indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Gezocht & Aangeboden > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

indobali
User
spacer line
 

Ik zie in dit forum dat er nogal wat gespreken zijn omtrent meubelen vanuit Indonesie.
Wij zijn een hollands bedrijf wat meubels produceert op het eiland bali en zouden ons gaarne voorstellen aan die mensen die meubelen willen importeren van uit indonesie.
Kwaliteit is het grote probleem , indien je importeert van Indonesie dan beloofd men alles wat je vraagd maar de werklijkheid is anders. We spreken uit ervaring omdat we zelf 5 jaar een import bedrijf in meubelen hebben gehad in nederland.Uit de voorliefde van het product zijn we nu zelf producent en zijn wij op zoek naar mogelijke klanten. Indien wij je intresse hebben gewekt kun je contact opnemen met infoRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.lehamptons.com als je een goed en betrouwbare partner wenst.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Dit is de eerste maal in mijn lange loopbaan hier dat ik verneem dat meubels worden geproduceert op Bali. Dat ze daar vaak worden ge-"finisht", is al langer bekend, maar geproduceerd??? Wordt dat niet veel te duur dan? Eerst het hout naar Bali slepen en dan weer - na productie - van Bali afslepen richting de haven van Surabaya. Lijkt me dubbel werk en drukte (dus ook duurdere prijs).
Daarnaast komen de goede meubelmakers uit Java en zeker niet uit Bali (tenzij de tukangs zijn geimporteerd vanuit Java).indobali
User
spacer line
 

Het kan de eerste keer zijn dat je het vermeent toch zijn er een aantal bedrijven die het wel doen,
wij zijn daar een van.
Het klopt dat de "goede meubelmakers " uit java komen maar die kunnen ook bali werken toch of niet ?
Is het duurder dan op java is de vraag ja dat klopt wij zijn iets duurder,maar daar staat tegen over dat onze kwaliteit wel hoger licht dan de meeste op java.
Wij zijn in het bezit van eigen boomzaag,eigen grote droog oven, alle benodigde machines en een opslag voldoende voor 40 40ft containers.

Wij luisteren nog naar de klant,helpen de klant,beantwoorden zijn e-mails,verzorgen zijn folders cq marketing tools indien nodig,geven garantie op de meubelen,beloven wat we doen,kunnen maatwerk produceren,indien nodig zorgen wij voor de stock (vooraad) voor de klant,wij zorgen dat het transport geheel door ons gedaan wordt,we denken met de klant mee, indien de klant naar een ander land exporteert doen wij dat rechtstreeks in naam van de klant naar het des betreffende land. Kort om de klant kan doen waar hij goed in is en dat is verkopen en ondernemen al de andere rompslomp nemen wij hem of haar uithanden.
Doen ze dat op java ook allemaal ?Uit ervaring 5 jaar import meubelen uit java weet ik dat die met een kaarsje gevonden moeten worden en dan nog.
We zijn een jonge onderneming op Bali maar ons motto's is kwaliteit en betrouwbaarheid verkoopt altijd.
Ondernemers die op langer termijn denken zijn bereidt meer te betalen voor een goed product.papaya
User
User icon of papaya
spacer line
 

Net op jullie website gekeken. Heel mooi spul. Kom in januari langs als ik in Bali ben. Emoticon: Bye bye


Happiness is not a destination, it's a Way of Living

indobali
User
spacer line
 

Dank je papaya
Je bent welkom ,altijd even van te voren bellen ben ik er altijd.
vrg indobaliYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Oke, verklaring en uitleg is redelijk. Maar ik begrijp nog steeds niet waarom je op Bali zit? Je maakt daardoor toch de vervoerskosten (en arbeidskosten) onnodig duurder?
Ik krijg altijd een nare bijsmaak bij business op Bali met buitenlanders.......zitten die naar nou echt voor de zaken of meer voor hun eigen plezier??!! Als je zakelijk bent ingesteld, dan zit je op Bali verkeerd. Dan ga je op Java zitten om de kosten te kunnen drukken. En ook daar kan je al die service geven zoals je opnoemt.
Ik wil je niet veroordelen maar blijf het vreemd vinden dat je op Bali zit waar de kosten gigantisch veel hoger zijn dan op Java.
Doorgaans zitten de echte zakenlui in de buurt van Surabaya, Semarang of Jakarta waar de havens zijn. Zo heb ik juist enige jaren geleden produktie op Bali afgestoten t.g.v. Bogor omdat de transportkosten de pan uitrezen (plus arbeids- en produktiekosten die - naast duurder - nooit stabiel zijn op Bali).
Ik wil wel eens langskomen, maar ben benieuwd hoe je prijzen onder controle houdt. Je zou - naast de service die je verleent - je kosten natuurlijk beduidend kunnen drukken door productie op Java te laten plaatsvinden. Showroom op Bali makes sense maar productie........indobali
User
spacer line
 

Je begrijp nog steeds niet waarom ik op Bali zit ?
Kan het zijn dat ik het leuker vindt dan op Java?
Je kunt pas iemand veroordelen als je iemand kent,zijn werkwijze,zijn product en zijn passie kent, jij ben wellicht weer zo iemand die het liever andersom doet.
Zakelijk verkeerd ingesteld ? Ik denk dat je je missie voor bij loopt of ben je helderziende?
Ik krijg een beetje een zure bij smaak van mensen die vooroordelen hebben zonder maar
ook 1 detail te weten.
Showroom make sense maar productie? Zou het dan toch intressant kunnen zijn ?
Zou je eens kunnen uitleggen wat mister yogya dan doet voor de kost of blijft het voor de glazen bol uitkijken en andere mensen becritiseren?
nog een prettige dagoyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Goed, gaan we nu weer verder met de meubels.
En proberen we dat zonder op de man te spelen.

Emoticon: Frustrated


It's only kinky the first time.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Nou ja, wat krijgen we nou???? Is dat klantenbinding?? Is dat zakelijke instelling??

Ik vroeg op een serieuze wijze waarom iemand op Bali produceert omdat ik daarmee mijn ev. businesspartner enigszins kan beoordelen. Je gaat toch ook niet een productiebedrijf van ijsklontjes plaatsen in de tropen en ze vervolgens aan de man proberen te brengen op de noordpool. Het is een heel zakelijke vraag omdat elke zakenman ten alle tijde aan kostenreductie denkt. Als iemand dat niet doet, dan gaat er automatisch een belletje rinkelen.
Ik zie het al weer, een Bali-lover en geen businessman (begint een ev. toekomstige klant al af te kraken omdat hij in z'n Bali-fanatisme is geraakt, en geeft zelf toe dat hij daar zit omdat hij het leuker vindt dan op een ander eiland: geen goede zakenbasis).
Daarnaast doe ik wel degelijk inkopen voor een groot meubelbedrijf uit NL, en heb voorheen vrij vaak inkopen gedaan op Bali.......totdat de meerkosten de pan uit begonnen te rijzen en mijn afnemer daar geen heil meer inzag.

Met het bouwen van boten doen velen het tegenwoordig ook anders: laat de boot bouwen waar het hout is (Kalimantan) en breng de tukangs daar naartoe vanuit Zuid-Sulawesi. Elke zakenman snapt deze logica (alhoewel een ieder voor vermaak en vertier natuurlijk ook liever in Makassar zit dan in de moerassen van de zuidkust van Kalimantan). Zo is dat exact hetzelfde met meubels maken op Bali........eerst het hout van Java laten komen en daarna weer terug sturen als er meubels van zijn gemaakt (omdat de producent liever 's nachts in het Indonesische Ibiza uithangt dan werkelijk zaken doen), dat is onlogica. Dan ben je voor mij geen zakenman. Welke zakenman begint nou een potentiele klant van tevoren af te kraken omdat ie in zijn "liefde" voor een bepaald eiland is "geraakt"??
Succes.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


Je begrijp nog steeds niet waarom ik op Bali zit ?
Kan het zijn dat ik het leuker vindt dan op Java?
Daarmee verklaar je dan ook direct alle antwoorden. Echter is dit feit natuulijk totaal niet gerelateerd aan het werk dat je doet, wat ongetwijfeld prima is te noemen (daar kan ik niet over oordelen).

Een verslaggever die verslag moet doen van de situatie in bijvoorbeeld Indonesie doe dat naar mijn mening ook beter als deze persoon zich daar bevindt, en niet op een bureautje tweehoog in Hilversum. Hoewel dat laatste voor de meesten een veel leukere plek zal zijn.


Ho Lee Fuk

spacer line  

Ik ben door mijn professie ook vaak gebonden aan minder aantrekkelijke plaatsen om te vertoeven omdat dat meestal in grotere en/of industrie steden is.
Als ik de mogelijkheid zou hebben om voor wat minder inkomsten te kunnen vertoeven op een lekker bounty eilandje zou ik het zeker niet laten dus kan ik Indobali wel begrijpen.
Kreeg laatst een bericht dat ze op de Rep. van Mauritius mischien werk voor me hebben en ik zal zeker overwegen daar mischien naartoe te gaan ook al zullen de inkomsten mischien wat minder zijn.

Greetzelsbeth
User
spacer line
 

YB, niet te geloven zeg, wat ben jij verschrikkelijk goed in "de vermoorde onschuld uithangen".
Wat een ongelofelijke arrogantie stel jij hier tentoon! Meer dan walgelijk. Weer, voor de zoveelste keer, lijkt het voor jou onmogelijk te zijn om zonder vooroordelen naar iemand te kijken. Waarom zou iemand in godsnaam niet iets mogen proberen op Bali, waarom is dat meteen iemand die s;nachts rondneukt in de straatjes van Kuta? (en al zou hij, so what??) Het ontgaat je ten ene male dat jij "ergens wel een nare bijsmaak van mag krijgen", maar een ander niet. Kijk eens wat meer in de spiegel, YB. Verder valt het me op dat je voortdurend niet ingaat op de inhoud van mijn postings (die jou betreffen), op het topic ""veilig urgent bericht". Komt het te dicht bij je, sta ik te zwaar op je tenen, of houd je gewoon toch niet zo van discussieren???Joopvp
User
spacer line
 

Hoi,

Ik kan me helemaal indenken waarom je op Bali zit/werkt.
Hoef dat niet uit te leggen...
Ik ben in Januari ook op Bali en kom zeker ff kijken.

wat ik eigenlijk ook zoek zijn meubels van kunstriet.... misschien wel een gruwel voor de vakman. we zoeken meubels die we gewoon buiten kunnen laten staan en dus weerbestendig zijn. Heb je die ook?

Mooie website.
groetjes

JoopYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Nou ja, ik geloof dat een ieder hier de clou niet ziet. Puur uit kostenbesparende redenen deze vraag gesteld. Vervolgens gaat Indobali me aanvallen. Dat doe je als goed zakenman gewoon niet. Ik zie me al tekeer gaan tegen een potentiele klant die aan mij vraagt waarom ik op Java business doe. Natuurlijk mag ie dat vragen; lijkt me logisch. Hij moet toch kunnen peilen met wie ie zaken doet. En waarom ik mij zelf in hogere kosten (dus minder concurrentiebedingend) duw.
Het gaat mij erom er achter te komen of het hier een Bali-lover betreft of een echte zakenman. Ik doe ook zaken op Bali (zie mijn postings) maar niet meer op gebied van meubels want that makes no sense als zowel het hout als de vaklui uit Java komen. En natuurlijk mag je Bali leuker vinden, maar dan kan je in mijn ogen geen goede zakenman meer zijn want een goede zakenman moet aan kostenreductie denken. Als Indobali mij - ondanks zijn goede service - een prijs moet gaan leveren (noodgedwongen) die bijna 2x zo duur is als een meubelverkoper in Java, ja dan is de keuze snel gemaakt.
Het gaat hier verdorie om business en een ieder zit maar te zeuren over keuze van woonplaats.
Als je ergens wil wonen omdat je het daar leuker vind, oke. Maar dan ben je geen goede zakenman meer want die zoeken de economisch meest gunstige plekken op.
Er wordt hier in een aantal postings alleen maar gesproken over hoe fijn het op Bali is. Maar dat is totaal - in dit geval - niet relevant. Het gaat om meubelexport en -verkoop , niet of het nou leuker is op Bali dan op Java. DG verwoordt het goed. Je komt voor werk of business wel eens op minder leuke plaatsen, maar dat is vaak noodzakelijk. Ik ben ook geen goede zakenman want ik vind het te leuk in RI terwijl ik waarschijnlijk betere zaken kan doen in China (waar ik overigens voor geen goud heen wil). Maar als iemand mij daarop aanspreekt als potentiele klant en vraagt waarom ik niet in China woon, krijgt ie wel een stukken professioneler antwoord dan wat Indobali mij hierboven gaf. Gewoon geen woorden voor.......hoe schrik je potentiele klanten af! (het antwoord weet ik al......afgezaagd)HansvdB
User
User icon of HansvdB
spacer line
 


On 11-12-2008 12:02 elsbeth wrote:
Wat een ongelofelijke arrogantie stel jij hier tentoon! Meer dan walgelijk.


En jij een enorm onbenul. Toevallig heb ik een grotere hekel aan ONBENUL dan aan arrogantie. Bovendien is in ieder geval de gewraakte posting van YB allesbehalve arrogant. YB stelt gewoon zakelijk ONBENUL te kijk. En laat het rondneuken ook maar aan YB over.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 11-12-2008 12:02 elsbeth wrote:
YB, niet te geloven zeg, wat ben jij verschrikkelijk goed in "de vermoorde onschuld uithangen".
Wat een ongelofelijke arrogantie stel jij hier tentoon! Meer dan walgelijk. Weer, voor de zoveelste keer, lijkt het voor jou onmogelijk te zijn om zonder vooroordelen naar iemand te kijken. Waarom zou iemand in godsnaam niet iets mogen proberen op Bali, waarom is dat meteen iemand die s;nachts rondneukt in de straatjes van Kuta? (en al zou hij, so what??) Het ontgaat je ten ene male dat jij "ergens wel een nare bijsmaak van mag krijgen", maar een ander niet. Kijk eens wat meer in de spiegel, YB. Verder valt het me op dat je voortdurend niet ingaat op de inhoud van mijn postings (die jou betreffen), op het topic ""veilig urgent bericht". Komt het te dicht bij je, sta ik te zwaar op je tenen, of houd je gewoon toch niet zo van discussieren???

Iemand iets proberen op Bali? Maar dan is mijn vraag, hoe doe je aan kostenreductie als je water naar de zee gaat dragen? Puur zakelijke interesse hoe hij het voor de klant nog aantrekkelijk wil maken als je iets laat maken op een plek waar alles naar toe moet worden gevoerd, zowel het materiaal als de vaklui. En het vervolgens het eindproduct weer terug voeren naar datzelfde eiland om het te kunnen verschepen.
Probeer het eens te bekijken vanuit zakelijke kant en niet vanuit een of andere socio of psycho kant waarover het hier in het geheel niet gaat.

En natuurlijk mag iemand iets proberen in Bali, maar beste dame, ik zit o.a. in de meubelbusiness en heb vanuit Bali ook wel eens getracht wat te halen (lees mijn posting). En als zakenman probeer je winst te maken, geen verlies. En als je daarvoor op een plek moet zitten die iets minder leuk is, so let it be
Dit komt uit de koker van Indobali: "Uit de voorliefde van het product zijn we nu zelf producent en zijn wij op zoek naar mogelijke klanten." Hij schrikt de eerste de beste klant al af met zijn reactie. Dat doet geen enkele zakenman op die manier. Uit voorliefde van het product? In een volgende posting blijkt dat het gaat om voorliefde voor Bali en niet voor het product want dan zit men op Java (en dat zal elke meubelhandelaar beamen).
"Wij luisteren nog naar de klant,helpen de klant,beantwoorden zijn e-mails,verzorgen zijn folders cq marketing tools indien nodig,geven garantie op de meubelen,beloven wat we doen,kunnen maatwerk produceren,indien nodig zorgen wij voor de stock (vooraad) voor de klant,wij zorgen dat het transport geheel door ons gedaan wordt,we denken met de klant mee"......"Je begrijp nog steeds niet waarom ik op Bali zit ?
Kan het zijn dat ik het leuker vindt dan op Java?.........
Zakelijk verkeerd ingesteld ? Ik denk dat je je missie voor bij loopt of ben je helderziende?"

En jij beschuldigt mij van arrogantie?
Heb je ooit wel eens jaren achtereen hier voor je eigen brood moeten zorgen als zelfstandige? Heb je hier wel eens zaken gedaan? Dan zou je antwoord heel wat minder socio zijn dan je hier plaatst.

By the way, ik ga niet meer in op postings op "Veilig urgent bericht" want ik heb het nare gevoel dat we daar allemaal behoorlijk beet worden genomen door deze Semeru (of wie er ook achter haar/hem zit). Hier klopt gewoon iets niet. Er duiken wel vaker (ex-)forumleden op onder andere naam.elsbeth
User
spacer line
 

YB: zeg nou even zelf: vind je dit een gewone, normale opmerking tegen iemand die op je eerste vraag een heel vriendelijk antwoord heeft gegeven:
"Ik krijg altijd een nare bijsmaak bij business op Bali met buitenlanders.......zitten die naar nou echt voor de zaken of meer voor hun eigen plezier??!! "
Als hij je vervolgens van repliek dient en jij het gevoel hebt dat je je greep verliest, opeens de man met de grote onschuldige bruine ogen uithangen. Daar heb ik nou geen woorden voor. Alsjeblieft zeg, steek de hand eens in eigen boezem.
MODERATOR BREAK

Elsbeth, gefeliciteerd, met terugwerkende kracht een moderatorbreak. Graag ontopic. En als je een huishoudelijke mededeling hebt voor YB dan lijkt me een email aan hem een beter middel.

Placed by oyibo @ 11-12-2008 15:13
senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Persoonlijk denk ik dat YB gelijk heeft door te stellen dat produktie op Bali met alle gehannes met materiaal en vaklui naar Bali halen onnodig kostenverhogend werkt.
Zo prijs je jezelf totaal uit de toch al overbezette markt.

Dat hij op Bali wil wonen kan ik wel begrijpen, maar waarom dan niks opzetten in de buurt van Surabaya?Als hij een goede bedrijfsleider heeft kan hij zelf rustig tijdenlang op Bali verblijven en regelmatig even op en neer vliegen naar Java


hati hati, pelan pelan

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Elsbeth, heb je wel eens zaken gedaan (o.a. met buitenlanders) op Bali? Dan zou je wel anders piepen en mijn reactie heeeeeel goed begrijpen.
Er is zoveel afhankelijk van de reden waarom iemand iets doet op een bepaalde plek....Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ik zit ook niet op de plaats waar ik graag zou wonen, nml. Ambon (of als het dan toch een grote stad moet zijn: Makassar). Maar ik kan daar ook economisch mijn brood niet verdienen. En ik weet dat ik daar ook geen business op hoef te starten, om de doodeenvoudige redenen dat je veel te ver van alles (d.i. Java) afzit. En de kosten daardoor veel te hoog worden om nog concurrerend te zijn met andere producenten.

Zoals Senior ook zegt, zet het op in de buurt van een haven, bv. Surabaya. Er zijn meerdere (alhier bekende) meubelhandelaren (grote jongens) die hun business op Java hebben maar wonen op Bali. Doordeweeks zijn ze op Java (Jepara/Solo) en in het weekend op Bali. Of hebben een zeer goed bedrijfsleider. Ze zouden hier niet meer in business zijn als ze hun productie naar Bali hadden verhuisd i.p.v. zichzelf.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Vastgesteld is wel dat meubels niet gemaakt worden op Bali.
Maar dat is geen nieuw item. Ik zie dat de gevraagde informatie zeg maar enigzins in het verkeerde keelgat is gegaan, erg ongelukkig. Neemt zeker niet weg dat de vraag een valide was, en geeft een indruk op voorhand, ook nog niks mis mee. Gelijk i de wiek geschoten is dan ook een reaktie. En daar mag op gereageerd worden. Hetgeen YB heeft gedaan. Dat was de resumering wat mij betreft. En een vergelijking naar een ander topic gaat in dit verband nergens over. Of je wil op de man spelen, en dat proberen we hier niet te doen. Met de nadruk op proberen !

Afijn, mijn eerste gevoel bij dit topic toen ik het zag?
Sluiten ! En toen had er nog niemand een reply gedaan.

Afijn veel plezier samen ! Emoticon: Smile


It's only kinky the first time.

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 11-12-2008 14:29 oyibo wrote:
Vastgesteld is wel dat meubels niet gemaakt worden op Bali.
Afijn veel plezier samen ! Emoticon: Smile

Tja voormij als meubelmaker/exporter is dat ook verbazend dat iemand daadwerkelijk meubels fabriceert op Baili en ze niet in o.a. Jepara besteld.

Beetje duur lijkt mij zoals reeds is gemeld.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

HansvdB
User
User icon of HansvdB
spacer line
 


On 11-12-2008 14:55 Albert wrote:


en ze niet in o.a. Jepara besteld.


Inderdaad, zelfs ` finishen ' kun je beter in Jepara (Yogya, Klaten) laten doen. Vrijwel alles wat je op Bali aan meubels en kunstnijverheid koopt, komt uit Java. Maar van sommigen mag je daar niets van zeggen. Misschien is het een schalks verkoopargument: Made in Bali (terwijl er geen Balinees aan te pas is gekomen). Maar tja, YB moet z'n arrogante bek houden. Wij allemaal, eigenlijk.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Ik krijg de inderdaad de indruk dat YB weinig goeds kan doen.
En dat doet geen recht aan zijn inbreng op dit forum.
Dat wilde ik wel even kwijt.

Jammer. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

spacer line  

Een goede kennis uit nederland verkoopt 30 jr geleden al meubels in Pasar Malams.
Nu neemt zijn zoon het van hem over .Ze staan ook bij de PMB.
Voor zover ik weet maakt hij zijn spullen ook in Jepara .
En in containers sturen naar hun loods in Brabant , de grondprijzen zijn daar goedkoper .

De keuze van showroom op Bali is ook logisch , daar kan je je eigen ontwerp ( europese smaak) laten zien aan buitenlanders .


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,734,852 topic views - 242,050 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 22-10-2021 17:23 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,479,960 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com