indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 31-10-2008 00:06 senior wrote:

U was me even voor, ik was nog bezig de topics door te spitten op dit soort uitspraken/stellingen...

Met mijn, ten opzichte van anderen dan, beperkte kennis/ervaringen die ik heb opgedaan ter plekke kan ik zeggen dat ik het met deze uitspraken niet eens kan zijn. Maar ja dan zal er wel weer gezegd worden: je loopt met oogkleppen en verblijf hier maar eens zo lang als wij er al verblijven.

Dus ga ik er maar nooit al te diep op in...Ja, pas maar op Senior, want het gekke is dat die heren ook geen tegenspraak dulden.
Dan word je bestempeld als linkse socialist, als iemand zonder diepgang die uit zijn nek lult. Ben zelfs ooit uitgemaakt voor racist omdat ik bij een bepaalde topic meer waarde hechtte aan de woorden van Sidia dan van de desbetreffende Nederlander. Emoticon: Yes!sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 30-10-2008 11:17 ouwe bekende wrote:

Overigens kom ik alleen nog naar Indonesië voor mijn handel. De rest interesseert mij helemaal niet meer.
Ik heb een manier gevonden om hun ‘onhandigheid’ te gebruiken voor het maken van een bepaald product….maar wat er dan nog allemaal mis kan gaan.....
Zou ik het ergens anders kunnen laten maken dan ben ik meteen weg uit Indonesië.Ooit eens geprobeerd bij een sociale werkplaats hier of zijn die wat betreft het uurtarief nog duurder dan daar? Emoticon: Laugh out loudsenior
User
User icon of senior
spacer line
 


On 31-10-2008 01:19 sapolidi wrote:

...


Ooit eens geprobeerd bij een sociale werkplaats hier of zijn die wat betreft het uurtarief nog duurder dan daar? Emoticon: Laugh out loudNou dat scheelt inderdaad behoorlijk wat: de zogenaamde soc.werkplaatsen hier zijn echt niet goedkoop meer>> ook al zeer commercieel ingesteld Emoticon: Party! Emoticon: Party!


hati hati, pelan pelan

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 31-10-2008 01:26 senior wrote:

Nou dat scheelt inderdaad behoorlijk wat: de zogenaamde soc.werkplaatsen hier zijn echt niet goedkoop meer>> ook al zeer commercieel ingesteld Emoticon: Party! Emoticon: Party!


Dan is die oude bekende gedoemd om zijn leven te slijten in Indonesië.
Weet niet wat hij fabriceert, maar als hij voor het produceren van zijn produkten de onhandigheid van de Indonesiër nodig heeft, dan zet ik daar, wat de kwaliteit betreft, toch grote vraagtekens bij. Emoticon: Laugh out loudsenior
User
User icon of senior
spacer line
 


On 31-10-2008 01:39 sapolidi wrote:

...


Dan is die oude bekende gedoemd om zijn leven te slijten in Indonesië.
Emoticon: Laugh out loudWat dat aan gaat, wil ik zo met hem ruilen Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


hati hati, pelan pelan

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 31-10-2008 01:45 senior wrote:


Wat dat aan gaat, wil ik zo met hem ruilen Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


Geweldig Senior. Dit aanbod kan hij gewoonweg niet afslaan. Jij blij, hij blij.
Zo zie je maar dat voor alles een oplossing is, als we elkaar maar helpen. Emoticon: Laugh out loudYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 31-10-2008 00:53 sapolidi wrote: [ en vervolgens post jij

Bedenk wel dat je dat hier in RI niet kan doen: geen stemrecht, geen kritiek (want dan kan je een veroordeling wegens belediging aan je broek krijgen) en geen feed-back. Als buitenlander heb je niet het recht je mond open te doen want dan zit je met een enkele reis op het vliegtuig terug naar patria (ken er heel wat die ge-"blacklist" zijn in de afgelopen jaren).

Hoe kun jij in godsnaam daar door de negatieve kanten te benoemen verbetering brengen, terwijl je daar als buitenlander niet eens je mond kan open doen?


Ik tracht daar dan ook geen verbetering brengen.....dat is eigen verantwoordelijkheid. Ik schreef toch duidelijk "met de hoop dat daarin verbetering wordt aangebracht"; Wordt aangebracht is heel iets anders dan verbetering brengen .
Betekent niet dat men geen kritiek kan hebben op de maatschappelijke en politieke situatie van het land? In NL heb ik ook kritiek.....of dat wat helpt???? I don't know. Maar daar hebben we stemrecht voor of lobbyen in het politieke circuit. Dat is dus mogelijk in NL, ook voor migranten (via lokaal kiesrecht en allerlei welzijnsrganisaties). Hier heb je als buitenlander die mogelijkheid niet; zelfs de etnische Chinees heeft dat nog maar met mate.spacer line  


On 30-10-2008 23:44 sapolidi wrote:

...

Ik heb eens even alleen van de afgelopen maand wat uitspraken verzameld van de zgn. echte Indonesië kenners, zoals zij de Indonesiër beschrijven.

• Men neemt gewoon helemaal niks aan van buitenstaanders

• Alleen status en dwarsliggen
• Wanneer beseffen ze nou eens dat het land alleen nog te redden is met hulp van buitenaf!
de wil om iets van een ander aan te nemen, is er niet.......

• Werknemers doen alleen maar hun best voor zichzelf. Het aantal bedriegerijen en diefstallen op de werkplek is legio. Resultaat van de mentaliteit: "ikke, ikke en de rest kan stikken".

• Volgens mij bestaat er geen ene volk zo eigenwijs als de Indonesiërs.
• Beleefd zijn tegen personeel is niemand in Indonesia;
• Daarom is het één grootte (grote) puinhoop in dat land!

• groot gebrek aan intelligentie en inzet

• ze niets weten en niets hebben geleerd (en nauwelijks iets willen leren),

• dat Indo's heel goed zijn in slapen, troep/stank maken en je leeg stelen
• dromerig volkje dat elkaars leven niets gunt, en elkaar misbruikt.
• Men geneert zich voor niemand, en houd totaal geen rekening met anderen.
• Ik ben er nog geen één tegen gekomen die eerlijk de waarheid sprak in dat land,

Denk jij nou echt dat ik Indonesië op de één of andere manier heilig heb verklaard en niet zie wat er zoal beter kan in dat land? Maar iedereen met een beetje algemene ontwikkeling weet dat bovenstaande uitspraken buiten alle proporties zijn en niets meer van doen hebben met gefundeerde kritiek.
Alle slechte eigenschappen die ’n mens maar kan bezitten wordt op de Indonesiër geprojecteerd en dan ook nog verkondigd als de absolute waarheid, omdat men er toevallig langduriger woont.
Mijn hele leven lang woon ik al in Nederland, maar als men mij vraagt naar de typische eigenschappen van een Fries, een Tukker of een Limburger, dan moet ik het antwoord schuldig blijven. Alleen hun dialect valt op.
Maar de echte Indonesië-kenners hier weten wel precies hoe de Indonesiër in elkaar steekt (altijd negatief), terwijl het land vele malen groter en gevarieerder is dan ons kleine polderlandje. Er was zelfs hier eentje op dit forum die durfde te beweren dat al die ellende in dat land was toe te schrijven aan het feit dat de Indonesiër een kleinere hersenomvang had. Denk jij nu echt YB dat ik zulke informatie serieus neem? Dacht het niet. En dat heeft niets te maken met “positivo” of iets dergelijks. Voor stemmingmakerij ben ik niet ontvankelijk.


Ik begrijp dat dit het dromerige beeld wat sommige hier hebben van Indonesië ernstig verstoord. Je zou maar zitten dagdromen achter je computer over hoe het zou zijn om daar te wonen met je Nederlandse pensioentje. Of misschien heb je Indonesisch bloed en lees je dit allemaal over je landgenoten, dat wil je allemaal niet horen natuurlijk., is logisch. Dat begrijp ik ook wel maar helaas kan de realiteit hard zijn. Maar ga nou niet zitten verkondigen dat het allemaal onzin is wat we schrijven.

Geen gefundeerde kritiek? Ik dacht dat er niet alleen uitspraken gedaan worden maar er ook genoeg voorbeelden bij gegeven worden.
Nou, hier nog even een praktijk voorbeeldje dan van ‘Indonesische eigenwijsheid‘; Kreeg gisteren een container binnen. Blijkt dat ze voor de verpakkingen ipv golfkarton 3 laags lelijk vies karton hebben gebruikt waardoor de hele zending nu 3x zo zwaar weegt en ook niet naar de winkel kan want het ziet er niet uit.
Dit terwijl er meerdere malen is gewaarschuwd dit soort karton niet te gebruiken. Heb ze zelfs nog op een kinderlijke manier uitgelegd waarom men dit soort karton niet moet gebruiken….dus dit valt niet alleen onder de categorie 'eigenwijsheid' maar ook onder ‘het niet willen leren’ en misschien zelfs onder 'oplichting' want het blijkt een paar rupiah goedkoper te zijn voor ze...

Heb me portie ‘Indonesische’ weer gehad voor deze week.spacer line  


On 31-10-2008 01:19 sapolidi wrote:

...


Ooit eens geprobeerd bij een sociale werkplaats hier of zijn die wat betreft het uurtarief nog duurder dan daar? Emoticon: Laugh out loud


Heb in het verleden eens wat uitbesteed aan zo’n sociale werkplaats.
Je zal het waarschijnlijk niet willen horen maar mijn ervaring was dat die mensen daar vaak veel gemotiveerder zijn dan de gemiddelde Indonesische handarbeider en hebben ook nog eens een beter besef wat kwaliteit is. Maar goed, is misschien niet helemaal een correcte vergelijking.

Helaas moet mijn product in een tropisch land gemaakt worden.
Over het uurloon in Indonesië hoor je mij niet klagen.sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 31-10-2008 09:43 ouwe bekende wrote:
Heb in het verleden eens wat uitbesteed aan zo’n sociale werkplaats.
Je zal het waarschijnlijk niet willen horen maar mijn ervaring was dat die mensen daar vaak veel gemotiveerder zijn dan de gemiddelde Indonesische handarbeider en hebben ook nog eens een beter besef wat kwaliteit is. Maar goed, is misschien niet helemaal een correcte vergelijking.


Als je van te voren al weet dat het geen correcte vergelijking is, dan moet je die ook niet maken.


Helaas moet mijn product in een tropisch land gemaakt worden.
.


In Afrika schijnt het ook warm te zijn. Misschien een idee? Emoticon: Laugh out loudsenior
User
User icon of senior
spacer line
 


On 31-10-2008 09:28 ouwe bekende wrote:

...Heb ze zelfs nog op een kinderlijke manier uitgelegd waarom men dit soort karton niet moet gebruiken….Wellicht dat het iets uitleggen op een NIET kinderlijke manier een betere aanpak zou zijn??


hati hati, pelan pelan

Tuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Of een ander product kiezen waarbij je niet afhankelijk bent van Indonesië, maar dan zal het uurloon wel weer te hoog zijn.
Salam,
Janspacer line  

Verdien er nog steeds goed aan ondanks alle rotzooi en fouten. Toch begin het een beetje moe te worden allemaal en bekijk idd de mogelijkheden om de productie te verplaatsen naar een ander land in de regio. Geloof er echt niet meer in dat het beter zal worden daar.

Ja, op een ( voor ons dan) kinderlijke manier met plaatjes en voorbeelden iets uitleggen aan een Indonesiër waarom iets niet goed is is vaak de enigste manier die werkt.

Ik kwam met deze voorbeelden om wat uitspraken toe te lichten.
Leggen jullie nou eens uit waarom het dan allemaal niet waar is…waarom het geen puinhoop is en hoe het allemaal wel weer goed komt zonder hulp van buitenaf?

.spacer line  


On 31-10-2008 14:13 ouwe bekende wrote:

Ik kwam met deze voorbeelden om wat uitspraken toe te lichten.
Leggen jullie nou eens uit waarom het dan allemaal niet waar is…waarom het geen puinhoop is en hoe het allemaal wel weer goed komt zonder hulp van buitenaf?

.

Wie zegt dat dat het niet waar is .??
Ook betreffende andere voorbeelden , zoals burocratie , KKN , de stoep vervuilen , afval verbranden .
Dat zijn feiten .Het is hun ervaring(en) .
Ik kan me ook best voorstellen dat de " slechte ervaring" deskundigen gefrustreerd raken . Ik zou het ook zo vinden.

De probleem is dat men (of sommigen dan Emoticon: Wink ) het gelijk projecteren op de hele Indonesische volk .


bisa dicek of makemyday .

uknowme
User
spacer line
 

Geachte ouwe bekende:

Ik erger me mateloos aan uw kritiek op Indonesie.
Nooit heb ik enig negatieve ervaring opgedaan in dat land.
De mensen zijn er hulpvaardig, eerlijk, vriendelijk, inventief, gemotiveerd etc.

Vraag me dan ook af waarop u al uw bevindingen baseerd?

Kunt u uw onzin misschien verwijderen? Emoticon: Angrysenior
User
User icon of senior
spacer line
 


On 31-10-2008 22:28 uknowme wrote:
Geachte ouwe bekende:

Ik erger me mateloos aan uw kritiek op Indonesie.
Nooit heb ik enig negatieve ervaring opgedaan in dat land.
De mensen zijn er hulpvaardig, eerlijk, vriendelijk, inventief, gemotiveerd etc.

Vraag me dan ook af waarop u al uw bevindingen baseerd?

Kunt u uw onzin misschien verwijderen? Emoticon: Angry


Ben bang dat je nu helemaal de knuppel in het hoenderhok heb gegooid.

Ouwe Bekende baseert zijn mening op zijn ervaring met zijn personeel ter plaatse, dat mag uiteraard> hij is vrij om dat hier neer te zetten. Maar zoals al geschreven is: ik vind het niet terecht dat zulke ervaringen en voorbeelden worden geprojecteerd op het gehele land.

Kan me voorstellen dat het daar niet allemaal gaat zoals wij in Nederland gewend zijn om te werken maar een beetje aanpassing en wellicht wat meer begrip voor arbeiders in een ander land, die onder andere omstandigheden leven en werken,een andere instelling en ritme hebben is wel op zijn plaats...toch??


hati hati, pelan pelan

marcel70
User
spacer line
 

uknowme
Hoe lang komt u al in Indonesia Emoticon: Confused Emoticon: Confused
Becik ketitik olo Ketoro

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Een huishoudelijke en dienstmededeling voor uknowme.
Een gewone discussie is gangbaar. Maar een reply zoals de eerste oogst weinig waardering. Dus niet op de man.

Het is ook mij wat te makkelijk om het negatieve te belichten. Want ook ik zie om me heen mensen en bedrijven die er voor gaan. RI is een derde wereldland en met westerse ogen kijken naar wat zich in RI afspeel is weinig valide. Dan zal een ieder zich aan moeten passen. Ik woon en werk in RI en het is het makkelijkste het negatieve er uit te halen. Maar dat schept wel een verkeerde beeldvorming. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 

quote] On 31-10-2008 09:28 ouwe bekende wrote:


Of misschien heb je Indonesisch bloed en lees je dit allemaal over je landgenoten, dat wil je allemaal niet horen natuurlijk., is logisch. Dat begrijp ik ook wel maar helaas kan de realiteit hard zijn.


Vind ik een vreemde opmerking ouwe bekende. Moet ik hier eerst mijn raszuiverheid bewijzen?


Maar ga nou niet zitten verkondigen dat het allemaal onzin is wat we schrijven.


Vind ik wel.


Geen gefundeerde kritiek? Ik dacht dat er niet alleen uitspraken gedaan worden maar er ook genoeg voorbeelden bij gegeven worden.
Nou, hier nog even een praktijk voorbeeldje dan van ‘Indonesische eigenwijsheid‘; Kreeg gisteren een container binnen. Blijkt dat ze voor de verpakkingen ipv golfkarton 3 laags lelijk vies karton hebben gebruikt waardoor de hele zending nu 3x zo zwaar weegt en ook niet naar de winkel kan want het ziet er niet uit.
Dit terwijl er meerdere malen is gewaarschuwd dit soort karton niet te gebruiken. Heb ze zelfs nog op een kinderlijke manier uitgelegd waarom men dit soort karton niet moet gebruiken….dus dit valt niet alleen onder de categorie 'eigenwijsheid' maar ook onder ‘het niet willen leren’ en misschien zelfs onder 'oplichting' want het blijkt een paar rupiah goedkoper te zijn voor ze...


Ja, nu is het me duidelijk. In heel Indonesië worden alle goederen” verpakt en afgeleverd met een drie-laags lelijk, vies karton. Je hebt het immers altijd over de Indonesiër .
Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 31-10-2008 22:28 uknowme wrote:
Geachte ouwe bekende:

Ik erger me mateloos aan uw kritiek op Indonesie.
Nooit heb ik enig negatieve ervaring opgedaan in dat land.
De mensen zijn er hulpvaardig, eerlijk, vriendelijk, inventief, gemotiveerd etc.

Vraag me dan ook af waarop u al uw bevindingen baseerd?

Kunt u uw onzin misschien verwijderen? Emoticon: Angry


Welkom hier!

Nu wordt het helemaal mooi, omdat 1 persoon (jij) geen negatieve ervaringen heeft gehad (ik vraag me af of je er daadwerkelijk geweest bent, maar dat is eenandere vraag dus) zou dat inhouden dat er geen negatieve dingen gesteld mogen worden? Lijkt me sterk dat dat de bedoeling is van een forum, en al helemaal dit forum.

Ikzelf heb zeer goede en ook zeer vervelende ervaringen gehad. Over beiden schrijf ik hier op deze website met een even groot genoegen omdat ik liever een (deel van, ik kan niet alles neerschrijven) de waarheid laat weten dan een ingekleurd negatief of positief beeld.

Verzoeken om dingen te verwijderen lijkt me dan ook niet gepast, eerder onbeschoft. Maar ik ga uit van het beste in de mens, dus wellicht bedoelde je het niet zo.


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 01-11-2008 03:59 sapolidi wrote:
quote] On 31-10-2008 09:28 ouwe bekende wrote:


...


Vind ik een vreemde opmerking ouwe bekende. Moet ik hier eerst mijn raszuiverheid bewijzen?


...


Vind ik wel.


...


Ja, nu is het me duidelijk. In heel Indonesi� worden alle goederen� verpakt en afgeleverd met een drie-laags lelijk, vies karton. Je hebt het immers altijd over de Indonesi�r .


Ik denk dat jij ook wel weet (alleen niet wil weten) dat als het over 'de Indonesier' gaat, dat dus niet iedere indonesier is, maar wel een deel van de Indonesiers (in het algemeen inderdaad). En wellicht ook nog eens waarmee de persoon in aanraking komt.

Jammer te zien dat je nog altijd op dit ene stukje hele discussies aangaat. Het zou je sieren als je dit eens kunt laten rusten omdat je echt wel slim genoeg bent te zien wat er bedoeld wordt. Je bent niet op je achterhoofd gevallen aan je schrijfsels te zien, dus ik zou zeggen 'doe eens lekker mee met de discussie en laat dit voor wat het is', dan ga je wellicht ook meer in op het 'Indonesische' van dit forum i.p.v. steeds mensen te 'pakken' op dit stukje schrijven.

Goed bedoeld advies overigens.. ik ben in een goede bui, dus ik dacht ik probeer het eens. Emoticon: Wink


Ho Lee Fuk

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 01-11-2008 04:37 Yerun wrote:

...


Ik denk dat jij ook wel weet (alleen niet wil weten) dat als het over 'de Indonesier' gaat, dat dus niet iedere indonesier is, maar wel een deel van de Indonesiers (in het algemeen inderdaad). En wellicht ook nog eens waarmee de persoon in aanraking komt.Als ik dit bv. lees Jeroen:
• Volgens mij bestaat er geen ene volk zo eigenwijs als de Indonesiërs.
• Beleefd zijn tegen personeel is niemand in Indonesia;
• Daarom is het één grootte (grote) puinhoop in dat land!
• Ik ben er nog geen één tegen gekomen die eerlijk de waarheid sprak in dat land,
dan kan ik me toch niet aan de indruk onttrekken dat men het hier heeft over iedere Indonesiër.. Kan het natuurlijk gedeeltelijk mis hebben, maar dan zit ik toch niet ver van de waarheid af. En ik reageer inderdaad alleen maar op zaken die mij interesseren, probeer 't inhoudelijk te houden en wordt persoonlijk als ik zelf ook persoonlijk wordt bejegend.

En deze zin is voor mij hogere wiskunde: als het over de Indonesier' gaat, dat dus niet iedere indonesier is, maar wel een deel van de Indonesiers (in het algemeen inderdaad).

Ik lees dan "De Indonesiër is niet iedere Indonesiër, maar wel een deel van de Indonesiër en toch weer de Indonesiër in het algemeen."
En als men dat trouwens bedoelt, dan moet men dat maar schrijven. Moet ik eerst elk stukje tig-keren analyseren naar wat de echte bedoeling is?
Maar ja ik ben net flink op stap geweest, vermoeidheid en drank slaan toe en zal het allemaal wel niet meer zo helder zien. Ben trouwens ook in een goede bui.

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Sapo; als je die opsomming neemt, dan heb je inderdaad gelijk. Dat is naar mijn mening te sterk gesteld. Maar er is geen analyse voor nodig om door de regels heen te lezen dat het wel niet zo bedoeld zal zijn. Althans, dat is vaak het geval, niet altijd. Ik wil dan ook graag het positieve ervan inzien, en dan zelf ook wel lezen dat het niet over 'alle indonesiers' gaat, maar over 'een deel van het geheel'.

Slaap ze! Of ga je direct weer aan de bak? dat kan natuurlijk ook Emoticon: Wink


Ho Lee Fuk

spacer line  


On 01-11-2008 05:52 Yerun wrote:
Sapo; als je die opsomming neemt, dan heb je inderdaad gelijk.


Als Sapolidi gelijkt heeft, dan mag hij het ook schrijven .

Ook over die vreemde opmerking over het " Indonesische bloed" .

Als ik dat lees dan moet ik wel extra voorzichtig zijn om komentaren te geven , men weet immers dat ik 100% Indonesier en ook Moslim ben .

Zou het dan ook een verklaring zijn dat sommige extra gaat " inbeuken" omdat ik een Indonesier of Moslim ben ?

Het lijkt wel dat sommige die problemen hebben meegemaakt in Indonesia (met buren , politie , immigratie etc ) hun opgekropte frustraties op mij botvieren omdat ze het niet kunnen doen in Indonesia.
bisa dicek of makemyday .

NKP-2005
User
User icon of NKP-2005
spacer line
 

Tsjonge, tsjonge, zeg! Wereldwijsheden op dit forum van al die superintelligentia. De één weet het nog beter dan de ander en uiteindelijk heeft er niemand en iedereen gelijk. Jullie kunnen beter een naaikransje beginnen!

Het geeft wel duidelijk aan waarom het in dit forum gaat:

Er zijn een aantal mensen die Nederlander zijn en al dan niet wel eens een keertje in RI zijn geweest, maar daar zo'n geweldige ervaring heeft opgedaan of hun kennis van de televisie (Lonny! The Standard!) dat elk slecht woord over RI verkeerd valt. En niet een beetje verkeerd, nee, degene die het lef had iets negatiefs te zeggen krijgt de wind van voren. Laten we dit categorie 1 noemen: de alwetende RI-bezoeker uit kikkerland die onwetend is van de situatie.

Dan is er een aantal mensen die Nederlander zijn, maar heel vroeger in Indonesië waren, geboren of zo, en zich dermate verbonden voelen met RI, ondanks dat ze al meer dan 60 jaar in Olland wonen en uitdrukken behoorlijk gefrustreerd te zijn met hun "gastland" vanwege de tijd van voor de 2e Wereldoorlog en alle negatieve zaken waarvan de Nederlander zich toen heeft bediend (met beter resultaat zou men kunnen zeggen dan zonder de Nederlander want toen was het wel een stuk stabieler - ook behoorlijk beledigend voor het Nederland dat hen al zo lang heeft opgevangen), dat elke ietwat negatief klinkende opmerking de grond wordt ingeboord, geïllustreerd door een een wereldkundigheid en een kennis, een echte Nederlander waardig, al voelt men zich nog steeds 100% Indonesiër (?). Die kennis komt ook doordat deze categorie wat meer binding met RI zou kunnen hebben gehad (konden niet aarden in NL), of aldaar veel (vroegere) kennissen en vrienden hebben, met wie zij in contact staan en daar hun wijsheid vandaan kunnen halen. Categorie 2: de gefrustreerde Indonesiërs uit het koloniale tijdperk die in Nederland zijn blijven wonen (financiële overwegingen? - Indonesiërs eigen, dat wel).

Dan is er een groep mensen die daadwerkelijk in RI wonen, al dan niet werkend, sommigen kort, anderen weer langer, en alles waarover hier geschreven wordt van nabij meemaken. Ze wonen niet allemaal op een kluitje, zijn dus verspreid te vinden over RI, hebben meestal geen contacten met andere landgenoten of westerlingen, zijn soms getrouwd met een Indonesische, soms zijn er ook (Nederlandse) kinderen in dat huwelijk. Ze hebben dus meestal veel meer contacten in RI dan de andere categorieën. Ook in deze groep zijn er onderscheidingen te maken in personen die wat positiever of negatiever door het leven gaan, maar in feite is dat hier allerminst belangrijk. Deze categorie 3 zijn de mensen die het van zeer nabij en elke dag ervaren, waarover hier geschreven worden.

Categorie 4 betreft een aantal lezers die toevallig eens op dit topic terecht zijn gekomen en uit het niets een aanmerking maken, dat direct in de grond wordt geboord door categorie 1 en 2. Categorie 3 is milder in de reacties.

Er ontstaat een welles-nietes heen en weer geschrijf tussen de categorieën dat kant noch wal raakt. Van degenen uit categorie 3, die het van dichtbij ervaren dus, wordt gezegd dat hun ervaring niet bestaan, of dat zij slechts zo bestaan in hun droomwereld. Categorie 3 beschuldigt 1 en 2 van hetzelfde: ze leven in een droomwereld.

Dan worden er opeens compleet andere menselijke waarden toegevoegd aan het topic zoals raszuiverheid (was dat niet met Nazi's en zo?), de godsdienst wordt weer uit de kast getrokken. Nou, nou, ze weten er allemaal wat van, maar vooral hoe je een ander in de grond en op zijn ziel moet trappen. Prachtig zo'n forum, zo heerlijk Nederlands laag bij de gronds.

YB heeft het perfect neergeschreven. Mijn proficiat voor je uiteenzetting. Helaas blijven de categorieën 1 en 2 in de meerderheid met hun onkunde maar grotere wereldkundigheid. Het is de moeite niet je er verder druk om te maken.

Frappant was echter wel de opmerking van Sapolidi (die TeringTubby) in één van z'n eerste reacties, waarbij hij weer, voor de zoveelste keer, de intelligentie van de mensen die bijdraagden betrok.
Kennelijk vind deze persoon zich nogal intelligent, of intelligenter dan het merendeel van de andere personen die een bijdrage leveren.

Zou ik Sapolidi mogen vragen wat zijn intelligentie quotiënt is, zodat we dat misschien kunnen vergelijken met dat van de anderen. Misschien als de IQ's van ons allen bekend zouden zijn hoeven we dergelijke belachelijke opmerkingen niet meer te maken. Ook hier zouden we in categoriën kunnen denken: A = lager dan 85, B = 85-95, C= 95-105, D=105-115, E = 115-125, F = 125+. Zo'n 80% zal in C vallen.
Misschien een leuk idee voor een nieuw topic? Ik ben heel benieuwd naar het IQ van Sapolidi. In welke ruim opgezette categorie val je hier?
MODERATOR BREAK

Je kunt het maar niet laten om eeuwig door te zeuren over een onderwerp wat al afgesloten is door de rest. Plus dat je je persoonlijke aanvallen ook niet weg kunt laten. Dat resulteert heel simpel in 1 ding, want 1 + 1 = 11, toch? Je kunt lekker een weekje optiefen van hier, in de hoop dat je helemaal NIET meer terug komt. In ieder geval niet met dit idiote gezeik, zoals ik eergisteren al zei. Groetjes, je allerliefste mod.

Placed by Jeroen @ 01-11-2008 12:43

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.84,091,012 topic views - 240,020 posts - 13,725 topics - 32,678 members - last post @ 08-08-2020 10:26 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

137,178,003 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com