indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login
spacer line  

Ik vind het persoonlijk belachelijk dat de regering gaat bepalen wat wel of niet goed voor iemand is.
Ik vind het zelfs al ver gaan dat er bekeuringen worden gegeven als je geen helm of gordel op/om hebt, maar dat kan ik me nog ergens indenken omdat een ongeluk zonder meer geld kost.
Maar dat ze gaan meebepalen wat voor een relatie die je hebt wel of niet goed is gaat bij mij ver over de streep.
Dus dan zouden dus alle mensen maar volgens bepaalde regels een relatie moeten hebben?
Mag de uitzondering die op een andere manier gelukkig is dan niet meer bestaan?
Moeten we allemaal volgens de eenheids worst leven?
Nee, ik vind dat volstrekte onzin.

GreetzYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ik denk dat deze reactie van DG op het topic ¨Visum voor Nederland; het document¨ thuis hoort. Met in t achterhoofd dat ik zometeen 2 dames van Nederlandse afkomst (inmiddels allang Indonesisch staatsburger) ga ontmoeten die resp. in de jaren-60 en 70 hier zjn gekomen door resp. een huwelijk met een Indonesische officier en een hoogleraar - geaccepteerd en gerespecteerd door hun Indonesische omgeving, stel ik hier nogmaals dat het gros van de bule gewoon niet (wil) doorhebben dat er hier overduidelijk sprake is van een klassemaatschappij. Dan gaat het er helemaal niet om of men dat leuk vindt of niet: het is een gegeven waaraan de meeste bule om heen lopen en het niet willen accepteren. Een duidelijk teken van geen begrip hebben voor een andere cultuur en samenleving.
Dan mag men zichelf volgens de Calvinistische normen op de borst slaan hoe goed men wel niet is dat men niet aan ¨klasse¨-denken meedoet, men heeft daarmee wel aangetoond geen inlevingsvermogen te bezitten voor de situaties en posities in een andersoortige samenleving, m.n. degenen die zijn gebaseerd op een groeps-denken en -gevoel. Het westerse individualisme voert hier hoogtij......ik vind dat.....en ik vind dat dat niet kan....enz.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Daarnaast heb ik nog eens de zwerende vinger op de wond gelegd door aan te geven dat het m.n. vouwelijke bule ´s zijn die hiertegen het meest ageren. Degenen die ik gisteren op de airport ontmoette, had weer het klassieke voorbeeld van een vriend waarmee de temporaire bule -vrouw doorgaans wordt gesignaleerd: lang haar, zich voordoend als kunstenaar, geen vaste baan (altijd ¨freelance¨), geen geld.... (In de afgelopen maand voldeed 100% aan dit beeld die ik aan me voorbij heb zien trekken.)
Nou, check maar zelf of je vriendje aan dit beeld voldoet. Er is vrijwel geen Indonesisch meisje die dergelijke types waardeert, laat staan er een verhouding mee aangaat. Nee, die blijven over voor de westerse vrouwen die daarmee hun gehele ¨groep¨ (ja, nogmaals, men wordt hier beoordeeld als groepslid en niet als individu) naar ¨beneden¨ halen waar de bovengenoemde dames van in de 70 jaar zelfs last van krijgen want men kijkt hen er (als groepslid) ook op aan.spacer line  

Y B, kijk nu toch eens om je heen in Indonesie zelf, rijke chinezen die wel tot 8 verschillende arme vrouwtjes in elk hun eigen appertenje hebben zitten, Rijke 2 star generalen die hetzelfde doen, liefs nog met allemaal tegelijkertijd getrouwd zijn, wat in sommige gevallen ook nog lukt.
Kijk toch is in de rest van de wereld, waar dit ook gebeurd, elke keer op een andere manier maar wat wel op hetzelfde neerkomt.
Dat wil niet zeggen dat dit altijd zo is, maar als dat toch zo is, wie geeft dan de regering het recht om hier over te bepalen dat het wel of niet goed is?
het is dan toch de keuze van de volwassen mensen die dat besluiten?
het zijn toch geen kinderen? gewoon volwassen mensen die zelf wel kunnen bepalen wat wel of niet goed voor ze is.

Greetzoyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Met alle hetzelfde kenmerk, machtsverhouding. Emoticon: Party!
Goed?


It's only kinky the first time.

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Alleen al bewustworing van deze verhouding is al een hele stap lijkt het wel. Emoticon: Stupid


It's only kinky the first time.

spacer line  

De enige manier geen machtsverhouding te hebben is het communisme, lijkt me ook geen fijn optie, wel?

Greetzspacer line  


On 01-12-2008 00:53 Yogya-Bali wrote:
2 dames van Nederlandse afkomst (inmiddels allang Indonesisch staatsburger) ga ontmoeten die resp. in de jaren-60 en 70 hier zjn gekomen door resp. een huwelijk met een Indonesische officier en een hoogleraar - geaccepteerd en gerespecteerd door hun Indonesische omgeving.


Dt is ook een andere soort huwelijken en ze hebben "andere soort" sociaal leven .
Ik ken persoonlijk ook een paar van die huwelijken .(vriendin-klasgenoot)
Sommigen zijn dan officieren van de ALRI / AURI en uitgezonden docenten die hun S2 in buitenland halen.
Later worden de bule vrouwen mevrouw van een PaTi (hoge officier) of van een proffessor.

Trouwens huwelijken tussen nederlandse vrouwen met indonesiers heeft ook al plaats gevonden voor 1945 .Met Indonesische studenten , officieren , dokters , ambtenaren etc .


bisa dicek of makemyday .

elsbeth
User
spacer line
 

DG schreef:
"gewoon volwassen mensen die zelf wel kunnen bepalen wat wel of niet goed voor ze is".

Ik denk dat je de gemiddelde volwassene een beetje (erg) overschat DG, maar dat staat verder los van de vraag of iemand zich ermee moet bemoeien.
Wat betreft je voorbeelden over machtsverhoudingen binnen Indonesie zelf: dat de door YB opgevoerde voorbeelden over machtsverhoudingen binnen relaties ook in Indonesie voorkomen, doet toch niks af aan deze feiten? "ja maar zij doen het ook". Ik denk dat je rustig kunt stellen dat macht erotiseert, of dat nou in de vorm van Bill Clinton is, of in de vorm van de rijke Chinees, de buitenlander in Indonesie die beduidend meer te besteden heeft en bovendien een aardig optrekje heeft, de baas van een restaurant, de meester in de klas of de skileraar in Oostenrijk. Het is allemaal een vorm van macht. Dat mag toch best benoemd worden, ik denk dat het goed is dat mensen zich daar wat bewuster van worden. Maar goed, tuurlijk mag iedereen de relatie aanknopen die hij wil.
Wat betreft die autogordels die je aanhaalde (of liever gezegd niet aanhaalde..);allemaal eigen verantwoordelijkheid, kinderen dan wel (of, zoals ik zelf zo vaak heb horen zeggen: nee, kinderen van anderen doe ik altijd in de riemen). Ach, hartsikke off topic..
groet Elsbeth
zieleffe
User
spacer line
 


On 01-12-2008 10:03 dutchguy1000 wrote:
De enige manier geen machtsverhouding te hebben is het communisme, lijkt me ook geen fijn optie, wel?

Greetz

Neen het is, dat de mensen die hun vrijheid hebben het verkwanselen aan hen die het begrip vrijheid alleen voor zich zelf bestempelen.
Ja het communisme heeft de zelfde trekjes als wat nu aan rookverbot is afgekondigd.
Rook al geen 40 jaar meer, maar roken kan je het beste laten door afschuwelijk beelden te tonen van je longen, en op vrijwillige basis, af te leren.
Softdrugs, en gedogen beleid heeft het omdat het dan controleerbaar is.
Het alleen recht, heeft niemand, daarom vrij zijn betekend niet dat je dan ook alles mag.
Je moet je eigen houden aan de afspraken die we met elkaar gemaakt hebben.
En dat hebben we democraties gekozen in ons parlement systeem.......
We zijn al genoeg verdeeld, anders zou ik zeggen begin een nieuw partij, waar je die vrijheid kan propagandaeren........... Emoticon: Yawn Emoticon: Talk to the hand Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 01-12-2008 10:36 elsbeth wrote: Ik denk dat je de gemiddelde volwassene een beetje (erg) overschat DG, maar dat staat verder los van de vraag of iemand zich ermee moet bemoeien.
Wat betreft je voorbeelden over machtsverhoudingen binnen Indonesie zelf: dat de door YB opgevoerde voorbeelden over machtsverhoudingen binnen relaties ook in Indonesie voorkomen, doet toch niks af aan deze feiten? "ja maar zij doen het ook". Ik denk dat je rustig kunt stellen dat macht erotiseert,

Rake reactie. Zeer goed en de erotiek van de macht was bij mij nog niet doorgedrongen. Maar het is zeker een waarheid als een koe.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Er zijn er die zich volgens mij aftrekken als ze zichzelf weer eens op tv zien om iets onbelangrijks uit te spuwen, bijvoorbeeld die azijnpisser-met-Filippijns-meisje Yusril Mahrendra. Geen erotiek, maar misschien toch een beetje?

Goed, dat was wel heel ver van het onderwerp af trouwens. Emoticon: Laugh out loud


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Die azijnpisser zit voorlopig goed fout met de corruptieverdenkingen.
Ik hoop dat de beschuldigingen waar blijken te zijn want het is toch wel een enorme arrogante ego. En een kleinzielig mannetje die uitsluitend zijn eigen belang laat prevaleren, ver boven het landsbelang.
Partij Bulan Bintang heeft een slechte keuze gemaakt met dit figuur naar voren te schuiven. Ben benieuwd of ze 'm nu gaan laten vallen.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Tot op heden heeft de KPK nog geen fout gemaakt, 100% van de verdachten is voor het bijltje gegaan. Denk dat mijnheer zijn carriere als 'selebriti sinetron' zelfs wel op zijn buik kan schrijven. Emoticon: Shiny Opgeruimd staat netjes, kan ie zich de komende jaren gelukkig prijzen dat op corruptie nog geen sharia-straf staat.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 01-12-2008 01:15 dutchguy1000 wrote:
Y B, kijk nu toch eens om je heen in Indonesie zelf, rijke chinezen die wel tot 8 verschillende arme vrouwtjes in elk hun eigen appertenje hebben zitten, Rijke 2 star generalen die hetzelfde doen, liefs nog met allemaal tegelijkertijd getrouwd zijn, wat in sommige gevallen ook nog lukt.
Kijk toch is in de rest van de wereld, waar dit ook gebeurd, elke keer op een andere manier maar wat wel op hetzelfde neerkomt.
Dat wil niet zeggen dat dit altijd zo is, maar als dat toch zo is, wie geeft dan de regering het recht om hier over te bepalen dat het wel of niet goed is?

We hebben het hier niet over regeringen gehad. Ik denk dat dat op het topic over Importbruiden was.
Daarnaast blijft het dan nog steeds staan dat het kenmerkend is dat er in de huidige tijd (i.t.t. enkele decennia geleden) vnl. ongelijkwaardige verhoudingen worden aangegaan tussen de bule en de Indonesier(ische).Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Jammer, de discussie bloedt dood (behalve DG die nog actief is). Heb ik op de zere (en juiste) "tenen" getrapt?
Het feit dat er zoveel weerstand komt op mijn these, geeft voor mij persoonlijk aan dat ik hoogstwaarschijnlijk op het juiste spoor zat aangaande de klassesituaties, de temporaire ongelijkwaardige bule -Indonesier "liefdes"-relaties (meer voorkomend bij de vrouwelijke bule ), groepsdenken versus individualisme, etc.
Ook Marina horen we niet meer. Hoewel ik voor haar persoonlijk hoop dat ik - en velen anderen met mij - ongelijk hebben m.b.t. haar relatie, is het wel weer tekenend. Zodra men geen rozegeur- en maneschijnverhaaltjes meer krijgt te horen over Indahnesia maar alleen maar harde realiteit, dan is men met de noorderzon vertrokken (en trekt zich terug in het eigen fantasiewereldje).burung
User
User icon of burung
spacer line
 


Op 03-12-2008 12:50 schreef Yogya-Bali:
Jammer, de discussie bloedt dood (behalve DG die nog actief is). Heb ik op de zere (en juiste) "tenen" getrapt?
Het feit dat er zoveel weerstand komt op mijn these, geeft voor mij persoonlijk aan dat ik hoogstwaarschijnlijk op het juiste spoor zat aangaande de klassesituaties, de temporaire ongelijkwaardige bule -Indonesier "liefdes"-relaties (meer voorkomend bij de vrouwelijke bule ), groepsdenken versus individualisme, etc.
Ook Marina horen we niet meer. Hoewel ik voor haar persoonlijk hoop dat ik - en velen anderen met mij - ongelijk hebben m.b.t. haar relatie, is het wel weer tekenend. Zodra men geen rozegeur- en maneschijnverhaaltjes meer krijgt te horen over Indahnesia maar alleen maar harde realiteit, dan is men met de noorderzon vertrokken (en trekt zich terug in het eigen fantasiewereldje).


Hoi YB - en Dutchguy nog bedankt voor je reactie, heeft wel heel wat los gemaakt!

Dit is zeker een issue en geldt ook voor mijn relatie - dus inderdaad een verschil in oa opleiding. Houdt mij ook zeker bezig. Ik kan dan wel een gelijkwaardige relatie willen - ondanks deze 'objectieve' ongelijkwaardigheid- maar is dat inderdaad haalbaar...
Wij kennen elkaar nu ca 1 jaar en zijn in elk geval altijd heel open naar elkaar toe. Daardoor komen een aantal 'issues' zeker naar voren en die leiden ook al wel tot soms felle discussies. Die gaan we in elk geval niet uit de weg...

Ook over mezelf nagedacht: in hoeverre zijn voor mij - onbewust - deze verschillen (mijn 'machtspositie' - hoewel ik dat niet zo wil zien...) en misschien ook het 'exotische' een aantrekkingsskracht....

Burungburung
User
User icon of burung
spacer line
 

Zie net dat deze discussie ook liep onder het topic 'Visum voor Nederland - het document'... topics lopen een beetje door elkaar, maar dat is hier wel vaker Emoticon: Wink

Burungoyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

burung,

De zelfreflectie die je toont, en het bewust zijn van verschillen stelt je in iedergeval instaat je in deze relatie te begeven met het juiste gereedschap daarvoor.
En dat zien we hier niet veel. Zulke persoonlijke dingen in het publieke domein te bespreken gebeurd niet vaak.

Het lijkt me vrij normaal dat er meningsverschillen zijn.
Maar zo te zien een hele gezonde levenswijze .
It's only kinky the first time.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 04-12-2008 11:04 burung wrote: Hoi YB - en Dutchguy nog bedankt voor je reactie, heeft wel heel wat los gemaakt!

Dit is zeker een issue en geldt ook voor mijn relatie - dus inderdaad een verschil in oa opleiding. Houdt mij ook zeker bezig. Ik kan dan wel een gelijkwaardige relatie willen - ondanks deze 'objectieve' ongelijkwaardigheid- maar is dat inderdaad haalbaar...
Wij kennen elkaar nu ca 1 jaar en zijn in elk geval altijd heel open naar elkaar toe. Daardoor komen een aantal 'issues' zeker naar voren en die leiden ook al wel tot soms felle discussies. Die gaan we in elk geval niet uit de weg...

Ook over mezelf nagedacht: in hoeverre zijn voor mij - onbewust - deze verschillen (mijn 'machtspositie' - hoewel ik dat niet zo wil zien...) en misschien ook het 'exotische' een aantrekkingsskracht....

Burung

Heeft deze discussie toch nog enig nut. Hopelijk kan je er iets mee. Om over je eigen relatie na te denken......waren er maar meer die dat deden; zeker m.b.t. de bovengeschetste kwesties.
Het ¨exotische¨ is zeker 1 van de aantrekkingkrachten......en moet eerlijk bekennen dat het bij mij nog steeds een grote rol speelt. Echter, in de gaten blijven houden dat de blik daardoor niet wordt vertroebeld.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 30-11-2008 20:24 NoviKirana wrote:
Waarom zou ik me moeten verdedigen? Prima als Y-B vindt wat hij schreef, ik ben blij dat hij iedereen en zijn/haar achtergrond en relatie zo goed kent.....dus waarom zou ik er dan zelf nog iets over schrijven? Het staat er toch al?

Sorry Novi, maar zit ik op het juiste spoor? Discussie komt gevaarlijk dicht bij huis? Eerlijk toegeven en niet zo laagdunkend schijven als het je ¨raakt¨. Zie mijn vorige posting:
Degenen die ik gisteren op de airport ontmoette, had weer het klassieke voorbeeld van een vriend waarmee de temporaire bule- vrouw doorgaans wordt gesignaleerd: lang haar, zich voordoend als kunstenaar, geen vaste baan (altijd ¨freelance¨), geen geld.... (In de afgelopen maand voldeed 100% aan dit beeld die ik aan me voorbij heb zien trekken.)
Nou, check maar zelf of je vriendje aan dit beeld voldoet. Er is vrijwel geen Indonesisch meisje die dergelijke types waardeert, laat staan er een verhouding mee aangaat. Nee, die blijven over voor de westerse vrouwen die daarmee hun gehele ¨groep¨ (ja, nogmaals, men wordt hier beoordeeld als groepslid en niet als individu) naar ¨beneden¨ halen waar de bovengenoemde dames van in de 70 jaar zelfs last van krijgen want men kijkt hen er (als groepslid) ook op aan.

Indien ik ongelijk heb, bij voorkeur mijn excuses. Maar wel eerlijk zijn....HansvdB
User
User icon of HansvdB
spacer line
 

Een aspect heb ik hier nog niet voorbij zien fietsen: waar gaat het stel wonen? De `autochtoon' heeft gezien de cultuurverschillen een dermate grote voorsprong dat het wonen in zijn/haar land eventuele niveauverschillen teniet kan doen (denk ik).merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Wat ik bemerk dat is stand en machtsverschillen normaal wordt bevonden in RI en dat wordt geaccepteerd.
Vergelijk met NL: ook hier speelt dit een rol.
Nederlandse goedverdienende ouders kijken wel uit om hun kinderen op een zwarte school te doen.
Dit is een gegeven,wat speelt in alle culturen.
YB: een Nederlander begint echt niet te steigeren als hij het woord klasse/kaste hoort.
In RI zijn ze openlijker op dit gebied, terwijl in NL vind geruisloos sociale segregratie plaats.
Vandaar het grote probleem met integratie
Zie, de grote steden krijgen steeds meer problemen met integratie, omdat het falikant fout gaat, terwijl er miljoenen in wordt gepompt.
Zien jullie een oplossing?
Zolang we hier in Den Haag een wethouder hebben [Rabew singh - inburgering en leefbaarheid] die het interessanter vindt om bomen te planten in groenarme wijken en kleuterscholen te bezoeken,maar totaal niets doet aan integratie,noodopvang,drugsverslaafden overlast etc etc
zo kom je nergens...sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 06-12-2008 18:10 merapi wrote:
Zolang we hier in Den Haag een wethouder hebben Rabew singh - inburgering en leefbaarheid] die het interessanter vindt om bomen te planten in groenarme wijken en kleuterscholen te bezoeken,maar totaal niets doet aan integratie,noodopvang,drugsverslaafden overlast etc etc
zo kom je nergens...


De beste man heet trouwens Rabin Baldewsingh en als je deze naam bij google intypt dan kun je zien dat hij ietsjes meer doet dan alleen maar bomen planten in groenarme wijken en kleuterscholen bezoeken. Je kunt het met zijn beleid wel of niet eens zijn, maar je moet niet gaan overdrijven merapi.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Als het over intergratie gaat in Nederland, en ik sta er van de zijlijn naar de kijken zie ik met verbazing de houding van een groep Nederlanders. Ik zie in Rotterdam een lokale partijleider die zich begeeft in wat nog een stap verder gaat als polarisatie in de discussie over integratie. Integratie heeft niets te maken met de assimilatie van een individu door deze volledig te doen van cultuur en geloof.

Integratie heeft de aandacht nodig.

Zullen we eens beginnen bij het begin?
Zandbakken bouwen zodat alle kindertjes in Nederland samen kunnen spelen?
En het integratie vraagstuk al een stuk simpeler is geworden. Door nu al samen iets te delen, zoiets als het spelen in de zandbak, zullen kinderen al met elkaar geen binding krijgen. En daar begint het mee, de toekomstige volwassenen van Nederland.

Overigens heeft de generatie na mij, die nu 20tiggers zijn al een heel andere kijk op het integratie vraagstuk dan ik dit heb. En dat lijkt al een meer volwassen blik. Emoticon: Party!

Het leger sturen naar Gouda is zeker niet de oplossing. Om maar een voorbeeld te noemen. En die sociale segegratie overigens is iets waar de autochtonen zelf het hardst aan meewerken. Wat zwarte scholen? Zolang ze zelf op 1 klont blijven wonen zal dit beeld ook niet veranderen. Betere overheidsregulatie daarin zou beter zijn. Spreiding in de samenleving bijvoorbeeld. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.


open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login

85,065,311 topic views - 240,130 posts - 13,728 topics - 33,217 members - last post @ 17-09-2020 04:11 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

138,741,901 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com