indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Dat is mooi Dutchguy. Een service van Emirates want bij KLM/Malaysian Air moest ik ruim 2 weken vooraf voldoen want anders zou de prijs behoorlijk omhoog gaan.
Anyway, ook Emirates staat dus geen canceling toe van minder dan 1 week, dus........heeft Yerun nog steeds gelijk. Op bijna de laaste dag cancelen zonder zwaar verlies??? I doubt it.spacer line  

Ik weet niet of hij een annuleringsverzekering heeft , ik dacht dat bij ziekte of overlijden men kan cancellen. Vraag me af of de indonesiers daar een annuleringsverzekering genomen hebben.
Het zou ook kunnen dat als men gaat zwaaien met een dokter attest van een verschrikkelijke ziekte ( vogelgriep- ) dat de airlines ook zal zeggen , NEE , je gaat niet mee . Andere keer maar.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Waarom zou iemand die alleen maar op geld uit is al die moeite gedaan hebben een visum te regelen?
De oplichters doen die moeite toch niet? dan zou het toch veel eenvoudiger zijn geweest om dan gelijk met dat ziek zijn smoesje te komen en te vragen of zij geld wilde sturen en naar indo zou komen?
Nee, ik heb toch wel het gevoel dat er goede kans is dat het allemaal wel klopt.
Testje zou kunnen zijn om de Nederlandse ambassade een mailtje te sturen met de scan van het visum wat ze al heeft heb ik begrepen en te vragen of het klopt of dat het een fake is.
Dan kom je er wel achter.

GreetzYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Surya; daar heb je gelijk in, maar de vraag is dan ook of je dan wel of niet meer in het systeem staat. Ik zeg van wel, aangezien de mens als eigenschap heeft (over het algemeen) zoveel mogelijk te bewaren. Dat is in deze digitale tijd niet anders. Bedrijven zullen zoveel mogelijk info proberen bij te houden uit commerciel overwegingen alleen al, buiten de eventuele wettelijke noodzaak.


Ho Lee Fuk

spacer line  

[quote] On 24-11-2008 21:03 Marientjuh wrote:
Er is toch een beetje rust gekomen.. hij heeft zijn vlucht gecanceld. er zijn verschillende problemen gaande waardoor het lastig wordt voor hem om hier te komen. Hij is er dan eindelijk eerlijk over geweest [/quote

Dus die ernstige ziektes waren allemaal fake…spacer line  


On 25-11-2008 12:48 ouwe bekende wrote:


Dus die ernstige ziektes waren allemaal fake…


Wat heerlijk weer lekkere onzin, ha ha, goeie ouwe tijden, ha haMarientjuh
User
spacer line
 

[quote] Op 25-11-2008 12:48 schreef ouwe bekende:
[quote] On 24-11-2008 21:03 Marientjuh wrote:
Er is toch een beetje rust gekomen.. hij heeft zijn vlucht gecanceld. er zijn verschillende problemen gaande waardoor het lastig wordt voor hem om hier te komen. Hij is er dan eindelijk eerlijk over geweest [/quote

Dus die ernstige ziektes waren allemaal fake… [/quote]

Ouwe bekende.. ik ben erg blij dat je ondertussen al meerdere malen hebt kunnen vertellen dat de ziektes fake zijn Emoticon: Sadley Dit is niet iets wat jij kan weten op het moment, en ik ook niet.. Voor hetzelfde geld is het wel allemaal waar.. maargoed ik weet of je zelf zulke ervaringen hebt gehad waardoor je iedereen over een kam scheert?

Tuurlijk waardeer ik het als je je mening verteld maar als je dan wat zegt.. hoef je niet constant met dezelfde informatie te komen OB.spacer line  

[quote] On 25-11-2008 12:48 ouwe bekende wrote:
[quote] On 24-11-2008 21:03 Marientjuh wrote:
Hij is er dan eindelijk eerlijk over geweest [/quote

Als jij schrijft dat ie er "eindelijk" eerlijk over is dan betekend dat toch dat ie...... Ach weet je, laat maar er zijn ergere dingen op de wereld. Emoticon: Party!
Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 25-11-2008 16:37 Marientjuh wrote:

...


Ouwe bekende.. ik ben erg blij dat je ondertussen al meerdere malen hebt kunnen vertellen dat de ziektes fake zijn Emoticon: Sadley Dit is niet iets wat jij kan weten op het moment, en ik ook niet.. Voor hetzelfde geld is het wel allemaal waar.. maargoed ik weet of je zelf zulke ervaringen hebt gehad waardoor je iedereen over een kam scheert?

Tuurlijk waardeer ik het als je je mening verteld maar als je dan wat zegt.. hoef je niet constant met dezelfde informatie te komen OB.


Marina,

Trek je alsjeblieft niks aan van dat zwart wit gedoe hier. Dat heeft ook niks met informatie te maken maar met het feit dat mensen anderen (Indonesiers) soms graag voortdurend zwart afschilderen. Heeft denk ik ook met het ontbreken aan inlevingsvermogen te maken.
Het gaat erom dat jij er een (goed) gevoel bij hebt. Ik hoop dat jullie eruit komen. En dat je snel samen bent en er geen "draad" tussen zit om met elkaar praten.

Een relatie op afstand is niet gemakkelijk. Tel daarbij cultuurverschil op en je hebt al al snel misverstanden.

Selamat bahagia/veel geluk

Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Hallo Marina,
Ben het deels eens met Anne Mieke, trek je maar niks aan van het gescheld:meestal is het gewoon uitdagen en verder niks.
Natuurlijk is een relatie op afstand plus het cultuurverschil erg moeilijk, maar onze leden hadden dit verhaal erg snel door.
Dit is een persoonlijke mening:
een man die je nu al loopt te bedriegen, stop hiermee!
Lieve groet, merapi/WilmaJeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Het spel dussen ouwe bekende en Dutchguy is weggeveegd uiteraard. Laat persoonlijke aanvallen maar gewoon achterwege in het vervolg.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 25-11-2008 18:27 Anne Mieke wrote: Dat heeft ook niks met informatie te maken maar met het feit dat mensen anderen (Indonesiers) soms graag voortdurend zwart afschilderen. Heeft denk ik ook met het ontbreken aan inlevingsvermogen te maken.
......................
Tel daarbij cultuurverschil op en je hebt al al snel misverstanden.


Sorry AM, maar dat cultuurverschil is een ouderwets dooddoenertje. Ik heb het afgelopen dagen er al eens over gehad op een reactie van Surya die dit ook al aanhaalde. Kan het alleen niet meer terugvinden (Is het er "afgeveegd" Jeroen??). In deze reacties maakten we duidelijk dat er bij mensen van redelijke komaf met redelijke opleiding zelden of weinig sprake is van cultuurverschillen daar een Indonesier met redelijke opleiding en achtergrond eerder culturele overeenkomsten met een gestudeerde Nederlander heeft dan met een plattelands Indonesier uit Sumba, zoals deze Nederlander met een bewoner uit de Haagse Schilderswijk.
Puur klasseverschil ..... whether you like it or not . Dat is overal in de wereld hetzelfde. Cultuurverschillen doen zich vnl. gelden in "ongelijke" relaties.
Het is een goedkoop dooddoenertje om het altoos maar op het cultuurverschil te gooien.Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

YB; als er iets weggeveegd is wordt hier melding van gemaakt. Lijkt me erg sterk dat het dan ook 'kwijt' is. Ik weet alleen niet waar (in welk topic) het zou moeten staan, dus kan het niet opzoeken voor je.

= edit =
ik denk dat je dit bericht bedoelde:
http://forum.indahnesia.com/to(...)orstomvang.php#88724Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Thanks Jeroen, jouw hersenen zijn beduidend frisser dan die van mij.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Waarom zijn er zoveel bule 's van de huidige generatie die "last" hebben van het "cultuurverschil", terwijl de "oudere" generatie (van gemengde huwelijken) dit vrijwel niet heeft?
Omdat de "oudere" generatie vnl. relaties aanging met "zelfde" milieu, klasse, terwijl de nieuwe, huidige generatie bule 's vnl. omgaat met personen uit de lower class van de Indonesische maatschappij, met als gevolg die "culturele" verschillen die veel meer apert zijn dan binnen mensen uit hetzelfde "hogere" milieu.
Ik geef hier geen waardeoordeel maar probeer op een simpele manier duidelijk te maken het nu veel voorkomende euvel van het "elkaar niet-begrijpen", culturele verschil in gemengde huwelijken maar ook in het dagelijks leven tussen Indonesier en Nederlander. Surya heeft het zeer duidelijk benoemd.
De "moderne" bule (i.t.t. de oudere garde) komt doorgaans ( God knows why??) vnl. in aanraking met de lage klasse van de Indonesische my. Dus zijn de reacties op culturele verschillen ook navenant.

Dit was dus mijn “gewraakte” reactie van het topic dat Jeroen hierboven reeds aanhaalde.

Moet er toch nog even het volgende uit: ik maak uit de reacties van Marina op dat haar vriend dus geen passagier was op de cruise maar een werknemer, en hoogstwaarschijnlijk zoals ik al vermoedde en geuit: een ober.
Als men weet hoeveel iemand moet betalen om een dergelijke job te kunnen krijgen op een cruiseschip - dat was 10 jaar geleden al Rp. 20 miljoen, dus zal dat momenteel wel ruim 2x zoveel zijn. Waar haalt iemand dat geld vandaan? Duidelijk: de familie. Hij zal niet van een familie van bemiddelde afkomst zijn, want dan zou hij geen waiter willen (of mogen) worden. Een dergelijk groot bedrag is een hoop geld voor een eenvoudige familie, en dat is een investering waarvan men z.s.m. het resultaat wil zien in de vorm van retournering plus een “bonus” (rente). Dat krijgt zo’n jongen binnen een jaar zeker niet voor elkaar, dus is de verleiding groot - net als in andere beroepsgroepen - dat er corruptie, fraude dan wel bedrog wordt gepleegd om z.s.m. de “geleende” investering terug te kunnen betalen. Dat is de enige snelle manier. Daarbij staat ook nog eens de familie altijd op een hogere sport op de ladder qua belang dan een buitenlands vriend(inne)tje.
Als men nou eens in het aangaan van relaties met mensen uit een groepscultuur zou kunnen accepteren dat voor deze mensen de familie het enige sociale vangnet van belang is (en dus altijd nr.1 in de ranglijst staan qua loyaliteit), en dat die bule maar een factor van tijdelijke (en hoogstwaarschijnlijk van “voorbijgaande”) aard is waarop men niet altijd kan bouwen, dan zouden een hoop misverstanden uit de weg worden geholpen en de ander meer worden begrepen. Daarbij is er geen sprake van inlevingsvermogen, gevoel en liefde, puur overlevingsbelang en -drang. Maar dat zal de bule wel nooit (willen) snappen: individulisme versus collectivisme.NoviKirana
User
User icon of NoviKirana
spacer line
 


Op 26-11-2008 05:39 schreef Yogya-Bali:

Als men nou eens in het aangaan van relaties met mensen uit een groepscultuur zou kunnen accepteren dat voor deze mensen de familie het enige sociale vangnet van belang is (en dus altijd nr.1 in de ranglijst staan qua loyaliteit), en dat die bule maar een factor van tijdelijke (en hoogstwaarschijnlijk van “voorbijgaande”) aard is waarop men niet altijd kan bouwen, dan zouden een hoop misverstanden uit de weg worden geholpen en de ander meer worden begrepen. Daarbij is er geen sprake van inlevingsvermogen, gevoel en liefde, puur overlevingsbelang en -drang. Maar dat zal de bule wel nooit (willen) snappen: individulisme versus collectivisme.


Y-B, ik begrijp jouw reactie over het cultuurverschil door onder andere opleidingsniveau....maar dit laatste, vind jij nou dat het geldt voor ŕlle gemengde relaties met Indonesiers?spacer line  


On 26-11-2008 05:39 Yogya-Bali wrote:
Waarom zijn er zoveel bule 's van de huidige generatie die "last" hebben van het "cultuurverschil", terwijl de "oudere" generatie (van gemengde huwelijken) dit vrijwel niet heeft?
Omdat de "oudere" generatie vnl. relaties aanging met "zelfde" milieu, klasse, terwijl de nieuwe, huidige generatie bule 's vnl. omgaat met personen uit de lower class van de Indonesische maatschappij, met als gevolg die "culturele" verschillen die veel meer apert zijn dan binnen mensen uit hetzelfde "hogere" milieu.
.


Dat heb je weer mooi verwoord.

Is toch eigenlijk een heel vreemd verschijnsel. Wat trekt die Nederlander uit het, zoals jij noemt "hogere klasse" dan zo aan een Indonesische dame uit de “lagere klasse”? Hier in Nederland zou die zelfde persoon er niet aan denken om iets te krijgen met een dame uit de Schilderswijk maar in Indonesië maakt dat “klasse verschil” ineens helemaal niks meer uit…?spacer line  


On 26-11-2008 09:04 ouwe bekende wrote:

...


Dat heb je weer mooi verwoord.

Is toch eigenlijk een heel vreemd verschijnsel. Wat trekt die Nederlander uit het, zoals jij noemt "hogere klasse" dan zo aan een Indonesische dame uit de “lagere klasse”? Hier in Nederland zou die zelfde persoon er niet aan denken om iets te krijgen met een dame uit de Schilderswijk maar in Indonesië maakt dat “klasse verschil” ineens helemaal niks meer uit…?zoals jij noemt een "hogere klasse"
Gelukkig maar dat je in dit verhaal "hogere klasse"heb geschreven .

Dat is ook 1 van de redenen waarom mijn vrienden geamuseerd raken toen ze mijn verhaal vertelde over wat hier geschreven werd door sommigen.
Komen ze dan met een opmerking : wie zijn ze eigenlijk ?

Verder heb ik niets toe te voegen aan de posting van Y-B.
Alleen dat men ook moeten kunnen relativeren en dat de KKN praktijken , het "kopen"van (schaarste) banen of andree diensten alleen maar tot bepaalde nivo gaat . Waarschijnlijk in de lagere regionen , voor lagere banen.


bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 26-11-2008 07:45 NoviKirana wrote: Y-B, ik begrijp jouw reactie over het cultuurverschil door onder andere opleidingsniveau....maar dit laatste, vind jij nou dat het geldt voor ŕlle gemengde relaties met Indonesiers?


Ik zou zeggen: Hou jezelf niet voor de gek. Daar waar de relatie eenzijdig is (dus 1 de have en de ander de have-not ; de 1 de economisch machtige en de ander de economisch machteloze) zal er nooit en te nimmer sprake kunnen zijn van een verhouding gebaseerd op liefde maar puur op economische gronden. Dat zag men voor de 2e wereldoorlog ook in Nederland. Heeft niets met Indonesie of Nederland te maken, dat is overal op de wereld hetzelfde.
En als je in de veronderstelling verkeert dat er toch sprake van liefde mocht zijn....?? Droom zacht (en hopelijk wordt het geen nachtmerrie). Het is ook nog eens uitbuiterij en machtsmisbruik om als "machtige" westerling een relatie aan te gaan met een "machteloze" uit de 3e Wereld. Probeer het eens met een Indonesische van gelijk level en kansen........ maar dat zie je zelden nog tegenwoordig (vroeger wel in de jaren 60-70). Dus duidt dat gewoon op relaties waar de bule partner het wel prettig vindt om de "economisch sterke" scepter te zwaaien.
Vandaar dat ik ook voor strenge toelatingseisen ben in Nederland......niet zozeer voor de Indonesier, maar juist om dit soort onevenwichtige (machts-, geen liefde-)relaties tegen te gaan: exploitatie van de economisch zwakkeren t.b.v. een misplaatst machtsgevoel bij de bule die uitsluitend met zijn sterkere economisch uitgangspunt de scepter zwaait in het gezin. Als men dan ook de gemengde relaties van vele bule vrouwen bekijkt, dan ziet men snel genoeg wie de "broek" aan heeft. Dat is doorgaans niet de (Indonesische) man.
Sorry Surya, met de Indonesische man bedoel ik hier de economisch zwakkere partij in de relatie die afhankelijk is (gemaakt) van het welbevinden en de grillen van zijn Hollandse eega. Ook bij mannen gebeurt dit maar in dergelijke gevallen zou de man toch al de "broek" aanhebben, of het nou een Indonesische of bule man is.spacer line  


On 26-11-2008 09:45 Yogya-Bali wrote:

...


Sorry Surya, met de Indonesische man bedoel ik hier de economisch zwakkere partij in de relatie die afhankelijk is (gemaakt) van het welbevinden en de grillen van zijn Hollandse eega. Ook bij mannen gebeurt dit maar in dergelijke gevallen zou de man toch al de "broek" aanhebben, of het nou een Indonesische of bule man is.


Waarom sorry Emoticon: Wink .
Je heb gelijk.
Ondanks je pittige uitspraken , weet ik dat je niet aan het generaliseren ben , zoals dat nog weleens of eigenlijk vaak gebeurde in Indahnesia.bisa dicek of makemyday .

elsbeth
User
spacer line
 

Yogya Bali, hoewel je met je laatste postings vast veel mensen over je heen krijgt, denk ik dat je iets heel belangrijks aankaart: de ongelijkheid. Ik weet niet of de door jou geschetste relaties nooit goed kunnen aflopen, maar ik denk dat het erg belangrijk dat je je realiseert dat het heel, heel erg moeilijk is om de relatie zuiver te houden als er geen gelijkheid is. Dit geldt overigens ook gewoon hier in Nederland: ben je erg rijk,(slaat niet op mij) dan is het extra moeilijk te bepalen wie van die vele mensen om je heen nou eigenlijk je echte vrienden zijn. Of ben je erg mooi (slaat ook niet op mij), dan wordt het eveneens lastiger om uit te maken of het nou echt om jou gaat of om het uiterlijk vertoon.
Ook je relaas over het verschil groepscultuur/individuele cultuur, met daarbij de voor de ander soms onbegrijpelijke keuzes die gemaakt worden, daar kan ik helemaal achter staan. Om terug te komen op dit topic: dat de Indonesische vriend van Marina nu "eindelijk eerlijk" is geweest, kan allerlei betekenissen hebben. Het hoeft (kan wel) niet perse een aperte leugenaar te zijn, maar kan heel goed te maken hebben met dit verschil tussen collectivisme en individualisme.
Ik ben overigens benieuwd hoe het afloopt. Ik wens jou, Marina, er nogmaals veel sterkte mee en hopelijk straks ook weer heel veel plezier.Marientjuh
User
spacer line
 

het kan mij niet schelen uit welke klasse hij komt.. Zelf kom ik uit een modaal gezin en dan mag ik wel een boleh zijn maarja het groeit bij mij ook niet aan een boompje in de achterboom. Het is zoals Anne Mieke omschrijft soms toch lastig om te blijven communiceren via tel,email e.d. de lijnen zijn vaak niet goed en ik kan de helft niet verstaan.. Maargoed, voor nu heeft het weinig zin om me er nog druk over te maken, ik zie hem over een maandje weer aanboord, gewoon hetzelfde schip en dan gaan we gewoon het een en anders bespreken.

Yogya-Bali, het klopt idd dat ze ongeveer 900 dollar moeten betalen als ze aanboord willen werken ik denk ook dat dat exclusief de trainen e.d. die er aan vooraf gaan is. Het is idd een hele hoop geld wat hij moet betalen in rp. maarja hij verdient dus ook een hoop in rp. Hij is nu ongeveer 5 jaar werkzaam aan boord dat zou je toch zeggen dat die schulden al weg zijn? maargoed hij blijft de oudste van het gezin, met 2 broertjes en een zusje.. dus er is gewoon behoorlijk wat te onderhouden.spacer line  


On 26-11-2008 09:45 Yogya-Bali wrote:

...
........ maar dat zie je zelden nog tegenwoordig (vroeger wel in de jaren 60-70). Dus duidt dat gewoon op relaties waar de bule partner het wel prettig vindt om de "economisch sterke" scepter te zwaaien.
Vandaar dat ik ook voor strenge toelatingseisen ben in Nederland......niet zozeer voor de Indonesier, maar juist om dit soort onevenwichtige (machts-, geen liefde-)relaties tegen te gaan:


Als dit een reden is om dan maar alles over een kam te scheren wat betreft gemengde huwelijken en het toelaten tot nederland dus maar aan banden moet worden gelegd vind ik ook dat dan maar alle huwelijken waar ook ter wereld tussen een rijke en een arme aan banden moet worden gelegd daar dit volgens bovenstaand betoog tot ongelijkwaardige situaties zou kunnen leiden. het is echt niet verleden tijd dat er bijvoorbeeld rijke kerels zijn die er tig domme dozen op na houden, daar hoef je echt niet voor naar het buitenland. en het is de keus van beide partijen en als beide partijen daar gelukkig mee zijn, waarom dan dat controleren, reguleren?
Typisch Hollandse Big Brother mentaliteit.
Ik moet zeggen dat in de paar maanden dat ik weer in Nederland ben echt weer ziek word van al die regulerende shit waar de regerende bazen denken te weten wat het beste voor de mensen is, als je maar een scheet verkeerd laat word je gecorrigeerd, alsof je een klein kind bent.

Greetzsenior
User
User icon of senior
spacer line
 


On 26-11-2008 17:51 dutchguy1000 wrote:

...Typisch Hollandse Big Brother mentaliteit.
Ik moet zeggen dat in de paar maanden dat ik weer in Nederland ben echt weer ziek word van al die regulerende shit waar de regerende bazen denken te weten wat het beste voor de mensen is, als je maar een scheet verkeerd laat word je gecorrigeerd, alsof je een klein kind bent.

Greetz


Dan snap je nu ook wel waarom er zoveel onvrede in Nederland is, niks mag je meer maar des te meer moet je hier.Alleen de troetel buitenlanders uit Noord Afrika die mogen zo ongeveer alles doen in dit land,,,,


hati hati, pelan pelan

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

YB, nee het zijn juist de Indo""s die last hebben van een cultuurverschil, de ouderen geboren in Indie, de jongeren geboren in Nederland.
De oudere generatie had weinig last van het cultuurverschil, immers een gemengd huwelijk werd getolereerd.
Dat ging soms goed en soms fout,maar daarweten de sobats meer van.
Resultaat Emoticon: Nooo ederland is de bakermat die alle Indo"s heeft verwekt!, gelukkig maar,zij hebben hele positieve inbreng gehad.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.


open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login

95,495,437 topic views - 242,161 posts - 13,761 topics - 35,539 members - last post @ 02-12-2021 12:24 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,194,604 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com