indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 11-01-2009 07:29 Yogya-Bali wrote:

Bij de wet ben je verplcht een religie te hebben: dat is dus discriminatie bij wet van non-gelovigen.
Bij de wet kan men alleen maar kiezen tussen 6 geaccepteerde religies: dat is dus discriminatie bij wet van andere godsdiensten dan de erkende 6 geloven.


Dat de religie een plaats kreeg in de staatsideologie heeft te maken met het feit dat Suharto bij zijn machtsovername de steun nodig had van islamitische en christelijke leiders tegenover de communisten. Uiteraard wilden ze in ruil voor hun hulp wel een vinger in de politieke pap hebben. Wie niet tot één van de officiële religies behoorde, kon worden bestempeld als communist.
Maar dit doet niets af aan het feit dat het inderdaad een discriminatie is van andere godsdiensten. Zo je maar YB dat ik niet altijd de kont tegen de krib gooi, maar ik wil altijd wel weten hoe men tot zo’n maatregel of wet komt.


Dan hebben we het nog niet over die prachtige borden: for moslims only. Lijkt de koloniale tijd wel, alleen nu omgekeerd. Volop uithangborden met "Kosthuis alleen voor moslims", "Salon alleen voor moslims", "sollicitaties alleen voor moslims", etc. Op Bali zie je hetzelfde met hindoes.


Zieleffe heeft u haarfijn uitgelegd hoe u hier foto’s kunt plaatsen. Dus wil ik die borden eerst zien, voordat ik het geloof. Op dat gebied ben ik echt een ongelovige Thomas.


Om dan maar eens uw woorden te gebruiken....draai de boel nou eens om en stel dat dat gebeurt met buitenlanders in NL. De gemiddelde politiek in RI verschilt niet veel met die van Wilders PVV.
Zo, uw reactie ken ik al. .....recht praten wat krom is.


Gelukkig, dat scheelt toch weer wat typewerk. Allen wat krom is, blijft bij mij ook krom hoor.
sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 11-01-2009 12:28 Yogya-Bali wrote:
Dus dat door mij gebruikte woord kapitaalvernietiging (van deze hoogleraar akomstig) mag dan als een tang op een varken slaan waarmee u zich hoger acht dan een Indonesische professor.

Dit is gewoon te belachelijk voor woorden. Als ik het bijvoorbeeld niet eens ben met bepaalde uitspraken van de paus, dan acht ik me in uw ogen hoger dan de paus. U denkt dus in hierarchise structuren. Hoe hoger op de maatschappelijke ladder, hoe meer gelijk ze hebben. Als desbetreffende professor uitspraken had gedaan over zijn specifiek vakgebied dan was het natuurlijk andere koek, maar dit was een algemene mening en daar mag ik mijn mening tegenover stellen. Wat dat betreft had ik u toch hoger ingeschat.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 12-01-2009 01:36 schreef sapolidi:
Als ik U constant was bijgevallen, dan had u waarschijnlijk niet zoveel moeite gehad met mijn postings, ondanks het feit dat ik een non-ingezetene was. Kortom: een zeer zwakke argumentatie met het doel iemand de mond te snoeren.

Het blijft een feit dat het gros die alleen maar lovende woorden hebben over RI doorgaans degenen zijn die hier niet wonen, of geen zelfstandige zijn die zijn brood zelf moet verdienen.
Daarentegenover zijn velen die kritiek hebben hier in RI woonachtig of hebben er een tijdje (als zelfstandige) gewoond (want er is een groot verschil in opinies van NL-ers die hier hebben gewoond van wie alles was geregeld: huis, inkomen, assuranties, uitkering/pensioen; en degenen die hier zelf hun geld moeten verdienen). Dit blijkt telkens duidelijk uit de reacties van forumleden die hier woonachtig zijn (geweest) en van wie ik van velen de financiele "achtergrond" ken. Dan zie je dat degene die hier met "verzekerd" inkomen uit NL verblijft ook een stuk positiever is dan degene die hier hard moet werken voor zijn/haar inkomsten.
En ja, degenen die geen ingezetene zijn, hebben makkelijk praten. Kom maar eens een tijdje hier wonen en probeer het zelf te maken (zonder alle zekerheden uit NL maar gewoon 100% zelfstandig). Een voorbeeld is onze moderator die hier nu ook al een tijdje woont en van wie de opinie duidelijk begint te veranderen al naar gelang hij hier langer verblijft.sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 12-01-2009 03:03 Yogya-Bali wrote:
En ja, degenen die geen ingezetene zijn, hebben makkelijk praten. Kom maar eens een tijdje hier wonen en probeer het zelf te maken (zonder alle zekerheden uit NL maar gewoon 100% zelfstandig). Een voorbeeld is onze moderator die hier nu ook al een tijdje woont en van wie de opinie duidelijk begint te veranderen al naar gelang hij hier langer verblijft.

Hieruit concludeer ik dat er in jullie berichtgeving een bepaalde frustratie om de hoek komt kijken waardoor de reacties alsmaar negatiever worden en dat gaat ten koste van de objectiviteit. Dat er veel zaken in het land niet deugen wil ik best erkennen, maar als ik sommigen moet geloven is het daar een hel op aarde. Vergeleken met RI is zelfs Somalië in hun ogen een paradijs.
Op de tv is er een programma die Nederlanders volgt die hoopvol naar het buitenland zijn gegaan om daar een nieuwe toekomst op te bouwen. In de afleveringen die ik gezien heb werden er campings, hotels en restaurants opgezet in Frankrijk, Oostenrijk en Griekenland. Allen kwamen op hangende pootjes thuis omdat ze in de knoei kwamen met de regelgeving, zeden en gewoontes aldaar. Sommigen gaven eerlijk toe dat de schuld niet lag bij het ontvangende land, maar ook bij de eigen persoon. En dan zijn dit nog Europese landen.
Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Sapo; bij mij is het geen frustratie in ieder geval. Die had ik in Nederland ook, dus dat zou niet eerlijk zijn. Ik heb hier ook niet meer frustraties. Er zijn wel andere dingen die me opvallen na een korte tijd hier te hebben verbleven. Ik denk dat ik in de tijd hier zelfs objectiever ben geworden over bepaalde dingen, maar ik ben er dan ook 1 die graag hoort en leert achter de schermen. Informatie opnemen en (goed!) verwerken kunnen (willen ook natuurlijk) veel mensen niet en dan loop je buiten je eigen cultuur en omgeving keihard tegen de lamp.

Ik ben niet perfect, en gelukkig zien de mensen in mijn omgeving dat ook. Gelukkig dan ook dat ik een ander kleurtje heb dan zij, zodat voor altijd duidelijk zal blijven dat ik anders ben, denk en doe.

Die mensen die in Europa al stranden hebben een belangrijk advies niet opgevolgd: schoenmaker blijf bij je leest. Even een camping of hotel runnen omdat je in Nederland als financieel medewerker hebt gewerkt kan natuurlijk ook 'nooit' goed gaan. Maar wellicht ben ik te nuchter voor die dingen en doorzie ik ze te snel. En dan is Bali net als Europa, leuk om met enig leedvermaak naar te kijken af en toe. Zonder blikken of blozen kan ik dat hier neerzetten.


Ho Lee Fuk

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 12-01-2009 04:19 Yerun wrote:
Sapo; bij mij is het geen frustratie in ieder geval. Die had ik in Nederland ook, dus dat zou niet eerlijk zijn. Ik heb hier ook niet meer frustraties. Er zijn wel andere dingen die me opvallen na een korte tijd hier te hebben verbleven. Ik denk dat ik in de tijd hier zelfs objectiever ben geworden over bepaalde dingen, maar ik ben er dan ook 1 die graag hoort en leert achter de schermen. Informatie opnemen en (goed!) verwerken kunnen (willen ook natuurlijk) veel mensen niet en dan loop je buiten je eigen cultuur en omgeving keihard tegen de lamp.

Ik ben niet perfect, en gelukkig zien de mensen in mijn omgeving dat ook . Gelukkig dan ook dat ik een ander kleurtje heb dan zij, zodat voor altijd duidelijk zal blijven dat ik anders ben, denk en doe.

Dit vind ik een eerlijk antwoord en van een andere strekking dan de posting van iemand die het heeft over: hier in dit HellHole. Zo'n figuur ga ik echt niet serieus nemen.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 12-01-2009 03:45 schreef sapolidi:

...

Hieruit concludeer ik dat er in jullie berichtgeving een bepaalde frustratie om de hoek komt kijken waardoor de reacties alsmaar negatiever worden en dat gaat ten koste van de objectiviteit. Dat er veel zaken in het land niet deugen wil ik best erkennen, maar als ik sommigen moet geloven is het daar een hel op aarde. ...Op de tv is er een programma die Nederlanders volgt die hoopvol naar het buitenland zijn gegaan om daar een nieuwe toekomst op te bouwen. In de afleveringen die ik gezien heb werden er campings, hotels en restaurants opgezet in Frankrijk, Oostenrijk en Griekenland. Allen kwamen op hangende pootjes thuis omdat ze in de knoei kwamen met de regelgeving, zeden en gewoontes aldaar.

Dat er mensen met frustraties rondlopen, zal ik zeker niet ontkennen. Maar in een andere posting heb ik daar al eens een verklaring over geven ( mijn verklaring, niet de verklaring) en aangegeven dat ik deze personen goed kan begrijpen.
Daarnaast kan dit land een "hel op aarde" worden als er geen weg terug meer is. Zoals u ook weet is onder de "ijzeren dame" Rita Verdonk de toegang voor levenspartners uit landen als RI voor velen vrijwel onmogelijk gemaakt. Dat houdt in dat er ondertussen al hele gezinnen uit elkaar gerukt zijn omdat pa terug is naar patria maar niet zijn gezin kan laten overkomen vanwege de wetgeving, of hier noodgedwongen moeten blijven om zijn gezin althans intact te houden. Wees blij dat u niet in een dergelijke situatie verkeert. Ook al hebben velen het aan zichzelf te danken (zie dat door u genoemde TV-programma dat ik ook regelmatig bekijk op BVN hier), maar het leed is daar niet minder schrijnend door.

Vervolgens maakt Yerun ook duidelijk dat je het ook kan zien als juist een meer objectieve kijk op RI. Ik ken ook mensen die al jaren tegen wil en dank het sprookjesplaatje in stand trachten te houden om hun idylle niet te zien verstoord; m.a.w. de realiteit aan de zijkant zetten voor een droombeeld (dat laatste ziet men vooral bij de Baligangers). Deze worden in NL vaak geaccepteerd als de Indonesia-kenners omdat ze "positief" berichten over RI wat hoogstwaarschijnlijk de bedoeling is voor de conferentie, tentoonstelling of media-berichten (krant, boek, magazine, TV, radio) in NL.
Met verbazing lees (of zie) ik vaak Nederlandse artikelen, documentaires, etc. over RI van de hand van dergelijke personen waarmee ik persoonlijk bekend ben. Dan gaan de haren je ten berge rijzen vanwege zoveel onkunde en onwaarheid. Ook ik heb de waarheid niet in pacht, maar deze zgn. Indonesie-experts evenzo zeker niet. En het opvallende is dat het hier vrijwel altijd gaat om Nederlanders die hun "poen" vanuit NL "verzekerd" weten en dat is heel iets anders dan zelf je geld moeten "maken" alhier. Dat is al een last minder waardoor je met vele (onfrisse) zaken nooit in aanraking komt. Dus voor dit soort mensen zijn dan opeens de "gruwelverhalen" van hun medelanders vertaald in "negativiteit".

Mijn kritiek op de eenzijdige berichtgeving over de Gaza-kwestie in media en politiek alhier, zag ik gisteren volop bevestigd in de krant waarin vele Indonesiers (gelukkig,ze zijn er ook) hun beklag deden over de eenzijdige berichtgeving.
Dan de borden voor Alleen moslims als het gaat om kosthuizen (kamerverhuur) en salons, die kom je als uitsluitend op vakantie bent uiteraard zelden tegen, maar als je hier woont en dagelijks de straten afstruind, dan moet je wel ziende blind zijn om dit niet te (willen) zien. Ik heb er geen foto's van maar ik ben ervan overtuigd dat er mede-forumleden zijn die dit soort discriminatieve teksten ook geregeld tegenkomen.spacer line  


On 12-01-2009 03:45 sapolidi wrote:

...

Hieruit concludeer ik dat er in jullie berichtgeving een bepaalde frustratie om de hoek komt kijken


Dat is toevallig, dat is nou precies wat wij concluderen na elke posting van U.
Daarbij roept U bij mij het beeld op van een werkschuwe linkse beroepsdemonstrant die diep in de nacht een willekeurig forum opzoekt om daar zijn 'frustraties van de dag' te ventileren. Het onderwerp van het forum doet er niet toe, als ie het maar ergens kwijt kan...…sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 12-01-2009 14:00 ouwe bekende wrote:
Dat is toevallig, dat is nou precies wat wij concluderen na elke posting van U.


Ha die ob, ook weer boven water kerel? Betekent het gebruik van het woordje WIJ in uw posting dat u ook spreekt namens anderen of is het de majesteitsvorm. U weet (hoewel ik het ten zeerste betwijfel) dat onze koningin een toespraak begint met:”Wij, koningin Beatrix der Nederlanden”.


Daarbij roept U bij mij het beeld op van een werkschuwe linkse beroepsdemonstrant die diep in de nacht een willekeurig forum opzoekt om daar zijn 'frustraties van de dag' te ventileren. Het onderwerp van het forum doet er niet toe, als ie het maar ergens kwijt kan...…


Het beeld dat ik bij u oproep klopt uiteraard niet, maar dat zij u vergeven. Ik ben al snel tot de conclusie gekomen dat u gewoon niet over de capaciteiten beschikt om mensen juist in te schatten. Het gevolg is dat u vervolgens wild om u heen gaat slaan en daarbij allerlei wartaal en misplaatste verdenkingen uitbralt. Moet u niet meer doen, komt zo dom en machteloos over.
U bent trouwens al de zoveelste criticus van mij die valt over het tijdstip waarop ik dit forum bezoek. Schijnt dan toch een heel teer punt te zijn. Maar ja, als je inhoudelijks niets te melden hebt moet je wel aandacht besteden aan de neven verschijnselen (hoe onbelangrijk dan ook).
Bij frustratie ob, worden opgekropte spanningen op een negatieve manier geuit. Van YB krijg ik telkens het verwijt dat ik te positief ben. Is nogal in tegenspraak met elkaar, vind u niet? Wie moet ik nu geloven? Of heeft u voor de zoveelste keer weer een begrip gebruikt waarvan u de betekenis niet kent? Heeft u wel vaker een handje van.
Na het lezen van de posting van YB denk ik voorzichtig (zeker weten doe ik het niet) dat u in die categorie valt van personen waar Indonesië een “hel op aarde” geworden is omdat er geen weg meer terug is. Ik ben in ieder geval blij dat ik niet in zo’n positie verkeer.
Dus wie van ons tweeën is nu eigenlijk gefrustreerd.
Tot slot wens ik u een voorspoedig 2009 en hoop dat ook voor u de zon (niet letterlijk nemen) eindelijk weer eens gaat schijnen. Emoticon: Laugh out loud
zieleffe
User
spacer line
 

Dat is dan ook toevallig dat er ook mensen zijn die het zelfde denken, maar niet goed kunnen lezen.
Vooral heb ik er een handje van te verkeerde vormen van het woordspel te kiezen.
Daarom heb ik verkozen van een beeld verslag die beter door dringt, en waar je niet er om heen kan.
Dit zegt al genoeg deze tekening, voor hen die niet zo goed lezen......

Nu nog de kleine massa die zonder er over nagedacht te hebben, demonstreerde voor 10.000 a 20.000 rmp. om het zo massaal te laten lijken.
Maar geloof mij, ze zijn van hun geloof overtuigd, terwijl ze de geschiedenis niet kennen.

En nu de Politiek ja daar kan je van zeggen dat ze steeds meer hun overtuiging van het Moslim geloof hebben, en het zal raar moeten zijn als dat niet door klinkt in de verkiezingen van dit jaar.
Dus houd u zich maar gedeisd als er na de verkiezingen, mensen in opstand komen, als ze denken, dat ze ergens hun meerderheid niet behalen. Emoticon: Eerie Emoticon: Frustrated Emoticon: Stupid

nog een filmpje http://www.youtube.com/watch?v(...)65&r=1&tbl_archief=&


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

“Als je inhoudelijks niets te melden hebt moet je wel aandacht besteden aan de neven verschijnselen”

U als linkse werkschuwe beroepsdemonstrant doet niet anders hier…
Dat U dat diep in de nacht doet val ik helemaal niet over, het bevestigd slecht het beeld dat U bij mij oproept... Emoticon: Party!sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 12-01-2009 17:00 ouwe bekende wrote:
“Als je inhoudelijks niets te melden hebt moet je wel aandacht besteden aan de neven verschijnselen”

U als linkse werkschuwe beroepsdemonstrant doet niet anders hier…
Dat U dat diep in de nacht doet val ik helemaal niet over, het bevestigd slecht het beeld dat U bij mij oproept... Emoticon: Party!


Ik zie duidelijk dat U geïriteerd raakt en dat heeft een nadelig gevolg op een juiste beeldvorming. Maar ik heb er géén enkel probleem mee als u dat beeld van mij heeft. Kinderhand is immers gauw gevuld. Emoticon: Laugh out loud
Mag ik trouwens ook uit uw posting concluderen dat "linkse werkschuwe beroepsdemonstranten" geen recht van spreken hebben? Want als u zo'n kwalificatie gebruikt dan zit er natuurlijk ook een gevolg aan vast. Heeft die groep, als die al bestaat, minder rechten? Enige tijd geleden vroeg u zich ook al af of ik wel een echte (blanke?) Nederlander was. U vindt het nogal belangrijk om mensen in groepjes in te delen. Komt bij mij allemaal onfris en eng over.spacer line  


On 12-01-2009 18:48 sapolidi wrote:

...


Enige tijd geleden vroeg u zich ook al af of ik wel een echte (blanke?) Nederlander was. U vindt het nogal belangrijk om mensen in groepjes in te delen. Komt bij mij allemaal onfris en eng over.


Dit begrijp ik niet Emoticon: Wink

Je Zus nog aan toe , al bijna 3,5 jaar zit ik te verkondigen dat ik :

1. een niet blanke ben (geen Hollander)
2. geen Nederlander
3. een Moslim

Ik hoop niet dat het geen bepaalde consequentie geeft dat ik dat het openlijk toegeef .


bisa dicek of makemyday .

Jantje
User
spacer line
 

Ouwe bekende, je ziet het goed. Deze beroeps demonstrant/parasiet wil namelijk dat iedereen miljonair wordt. Dat kinderen allemaal overgaan en er niet een blijft zitten. Geen competitie, geen armoe, zo’n situatie waar Marx en Engels zich ooit in verslikt hebben. Nou zou ik mij wensen dat deze quasi hulpverlener een leger “vakgenoten”optrommelt en als de sodemieter oprot naar gaza om daar daadwerkelijk hulp te gaan verlenen. Op kosten van Hamas wel te verstaan.
NB. Ik woon hier nog maar een jaar of 6 en met het woordje WIJ in uw postings weet ik dat ik daar ook toe behoor. Wij gevoel dus. Wij die in deze situatie zitten en weten wat er gaande is in deze “snakepit”.
Nou zou je toch door omstandigheden terug moeten naar wat ooit Nederland was en als blanke autochtoon een beroep moeten doen op “hulpverlening.” Waar je als oudere je hele leven voor heb moeten betalen. Loop je de kans dat je in onvervalst Mederlands tewoord gestaan door zo’n Ghanese dikbil die je verder het doolhof van “hulpverlening” in duwt waarbij je onderaan de urgentielijst belandt. Moet je niet gaan schelden want dan wordt er subiet aan de discriminatiebel getrokken.
sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 

Hee jantje, hoe is het afgelopen met je pro-Israël demonstratie? Heb allerlei nieuwszenders afgestruind naar berichten hierover.Resultaat nihil. Zelfs op CNN was er niets te melden. Dat het geen massa demonstratie zou worden stond bij mij bij voorbaat al vast, daarom was ik ook alleen maar gefocust op beelden van een blanke man op leeftijd in korte broek die heel fanatiek met een Israëlische vlag liep te zwaaien.
Dus wacht ik nu maar jouw verslag af, want je gaat me toch niet vertellen dat de demonstratie niet doorgaat wel? Misschien kun je contact opnemen met ob. Samen lopen lijkt me iets gezelliger en het versterkt het wij gevoel tussen jullie beiden. Je slaat dan twee vliegen in één klap. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loudsapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 12-01-2009 19:15 Jantje wrote:
.....wil namelijk dat iedereen miljonair wordt. Dat kinderen allemaal overgaan en er niet een blijft zitten. Geen competitie, geen armoe,


Dat zijn toch mooie idealen jantje. Uiteraard niet realiseerbaar, maar altijd nog beter dan een Ghanees uit te maken voor dikbil.
En als je hier ooit terugkomt (God behoedde ons) dan moet je inderdaad achteraan sluiten, gewoon wachten tot je aan de beurt bent. Of eis jij als blanke een voorkeursbehandeling? Emoticon: Party!zieleffe
User
spacer line
 

'Sapolidi kijk eens goed op

de foto eerst zag ik het niet maar nu wel, ik heb het omringt met een vierkantje, verdomd Jantje met de pet op, en de Israeli vlag Emoticon: Yeah right! Emoticon: Shiny Emoticon: Yes!
Leef je nog Jantje, laat wel van je horen dat je het hebt overleefd...... Emoticon: Stupid


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 13-01-2009 00:50 zieleffe wrote:
'Sapolidi kijk eens goed op


Click to see original image
de foto eerst zag ik het niet maar nu wel, ik heb het omringt met een vierkantje, verdomd Jantje met de pet op, en de Israeli vlag Emoticon: Yeah right! Emoticon: Shiny Emoticon: Yes!
Leef je nog Jantje, laat wel van je horen dat je het hebt overleefd...... Emoticon: Stupid


Warempel Ziel, ik zie hem ook. Kun je nagaan hoe tolerant ze in Indonesië zijn. In een drukbezochte pro Palestijnen demonstratie kan men toch als eenling zijn afwijkende mening tonen. Heeft men zo te zien geen moeite mee. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud
Vrijblijvende tip: als je toch foto's gaat bewerken dan raad ik je het programma Photo-Shop aan. Krijg je echt fotomontages die de werkelijkheid benaderen.sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 13-01-2009 00:50 zieleffe wrote:
Leef je nog Jantje, laat wel van je horen dat je het hebt overleefd...... Emoticon: Stupid


Maak je daarover niet ongerust Ziel, want jantje heeft vandaag op dit forum nog een hele keurige bijdrage geleverd. He is alive and kicking. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loudspacer line  


On 12-01-2009 16:15 sapolidi wrote:

...


Tot slot wens ik u een voorspoedig 2009 en hoop dat ook voor u de zon (niet letterlijk nemen) eindelijk weer eens gaat schijnen


Da’s ook weer zo typische eigenschap van een linkse beroepsdemonstrant, hun eigen 'misère' op een ander willen projecteren. Man, lul toch niet. De zon schijnt elke dag voor mij, heb het nog nooit zo goed gehad, En die paar stommiteiten van de Indonesiër (waar ik regelmatig mee te maken heb) tasten vooralsnog mijn bankrekening niet aan maar daarom hoef ik nog niet mee te doen met die valse prietpraat van sommige hier over hoe geweldig de Indonesiërs en hun land wel niet zijn.


On 12-01-2009 18:48 sapolidi wrote:

...

Mag ik trouwens ook uit uw posting concluderen dat "linkse werkschuwe beroepsdemonstranten" geen recht van spreken hebben? Want als u zo'n kwalificatie gebruikt dan zit er natuurlijk ook een gevolg aan vast. Heeft die groep, als die al bestaat, minder rechten?

Zou er dan nu eindelijk eens iets zinnigs uit zijn toetsenbord rollen?
JA , wat mij betreft mogen alle linkse werkschuwe beroepsdemonstranten de mond gesnoeid worden. Dat zouden we er in NL netto flink op vooruit gaan.

Tenslotte, je bent het type dat graag het laatste woord heeft, ga je gang jongen, van mij mag je. Geef anders nog even het adres van het linkse forum waar je op zit, dan kunnen we daar nog even verder gaan want hier dwalen we helemaal af van het onderwerp.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Hahaha, zo iemand als Wijnand Duivendak? 2e kamerlid en van beroep een idioot.
Een omgekeerde Wilders. Iemand die op Schiphol op vliegtuigen ging zitten omdat het zulke vervuilers zijn, jaren geleden deed Wijnand niet anders.

Dat zijn de echte, pas maar op voor je het weet zit Sapolidi in de 2e kamer.
Emoticon: Yummie!


It's only kinky the first time.

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 13-01-2009 08:52 ouwe bekende wrote:

Da’s ook weer zo typische eigenschap van een linkse beroepsdemonstrant, hun eigen 'misère' op een ander willen projecteren. Man, lul toch niet. De zon schijnt elke dag voor mij, heb het nog nooit zo goed gehad, En die paar stommiteiten van de Indonesiër (waar ik regelmatig mee te maken heb) tasten vooralsnog mijn bankrekening niet aan maar daarom hoef ik nog niet mee te doen met die valse prietpraat van sommige hier over hoe geweldig de Indonesiërs en hun land wel niet zijn.


Dat het heel goed met u gaat doet me oprecht veel deugd ob. En dat straalt u ook op dit forum uit. Altijd vol goede moed, nooit geklaag of gemopper, maar één brok optimisme en levensvreugde. Ook uw taalgebruik past precies bij iemand die gelukkig door het leven gaat. Nooit een onvertogen woord, maar altijd keurig, correct en beschaafd. En met daarbij ook nog elke dag zon krijg je helemaal een volmaakt plaatje.
Houdt u er wel rekening mee ob dat teveel vertoeven in de zon kan leiden tot een zonnesteek. Door directe zonnestraling op het hoofd raakt het temperatuurscentrum in de hersenen van slag. Symptomen zijn oa. sufheid en hoge koorts. En zoals bekend kan men bij hoge koorts gaan ijlen dat ondermeer wordt gekenmerkt door onsamenhangende praat, bewustzijnsstoornissen en chaotisch denken. Het verraderlijke hierbij is dat het slachtoffer zich hiervan niet bewust is, maar omstanders valt het meteen op. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


wat mij betreft mogen alle linkse werkschuwe beroepsdemonstranten de mond gesnoeid worden. Dat zouden we er in NL netto flink op vooruit gaan.


Van iemand die dolgelukkig is valt me deze uitspraak van u me toch wel een beetje tegen ob. Komt bij mij eerder over als een teken van intolerantie en het niet dulden van tegenspraak. Niet echt kenmerken van een gelukkig mens.
En werkschuwe beroepsdemonstranten de mond snoeien vind ik persoonlijk wel erg rigoreus omdat snoeien het selectief terugsnijden van houtige planten betekent. Bent u misschien in de war met iemand de mond snoeren ?


Tenslotte, je bent het type dat graag het laatste woord heeft, ga je gang jongen, van mij mag je. Geef anders nog even het adres van het linkse forum waar je op zit, dan kunnen we daar nog even verder gaan want hier dwalen we helemaal af van het onderwerp.


Hierbij moet ik u teleurstellen ob. Ik zit op geen enkel links forum. Maar wat belet u om daar gewoon zelf eens een kijkje te nemen. U doet daar misschien andere ideeën en opvattingen op die u nog gelukkiger maken.
Bustanul
User
spacer line
 

Zoveel vriendelijkheid kom je op bijna geen forum tegen! En allemaal off-topic en op de man. Zou iemand die onzin nog lezen?
Ik snap niet dat dit maar door kan gaan ook. Anderen worden onmiddelijk op de vingers getikt en deze twee kunnen maar gewoon doorgaan. Of is het een moderator-onderonsje?
Op dit topic is niets interessants meer te lezen. BAH!
Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo
MODERATOR BREAK

Bustanul, of zullen we gewoon Martin zeggen, we hebben geen moderator onderonsje. Je zit hier met 3 verschillende niks te posten op dit forum. En nu zijn het de moderators? Gewoon stoppen met deze flauwekul. We hebben geen nick Bustanul nodig voor dit soort opmerkingen. Als je geen zinnige bijdrage hebt? Niet op de reply knop drukken. Zitten we nu weer allemaal op 1 lijn?

Placed by oyibo @ 14-01-2009 14:27De jeugd leeft van hoop, de ouderdom van herinnering.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 12-01-2009 16:46 schreef zieleffe: Dit zegt al genoeg deze tekening, voor hen die niet zo goed lezen......

Klik om het oorspronkelijke plaatje te bekijken


Dit bovenste plaatje zegt genoeg.....meer dan woorden. Alleen moet het woord Palestijnse soldaat worden vervangen door Hamas strijder.spacer line  


On 12-01-2009 03:03 Yogya-Bali wrote:

...

Het blijft een feit dat het gros die alleen maar lovende woorden hebben over RI doorgaans degenen zijn die hier niet wonen, of geen zelfstandige zijn die zijn brood zelf moet verdienen.
Daarentegenover zijn velen die kritiek hebben hier in RI woonachtig of hebben er een tijdje (als zelfstandige) gewoond (want er is een groot verschil in opinies van NL-ers die hier hebben gewoond van wie alles was geregeld: huis, inkomen, assuranties, uitkering/pensioen; en degenen die hier zelf hun geld moeten verdienen).

Nou , dat is toch echt duidelijk voor iedereen.
Elke groep , de " verwende" expat , de hardwerkende zelfstandige , de pensionado's , de orang turist , de studenten met studie visa , migranten met familiebinding en de " anderen" hebben hun eigen ervaringen , positief en negatief .

Zoals we ook weten is Indonesia een land van tegenstellingen .
Ik vraag me af waarom de ene groep de andere groep te " vuur en zwaard" benaderd als ze over hun persoonlijke " ervaringen" vertellen .
De ervaring van een expat is anders dan van een hardwerkende zelfstandige en andere groepen
De ervaringen van Indonesia " Lovers" is anders dan de ervaringen van Indonesia
" haters" .Ook de tevredenheid en of ontevredenheid gevoel zal verschillend zijn .
Logisch toch ?
Hoeft toch niet per se gelijk te zijn ??? .


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.83,318,873 topic views - 239,693 posts - 13,725 topics - 32,076 members - last post @ 06-07-2020 22:13 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

135,889,969 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com