegin de details te vergeten

kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 


On 18-01-2009 23:15 JohanN wrote:
Ik moest toch wel vreselijk lachen bij de term 'linkse werkschuwe beroepsdemonstrant' hoor! Ik weet niet meer wie het nu tegen wie zei want ik lees dit topic niet, maar deze term filterde ik er maar mooi uit. Geweldig


Zou me niets verbazen dat veel van die "linkse werkschuwe beroepsdemonstranten" in Indonesie onze zuurverdiende uitkeringen potverteren en met enige regelmaat dit porum bezoeken.


Gracias. Sama sama

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Als je links georienteerd RI binnen komt, verlaat je dit land na een aantal jaren met een omgekeerde opinie (rechts?!, of gewoon realistisch). Ik ben met een fikse dosis linkse orientatie dit land binnen gekomen en heb vrijwel al die linkse waarden aan diggelen zien geslagen worden door de harde werkelijkheid in een 3e Wereldland. Zeker links NL heeft mij niets meer te vertellen. Als ik er 1 hier tegenkom, is mijn reactie: leg af al die zekerheden en sociale voorzieningen in NL met je grote mond en kom hier eens leven zoals de gemiddelde inwoner moet rondkomen, zonder enige zekerheid in het leven en geen enkele sociale voorziening. Hoe wordt dan je oordeel?
Vreemd dat de links georienteerde medelanders (de blijvers) hier in RI altijd degenen zijn die worden onderhouden door het sociale zorgsysteem vanuit NL, dus WAO, AOW, ANW, etc. Ik heb meer achting voor de Indonesiers die zijn teruggekeerd met behoud van WAO, ANW, etc. want die schreeuwen hun gratitude voor NL uit en zullen nergens tegen ageren.spacer line  


On 19-01-2009 02:48 Yogya-Bali wrote:
Vreemd dat de links georienteerde medelanders (de blijvers) hier in RI altijd degenen zijn die worden onderhouden door het sociale zorgsysteem vanuit NL, dus WAO, AOW, ANW, etc. Ik heb meer achting voor de Indonesiers die zijn teruggekeerd met behoud van WAO, ANW, etc. want die schreeuwen hun gratitude voor NL uit en zullen nergens tegen ageren.


Waarom moet het "links georienteerde" medelanders zijn ?
Ben je dan niet bezig om mensen in hokjes te stoppen.??
Ik denk dat ook " rechtse" en " gewone " mensen dat ook doen .


" Ik heb meer achting voor de Indonesiers ......"

Dankje wel , dankje wel . Aardig van je .
Hoewel , ik voel me ook niet aangesproken , ik zal ook niet gaan rondbazuinen dat ik TZT AOW (echtpaar) + klein bedrijfspensioen uit de land van melk en honing zal krijgen.
Daar heb ik ook voor gewerkt . Big deal seh . Alsof ik gratis heb gekregen .
Trouwens , bij wie moet ik het rondbazuinen ??


bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ja, misschien stop ik wel mensen in hokjes. Doen ze zelf ook.
Het is ook niet zo dat alle uitkeringgerechtigden links zijn, maar het is wel opvallend dat een ieder die hier op de 1 of andere wijze "verzekerd" verblijft doorgaans vaker linksdenkend is dan degenen die net als de lokale bewoners zelf hun Rupiah's moeten verdienen, vaak meer genuanceerd en realistisch zijn en zelden aanhanger van een linkse partij.
Ken ondertussen genoeg Nederlanders hier om enigszins hun politieke geaardheid en daarbij hun bron van inkomsten te kennen. Wederom, degenen met de meest linkse orientatie zijn doorgaans ook degenen met een "verzekerd" inkomen, is het dan wel door bezit van een uitkering, een vast (lees: euro) inkomen/salaris via een buitenlandse organisatie, een pensioen, bezit van kapitaal en/of steun vanuit de familie (doorgaans ouders). Het is deze luxe van een verzekerd inkomen elke maand die het hen veroorlooft zich links te uiten. Komen we weer bij de pyramide van Maslow, hoe meer de basisbehoeften zijn vervuld, hoe meer tijd en energie er overblijft voor het zgn. "sociale" denken. Bedenk wel dat dat een luxe is uit de westerse wereld waar denken aan "morgen", vervullen van basisbehoeften allang geen prioriteit meer zijn.
We kennen niet voor niets de term "salonsocialisten"; zgn. links georienteerden maar met de portemonnee en salaris van een kapitalist.

Terug te komen op de AOW: natuurlijk hebt u daar recht op. Maar het blijft een feit dat het u een "verzekerd" inkomen verschaft dat dus nog steeds niet vergelijkbaar is met uw toekomstige Indonesische buurtgenoten, ook zal zouden die rijk kunnen zijn maar bezit is relatief terwijl een pensioen uit NL gegarandeerd is. Dus kunt u zich ook makkelijker permiteren links georienteerd te blijven (want uit die hoek komt doorgaans de steun voor uw "zekerheid" ). Emoticon: Bye byeYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 18-01-2009 21:53 Wimroma wrote: Ik bespeur hier toch een steun aan Israel door een aantal mensen. Dit is op zich niet erg, maar weet wel dat alles bepaald wordt door politieke en economische kwesties.

Steun aan Israel?? Mmmmm, ik denk meer aan mensen dit soort kwesties van 2 kanten te laten bekijken en niet eenzijdig. Zoals ik al eerder opmerkte, heb ik altijd de Palestijnen gesteund. Maar je mag je ogen ook niet sluiten voor de walgelijke wijze waarop Hamas haar eigen Palestijnse bevolking "gijzelt" t.b.v. het kweken van sympatie voor hun clubje (daarmee nog steeds niet de Israelische acties accepterende). En daar slagen ze - zeker hier in RI - aardig in waar door de meute zeer kortzichtig met de kwestie wordt omgegaan en de schuld alleen maar bij 1 kant wordt gelegd - en dan ook nog eens Joden er op aankijken i.p.v. Israeliers. Er is een verschil tussen Jood (als etnische of geloofsgroep) en Israeliers (kunnen ook Arabieren = moslims zijn, of christenen; daarnaast is elke Jood nog geen Israelier of Zionist), en er is een verschil tussen moslims en Palestijnen (een niet onaanzienlijk deel van de Palestijnen is christen). En dat is iets dat hier niet gebeurd.....geen nuance in het oordeel. Het is zwart/wit: strijd tussen moslims en joden. Hou het simpel dan kan het gepeupel zich er ook in vinden.
Het erge is dat dat gepeupel dus net zo goed studenten betreft en niet alleen ongeletterden.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 19-01-2009 09:38 Yogya-Bali wrote:
Ja, misschien stop ik wel mensen in hokjes. Doen ze zelf ook.
Het is ook niet zo dat alle uitkeringgerechtigden links zijn, maar het is wel opvallend dat een ieder die hier op de 1 of andere wijze "verzekerd" verblijft doorgaans vaker linksdenkend is dan degenen die net als de lokale bewoners zelf hun Rupiah's moeten verdienen, vaak meer genuanceerd en realistisch zijn en zelden aanhanger van een linkse partij.
Ken ondertussen genoeg Nederlanders hier om enigszins hun politieke geaardheid en daarbij hun bron van inkomsten te kennen. Wederom, degenen met de meest linkse orientatie zijn doorgaans ook degenen met een "verzekerd" inkomen, is het dan wel door bezit van een uitkering, een vast (lees: euro) inkomen/salaris via een buitenlandse organisatie, een pensioen, bezit van kapitaal en/of steun vanuit de familie (doorgaans ouders). Het is deze luxe van een verzekerd inkomen elke maand die het hen veroorlooft zich links te uiten. Komen we weer bij de pyramide van Maslow, hoe meer de basisbehoeften zijn vervuld, hoe meer tijd en energie er overblijft voor het zgn. "sociale" denken. Bedenk wel dat dat een luxe is uit de westerse wereld waar denken aan "morgen", vervullen van basisbehoeften allang geen prioriteit meer zijn.
We kennen niet voor niets de term "salonsocialisten"; zgn. links georienteerden maar met de portemonnee en salaris van een kapitalist.

Terug te komen op de AOW: natuurlijk hebt u daar recht op. Maar het blijft een feit dat het u een "verzekerd" inkomen verschaft dat dus nog steeds niet vergelijkbaar is met uw toekomstige Indonesische buurtgenoten, ook zal zouden die rijk kunnen zijn maar bezit is relatief terwijl een pensioen uit NL gegarandeerd is. Dus kunt u zich ook makkelijker permiteren links georienteerd te blijven (want uit die hoek komt doorgaans de steun voor uw "zekerheid" ). Emoticon: Bye bye


Daar valt weinig aan toe te voegen Yogya, het is inderdaad de luxe van een verzekerd persoon om links te kunnen denken.
Of hij nu in Nederland woont of in Indonesie, dat zo iemand er geheel andere gedachten op na houdt als de man die op eigen houtje zijn brood moet verdienen in Indonesie, dat is ook gemakkelijk te begrijpen.

Dat een redelijke verhouding tussen links en rechts Nederland geen kwaad heeft gedaan, mag duidelijk zijn, we hebben het redelijk ver gebracht.
Ik blijf wel van mening dat een beetje meer links denken Indonesie geen kwaad zou doen, de verdeling gebeurd hier op kleine schaal, dat is meer een familiegebeuren.
Er bestaat in indonesie een decadent rijke groep die hun muntjes in het buitenland investeren en die het een worst zal zijn dat miljoenen landgenoten kreperen.
Het lijkt mij dat een grotere invloed van links in Jakarta een eerste stap zou kunnen zijn naar een rechtvaardiger maatschappij.
Uiteindelijk heeft de linkse invloed in Nederland ook gemaakt dat ik welverzekerd in Indonesie kan verblijven, vooralsnog heeft rechts mij weinig te bieden.

En ach tendele heb je gelijk, het is mijn luxe om links georienteerd te kunnen zijn, maar ik wil er ook wel bij vermelden dat ik in de 45 jaar van mijn werkzaam leven sloten geld heb bijgedragen aan de Nederlandse samenleving, maar daar pluk ik nu wel de vruchten van en daar schaam ik mij geen meter voor.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.85,364,609 topic views - 240,166 posts - 13,729 topics - 33,271 members - last post @ 28-09-2020 14:47 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

139,156,360 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com