indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

BlogBlot
User
spacer line
 

President: 'IndonesiŽ steunt de Palestijnen in hun strijd'
Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono zei afgelopen dinsdag dat de Indonesische overheid de Palestijnen steunt in hun strijd om hun rechten ten soevereiniteit te beschermen. "De acties van Israel tegen Hamas zijn buiten alle proporties en hebben vele doden tot gevolg. Het is een onvergeetbare tragedie," meldde het nationale persbureau Antara.
Lees verder , klik op de titelkiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

Niks mis mee, als hij daarmee maar niet weer de eigen "Indonesische" problemen vergeet. Overigens vind ik het wel raar dat hij zich zo bekommert over een volk op 6500km afstand terwijl zijn eigen bevolking in oost-Indonesie crepeert van de honger..

Mijn oplossing voor het gehele midden oosten blijft een muur van 10 a 20 meter om die hele zandbak graven (van oost turkije t/m het hele arabische schiereiland), 1 groot gat erin voor een oliepijpleiding, en dan over 50 jaar komen kijken wie er gewonnen heeft Emoticon: Smile


Gracias. Sama sama

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Inderdaad vreemd om de Palestijnen hulp te sturen.
Ik meen dat Indonesie ook geen hulp stuurde het afgelopen jaar naar Israell. Ze kregen maar liefst zo'n 2000 stuks in 1 jaar ! En dat terwijl Yudhono zijn eigen volk nieteens te eten kan geven. Vreemd dat opeens 2000 raketten opeens niet buiten proportie zijn?

Nu hebben de Israelisch genoeg van de 2000 raketten.
En nemen aktie, dat lijkt me niet vreemd. Maar volgens Hamas is het vreselijk allemaal na 6 dagen. Ik hoop dat het nu eindelijk het einde van de Hamas organisatie is.

Die waren namelijk ruim 20 jaar geleden al begonnen met het kweken van extremisten.
Ik heb het van dichtbij mogen zien. Die Sjeik Achmad Yassin, of hoe die kerel ook genoemd werd hadden ze toen als direkt uit z'n rolstoel moeten bombarderen. Ruim 20 jaar terug al.Dat klinkt rigoreus, dat is het ook, maar het zijn extreme omstandigheden.

Met het voordeel van de twijfel geef ik de Israelisch maar gelijk, opruimen dat Hamas zooitje. Tot aan de wortel dan maar.
Hoe triest dat ook is.It's only kinky the first time.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ben het helemaal met jullie eens. Ik heb hart voor de Palestijnse zaak, maar niet voor Hamas. Hoe die club haar eigen volk als boksbal en schietschijf laat gebruiken om er zelf beter van te worden...walgelijk (heb het al op een andere topic aangehaald).
Dit clubje is alleen maar uit op de macht en niets anders; het kan ze geen reet schelen als het Palestijnse volk naar de klote gaat.......egoistisch als de hel.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

YB, het blijft naturlijk groot menselijk leed wat zich daar afspeelt met die bombardementen. Weinig valide om te roepen dat er precisie bombardementen zijn.

Een granaat in een mierenhoop gooien heeft hetzelfde effect.

1,5 miljoen mensen op een heel klein stukje grond gaat niet zonder gevolgen.
En de gevolgen zijn vreselijk. Hamas als organisatie zit er niet mee helaas............................................................................................................ Emoticon: Angry


It's only kinky the first time.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Helaas ja, en de snuggere regering in dit land heeft dat niet door ( mag het niet doorhebben onder druk van de fundi's).Jantje
User
spacer line
 

Oyibo schreef:
Inderdaad vreemd om de Palestijnen hulp te sturen.

Ze helpen Israel door hun ďmedische hulpĒ naar Paestijnen te sturen. En zo hoort het.
Emoticon: Smileoyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Eigenlijk een goed idee door medische hulp te sturen vanuit Indonesie.
Dokters enzo........... Emoticon: Laugh out loud


It's only kinky the first time.

guntur
User
spacer line
 

Hoi alemaal , ik vind raar om telezen dat in indonesia veel hongere mensen hoe kan dat now ?indonesia zo rijke land. zo ver ik weet allen maar voor het eten niet moeilijk in indonesia , voor lui mensen miesschien wel . indonesia zo groot en heel veel te doen.
ik ben blij dat indonesia palestijn kan helpen ,hoe dan ook wij zijn veel beter leven dan palestijnse mensen. Wij zijn mogen doen wat wij willen behalve in de porno gebied dan ha ha ha.
salam hangat
gunturVeer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

We krijgen hier alleen te zien wat de media ons wil laten zien.Ik heb ooit eens een Israelier,ook deels verplicht militair gesproken in een vliegtuig en daar leerde ik van dat er van 2 kanten veel in de doofpot gestopt wordt,onder andere een koele moord op een baby in moeders armen,een Israelische,en dat is gefilmd en Kofi Anan heeft dit filmpje laten verdwijnen.Daarbij wordt de haat wederzijds van kinds af aan gevoed en ze komen er nooit uit daar.Ik vind wel dat als er tijdens feestdagen weer raketten afgevuurd worden een volk zich mag beschermen met gelijke munt.Ik geloof geen bal van die Palestijnen die weer staan te roepn om vrede en ook de Israelier die hetzelfde doet geloof ik niet meer,ze kunnen beiden gewoonweg niet met elkaar of naast elkaar leven,dus splits dat hele zooitje op en zet ze ver uitelkaar,een op Noord-een op Zuidpool of zo Emoticon: Angry Emoticon: Stupid Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Frustrated Emoticon: Shut up! Emoticon: Eerieoyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Aljazeera liet net Annie Lennox en Bianca Jagger zien die erg tegen de oorlog zijn.
Als salon socalisten staan ze voor de camera te boeren hoe vreselijk het wel niet is.
Nou dames, het is ook vreselijk, net als elke oorlog. Groot of klein. Er zijn geen lieve oorlogen. Ze vinden dat Obama er iets moet van zeggen. Pfffffffffffffff, groot gebracht en levend in volledige vrede. Nu commentaar op Isreal. De situatie in de Gazastrook is vreselijk, burgers staan toe dat vanuit hun tuin raketten worden afgeschoten. Als die burgers Hamas zo zat waren was er wel een opstand. Die is er niet. De laatste 60 jaar is de situatie al erg genoeg. Maar het is mij wat te makkelijk het toe te staan dat raketen uit jouw achtertuin gelanceerd ook onschuldige burgers treffen.

En 2000 in het afgelopen jaar?
Annie en Bianca waren geloof ik even vergeten hoor en wederhoor te plegen.

Laat de Isrealisch nu dan ook maar een grond offensief uitvoeren en Hamas volledig uitroeien. Er is anders geen eind helaas. Vreselijk dat het zo moet kennelijk.


It's only kinky the first time.

spacer line  

De HAMAS regering is democratisch gekozen door de Palestijenen zelf.


bisa dicek of makemyday .

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Het vraagstuk over Palestina gaat verder dan wat er nu gebeurd. Overeenkomst na overeenkomst werd gebroken. De organisatie Hamas is een terroristische. Vanaf de oprichting al. Sjeik Yassin is begonnen met steun van bijvoorbeeld Iran. Mensen konden wel hulp krijgen maar dan onder volledige doctrine. Met 2000 afgeschoten raketten op Israel onder een overeenkomst behoeft verder geen uitleg. Dat is rechtstreeks op burgers gericht en niet op een leger. Je reinste terreur. En het lijkt me dat zoiets niet kan.

Het lijkt mij dat er alleen een overeenkomst kan zijn als partijen van buiten, zoals Iran, Syrie stoppen met het verstrekken van wapentuig. Het lijkt mij dat het offensief legitiem is als de aktie er op gericht is Hamas volledig te ontmantelen. En burgers zo goed als het kan ontziet. Een regering zoals je het noemt die burgers van een ander land treft door 2000 raketten af te schieten is niet anders dan een regering zoals die in Irak en Afghanistan. Daar moet gewoon een eind aan komen. En het lijkt erop dat dit nu eindelijk gaat gebeuren. En mensen als Annie en Bianca zijn geen bijdrage.

Het was aan de Palestijnen het gezwel Hamas uit te roeien.
Dat is niet gelukt. Nu worden ze geholpen.
It's only kinky the first time.

spacer line  


On 04-01-2009 05:19 oyibo wrote:
Het was aan de Palestijnen het gezwel Hamas uit te roeien.
Dat is niet gelukt. Nu worden ze geholpen.


HAMAS uitroeien of uit te roeien. ?
En door Israel.?
No way . Emoticon: Yes!

Ik denk dat het averechts werkt , ze worden steeds sterker.
Het Westen (ya , die democratische Westen) hebben dubbele standaard .
Ondanks de ellende , blokkade , bombardementen etc kan Hamas haar doel toch bereiken . Een sterkere verbondenheid tussen de Palestijnen onderling.
Dat kan wel kloppen dat Hamas in het verrleden een"teroristische"beweging was , maar sinds de democratische verkiezingen werden ze legitiem gekozen door de Gaza bewoners .
Ze zijn vaak populaider dan de zwakke en corrupte PLO .Hamas heeft scholen , ziekenhuizen opgericht , doet zelf meer dan de impotente PLO .
En zijn democratisch gekozen tot afschuw van de PLO (zie hun ruzie over de machtstrijd) en de beschaafde en democratische westen .

En die 2000 afgevuurde "raketten" , tya dat gebeurt ook . Niemand kan ontkennen.
Resultaat : bijna nihil (met de hand te tellen).Gelukkig maar .
Omgekeerd , hoeveel doden , gewonden en ellende en onrecht hebben de Israeliers hebben veroorzaakt . ?????

Ik vind wel goed dat Indonesia naar een politieke oplossing mee wil helpen , desnoods met sturen van troepen . Ik hoop ook dat Turkije , Iran dat willen doen , onder U.N mandaat .

Ik heb ook weinig waardering van de passiviteit van de ondemocratisch en zwakke (corrupt ?) regeringen van de Midden Oosten.
Ze doen de ballen , en in feite zijn ze wel blij als de Hamas een kopje kleiner wordt gemaakt door Israel .bisa dicek of makemyday .

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Om Sid,

Laat ik het anders zeggen.
Zelfs als een organisatie zichzelf in politiek bestuur weet te manoevreren en bewust raketten afschiet op burgerdoelen heet het terrorisme.

Ze zijn dus nog steeds een terroristische organisatie.
En die behoort gewoon tot aan de wortel te worden uitgeroeid.
En dat gebeurd nu. Overigens Om Sid zijn terroristen niet per definitie moslim.
Zelfs in Amerika hebben ze rechtse terorristen. En die roeien ze daar ook gewoon uit.

Maakt het aantal slachtoffers iets uit?
Omdat er minder slachtoffers zijn gevallen bent U van mening dat het dan niet of minder erg is? Beetje vreemde kijk. Die raketten werden afgevuurd met slecht 1 doel.
Zoveel mogelijk slachtoffers. Ze hebben geen andere landen nodig. Ze hebben al foute hulp genoeg gehad. Ik moet wel lachen als je zegt democratische verkiezingen?
Ohja? Na zo'n 25 jaar doctrine? Een politieke oplossing is er niet.
En hier in Indonesie zijn ze zo hypcocriet als ik weet niet wat. Het is pas erg kennelijk als het Islamitische broeders aangaat. Dat we op de eerste plaats allemaal gewoon mensen zijn wordt even snel vergeten. Israelisch bloed is ook gewoon rood Om Sid.


It's only kinky the first time.

spacer line  


On 04-01-2009 08:39 oyibo wrote:
Om Sid,

Laat ik het anders zeggen.
Zelfs als een organisatie zichzelf in politiek bestuur weet te manoevreren en bewust raketten afschiet op burgerdoelen heet het terrorisme.


Dat geldt ook voor Israel , toch ?

Of alleen maar HAMAS ??
Hebben we dubbele standaard ?

Ik ben voorstaander van overleg , dus politiek .
Dat moet de VN dan regelen .
Daarom ben ik voorsdtaander dat Indonesia en andere Moslim landen troepen sturen met UN mandaat.
En zeker als Europa het laat afweten , en schijnheilg toekijken hoe een volk door een sterkere volk word geteroriseerd. En partijdig zijn omdat ze in het verleden slechte geweten hebben mbt de joden.
Partijdig omdat ze ook Israel op politiek en militair gebied steunen.
Of is het niet zo ?

Waarom stuurt de machtige Europa geen troepen naar West Gaza ??

Er ligt een mooie taak , dan kunnen de Europeanen niet beschuldigt worden aan partijdigheid.Bij Iran , Turkije en Indonesia -Pakistan kan men beschuldigen dat ze partijdig kunnen zijnn.

PS : De bloed van de Palestijnen is ook rood , tenminste dat zag ik op TV.


bisa dicek of makemyday .

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Op de vraag of dit voor Israel geldt?
Ik zou zeggen van niet, en dat om meer redenen.

En dat is geen dubbele standaard.
Ik heb er langere tijd zelf tussen gezeten.
En opvallende is wel dat het extreme Palestijnen zijn en waren die bloedvergieten bovenaan hun verlanglijst hadden en hebben staan. Het opblazen van bussen was slechts een voorbeeld. Dat gaat niet zo goed meer met al die muren. Ik heb geen Israelisch hetzelfde zien doen. De akties zijn gericht op burgers. Dus van een oorlog is eigenlijk geen sprake. Het zijn is je reinste terorrisme. En of dat met raketten of met zelfmoord akties gaat maakt weinig uit. Hamas zegt ook door te gaan tot er geen Israelischburger meer is. Daar denkt Europa en de VS terecht anders over.

De Hamas boys komen op mij over als die idioot van de Irakse TV die boerde dat ze de Amerikanen een koppie kleiner zouden maken. Als stand-up comedians doen ze het goed. Yoep weet er wel weg mee denk ik.

De Israelisch zijn in wapentechnieken zover vooruit dat je rustig kan spreken van Israelische steun aan de EU en de VS op militairgebied.
Na 2000 raketten slaan de Israelisch terug en nu zijn het terroristen? Dat worden ze pas als ze echt voor burgedoelen gaan. Nu vallen de klappen bij de burger die het toestaat dat er raketten uit de tuin geschoten worden. En dan natuurlijk burgers die aanwezig zijn bij overheidsgebouwen/Hamas kantoren.

2000 raketten op burgerdoelen is niet niks.
En als ik het goed begrijp gaat komt dit nu snel tot een eind.
Tegelijkertijd Hamas elimineren kan ook geen kwaad voor de Palestijnen zelf.
Kan de grens ook weer open.It's only kinky the first time.

spacer line  


On 04-01-2009 10:18 oyibo wrote:
Op de vraag of dit voor Israel geldt?
Ik zou zeggen van niet, en dat om meer redenen.

En dat is geen dubbele standaard.
Ik heb er langere tijd zelf tussen gezeten.
En opvallende is wel dat het extreme Palestijnen zijn en waren die bloedvergieten bovenaan hun verlanglijst hadden en hebben staan. Het opblazen van bussen was slechts een voorbeeld. Dat gaat niet zo goed meer met al die muren. Ik heb geen Israelisch hetzelfde zien doen. De akties zijn gericht op burgers.


Dat is dan een mening .
Ik vind van wel .Is ook een mening .
Het is logisch dat de Palestijnen terug slaan met alle middellen die ze hebben .
Geef ze ook tanks , raketten , vliegtuigen , dezelfde bewapening.
Dan zullen ze ook niet gek zijn om zo maar je zelf op te blazen met de hoop dat je zoveel mogelijk van de andere kant mee te nemen .

Of om "eerlijker" te laten verlopen laat ze met lichte wapens tegen elkaar vechten .
Het is geen kunst als je met de modernste wapens te winnen in een ongelijke strijd .

Israel heeft de internationale rechten nooit gerespecteerd , met hulp van big brother en indirect europa.
In het byzonder Nederland , gelukkig begin de publiek opinie bij de Nederlanders te veranderen.

Ik geef toe dat de haat aan beide kanten zo diep is geworteld , dat ze niet zelf kunnen oplossen.
Daarom ben ik voorstaander dat de zogenaamde Internationale Gemeenschap gaat ingrijpen , desnoods met sturen van gewapende troepen . Met een duidelijke mandaat van UN.
Ik juicht het toe als het gebeurt , en vind prima dat Indonesia een kleine bijdrage levert.

Dat Israel op dit moment beter kan zijn dan USA en EU is ook bekend.
Logisch als je de techniek en geld geleverd krijgt , en door de jarenlange investeringen in de militaire industrie.
bisa dicek of makemyday .

kiwimave
User
User icon of kiwimave
spacer line
 

Volgens mij is het simpel, de Joden willen nu nog even een sprintje trekken nu oom Bush nog in het Witte Huis zit, zometeen met Obama krijgen ze natuurlijk niet meer zoveel steun vanuit Amerika. Ik denk dat het daarna snel afgelopen is met de "succesverhalen" uit Israel.


Gracias. Sama sama

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Om Sid,
Dat heeft de UN al 2 keer gedaan in de afgelopen 30 jaar.
En het heeft geen zin. Vandaar dat de kans niet groot is dat er nog dergelijke missies zullen komen. Unifil en Sinai missies hebben het probleem niet op kunnen lossen.

En dat lag meer aan de inbreng van de Palestijnen dan aan de input van Israel.
Deze strijd gaat wat hun betreft door tot er alleen Palestijnen over zijn in Israel. En dat gaat niet gebeuren. Yasser Arafat was de grondlegger van wat we nu terrorisme noemen.
En wat dat betreft zijn ze nog dom ook. Want het is contraproductief geweest de afgelopen 30 jaar. Misschien dat het nu eindelijk doordringt, en organisaties als Hamas die staan voor terreur nu netjes opgeruimd worden. De Hamasleiders zullen met het grondoffensief al wel door de tunnels zijn richting Iran. Want ik denk dat de kans groot is dat ze nu als ze blijven van het ondermaanse afgeholpen worden met behulp van lood.

Praten helpt niet meer, misschien kunnen de Palestijnen na het opruimen van de raketten weer om de tafel, en dan zonder Hamas. Lijkt me een stuk gezonder en meer constructief.It's only kinky the first time.

spacer line  

Die Unifil verhalen , van de veteranen heb ik ook gelezen, soms zie je ook op TV .
De meesten zeggen toch dat de agessor Israel is , en hoe vaak wordt de Unifil soldaten voor LUL gezet , zelf gebombardeerd.

Mijn stelling is , die 2 kemphanen scheiden , de oude toestand van 1967 herstellen .
Gewapende UN troepen met duidelijke mandaat ( gebruik van geweld) sturen.

Waarom kan het in andere brandhaarden , zoals ex Yugoslavia ????


bisa dicek of makemyday .

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Terug naar 1967 zal niet meer gaan denk ik.
UN troepen met geweldsinstructie werkt wel, als er een duidelijk front is.
Tegen terorrisme in zijn geheel niet effectief en niet te handhaven.

Metname daarom faalde al 2 missies.
Met geweldsinstructies zal het niet veel uitmaken.
Zie Afghanistan. Zo gauw men burgers gebrukt als schild werkt het niet meer. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

guntur
User
spacer line
 

ik ben er helemaal met omsid mee eens, dank zijgod is er nog iemand met een goed hart net als omsid in de wereld.
om sid is een erlijke man,
salam dan hormat saya untuk omsid.
gunturelsbeth
User
spacer line
 

Guntur, je zegt: dankzij God is er nog iemand met een goed hart zoals om Sid. Waar komen al die anderen dan vandaan?Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Als ik dit lees op nu.nl weet ik voldoende:
http://www.nu.nl/algemeen/1893(...)e-inval-in-gaza.html

Spoedoverleg

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties voerde zondagmorgen vroeg spoedoverleg over de crisis. De raad kon het echter niet eens geworden over een verklaring over de situatie in de Gazastrook, aldus de Franse ambassadeur bij de VN, Jean-Maurice Ripart.
Bronnen rond de Veiligheidsraad lieten weten dat de Verenigde Staten geen steun wilden geven aan een door LibiŽ ingediende tekst.
LibiŽ had gepleit voor het oproepen tot een onmiddellijk bestand.

Kritisch

Volgens de VS was de tekst te kritisch over IsraŽl.
Het zou de regering van president George W. Bush onder meer hebben gestoord dat in de verklaring niet werd gerept van raketbeschietingen vanuit de Gazastrook op IsraŽl.
Washington zou er bovendien op staan dat Hamas in een verklaring een terroristische groep wordt genoemd, die op illegale wijze de macht in de Gazastrook heeft gegrepen.

Iemand die zonder gedegen informatie een land binnenvalt omdat die kernwapens zouden hebben meent nu weer de grootste bek te moeten hebben, in dat land vallen nog dagelijks vele onschuldige doden.
Hij zou er goed aan doen om zijn laatste dagen als opperhoofd zich niet meer te bemoeien met zaken waarvan duidelijk is dat hij niet de juiste persoon is om voor een oplossing te zorgen zonder dat er weer veel onschuldige slachtoffers vallen.
Ik ben er van overtuigd als IsraŽl niet de volle steun zou krijgen van de Yanks dat er een andere oplossing mogelijk zou zijn zonder veel doden.
Jan
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.82,563,790 topic views - 239,408 posts - 13,722 topics - 31,481 members - last post @ 05-06-2020 19:59 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

134,619,245 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com