indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 09-01-2009 06:46 schreef Surya Atmadja: Als hij wil kan ik hem kennis laten maken met gewone Indonesiers die ook redelijk kunnen discussieren.

Die heb ik al ontmoet...alleen niet van de jongste generatie.
Evenzo kortgeleden een gesprek gehad met een hoogleraar van de ITB in Bandung. Deze professor was zwaar teleurgesteld in zijn studenten die de gelegenheid hadden gehad in het buitenland een cursus dan wel studie te volgen. Volgens hem richten ze zich puur op het vak en hun starre kijk op politieke, economische en sociale zaken blijft onveranderd. Hij vond het pure kapitaalvernietiging dat deze studenten niet van de gelegenheid gebruik maken hun blikveld op ander gebied iets te verruimen. Hij had zelf in USA, Nederland en Duitsland gestudeerd, ook nog eens heel wat bijspijkerstudies gevolgd in Azie en sprak ongeveer 7 talen. Volgens hem komen Indonesische studenten bv. na 2 jaar studieverblijf uit NL terug zonder enig woord Nederlands te kunnen spreken omdat de studie in het Engels was, men te belabberd is om iets van de lokale taal tot zich te nemen en vnl. verkeren in ander Indonesisch gezelschap i.p.v. met Nederlandse studenten of studenten van andere nationaliteit.

Kan het alleen maar beamen. Net vanmiddag vast in het verkeer vanwege een enorme pro-Palestina en anti-Israel demonstratie in Yogya van de PKS en studenten. Dezelfde starre kortzichtigheid bleek uit de teksten op de spandoeken en de yells. Weinig hoop meer voor deze generatie van zwart-wit kijkers.sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 09-01-2009 11:59 Yogya-Bali wrote:
Evenzo kortgeleden een gesprek gehad met een hoogleraar van de ITB in Bandung. Deze professor was zwaar teleurgesteld in zijn studenten die de gelegenheid hadden gehad in het buitenland een cursus dan wel studie te volgen. Volgens hem richten ze zich puur op het vak en hun starre kijk op politieke, economische en sociale zaken blijft onveranderd. Hij vond het pure kapitaalvernietiging dat deze studenten niet van de gelegenheid gebruik maken hun blikveld op ander gebied iets te verruimen.


Onbegrijpelijk verhaal YB. Toevallig zijn een zwager en een neef van mij afgestudeerd aan de technische Universiteit en werkzaam in het bedrijfsleven. In politieke, economische en sociale kwesties zijn ze absoluut niet geÔnteresseerd. Ze richten zich alleen op hun vakgebied en dat is ook wat er van hen door hun werkgever wordt vereist en waar ze voor worden betaald. Het bedrijf maakt gebruik van hun kennis op een bepaald gebied. Het door jouw gebruikte woord kapitaalvernietiging slaat dan ook als een tang op een varken. Het geld dat in hun studie geÔnvesteerd is, wordt nu goed ten gelde gemaakt.


Hij had zelf in USA, Nederland en Duitsland gestudeerd, ook nog eens heel wat bijspijkerstudies gevolgd in Azie en sprak ongeveer 7 talen. Volgens hem komen Indonesische studenten bv. na 2 jaar studieverblijf uit NL terug zonder enig woord Nederlands te kunnen spreken omdat de studie in het Engels was,.


Denk jij nu echt dat Nederlandse studenten die twee jaar in het buitenland hebben gestudeerd de taal van het land enigszins kunnen spreken? Het gaat toch bijna overal in het Engels? In Nederland wordt er al vaak in het Engels gedoceerd om een eventuele studie in het buitenland makkelijker te maken.
Betrokkenheid bij andere zaken dan de studie is goed voor je eigen persoonlijkheidsontwikkeling, maar geen vereiste voor een studie of het moet natuurlijk een specifieke studie zijn waarvoor deze eisen wel verlangd worden. Maar daar heb jij het niet over. Je hebt het over studenten . Och ja, was het even vergeten. Het gaat hier over Indonesische studenten en daar gelden andere eisen voor.


men te belabberd is om iets van de lokale taal tot zich te nemen en vnl. verkeren in ander Indonesisch gezelschap i.p.v. met Nederlandse studenten of studenten van andere nationaliteit.


In de jaren 70 heb ik in Utrecht gestudeerd en toen was het al opvallend hoe de studenten die uit Limburg kwamen elkaar altijd opzochten. Er werd Limburgs gepraat, onverstaanbaar dus, en je kwam er moeilijk tussen. Als sociaal-academie man moet jij toch weten dat gelijkgestemden elkaars gezelschap altijd opzoeken. Ze voelen zich daarin vrijer. Ik zie hier op dit forum ook wel eens een posting van iemand die voor zijn studie naar IndonesiŽ gaat en vervolgens vraagt waar hij/zij in contact kan komen met aldaar wonende Nederlanders. Is dus eigenlijk helemaal niet zo vreemd dat Indonesische studenten in het buitenland vnl. verkeren in Indonesisch gezelschap. Beetje stoom afblazen in een vertrouwde omgeving kan nooit kwaad dacht ik.


Kan het alleen maar beamen. Net vanmiddag vast in het verkeer vanwege een enorme pro-Palestina en anti-Israel demonstratie in Yogya van de PKS en studenten. Dezelfde starre kortzichtigheid bleek uit de teksten op de spandoeken en de yells. Weinig hoop meer voor deze generatie van zwart-wit kijkers.


Kan me heel goed voorstellen dat IndonesiŽ als moslim-land sympathiseert met de Palestijnen. IsraŽl heeft toch ook altijd de totale steun van de Verenigde Staten?
Of bestaat dat land ook alleen maar uit zwart-wit kijkers met een starre, kortzichtige kijk..
Zelf heb jij hier vaak genoeg jouw afkeer voor wat voor godsdienst dan ook laten blijken. Persoonlijk vind ik dat ook star en kortzichtig. Net alsof elke gelovige een fanatieke, orthodoxe extremist is in de ban van dogmaís die alleen maar uit is op ellende.
spacer line  

Indonesia : Land van tegenstellingen.
Dat is mijn stelling , en iedereen zal het wel eens zijn .

Y-B : heeft ergens geschreven , als je iemand of iets liefhebt , dan ga je "kastijden".
Dus ben je geneigd om strenger te zijn .
Zijn standpunt over geloof is bekend (dus niet alleen over 1 geloof).
Dat mag hij doen , het is tenslotte in een forum.

Hij ziet en verteld ook zaken die waar zijn , staat buitenkijf .Dus wordt hij soms geciteerd door medeusers , die zijn uitspraken als " bewijs" voeren.
Op zich is het goed , alleen moet men niet alleen maar de negatieve zaken als voorbeeld geven en de positieve zaken die Y-B ook naar voren brengt " vergeten" .
Daarom beschouwd ik Y-B als de weinigen in dit forum waar ik samen een camparitje kan drinken .
Ben ik ook bereid om hem te introduceren bij andere Indonesiers , Moslims die in buitenland hebben gestudeerd voor hun S2 , docenten van een Uni - uiteraard moet ik eerst hun toestemming vragen.
Ik heb ook het bestaan van Indahnesia verteld bij mijn Indon vrienden in Indonesia en in buitenland (Europa-USA). Zij hebben mij voor " gek" verklaard dat ik in een forum schrijf .

De kapitaalvernietiging uitspraak van die proffesor is gedeeltelijk !! waar .
Het zou jammer zijn als je een kans krijgt om je S2 of S3 in het buitenland te halen zo maar " weggooien" .

Aan de andere kant is het ook begrijpelijk , vaak zijn ze al getrouwd , en ze hebben kinderen en vaak goede banen.
En dan is het zwaar of een S2 programma te halen , minimaal 2 jaar .
Ik ken verschillende ambtenaren , o.a mijn eigen broer die ook MBA haalde bij de Erasmus Universiteit.
Hij heeft mazzel dat zijn gezin mee mag , anderen hebben dat zelden .
Dat hangt ook af wie je werkgever is , soms krijgen ze een magere studiebeurs .
Bij de jongere generatie 30 ers of studenten zal de situatie anders zijn .

Dat zie ik bij de kinderen van mijn neven en nichten die de uni hebben gevolgd .
Doen ze ook niet aan de politiek , ze hebben andere prioriteiten , de abetaling van hun huizen , hun auto' s en hun carriere.
Vandaar dat ze vaak naar het buitenland gaan als ze al gesetteld zijn .
Want je wou niet weten hoe moordend de concurrentiestrijd is , en vooral als je moet concureren met de nieuwe generatie academici die beter , ambietieuzer (nog hongerig) zijn en die jou baan wil inpikken.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 10-01-2009 08:47 Surya Atmadja wrote:
Ik heb ook het bestaan van Indahnesia verteld bij mijn Indon vrienden in Indonesia en in buitenland (Europa-USA). Zij hebben mij voor " gek" verklaard dat ik in een forum schrijf .


Is ook begrijpelijk waarom ik voor " gek" wordt verklaard.
En zeker als ze lezen hoe ik soms " benaderd" wordt .

Dat moeten ze doen bij Indonesiers in Indonesia.
Dan mag je gelijk emigreren , naar je land van herkomst.


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 

Het is slecht gesteld met het discussiŽren met mensen uit IndonesiŽ.
Zij begrijpen door hun korte denk vermogen, niet langer dan hun neus lang is.
Dit was een antwoord van een of andere studente.

Mensen kunnen sterker worden met voedsel, en voorzichtiger worden met het lezen, van kritiek
Ik weet zo-installateur voor de cendol, kunt u genieten van het geluk


Hier is dat ietsie pitie aan het antwoord te zien, hoe doordrongen zij zijn van hun geloof overtuigingen.
En daar kan de hele wereld niets meer aan veranderen, laat leven dat achterlijk gedoe daar.
Ze zitten zelf in hun eigen stront zou ik zeggen, daar is geen energie meer aan te spenderen, zonde van de tijd Emoticon: Yawn Emoticon: NoooVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Nemesis
User
User icon of Nemesis
spacer line
 

Je druk maken over het feit of iemand discrimineert of een rasist is is typisch westers dan wel Nederlands.

In Indonesia interesseert die niemand een klap. Sterker nog, in Indonesia is discriminatie doodnormaal en voor een deel gewoon geregeld bij wet.

"Eigen Volk Eerst" is in Nederland een opmerking die je maar beter niet kan maken, maar in Indonesia is dat het uitgangspunt waar het land op gebouwd is.


Amore, more, ore, re, probantur amicitiae. Si hoc legere scis nimium eruditiones habes.

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 10-01-2009 08:47 Surya Atmadja wrote:

Y-B : heeft ergens geschreven , als je iemand of iets liefhebt , dan ga je "kastijden".
Dus ben je geneigd om strenger te zijn.
Zijn standpunt over geloof is bekend (dus niet alleen over 1 geloof).
Dat mag hij doen , het is tenslotte in een forum.


Ik vind het toch wel frappant dat iemand die wars is van elk geloof zich achter een spreekwoord verschuilt die afkomstig is uit de bijbel.
En Paulus zegt ook: Daarom moeten wij de kastijding des Heeren niet klein achten, als wij van Hem bestraft worden; want dien de Heere liefheeft, kastijdt Hij.

En zoals we allen weten zijn al die boeken geschreven in een lang vervlogen tijd met andere zeden en gewoontes. Je kunt ze niet letterlijk nemen, laat staan in praktijk brengen. Dit spreekwoord is dan ook oubollig en niet meer van deze tijd.
En waarom zou je strenger moeten zijn voor degenen die je lief hebt? Gelijke behandeling is toch een algemeen aanvaardbaar uitgangspunt in het westerse denken? Ik denk zelf niet dat mijn dierbaren blij zullen zijn als ik aan hen hogere eisen ga stellen.


De kapitaalvernietiging uitspraak van die proffesor is gedeeltelijk !! waar .
Het zou jammer zijn als je een kans krijgt om je S2 of S3 in het buitenland te halen zo maar " weggooien" .


Als studenten zich puur richten op hun studie zoals YB aangeeft, dan kan er toch nooit sprake zijn van kapitaalvernietiging. Dit is toch alleen maar een teken van uiterste gemotiveerdheid? Er wordt op dat gebied dus helemaal niets weggegooid. Integendeel zelfs. Ze doen toch datgene waarvoor ze gekomen zijn: studeren.


Doen ze ook niet aan de politiek , ze hebben andere prioriteiten , de afbetaling van hun huizen , hun auto' s en hun carriŤre.


Geldt ook in Nederland voor de meeste studenten tegenwoordig. De maatschappelijke betrokkenheid is bij de huidige generatie soms ver te zoeken. Zijn vaak alleen bezig met hun toekomstige maatschappelijke carriŤres. Heb ik zelf bij mijn toen studerende kinderen kunnen vaststellen.
Daarom vind ik het ook zo krom dat YB van Indonesische studenten wel verlangd dat zij zich op de hoogte stellen van de politieke, sociale en economische structuren van het land waar zij op dat ogenblik studeren. Is meten met twee maten.
sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 10-01-2009 17:26 Nemesis wrote:
Je druk maken over het feit of iemand discrimineert of een rasist is is typisch westers dan wel Nederlands.

In Indonesia interesseert die niemand een klap. Sterker nog, in Indonesia is discriminatie doodnormaal en voor een deel gewoon geregeld bij wet.Zo, discriminatie geregeld bij wet. Heb je misschien een paar voorbeelden hiervan?
Zoals je weet ben ik nogal leergierig en nooit te oud om te leren. Wel met echte wetsartikelen komen die dit bevestigen en niet met eigen ervaringen of van horen zeggen.spacer line  


On 10-01-2009 17:53 sapolidi wrote:

...

Geldt ook in Nederland voor de meeste studenten tegenwoordig. De maatschappelijke betrokkenheid is bij de huidige generatie soms ver te zoeken. Zijn vaak alleen bezig met hun toekomstige maatschappelijke carriŤres. Heb ik zelf bij mijn toen studerende kinderen kunnen vaststellen.

Sapolidi , als je jong bent zou je ook bepaalde idealen hebben.
Toen ik 17 was heb ik samen met mijn klasgenoten gedemonstreerd in de roerige straten van Jakarta.
Staan we ook op de barricaden , " vechten" tegen de gevestigde orde (Soekarno regiem) , en wat grappig is , is de gevestigde orde waar we toen demonstreren vaak de ambtenaren en (hoge) officieren van het leger.
In feite hadden we toen tegen de generatie van onze ouders geprostesteerd.
Wij waren eerst ook de paria , verwende kinderen die niks te doen hadden dan rotzooi trappen. En toch had die generatie (angkatan 66) toch iets gedaan , een kl;eine bijdrage gerleverd , en daarna werden we ook belazerd.

Persoonlijk vind ik de jongere generatie 30-40 ers een slappe generatie met weinig idealen , ze hebben wel mooie en grote huizen en dikke dompet. Dat wel.

Aan de andere kant heeft de regering nu ook al ingezien dat de jongere indonesiers, al dan niet geschoold ook meer ruimte moeten krijgen.
In de jaren 80 kwam een grote discussie of we TKI (gastarbeiders) naar buitenland mogen sturen. Veel waren tegen.
Nu zegt men , ga naar buitenland , je hoeft voorlopig niet terug , want er zijn weinig banen .in Indonesia.
Wat heb je aan afgestudeerde academici die geen werk hebben .
Daarom gaan ze nu ook TKI ers met een vak opleiding naar buitenland sturen (breng ook devisa terug). Er zijn duizenden acdemici die in buitenland werken en goede banen hebben.


bisa dicek of makemyday .

Jantje
User
spacer line
 


On 10-01-2009 18:02 sapolidi wrote:

...


Zo, discriminatie geregeld bij wet. blablabla Heb je misschien een paar voorbeelden hiervan?
Zoals je weet ben ik nogal leergierig en nooit te oud om te leren. blablabla Wel met echte wetsartikelen komen die dit bevestigen en niet met eigen ervaringen of van horen zeggen.


Nou menirtje, ik zal je is wat zegge. IK ga binnenkort een PRO-Israel demonstratie organiseren hier in dit HellHole. Ik hou je wel op de hoogte wat er dan met mij gaat gebeuren. Daar word je misschien wat wijzer van, hoewel ik het betwijfel.sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 10-01-2009 20:50 Jantje wrote:

Nou menirtje, ik zal je is wat zegge. IK ga binnenkort een PRO-Israel demonstratie organiseren hier in dit HellHole. Ik hou je wel op de hoogte wat er dan met mij gaat gebeuren. Daar word je misschien wat wijzer van, hoewel ik het betwijfel.


Je hebt ooit eens eerder gepost dat je bereid bent om te sterven voor jouw goede zaak. Op 10 februari van het afgelopen jaar postte jij hier het volgende bericht:

Bang worden voor represailles? Ik woon in Indonesie en, laat ze maar komen die idioten. Ik ontvang ze graag. Met open vizier! Of ik het er al of niet levend zal afbrengen zal mij een zorg zijn.

Wat dat betreft zit er een potentiŽle martelaar in jou jantje. Uitbuiten die zaak.Je haalt er de wereldpers mee en zoals je weet is internationale naamsbekendheid heel goed voor jouw bedrijf. En als het echt faliekant mis zou lopen wacht jou in het hiernamaals wel onbeschrijflijke hemelse geneugten. Want zoals bekend krijgen martelaars van hun opperwezen een voorkeursbehandeling. In jouw geval zijn het dan wel geen stoot maagden, maar wie weet wat ze daar voor jou in petto hebben. En als je me daarvan ook op de hoogte kan houden, zal ik dat zeer op prijs stellen. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud
Maar nu effe serieus. Mijn vraag aan nemesis was of ze wat artikelen uit het wetboek kon aanhalen waaruit blijkt dat in IndonesiŽ discriminatie bij wet geregeld is. Dat jij dan vervolgens met een blablabla antwoord komt aanzetten lag helemaal in de lijn der verwachtingen, maar is verder zoals ik van jou gewend bent: inhoudsloos.
Maar voor de rest veel geluk met je pro-IsraŽl demonstratie. Zie rijk halzend uit naar jouw verslag hiervan en vergeet ook niet om er een paar leuke fotoís bij te doen. Misschien word ik daar inderdaad wel wijzer van, hoewel ik het net als jij ernstig betwijfel.
Emoticon: Laugh out loudYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 10-01-2009 17:53 schreef sapolidi:

Daarom vind ik het ook zo krom dat YB van Indonesische studenten wel verlangd dat zij zich op de hoogte stellen van de politieke, sociale en economische structuren van het land waar zij op dat ogenblik studeren. Is meten met twee maten.

Omdat ik het hier niet heb over Nederlandse studenten maar uitsluitend over Indonesische studenten. Altijd dat vergelijken van NL met RI. Ga RI eens vergelijken met GB, US of India; dat eeuwenoude gezever over ...... maar NL zus en zo. Dit forum heet Indahnesia en geen Hollandesia. Dus wordt er niet gerept over meten met 2 maten want er is geen sprake van "2 maten".
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 11-01-2009 03:30 schreef sapolidi:
Maar nu effe serieus. Mijn vraag aan nemesis was of ze wat artikelen uit het wetboek kon aanhalen waaruit blijkt dat in IndonesiŽ discriminatie bij wet geregeld is. Dat jij dan vervolgens met een blablabla antwoord komt aanzetten lag helemaal in de lijn der verwachtingen, maar is verder zoals ik van jou gewend bent: inhoudsloos.

De mening van een non-ingezetene. In uw hang om alles uit RI goed te praten t.o. NL, etc., doet u aan struisvogelpolitiek. Ik had u hoger ingeschat. U kan goed praten maar praat doorgaans met een gebrek aan ervaringskennis en u gaat alleen tegen forumleden in die iets negatiefs over RI schrijven. Nooit eens iets accepterende van forumleden die iets onpassends en onaangenaams aanhalen. Ook op het onderstaande zal u wel weer een positief weerwoord hebben voor RI en - met een omweg - weer NL erbij halend dat het daar nog erger is.

Bij de wet ben je verplcht een religie te hebben: dat is dus discriminatie bij wet van non-gelovigen.
Bij de wet kan men alleen maar kiezen tussen 6 geaccepteerde religies: dat is dus discriminatie bij wet van andere godsdiensten dan de erkende 6 geloven.
Bij de wet geregeld dat men met een verschillende religie niet kan huwen, tenzij de een overgaat naar het geloof van de andere partij. Dat is dus discriminatie bij wet.
Bij de wet moeten echtgenotes nog altijd toestemming van hun echtgenoot vragen als ze naar het buitenland willen gaan: dat is dus discriminatie bij wet.
Etc.
Dan hebben we het nog niet over die prachtige borden: for moslims only. Lijkt de koloniale tijd wel, alleen nu omgekeerd. Volop uithangborden met "Kosthuis alleen voor moslims", "Salon alleen voor moslims", "sollicitaties alleen voor moslims", etc. Op Bali zie je hetzelfde met hindoes.
Deze bovenstaande zaken zijn weliswaar niet bij wet geregeld, maar ook niet verboden bij wet.
Het feit dat een buitenlander geen bezittingen mag hebben in dit land......Is dat geen discriminatie bij wet???
Om dan maar eens uw woorden te gebruiken....draai de boel nou eens om en stel dat dat gebeurt met buitenlanders in NL. De gemiddelde politiek in RI verschilt niet veel met die van Wilders PVV.
Zo, uw reactie ken ik al......recht praten wat krom is.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Eindelijk staat zelfs de Engelstalige krant "the Jakarta Post" vol met kritiek op de eenzijdige berichtgeving van de media op de huidige situatie in Gaza. Het gaat de goede kant op...duurde alleen wat lang.elsbeth
User
spacer line
 

YB, een duidelijke uiteenzetting van discriminatie vanuit de wetgeving zelf. Interessant om dat zo op een rijtje te zien, ik denk dat het goed is om dat zo eens neer te zetten.spacer line  


On 11-01-2009 07:42 Yogya-Bali wrote:

...


1.Bij de wet ben je verplcht een religie te hebben: dat is dus discriminatie bij wet van non-gelovigen.

2.Bij de wet kan men alleen maar kiezen tussen 6 geaccepteerde religies: dat is dus discriminatie bij wet van andere godsdiensten dan de erkende 6 geloven.

3.Bij de wet geregeld dat men met een verschillende religie niet kan huwen, tenzij de een overgaat naar het geloof van de andere partij. Dat is dus discriminatie bij wet.

4.Bij de wet moeten echtgenotes nog altijd toestemming van hun echtgenoot vragen als ze naar het buitenland willen gaan: dat is dus discriminatie bij wet.

5.Dan hebben we het nog niet over die prachtige borden: for moslims only. Lijkt de koloniale tijd wel, alleen nu omgekeerd. Volop uithangborden met "Kosthuis alleen voor moslims", "Salon alleen voor moslims", "sollicitaties alleen voor moslims", etc. Op Bali zie je hetzelfde met hindoes.
.

Mag een Non Ingezetene maar wel Indonesier zijn mening geven ??

Ik denk dat je de wetten die Y-B bedoelde op verschillende manieren gelezen kan worden .Tenminste als Y-B de wetteksten kan laten zien , dan kunnen we er over discussieren .
Persoonlijk vind ik dat het de zaak van de Indonesiers is , de wetten 1-4 worden door de parlement samen gesteld .
Dus door het volk zelf.

pt 5. Ik ben benieuwd of er een reclame bestaat met een teks " MOSLIM ONLY".
Y-B sugereerde hier bepaalde gelijkenis met de Borden : Verboden voor Inlanders en honden . Uit de N.O.I tijd.
Als ik een salon Muslim ziet in Indonesia dan is het voor mij een reclame uiting , om Moslim klanten te trekken.
Ik denk niet dat je geweigerd wordt omdat je een bule of geen Moslim ben.
Ik kan begrijpen dat een Moslim kostbaas ook zijn grondrechten heeft.
Kan me voorstellen dat hij , als hij echt een fundi is geen mensen kan aannemen die mss varkensvlees eten , alcohol drinkt etc .
Bij pt 4 : ik vind dat het belachelijk , ik vraag me af waarom de Indonesische vrouwen bewegingen deze discriminerende wet (als het echt bestaat) nog accepteerde.
bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 10-01-2009 04:08 schreef sapolidi:

...


Onbegrijpelijk verhaal YB. Toevallig zijn een zwager en een neef van mij afgestudeerd aan de technische Universiteit en werkzaam in het bedrijfsleven. In politieke, economische en sociale kwesties zijn ze absoluut niet geÔnteresseerd. Ze richten zich alleen op hun vakgebied en dat is ook wat er van hen door hun werkgever wordt vereist en waar ze voor worden betaald. Het bedrijf maakt gebruik van hun kennis op een bepaald gebied. Het door jouw gebruikte woord kapitaalvernietiging slaat dan ook als een tang op een varken. Het geld dat in hun studie geÔnvesteerd is, wordt nu goed ten gelde gemaakt.

Als men goed leest, dan heb ik hier uitsluitend de woorden van een Indonesische hoogleraar verwoord (hij had het ook nog in het Nederlands gezegd...dus exact deze term). Ik heb wel eronder gezegd dat ik zijn opvatting beaam.
Dus dat door mij gebruikte woord kapitaalvernietiging (van deze hoogleraar akomstig) mag dan als een tang op een varken slaan waarmee u zich hoger acht dan een Indonesische professor.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 11-01-2009 10:12 schreef Surya Atmadja: pt 5. Ik ben benieuwd of er een reclame bestaat met een teks " MOSLIM ONLY".
Y-B sugereerde hier bepaalde gelijkenis met de Borden : Verboden voor Inlanders en honden . Uit de N.O.I tijd.
Als ik een salon Muslim ziet in Indonesia dan is het voor mij een reclame uiting , om Moslim klanten te trekken.
Ik denk niet dat je geweigerd wordt omdat je een bule of geen Moslim ben.
Ik kan begrijpen dat een Moslim kostbaas ook zijn grondrechten heeft.

Sorry Surya, maar nu bent u ook recht aan het praten wat krom is. Als ik zo handig was als Zieleffe met zijn plaatjes, dan zou ik foto's willen maken van deze borden (niet 1 maar 10-tallen, alleen al in mijn kleine buurt) en ze hier plaatsen.
En ja, je komt een dergelijke salon niet binnen als je geen moslim bent. Nou ja, binnen kom je wel maar als blijkt uit je KTP dat je geen moslim bent, wordt je niet geholpen en word je vriendelijk de deur gewezen . Hetzelfde geldt met die kosthuizen. Die is al heel oud. Zo werd mijn vrouw toen ze nog studeerde, samen met een vriendin uit een kosthuis gezet omdat ze beiden geen moslim waren. Ze heeft om problemen te voorkomen een KTP (= identiteitskaart) moeten laten maken (illegaal) met als godsdienst moslim er op om allerlei problemen te voorkomen. Door het verplicht stellen van de notering van religie op een KTP, werkt ook wederom de overheid mee aan toegestane discriminatie. Leuk als je in je eigen land wordt gediscrimineerd, alleen vanwege gender en/of religie
Om nou op dat eeuwige gezeur over vergelijk met NL te komen; doe dit nou eens in NL: "Alleen voor christenen". NL zou te klein zijn voor de protesten. In NL heb je wel islamistische slagers maar die weigeren gelukkig geen anders-gelovigen.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 11-01-2009 10:12 schreef Surya Atmadja: Bij pt 4 : ik vind dat het belachelijk , ik vraag me af waarom de Indonesische vrouwen bewegingen deze discriminerende wet (als het echt bestaat) nog accepteerde.

Sterker nog, hier in het land aanwezige Nederlandse organisaties volgen de Indonesische verordeningen in deze en vragen dus ook om deze toestemming van de echtgenoot. Bisa dicheck mas.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


Op 11-01-2009 10:12 schreef Surya Atmadja: Persoonlijk vind ik dat het de zaak van de Indonesiers is , de wetten 1-4 worden door de parlement samen gesteld .
Dus door het volk zelf.

Fout, die waren al onder het Soeharto-regime van kracht. Dus niet door het volk zelf; wel door een stel moslim machtwellustelingen gesteund (een tegemoetkoming naar de fundi's toe om hen de wind uit de zeilen te nemen). Nadien heeft geen enkele partij/persoon (behalve Gus Dur) het gedurfd deze wetten te veranderen. Gus Dur heeft jammer genoeg alleen bereikt dat er i.p.v. 5 nu 6 geaccepteerde religies zijn. Hij wilde verder gaan door ook geloofsuitingen als Kejawen te accepteren als officiele godsdienst, maar hij is tegengehouden door eigen mensen omdat men bang was dat dat de zuil onder de islam-macht zou aantasten want dan zou het aantal moslims waarschijnlijk dalen tot onder de 50% (en dus geen meerderheidsreligie meer waarmee hun macht behoorlijk zou worden aangetast).Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Neem eens een kijkje op http://www.bugilsbali.com/news/newsletter2.html
Leuk en zeker niet van een Nederlandse looser maar van een zeer geslaagd zakenman. Ook hij heeft - weliswaar op een grappige wijze - kritiek. Blijken dus toch niet alleen de loosers kritisch te staan (ik voel mezelf ook geen looser ). En zo ken ik er in de jaren velen (zelfs een paar euro-miljonairs ertussen). Heeft ook niets met kolonialisme te maken maar gewoon wantoestanden niet onder de mat willen vegen met de sapulidi.zieleffe
User
spacer line
 


Dit is ook zo iets belachelijk, een doek over een reclame zuil aanbrengen omdat het een beetje aanstotelijk is voor wie????
Er schijnt een beetje seksistisch beelden, al van de straat te worden geweerd, en of afgehangen met doeken, zodat men het niet meer kan bekeken worden.


Om Sid wat is dit nou voor een onzin,

ik vind dat het belachelijk , ik vraag me af waarom de Indonesische vrouwen bewegingen deze discriminerende wet (als het echt bestaat) nog accepteerde.

u weet toch al te goed dat vrouwen in dat wereldje onderdrukt worden, bij het leven.
Daarmee zeg je lekker van uit een luie stoel, dat het hen eigen schuld is, dan moeten ze zich maar organiseren, en daarop tegen werking in het land zelf, plegen.
Dat kan je doen nog wel in Nederland nog wel want het begint er zo langzaam aan ook te veel dreigingen af te komen van Moslim mannen in Nederland.

Om Sid hebt al een hadj (Arabisch: الحجّ Emoticon: Wink gedaan, of bent u al de bedevaart naar Mekka geweest??

Is het Neen nou dan is het voor u gelijk aan geen goede Moslim bent, en daardoor hier ook je mening als vertegenwoordiger niet serieus te nemen bent.
Is het Ja dan mag u er best een mening er over hebben, maar voorop gesteld een moderne versie van het geloof bestaat niet, en daarom is het steeds weer een vervelende zaak dat er zo verdeeldheid, onder de Moslims zijn.
En daarom het niet serieus neemt, met dat gedoe in dat moslims gedachte goed.
En de koran niet zelf uitleggen wat daar bedoeld worden.

Voor Yogya-Bali die geen plaatjes kan plakken, heel gemakkelijk.
http://s212.photobucket.com/albums/
Kan je zoveel plaatjes vinden in Search je hoef maar de naam te kiezen, en misschien staat er daarvan wel verschillende themaís van Emoticon: Yes! Emoticon: Nice Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 11-01-2009 07:29 Yogya-Bali wrote:

...

Omdat ik het hier niet heb over Nederlandse studenten maar uitsluitend over Indonesische studenten. Altijd dat vergelijken van NL met RI.


Klopt, je hebt het over Indonesische studenten. Maar ik vind het altijd belangrijk om te zien of dat land op alles een uitzonderingspositie inneemt en vandaar de vergelijking met Nederlandse studenten. Als je ergens een waardeoordeel over uitspreekt heb je automatisch al iets in je achterhoofd waarmee je het vergelijkt.


Ga RI eens vergelijken met GB, US of India; dat eeuwenoude gezever over ...... maar NL zus en zo.


Wat een onzin. Waarom zou ik RI moeten vergelijken met GB, US of India en moet ik Nederland helemaal buiten schot laten. Als Nederlander ben ik nu eenmaal vertrouwder met de situatie hier dan met die andere landen die jij noemt.


Dit forum heet Indahnesia en geen Hollandesia. Dus wordt er niet gerept over meten met 2 maten want er is geen sprake van "2 maten".


Dit vind ik humor. Onze moderators zullen het voortaan heel druk krijgen met het verwijderen van alle berichten die niet puur over IndonesiŽ gaan.
Wimroma
User
spacer line
 

Allemaal gezeik door verschillende geloven!!!
Het probleem voor hier in Holland is dat door het zeer partijdige beleid de nieuwe "medelanders" zich in een hoek geduwd voelen en wij nog meer problemen zullen ondervinden. Ik bedoel hier niet mee dat ik Hamas steun zoals R.Naftaniel direkt weer gaat roepen. Ik bedoel dat het op een andere manier opgelost moet worden.
Ik denk dat Israel hiermee zijn eigen ondergang aan het inluiden is. Je kan een volk niet ongestraft en onbeperkt blijven controleren. Het houdt een keer op.
Israel is voor de VS binnenlandse politiek gezien de verkiezingen ed. Zij zullen altijd Israel blijven steunen, hier staat tegenover het Midden Oosten die altijd de tegenpartij zal steunen. Deze tegenpartij heeft ook nog vele miljarden aan de VS uitgeleend. Net zoals China. Je begrijpt dat het dan lastig wordt om sommige partijen stevig aan te pakken. Alle partijen weten dit en accepteren dit. En wij, wij denken dat het om principiele zaken gaat en geven openlijk steun aan de een of de ander. Intussen lachen de grote jongens van bijvoorbeeld de wapenindustrie en gasindustrie zich rot om ons, liggend aan de rand van het zwembad met een cocktail.
Tenslotte kan ik zeggen dat vergeleken met andere landen, wij het hier redelijk op orde hebben wat betreft vrijheden. We moeten echter waken voor deze vrijheden, voor je het weet wordt het weer beperkt. Je ziet het nu al met de Christen Unie en de Islamieten onder ons. Wordt weer ingegeven door een bepaald geloof. Ik heb er niets mee, en ik wil er niet door beperkt worden. Opzouten met die flauwekul. Verkoop het in Afrika, Azie, daar zijn nog zat mensen gevoelig voor die onzin. Hier weet de meerderheid inmiddels beter. We kunnen tenslotte lezen en schrijven.
Doe ermee wat je wil, maar dring je mening niet aan mij op, ik geloof niet in onzin en wil geen regels opgelegd krijgen die door vreemde figuren zijn verzonnen. Ik dring mijn mening ook niet aan anderen op!!!
Groeten,
Wim.
sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 11-01-2009 07:42 Yogya-Bali wrote:

...

De mening van een non-ingezetene .


U moet toch weten dat wij als Nederlander overal een mening over hebben en die niet onder stoelen of banken steken. Dat mijn mening helaas niet overeenkomt met de Uwe kan ik ook niets aan doen, want daar zit natuurlijk bij U de pijn. Als ik U constant was bijgevallen, dan had u waarschijnlijk niet zoveel moeite gehad met mijn postings, ondanks het feit dat ik een non-ingezetene was. Kortom: een zeer zwakke argumentatie met het doel iemand de mond te snoeren.


Ö.en u gaat alleen tegen forumleden in die iets negatiefs over RI schrijven. Nooit eens iets accepterende van forumleden die iets onpassends en onaangenaams aanhalen.


Nooit is een groot woord. Het hangt gewoon van het onderwerp af en de manier waarop het geschreven wordt.


Ook op het onderstaande zal u wel weer een positief weerwoord hebben voor RI en - met een omweg - weer NL erbij halend dat het daar nog erger is.


Nu moet ik u helaas teleurstellen. En wat Nederland betreft wil ik u mededelen dat ik het een prettig land vind om in te wonen. En als ik er af en toe kritische geluiden over laat horen valt dat onder de noemer: wie men lief heeft, die kastijdt men.


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.82,563,790 topic views - 239,408 posts - 13,722 topics - 31,481 members - last post @ 05-06-2020 19:59 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

134,619,606 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com